Dodaj do ulubionych

Niemczycki przed komisją

IP: *.acn.pl 01.03.03, 09:06
Ciekawe jak się pokażą nowi członkowie komisji. Ale generalnie
trend jest bardzo niebezpieczny. Prokuratura gra przecziw Agorze,
posłowie grają pod publiczkę. W SLD zawarto rozejm... Źle to
wróży. Zapraszam do nowego odcinka i głosowania, kto jest winny w
aferze Rywina

prawica.net/modules.php?name=News&file=article&sid=174
Obserwuj wątek
    • Gość: Kralik Re: Niemczycki przed komisją IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 09:13
      Brawo Panie Niemczycki. Prosto z mostu, jasno i klarownie.
      Czasem warto wyjść z toalety.
    • Gość: Infidel Niemczycki pewnie puści farbę IP: *.crowley.pl 01.03.03, 09:48
      Informatycy Agorowcy! uprzejmie odblokujcie mój adres IP. Wiem,
      że moje komentarze są niewygodne, ale DEMOKRACJA to prawo do
      swobodnego wypowiadania swoich myśli. Agora i Gazeta to prawo
      rezerwuje dla siebie ...
      • Gość: ajk Re: Niemczycki pewnie puści farbę IP: *.jota.digi.pl 01.03.03, 09:59
        Gość portalu: Infidel napisał(a):

> Informatycy Agorowcy! uprzejmie odblokujcie mój adres IP.
        Wiem,
        > że moje komentarze są niewygodne, ale DEMOKRACJA to prawo do
        > swobodnego wypowiadania swoich myśli. Agora i Gazeta to prawo
        > rezerwuje dla siebie ...

Infidel, po co ty się chcesz wypowiadać skoro i tak nic nie masz
        do powiedzenia, zwykle pleciesz tylko co ci ślina na jezyk
        przyniesie...
        • Gość: Infidel Re: Niemczycki pewnie puści farbę IP: *.crowley.pl 01.03.03, 11:03
          Gość portalu: ajk napisał(a):

> Gość portalu: Infidel napisał(a):
          >
          > > Informatycy Agorowcy! uprzejmie odblokujcie mój adres IP.
          > Wiem,
          > > że moje komentarze są niewygodne, ale DEMOKRACJA to prawo do
          > > swobodnego wypowiadania swoich myśli. Agora i Gazeta to
          prawo
          > > rezerwuje dla siebie ...
          >
          > Infidel, po co ty się chcesz wypowiadać skoro i tak nic nie
          masz
          > do powiedzenia, zwykle pleciesz tylko co ci ślina na jezyk
          > przyniesie...

AJK,
          po to abyś czytał mnie a może doznasz olśnienia, co to jest
          demokracja i abyś zrezygnował z zapędów mentorsko-sędziowskich.
          • Gość: catharsis AGORO!!! TRZYMAMY KCIUKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 15:25
            Nie poddawaj się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: głos odosobniony AGORO, nie poddawaj się IP: *.crowley.pl 01.03.03, 16:54
              Gość portalu: catharsis napisał(a):

> Nie poddawaj się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zdobądź wszystko: radio, telewizję, wolne media. Zdobądź Urząd Ochrony
              Konsumenta i Konkurencji, zmień Ustawę Antymonopolową.
              • Gość: catharsis Re: AGORO, nie poddawaj się IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 21:22
                Gość portalu: głos odosobniony napisał(a):

> Gość portalu: catharsis napisał(a):
                >
                > > Nie poddawaj się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                >
                > zdobądź wszystko: radio, telewizję, wolne media. Zdobądź Urząd Ochrony
                > Konsumenta i Konkurencji, zmień Ustawę Antymonopolową.

Gdybyś uczynił prosty ekonomiczny rachunek - sam wiedziałbyś w czyich rękach są
                instytucje, o których piszesz.
                Wiedziałbyś także, że nowa ustawa o KRRiTV uderzyłaby by we wszystkich, którzy
                znajdują się poza rządowym monopolem.
                Twoje uwagi to taka sama demagogia jaką zastosował Kwiatkowski przed komisją.
                On tylko "chciał się bronić" i bronić "publicznego" dobra jakim jest TVP...
                To tak samo jakby rząd sztucznie podwyższał wydajność swoich marnie
                zarządzanych spółek (idąc im w ustawodawstwie na rękę) by tylko wygrywały na
                rynku z "krwiożerczymi kapitalistami", którzy potrafią zarządzać tak, że
                przynoszą dochody.

• Gość: Infidel Re: AGORO, nie poddawaj się IP: *.crowley.pl 02.03.03, 15:28

> Gość portalu: głos odosobniony napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: catharsis napisał(a):
                  > >
                  > > > Nie poddawaj się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  > >
                  > > zdobądź wszystko: radio, telewizję, wolne media. Zdobądź Urząd Ochrony
                  > > Konsumenta i Konkurencji, zmień Ustawę Antymonopolową.
                  >
                  > Gdybyś uczynił prosty ekonomiczny rachunek - sam wiedziałbyś w czyich rękach

>
                  > instytucje, o których piszesz.
                  > Wiedziałbyś także, że nowa ustawa o KRRiTV uderzyłaby by we wszystkich,
                  którzy
                  > znajdują się poza rządowym monopolem.
                  > Twoje uwagi to taka sama demagogia jaką zastosował Kwiatkowski przed komisją.
                  > On tylko "chciał się bronić" i bronić "publicznego" dobra jakim jest TVP...
                  > To tak samo jakby rząd sztucznie podwyższał wydajność swoich marnie
                  > zarządzanych spółek (idąc im w ustawodawstwie na rękę) by tylko wygrywały na
                  > rynku z "krwiożerczymi kapitalistami", którzy potrafią zarządzać tak, że
                  > przynoszą dochody.
                  >
                  >
                  >
                  Catharsis,

dziękuje za nietrafne porównanie. Chcę Ci zwrócic uwagę, że nie wiesz co to
                  rachunek ekonomiczny, słowa demagogia używasz bez pokrycia w faktach, a ma ono
                  znaczenie negatywne. Jestem zwolennikiem wolnego rynku, Agora niestety ma
                  więcej wspólnego z wolnoamerykanką niż z wolnym rynkiem i dlatego moje
                  komentarze dotyczące Agory są dla Agory niewygodne.
                  Catharsis mam złudzenie jakbyś był jeszcze przed catharsis.
                  • Gość: catharsis Re: AGORO, nie poddawaj się IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 19:00

> Catharsis,
                    >
                    > dziękuje za nietrafne porównanie. Chcę Ci zwrócic uwagę, że nie wiesz co to
                    > rachunek ekonomiczny, słowa demagogia używasz bez pokrycia w faktach, a ma
                    ono
                    > znaczenie negatywne. Jestem zwolennikiem wolnego rynku, Agora niestety ma
                    > więcej wspólnego z wolnoamerykanką niż z wolnym rynkiem i dlatego moje
                    > komentarze dotyczące Agory są dla Agory niewygodne.
                    > Catharsis mam złudzenie jakbyś był jeszcze przed catharsis.

Witam!
                    Przyznaję się, że stwierdzenie "rachunek ekonomiczny" nie zostało przeze mnie
                    użyte trafnie. Chodziło raczej o chłodną kalkulację.
                    Po dokonaniu takiej uważam, że rację ma Agora. Cóż, oni tylo realizują swoje
                    prywatne interesy, ale przynajmniej nie mają schizofreni polegającej na
                    pomieszaniu roli, którą pełnią. Normalna wolnorynkowa strategia to chęć
                    rozwoju, powiększania swoich zysków. Funkcjonują na rynku mediów i jak narazie
                    swoje założenia realizują skutecznie, stosując nowoczesny sposób zarządzania
                    spółką (to jest powód ich sukcesów). Postawa vs Rywingate wskazuje także, że
                    nie zatracili poczucia misji wobec ludzi, na których opinie wpływają.
                    Pozatym przeciwko ustawie o KRRiTV nie była tylko Agora, ale i Polsat, ITI, UPC
                    (telewizja kablowa). Że nie wspomnę już o prywatnych rozgłośniach radiowych.

Co do demagogii - stwierdzeniem tym posłużyłam się trafnie.
                    Dowód: szkolna definicja wyjaśnia, że demagogia to: "Wpływanie na opinię
                    publiczną, oddziaływanie na uczucia i nastroje społeczne, polityczne poprzez
                    dobieranie krańcowych argumentów..."
                    To co napisałam o Kwiatkowskim jak nic podpada pod definicję.
                    Przed komisją i przed ludźmi go oglądającymi próbował wytworzyć wrażenie
                    człowieka szczerze zatroskanego o losy publicznej spółki jakiej szefuje i
                    wskazać, że to i tylko to motywowało go do podejmowania takich działań jak
                    praca nad ustawą. (szkoda, że tak wielką gorliwością w torowaniu korzystnych
                    zapisów ustawowych nie popisują się inni prezesi spółek skarbu państwa jak
                    chociazby PKP).
                    Tymczasem "pomoc" jaką TVP uzyskała od rządu w tym zakresie przeczy
                    jakimkolwiek definicjom wolnej konkurencji. Kwiatkowski do tego nie przejmuje
                    się krytyką TVP o braku wypełniania przez nią publicznych misji (pochodzącą
                    chociażby z instytucji europejskich).
                    Dobro publiczne i dobro społeczne jest przez niego i przez jego kolegów
                    zawężone do dobra "jedynej słusznej partii".

Dodam jeszcze, że baaaaardzo się cieszę, że Agora ujawniła ten niejasny układ.
                    Mam też nadzieję, że praca tej komisji pokaże ludziom (nawet jeśli jej nie
                    ukróci) całą sieć bandyckich układów obecnej władzy. I będzie taką Agorę,
                    Polsat, TVN czy TVP stać na ujawnianie bandyckiego układu każdej przyszłej
                    władzy. Mam też nadzieję, że ataki na Agorę- nie przyczynią się do niechęci
                    ujawniania podobnych afer przez inne media. To działanie pokazuje, że nie
                    wszystko w tym kraju zdławiła gangrena korupcji.

Dziwię się twojej postawie skoro uważasz się za wolnorynkowca. Tak daleko
                    posunięty interwencjonizm państwa w faworyzowanie jednych, a dokopywanie i
                    szantażowanie innych z wolnym rynkiem i wolną konkurencją nie mają nic
                    wspólnego. Państwo ze swej zasady ma tylko tworzyć mechanizmy do funkcjonowania
                    takiego rynku w zgodzie z konstytucją. I stać na straży poszanowania tych
                    zasad. Nie może w tej konkurencji uczestniczyć jako zawodnik, bo każdy
                    przeciwnik grający w innej drużynie będzie z góry skazany na porażkę. A w
                    takiej sytuacji o wolnym rynku możesz sobie już tylko pomarzyć.

Oczyszczona c.
                    • Gość: Infidel Re: AGORO, nie poddawaj się IP: *.crowley.pl 02.03.03, 23:40
                      Catharsis
                      nie spodziewałem się takiego elaboratu. Powiem krótko, Agora jest na pewno
                      dobrze zarządzaną Spółką. Szkoda, że w swoim działaniu kieruje się kumoterstwem
                      a używając przedwojennej retoryki - jest jak gmina żydowska - niepokornych i
                      tych co maja inne zdanie po prostu z niej wypisują. Agora osiągnęła monopol na
                      rynku ogłoszeń, w pełnym tego słowa znaczeniu. Istnieje dysonans pomiędzy tym
                      co głosi wszem i wobec Gazeta i Agora o ich godnych naśladowania celach a
                      zaowalowanym dążeniu. Liczy się tylko biznes, więc nie rozumiem po co stroją
                      się w piórka wielkich demokratów, patriotów i kryształowo czystych. Ja pamietam
                      jak walczyli z Wałesą o prawo robienia kasy na logo Solidarności w winiecie
                      Gazety Wyborczej.
                  • Gość: goska Re: AGORO, nie poddawaj się IP: 80.51.57.* 02.03.03, 22:33
                    Dawno nie zagladałam na forum... ale widzę , że niewiele
                    straciłam...jak zawsze same emocje ..dużo słów mało treści.....a
                    może zacznijmy bacznie przyglądać się innym sprawom z równym
                    zaintersowaniem i poświęcając im tyleż samo uwagi co
                    przebrzmaiałemu tematowi...nakręcanemu przez ludzi mniej lub
                    bardziej świadomych ...tak na marginesie Pan Michnik..to bardzo
                    uczciwy człowiek...dziwię się, że tak wiele poświaca się uwagi
                    na to kto powiedział prawdę...dlaczego..czemu...dziw..a tyle
                    jest innych spraw równie poważnych..a może na wet
                    bardziej........ pozdrawiam...
                    • Gość: głos odosobniony Re: AGORO, nie poddawaj się IP: *.crowley.pl 02.03.03, 23:49
                      Gosiu,
                      też sądzę, że Michnik to bardzo uczciwy człowiek. Nie rozumiem jednak dlaczego
                      z takim zaperzeniem atakował innych, pewnie też uczciwych ludzi. Nie rozumiem
                      dlaczego stracił obiektywizm i w swoich tyradach przed Komisją nie był dla mnie
                      bezstronnym świadkiem tylko rzecznikiem Agory i jakiegoś jej amerykańskiego
                      udziałowca: widać "głos" Michnika można kupić, ciekawę za ile?
                      • Gość: goska Re: AGORO, nie poddawaj się IP: 80.51.57.* 03.03.03, 00:14
                        Głosie ..no cóż...nie chce nikogo bronić a już tym bardziej
                        osądzać..ale zauważ w jaki sposób komisja potraktowała
                        Michnika...w sumie mógł się poczuć jakby to on był winny..tylko
                        czemu On...stąd emocje ..sami nierzadko poddajemy się
                        emocjom..stąd nie osadzajmy tak łatwo innych ..którzy pod ich
                        wpływem reagują może zbyt impulsywnie...pozdrawiam
                  • Gość: gośka Re: AGORO, nie poddawaj się IP: 80.51.57.* 02.03.03, 23:16
                    a tak jeszcze na marginesie...właśnie ogladam po raz
                    nty..."marcowe migdały" ten film nasuwa pewne wnioski...im też
                    wydawało się, że działają słusznie dokonując swych
                    ocen...później historia to zweryfikowała...może wiec z większą
                    ostrożnością..z większą uwagą dokonujmy ocen o ile musimy ich
                    dokonywać...a może poczekajmy na procesową weryfikację
                    zgromadzonego materiału dowodowego...
                    • Gość: głos odosobniony Re: AGORO, nie poddawaj się IP: *.crowley.pl 02.03.03, 23:58
                      Gość portalu: gośka napisał(a):

> a tak jeszcze na marginesie...właśnie ogladam po raz
                      > nty..."marcowe migdały" ten film nasuwa pewne wnioski...im też
                      > wydawało się, że działają słusznie dokonując swych
                      > ocen...później historia to zweryfikowała...może wiec z większą
                      > ostrożnością..z większą uwagą dokonujmy ocen o ile musimy ich
                      > dokonywać...a może poczekajmy na procesową weryfikację
                      > zgromadzonego materiału dowodowego...

