Gość: Spectator Re: Michnik odpowiada: Rywin nie mówił prawdy IP: *.crowley.pl 23.02.03, 21:49 Pan Michnik był wielomówny i stawiał się w roli jedynego sprawiedliwego w "sodomie" jaką jest bez wątpienia Jego III Rzeczpospolita. Niestety nimb bojownika o sprawiedliwą Polskę zniszczyła pani Wanada Rapaczyńska mówiąca bez ogródek, że w wolnej Polsce, gdzie przecież Sejm Najjaśniejszej uchwalił ustawę o ochronie języka polskiego, obrady Rady Nadzorczej "Agory" odbywają się po angielsku, ta że "Bojownik" występuje w roli pariasa, któemu tłumaczą. Pytanie, to komu służy "Agora" ?, komu spłaca długi. W tym kontekście mam coraz więcej wątpliwości, czy Adaś w chwili trzeźwości alkoholoweh ( a raczej bezalkoholowej) mówi prawdę, czy też dał się zrobić, jak zwykle na "wała" i znowu rozwala co tylko się da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spectator Re: Michnik odpowiada: Rywin nie mówił prawdy IP: *.crowley.pl 23.02.03, 21:58 Pan Michnik był wielomówny i stawiał się w roli jedynego sprawiedliwego w "sodomie" jaką jest bez wątpienia Jego III Rzeczpospolita. Niestety nimb bojownika o sprawiedliwą Polskę zniszczyła pani Wanada Rapaczyńska mówiąca bez ogródek, że w wolnej Polsce, gdzie przecież Sejm Najjaśniejszej uchwalił ustawę o ochronie języka polskiego, obrady Rady Nadzorczej "Agory" odbywają się po angielsku, ta że "Bojownik" występuje w roli pariasa, któemu tłumaczą. Pytanie, to komu służy "Agora" ?, komu spłaca długi. W tym kontekście mam coraz więcej wątpliwości, czy Adaś w chwili trzeźwości alkoholoweh ( a raczej bezalkoholowej) mówi prawdę, czy też dał się zrobić, jak zwykle na "wała" i znowu rozwala co tylko się da. Jego biesiady są slynne, a wielomównośc podczas przesłuchania sprawiała wrażenie, że chce zagłuszyć głos sumienia, bo przecież z Rywinem pił wódkę i to nie jeden raz. W knajackim świecie, októym tak wiele mówił, takie zachownaie kiończy się w najlepszym razie szybkim i bezbolesnym zniknięciem, ale też może boleć jak diabli. Trzeba przypominieć sobie "Konną Armię" Izaaka Babla, gdzie nie boją się śmierci, ale umierania. Adaś, wytrzeźwiej, to Ty przecież podpierdoliłeś Wąłęsie "Gazetę Wyborczą" nie wszyscy zapomnieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro michnik jest kłamliwym żydem IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.03, 22:01 Nie wierzę tej zydowskiej kanalii, Ten mistyfikator powinien wyemigrowac juz dawno do swoich zydków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZA tak trudno uwierzyc, ze ktos moze być uczciwy? IP: *.plusgsm.pl 23.02.03, 23:02 Podrzuce Wam kilka faktow, zebyscie wiedzieli o KIM dyskutujemy: 1. Agora jest OSTATNIM dużym polskim wydawcą prasy. Cox ma 10% udziałów i nie odgrywa praktycznie żadnej roli w zarządzaniu spółką. Agora jest niezależna finansowo i to dzięki temu Gazeta może pisac to co pisze. Dziś Polski i polskości broni się za pomocą zysku netto a nie szukania Żyda. 2. Adam Michnik dobrowolnie zrzekł się udziałów w AGORA SA o ówczesnej wartości rynkowej ok. 30 mln PLN. Członkowie zarządu i historyczni właściciele- założyciele dobrowolnie pozbawili się znacznej części udziałów rozdając je pracownikom i tworząc systemy motywacyjne dla managementu. Proszę mi więc nie mówić, że tych ludzi można skorumpować, albo, ze zrobili coś dla osobistej korzyści. 3. Konkurenci AGORY to zachodnie koncerny medialne - Orkla, Pasauer, Axel Springer itp. Konkurowanie z nimi jest bardzo trudne ale się udaje. To o co toczy się ta 'wojna' to taki dziwny konkurent, osadzony w budżecie państwa, ściągający opłaty z abonamentów, mający wpływ na rozdawnictwo koncesji radiowych i telewizyjnych. Ten wirtualny wróg może w każdej chwili ustami Czarzastego odebrać dowolną koncesję radiową Agorze, bo mu się program nie podoba, może przewalczyć w sejmie ustawę, która zabrania wykonać transakcję, może w końcu przysłać Rywina po haracz 17,5 mln USD. Jak zdrowa firma ma działać na takim rynku? Nie wzięłaby Was cholera? Temu naprawdę trzeba ukręcić łeb i nie jest to walka o zyski Agory, tylko o czystość prowadzenia interesów w tym kraju. Agora może kupić Polsat albo nie, wydać jeszcze kilka tytułów, zarobić albo stracić, ale to jest jej PRYWATNA sprawa, bo do tej firmy nie dokładają podatnicy. Kiedy jednak graczem na rynku zaczyna być Kwiatkowski, Czarzasty i podobni koledzy sprawujący funkcje publiczne, to już nie jest żaden kapitalizm, tylko nadużycie. Fajnie że chłopcy mają marzenia, tylko szkoda że nie realizują ich na własnym kapitale i na własne ryzyko. To zabrzmi naprawdę nieprawdopodobnie, ale Agorą kierują ludzie uczciwi i niech ktoś udowodni, ze jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: tak trudno uwierzyc, ze ktos moze być uczciwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.03, 12:20 Gość portalu: ZA napisał(a): > Podrzuce Wam kilka faktow, zebyscie wiedzieli o KIM dyskutujemy: > 1. Agora jest OSTATNIM dużym polskim wydawcą prasy. Cox ma 10% udziałów i nie > odgrywa praktycznie żadnej roli w zarządzaniu spółką. Agora jest niezależna > finansowo i to dzięki temu Gazeta może pisac to co pisze. Dziś Polski i > polskości broni się za pomocą zysku netto a nie szukania Żyda. > 2. Adam Michnik dobrowolnie zrzekł się udziałów w AGORA SA o ówczesnej > wartości rynkowej ok. 30 mln PLN. Członkowie zarządu i historyczni właściciele- > założyciele dobrowolnie pozbawili się znacznej części udziałów rozdając je > pracownikom i tworząc systemy motywacyjne dla managementu. Proszę mi więc nie > mówić, że tych ludzi można skorumpować, albo, ze zrobili coś dla osobistej > korzyści. > 3. Konkurenci AGORY to zachodnie koncerny medialne - Orkla, Pasauer, Axel > Springer itp. Konkurowanie z nimi jest bardzo trudne ale się udaje. To o co > toczy się ta 'wojna' to taki dziwny konkurent, osadzony w budżecie państwa, > ściągający opłaty z abonamentów, mający wpływ na rozdawnictwo koncesji > radiowych i telewizyjnych. Ten wirtualny wróg może w każdej chwili ustami > Czarzastego odebrać dowolną koncesję radiową Agorze, bo mu się program nie > podoba, może przewalczyć w sejmie ustawę, która zabrania wykonać transakcję, > może w końcu przysłać Rywina po haracz 17,5 mln USD. Jak zdrowa firma ma > działać na takim rynku? Nie wzięłaby Was cholera? Temu naprawdę trzeba ukręcić > łeb i nie jest to walka o zyski Agory, tylko o czystość prowadzenia interesów > w tym kraju. Agora może kupić Polsat albo nie, wydać jeszcze kilka tytułów, > zarobić albo stracić, ale to jest jej PRYWATNA sprawa, bo do tej firmy nie > dokładają podatnicy. Kiedy jednak graczem na rynku zaczyna być Kwiatkowski, > Czarzasty i podobni koledzy sprawujący funkcje publiczne, to już nie jest > żaden kapitalizm, tylko nadużycie. Fajnie że chłopcy mają marzenia, tylko > szkoda że nie realizują ich na własnym kapitale i na własne ryzyko. > To zabrzmi naprawdę nieprawdopodobnie, ale Agorą kierują ludzie uczciwi i > niech ktoś udowodni, ze jest inaczej. Brawo, każdy głos rozsądku na tym forum bardzo mile widziany bo póki co rozsądek w głębokiej defensywie. Dorzuciłabym jeszcze punkt 4 i 5. 4. Życiorys Michnika i jego współpracowników, Adam Michnik miał honor i odwagę przeciwstawiać się złu wtedy gdy można było za to przesiedzieć najlepsze lata życia. Jego zasługi dla obalenia komuny i budowania demokracji w Polsce są niepodważalne. 5. Afera Rywina to nie jest sprawa tylko jednej łapówki, chodzi o ład prawny w państwie, o to, żeby każdy miał pewność, że prawo ustanawiają demokratycznie wybrani posłowie a nie lobbyści i że prawo, któremu wszyscy podlegamy nie jest wynikiem cichego porozumienia sprzedajnego posła z poszczególnymi grupami interesu. Jeśli chcemy mieć demokrację takie afery trzeba czyścić do spodu, bez względu na to kogo dotyczą i kto je ujawnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benio Re: Michnik odpowiada: Rywin nie mówił prawdy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 01:29 Rywin napewno nie mówi prawdy a wszyscy zainteresowani cieszą się z tego ,że on się tak zachowuje beszczelnie , ale przecież stoi za nim ta straszna bezwzgledna zgraja złodzieji . Mie mozna sie z tym pogodzic , że taki wspanialy czlowiek jak Pan wystawiony jest na cynizm tych ludzi . Dziś w TVP w dzienniku wystąpił Rywin i opwiedział, że sukces Pianisty był jego marzeniem żeycia , co za bzdura !!!!! To Polański jest artystą i to jego sukces , takich producentów Polański może mieć na pęczki.To żałsne ,że w takim wystąpieniu zmuszeni byliśmy dziś oglądać Rywina . To żarty Tych z Woronicza , Oni nam plują w twarz , to straszne co to są za ludzie . Prezydent nawoływał w rozmowie z Moniką Olejnik do wstrzemiężliwości i nie tworzenia opiniotwórczych zachowań , a jak sie zachowuje Pan Prezes Kwiatkowski ? Znow zasłoni się , że to nie ON ! Czy komuś w Naszym Państwie z tych ludzi zależy na prawdzie ? Mimo wszystko, Panie Adamie tylko dzięki takim osobom jak Pan i Pani Rapaczyńska chcemy wierzyć , że bedzie lepiej !!!!!! Wierzyć , że się uda !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) POLECAM ARTYKUL W TRYBUNIE IP: *.wa.bigpond.net.au 24.02.03, 02:25 www.trybuna.com.pl/200302/d.htm?id=2402 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio Obebrac obywatelstwo IP: 195.136.36.* 24.02.03, 07:29 Chciałbym wiedzieć, czy można temu KGB-iście odebrać polskie obywatelstwo nadane na wniosek towarzyszy z Moskwy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleopatra Michnik ochlapany błotem przez przypadek?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.03, 07:39 Myślę, że sparwa est o wiele bardziej zagmatwana niż Polakom się wydaje. Dziwi mnie jednak, że nikogo nie zastanawia dlaczego red. Michnik tak późno powiadomił prokuraturę? Na co czekała Agora? Jak się okazało z "rasowego dochodzenia" nic nie wyniknęło i należy pokładać w wątpliwość czy w ogóle takie dochodzenie było a jeśli to ile dni trwało. Z wydawaniem sądów i ferowaniem wyroków radzę się zastanowić jaka rola w tym wszystkim Agory i red. Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZA Re: Michnik ochlapany błotem przez przypadek?? IP: *.gazeta.pl 26.02.03, 03:01 Gość portalu: Kleopatra napisał(a): > Myślę, że sparwa est o wiele bardziej zagmatwana niż Polakom się > wydaje. Dziwi mnie jednak, że nikogo nie zastanawia dlaczego > red. Michnik tak późno powiadomił prokuraturę? Na co czekała > Agora? Jak się okazało z "rasowego dochodzenia" nic nie > wyniknęło i należy pokładać w wątpliwość czy w ogóle takie > dochodzenie było a jeśli to ile dni trwało. Z wydawaniem sądów i > ferowaniem wyroków radzę się zastanowić jaka rola w tym > wszystkim Agory i red. Michnika. Oczywiście wersję, że Adaś może być prawym, uczciwym człowiekiem i w dobrej wierze ujawnił aferę zagrażająca państwu stanowczo odrzucasz. To może w ogóle zostawić Rywina i łapówkę w spokoju a zająć się Adasiem? A potem może dobierzmy się do członków komisji śledczej i ich interesów? Co tam kupowanie ustawy? Drobnostka. Prawdziwy problem to Adam Michnik. Na niego!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reni25 Re: Michnik odpowiada: Rywin nie mówił prawdy IP: *.pszczyna.