Materiał dowodowy to jedno nagranie, do tego nie pełne - nie wiemy o czym
                      Michnik i Rywin rozmawiali na balkonie i .... wyniki sond przeprowadzanych
                      przez różne portale wsród gawiedzi, kto jest najbardziej wiarygodny i
                      przekonujący. Jest zapotrzebowanie społeczne na ukaranie Lwa Rywina, więc go
                      przykładnie ukarzą, jak za czasów władzy prokuratora Ozjasza Szechtera.
                      • Gość: gośka Re: AGORO, nie poddawaj się IP: 80.51.57.* 03.03.03, 00:19
                        No nie Głosie ..tym razem demonizujesz i mocno przesadzone są
                        Twe twierdzenia..z duchem czasu powiadasz .....etc....widzę , że
                        nisko cenisz wymiar sprawiedliwości ...no
                        cóż ..smutne..ale ...zapotrzebowanie społeczne powiadasz..he he
                        trochę moze rozsądku i umiaru....
                        serdeczności
                        • Gość: goska Re: AGORO, nie poddawaj się IP: 80.51.57.* 03.03.03, 00:26
                          i tym o to , optymistycznym akcentem ..pożegnam się ..dobranocka
                          <oko>
                        • Gość: głos odosobniony Re: AGORO, nie poddawaj się IP: *.crowley.pl 03.03.03, 03:03

> No nie Głosie ..tym razem demonizujesz i mocno przesadzone są
                          > Twe twierdzenia..z duchem czasu powiadasz .....etc....widzę , że
                          > nisko cenisz wymiar sprawiedliwości ...no
                          > cóż ..smutne..ale ...zapotrzebowanie społeczne powiadasz..he he
                          > trochę moze rozsądku i umiaru....
                          > serdeczności

Gosiu,

znam wymiar sprawiedliwości i dlatego go cenię na tyle, na ile zasługuje. Nie
                          zrozum mnie źle, nie mam problemów z wymiarem sprawiedliwości. Niezawisłość
                          sędziowską uważam za bajkę, na taką opinię ci ludzie przez lata pracowali.
                          Wierzę tylko w wyroki Boskie.
                          Martwi mnie to, co napisałaś, bo Temida jest ślepa i przez takie opinie jak
                          Twoja nie chce uznać diagnozy okulisty.
                          Pozdrawiam podwójną aplikantkę
                          • Gość: gośka Re: AGORO, nie poddawaj się IP: 80.51.57.* 03.03.03, 17:16
                            Głosie...
                            Wyroki Boskie sa niezbadane Głosie...a i mało przewidywalne...ja
                            może będę w tym momencie osamotniona w tym twierdzeniu ..ale
                            wierze w niezawisłość sądu..i sprawiedliwe wyroki..no cóz...ja
                            może zdaniem co niektórych będę w tym momencie
                            naiwna..ale....trudno..licząc się z taka opinią ..napisałam jak
                            myslę...i dalej twierdzę , że Pan Michnik to uczciwy człowiek :-
                            )co do tego też nie mam wątpliwości...
                            pozdrawiam
                            • Gość: kataryna Re: AGORO, nie poddawaj się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.03, 20:15

> Głosie...
                              > Wyroki Boskie sa niezbadane Głosie...a i mało przewidywalne...ja
                              > może będę w tym momencie osamotniona w tym twierdzeniu ..ale
                              > wierze w niezawisłość sądu..i sprawiedliwe wyroki..no cóz...ja
                              > może zdaniem co niektórych będę w tym momencie
                              > naiwna..ale....trudno..licząc się z taka opinią ..napisałam jak
                              > myslę...i dalej twierdzę , że Pan Michnik to uczciwy człowiek :-
                              > )co do tego też nie mam wątpliwości...
                              > pozdrawiam

Twoja wiara w niezawisłość sądu zyskała dzisiaj potwierdzenie w postaci decyzji
                              o niezwolnieniu Michnika z tajemnicy dziennikarskiej. Nie wiem jak Ciebie, mnie
                              to trochę podniosło na duchu, zwłaszcza po ostatnich wyczynach prokuratury i
                              komisji tfu tfu śledczej.
                    • Gość: catharsis Re: AGORO, nie poddawaj się IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 00:09
                      Jak mawia sam Rokita: ten kto z uwagą śledzi wypowiedzi świadków i zachowanie
                      członków Komisji może sobie już o niej wyrobić określone zdanie.
                      Ta sprawa zdecydowanie dominuje nad wieloma innymi bo dotyka tak ważnej kwestii
                      kim jesteśmy jako obywatele i jak wartościujemy pewne sprawy. Jest motorem do
                      dyskusji nad zapomnianymi już temetami o tym w jakim państwie chcemy żyć.
                      Nie mieści mi się to w głowie, że w tej chwili role odwróciły się tak bardzo i
                      Agora stawiana jest pod lupą 2x bardziej niż Rywin (przykład: sprawdzanie
                      książek wejść i wyjść oraz szum jaki wokół nich braku zrobiono w prokuraturze).
                      Uważam, że każdy kto np uczy WOS w szkole powinien dokładnie wiedzieć co tam
                      się dzieje. Można sobie życzyć aby zainteresowanych było więcej.

Michnika od np. Pana Kwiatkowskiego w jego zeznaniach wyróżnia przede wszystkim
                      spójność wypowiedzi. Oczywiście odmówił podania zeznań zamiast skłamać. I to
                      też zapisuję mu in plus.
                      Cech spójności nie posiadały zeznania Kwiatkowskiego. To jest w stanie osądzić
                      każda osoba mająca cokolwiek wspólnego z zagadnieniami prawniczymi. Nie wspomnę
                      już o bidulce Rywinie, ktory wykorzystał swoje prawo do milczenia zamiast
                      stanąć w szranki z Michnikiem i bronić swej niewinności. Gdyby nas przekonał
                      może byśmy mu uwierzyli.

Nie oskarżam Agory, że tak daje sobie radę. Niektórzy z was twierdzą, że to
                      zasługa jej "żydowskości" i zacięcia spekulacyjnego. A ja wam powiem, że skoro
                      tak jest to znak, że tej "żydowskości" trzeba się od niej nauczyć. Przynajmniej
                      ludzie pracę będą mieli jak ktoś im pokaże jak w końcu coś w kraju tym robić
                      dobrze. Wziąć w swoje łapy i nie spieprzyć - oto wyzwanie godne współczesnego
                      Polaka. Mam nadzieję, że ktoś z Was drodzy rodacy je podejmie.
                      • Gość: głos odosobniony Re: AGORO, nie poddawaj się IP: *.crowley.pl 03.03.03, 02:44

> Jak mawia sam Rokita: ten kto z uwagą śledzi wypowiedzi świadków i zachowanie
                        > członków Komisji może sobie już o niej wyrobić określone zdanie.
                        > Ta sprawa zdecydowanie dominuje nad wieloma innymi bo dotyka tak ważnej
                        kwestii
                        >
                        > kim jesteśmy jako obywatele i jak wartościujemy pewne sprawy. Jest motorem do
                        > dyskusji nad zapomnianymi już temetami o tym w jakim państwie chcemy żyć.
                        > Nie mieści mi się to w głowie, że w tej chwili role odwróciły się tak bardzo
                        i
                        > Agora stawiana jest pod lupą 2x bardziej niż Rywin (przykład: sprawdzanie
                        > książek wejść i wyjść oraz szum jaki wokół nich braku zrobiono w
                        prokuraturze).
                        >
                        > Uważam, że każdy kto np uczy WOS w szkole powinien dokładnie wiedzieć co tam
                        > się dzieje. Można sobie życzyć aby zainteresowanych było więcej.
                        >
                        > Michnika od np. Pana Kwiatkowskiego w jego zeznaniach wyróżnia przede
                        wszystkim
                        >
                        > spójność wypowiedzi. Oczywiście odmówił podania zeznań zamiast skłamać. I to
                        > też zapisuję mu in plus.
                        > Cech spójności nie posiadały zeznania Kwiatkowskiego. To jest w stanie
                        osądzić
                        > każda osoba mająca cokolwiek wspólnego z zagadnieniami prawniczymi. Nie
                        wspomnę
                        >
                        > już o bidulce Rywinie, ktory wykorzystał swoje prawo do milczenia zamiast
                        > stanąć w szranki z Michnikiem i bronić swej niewinności. Gdyby nas przekonał
                        > może byśmy mu uwierzyli.
                        >
                        > Nie oskarżam Agory, że tak daje sobie radę. Niektórzy z was twierdzą, że to
                        > zasługa jej "żydowskości" i zacięcia spekulacyjnego. A ja wam powiem, że
                        skoro
                        > tak jest to znak, że tej "żydowskości" trzeba się od niej nauczyć.
                        Przynajmniej
                        >
                        > ludzie pracę będą mieli jak ktoś im pokaże jak w końcu coś w kraju tym robić
                        > dobrze. Wziąć w swoje łapy i nie spieprzyć - oto wyzwanie godne
                        współczesnego
                        > Polaka. Mam nadzieję, że ktoś z Was drodzy rodacy je podejmie.

Catharsis,

musiał mi upał do łba uderzyć, żeby o tej porze z Tobą niby polemizować, ale ...
                        kwiatkowskiego nie ogladałem, więc się nie będę wypowiadał, ogladałem za to
                        Michnika i nie mogę się zgodzić, że jego wypowiedzi były spójne. Po prostu
                        lubisz Michnika i dlatego nie patrzysz na jego zeznania krytycznie w znaczeniu
                        naukowym.
                        Co do "żydowskości" ja nie muszę się jej uczyć, mogę tylko Ciebie przed nia
                        przestrzec. Bądź Polką i nie trać swoich przywar, bo to stanowi o istnieniu
                        narodu. Z jednego powinnaś, Catharsis, wziąć przykład z Żydów: chroń rodaka
                        swego i proszę przestań filozofować, bo to tę Polskę i Polaków zawsze gubiło.
                        • Gość: catharsis Re: AGORO, nie poddawaj się IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 10:48
                          Witaj,

> kwiatkowskiego nie ogladałem, więc się nie będę wypowiadał, ogladałem za to
                          > Michnika i nie mogę się zgodzić, że jego wypowiedzi były spójne. Po prostu
                          > lubisz Michnika i dlatego nie patrzysz na jego zeznania krytycznie w
                          znaczeniu
                          > naukowym.
                          Jak widzisz, naukowość zarówno moja jak i Twoja zostaje za drzwiami w momencie
                          gdy dochodzi do wartościowania postaw. Ty masz inną opinię i ja mam inną. Dla
                          Ciebie inna postawa zasługuje na uznanie a inna dla mnie. Tutaj naukowość nie
                          ma nic do rzeczy. Raczej powiedziałabym światopogląd i doświadczenie.
                          A o krytyce jako postawie metodologicznej pisałam magisterium i
                          skądinąd "naukowo" zdaję sobie sprawę na czym polega. Na Michnika patrzę
                          krytycznie i na Kwiatkowskiego, tylko że na Kwiatkowskiego bardziej. Dlaczego?
                          Właśnie dlatego, że jak wspomniał cytowany Rokita, to co Kwiatkowski powiedział
                          nie trzymało się kupy w 11 miejscach. Michnik tam gdzie nie wygodnie było mu
                          mówić powołał się na tajemnicę dziennikarską i sprawa załatwiona.
                          Teraz - zwróć uwagę na taką kwestię: koleżanka, która ukończyła prawo zadała mi
                          pytanie, czy według mnie ktoś kto mówi prawdę musi notować to co mówi?
                          Czy Michnik notował to, co powiedział, czy Kwiatkowski? Skoro nie oglądałeś
                          Kwiatkowskiego, odpowiadam: Kwiatkowski.

> Co do "żydowskości" ja nie muszę się jej uczyć, mogę tylko Ciebie przed nia
                          > przestrzec. Bądź Polką i nie trać swoich przywar, bo to stanowi o istnieniu
                          > narodu. Z jednego powinnaś, Catharsis, wziąć przykład z Żydów: chroń rodaka
                          > swego i proszę przestań filozofować, bo to tę Polskę i Polaków zawsze gubiło.

Hmmm. Jak można się przekonać chociażby od USA - nie naród jako dobro samo w
                          sobie stanowi o jego powodzeniu lecz jego cechy. Pod tym płaszczykiem dóbr:
                          porządnego prawa i poszanowania wolności - znalazły schronienie inne narody.
                          Polką jestem i nie zamieżam przestać nią być, ale także mam prawo wypowiadać
                          się krytycznie o niektórych narodowych cechach naszych rodaków.
                          Dziwne, że filozofia nie zgubiła ani Anglii, ani de facto Niemiec, ani Francji
                          nie wspominając już o wielkich próbach usilnego budowania tożsamości przez USA
                          właśnie na filozofii (spójrz na pierwszych prezydentów USA) Benjamin Franklin,
                          Emerson - kto to był? No filozofowie własnie.
                          A w Polsce kto zajmował się filozofowaniem? Bracia Polscy (słynni skądinąd z
                          bardzo cennych postaw, Kołłątaj - zaangażowany reformator i przeciwnik liberum
                          veto, Skarga, Niemcewicz, że nie wspomnę wielkich pedagogów z okresu
                          międzywojennego tworzących tzw. szkołę lwowsko-warszawską). Powiem więcej: to
                          właśnie nieumiejętność kalkulacji tylko buńczuczny sarmatyzm nas zgubił.
                          Krótkowzroczność i emocje. I analfabetyzm też zas gubił jak trzeba było i
                          nieumiejętność rozmawiania i zrozumienia tego ci ktoś nam chce powiedzieć. Gdy
                          dalej takie cechy będą w narodzie dominować, to jestem przekonana, że ci na
                          których wiedzę i rozsądek można byłoby liczyć - wyjadą. Tak jak wyjeżdżali
                          dawniej. Zostaną tylko głupki, którzy będą się malować: na czerwono, czarno
                          albo zielono i ludzie będą myśleć, że oni naprawdę tacy są jak się
                          przedstawiają. I będą dalej głosować na kolor, który jak farba fatalnej jakości
                          zaraz po wyborach się ściera.
                          Jako Polakom Tobie i sobie tego życzę by nalać w ten kraj więcej oleju. W
                          przeciwnym razie marny jego los.
              • Gość: Anna Re: Panie Kwiatkowski, nie poddawaj się IP: *.cable.mindspring.com 02.03.03, 18:28
                • Gość: catharsis Ku chwale przewodniej roli partii IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 19:42
                  i wszystkich biznes-towarzyszy
              • Gość: babariba huraaaaaa!!! IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 04.03.03, 14:11
                Gość portalu: głos odosobniony napisał(a):

> Gość portalu: catharsis napisał(a):
                >
                > > Nie poddawaj
                się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                >
                > zdobądź wszystko: radio, telewizję, wolne media. Zdobądź Urząd
                Ochrony
                > Konsumenta i Konkurencji, zmień Ustawę Antymonopolową.
        • Gość: ficino Re: Niemczycki pewnie puści farbę IP: *.ny5030.east.verizon.net 01.03.03, 23:49
          Gość portalu: ajk napisał(a):

> Gość portalu: Infidel napisał(a):
          >
          > > Informatycy Agorowcy! uprzejmie odblokujcie mój adres IP.
          > Wiem,
          > > że moje komentarze są niewygodne, ale DEMOKRACJA to prawo do
          > > swobodnego wypowiadania swoich myśli. Agora i Gazeta to prawo
          > > rezerwuje dla siebie ...
          >
          > Infidel, po co ty się chcesz wypowiadać skoro i tak nic nie masz
          > do powiedzenia, zwykle pleciesz tylko co ci ślina na jezyk
          > przyniesie...

Skoro mamy demokracje to prawo do wyrazania swoich mysli powinno byc dostepne
          dla wszystkch. Coz Gazeta wyborcza wprowadza cenzure jak za starych dobrych
          czasow.
      • Gość: laluś Re: Niemczycki pewnie puści farbę IP: *.kosnet.pl / 10.112.5.* 01.03.03, 18:43
        trochę farby przydałoby się na twój mózg, może nabrałby kolorów
    • Gość: kataryna Dorwać małego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 10:03
      Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Ciekawe jak się pokażą nowi członkowie komisji. Ale
      generalnie
      > trend jest bardzo niebezpieczny. Prokuratura gra
      przecziw Agorze,
      > posłowie grają pod publiczkę. W SLD zawarto rozejm...
      Źle to
      > wróży. Zapraszam do nowego odcinka i głosowania, kto
      jest winny w
      > aferze Rywina
      >
      >

Nie minęła godzina przesłuchania Niemczyckiego, to
      chyba nie na moje nerwy:
      - Nałęcz dał Niemczyckiemu dokończyć może ze dwa
      zdania. Dlaczego pan przewodniczący, który pilnował,
      żeby nikt nie przerywał Kwiatkowskiemu nie da
      Niemaczyckiemu spokojnie powiedzieć co ma do
      powiedzienie? Łapie go za słówka, przerywa, dyskutuje.
      To jest przesłuchanie?
      - Nałęcz ma do Niemczyckiego pretensje, że nie jest w
      stanie zrozumieć zachowań Niemczyckiego. Myślałam, że
      komisja ma ustalić fakty co się stało i kto co zrobił a
      nie dywagować, że zachowanie Niemczyckiego było dziwne.
      Pan Nałęcz powinien zrozumieć, że ludzie czasami robią
      różne rzeczy inaczej, to że Niemczyckiego coś nie dziwi
      a Nałęcza dziwi nie jest dowodem, że Niemczycki kręci.
      Nawet jeśli Nałęcz i 99% ludzi zapisaliby spotkanie z
      Rywinem w kalendarzu "Lew Rywin" a Nieczycki zapisał
      tylko nazwę knajpy, o niczym to nie świadczy.
      - Nałęcz już myślał, że złapał Niemczyckiego na
      kłamstwie, triumfalnie zakrzyknął "Aha! Nie mógł pan
      pobiec do Michnika 29 bo to niedziela a w niedzielę nie
      pracujecie". Niestety, nie udało się "Pracujemy" -
      odparł Niemczycki.

Moim zdaniem Nałęcz się czepia i prowadzi swoje
      przesłuchanie w niedpopuszczalny sposób, przerywa
      Niemczyckiemu w pół słowa. Wydaje mi się, że ta nagła
      zmiana sposobu przesłuchniwania przez pana Nałęcza może
      oznaczać, że komisja już ustaliła winnego.
      • Gość: Katarzyna Re: Dorwać małego IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.03, 10:11
        Oczywiście , że Nałęcz sie czepia a jego pytania do niczego nie prowadzą.
        Jednym z zarzutów co do Pana Niemczyckiego jest to, że nie potrafił od Rywina
        wyciagnac żadnych dodatkowych informacji, a wiedział, że aby telefon komórkowy
        nie działał na 100% to należy wyjąć baterię. Tak, to na pewno sedno sprawy
        całej tej afery. Bo Nałęcz po kilku latach sie dowiedział, jaką role pełni
        bateria w telefonie, pewnie, Adam Michnik tez nie zna sie na telefonach ani
        magnetofonach cyfrowych, ale nie dziwi sie jeśli zna sie na tym ktoś inny...Pan
        Nałęcz jest śmieszny, może niech juz pytania zacznie zadawać np. Pan Rokita, bo
        to przesłuchanie, które trwa obecnie to farsa.
        A Piotr Niemczycki - klasa.
        • Gość: rom odstawianie koni... IP: *.wa.bigpond.net.au 01.03.03, 10:34

trzeba umiec obstawiac konie Kaska...
          stawiaj na silniejszego,szybszego, ktory ma warunki treningowe
          i dobre miejsce w stajni...
          a dzikie konie...sa piekne w swej prymitywnosci...ale coz po
          takich, ktore nie dadza sie ujezdzic...
          nie obstawiaj dzikich koni Kaska...
          • Gość: kataryna Re: odstawianie koni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.03, 20:21
            Gość portalu: rom napisał(a):

>
            >
            > trzeba umiec obstawiac konie Kaska...
            > stawiaj na silniejszego,szybszego, ktory ma warunki treningowe
            > i dobre miejsce w stajni...
            > a dzikie konie...sa piekne w swej prymitywnosci...ale coz po
            > takich, ktore nie dadza sie ujezdzic...
            > nie obstawiaj dzikich koni Kaska...

Widzisz, ja nie obstawiam tego, który ma większe szanse na wygraną ale tego,
            któremu tej wygranej życzę. Robię tak od kiedy postawiłam u bukmachera
            przeciwko swojej ukochanej drużynie, wiedziałam, że raczej przegra i nie
            pomyliłam się. Tylko, że ta wygrana jakoś wcale mi nie smakowała i nawet się
            nią nie potrafiłam cieszyć, więc po co?
      • Gość: K. Re: Dorwać małego IP: *.chello.pl 01.03.03, 17:08
        Masz rację, i nie dotyczy to tylko Nałęcza. Całe to przesłuchanie
        (dzisiejsze, bo oczywiście nie zadawali jeszcze pytań Rokita i
        Ziobro - tu cała nadzieja) polegało na tym, że posłowie próbowali
        za wszelką cenę znaleźć jakieś wydumane nieścisłości i
        niekonsekwencje w zeznaniach Niemczyckiego, z czego oczywiście
        nic nie wyszło i - przede wszystkim - nic nie wynikło dla
        śledztwa (a może powinniśmy już pisać w cudzysłowiu -
        "śledztwa"). Ta komisja to zupełna paranoja, a nowa członkini z
        SLD to jakieś nieporozumienie. Tryumfalizm, z jakim zapytała, po
        jakiemu odbywają się posiedzenia rady nadzorczej Agory po pytaniu
        o szczycenie się Niemczyckiego polskością Gazety był wręcz
        śmieszny i żałosny. Członkowie tej komisji nawet NIE PRÓBUJĄ
        ukrywać w swoich pytaniach ich politycznego kontekstu i chęci
        "dowalenia" przesłuchiwanemu, co rzadko ma jakikolwiek związek ze
        sprawą (oczywiście pan Nałęcz nie reaguje). Przypomina to
        przepychanki przedszkolaków pod trzepakiem, a nie parlament. To
        tylko świadczy o naszej kulturze politycznej. Żadnych zasad,
        żadnej kultury, tylko złośliwości i polityczna szarpanina. Nie
        dziwię się, że z LPRu, Samoobrony i PSLu w komisji zasiadają
        ciemniaki, bo te partie nie mają lepszych ludzi, ale że SLD
        wystawiło do tej komisji takich ludzi jak Rydzoń czy ta paniusia
        to jest dla mnie niepojęte.
        A co do Niemczyckiego - super gość, duża klasa, mądre odpowiedzi.
        (Najfajniejsze teksty ze wszystkich przesłuchań: "korytarz to
        poziomy ciąg komunikacyjny" a także "........ w środę o 14:30"
        powiedziane po krótkiej pauzie i z taką zdegustowaną miną, no po
        prostu zaliczyłem ROTFL-a :-))) ).
        • Gość: tata Re: Dorwać małego IP: *.proxy.aol.com 02.03.03, 13:07
          rzetelna wpowiedz,dodal bym tylko ze to jest prawdopodobnie
          teatr dla tluszczy i kielkuje mi swiadomosc ze jesli mowa o
          tak duzej sumie zielonych,to ile juz wczesniej brali.
    • Gość: aramis Przesłuchanie: Nałęcz vs. Niemczycki IP: *.i-bud.pl 01.03.03, 10:09
      jak narazie to pytania przewodniczącego Nałęcza są żenujące,
      usiłuje on na siłę "wcisnąć" przesłuchiwanemu swoje konstatacje,
      i nie potrafi zrozumieć że nie wszyscy mają pamięć tak dobrą
      żeby pamiętać wszystko i to z kilku miesięcy wcześniej i nie
      wszyscy są tak bystrzy jak on i tok myślenia mają taki jak on.
      Ale za to wie że z komórki trzeba wyjąć baterie :-)))

pozdrawiam
      aramis
      • antoni.goczal AGORA jest niewinna jak ta lelija !!! ntx 01.03.03, 10:36
      • Gość: Mimi Wierzę P.Niemczyckiemu ! IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 10:42
        To , co mówi P.Niemczycki wydaje mi się wiarygodne. Myślę ,że to uczciwy
        człowiek, dla którego ważna jest prawda .
        • Gość: Matołek Re: Wierzę P.Niemczyckiemu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.03, 10:52
          Gość portalu: Mimi napisał(a):

> To , co mówi P.Niemczycki wydaje mi się wiarygodne. Myślę ,że to uczciwy
          > człowiek, dla którego ważna jest prawda .

Tak, tak. Oczywiście, oczywiście ... .
          • Gość: Mimi Re: Wierzę P.Niemczyckiemu ! IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 11:11
            Gość portalu: Matołek napisał(a):

>
            >
            > Tak, tak. Oczywiście, oczywiście ... .

Rozumiem ,że uważasz mnie za naiwną...
            • Gość: kataryna Re: Wierzę P.Niemczyckiemu ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 13:15

> Gość portalu: Matołek napisał(a):
              >
              > >
              > >
              > > Tak, tak. Oczywiście, oczywiście ... .
              >
              > Rozumiem ,że uważasz mnie za naiwną...

Mimi, zobacz jak się podpisał. :)))
            • Gość: K. Re: Wierzę P.Niemczyckiemu ! IP: *.chello.pl 01.03.03, 20:57

> Gość portalu: Matołek napisał(a):
              >
              > >
              > >
              > > Tak, tak. Oczywiście, oczywiście ... .
              >
              > Rozumiem ,że uważasz mnie za naiwną...

Wiara w czyjąś uczciwość, szczególnie, gdy ten ktoś jest bogaty,
              uchodzi u szerokich mas społecznych za frajerstwo. Świadczy to
              jednak głównie o szerokich masach społecznych.