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 10:42 Od poczatku przygladam sie calej tej aferze -kto mowi prawde kto nie -nie wiem czy kiedykolwiek tak naprawde sie dowiemy -jedno jest faktem-Rywin przyszedl do Agory z propozycja lapowki za ustawe -Rywin sie wykreca ,Kwiatkowski sie wykreca,Miler nie mial nic ztym wspolnego-tak mowia -Rzad nie byl w to zamieszany.Bedzie tak .....ze Rywin jako pionek zostanie pozarty przez lwa-i moze natym jeszcze lepiej wyjdzie bo tak naprawde gosciu jest ustawiny do konca zycia -smierc jako poniesie oczywiscie mowa o smierci publicznej to tylko w Polsce - pozostaje reszta swiata a otych ktorzy zatym wszystkim stoja i tak bedzie cisza.Aha pozostaje kwiatkowski jekies lby musza poleciec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK KATARZYNAO -TY NIE JESTES POLKA? IP: *.k135.webspeed.dk 24.02.03, 13:27 Duzo opinii pojawilo sie bo az 168 ,a tylko 7%ludzi napisalo cos madrego-bo to POLACY. Ja zrobilem maly sondarz w 2 duzych miastach POLSKI i tak naprawde normalnych ludzi to sprawa Michnika nie interesuje poniewaz jest to zbyt rozdmuchane i kazdy moze sie tylko domyslac ze jest to parawan do wiekszego zydowskiego przekretu.KATARZYNA napisala ze jest jej wstyd ze jest Polka---TAK NAPRAWDE TO TY JESTES TYPOWA ZYDOWSKA SZMATA A DLACZEGO?????BO CIE BOLI ZE POLACY PISZA PRAWDE ?.A napewno czytalas co napisal-a gosc KORALGOL-23.02.2003-07.58 na tej stronie oczywiscie-TO NIE WYPOWIEDZIALAS SIE A POWINNAS!!!BO TAKI POJEBANY ZYD JEST DLA CIEBIE I DLA INNYCH KOSZERNYCH PAJACOW AUTORYTETEM OBRAZAJAC PAPIEZA??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski polak Re: jeshua & miriam IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 16:17 oj idzie ojciec z pasem, idzie. może zdążysz jeszcze przeczytać: Maryja (Miriam) i Jezus (Jeshua - był obrzezany, jak donosi św. Łukasz: 3,21 i pochodził z rodu Dawida, tego od gwiazdy - św. Mateusz 1,1) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: KATARZYNAO -TY NIE JESTES POLKA? IP: *.gdynia.mm.pl 24.02.03, 21:37 Gość portalu: POLAK napisał(a): > Duzo opinii pojawilo sie bo az 168 ,a tylko 7%ludzi napisalo cos > madrego-bo to POLACY. Ja zrobilem maly sondarz w 2 duzych > miastach POLSKI i tak naprawde normalnych ludzi to sprawa > Michnika nie interesuje poniewaz jest to zbyt rozdmuchane i > kazdy moze sie tylko domyslac ze jest to parawan do wiekszego > zydowskiego przekretu.KATARZYNA napisala ze jest jej wstyd ze > jest Polka---TAK NAPRAWDE TO TY JESTES TYPOWA ZYDOWSKA SZMATA A > DLACZEGO?????BO CIE BOLI ZE POLACY PISZA PRAWDE ?.A napewno > czytalas co napisal-a gosc KORALGOL-23.02.2003-07.58 na tej > stronie oczywiscie-TO NIE WYPOWIEDZIALAS SIE A POWINNAS!!!BO > TAKI POJEBANY ZYD JEST DLA CIEBIE I DLA INNYCH KOSZERNYCH > PAJACOW AUTORYTETEM OBRAZAJAC PAPIEZA??? Drogi Polaku, co ja powinnam to wiem sama i Twoch rad nie potrzebuję, odpowiadam Ci tylko dlatego, ze mi Cię żal. Życiorys Papieża, napisany był w tym samym tonie co rózne wersje zyciorysu Pana Michnika tu na tym forum. Żałosne po prostu. Chciałabym, zebyś zacytował mi moją wypowiedź gdzie powiedziałam, za Koralgol jest moim autorytetem. Bardzo chętnie jeszcze raz powtórzę , że autorytetem jest dla mnie Pan Adam Michnik.Nie jest istotne dla mnie czy jest Żydem, czy jest Chińczykiem, czy jego przodkowie sa z Gwatemali. A wolę być "żydowską szmatą " niż takim Polakiem jak Ty, bo te obelgi świadczą o Tobie nie o mnie. I to moja ostatnia odpowiedź na Twoje wypowiedzi , ponieważ zmęczona jestem zniżaniem się do takiego poziomu. Żegnam ozięble z domieszką ironii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: KATARZYNAO -TY NIE JESTES POLKA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.03, 21:42 Gość portalu: Katarzyna napisał(a): > Gość portalu: POLAK napisał(a): > > > Duzo opinii pojawilo sie bo az 168 ,a tylko 7%ludzi napisalo cos > > madrego-bo to POLACY. Ja zrobilem maly sondarz w 2 duzych > > miastach POLSKI i tak naprawde normalnych ludzi to sprawa > > Michnika nie interesuje poniewaz jest to zbyt rozdmuchane i > > kazdy moze sie tylko domyslac ze jest to parawan do wiekszego > > zydowskiego przekretu.KATARZYNA napisala ze jest jej wstyd ze > > jest Polka---TAK NAPRAWDE TO TY JESTES TYPOWA ZYDOWSKA SZMATA A > > DLACZEGO?????BO CIE BOLI ZE POLACY PISZA PRAWDE ?.A napewno > > czytalas co napisal-a gosc KORALGOL-23.02.2003-07.58 na tej > > stronie oczywiscie-TO NIE WYPOWIEDZIALAS SIE A POWINNAS!!!BO > > TAKI POJEBANY ZYD JEST DLA CIEBIE I DLA INNYCH KOSZERNYCH > > PAJACOW AUTORYTETEM OBRAZAJAC PAPIEZA??? > > Drogi Polaku, co ja powinnam to wiem sama i Twoch rad nie potrzebuję, > odpowiadam Ci tylko dlatego, ze mi Cię żal. Życiorys Papieża, napisany był w > tym samym tonie co rózne wersje zyciorysu Pana Michnika tu na tym forum. > Żałosne po prostu. Chciałabym, zebyś zacytował mi moją wypowiedź gdzie > powiedziałam, za Koralgol jest moim autorytetem. Bardzo chętnie jeszcze raz > powtórzę , że autorytetem jest dla mnie Pan Adam Michnik.Nie jest istotne dla > mnie czy jest Żydem, czy jest Chińczykiem, czy jego przodkowie sa z Gwatemali. > A wolę być "żydowską szmatą " niż takim Polakiem jak Ty, bo te obelgi świadczą > o Tobie nie o mnie. I to moja ostatnia odpowiedź na Twoje wypowiedzi , ponieważ > > zmęczona jestem zniżaniem się do takiego poziomu. Żegnam ozięble z domieszką > ironii. Brawo Katarzyno! Katarzyny wszystkich krajów łączcie się! Pozdrawiam (też Katarzyna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: KATARZYNAO -TY NIE JESTES POLKA? IP: *.net.hfh.edu 25.02.03, 16:51 Najpierw dla "Polaka". Przemawia przez Pana tak ogromny antysemityzm i nienawisc, ze smie twierdzic ,ze gdybysmy mieli teraz lata 30te, bylby Pan swietnym kandydatem na SS-mana. Jako Polak, przypuszczam ,ze jest Pan katolikiem, czyli wierzy w Ewangelie, ktora jest przeslaniem milosci. Abstrachujac od sprawy Rywina , to co napisal Pan do Pani Katarzyny to faszyzm i obled nienawisci. Pracuje jako psychiatra, niestety nie znam lekarstwa na tego rodzaju obled nienawisci, bo chetnie bym polecila. Agnieszka Wrobel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: DO AGNIESZKI W. IP: *.k135.webspeed.dk 25.02.03, 21:46 Po pierwsze bardzo mi sie podobaja mundury SS. Jako lekarz powinnas miec bardziej rozwinienty mozg i wiedziec ze kazdy moze wyrazic swoja opinie,bo wydaje mi sie ze nie jestesmy podporzadkowani zydom i Polska to wolny kraj!A jezeli chodzi o faszyzm to nie wracajmy do historii sprzed ponad 50 lat.Dzisiaj to sie nie nazywa faszyzm tylko "koszerny