K.
        • Gość: ewka Re: Wierzę P.Niemczyckiemu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.03, 12:32
          myślę podobnie
          ale zwróciłam wczoraj uwagę na fakt,i z te proste prawdy nie są
          rozumiane przez członków komisji
          stąd chyba wczoraj idiotyczne niekiedy wręcz pytania do pana
          Niemczyckiego
          komisja ma badać i sprawdzać fakty
          a nie snuć przypuszczenia....
          stąd denerwujące (przynajmniej mnie osobiście )były pytania w
          stylu:
          co pan sądzi, jak pan myśli co pan przypuszcza itp..
          no ale już chyba wszyscy wiemy ,w którym miejscu mieści się w
          Agorze toaleta :)))
          Pozdrawiam
      • Gość: wllo Re: Przesłuchanie: Nałęcz vs. Niemczycki IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 11:21
        Przez pół godziny Nałęcz usiłował zrzucić winę za zniszczenie
        ksiąg na Niemczycjiego. Z tego co zrozumiałem prokuratura
        wystapiła o te księgi 2 lutego. Mam pytanie dlaczego nie 2
        stycznia. Skoro te księgi były tak ważne to chyba prokuratura
        powinna zadbać o ich zabezpieczenie.
    • fdudzik Re: Niemczycki przed komisją 01.03.03, 11:10
      Pan Nałęcz przez 120 min. zachowywał się dziś skandalicznie!!!
      Zadawał panu Niemczyckiemu pytania w sposób wskazujący na to, że
      marzył wyłącznie o tym, by "złapać" pana Niemczyckiego na
      jakichś -choćby drobnych- kłamstewkach.
      Nie starał się nawet skrywać swych tendencji, dokumentując to
      mimiką twarzy, dość zdolnego - jak się wydaje - aktora.
      Postrzegam dziesiejsze przesłuchanie jako coś odrażającego.
    • aga.dudzik Re: Niemczycki przed komisją 01.03.03, 11:28
      Brawo Panie Piotrze!
      Gratuluję, iż nie dał się Pan wyprowadzić z równowagi i w którymś momencie nie
      powiedział Panu "prokuratorowi" Nałeczowi, że trudno jest odpowiadać na
      ewidentnie głupie pytania.
      Gdyby nie wizja myślałabym, że Pan Niemczycki odpowiada na pytania posła
      Smolany...
    • Gość: Lukasz Kolejny z GW ktory pamieta tylko "wybiorczo":) IP: 195.116.133.* 01.03.03, 11:47
      niestety jak ta farsa jeszcze tak dluzej potrwa to niedlugo juz
      nic nie bedzie wiadomo
      • Gość: Mecenas. Re: Kolejny z GW ktory pamieta tylko 'wybiorczo': IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 13:55
        Gość portalu: Lukasz napisał(a):

> niestety jak ta farsa jeszcze tak dluzej potrwa to niedlugo juz
        > nic nie bedzie wiadomo
        >Nieprawda,wtedy dojdzie do sytuacji,że najbardziej podejrzanym stanie się Lew
        Tołstoj a nie Lew Rywin i wtym kierunku zacznie iść śledztwo.
      • Gość: Anna A co pamieta Kwiakowski IP: *.cable.mindspring.com 02.03.03, 18:30
    • fdudzik Re: Niemczycki przed komisją 01.03.03, 11:48
      Jedna wielka mistyfikacja!!!
      Między godziną 9:00 a 11:00 pana Niemczyckiego przesłuchiwał
      ucharakteryzowany na Nałęcza poseł...Smolana!!!
      Ale numer - co?
      • Gość: Katarzyna Re: Niemczycki przed komisją IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.03, 11:55

No, pytania posła Lewandowskiego w niczym nie odbiegają poziomem od pytań jego
        poprzednika...
        • Gość: Katarzyna Re: Niemczycki przed komisją IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.03, 12:03
          Nie, zmieniam zdanie. Wysłuchawszy pytania posła Lewandowskiego o to, czy to,
          że Pani Wanda Rapaczyńska kieruje sie zasada wysłuchania rozmówcy do końca bez
          przerywania mu, zostało uchwalone i zapisane w jakiejś konkertnej uchwale
          zarządu Agory , stwierdzam, że poseł Lewandowski osiągnął dno...
        • kawka Re: Niemczycki przed komisją 01.03.03, 12:06
          Odnoszę nieprzeparte wrażenie, że ci wszyscy ludzie z komisji działają,
          funkcjonują na co dzień w jakichś potwornie skomplikowanych, biuralistycznych
          układach opartych na zasadzie - nie wierz nigdy nikomu, bo nikt, nawet ja sam -
          nie jest czysty i uczciwy. Stąd zdziwienia, że Niemczycki nie robił notatek
          służbowych, że książki wchodków i wychodków są nie po to, by mieć haka na
          swoich gości, że słowo "prawda" może mieć dosłowne znaczenie i nie musi być
          tożsama ze słowem"matactwo". Ale jak się prześledzi, skąd ci panowei i teraz
          panie się wywodzą, to nie ma się nawet co dziwić.
          • Gość: Mimi Re: Niemczycki przed komisją IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 12:11
            Kto wie czy najmądrzejszych pytań nie zada pani Beger ...
            • kawka Re: Niemczycki przed komisją 01.03.03, 12:15
              Berger dała juz próbkę swojej mądrości. Powiedziała, że mamusia mówiła, że była
              niesfornym dzieckiem, a tato musiał jej posłuchać i u niej zamieszkać. Może
              zmusi Niemczyckiego, żeby tez się do niej przeprowadził...
              • Gość: COX Re: Mełe co nie co ! IP: *.net 01.03.03, 12:34
                kawka napisała:

> Berger dała juz próbkę swojej mądrości. Powiedziała, że
                mamusia mówiła, że była
                >
                > niesfornym dzieckiem, a tato musiał jej posłuchać i u niej
                zamieszkać. Może
                > zmusi Niemczyckiego, żeby tez się do niej przeprowadził...

Dziedzictwo Heleny Łuczywo.

Co byłoby, gdyby komunizm w Polsce nie upadł, gdyby nie było
                wielkiej "wojny na górze" w PZPR w 1968 roku?
                Wtedy wszystko zależało od pozycji społecznej, a w przypadku
                rodzin działaczy komunistycznych, od ich usytuowania w
                hierarchii partyjnej. Z tym zaś nie było najgorzej.

Ojciec pani Heleny łuczywo, Ferdynand Chaber (poprzednio:
                Haber), w Polsce Ludowej odgrywał niepoślednią rolę.
                Już od 1928 roku działał w Komunistycznej Partii Polski (KPP) -
                czyli stalinowskiej agenturze w II RP. Posługiwał się
                pseudonimem "Bolek". Cały czas piął się w górę w hierarchii
                komunistycznej konspiracji, dochodząc do szczytów partyjnych.
                Był wielokrotnie więziony za działalność przeciwko suwerenności
                i niepodległości Polski. Dla ścisłości należy dodać, że jego
                żona również konspirowała w organizacjach komunistycznych.
                Okres II wojny światowej spędził w Związku Sowieckim, do 1941
                roku we Lwowie, biorąc czynny udział w sowieckich strukturach
                okupacyjnych. W 1945 roku, jak sam podał, został skierowany do
                pracy w cenzurze Polski Ludowej.
                Został Kierownikiem Wydziału w Centralnym Biurze Kontroli Prasy
                (czyli w cenzurze) w II Departamencie Ministerstwa
                Bezpieczeństwa Publicznego. Długo to nie trwało, bo wkrótce
                został przeniesiony do "pracy" w Komitecie Centralnym PPR, jako
                zastępca kierownika Wydziału Propagandy. Funkcję tę pełnił
                również w PZPR, aż do przejścia na emeryturę w 1967 roku, czyli
                przez 20 lat.
                • Gość: Ryszard Re: Mełe co nie co ! IP: *.abo.wanadoo.fr 01.03.03, 12:49
                  Kolego zmien watek§ To nie jest proces Agory, pani Luczywo czy
                  pana Niemczyckiego. Twoj swiat ogranicza sie do konstatacji, ze
                  Zydzi robili mace z krwi niewinnych kato-dzieci. Pomylily ci
                  sie epoki i tematy. Wiec badz uprzejmy przeniesc sie na jakis
                  ultra- narodowy watek. Swoja droga ta komisja sejmowa coraz
                  bardziej wyglada na farse. Michnik przsluchiwany 2 dni, potem
                  Rapaczynska, teraz Niemczycki a pozniej Luczywo. Tymczasem
                  Rywin wykpil sie odmowa zeznan... A czy nie mozna bylo go
                  zapudlowac, odciac od info, od TV i telefonow? Widocznie
                  Millerowcy chca isc w sciane i to im sie mimo matactw w koncu
                  uda! I tym lepiej. R.
                  • Gość: Andrzej Dlaczego tym lepiej? IP: *.acn.pl 01.03.03, 13:22
                  • Gość: COX Re: Mełe co nie co ! IP: *.net 01.03.03, 14:01
                    Kolego Rysiu!
                    Tekst umieszczony wyżej stanowi uzupełnienie wiadomości o pani
                    Helenie Łuczywo(wszak jest kolejną panią do przepytania w
                    związku ze sprawą michnika).Przyznasz,iż wychowanie w duchu
                    umiłowania kraju ojczystego,umiłowania prawdy,wyniesione z domu
                    rodzinnego pani Heleny jest niezmiernie istotne w postępowaniu
                    w/w,już w życiu dorosłym. Czy masz jakieś wątpliwości?

Pozdrawiam !!!
                    • Gość: Ryszard Re: Mełe co nie co ! IP: *.abo.wanadoo.fr 01.03.03, 17:07
                      Po pierwsze nie jestem twoim kolega. Po drugie, do qurwy nedzy nie jest to
                      sprawa Michnika a sprawa Rywina!!! Nie dajmy sie zwariowac. Kto w koncu do
                      kogo przyszedl? Kogo komisja magluje a kto sie wykpil (na razie) z zeznan? Ja
                      ciagle chce wierzyc, ze sa jeszcze jakies zasady moralne i zdrowy rozsadek..
                      Co do rodzicow pani Luczywo to absolutnie mnie nie interesuje kim byla jej
                      matka. Co to ma do rzeczy? Byc moze, ze twoja babcia dawala w wojne d...
                      fedfeblowi Hansowi za dwa buraki a mamuska puszczala sie z posterunkowym z
                      MO , no i co z tego? Nic. Kazdy ma prawo zyc, pracowac, robic albo i nie
                      kariere publiczna lub prywatna. Jest to, od czasu do czasu na tym forum
                      wyciagany najwstretniejszy "argument". Jak u Stalina, dzieci wrogow ludu: do
                      gulagu i u Hitlera: pra pra babcia jewrejka : bilet do dachau. Pogratulowac.
                      R.
                • Gość: ironlord Re: Mełe co nie co ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.03, 15:08
                  Gość portalu: COX napisał(a):

> kawka napisała:
                  >
                  > > Berger dała juz próbkę swojej mądrości. Powiedziała, że
                  > mamusia mówiła, że była
                  > >
                  > > niesfornym dzieckiem, a tato musiał jej posłuchać i u niej
                  > zamieszkać. Może
                  > > zmusi Niemczyckiego, żeby tez się do niej przeprowadził...
                  >
                  > Dziedzictwo Heleny Łuczywo.
                  >
                  > Co byłoby, gdyby komunizm w Polsce nie upadł, gdyby nie było
                  > wielkiej "wojny na górze" w PZPR w 1968 roku?
                  > Wtedy wszystko zależało od pozycji społecznej, a w przypadku
                  > rodzin działaczy komunistycznych, od ich usytuowania w
                  > hierarchii partyjnej. Z tym zaś nie było najgorzej.
                  >
                  > Ojciec pani Heleny łuczywo, Ferdynand Chaber (poprzednio:
                  > Haber), w Polsce Ludowej odgrywał niepoślednią rolę.
                  > Już od 1928 roku działał w Komunistycznej Partii Polski (KPP) -

> czyli stalinowskiej agenturze w II RP. Posługiwał się
                  > pseudonimem "Bolek". Cały czas piął się w górę w hierarchii
                  > komunistycznej konspiracji, dochodząc do szczytów partyjnych.
                  > Był wielokrotnie więziony za działalność przeciwko
                  suwerenności
                  > i niepodległości Polski. Dla ścisłości należy dodać, że jego
                  > żona również konspirowała w organizacjach komunistycznych.
                  > Okres II wojny światowej spędził w Związku Sowieckim, do 1941
                  > roku we Lwowie, biorąc czynny udział w sowieckich strukturach
                  > okupacyjnych. W 1945 roku, jak sam podał, został skierowany do
                  > pracy w cenzurze Polski Ludowej.
                  > Został Kierownikiem Wydziału w Centralnym Biurze Kontroli
                  Prasy
                  > (czyli w cenzurze) w II Departamencie Ministerstwa
                  > Bezpieczeństwa Publicznego. Długo to nie trwało, bo wkrótce
                  > został przeniesiony do "pracy" w Komitecie Centralnym PPR,
                  jako
                  > zastępca kierownika Wydziału Propagandy. Funkcję tę pełnił
                  > również w PZPR, aż do przejścia na emeryturę w 1967 roku,
                  czyli
                  > przez 20 lat.

I co z tego chyba chodzi o Helene Łuczywo a nie o jej ojca, wiec
                  co tu wypisujesz jakas historie jej ojca, ktora nikt nawet nie
                  jest w stanie zweryfikowac czy jest prawda czy tylko twoim
                  wymyslem.
            • Gość: Lucar Re: Niemczycki przed komisją IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.03, 12:52

> Kto wie czy najmądrzejszych pytań nie zada pani Beger ...

...przecież w końcu od niedawna ma maturę!
              • Gość: pol Re: Niemczycki przed komisją IP: *.visp.energis.pl 01.03.03, 13:33
                Gość portalu: Lucar napisał(a):

> Gość portalu: Mimi napisał(a):
                >
                > > Kto wie czy najmądrzejszych pytań nie zada pani Beger ...
                >
                > ...przecież w końcu od niedawna ma maturę!

Pani Begier - to bedzie dopiero kino!!! Hi,hi,hi... wiem, ze nic
                nie wiem bo ja to doly...
                • Gość: stary Re: Niemczycki przed komisją IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 01.03.03, 21:24
                  Oj, chyba tak Bo już dzisiaj zdążyła walnąć "ja, jako następczynia (!) posła
                  Smolany"...:). Będą jak berety
    • Gość: Krzych Re: Niemczycki przed komisją IP: *.adsl.highway.telekom.at 01.03.03, 12:12
      Zmiana ministra sprawiedliwosci nastapila kiedy?
      Mozna by pomyslec ze pani sedzina jednak pewna nie byla ,a FOZZ
      juz pogrzebala.
      • Gość: bek Re: Nałęcz=bubel roku IP: 80.48.150.* 01.03.03, 12:24
    • Gość: j43 inteligentny człowiek w telewizji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 13:08
      Jak dawno nie pokazywali inteligentnego człowieka w telewizji.
      Gdyby nie Pan Niemczycki zapomniałbym że to możliwe....
      Jak łatwo przywyknąć do wszechobecnej miernoty!
      • Gość: piotr7777 Re: inteligentny człowiek w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.03, 13:18
        Jak odróżnić uczciwego i intelignentnego człowieka od prymitywnego demagoga?
        Ten pierwszy zanim coś powie dwa razy się zastanowi, jeśli do czegoś nie ma
        pewności mówi o tym otwarcie i nie rzuca oskarżeń na lewo i prawo.
        Natomiast każdy demagog ciska oskarżeniami na prawo i lewo nazasadzie, że jak
        się kogos obrzuci błotem, coś jeszcze dostanie.
        Z jednej strony wyważone i rozsądne odpowiedzi pp. Michnika, Rapczyńskiej a
        dziś Niemczyckiego, z drugiej prostackie oskarżenia Rywina i nerwowe insynuacje
        Kwiatkowskiego.
        Dlaczego na tym forum wielu rozwagę i rozsądek ludzi Agory interpretuje jako
        krętactwa a bełkotowi Rywina wierzy bez wahania?
        Czy to społeczeństwo tak nisko upadło?
        • Gość: pol Re: inteligentny człowiek w telewizji IP: *.visp.energis.pl 01.03.03, 13:38
          Gość portalu: piotr7777 napisał(a):

> Jak odróżnić uczciwego i intelignentnego człowieka od
          prymitywnego demagoga?
          > Ten pierwszy zanim coś powie dwa razy się zastanowi, jeśli do
          czegoś nie ma
          > pewności mówi o tym otwarcie i nie rzuca oskarżeń na lewo i
          prawo.
          > Natomiast każdy demagog ciska oskarżeniami na prawo i lewo
          nazasadzie, że jak
          > się kogos obrzuci błotem, coś jeszcze dostanie.
          > Z jednej strony wyważone i rozsądne odpowiedzi pp. Michnika,
          Rapczyńskiej a
          > dziś Niemczyckiego, z drugiej prostackie oskarżenia Rywina i
          nerwowe insynuacje
          >
          > Kwiatkowskiego.
          > Dlaczego na tym forum wielu rozwagę i rozsądek ludzi Agory
          interpretuje jako
          > krętactwa a bełkotowi Rywina wierzy bez wahania?
          > Czy to społeczeństwo tak nisko upadło?

UPADLO, spora czesc upadla. Zlosc, zacietrzewienie, fobie,
          czesto zwykla ciemnota i zabobony. Taki swiat! Szkoda.
          • Gość: stary Re: inteligentny człowiek w telewizji IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 01.03.03, 21:30
            pol, masz chyba niestety rację:-(
    • Gość: Michnikożerca Re: Niemczycki przed komisją IP: *.lodz.mm.pl 01.03.03, 13:15
      Ciekawe dlaczego ten Niemczycki nie nazywa się Michnik? Przecież
      widać jak na dłoni, że to musi być jego bękart. Te same ruchy,
      mimika, gestykulacja, sposób mówienia włącznie z ledwo uchwytną
      skłonnością do jąkania się, a przede wszystkim to samo krętactwo
      i metoda zasłaniania się słabą pamięcią oraz mówienie obszernie
      o niczym i unikanie prostych i jasnych odpowiedzi. Krętacz taki
      sam jak jego ojciec. Ja tam jestem za Rywinem, o którym
      przynajmniej wiem, że jest rodowitym Rosjaninem, podczas gdy
      Michnik jest Ży-Ży-Żydem, a udaje, że jest Po-Po-Polakiem.
      • Gość: Andrzej Żydożerców nie sieją... IP: *.acn.pl 01.03.03, 13:24
        ...sami najmują się do tej roboty.
      • kawka Re: Niemczycki przed komisją 01.03.03, 13:28
        nó...nó...nóżki fa.. fa... facet lecz, bo ro... ro... rozumek już ci
        amputowano, co?
      • Gość: ksywa Re: Niemczycki przed komisją IP: *.visp.energis.pl 01.03.03, 13:28
        Gość portalu: Michnikożerca napisał(a):

> Ciekawe dlaczego ten Niemczycki nie nazywa się Michnik?
        Przecież
        > widać jak na dłoni, że to musi być jego bękart. Te same ruchy,
        > mimika, gestykulacja, sposób mówienia włącznie z ledwo
        uchwytną
        > skłonnością do jąkania się, a przede wszystkim to samo
        krętactwo
        > i metoda zasłaniania się słabą pamięcią oraz mówienie
        obszernie
        > o niczym i unikanie prostych i jasnych odpowiedzi. Krętacz
        taki
        > sam jak jego ojciec. Ja tam jestem za Rywinem, o którym
        > przynajmniej wiem, że jest rodowitym Rosjaninem, podczas gdy
        > Michnik jest Ży-Ży-Żydem, a udaje, że jest Po-Po-Polakiem.

Michnik jest nieporownywalnie lepszym Polakiem niz Ty. To widac,
        slyczac i czuc... Niewiele z tego rozumiesz. Emocja i stereotyp.
        A cos Ty dla tej Polski do tej pory zrobil?

• Gość: Śledczy. Re: Niemczycki przed komisją IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 13:45
          Ten Noiemczycki,to piekna "męczyżna",ten sposób mówienia,te ruchy,jakżesz
          charakterystyczne,a ten kolczyk w uchu-ach!.Aż zmusza do zadania pytania i
          prosby o odpowiedż osób zbliżonych do tematu- czy to pedał?.Nasuwa się jeszcze
          jedno pytanie,kto Go na takie stanowisko obsadził?,bo i tej osobie należało by
          się przyjrzeć uważnie w Narodowym Interesie.
          • Gość: aramis Re: Niemczycki przed komisją IP: *.i-bud.pl 01.03.03, 14:27
            Gość portalu: Śledczy. napisał(a):

> Ten Noiemczycki,to piekna "męczyżna",ten sposób mówienia,te ruchy,jakżesz
            > charakterystyczne,a ten kolczyk w uchu-ach!.Aż zmusza do zadania pytania i
            > prosby o odpowiedż osób zbliżonych do tematu- czy to pedał?.Nasuwa się
            jeszcze
            > jedno pytanie,kto Go na takie stanowisko obsadził?,bo i tej osobie należało
            by
            > się przyjrzeć uważnie w Narodowym Interesie.

zastanawiałem się czy warto z kimś takim jak ty polemizować
            i stwierdzam że nie warto.
            PS. a może p. Niemczyckim ci się po prostu podoba :-)
          • Gość: xxx Re: Niemczycki przed komisją IP: *.visp.energis.pl 01.03.03, 14:49
            Gość portalu: Śledczy. napisał(a):

> Ten Noiemczycki,to piekna "męczyżna",ten sposób mówienia,te
            ruchy,jakżesz
            > charakterystyczne,a ten kolczyk w uchu-ach!.Aż zmusza do
            zadania pytania i
            > prosby o odpowiedż osób zbliżonych do tematu- czy to
            pedał?.Nasuwa się jeszcze
            > jedno pytanie,kto Go na takie stanowisko obsadził?,bo i tej
            osobie należało by
            > się przyjrzeć uważnie w Narodowym Interesie.

A co to ma do rzeczy?? Oj, ludzie, ludzie, maluuutkim mozdzkiem
            jestes czlowieku, malutkim...
      • Gość: zag Re: Niemczycki przed komisją IP: 62.233.138.* 01.03.03, 16:32
        Chyba wóda ci wypaliła kompletnie mózg. dajesz się manipulować
        przez komunę jak małe dziecko, jak można zarzucać ludziom,
        którzy ujawnili aferę, o której mógłbyś się wcale nie
        dowiedzieć, kłamstwo i krętactwo? nie trzeba być człowiekiem
        nadzwyczaj inteligentnym, żeby zauważyć,że to postkomuna próbuje
        rozmyć całą sprawę, sprowadzić ją na boczne nieistotne wątki.
        oni właśnie liczą na głupotę i naiwniactwo takich jak ty. tak
        samo urabia ludzi łukaszenko na białorusi. zastanów się, może
        tam jest twoje miejsce.
    • Gość: ksywa Re: Niemczycki przed komisją IP: *.visp.energis.pl 01.03.03, 13:26
      Zenujacy poziom tych kilku godzin dzisiaj. Sad nad Agora i
      bleble nie na temat. Ci ludzie nie maja koncepcji w tym
      sledztwie? Zenada !
      • kawka Re: Niemczycki przed komisją 01.03.03, 13:31
        Ależ mają koncepcję! Jasną, prostą, przejrzystą - Agora winna i trzeba ją
        załatwić! Winna, bo jej do pięt nie dorastają!
        • Gość: ksywa Re: Niemczycki przed komisją IP: *.visp.energis.pl 01.03.03, 13:34
          kawka napisała:

> Ależ mają koncepcję! Jasną, prostą, przejrzystą - Agora winna
          i trzeba ją
          > załatwić! Winna, bo jej do pięt nie dorastają!

OK, pewnie masz racje, ale to glupie. Nie uwazasz? Przeciez pare
          milionow widzi i slucha a kiedys pojdzie wybierac.... Ci ludzie
          nie rozumieja, ze jedynym wyjsciem z gowna jest Katharsis!
          • kawka Re: Niemczycki przed komisją 01.03.03, 13:59
            OK, ksywa. Ale zauwaz jedno - w tym kraju dotąd niewiele rzeczy, zjawisk dzieje
            się na zasadzie: uczciwie i prawdziwie=dobrze. Mnóstwo ludzi dochodzi do
            stołków, zarówno w polityce jak i biznesie, krętactwem i jakąś poronioną
            filozofią. Skutek - kraj jest przeżarty korupcją, na każdym szczeblu. Dlatego
            to korupcja jest w tej całej dochodzeniowej szopce "wartością" najbardziej
            chronioną. Robi się wszystko, by nie dociec kto, z kim i dla jakich profitów,
            ale żeby pogrozić palcem - kto chce ten chory układ zmienić, dostanie po łbie -
            jak Agora, jak GW. Dla jasności chcę dodac - nie zachwyca mnie ta konstatacja,
            rzeczywistością jaka jest - jestem przerażona. Ta komisja jest dowodem, że nic
            się chyba nie zmieni...
          • Gość: bielszczanin SLD IP: 213.77.125.* 01.03.03, 14:37
            Jeśli SLD ma w swych szeregach więcej takich gwiazd jak poseł
            Rydzoń, to los tej partii jest przesądzony - rychły śmietnik
            historii.
            • Gość: 2mek Re: SLD IP: *.acn.waw.pl 01.03.03, 16:27
              Gość portalu: bielszczanin napisał(a):

> Jeśli SLD ma w swych szeregach więcej takich gwiazd jak poseł
              > Rydzoń, to los tej partii jest przesądzony - rychły śmietnik
              > historii.

Wprost przeciwnie! 90% Polaków jest na takim poziomie jak poseł Rydzoń i
              dlatego wybieraja w wyborach podobnych sobie nieudaczników.

• Gość: 3m Re:Tak, tak zgoda, zgoda IP: *.acn.waw.pl 01.03.03, 19:36
              cenna i mądra uwaga
      • Gość: tomeks Re: Niemczycki przed komisją IP: 195.94.207.* 01.03.03, 18:06
        Ludzie, czy nie przypomina to wam absurdu z "Paragraf 22"?

SLD w sposób jawny i bez ograniczeń broni Rywina i oskarża
        Gazetę z Agorą. Proponuję SLD zastosować numer Wałęsy z
        pomrocznością jasną. Już raz się jednemu udało, może i tym razem
        coś się ukręci?

A pan Niemczycki, wysoki poziom i siła spokoju.

• Gość: paweł BRAWO NIEMCZYCKI IP: *.chello.pl 01.03.03, 13:29
      To są dwa światy : świat ludzi , którzy, tak jak Niemczycki
      opowiadają się za prawdą, dla których pomóc drugiemu oznacza -
      pomóc stanać mu w prawdzie, oraz świat ludzi dla których pomóc
      oznacza - pomóc drugiemu uniknąć odpowiedzialnośći. Dwa światy...
      • Gość: astat Re: BRAWO NIEMCZYCKI IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 13:47
        Gość portalu: paweł napisał(a):

> To są dwa światy : świat ludzi , którzy, tak jak Niemczycki
        > opowiadają się za prawdą, dla których pomóc drugiemu oznacza -
        > pomóc stanać mu w prawdzie, oraz świat ludzi dla których pomóc
        > oznacza - pomóc drugiemu uniknąć odpowiedzialnośći. Dwa światy...

Tak jest. Co wiecej, dla tego swiatka kolesiow nie istnieje w ogole cos, co
        nawet ocieraloby sie o zasady. Albo interes i reka reke myje, albo... pustka,
        no nie ma alternatywy po prostu. Skoro sami wylacznie kreca, kantuja i bredza,
        no to wydaje im sie, ze wszyscy i innej miarki nie ma.

Podpisuje sie pod brawami dla pana Niemczyckiego obiema rekami.
        • Gość: catharsis Re: BRAWO NIEMCZYCKI IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 15:23
          Na chłopski nawet rozum wiadomo kto jest kim w tej sprawie. Interesuję się nią
          od dawna i przeraża mnie, że nowe członkini komisji nie mają pojęcia na temat
          elementarnych zdarzeń dziejących się wokół tej sprawy.

SLD znowu próbuje odwrócić kota ogonem - stawia zarzuty ludziom Agory, nie jest
          obiektywne, nie pyta o prawdę. To jest ich spaczenie - zakrawa na zachowanie
          mafijne. Od razu napiera i przywiera świadków do sciany próbując się wybielić.
          Jeżeli jacyś ludzie myślą w tym kraju to wiedzą, czym takie
          zachowanie "śmierdzi".