terroryzm"(kulturalne okreslenie).Nikt nie potrafi lepiej niz Zydki zabijac bezkarnie i oskarzac ludzi jak wy-zarazo Swiata.W waszej popierdolonej historii nawet sam Chrystus podobno popelnil samobojstwo,nasz Polski PAPIEZ dla was zydow jest obojniakiem i homosexualista,Monika Lewinski(zydowska kurwa)po 10 miesiacach sobie przypomniala ze "ciagnela lache" i zapomniala uprac sukienke-ale brudas! no i pan Michnik po dwoch miesiacach o korupcji sobie przypomnial,a moze tak dlugo zajelo mu wywywywypopopowiedzenieieie slowa.Jakala jak spiewa to plynniej sie wypowiada. Byscie sie kurwa wstydzili!!! P.S. Moze ci sie tylko wydaje ze jestes lekarzem,bo w twoim zawodzie psyhiatry nie powinno sie wypowiadac na temat kogos kogo sie nie zna. Pozdrowienia dla twoich pacjentek-tow z rozdwojeniem jazni czyli katarzyny i kataryny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: DO AGNIESZKI W. IP: *.strl1201.mi.comcast.net 25.02.03, 22:57 Do Polaka, Oczywiscie ,ze masz prawo wypowiadac swoje zdanie, tylko czemu nie masz odwagi sie podpisac. Podpisz pelne nazwisko i imie pod tymi wyzwiskami na Zydow , a piszac Was rozumie na mnie. Korzystajac z wolnosci slowa, oto moje zdanie na twoj temat: JESTES CHORYM Z NIENAISCI ANTYSEMITA, badz sobie, poki nie mordujesz w wolnym kraju mozesz , ale nie mam zamiaru dalej z toba dyskutowa, bo szkoda mi czasu na rozmowy z takimi ludzmi jak ty. agnieszka wrobel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: DO AGNIESZKI W. IP: *.strl1201.mi.comcast.net 25.02.03, 23:02 Do Polaka, Oczywiscie ,ze masz prawo wypowiadac swoje zdanie, tylko czemu nie masz odwagi sie podpisac. Podpisz pelne nazwisko i imie pod tymi wyzwiskami na Zydow , a piszac Was rozumie na mnie. Korzystajac z wolnosci slowa, oto moje zdanie na twoj temat: JESTES CHORYM Z NIENAISCI ANTYSEMITA, badz sobie, w wolnym kraju mozesz glosic jakie chcesz poglady,poki nie chcesz mordowac, krzycz, kurwuj, dus sie w sosie wlasnej nienawisci, ale nie mam zamiaru dalej z toba dyskutowa, bo szkoda mi czasu na rozmowy z takimi ludzmi jak ty.troche mi cie szkoda, ale tylko troche. agnieszka wrobel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: DO AGNIESZKI W. IP: *.strl1201.mi.comcast.net 25.02.03, 23:03 Do Polaka, Oczywiscie ,ze masz prawo wypowiadac swoje zdanie, tylko czemu nie masz odwagi sie podpisac. Podpisz pelne nazwisko i imie pod tymi wyzwiskami na Zydow , a piszac Was rozumie na mnie. Korzystajac z wolnosci slowa, oto moje zdanie na twoj temat: JESTES CHORYM Z NIENAISCI ANTYSEMITA, badz sobie, w wolnym kraju mozesz glosic jakie chcesz poglady,poki nie chcesz mordowac, krzycz, kurwuj, dus sie w sosie wlasnej nienawisci, ale nie mam zamiaru dalej z toba dyskutowa, bo szkoda mi czasu na rozmowy z takimi ludzmi jak ty.troche mi cie szkoda, ale tylko troche. agnieszka wrobel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: DO AGNIESZKI W. IP: *.strl1201.mi.comcast.net 25.02.03, 23:04 Do Polaka, Oczywiscie ,ze masz prawo wypowiadac swoje zdanie, tylko czemu nie masz odwagi sie podpisac. Podpisz pelne nazwisko i imie pod tymi wyzwiskami na Zydow , a piszac Was rozumie na mnie. Korzystajac z wolnosci slowa, oto moje zdanie na twoj temat: JESTES CHORYM Z NIENAISCI ANTYSEMITA, badz sobie, w wolnym kraju mozesz glosic jakie chcesz poglady,poki nie chcesz mordowac, krzycz, kurwuj, dus sie w sosie wlasnej nienawisci, ale nie mam zamiaru dalej z toba dyskutowa, bo szkoda mi czasu na rozmowy z takimi ludzmi jak ty.troche mi cie szkoda, ale tylko troche. agnieszka wrobel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: DO AGNIESZKI W.-NIEEEEEEEEEEPOPOWTARZAAAJ SIEEE! IP: *.k135.webspeed.dk 26.02.03, 00:35 Co doktorku?Nerwy ci puszczaja??? Taki z ciebie lekarz jak ze mnie baletnica. Po co sie powtarzasz???Udzielilo sie??? Jak chcesz znac moje imie i nazwisko to bedzie cie to troche kosztowalo.A z ciekawosci pytam: ile zaplacilas za te ostatnie? Ile ci placa za pisanie tych bzdur? I tak wiadomo ze w tym portalu jedna osoba podpisuje sie pod wieloma pseudo. Nie osmieszaj sie!!! ZYDZI NA SYBERIE albo na wczasy do Czarnobyla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Freud Re: DO AGNIESZKI W. IP: *.net.hfh.edu 26.02.03, 17:39 Gość portalu: POLAK napisał(a): > Po pierwsze bardzo mi sie podobaja mundury SS. Jako lekarz > powinnas miec bardziej rozwinienty mozg i wiedziec ze kazdy > moze wyrazic swoja opinie,bo wydaje mi sie ze nie jestesmy > podporzadkowani zydom i Polska to wolny kraj!A jezeli chodzi o > faszyzm to nie wracajmy do historii sprzed ponad 50 lat.Dzisiaj > to sie nie nazywa faszyzm tylko "koszerny terroryzm"(kulturalne > okreslenie).Nikt nie potrafi lepiej niz Zydki zabijac bezkarnie > i oskarzac ludzi jak wy-zarazo Swiata.W waszej popierdolonej > historii nawet sam Chrystus podobno popelnil samobojstwo,nasz > Polski PAPIEZ dla was zydow jest obojniakiem i > homosexualista,Monika Lewinski(zydowska kurwa)po 10 miesiacach > sobie przypomniala ze "ciagnela lache" i zapomniala uprac > sukienke-ale brudas! no i pan Michnik po dwoch miesiacach o > korupcji sobie przypomnial,a moze tak dlugo zajelo mu > wywywywypopopowiedzenieieie slowa.Jakala jak spiewa to plynniej > sie wypowiada. Byscie sie kurwa wstydzili!!! > P.S. > Moze ci sie tylko wydaje ze jestes lekarzem,bo w twoim zawodzie > psyhiatry nie powinno sie wypowiadac na temat kogos kogo sie nie > zna. > Pozdrowienia dla twoich pacjentek-tow z rozdwojeniem jazni czyli > katarzyny i kataryny. Oto moja koncepcja na temat tego osobnika: Z wypowiedzi , wynika ,ze darzy nienawiscia Zydow, co potwierdzaja cytaty min " zarazo swiata". Widac ,ze nie darzy sympatia homoseksualistow / oczywiscie to co pisze o papiezu, jest niedozecznoscia, ale mozna wywnioskowac o pewnej alergii na homoseksualizm/ . Tez ma pelna pogarde dla samobojcow / na podstawie niedozecznych bredzen o Chrystusie/. Moja hipoteza jest nastepujaca, oczywiscie