Ludzie Agory! Trzymajcie się!!! Wielu ludzi patrzy i widzi co się dzieje!!!
          Miejmy nadzieję, że dni tej bandyckiej zgrai są policzone!!!
      • Gość: K. Re: BRAWO NIEMCZYCKI IP: *.chello.pl 01.03.03, 17:13

> oznacza - pomóc drugiemu uniknąć odpowiedzialnośći. Dwa światy...

Bardzo, bardzo słuszna uwaga.
      • Gość: Szary Re: BRAWO NIEMCZYCKI IP: *.acn.pl 02.03.03, 00:11

> oznacza - pomóc drugiemu uniknąć odpowiedzialnośći. Dwa
        światy...

Nic dodać, nic ująć
    • Gość: kataryna Dwa światy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 13:45
      Jest przerwa w przesłuchaniach w sprawie afery Agory (w
      zamierzchłych czasach znanej pod nazwą afery Rywina)
      więc można pokusić się o pierwsze komentarze. Moje są
      takie.

1 Nawet na najgłupsze pytanie można mądrze
      odpowiedzieć.
      .
      2. Komisja i Agora funkcjonują w dwóch różnych
      światach, wątpię czy nawet stugodzinne przesłuchiwanie
      Niemczyckiego pozwoli posłom cokolwiek zrozumieć.
      Martwić musi, że posłowie nie mają zielonego pojęcia o
      rzeczach oczywistych.

3. Dzisiejsze przesłuchanie ma charakter edukacyjny,
      Niemczycki przez 4 godziny usiłował wytłumaczyć
      kwiatowi władzy ustawodawczej na czym polegają wolne
      media, jak się prowadzi dobrą firmę. Niestety, mimo
      wysiłków pana Piotra, skutek dośc mizerny.

4. Przesłuchania Agory powinny być relacjonowane jako
      Telewizja Edukacyjna, można się wiele nauczyć z różnych
      dziedzin, niestety akurat najmniej o samej aferze.
      Zawsze miło ciekawego człowieka w telewizji obejrzeć,
      tylko po co ci posłowie na doczepkę?

5. Posłowie występujący po Nałęczu postanowili
      solidarnie z nim się ośmieszać, chyba po to, żeby
      przewodniczącemu przykro nie było. Lewandowski "Ile
      wynosi składka Agory w Konfederacji pracodawców?".
      Dociekania Lewandowskiego o tym dlaczego na pismo
      prokuratora odpowiedział pełnomocnik Agory a nie
      redakcja do której to pismo było skierowane zwaliło
      mnie z nóg. Część pytań była tak absurdalna, że można
      spokojnie zapom nieć o tym, że ta komisja cokolwiek
      ustali.

6. Zaczynam podejrzewać, że praca komisji jest
      elementem strategii osłabiania mediów prywatnych.
      Komisja pod byle pretekstem przetrzymuje zarząd Agory
      dezorganizując jego pracę. Niemczyckiego oceniam na
      jeszcze dwa dni przesłuchań.

7. Po przesłuchaniach Michnika, Rapaczyńskiej,
      Niemczyckiego jedno wiem na pewno - warto kupić akcje
      Agory bo to wiarygodna, dobrze zarządzana firma
      prowadzona przez bardzo sensownych ludzi. Mimo, że
      niszczy książki wejść :)

Powiem eufemistycznie, komisja jest dziś bez formy. A
      ludzie patrzą i głupi nie są. Jeśli ktoś miał
      wątpliwości w jakim kierunku zmierza śledztwo,
      dzisiejsze przesłuchanie może te wątpliwości rozwiać.
      Komisja się ośmiesza, ciekawe czy Beger będzie wisienką
      na torcie.
      • Gość: rom Re: Dwa światy/a kasja swoje...ech IP: *.wa.bigpond.net.au 01.03.03, 14:21

Kaska, przeciez wszyscy wiedza ze Michnik przegra...
        slabszy zawsze przegrywa...tak zbudowany jest swiat...
        silniejszy niszczy slabszego...swiat Michnika nie istnieje, to co on wymyslil
        jest utopia...
        • Gość: paweł Re: Dwa światy/a kasja swoje...ech IP: *.chello.pl 01.03.03, 14:43
          ależ ten świat istnieje, istnieje w Michniku, w Niemczyckim, w Rapaczyńskiej, w
          Kasi (katarynie), w tobie , we mnie - ten świat istnieje i od nas zależy, czy
          będzie istniał dalej...
          • Gość: rom Re: Dwa światy/a kasja swoje...ech IP: *.wa.bigpond.net.au 01.03.03, 14:52

> ależ ten świat istnieje, istnieje w Michniku, w Niemczyckim, w
            Rapaczyńskiej, w
            >
            > Kasi (katarynie), w tobie , we mnie - ten świat istnieje i od nas zależy,
            czy
            > będzie istniał dalej...

----------------

swiat, gdzie zwyciezaja slabsi nie istnieje Pawle...
            zawsze zwycieza silniejszy...zawsze...
            • Gość: kataryna Re: Dwa światy/a kasja swoje...ech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.03, 20:29

>
              > swiat, gdzie zwyciezaja slabsi nie istnieje Pawle...
              > zawsze zwycieza silniejszy...zawsze...

Ty to chyba piłki nożnej nie oglądasz.
        • Gość: kataryna Re: Dwa światy/a kasja swoje...ech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.03, 20:29

>
          > Kaska, przeciez wszyscy wiedza ze Michnik przegra...
          > slabszy zawsze przegrywa...tak zbudowany jest swiat...
          > silniejszy niszczy slabszego...swiat Michnika nie istnieje, to co on wymyslil
          > jest utopia...

Zależy gdzie się upatruje siły człowieka. Cokolwiek zrobi komisja, prokuratura
          Michnik nie przegra, tak jak nie przegrał gdy go wsadzali do więzienia, nie
          chodzi o to jaki będzie wyrok ale o to jaka jest prawda, jakich wyborów się
          dokonało, czy było warto.
      • Gość: Katarzyna Re: Dwa światy IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.03, 14:23
        Napisałaś dokładnie to co ja chciałam napisać...
      • Gość: Maria Re: Dwa światy IP: *.acn.pl 01.03.03, 17:17
        Podpisuję się i w pełni akceptuję celne komentarze "kataryny".
        Wszyscy Reprezentanci Agory to "inny świat" i nie dziwię się, że
        przeciętność nie rozumie zasad tego świata.Cierpliwie czekam na
        finał sprawy.Wiem,że Rywin kłamie,wiem również,że ma koterię
        wspierającą go i dlatego sili się na butę i okazywanie
        lekceważenia.Ale najważniejsze - dla mnie oczywiście - to
        pewność,że Agora i GW są nośnikami niezależności i prawdy.
      • Gość: Stach Ruda Re: Dwa światy IP: *.elsat.net.pl 01.03.03, 21:33
        Kataryna!, ja już Cię Kocham!!!!
        Ja wytrzymałem do drugiej przerwy. W przeciwnym wypadku... w poniedziałek
        musiałbym kupić nowy telewizor.
    • Gość: zudu Re: Niemczycki przed komisją IP: 213.77.125.* 01.03.03, 14:07
      Z tego co widze wnioskuje, ze pan Nałęcz, do którego do dziś nie
      miałam zastrzeżeń, poczuł się na stanowisku i zaczął się dobrze
      bawić. Zaczyna to wyglądać na farse. Podejrzewam nawet, że ktoś
      bardzo sugestywnie z nim porozmawiał i ukierunkował jego tok
      myślenia.
      Wyglaga to taj jakby Agora zawiniła i jest oskarżana. I zaczynam
      się obawiać, że idzie to przesłuchanie w kierunku ustalenia
      winnego którym ma zostać Agora
    • Gość: kataryna Rydzoń królem polowania IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 14:25
      Słyszeliście to pytanie Rydzonia?

"Gdyby Agora dała tę łapówkę to jakby ją ukryła w
      księgowości?". I jeszcze się dziwi, że Niemczycki nie
      potrafi sensownie odpowiedzieć na pytanie. Tu
      Niemczycki trochę się wkopał, obiecując, że porozmawia
      z księgowymi i przedstawi komisji różne możliwości.
      Radzę na ten temat milczeć jeśli się nie chce usłyszeć
      w TVP relacji "Niemczycki zeznaje w jaki sposób Agora
      miała zaksięgować łapówkę". Rydzoń nie może uwierzyć,
      że uczciwy człowiek nie zajmuje się rozważaniem w jaki
      sposób mógby popełnić przestępstwo.

"Gdyby pani jednak postanowiła zabić męża, czym by pani
      to zrobiła?"
      • antoni.goczal Niemczycki to święty i absolutnie uczciwy człek ! 01.03.03, 14:27
        Jak cała AGORA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Hahahahahahahahahahahahahaha !!!
        No co, pożartować nie można.

Jedne żydki są warte drugich. Agora warta jest Cyfry+.
        Szkoda byłoby tylko GW i jej dziennikarzy.
        • Gość: xxx Re: Niemczycki to święty i absolutnie uczciwy czł IP: *.visp.energis.pl 01.03.03, 14:55
          antoni.goczal napisał:

> Jak cała AGORA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          > Hahahahahahahahahahahahahaha !!!
          > No co, pożartować nie można.
          >
          > Jedne żydki są warte drugich. Agora warta jest Cyfry+.
          > Szkoda byłoby tylko GW i jej dziennikarzy.

Niby kogo szkoda Antoni??/ GW i Agora da sobie rade doskonale i
          takie sarkazmy im nie zaszkodza. Takie wartosci bronia sie
          same . Nie obawaiaj sie!
        • Gość: ZA Re: Niemczycki to święty i absolutnie uczciwy czł IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 02.03.03, 21:46
          Święty to może przesada, ale to bezsprzecznie uczciwy człowiek. Tu się z toba
          zgadzam.
        • Gość: ZA Re: Niemczycki to święty i absolutnie uczciwy czł IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 02.03.03, 21:51
          Skoro Niemczycki ma udowadniać, że nie jest Żydem, to może ty udowodnij, że nie
          jesteś wielbłądem. Michnik swojej żydowskiej krwi nie ukrywał, bo to nie jest
          wada tylko powód do dumy. To nieprawdopodobnie zdolny i pracowity naród, a
          sukces boli maluczkich, oj boli.
          Nie jestem Żydem - niestety.
      • Gość: Katarzyna Re: Rydzoń królem polowania IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.03, 14:30
        Nie moge teraz słuchać bo mam korepetycję(ale nagrywam na wideo i później sobie
        obejrzę). Teraz moja uczennica pisze wypracowanie, więc sie na chwile
        podłaczyłam...smutne to i żenujące...Denerwuje mnie to, ż komisja robi idiotów
        z widzów, bo jeśli zadają takie głupie i nie prowadzące do niczego pytania, to
        znaczy że statystyczny widz, uważany jest przez członków komisji za debila.
        Komisja pracuje, docieka...społeczeństwo ma byc zadowolone.
      • Gość: pol Re: Rydzoń królem polowania IP: *.visp.energis.pl 01.03.03, 14:47
        Gość portalu: kataryna napisał(a):

> Słyszeliście to pytanie Rydzonia?
        >
        > "Gdyby Agora dała tę łapówkę to jakby ją ukryła w
        > księgowości?". I jeszcze się dziwi, że Niemczycki nie
        > potrafi sensownie odpowiedzieć na pytanie. Tu
        > Niemczycki trochę się wkopał, obiecując, że porozmawia
        > z księgowymi i przedstawi komisji różne możliwości.
        > Radzę na ten temat milczeć jeśli się nie chce usłyszeć
        > w TVP relacji "Niemczycki zeznaje w jaki sposób Agora
        > miała zaksięgować łapówkę". Rydzoń nie może uwierzyć,
        > że uczciwy człowiek nie zajmuje się rozważaniem w jaki
        > sposób mógby popełnić przestępstwo.
        >
        >
        >
        > "Gdyby pani jednak postanowiła zabić męża, czym by pani
        > to zrobiła?"

No niby dlaczego by sie miala teraz nie zastanowic jak i co
        ksiegowac... tak dla zabawy? Nie rozumiem. I nie przesadzajmy (
        Rydzon!!!) ze to taaaaakie straaaaszne kwoty. Na swiecie
        chodzily wieksze w przekretach i nic.
      • Gość: FuriaFaga poseł Rydzoń wypełniał z żoną PIT i.... IP: *.toya.net.pl 01.03.03, 16:36
        nie mieści mu się w głowie jak Rywin chciał aby przelać 17,5 mln dolców tak
        aby żadna kontrola tego nie wykryła. Myślę że to zdanie jasno świadczy o
        kompetencjach niektórych członków komisji. Ciekawe jakie jeszcze błyskotliwe
        pytania zada pan Rydzoń....
        P.S. A posłanka Błochowska np. zadaje pytanie pomocnicze panu Niemczyckiemu "do
        której toalety pan chodzi?". Jeszcze trochę a zacznie po sali kolumnowej sejmu
        chodzić taki ryczerz z kurczakiem w ręku i zacznie zebranych tam ludzi walić
        po głowach.
        • Gość: obywatel Re: poseł Rydzoń wypełniał z żoną PIT i.... IP: *.chello.pl 01.03.03, 22:57
          jedna rzecz... pan rydzen powiedzial, ze wypelnial tego PITa i
          nie dal rady ukryc ilus tam pieniedzy... czyzby probowal ???
          czyzby chcial - posel rp - oszukac panstwo, ktorym rzadzi ???
          rzeczywiscie - dwa swiaty
      • Gość: KS Re: Rydzoń królem polowania IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 14:54
        P. Niemczycki powinien odesłać Rydzonia do Milera, żeby mu
        wytłumaczył jak było można zaksięgować moskiewską pożyczkę -
        dwukrotnie raz wprowadzenie pieniędzy, drugi raz wyprowadzenie.
      • Gość: ewar Re: Rydzoń królem polowania IP: *.oswiecim.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 17:49
        Ten mędrzec Rydzoń powiedział także coś takiego : "Tak się składa , że jestem
        radcą prawnym i pomagałem kiedyś żonie w podatkach .... " - Taki "uczciwy"
        drobiazg członka komisji śledczej . Przecież Rydzoń jest właścicielem biura
        podatkowego w Oświęcimiu - teraz odkąd on w sejmie - prowadzi żona . Właśnie
        takie drobne szwindelki co jak zapisać w księdze podatkowej to jego domena ,
        tylko i tak jest tępaczkiem i chyba odkrył już , że istnieje inny świat ludzi
        uczciwych i inteligentnych , pracowitych i mądrych , którzy wcale nie muszą i
        niechcą odbijać się od ściany do ściany jak poseł Rydzoń . Najpierw przy
        piersi ZSL potem PSL , aż w końcu do SLD , byle spróbować się wybić .
      • Gość: Niekreatywny Re: Rydzoń królem polowania IP: 164.143.240.* 02.03.03, 19:39

> Słyszeliście to pytanie Rydzonia?
        >
        > "Gdyby Agora dała tę łapówkę to jakby ją ukryła w
        > księgowości?". I jeszcze się dziwi, że Niemczycki nie
        > potrafi sensownie odpowiedzieć na pytanie. Tu
        > Niemczycki trochę się wkopał, obiecując, że porozmawia
        > z księgowymi i przedstawi komisji różne możliwości.
        > Radzę na ten temat milczeć jeśli się nie chce usłyszeć
        > w TVP relacji "Niemczycki zeznaje w jaki sposób Agora
        > miała zaksięgować łapówkę". Rydzoń nie może uwierzyć,
        > że uczciwy człowiek nie zajmuje się rozważaniem w jaki
        > sposób mógby popełnić przestępstwo.
        >
        >
        >
        > "Gdyby pani jednak postanowiła zabić męża, czym by pani
        > to zrobiła?"

Dziwi mnie ze ludzie, ktorzy nie znaja sie na rzeczy zadaja pytania innym
        ludziom,ktorzy nie znaja sie na rzeczy. Chyba tylko po to zeby wprowadzic
        zamieszanie.

Zaksiegowac wyplyw pieniedzy ze spolki mozna bez zadnego problemu. Sposobow
        jest co najmniej tuzin (zakup licencji, usugi konsultingowe, zalozenie
        wspolnego przedsiewziecia a nastepnie wyplacenie wynagrodzen lub poniesienie
        innych kosztow i doprowadzenie do bankructwa, itp). Niektore z tych sposobow
        pozowola na odliczenie kwoty od podatku "darczyncy" i rozlozyc w czasie tak aby
        nie pokazac znaczacego obciazenia w roku w ktorym wyplacono pieniadze.

Wcale nie trzeba byc bardzo kreatywnym ksiegowym. Wystarczy wynajac prawnika,
        ktory sporzadzi odpowiednia umowe. Pewnie pan Rydzon (choc idiota) za klika
        zlotych sam by doradzil jak to zrobic.

Konkludujac - po co zdawac pytanie komus, kto sie nie zna na rzeczy. Sposob
        wyprowadzenia pieniedzy z kasy Agory nie ma zadnego znaczenia w tej sprawie bo
        pieniadze nigdy nie zostaly wyplacone i nikt nigdy nie planowal ich wyplacenia.
        Taka tez powinna byc odpowiedz pana Niemczyckiego.
    • Gość: kataryna Rydzoń to jest gość IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 14:30
      "Jak to jest, że pan Rywin, który przed komisją mówił
      pięknym językiem w Agorze mówi językiem knajackim, jak
      pan by to wytłumaczył?"

Wytłumaczenie jest proste. To wszystko wina Agory.
      Agora ma na ludzi zły wpływ. Czekam na oświadczenie
      Rywina, że mówił tak bo "z Anglikiem mówi się po
      angielsku, z Agorą po agorowemu"
      • Gość: astat Jarosław Pachowski IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 14:44
        w dzisiejszym przesluchaniu padlo chyba wreszcie wazne nazwisko, Jaroslaw
        Pachowski, zlota raczka od lewych interesow. Szara eminencja? Radze Wam
        wyguglac sobie co nieco na jego temat.
    • Gość: kataryna Re: Niemczycki przed komisją IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 14:38
      Z dzisiejszego przesłuchania, poza przyjemnością
      słuchania ciekawego człowieka, wynoszę jeden ciekawy
      wątek jaki pojawił się dzięki pytaniu posła
      Kopczyńskiego (Gadzinowski powinien zmienić zdanie, że
      obecność Kopczyńskiego jest w interesie SLD).
      Kopczyński pytał o reakcje Sulika na pojawienie się
      nazwiska Kwiatkowskiego w nagraniu Rywin-Michnik. I oto
      okazuje się, że Sulik na głos rozważał, że może
      powinien porozmawiać o tym z Kwiatkowskim, co w tej
      sprawie zrobić itp. Z zeznań Niemczyckiego na ten temat
      wyciągam wniosek, że jest wielce prawdopodobne, że
      Sulik z Kwiatkowskim o tym rozmawiał i to dość
      szczegółowo, co stawia pod znakiem zapytania
      prawdziwość zeznań Kwiatkowskiego co do tego kiedy i w
      jaki sposób dowiedział się o sprawie i swoim w niej
      rzekomym udziale. Słuchałam Kwiatkowskiego, słucham
      Niemczyckiego i jestem pewna, że przynajmniej w tej
      jednej sprawie minął się z prawdą. Ciekawie co powie
      Sulik.
      • Gość: Mimi Pytania Rydzonia- przełom w śledztwie ! IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 14:42
        AŻ się boję co będzie dalej!
        • Gość: pol Re: Pytania Rydzonia- przełom w śledztwie ! IP: *.visp.energis.pl 01.03.03, 14:53

> AŻ się boję co będzie dalej!

Nic nie bedzie, troche wiecej smiechu.. Niech sie ten FRydzin
          dalej kompromituje, jego sprawa...
    • Gość: ksywa Re: szantaz IP: *.visp.energis.pl 01.03.03, 14:45
      No nareszcie na tej komisji padlo kto tu jest "grupa trzymajaca
      wladze". To przeciez wlasnie Sejm i Senat sa miejscami, gdzie
      sie uchwala i... uwala ustawy! I o tym mowil Rywin. Nie dziwia
      mnie wsciekle miny (brawo Rydzon za miny i zlosc) w tym gmachu.
      Ser sam stara sie ustalic dlaczego smierdzi???? :((
    • Gość: aramis Niemczycki przed komisją IP: *.i-bud.pl 01.03.03, 14:56
      Słucham p(OSŁA) Rydzonia i jestem pełen współczucia dla niego,
      musiał się biedaczek w dzieciństwie w główkę uderzyć.
      • Gość: Mimi Re: Poseł Anita pyta IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 14:58
        MYślałam ,że zada mądrzejsze pytania...
        • Gość: aramis Re: Poseł Anita pyta IP: *.i-bud.pl 01.03.03, 15:06

> MYślałam ,że zada mądrzejsze pytania...

faktycznie, ale najbardziej rozbawiło
          mnie pytanie o to jakie stosunki łączą
          Niemczyckiego z Michnikiem i Łuczywo.....
          • Gość: aramis Posłanka Anita to "mądra" kobita IP: *.i-bud.pl 01.03.03, 15:12
            Ale jaja
            p. Błochowiak doszukała się w siedzibie Agory
            pionowych korytarzy i szczęsnej toalety.
            Należy nasłać na Agorę inspektora budowlanego.
            ;-))))
            • Gość: Buba Re: Posłanka Anita to IP: *.net80.citysat.com.pl 01.03.03, 15:28
              ale się kurcze nie zapytała czy te ryby to były duże czy małe i
              najważniejsze: nie spytała jakie to były ryby - jak się nazywały
              i czy Niemczycki to zanotował !!!!!!!
        • Gość: sj Re: Poseł Anita pyta IP: 169.254.10.* 01.03.03, 15:08
          po co ?przecierz celem tych działań jest zaciemnienie
          zdarzeń.większość członków komisij ma kompleks na punkcie
          michnika bo mają świadomość że on jest uczciwy a oni są uwalani
          w gównie.pamiętaj że wrogiem złodzieja jest nie policjant tylko
          uczciwy człowiek który z hołotą się nie zadaje dlatego tkie
          typy próbują zniszzczyć każdego uczciwego człowieka.a ten od
          oszustw podatkowych to sam chyba by nie miał skrupułów bo to
          jest polski odpowiednik nowego ruskiego.
        • Gość: krywa Re: Poseł Anita pyta IP: *.visp.energis.pl 01.03.03, 15:11

> MYślałam ,że zada mądrzejsze pytania...

No jeszcze przeciez nie pytala jakie kafelki w klozecie, jakie fugi i czy kibel
          marki KOLO ( uwaga KOLOdka!!) i czy papier rozowy. A Panie maja wysokie obcasy,
          czy niskie i czy sa takie ladne jak ja ????!!! Brawo SLD!
          • Gość: buba Re: Poseł Anita pyta IP: *.net80.citysat.com.pl 01.03.03, 15:19
            dziękuję Ci krywa - coś jest z tą telepatią
        • Gość: buba Re: Poseł Anita pyta IP: *.net80.citysat.com.pl 01.03.03, 15:17
          Pani posłanka rozczarowała mnie, nie zapytała o rzeczy dla mnie
          ważne: jaki kolor mają kafelki w toaletach Agory i gdzie kupują
          papier toaletowy - a szkoda bo nas widzów z"dołów" to interesuje
          bardziej niż to kto przyszedł do kogo.
          Oj jednak dużo prawdy w dowcipach o blondynkach, a pani poseł
          proponuję zdecydowany blond bo się nie da oszkiwać połśrodkami!!!
      • Gość: sj Re: Niemczycki przed komisją IP: 169.254.10.* 01.03.03, 15:01
        a jak się uderzył to był pogłos,i od tej pory uwarza aby jej
        nie przesilić bo echo tego uderzenia daalej mu dżwięczy w uszach
        • panna.zuzanna Balcerowicz musi odejść ! Tylko Stan Tymiński ! 01.03.03, 15:06
          I niech nikt nie gada, żę my kobitki nie znamy się na polityce.

PS
          Tito łańcuchowy pies sowieckiego imperializmu !!!
          • Gość: sj Re: Balcerowicz musi odejść ! Tylko Stan Tymiński IP: 169.254.10.* 01.03.03, 15:11
            ave apis.a co my zrobimy beż niego?powrót do socjalizmu?to ja
            pier do le takie rozwiązanie.wole zacząć tępić wszystkich
            kryptoboszewików i innych złodziejii
          • Gość: pol Re: Balcerowicz musi odejść ! Tylko Stan Tymiński IP: *.visp.energis.pl 01.03.03, 15:16
            panna.zuzanna napisała:

> I niech nikt nie gada, żę my kobitki nie znamy się na polityce.
            >
            > PS
            > Tito łańcuchowy pies sowieckiego imperializmu !!!

Dalej blondie, dalej Anitka, bedzie wesolo ! :)))
          • Gość: fredd kolejne zmiany w komisji? IP: 213.77.125.* 01.03.03, 16:28
            Propozycja - w komisji zostaje Ziobro, Kopczyński i Rokita. Reszta przygotowuje
            się do wiosennej pracy na roli, "Zastępczynia" - Bergerowa i poseł Rydzoń na
            ulicę do roznoszenia ulotek supermarketów!
            • Gość: dosek Re: kolejne zmiany w komisji? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 22:23
              Gość portalu: fredd napisał(a):

> Propozycja - w komisji zostaje Ziobro, Kopczyński i Rokita. Reszta
              przygotowuje
              >
              > się do wiosennej pracy na roli, "Zastępczynia" - Bergerowa i poseł Rydzoń na
              > ulicę do roznoszenia ulotek supermarketów!

Hola hola! A kto wtedy będzie zadawał ogłupiające pytania, rozmywał, wyciągał
              oboczne wątki, plótł co ślina na język przyniesie i przeciągał sprawę tak, żeby
              już nie było w końcu wiadomo kto do kogo przyszedł i po co. No i oczywiście kto
              za tym stał (z osinowym kołkiem w rękach). Panowie i panie z SLD i Partii
              Współpracujących mają przecież ważną misję - ktoś tu musi ściemniać, skoro
              cholerni wezwani świadkowie mówią tak jasno. To jest ich zadanie.
              No chyba że potwierdzi się ta dramatyczna hipoteza, że członkowie komisji tak
              naprawdę myślą jak mówią!!! To ja poproszę rozwiązać cały sejm i rząd a naród
              się jakoś sam wyżywi.
    • Gość: fan Posieł Rydzoń superstar IP: *.chello.pl 01.03.03, 15:18
      Podoba mi się... ten Rydzoń...i wiedzę ma taką dogłębną....
      nawet żonie pomagał przy podatkach ...to chyba i liczyć potrafi
      a nie wyglądał na to. On to chyba prokuratorem za stanu
      wojennego był alboco. A czemu on tak wypytuje o te metody
      księgowania chciałby taką forsę ukryć? Michnik nie zapłacił,
      Kluska nie zapłacił, może jednak ktoś zapłacił? Gudzowaty ? Ten
      nie musiał on swój.
      • Gość: Obserwator Ten spektakl to jak Mniszkówna dla ubogich duchem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.03, 15:25
        Kuchty i stangreci z rozdziawionymi gębami "patrzo i patrzo na te cudeńka".
        Każde z nich jest oburzone i wzniośle naładowane gazami (po słodychach).
        I każde z nich myśli: "Ja też bym sie nachapał, ale mnie by nie nakryli, Ba ja
        jezdem śptyniejszy niż te psiajuchy Mnichniki, Ryfiny i insze Wandeczki ! "
      • kawka Re: Posieł Rydzoń superstar 01.03.03, 15:26
        Jezu!!!!!!!!!!! Co to jest???? Kafka niech sie chowa ze swoim "Procesem"! To
        jest juz absolutny szczyt absurdu! najwyraźniej pani poseł mści się za to, że
        nigdy nie była w siedzibie Agory!
        Niemczycki powinien powiedzieć: dośc tego cyrku! I wyjść! Mam wrażenie, że ta
        cała Anita wykorzystuje przesłuchanie do szpiegostwa gospodarczego! Chce
        wszystko wiedzieć o księgowości i siedzibie! O, juz wiem dlaczego! Tam się
        produkuje wąglika z Klewek!
        • Gość: tere fere komedia... IP: *.centrum.gliwice.pl / 192.168.1.* 01.03.03, 15:32
          poslanka anita najpierw sie wypytywala o toalety, teraz jak sie
          wchodzi do agory, zaraz sie jesie dowie w jakich godzinach
          urzeduje niemczycki... i juz bedziem mogla spokojnie planowac
          wspolne wypady to toaletki :P
          • Gość: FuriaFaga Tragikomedia IP: *.toya.net.pl 01.03.03, 17:35
            To faktycznie jest komedia to co się dzieje w tej komisji. I w dodatku akcja
            tej komedii robi się coraz bardziej wartka a poziom absurdu się powiększa się
            z kwadratem czasu :) ( pytania posła Rydzonia , posłanki Błochowskiej wnioski
            Samoobrony itp. itd. ). Powtórzę to co już raz pisałem , w którymś z
            następnych odcinków przyjdzie zakuty rycerz z kurczakiem w ręku i będzie walił
            po głowach wybrane osoby z komisji. Ale mało śmieszne będzie jeśli po paru
            miesiącach nic z pracy tej komisji nie wyniknie. Wtedy będzie ubaw po pachy.
          • Gość: anglicki Re: komedia... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.03.03, 19:03
            Eeee tam. Piotruś wygląda na lubiącego chłopców ... I te miękkie ruchy.
            Żyleta z SLD nie ma szans
            • Gość: Mimi Re: komedia... IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 19:11
              Gość portalu: anglicki napisał(a):