to hipoteza, moge sie mylic: Ten osobnik to utajony homoseksualista,/ pamietacie film Amerykanska Pieknosc/ mozliwe z zydowskimi pochodzeniem,/ Co przypomina mi inny film Purymowy Cud/ majacy samobojcze mysli od czasu do czasu. A poniewaz trudno nienawidziec siebie, to uczucie przenosi sie na innych. To tylko hipoteza, , ale wydaje mi sie to prawdopodobna. Pozdrowienia dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewierny Czy oświadczenie Rywina napisał Kwiatkowski ? IP: *.amg.net.pl 24.02.03, 13:26 Myślę, że zdecydowanie tak. Uderzyło mnie, że w zeznaniach przed komisją R.Kwiatkowski używał wielokrotnie niespotykanej i trochę sztucznie brzmiącej formy nazwiska Pani Prezes Rapaczyńskiej. Za każdym razem wymieniał ją z nazwiska jako Wanda Rapaczyński. I teraz. Ten sam sposób wypowiadania nazwiska Pani Prezes został zastosowany w oświadczeniu Lwa Rywina. Czy ta zbiezność była przypadkowa ? Osobiście uważam, że nie. cytat: "...Wysoka Komisjo! Panie Przewodniczący! Podstępne nagranie dokonane przez Adama Michnika, to, które opublikowano w Internecie, jest narzędziem zręcznej manipulacji. Nagranie to nie odzwierciedla bowiem całej rozmowy ani jej prawdziwej intencji. Ale nawet z tego, co zostało udostępnione, wynika przecież wyraźnie, że Adam Michnik chciał koniecznie wydusić na mnie nazwisko pana premiera Leszka Millera, osoby, która w półstronicowej notatce Wandy Rapaczyński została wymieniona prawie 10-krotnie. Śmiem twierdzić, że zostało to zrobione z zimnym wyrachowaniem. Adam Michnik dążył, abym potwierdził treść spreparowanej notatki, niezależnie od jej absurdalności, i abym rzucił cień podejrzenia na pana premiera. Nie miałem żadnych podstaw, aby osobę pana Leszka Millera przywoływać...." Czy ktoś ma inne zdanie ? źródło: stenogram 13 strona 10 i dalsze. www1.gazeta.pl/kraj/1,42984,1338573.html?as=10&ias=30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4xxxx Re: Czy oświadczenie Rywina napisał Kwiatkowski ? IP: *.acn.pl 24.02.03, 19:09 Gość portalu: niewierny napisał(a): > Myślę, że zdecydowanie tak. Uderzyło mnie, że w zeznaniach przed > komisją R.Kwiatkowski używał wielokrotnie niespotykanej i trochę > sztucznie brzmiącej formy nazwiska Pani Prezes Rapaczyńskiej. > Za każdym razem wymieniał ją z nazwiska jako Wanda Rapaczyński. > I teraz. > Ten sam sposób wypowiadania nazwiska Pani Prezes został > zastosowany w oświadczeniu Lwa Rywina. > Czy ta zbiezność była przypadkowa ? Osobiście uważam, że nie. > > cytat: > > "...Wysoka Komisjo! Panie Przewodniczący! Podstępne nagranie > dokonane przez Adama Michnika, to, które opublikowano w > Internecie, jest narzędziem zręcznej manipulacji. Nagranie to > nie odzwierciedla bowiem całej rozmowy ani jej prawdziwej > intencji. Ale nawet z tego, co zostało udostępnione, wynika > przecież wyraźnie, że Adam Michnik chciał koniecznie wydusić na > mnie nazwisko pana premiera Leszka Millera, osoby, która w > półstronicowej notatce Wandy Rapaczyński została wymieniona > prawie 10-krotnie. Śmiem twierdzić, że zostało to zrobione z > zimnym wyrachowaniem. Adam Michnik dążył, abym potwierdził treść > spreparowanej notatki, niezależnie od jej absurdalności, i abym > rzucił cień podejrzenia na pana premiera. Nie miałem żadnych > podstaw, aby osobę pana Leszka Millera przywoływać...." > > Czy ktoś ma inne zdanie ? > źródło: stenogram 13 strona 10 i dalsze. > <a href="www1.gazeta.pl/kraj/1,42984,1338573.html? as=10&ias=30"target="_ > blank">www1.gazeta.pl/kraj/1,42984,1338573.html?as=10&ias=30</a> Dla mnie jest to "dowód materialny" na to że znają się z panią R. od bardzo, bardzo dawna, kiedy to jeszcze posługiwała się tu w Polsce taką "amerykańską formą swojego nazwiska. No i chłopom tak to się w głowach utrwaliło... Ale pomyślcie ile w tzw. międzyczasie to "towarzycho" utłukło interesów? Kto i ile na tym zarobił? Kto kogo wyrolował (jak to w takich "układowych" interesach? Kto mógł w tych interesach być górą, a kto mógł czuć się niedowartościowany? Jeśli odpowiecie sobie na te pytania, może spokojniej będziecie reagowali na tę "aferę"... A potem dodajcie do tego podobne "gry" pomiędzy grupą prezydenta,a grupą premiera i zastanówcie, któ jest "łącznikiem" pomiędzy tymi dwoma ukłądami i kto chciał wszystko to rozgrywać w interesie "najlepszych z najlepszych" i "najuczciwszych i nieskazitelnych", czyli Agory i GW... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZA Re: Czy oświadczenie Rywina napisał Kwiatkowski ? IP: *.gazeta.pl 26.02.03, 02:53 Gość portalu: 4xxxx napisał(a): > Gość portalu: niewierny napisał(a): > > > Myślę, że zdecydowanie tak. Uderzyło mnie, że w zeznaniach przed > > komisją R.Kwiatkowski używał wielokrotnie niespotykanej i trochę > > sztucznie brzmiącej formy nazwiska Pani Prezes Rapaczyńskiej. > > Za każdym razem wymieniał ją z nazwiska jako Wanda Rapaczyński. > > I teraz. > > Ten sam sposób wypowiadania nazwiska Pani Prezes został > > zastosowany w oświadczeniu Lwa Rywina. > > Czy ta zbiezność była przypadkowa ? Osobiście uważam, że nie. > > > > cytat: > > > > "...Wysoka Komisjo! Panie Przewodniczący! Podstępne nagranie > > dokonane przez Adama Michnika, to, które opublikowano w > > Internecie, jest narzędziem zręcznej manipulacji. Nagranie to > > nie odzwierciedla bowiem całej rozmowy ani jej prawdziwej > > intencji. Ale nawet z tego, co zostało udostępnione, wynika > > przecież wyraźnie, że Adam Michnik chciał koniecznie wydusić na > > mnie nazwisko pana premiera Leszka Millera, osoby, która w > > półstronicowej notatce Wandy Rapaczyński została wymieniona > > prawie 10-krotnie. Śmiem twierdzić, że zostało to zrobione z > > zimnym wyrachowaniem. Adam Michnik dążył, abym potwierdził treść > > spreparowanej notatki, niezależnie od jej absurdalności, i abym > > rzucił cień podejrzenia na pana premiera. Nie miałem żadnych > > podstaw, aby osobę pana Leszka Millera przywoływać...." > > > > Czy ktoś ma inne zdanie ? > > źródło: stenogram 13 strona 10 i dalsze. > > <a href="<a href="www1.gazeta.pl/kraj/1,42984,1338573.html?"targ > et="_blank">www1.gazeta.pl/kraj/1,42984,1338573.html?</a> > as=10&ias=30"target="_ > > blank">www1.gazeta.pl/kraj/1,42984,1338573.html?as=10&ias=30</a> > > Dla mnie jest to "dowód materialny" na to że znają się z panią R. od bardzo, > bardzo dawna, kiedy to jeszcze posługiwała się tu w Polsce taką "amerykańską > formą swojego nazwiska. No i chłopom tak to się w głowach utrwaliło... > Ale pomyślcie ile w tzw. międzyczasie to "towarzycho" utłukło interesów? Kto i > ile na tym zarobił? Kto kogo wyrolował (jak to w takich "układowych" > interesach? Kto mógł w tych interesach być górą, a kto mógł czuć się > niedowartościowany? > Jeśli odpowiecie sobie na te pytania, może spokojniej będziecie reagowali na > tę "aferę"... > A potem dodajcie do tego podobne "gry" pomiędzy grupą prezydenta,a grupą > premiera i zastanówcie, któ jest "łącznikiem" pomiędzy tymi dwoma ukłądami i > kto chciał wszystko to rozgrywać w interesie "najlepszych z najlepszych" > i "najuczciwszych i nieskazitelnych", czyli Agory i GW... Gówno prawda, Agora żadnych interesów na rynku telewizyjnym nie utłukła. Na cyfrze+ straciła nielicho. Próbuje robić interesy z siecią radiostacji lokanych, to jej Czarzasty co rusz koncesję odbierze, albo nie da. Pomyśl tylko, że ta firma nigdy nie uzyskała koncesji na nadawanie programu radiowego lub telewizyjnego, bo dla Czarzastego była niewiarygodna, a to finansowo, a to programowo. Za to różne za przeproszeniem Rydzyki oczywiście były wiarygodne. Pokaż mi jeden ciemny interes Agory, realizowany po kryjomu, albo za pomoca łapówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Ruda Re: Michnik odpowiada: Rywin nie mówił prawdy IP: *.elsat.net.pl 24.02.03, 13:37 Przeczytajcie co pisze TRYBUNA. Dziennikarka roku 2002 wystąpiła w sobotę w pierwszym programie telewizji publicznej. Pytana o komentarz do obrad sejmowej komisji śledczej, Paradowska powiedziała, że jej zdaniem komisja próbuje zająć dla siebie nienależne jej miejsce w demokratycznym systemie państwa - a to krytykuje prokuraturę, a to próbuje uczynić wyłom w tajemnicy dziennikarskiej, a to poucza, że Sejm, to miejsce, w którym obowiązują szczególne, nigdzie indziej nie występujące prawa. Komisja sprawia wrażenie, że jest ciałem najważniejszym, a przecież w demokracji tak nie jest. Oceniając dotychczasowy przebieg śledztwa, Janina Paradowska zwróciła uwagę, że po złożonym przez Rywina oświadczeniu wątek polityczny zdaje się kruszyć. Najpierw bowiem Adam Michnik stanowczo i wielokrotnie powiedział, że premier z całą tą sprawą nie ma nic wspólnego, w sobotę to samo, równie stanowczo i jednoznacznie, oświadczył Lew Rywin. Rywin dodał też, że nie stoi za nim żadna grupa, że nigdy nie należał do SLD ani do żadnej innej partii. Zdaniem red. Paradowskiej wydaje się więc, że pozostaje wątek tylko kryminalny, a z tym prędzej i lepiej poradzi sobie prokuratura, a nie komisja śledcza. Na pytanie, czy komisja śledcza doznała w sobotę porażki, pani Paradowska powiedziała, że to, czego byliśmy świadkami było raczej lekcją pokory. (DP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alto do kappy IP: *.opole.dialup.inetia.pl 24.02.03, 18:02 słuchaj moze bys przekombinował jeszcze komisja sejmowa kontra pełnomocnicy rywina i rywin(1-odpowie,0-nie odpowie) ,a potem komisja sejmowa kontra prokuratura(1-winny,0-niewinny).na prawo nie ma co liczyc,bo to nauka mocno pokrecona przez lobbing nie do udowodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alto wszystkiemu winne radio ojca IP: *.opole.dialup.inetia.pl 24.02.03, 18:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azuk Re: Michnik odpowiada: Rywin nie mówił prawdy IP: *.swic.dialup.inetia.pl 24.02.03, 23:42 Panie Adamie Na razie musi Pan udowodnić, że nie jest Pan wielbłądem! Potem jeszcze wielokrotnie dowodzić : że białe jest białe, a czarne jest czarne choć wielu będzie mówiło o różnych odcieniach szarości. Gdzie my żyjemy? Czy jest jeszcze jakiś ratunek dla Polski i Polaków? Czy pozostają nam tylko rządy Rywinów itp? Ciągle wierzę w przyszłość, choć dzisiaj moja wiara jest chwiejna.Liczę na Pana. Może Pan liczyć na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Balcerowicz musi odejść! IP: 217.153.60.* 25.02.03, 12:57 A Balcerowicz musi odejść! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZBYCH Re: Michnik odpowiada: Rywin nie mówił prawdy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.02.03, 14:30 Myślę, Michnik rozgrywa tu swoje interesy. Nie wiemy jak faktycznie przebiegały rozmowy. Z rozmowy Rywina z Rapaczyńską mamy tylko notatkę Rapaczyńskiej. Nie mamy odpowiedniej notatki Rywina. Rozmowa Michnik-Rywin też cała nie została nagrana. Obawiam się, że z afery Rywina może wyjść to samo co z afery Oleksego i Michnik będzie musiał znowu przepraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Gdzie Polacy? IP: *.k135.webspeed.dk 26.02.03, 01:06 Ludzie!!! Czy Wy slepi jestescie??? A moze siedzicie w swojej norze i boicie sie wypowiedziec swoje prawdziwe zdanie? Gdzie jest ten waleczny narod: nie wydaje mi sie ze nikogo nie poruszyly niektore wypowiedzi obrazajace nas-Polakow.Przeciez chyba nie wygineliscie? Co myslicie o przyznawaniu obywatelstwa zydkom w Izraelu?Teraz sobie o Polsce przypomnieli,BO POLSKA BEDZIE NIEDLUGO W UNII. Sprytnie to sobie wymyslili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doctorek Re: Gdzie Polacy? IP: *.strl1201.mi.comcast.net 26.02.03, 01:19 Ty jestes naprawde niezly kliniczny przypadek. Ciekawy typek z ciebie, bardzo ciekawe jest sledzic jak sie wsciekasz. Nie wiem w jakim wieku jestes, ale wartaloby miec nitrogliceryne po reka w razie bolu w klatce piersiowej. ale jak dostaniesz zawlu, prosze nie win Zydow. Ciekawe studium twojej nienawiscie, kogo jeszcze nienawidzisz oprocz Zydow. I czy miales jakas traume w dziecinstwie, bo by to wiele tlumaczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: David Re: Gdzie Polacy? IP: *.strl1201.mi.comcast.net 26.02.03, 01:44 Drogi , Szanowny Polaku, Prosze sie tak nie denerwowac. My uznajemy wielkosc narodu polskiego, nikt was nie obraza, Polacy to waleczny i zdolny narod,wydal wielu wielkich bohaterow ,mamy wsrod Polakow wielu przyjaciol, no a ze takie "gnidki" jak Pan ,Szanowny Panie,robia czasem wiele halasu, no coz to zdaza sie w najbardziej szlachetnych nacjach. Z uszanowaniem, David Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: Gdzie Polacy? IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 26.02.03, 06:12 Gość portalu: David napisał(a): > Drogi , Szanowny Polaku, > Prosze sie tak nie denerwowac. My uznajemy wielkosc narodu > polskiego, nikt was nie obraza, Polacy to waleczny i zdolny > narod,wydal wielu wielkich bohaterow ,mamy wsrod Polakow wielu > przyjaciol, no a ze takie "gnidki" jak Pan ,Szanowny > Panie,robia czasem wiele halasu, no coz to zdaza sie w > najbardziej szlachetnych nacjach. > Z uszanowaniem, David Ach, Pani Agnieszko, cóż za metamorfoza :)) Rady POLAKA odnośnie występowania "w tym portalu (...) pod wieloma pseudo" najwyraźniej nie poszły w las. Okazuje się też, że jednak nie szkoda Pani czasu na takie rozmowy: "nie mam zamiaru dalej z toba dyskutowa, bo szkoda mi czasu na rozmowy z takimi ludzmi jak ty.troche mi cie szkoda, ale tylko troche." Z pełnym zrozumieniem dla niezwykłej zmienności niewieścich nastrojów, :)) Kajetan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Gdzie Polacy? IP: *.net.hfh.edu 26.02.03, 15:46 Do Pana Kajetana, Mysle,ze Pan nie jest " gosciem polakiem" pod innym pseudo, bo wyczuwam w Pana wypowiedzi , ze przesunelismy sie na inny poziom wymiany zdan. Owszem jak to niewiasty nie jest mi obca zmiennosc,mysle ,ze pan jako wyrozumialy mezczyzna to zrozumie. rzeczywiscie, jest to moj pierwszy raz w tego typie "zabawie" on line, no i czlowiek sie uczy. Serdecznie Pana pozdrawiam . Rebeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZA Re: Gdzie Polacy? IP: *.gazeta.pl 26.02.03, 03:04 1. Jestem Polakiem 2. Nie boje się wypowiedzieć własnego zdania 3. Ty jesteś gnojkiem Gość portalu: POLAK napisał(a): > Ludzie!!! > Czy Wy slepi jestescie??? > A moze siedzicie w swojej norze i boicie sie wypowiedziec swoje > prawdziwe zdanie? Gdzie jest ten waleczny narod: > nie wydaje mi sie ze nikogo nie poruszyly niektore wypowiedzi > obrazajace nas-Polakow.Przeciez chyba nie wygineliscie? > Co myslicie o przyznawaniu obywatelstwa zydkom w Izraelu?Teraz > sobie o Polsce przypomnieli,BO POLSKA BEDZIE NIEDLUGO W UNII. > Sprytnie to sobie wymyslili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Gdzie Polacy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.03, 16:16 A ZAMKNIJCIE SIĘ WSZYSCY - W TEJ SPRAWIE PAN ADAM M .TO WYROCZNIA ! SŁUCHAĆ UWAŻNIE - I TO WSZYSTKO !!! a tu słowa, słowa, słoma ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Gdzie Polacy? IP: *.net.hfh.edu 26.02.03, 17:23 Gość portalu: t napisał(a): > A ZAMKNIJCIE SIĘ WSZYSCY - W TEJ SPRAWIE PAN ADAM M .TO WYROCZNIA ! > SŁUCHAĆ UWAŻNIE - I TO WSZYSTKO !!! > a tu słowa, słowa, słoma ! Amen, amen, amen. Niech zyje Gosc T, niech zyje pan Adam.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Gdzie Polacy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.03, 17:28 Gość portalu: fan napisał(a): > Gość portalu: t napisał(a): > > > A ZAMKNIJCIE SIĘ WSZYSCY - W TEJ SPRAWIE PAN ADAM M .TO > WYROCZNIA ! > > SŁUCHAĆ UWAŻNIE - I TO WSZYSTKO !!! > > a tu słowa, słowa, słoma ! > Amen, amen, amen. > Niech zyje Gosc T, niech zyje pan Adam.! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Dziękuje w imieniu Adama i własnym <fanowi< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niamnia Re: Michnik odpowiada: Rywin nie mówił prawdy IP: *.is.pw.edu.pl 28.02.03, 13:59 Wyglądało na to, że afera Rywina sprawi, że się zacznie w Polsce walka z korupcją. Tymczasem wczoraj wieczorem Pani Poseł z Samoobrony - nowy członek sejmowej komisji śledczej! - powiedziała w rozmowie z p.Olejnik w TVN, że "doły" chcą się przyjrzeć p.Michnikowi i że nie wiadomo, czy p.Michnik potrafi swoją niewinność udowodnić! Smutno mi.... Niamnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.w. Re: Michnik odpowiada: Rywin nie mówił prawdy IP: *.net.hfh.edu 28.02.03, 18:30 Tez uwazam, ze to smutne ,i zalosne. Facet postanowil walczyc z korupcja i teraz ma bronic swojej niewinnosci. Absurd. Przyznal ze to blad,ze czekal za dlugo, ale ostatecznie postanowil o tym mowic. I to cenie. Tak trzymac panie Adamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Michnik odpowiada: Rywin nie mówił prawdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.03, 19:13 Gość portalu: Niamnia napisał(a): > Wyglądało na to, że afera Rywina sprawi, że się zacznie w Polsce > walka z korupcją. > Tymczasem wczoraj wieczorem Pani Poseł z Samoobrony - nowy > członek sejmowej komisji śledczej! - powiedziała w rozmowie z > p.Olejnik w TVN, że "doły" chcą się przyjrzeć p.Michnikowi i że > nie wiadomo, czy p.Michnik potrafi swoją niewinność udowodnić! > Smutno mi.... > Niamnia Mi też jest smutno. Oglądałam wczoraj "Kropkę nad i" i wyobraziłam sobie jak Renata "Bynajmniej" Beger wzywa Michnika na kolejne przesłuchania, zadaje mu bezczelne i upokarzające pytania a on grzecznie, na stojąco odpowiada, żeby lud był kontent. Po wczorajszym występie Beger w TVN nie ma wątpliwości czego będzie w komisji szukać, jutro będzie miała wprawkę - Niemczycki i Łuczywo a na deser Michnik. Nadzieja w tym, że po dwóch pytaniach zorientuje się, że nie jest w stanie zrozumieć o czym mówi Michnik i zrezygnuje z dalszej kompromitacji naszego parlamentu. Michnik sobie z Beger poradzi, boje się natomiast czego innego. Komisja przesłuchuje cztery osoby z Agory na okoliczność tego samego zdarzenia, które miało miejsce dość dawno temu, jest więc wielce prawdopodobne, że w drobnych szczegółach ich zeznania mogą się różnić - ludzie na różne rzeczy zwracają uwagę, różne rzeczy różnie zapamiętują, jest więc duże prawdopodobieństwo, boję się, że komisja (lub jej niektóre asy atutowe) wszelkie - nawet drobne i nieistotne - rozbieżności w zeznaniach będą po chamsku rozgrywać (tak jak prokuratura rozegrała sprawę książki wejść i wyjść) i opinia publiczna dowie się, że Agora nie dość, że niszczy dowody to jeszcze niespójnie zeznaje. Taki scenariusz uważam za bardzo pradopodobny i bardzo się go boję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Michnik odpowiada: Rywin nie mówił prawdy IP: *.gdynia.mm.pl 28.02.03, 19:53 Podzielam Twoje obawy...tym bardziej, że to już już nie jest afera, Rywin już sie tu nie liczy...główny podejrzany to Adam Michnik... Przeczytałam to co napisałam w tej chwili i zorientowałam sie jaki to jest absurd, ze A.Michnik stoi teraz w roli podejrzanego. Jak to możliwe, że tylu ludzi sie z tym zgadza, przecież wystarczy mieć odrobine mózgu, żeby zrozumieć, że o co w tym wszystkimm chodzi...przecież nie trzeba od razu zgadzac sie z poglądami Adama Michnika, są przecież fakty: Rywin przyszedł do Agory i GW z propozycją korupcji, Adam Michnik propozycje odrzucił i ujawnił. Może za późno, może nie; moze myli sie co do premiera, moze nie, nie wiemy przecież na pewno...to się dopiero okaże (albo i nie), ale przecież to są tematy uboczne, odwracające uwagę wszystkich od głównego wątku, zajmijmy się najpierw ewidentnym przestępcą, jakim jest Rywin, bo tylko w tej sprawie mamy namacalny dowód - nagranie. jak bym czytała to wszystko w jakiejs powieści, to bym pomyślała że autor przesadził, ze to nie jest mozliwe w wolnym, demokratycznym państwie. To mi przypomina "Proces" Kawki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.w. Re: Michnik odpowiada: Rywin nie mówił prawdy IP: *.net.hfh.edu 28.02.03, 20:08 A teraz wyobrazcie sobie , gdyby nie bylo tasmy z nagraniem. Michnik mial racje, wtety bylby wysmiany. No ale widac ,ze nawet tak namacalny dowod jak nagranie, ktore przez bieglych bylo potwierdzone jako autentyczne nie jest wstanie przekonac niektorych. To rzeczywiscie zaczyna przeksztalcac sie w jakis absurd. I rodzi sie pytanie, czy wogole warto , czy to nie walka z wiatrakami? mam nadzieje ,ze warto. Pozdrawiam Katarzyne i Kataryne, milo ,ze ktos mysli podobnie. a.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Michnik odpowiada: Rywin nie mówił prawdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.03, 20:55 Gość portalu: a.w. napisał(a): > A teraz wyobrazcie sobie , gdyby nie bylo tasmy z nagraniem. > Michnik mial racje, wtety bylby wysmiany. No ale widac ,ze nawet > tak namacalny dowod jak nagranie, ktore przez bieglych bylo > potwierdzone jako autentyczne nie jest wstanie przekonac > niektorych. To rzeczywiscie zaczyna przeksztalcac sie w jakis > absurd. > I rodzi sie pytanie, czy wogole warto , czy to nie walka z > wiatrakami? mam nadzieje ,ze warto. > Pozdrawiam Katarzyne i Kataryne, milo ,ze ktos mysli podobnie. > a.w. Moja znajoma pracuje w bardzo znanej, szacownej instytucji non-profit, niedawno realizowali ciekawy i ważny projekt i zwrócili się do pewnego giganta ubezpieczeniowego o sponsoring. Wysoko postawiony pan w tejże firmie ubezpieczeniowej powiedział mojej znajomej, że owszem, pieniądze dadzą ale za 10% "bo takie są stawki na rynku". Moja znajoma, jako osoba uczciwa, kompletnie nie zrozumiała o co facetowi chodzi a chodziło mu o łapówkę. On daje pieniądze firmy na cele charytatywne a ona mu 10% z tego oddaje pod stołem. Namawiałam ją, żeby poszła do jego szefa ale ona stwierdziła, że nie chce mieć z nimi nic wspólnego. Dzisiaj się nawet cieszę, że mnie nie posłuchała, teraz pewnie by ją ciągali po sądach za pomówienie. A firma ubezpieczeniowa obecnie sponsoruje pewną wystawę znanego malarza w pewnym znanym warszawskim muzeum. Kilka lat temu wszystkie fundacje w Polsce były rejestrowane w jednym jedynym sądzie rejestrowym w Warszawie. Kilka pań sędzin decydowało arbitralnie, że jakąś fundację można założyć a inną nie. W normalnym trybie czekało się miesiącami na decyzję, często odmowną. Jednak i na to był sposób. Pewien wybitny profesor prawa, często występujący jako ekspert w telewizji pomagał załatwiać rejestrację w dwa tygodnie. Pośredniczył w dawaniu sędzinom w łapę a na te (bardzo wysokie) łapówki wystawiał nawet faktury. Pan profesor uczy studentów jednego ze znanych uniwersytetów. Na Pradze można za 40 tysięcy mieć sześćdziesięciometrowe mieszkanie od gminy (z puli przeznaczonej dla najbiedniejszych). Wystarczy skontaktować się z kuzynem jednej z pań, która decyduje o tym czy ktoś spełnia kryteria ubóstwa i o miejscu na liście oczekujących na samorządowe mieszkanie. Łapówkę wręcza się bezpiecznie, podpisując ze wspomnianym kuzynem umowę pożyczki na owe 40 000. Po otrzymaniu kluczy umowę się niszczy. 40 000 pozwala bezdzietnemu małżeństwu przegonić na liście siedmioosobową rodzinę od lat czekającą na mieszkanie z puli dla najbiedniejszych. To tylko trzy przykłady, takie przykłady można mnożyć w nieskończoność. Ich ofiarą jesteśmy my wszyscy, zwykli ludzie, którzy nie godzą się na taki system i są przez to pozbawieni praw i dóbr, które teoretycznie nam przysługują, podczas gdy bezkarni i cyniczni urzędnicy nabijają sobie kabzę. Walka Michnika jest właśnie walką o to, żeby tak nie było, dlatego nawet gdybym go nie lubiła, w tej sprawie trzymałabym za niego kciuki. Bo jeśli on przegra, jakie my mamy szanse? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Michnik odpowiada: Rywin nie mówił prawdy IP: *.net.hfh.edu 28.02.03, 18:34 tez sie podpisuje pod tym. Trzymaj sie Adas! Odpowiedz Link Zgłoś