> Eeee tam. Piotruś wygląda na lubiącego chłopców ... I te miękkie ruchy.
              > Żyleta z SLD nie ma szans
              I ten kolczyk w uchu...
              Szkoda, bo taki ładny , inteligentny i miły
      • Gość: sj Re: Posieł Rydzoń superstar IP: 169.254.10.* 01.03.03, 15:29
        proponuje ułożyc zestaw pytań które członkowie komisji będący po stronie
        rywina i jego kumpli moą zadawać:np czy wy michnik przyznajecie sie do
        winy,my wszystko wiemy tak że lepiej się przyznajci.lub słyszeliśmy
        Rapaczyńska że byliście w ameryce ,wiecie że to nie polepsza waszej sytuacji
        sama rozumiecie że moralność socjalistyczna nie toleruje tej zgnilizny którą z
        tamtąd przywleliście będzie lepiej jak przyznacie sie sami,bo jak nie to sami
        wiecie,my mamy doświadczenie,towarzysz lew też przeszkolony na okoliczność
        pracy z agentami amerykąńskiego imperializmu i on was nie korumpował ale was
        sprawdzał czy jesteście godni złożyć się na emerytury dl starych czekistów jak
        milewski i inni.a wy Rapaczyńska co magnetofon tak ,i co myślicie że to
        wystarczy ?tu nie ameryka tu jeszcze priwislanski kraj
      • Gość: NN Re: Posieł Rydzoń superstar IP: *.icpnet.pl 01.03.03, 16:38
        Gość portalu: fan napisał(a):

> Podoba mi się... ten Rydzoń...i wiedzę ma taką dogłębną....
        > nawet żonie pomagał przy podatkach ...to chyba i liczyć potrafi
        > a nie wyglądał na to. On to chyba prokuratorem za stanu
        > wojennego był alboco. A czemu on tak wypytuje o te metody
        > księgowania chciałby taką forsę ukryć? Michnik nie zapłacił,
        > Kluska nie zapłacił, może jednak ktoś zapłacił? Gudzowaty ? Ten
        > nie musiał on swój.

RYDZOŃ PRZESŁUCHUJE JAK STARY UBEK, MAM NADZIEJE ZE BOZIA GO POKARZE:)))
      • Gość: 3m Re: Rydzoń ma iloraz inteligencji jak numer buta IP: *.acn.waw.pl 01.03.03, 19:42
      • Gość: alina1 Re: Posieł Rydzoń superstar IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.03.03, 21:38
        Czy gdzieś będzie powtórka tego. Jak czytam wasze opisy to bardzo żałuję, że
        nie oglądałam tego.
        • Gość: stary Re: Posieł Rydzoń superstar IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 02.03.03, 01:04
          Alina, powtórki pewnie nie będzie, ale ogladaj dalsze odcinki. Będzie ich
          jeszcze dużo. Chyba zanosi sie na długi serial:)
      • Gość: Ewar Re: Posieł Rydzoń superstar IP: *.oswiecim.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 19:04
        Gość portalu: fan napisał(a):

> Podoba mi się... ten Rydzoń...i wiedzę ma taką dogłębną....
        > nawet żonie pomagał przy podatkach ...to chyba i liczyć potrafi
        > a nie wyglądał na to. On to chyba prokuratorem za stanu
        > wojennego był alboco. A czemu on tak wypytuje o te metody
        > księgowania chciałby taką forsę ukryć? Michnik nie zapłacił,
        > Kluska nie zapłacił, może jednak ktoś zapłacił? Gudzowaty ? Ten
        > nie musiał on swój.
        Rydzoń prowadzi w Oświęcimiu biuro podatkowe /teraz na żonę / i stąd ma wiedzę
        jak księgować fikcyjne wydatki . To taki drobny ciemniaczek , w pogoni za
        bycie "kimś " sprzeda duszę diabłu . Najpierw w ZMS potem ZSL , jeszcze
        póżniej PSL , a teraz w SLD . Pewnie w oddziałe krakowskim "ordynackiej "
        załapał się na ciecia i w komisji z ich ramienia . Dlatego z oburzeniem
        reaguje na wypowiedzi uczciwych ludzi,pochodzących z innego,niż on świata .
        Dla takich jak Rydzoń , wśród ludzi pokroju Michnika , p.Rapaczyńskiej i
        wogóle uczciwych ludzi , - miejsca brak .
    • Gość: Thomas Rzucić perłę przed świnie IP: serwer:* / 192.168.0.* 01.03.03, 15:32
      Ta Komisja to farsa.
      To obywatel Niemczycki winien zasiadac za prezydialnym stolem a
      grupa kwicząca winna tloczyc sie za biurkiem...
      • kawka Re: Rzucić perłę przed świnie 01.03.03, 15:44
        No nie, sliczna pani Berger bije jednak kolejne szczyty! Disco polo live! Ja
        żadam przesluchania sołtysa ze wsi pani posel! Koniecznie! I krasule sołtysa
        też. Uni cós wiedzą!
        Cholera, czy nikt nie ma siły sprawczej, żeby przerwać ten cyrk????
    • Gość: ksywa Re:Begerowa! IP: *.visp.energis.pl 01.03.03, 15:41
      Begerowa zaczyna koncert!!! To bedzie superstar! Doly przemowia,
      zakwicza i bedzie zabawa "ja jako zastepczynia'! na dobry
      pocztek. Biedny Nalecz :(((
      • Gość: Mimi Re:Następczynia Begerowa przemawia IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 15:44
        JEstem pod wrażeniem
      • Gość: buba Re:Begerowa! IP: *.net80.citysat.com.pl 01.03.03, 15:46
        zastępczynia też chce zaistnieć medialnie - tu ma szansę bo Wojewódzki by ją
        pogonił!!!!!!!!!!!
      • Gość: fredd koniec... IP: 213.77.125.* 01.03.03, 16:46
        Koniec polskiego parlamentaryzmu...
        Do komisji wybrano pewnie najlepszych. Jacy więc pozostali?
        Czas pomyśleć o emigracji na Białoruś.
    • Gość: kataryna Muppet Show IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 15:53
      Przesłuchanie skończone. Mam tylko dwa komentarze:

Przesłuchiwany nie rozumie głupich pytań,
      przesłuchujący nie rozumieją mądrych odpowiedzi.

Kolejny odcinek Muppet Show już we wtorek.

PS. Wątek pionowych korytarzy pokazał, że pani
      Błochowiak dostarczy nam jeszcze wiele radości. Przy
      jej pytaniach tylko Beger zachowała powagę, pozostali
      członkowie komisji - łącznie z partyjnymi kolegami pani
      Anity - nawet nie próbowali kryć rozbawienia.

PS 2: Rokita i Ziobro powinni poprosić telewizję, żeby
      zamazywała ich twarze bo pojawienie się w takim
      towarzystwie naraża normalnego człowieka na
      osmieszenie. Myślę, że to jeden z powodów dla których
      dziś się nie odzywali, zauważyliście, że siedzieli ze
      spuszczonymi głowami a Rokita cały czas zakrywał twarz
      ręką, żeby go nikt nie rozpoznał?
      • Gość: Mimi Re: Muppet Show IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 15:57
        Beger to świnaka Pegy ,a Rokita ro Kermit .
      • Gość: kichacz Re: Muppet Show IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 01.03.03, 16:20
        może wreszcie czas zrozumieć, że ten cyrk jest po to, żebyście
        mieli czym się podniecać, a Oni w tym czasie spokojnie
        pozałatwiają swoje interesy (może już bez Rywina i kilku
        innych). Żeby cyrk był interesujący musi być m. in śmieszny.
      • Gość: zag Re: Muppet Show IP: 62.233.138.* 01.03.03, 16:41
        całkowicie popieram. co by nie mówić o kaliszu ( świnia z niego
        niezła ) zrozumiał w czas, że trudniej byłoby mu się schować i
        musiałby odgrywać małpę(vide-jego koleżanka klubowa) zadając
        tragicznie głupie pytania, ośmieszające samego siebie.
        • Gość: fan? Re: Muppet Show IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.03, 13:19
          Zastanawiałem sie nad odejściem Kalisza.teraz to jasno widać.SLD ustaliło linie
          obrony(czyli ataku).Wysłało do tego odpowiednich ludzi,a kalisz nie chciał
          sobie robic złej reklamy to sie wycofał.
          Bagno!
          Ta komisja to farsa!
      • Gość: pol Re: Muppet Show IP: *.visp.energis.pl 01.03.03, 16:52
        Muppet Show z ta ... jak jej tam bylo... rozowa z ryjkiem.... w komplecie

No a niby o co mieli pytac Z i R Niemczyckiego??? To on powiedzial
        najwazniejsza rzecz w tej sprawie: szantaz! i diabel siedzi nie w kiblu u
        Rywina ale w gmachu Sejmu!!!
      • Gość: ANDERS Re: Muppet Show IP: *.icpnet.pl 01.03.03, 16:53

> Przesłuchanie skończone. Mam tylko dwa komentarze:
        >
        > Przesłuchiwany nie rozumie głupich pytań,
        > przesłuchujący nie rozumieją mądrych odpowiedzi.
        >
        > Kolejny odcinek Muppet Show już we wtorek.
        >
        >
        > PS. Wątek pionowych korytarzy pokazał, że pani
        > Błochowiak dostarczy nam jeszcze wiele radości. Przy
        > jej pytaniach tylko Beger zachowała powagę, pozostali
        > członkowie komisji - łącznie z partyjnymi kolegami pani
        > Anity - nawet nie próbowali kryć rozbawienia.
        >
        > PS 2: Rokita i Ziobro powinni poprosić telewizję, żeby
        > zamazywała ich twarze bo pojawienie się w takim
        > towarzystwie naraża normalnego człowieka na
        > osmieszenie. Myślę, że to jeden z powodów dla których
        > dziś się nie odzywali, zauważyliście, że siedzieli ze
        > spuszczonymi głowami a Rokita cały czas zakrywał twarz
        > ręką, żeby go nikt nie rozpoznał?

SZANOWNA PANI KATARYNO!
        OD DŁUZSZEGO CZASU OBSERWUJĘ PANI WYPOWIEDZI NA FORUM.
        UWAŻAM JE ZA CELNE I BŁYSKOTLIWE, CAŁKOWICIE SIĘ Z NIMI IDENTYFIKUJĘ.
        CHCIAŁBYM PANIĄ SERDECZNIE POZDROWIĆ.
        PANI KASIU...KOCHAM PANIĄ
      • Gość: Maria Re: Muppet Show IP: *.acn.pl 01.03.03, 17:49
        Dobrze,że w Komisji są Panowie:Ziobro i Rokita.Ich obecność daje
        mi pewność,że transmisją będę zainteresowana.Choć posłanka z
        Samoobrony ze swoją analityczną dociekliwością i inteligentnymi
        ślepkami odciąga mnie sprzed odbiornika.I pomyśleć,że 80% posłów
        nie odstaje od poziomu p.Renatki.Bo to jest tzw. szeroki
        świat,którego przedstawiciele idą "wpierod" na zasadzie czynnika
        burzącego wszystko ,co inne i niezrozumiałe.
      • Gość: fan? Re: Muppet Show IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.03, 13:22

> Przesłuchanie skończone. Mam tylko dwa komentarze:
        >
        > Przesłuchiwany nie rozumie głupich pytań,
        > przesłuchujący nie rozumieją mądrych odpowiedzi.
        >
        > Kolejny odcinek Muppet Show już we wtorek.
        >
        >
        > PS. Wątek pionowych korytarzy pokazał, że pani
        > Błochowiak dostarczy nam jeszcze wiele radości. Przy
        > jej pytaniach tylko Beger zachowała powagę, pozostali
        > członkowie komisji - łącznie z partyjnymi kolegami pani
        > Anity - nawet nie próbowali kryć rozbawienia.
        >
        > PS 2: Rokita i Ziobro powinni poprosić telewizję, żeby
        > zamazywała ich twarze bo pojawienie się w takim
        > towarzystwie naraża normalnego człowieka na
        > osmieszenie. Myślę, że to jeden z powodów dla których
        > dziś się nie odzywali, zauważyliście, że siedzieli ze
        > spuszczonymi głowami a Rokita cały czas zakrywał twarz
        > ręką, żeby go nikt nie rozpoznał?

Kolejna znakomita wypowiedż na forum w pani wykonaniu.
        Fan dla pani bez znaku zapytania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka