Gość: Andrzej Głosujemy na najgorszych posłów Komisji IP: *.acn.pl 01.03.03, 16:12 Ręce opadają do ziemi. Dramat. Kto reprezentuje ten naród, czy ten naród sobie na takcih reprezentantów zasłużył? Po dzisiejszej kompromitacji komisji zakładamy nowe głosowanie: Wybierz najgorszego z członków komisji. Niestety można wybrać tylko jednego. Zagłosuj tu.... prawica.net/modules.php?name=Surveys&pollID=14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ND Re: Głosujemy na najgorszych posłów Komisji IP: *.icpnet.pl 01.03.03, 18:15 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Ręce opadają do ziemi. Dramat. Kto reprezentuje ten naród, czy > ten naród sobie na takcih reprezentantów zasłużył? PEWNO ŻE TAK. NIE DOŚĆ ŻE ZASŁUZYŁ, TO JESZCZE SAM WYBRAŁ... A OPOZYCJA NIE POTRAFI SIE ZJEDNOCZYĆ I TEZ MA SWOJE ZA USZAMI NIESTETY... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Głosujemy na najgorszych posłów Komisji IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 02.03.03, 01:26 Andrzej - ogłoś też konkurs na najlepszy tytuł tego serialu. A także kto przewidzi liczbę odcinków:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Głosujemy na najgorszych posłów Komisji IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 02.03.03, 01:26 Andrzej - ogłoś też konkurs na najlepszy tytuł tego serialu. A także kto przewidzi liczbę odcinków:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Gazety Re: Niemczycki przed komisją IP: *.telkab.pl 01.03.03, 16:23 Odnoszę wrażenie, że część członków Komisji dąży do tego, aby Gazecie "odechciało sie" publikować teksty na temat korupcji. Jedno jest pocieszające - stan umysłowy posłów z SLD. Jak tak wygląda czerwona "mlodzież" (patrz posłanka Błochowiak), to nebawem będziemy mieli z głowy Leszka i jego kolegów - nastąpi samounicestwienie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Niemczycki przed komisją IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 16:23 Brawo Panie Piotrze! Gratuluje spokoju i cierpliwości. Ten skandaliczny sposób stawiania pytań przez członków komisji z SLD, jakby to Agora była oskarżona o korupcje, a nie Rywin świadczy o głębokim "ubabraniu" SLD w aferę korupcyjną, a zasada bronić swoich w "zaparte" stawia pod znakiem zapytania niewiedze Premiera Millera w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Dookoła kibla IP: *.chello.pl 01.03.03, 17:14 Rozpoczął się wyścig dookoła kibla! Po paru tygodniach tej zabawy nikt już nie będzie pamiętał, że komisja miała się zajmować okolicznościami afery korupcyjnej oraz zbadaniem, czy brali w niej jakiś udział przedstawiciele władz. Dzięki dzisiejszym przesłuchaniom udało się ustalić wiele cennych szczegółów. Otóż nieoceniony poseł Nałęcz wyciągnął wreszcie z p. Niemczyckiego, że ten spotkał Rywina wychodząc a nie wchodząc do kibla. Posłowi Rydzoniowi udało się też odczytać z kartki pytania sugerujące, że propozycja Rywina zupełnie nie miała sensu (Rydzoń "pomagał małżonce przy podatkach więc wie"). Zasugerował też niedwuznacznie, że Agora zwabiła do siebie Bogu ducha winnego Rywina po czym napoiła gorzałą albo nafaszerowała prochami i potem biedaczyna plótł jak Piekarski na mękach. Posłance Błochowiak udało się, nie bez pewnego trudu, ustalić, że w gmachu Agory, zupełnie nie wiedzieć czemu, ludzie przemieszczają się w pionie dzięki windom i schodom a w poziomie - korytarzami. Poznaliśmy też rozkład toalet (panowie na lewo, panie na prawo)co w pewnych sytuacjach może mieć dla nas ogromne znaczenie. Po dzisiejszym spektaklu można się domyślić w jakim kierunku potoczą się dalsze prace komisji. Jedyna nadzieja, ze posłom Rokicie i Ziobro uda się mimo wszystko rzucić choć trochę światła na całą sprawę i tym samym ocalą resztki honoru polskiego parlamentu. Chociaż może nie ma już czego bronić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: Dookoła kibla IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 02.03.03, 01:21 Witek, przez Ciebie obsmarkałem sobie klawiaturę bo sie tak uśmiałem, a męczy mnie katar. Ale poważniej - to jest całkien dobre i zwięzłe podsumowanie dzisiejszego odcinka. Tylko ja bym nie liczył na Ziobro ani na Rokitę, przecież oni też potrafia walić jak chory w kubeł. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: Niemczycki przed komisją IP: *.chello.pl 01.03.03, 16:51 a jak pani posłanka próbowała bałamucic posła Ziobro...ale on taki zimny i nieprzystępny nie odwzajemniał uśmiechów;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa Dociekliwy Poseł Rydzoń IP: *.net.autocom.pl 01.03.03, 17:00 Informacja z okręgu wyborczego posła Rydzonia. O pewnych rzeczach poseł dowiaduje się dopiero z GW. Rozmawia Ewa Milewicz 03-01-2003, ostatnia aktualizacja 03-01-2003 18:46 Chrzanów, miasto w Małopolsce opanowane przez bandytów ma aż siedmiu posłów: z PiS, PO, LPR, UP, PSL i dwóch z SLD. Porozmawialiśmy z czteroma z nich i z jednym zamiejscowym. Wszyscy dowiedzieli się o sytuacji w swoim mieście z "Gazety". Wszyscy są zaskoczeni. Nikt więc nie skorzystał z prawa do interpelacji, pytania poselskiego czy interwencji w obronie mieszkańcow Chrzanowa. Jak to się stało- proszę przeczytać. W Chrzanowie bandyci biją, demolują lokale, podpalają samochody, zastraszają świadków. Policja jest bezradna. Albo przyjeżdża za późno, albo nie zdoła złapać, albo jak złapie to wypuści. Coś się w policji ruszyło dopiero po artykułach dziennikarza "Gazety" Wojciecha Czuchnowskiego. Udało się aresztować szefa gangu. Rozmowa ze Stanisławem Rydzoniem (SLD) Ewa Milewicz: Wiedział Pan o Chrzanowie? Stanisław Rydzoń: Dowiedziałem się z "Gazety", a przecież znam trochę zarówno Romana Kwiatkowskiego, jak i Jeremiego Nieśpielaka, radnego powiatu. Jestem od 16 lat radnym w Oświęcimiu, 30 km od Chrzanowa. Kwiatkowski też tu mieszka, jest prezesem Stowarzyszenia Romów w Polsce. Oni się trzymają trochę osobno, może dlatego się do mnie nie zwrócił? A Nieśpielak może mi nie powiedział, bo ja jestem z SLD, a on z PiS? Bardzo mnie to dziwi - na moim terenie w Chrzanowie takie rzeczy się dzieją. o Pan chce zrobić z Chrzanowem? - Jestem prawnikiem i obracam się w kręgu faktów. Jeśli nikt się do mnie z tą sprawą nie zwracał, a czytam w "Gazecie", że bandyci zostali złapani i prawo, policja przejęli inicjatywę - to czekam. Zresztą co miałbym zrobić w tej chwili? Nie znam nawet szefa policji w Chrzanowie. Poseł koalicji rządowej może coś zrobić, nie? - W przyszłym tygodniu spotkam na komisji jakiegoś wiceministra sprawiedliwości, to się go spytam. (W trakcie autoryzacji poseł Rydzoń powiedział: Po rozmowie z panią skontaktowałem się z panami Kwiatkowskim i Nieśpielakiem. Powstał plan założenia społecznego frontu przeciw takim zjawiskom jak w Chrzanowie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: any RYDZOŃ IP: *.icpnet.pl 01.03.03, 17:24 Hej ludzie...jak myślicie...czy taki bałwan jak Rydzoń może być przez część opinii publicznej odbierany pozytywnie? bo ja się bardzo obawiam że tak! On przemawia językiem komuny- językiem ubeków i urbanów... kiedys znajdowali sie wierni odbiorcy tego typu manipulacji... czy dziś przypadkiem nie jest podobnie??? może to że robi z siebie błazna, jest swiadomie ponoszoną ofiarą...może w rachunku zysków i strat wyszło im, że warto swojemu elektoratowi taka ciemnotę wciskać? kto ma odrobinę oleju w głowie i tak widzi co się dzieje i żadne zachowanie rydzonia nie było by w stanie tego zmienić, natomiast ciemna masa potrzebuje takich hitów jakich im rydzoń dostarcza... co myślicie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widelec Re: RYDZOŃ IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 17:42 Przez pomyłke Ryzdoń się sam wygadał. Palnął ,że realizuje pewną politykę .Jaką? Zrobić, rzecz jasna , z Rywina idiote, i po sprawie. Pytania napisane na kartce( ciekawe czy przez niego samego ?) poseł Rydzoń odklepie i odfajkowane.Czy to jest człowiek ,któremu zależy na dojściu do prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widelec A Niemczycki... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 18:39 mówił prawdę. Przynajmniej mam takie wrażenie. To była twarz człowieka mówiącego prawdę. Przez siedem godzin nie da się grać , a kamera dokładnie śledzi twarz zeznającego .Natomiast pytania komisji....Podziwiam ,że prezes to wytrzymuje; te uwagi Nałęcza czy Lewandowskiego...Ile trwała rozmowa, jak długa była notatka, dlaczego w notatce nie było o rybach, dlaczego nie rzucili wszystkiego i nie gonili Michnika ....Przecież to istna bzdura. Istotą notatki była propozycja Rywina, a nie zreferowanie rozmowy.Po co miała Rapaczyńska pisać w notatce o rybach? Cóż w tym dziwnego ,że rozmowa przy schodach trwała kilka minut, a ta w gabinecie ponad kwadrans? No i co miał zrobić Niemczycki , jeżeli nie mógł się z nim skontaktować? Popełnić sepuku? Co do pana Nałęcza, to dziwi mnie,że niekiedy zadaje pytania całkowicie ahistoryczne. Duży błąd , gdy się jest historykiem. Nie można naszej wiedzy przenosic w przeszłość i upierać się , że należało tak albo inaczej postąpić, jeżeli wiedza ,jaką obecnie posiadamy jest wynikiem doświadczenia zgromadzonego od danego wydarznia. Tak jak ma to miejsce z księgą wejść i wyjść, w dodatku księgą ,która jest dokumentem firmy ochroniarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widelc Re: A Niemczycki... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 14:48 Miało być : I co miał zrobić Niemczycki jeżeli nie mógł się skontaktować z Michnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Re: Niemczycki przed komisją IP: *.dip.t-dialin.net 01.03.03, 18:19 To sa dwa swiaty: -jeden:Rywina, Kwiatkowskiego, Czarzastego, Rydzonia, Nalecza, Lewandowskiego, Smolany, Kapusty i dalej tych co podobnie mysla z SLD, UP i samoobrony. To jest swiat nieprawdy, zaklamania, zly. -drugi:Michnika, Rapaczynskiej, Niemczyckiego, Rokity, Ziobry/chociaz za dlugo formuluje mysli/, i pozostalych co sa za prawda, eliminacja zaklamania, likwidacja korupcji. Wierze, ze zwyciezy ten drugi swiat, musi zwyciezyc. Odpowiedz Link Zgłoś
czeslaw10 Re: Niemczycki przed komisją 01.03.03, 18:32 Gazeta jest OK.Pozdrawiam i życzę wytrwałości w wyśietleniu prawdy.Ja wierzę tylko Gazecie .Ani komisja sejmowa ani prokuratura nie są wiarygodni.W komisji czasami zadają takie pytania że obawiam się o kondycję psychiczną większości posłów. (wyjątek pozytywny stanowi poseł Rokita) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Kto to jest Piotr Niemczycki ? IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 18:36 Jakoś dziwnie nigdzie nie mogłem znaleźć jego biogramu. Ma lat 43, z WPROST wiadomo że na liście 100 najbogatszych ludzi w Polsce jest na 77 pozycji, z majątkiem ocenianym na 125 mln. zł. Jest członkiem zarządu International Press Institute. W 1989 r. był jednym z założycieli "Gazety Wyborczej". Jest wiceprezesem zarządu Agory, dyrektorem generalnym wydawnictwa oraz członkiem zarządu Agory Holding (głównego udziałowcy Agory), obok Wandy Rapaczyńskiej (prezesowa), Heleny Łuczywo i Adama Michnika. Wszyscy oni mają podobne rodowody dysydenckie. W latach 80. P. Niemczycki przebywał kilka lat w USA, gdzie ukończył wyższe studia, podobnie zresztą jak wcześniej Helena Łuczywo i Wanda Rapaczyńska. Agora SA poza Gazetą Wyborczą wydaje gazetę "Metro" oraz 12 magazynów zakupionych od wydawnictwa Prószyński i S-ka (m.in. "Poradnik Domowy", "Cztery Kąty", "Wiedza i Życie"). Agora jest także właścicielem lub współwłaścicielem 22 stacji radiowych, między innymi Radia Kolor, Tok FM czy Radia Pogoda oraz portalu internetowego Gazeta.pl. Od 1999 r. spółka jest notowana na giełdach w Warszawie i Londynie. Piotr Niemczycki jest właścicielem prawie 2 mln akcji typu A, dających właścicielom prawo głosowania, czyli wpływ na działalność firmy. W dniach 12 -17 grudnia ub. r. sprzedał nieco swych akcji za 373,6 tys. zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laluś Infidel ty głupi komunisto IP: *.kosnet.pl / 10.112.5.* 01.03.03, 18:47 farba to przydałaby się na twój mózg, może nabrałby trochę kolorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek_G Po Michnikowemu IP: *.bydgoski.pl / 192.168.1.* 01.03.03, 18:55 Zauważyłem, że Niemczycki mówi po Michnikowemu. Nie chodzi mi o jąkanie, ale o styl narracji, rodzaj retoryki i manierę mimiczno-semantyczną. W oczach pomieszanie jakby roztargnienia, naiwności a do tego domieszka etosowego wdzięku akcentowanego rezolutnymi luzackimi zagadankami. Plus stylizacja - megabiznesmen z piórami i kolczykiem. Do zeznań Nieczyckiego się nie odnoszę, polityka jest taka nieinteresująca i nieistotna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Po Michnikowemu IP: *.visp.energis.pl 01.03.03, 21:00 Gość portalu: Jacek_G napisał(a): > Zauważyłem, że Niemczycki mówi po Michnikowemu. Nie chodzi mi o > jąkanie, ale o styl narracji, rodzaj retoryki i manierę > mimiczno-semantyczną. W oczach pomieszanie jakby roztargnienia, > naiwności a do tego domieszka etosowego wdzięku akcentowanego > rezolutnymi luzackimi zagadankami. Plus stylizacja - > megabiznesmen z piórami i kolczykiem. Do zeznań Nieczyckiego się > nie odnoszę, polityka jest taka nieinteresująca i nieistotna. No to poc co ten glupi komentarz?? Tu chodzi o powazniejsze sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FuriaFaga Hmm IP: *.toya.net.pl 02.03.03, 02:03 Gość portalu: pol napisał(a): > Gość portalu: Jacek_G napisał(a): > > > Zauważyłem, że Niemczycki mówi po Michnikowemu. Nie chodzi mi o > > jąkanie, ale o styl narracji, rodzaj retoryki i manierę > > mimiczno-semantyczną. W oczach pomieszanie jakby roztargnienia, > > naiwności a do tego domieszka etosowego wdzięku akcentowanego > > rezolutnymi luzackimi zagadankami. Plus stylizacja - > > megabiznesmen z piórami i kolczykiem. Do zeznań Nieczyckiego się > > nie odnoszę, polityka jest taka nieinteresująca i nieistotna. > > > > No to poc co ten glupi komentarz?? Tu chodzi o powazniejsze sprawy. Komentarz może i faktycznie jest głupi ale jednak coś ciekawego mówi o obserwacji przez nas prac komisji śledczej a może i polityki w ogóle. Może większość ludzi tak na to patrzy. PATRZY a nie słucha, przecież polityka jest tak nieinteresująca. Tu się liczy jak ktoś jest ubrany, czy ma kolczyk w uchu, jaki image jest z nim związany. Części ludzi to lub tamto nie odpowiada i dlatego zaczynają pisać takie posty, głosować tak czy inaczej w wyborach. To mi przypomina zasady eliminacji w reality show. A może raczej w wyborach miss. Jeszcze raz to zacytuję bo to mi się wydaje takie zabawne > >W oczach pomieszanie jakby roztargnienia, > > naiwności a do tego domieszka etosowego wdzięku akcentowanego > > rezolutnymi luzackimi zagadankami. Plus stylizacja - > > megabiznesmen z piórami i kolczykiem. Czyli mowa ciała, uczesanie, biżuteria w jakiś znaczący sposób pomaga nam zrozumieć pokazywanych w TV przy okazji pracy komisji śledczej osób? To może od razu zróbmy głosowanie przy pomocy SMS-ów "Kto jest winien?" i już będzie po całej aferze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Hmm IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 02.03.03, 11:50 FuriaFaga, ale to tak jest. Nie przypadkiem do radia dorobili okienko. Mniej więcej 80% informacji dociera do człowieka przez zmysł wzroku, ok. 15% przez uszy. A znajomość języka ciała ma kapitalne znaczenie! Zwłaszcza w trakcie prowadzenia np. negocjacji. A popatrz na "język ciała" i mimikę tej 10-ki. Na czele tow. profesorem Nałęczem. On uważa że się nim świetnie posługuje - tyle że to budzi śmiech (czasem znużenie). Ale warto patrzeć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Hmm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 12:41 Gość portalu: stary napisał(a): > FuriaFaga, ale to tak jest. Nie przypadkiem do radia dorobili okienko. Mniej > więcej 80% informacji dociera do człowieka przez zmysł wzroku, ok. 15% przez > uszy. A przez co dociera pozosatałe 5%? Przez nos? Zresztą o ile pamiętam te proporcje są trochę mniejsze i nie do każdego rodzaju komunikacji mają zastosowanie. Przez mowę ciała można odczytać głównie emocje, nastawienie i prawdomówność, to natomista czy ktoś mówi z sensem czy nie można ocenić już wyłącznie na podstawie treści a nie formy. A znajomość języka ciała ma kapitalne znaczenie! Zwłaszcza w trakcie > prowadzenia np. negocjacji. A popatrz na "język ciała" i mimikę tej 10-ki. Na > czele tow. profesorem Nałęczem. On uważa że się nim świetnie posługuje - tyle > że to budzi śmiech (czasem znużenie). Ale warto patrzeć:) To prawda, z mowy ciała komisji można bardzo wiele wyczytać. O wiele więcej niż z Niemczyckiego, u którego tylko pod koniec można było zauważyć wyraźne zniecierpliwienie, pomieszane z rozbawieniem, co bardzeij bezsensownymi pytaniami komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek_G Re: Po Michnikowemu IP: *.bydgoski.pl / 192.168.1.* 02.03.03, 09:29 Chciałbym odpowiedzieć moim oponentom. Sorry ale zdaje się, że macie poziom percepcji (czy raczej kumacji) na poziomie posła Smolany lub posłanki Beger. Zupełnie nie złapliście o co mi chodzi. Zatem wyjaśniam: chodziło mi o zdystansowanie się wobec żałosnego politycznego reality show jaki się nam serwuje od dawien dawna. Przywiązywanie wagi do takich spraw - jak komisje sejmowe, partyjki, kolaicje itp. to nieporozumienie. Duża istotniejsza z czysto ludzkiego punktu widzenia jest np. ostatnia kolekcja Arkadiusa (jest znakomita!!!). Istota ludzka nie po to bytuje na tej ziemi by pasjonować sie obradami komisji, a po to by z partnerem przy zachodzie sŁońca radośnie biec (najlepiej w zwolnionym tempie) brzegiem morza rozbryzgując fale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Po Michnikowemu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 12:50 Gość portalu: Jacek_G napisał(a): > Chciałbym odpowiedzieć moim oponentom. Sorry ale zdaje się, że macie poziom > percepcji (czy raczej kumacji) na poziomie posła Smolany lub posłanki Beger. > Zupełnie nie złapliście o co mi chodzi. Zatem wyjaśniam: chodziło mi o > zdystansowanie się wobec żałosnego politycznego reality show jaki się nam > serwuje od dawien dawna. Przywiązywanie wagi do takich spraw - jak komisje > sejmowe, partyjki, kolaicje itp. to nieporozumienie. Duża istotniejsza z czysto > > ludzkiego punktu widzenia jest np. ostatnia kolekcja Arkadiusa (jest > znakomita!!!). Istota ludzka nie po to bytuje na tej ziemi by pasjonować sie > obradami komisji, a po to by z partnerem przy zachodzie sŁońca radośnie biec > (najlepiej w zwolnionym tempie) brzegiem morza rozbryzgując fale... Tak, najnowsza kolekcja Arkadiusa ma kapitalne znaczenie. Niech sobie rządzą nami jak chcą, oszukują, manipulują, co tam, grunt to wiedzieć jakie są trendy w modzie, żeby się na imprezie nie wygłupić ciuchem, który już jest passe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek_G Re: Po Michnikowemu IP: *.bydgoski.pl / 192.168.1.* 02.03.03, 14:06 Gość portalu: kataryna napisał(a): > Gość portalu: Jacek_G napisał(a): > > > Chciałbym odpowiedzieć moim oponentom. Sorry ale > zdaje się, że macie poziom > > percepcji (czy raczej kumacji) na poziomie posła > Smolany lub posłanki Beger. > > Zupełnie nie złapliście o co mi chodzi. Zatem > wyjaśniam: chodziło mi o > > zdystansowanie się wobec żałosnego politycznego > reality show jaki się nam > > serwuje od dawien dawna. Przywiązywanie wagi do > takich spraw - jak komisje > > sejmowe, partyjki, kolaicje itp. to nieporozumienie. > Duża istotniejsza z czysto > > > > ludzkiego punktu widzenia jest np. ostatnia kolekcja > Arkadiusa (jest > > znakomita!!!). Istota ludzka nie po to bytuje na tej > ziemi by pasjonować sie > > obradami komisji, a po to by z partnerem przy > zachodzie sŁońca radośnie biec > > (najlepiej w zwolnionym tempie) brzegiem morza > rozbryzgując fale... > > Tak, najnowsza kolekcja Arkadiusa ma kapitalne > znaczenie. Niech sobie rządzą nami jak chcą, oszukują, > manipulują, co tam, grunt to wiedzieć jakie są trendy w > modzie, żeby się na imprezie nie wygłupić ciuchem, > który już jest passe. To znowu ja. Kataryna! Mam propozycję. Gdy sie troche ociepli pobiegaj ze mną brzegiem morza. Ja w kąpielówkach od Arkadiusa (Teraz Polska) ty w kostiumie marki Atlantic. Chociaż na chwilę zapomnijmy o bolączkach trapiących nasz kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komuch Re: Niemczycki przed komisją IP: *.lodz.mm.pl 01.03.03, 19:08 Imperium Agory ma za zadanie zniszczenie Polski. Z tego powodu właśnie tak bardzo atakuje rząd SLD, który pomimo tego jest o krok od rozruszania gospodarki. Miller załatwił offset, czołgi dla Malezji, czołgi dla Indii, rozruszał współpracę z Rosją i wiele innych rzeczy, które są starannie wyciszane przez wszechobecnych agentów Agory. Jako pierwszy z premierów od 1990 roku godnie reprezentuje nasz kraj na arenie międzynarodowej. Żeby wydobyć Polskę z tarapatów Miller próbował dobrać się do Agory aranżując sprawę Rywina. W odpowiedzi na to Agora zatrzęsła rządem. Teraz to już tylko stan wojenny mógłby uratować Polskę przed upadkiem ale Jaruzelski już za stary a Piłsudski w grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Niemczycki przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.03, 19:35 Gość portalu: Komuch napisał(a): > Imperium Agory ma za zadanie zniszczenie Polski. Z tego powodu > właśnie tak bardzo atakuje rząd SLD, który pomimo tego jest o > krok od rozruszania gospodarki. Miller załatwił offset, czołgi > dla Malezji, czołgi dla Indii, rozruszał współpracę z Rosją i > wiele innych rzeczy, które są starannie wyciszane przez > wszechobecnych agentów Agory. Jako pierwszy z premierów od 1990 > roku godnie reprezentuje nasz kraj na arenie międzynarodowej. > Żeby wydobyć Polskę z tarapatów Miller próbował dobrać się do > Agory aranżując sprawę Rywina. W odpowiedzi na to Agora > zatrzęsła rządem. Teraz to już tylko stan wojenny mógłby > uratować Polskę przed upadkiem ale Jaruzelski już za stary a > Piłsudski w grobie. Niestety, nie wiem czy piszesz to na serio czy nie. Jeśli na serio - jesteś smieszny, jeśli nie - dowcipny. Przecież tu nie chodzi o rząd ani o Agorę, tu chodzi o to, że ktoś w imieniu premiera zażądał łapówki za załatwienie ustawy. Sukcesy rządu - bądźch brak - nie mają żadnego znaczenia w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksywa Re: Niemczycki przed komisją IP: *.visp.energis.pl 01.03.03, 21:02 Gość portalu: Komuch napisał(a): > Imperium Agory ma za zadanie zniszczenie Polski. Z tego powodu > właśnie tak bardzo atakuje rząd SLD, który pomimo tego jest o > krok od rozruszania gospodarki. Miller załatwił offset, czołgi > dla Malezji, czołgi dla Indii, rozruszał współpracę z Rosją i > wiele innych rzeczy, które są starannie wyciszane przez > wszechobecnych agentów Agory. Jako pierwszy z premierów od 1990 > roku godnie reprezentuje nasz kraj na arenie międzynarodowej. > Żeby wydobyć Polskę z tarapatów Miller próbował dobrać się do > Agory aranżując sprawę Rywina. W odpowiedzi na to Agora > zatrzęsła rządem. Teraz to już tylko stan wojenny mógłby > uratować Polskę przed upadkiem ale Jaruzelski już za stary a > Piłsudski w grobie. I znow komunistyczna prowokacja, hi,hi.. Te mozgi nigdy sie juz nie zmienia. Taka rasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fizia Zgnilizna moralna w TVP jest oczywista IP: *.acn.waw.pl 01.03.03, 19:30 pazerność, głupota i kumotersto dodatkowo.Za tym niestety stoi SLD, większość tych drani to jego członkowie.Nie możemy oglądać tego co lubimy w telewizji dopóki Czarzasty, Kwiatkowski i jemu podobni w łapy nie dostaną.Komuna nie odeszła całkowicie, coraz bardziej to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Immortal Błędy....!!!! IP: *.icpnet.pl 01.03.03, 19:32 Drugie spotkanie było 29. listopada, trzecie 22 dnia tego miesiąca... Niemczycki ma wechikuł czasu. Rywin zapytał, dlaczego Niemczycki nie wyrzucił Rywina.... A ja pytam czy uzyskam ja odpowiedź na pytanie skąd tyle błędów w tym artykule? A doszedłem dopiero do 1/2 pierwszej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Ruda Re: Poseł Rydzoń wie wszystko!!!!!!! IP: *.elsat.net.pl 01.03.03, 19:41 Poseł Rydzoń wie już wszystko: Kompromis rząd - media był już zawarty - propozycja Rywina nie miała sensu. Rywin nie miał możliwości wpływania na kształt ustawy Propozycja bezsensowna księgowo (poseł doszedł do tego wypełniając PIT z żoną). Rywin mówił przed komisją "piękną polszczyzną" a u Adama po knajacku - widać chory psychicznie . Rywin miał dobrą opinię w biznesie. Poseł już zakończył prace Komisji - tylko dlaczego zmusza świadka do podzielania swoich tez? Piękne. Prawda? Przeczytane http:?//www.prawica.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Poseł Rydzoń wie wszystko!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.03, 19:47 Gość portalu: Stach Ruda napisał(a): > Poseł Rydzoń wie już wszystko: > > Kompromis rząd - media był już zawarty - propozycja Rywina nie > miała sensu. > Rywin nie miał możliwości wpływania na kształt ustawy > Propozycja bezsensowna księgowo (poseł doszedł do tego > wypełniając PIT z żoną). > Rywin mówił przed komisją "piękną polszczyzną" a u Adama po > knajacku - widać chory psychicznie . > Rywin miał dobrą opinię w biznesie. > Poseł już zakończył prace Komisji - tylko dlaczego zmusza > świadka do podzielania swoich tez? > Piękne. Prawda? Przeczytane http:?//www.prawica.net To ja mam do posła Rydzonia jedno pytanie. Skoro sprawa jest oczywista dlaczego SLD nie złoży wniosku o rozwiązanie komisji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marconi68 Re: Niemczycki przed komisją IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 20:02 Panie piotrze ,jeśli mogę się do pana tak zwracać .Jestem dumny że polska ma jeszcze tak prawowitych Polaków .Chciałbym panu przekazać moje uznanie dla pana postawy w tej jak by nie patrząc chaniebnej sprawy .Mam przekonanie że to co pan i zarząd firmy AGORA robicie jest wyjawieniem prawdy ,a w rezultacie ujawni sprawców afery korupcyjnej . Chcę nadmienić ,że zarówno jak pan miałem wkład w budowę nowej demokratycznej Polski po przez działalność podziemną . Nie otaką polkskę walczyliśmy .Dzisiejsze chasła dobiegające z radia i telewizji mówiące iż" wszystko jest na sprzedaż" są dla mnie nie zrozumiałe a dla mojego syna nie do wytułmaczenia przezemnie .Jestem z wami trymam stronę wolnych mediów . Pozdrawiam całą agorę Marek kamiński Marconi 68 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpt. Ziobro Panie Marku ! Myślenie ma przyszłość ! Polecam ! IP: *.chello.pl 01.03.03, 20:22 Gość portalu: marconi68 napisał(a): > Panie piotrze ,jeśli mogę się do pana tak zwracać .Jestem dumny > że polska ma jeszcze tak prawowitych Polaków .Chciałbym panu > przekazać moje uznanie dla pana postawy w tej jak by nie patrząc > chaniebnej sprawy .Mam przekonanie że to co pan i zarząd firmy > AGORA robicie jest wyjawieniem prawdy ,a w rezultacie ujawni > sprawców afery korupcyjnej . Chcę nadmienić ,że zarówno jak pan > miałem wkład w budowę nowej demokratycznej Polski po przez > działalność podziemną . Nie otaką polkskę walczyliśmy .Dzisiejsze > chasła dobiegające z radia i telewizji mówiące iż" wszystko jest > na sprzedaż" są dla mnie nie zrozumiałe a dla mojego syna nie do > wytułmaczenia przezemnie .Jestem z wami trymam stronę wolnych > mediów . > > Pozdrawiam całą agorę > Marek kamiński > Marconi 68 Gdyby Pan Marek Kamiński znał taką sentencję : FACTA NON PRAESUMUNTUR, SED PROBANTUR to być może nie pisałby tych bzdur. Agora jest tak samo umoczona jak Rywin (czytaj: grupa Cyfra+) w ten cały cyrk. Rozumiem, że Pan Marek Kamiński czuje się emocjonalnie związany przez rok 1968 z ludźmi z Agory, ale to jeszcze nie powód aby lukrować g ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Panie Marku ! Myślenie ma przyszłość ! Poleca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.03, 20:56 Gość portalu: kpt. Ziobro napisał(a): > Gość portalu: marconi68 napisał(a): > > > Panie piotrze ,jeśli mogę się do pana tak zwracać .Jestem dumny > > że polska ma jeszcze tak prawowitych Polaków .Chciałbym panu > > przekazać moje uznanie dla pana postawy w tej jak by nie patrząc > > chaniebnej sprawy .Mam przekonanie że to co pan i zarząd firmy > > AGORA robicie jest wyjawieniem prawdy ,a w rezultacie ujawni > > sprawców afery korupcyjnej . Chcę nadmienić ,że zarówno jak pan > > miałem wkład w budowę nowej demokratycznej Polski po przez > > działalność podziemną . Nie otaką polkskę walczyliśmy .Dzisiejsze > > chasła dobiegające z radia i telewizji mówiące iż" wszystko jest > > na sprzedaż" są dla mnie nie zrozumiałe a dla mojego syna nie do > > wytułmaczenia przezemnie .Jestem z wami trymam stronę wolnych > > mediów . > > > > Pozdrawiam całą agorę > > Marek kamiński > > Marconi 68 > > Gdyby Pan Marek Kamiński znał taką sentencję : FACTA NON PRAESUMUNTUR, SED > PROBANTUR to być może nie pisałby tych bzdur. > Agora jest tak samo umoczona jak Rywin (czytaj: grupa Cyfra+) w ten cały cyrk. > Rozumiem, że Pan Marek Kamiński czuje się emocjonalnie związany przez rok 1968 > z ludźmi z Agory, ale to jeszcze nie powód aby lukrować g ... . Kapitanie Ziobro, widzę, że zamiast własnych przemyśleń woli się Pan posługiwać zgrabnymi zwrotami obcojęzycznymi, co więc Pan powie na to: quaestio fit de legibus, non de personis Może zamiast epatować swoją erudycją zechce Pan przedstawić w sposób bardziej uporządkowany swoje widzenie sprawy o której mowa, wszak Polacy nie gęsi... W każdej sprawie można wykpić się zgrabnym cytatem, zwłaszcza jak się nie wie jak swoimi słowami, w swoim języku wyrazić myśl, która głos zabrać każe. Odpowiedz Link Zgłoś
blackout.9491 Re: Panie Marku ! Myślenie ma przyszłość ! Poleca 01.03.03, 21:03 kpt. Ziobro ma rację. Ja też mogę zrozumieć traumatyczne przeżycia ludzi zmuszanych w 1968 do emigracji ze wzgl. na narodowość, ale ... czy w Agorze naprawdę nie ma ani jednego Polaka, czy Polki. Ja nie jestem jakims tam zasranym antysemitom, ale odczucie społeczne jest takie, że cała ta afera to rozróba pomiędzy Żydami. I może rzeczywiście tak jest, a cały ciężar afery spoczywa w USA ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Panie Marku ! Myślenie ma przyszłość ! Poleca IP: *.visp.energis.pl 01.03.03, 21:13 blackout.9491 napisał: > kpt. Ziobro ma rację. Ja też mogę zrozumieć traumatyczne przeżycia ludzi > zmuszanych w 1968 do emigracji ze wzgl. na narodowość, ale ... czy w Agorze > naprawdę nie ma ani jednego Polaka, czy Polki. > Ja nie jestem jakims tam zasranym antysemitom, ale odczucie społeczne jest > takie, że cała ta afera to rozróba pomiędzy Żydami. > I może rzeczywiście tak jest, a cały ciężar afery spoczywa w USA ... ? Opinia rodem od Rydzyka. Juz pytalem na tym formu takich jak ty - a cos Ty konkretnego dla Polski zrobil, ze teraz tak sie wypowiadasz? Jaki masz dorobek, , bez wzghledu na pochodzenie Twojego dziadka! - To takie malostkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Panie Marku ! Myślenie ma przyszłość ! Poleca IP: *.chello.pl 01.03.03, 21:16 blackout.9491 napisał: > kpt. Ziobro ma rację. Ja też mogę zrozumieć traumatyczne przeżycia ludzi > zmuszanych w 1968 do emigracji ze wzgl. na narodowość, ale ... czy w Agorze > naprawdę nie ma ani jednego Polaka, czy Polki. > Ja nie jestem jakims tam zasranym antysemitom, ale odczucie społeczne jest > takie, że cała ta afera to rozróba pomiędzy Żydami. > I może rzeczywiście tak jest, a cały ciężar afery spoczywa w USA ... ? "Odczucie społeczne"? Chyba raczej odczucie Twoje i innych Tobie podobnych czubków, wśród których się obracasz i których słuchasz codziennie wieczorkiem w radiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Panie Marku ! Myślenie ma przyszłość ! Poleca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.03, 21:24 blackout.9491 napisał: > kpt. Ziobro ma rację. Ja też mogę zrozumieć traumatyczne przeżycia ludzi > zmuszanych w 1968 do emigracji ze wzgl. na narodowość, ale ... czy w Agorze > naprawdę nie ma ani jednego Polaka, czy Polki. > Ja nie jestem jakims tam zasranym antysemitom, ale odczucie społeczne jest > takie, że cała ta afera to rozróba pomiędzy Żydami. > I może rzeczywiście tak jest, a cały ciężar afery spoczywa w USA ... ? Po pierwsze, nie przypisuj całemu społeczeństwu swoich indywidualnych doznań i kompleksów. Po drugie, w ocenie gazety liczy się tylko to czy pisze prawdę a nie to jakiego pochodzenia są ludzie ją tworzący. Po trzecie, jeśli nie rozumiesz o co chodzi w aferze Rywina, można Ci tylko współczuć bo mialeś aż nadto czasu, żeby sobie wyrobić zdanie na ten temat, jeśli to do Ciebie nie dotarło, nienajlepiej to o Tobie świadczy. Po czwarte, nie rozumiem po co mieszasz w to USA, jeśli to jakaś aluzja do udziałów Coxa w Wyborczej to wiedz, że ma on niecałe 14%. O ile to ma jakiekolwiek znaczenie dla oceny korupcyjnej propopozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roki KTO NAM ROBI ZAMĘT W GŁOWIE IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 22:05 Wydaje mi się że tu nie chodzi o sprawe Pana Rywina coś się dzieje takiego że chcą zamydlić nam oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksywa Re: Panie Marku ! Myślenie ma przyszłość ! Poleca IP: *.visp.energis.pl 01.03.03, 21:09 Gość portalu: kpt. Ziobro napisał(a): > Gość portalu: marconi68 napisał(a): > > > Panie piotrze ,jeśli mogę się do pana tak zwracać .Jestem dumny > > że polska ma jeszcze tak prawowitych Polaków .Chciałbym panu > > przekazać moje uznanie dla pana postawy w tej jak by nie patrząc > > chaniebnej sprawy .Mam przekonanie że to co pan i zarząd firmy > > AGORA robicie jest wyjawieniem prawdy ,a w rezultacie ujawni > > sprawców afery korupcyjnej . Chcę nadmienić ,że zarówno jak pan > > miałem wkład w budowę nowej demokratycznej Polski po przez > > działalność podziemną . Nie otaką polkskę walczyliśmy .Dzisiejsze > > chasła dobiegające z radia i telewizji mówiące iż" wszystko jest > > na sprzedaż" są dla mnie nie zrozumiałe a dla mojego syna nie do > > wytułmaczenia przezemnie .Jestem z wami trymam stronę wolnych > > mediów . > > > > Pozdrawiam całą agorę > > Marek kamiński > > Marconi 68 > > Gdyby Pan Marek Kamiński znał taką sentencję : FACTA NON PRAESUMUNTUR, SED > PROBANTUR to być może nie pisałby tych bzdur. > Agora jest tak samo umoczona jak Rywin (czytaj: grupa Cyfra+) w ten cały cyrk. > Rozumiem, że Pan Marek Kamiński czuje się emocjonalnie związany przez rok 1968 > z ludźmi z Agory, ale to jeszcze nie powód aby lukrować g ... . Czlowieku, jak piszesz "umoczona" i "g..." do podaj choc kilka podstawowych faktow na poparcie oskarzenia.. Ziejesz pustoslowiem i ten kawalek lacinskiej sentencji jest tu nie przypiol ni wypiol. Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Re: Panie Marku ! Myślenie ma przyszłość ! Poleca 01.03.03, 21:29 Gość portalu: ksywa napisał(a): > Gość portalu: kpt. Ziobro napisał(a): > > > Gość portalu: marconi68 napisał(a): > > > > > Panie piotrze ,jeśli mogę się do pana tak zwracać .Jestem dumny > > > że polska ma jeszcze tak prawowitych Polaków .Chciałbym panu > > > przekazać moje uznanie dla pana postawy w tej jak by nie patrząc > > > chaniebnej sprawy .Mam przekonanie że to co pan i zarząd firmy > > > AGORA robicie jest wyjawieniem prawdy ,a w rezultacie ujawni > > > sprawców afery korupcyjnej . Chcę nadmienić ,że zarówno jak pan > > > miałem wkład w budowę nowej demokratycznej Polski po przez > > > działalność podziemną . Nie otaką polkskę walczyliśmy .Dzisiejsze > > > chasła dobiegające z radia i telewizji mówiące iż" wszystko jest > > > na sprzedaż" są dla mnie nie zrozumiałe a dla mojego syna nie do > > > wytułmaczenia przezemnie .Jestem z wami trymam stronę wolnych > > > mediów . > > > > > > Pozdrawiam całą agorę > > > Marek kamiński > > > Marconi 68 > > > > Gdyby Pan Marek Kamiński znał taką sentencję : FACTA NON PRAESUMUNTUR, SED > > > PROBANTUR to być może nie pisałby tych bzdur. > > Agora jest tak samo umoczona jak Rywin (czytaj: grupa Cyfra+) w ten cały c > yrk. > > Rozumiem, że Pan Marek Kamiński czuje się emocjonalnie związany przez rok > 1968 > > z ludźmi z Agory, ale to jeszcze nie powód aby lukrować g ... . > > > Czlowieku, jak piszesz "umoczona" i "g..." do podaj choc kilka podstawowych > faktow na poparcie oskarzenia.. Ziejesz pustoslowiem i ten kawalek lacinskiej > sentencji jest tu nie przypiol ni wypiol. Ależ się czosnkowi zagotowali ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borowik Re: Niemczycki przed komisją IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 01.03.03, 21:36 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Ciekawe jak się pokażą nowi członkowie komisji. Ale generalnie > trend jest bardzo niebezpieczny. Prokuratura gra przecziw Agorze, > posłowie grają pod publiczkę. W SLD zawarto rozejm... Źle to > wróży. Zapraszam do nowego odcinka i głosowania, kto jest winny w > aferze Rywina > >A o jakim glosowaniu mowa, prokuratura jest od udowadniania winy , nie jakas farsa w postaci glosowania. To ze Agorze nie wyszedl jakis intratny interes, nie znaczy ze ludzie Pani Rabczynskiej i Pana Michnika sa niezdolni do manipulacji faktami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Niemczycki przed komisją IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 01.03.03, 21:37 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Ciekawe jak się pokażą nowi członkowie komisji. Ale generalnie > trend jest bardzo niebezpieczny. Prokuratura gra przecziw Agorze, > posłowie grają pod publiczkę. W SLD zawarto rozejm... Źle to > wróży. Zapraszam do nowego odcinka i głosowania, kto jest winny w > aferze Rywina > >A o jakim glosowaniu mowa, prokuratura jest od udowadniania winy , nie jakas farsa w postaci glosowania. To ze Agorze nie wyszedl jakis intratny interes, nie znaczy ze ludzie Pani Rabczynskiej i Pana Michnika nie sa zdolni do manipulacji faktami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziunia Brawo Niemczycki! IP: *.net.pulawy.pl / 10.7.26.* 01.03.03, 21:48 Brawo dla Piotra Niemczyckiego,że nie dał się wyprowadzić z równowagi przez te głupie pytania.Podziwiam za spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Brawo Niemczycki! IP: *.elblag.dialog.net.pl 01.03.03, 22:05 tak przykro, że ludzie pokroju pana Michnika muszą rozmawiać z jakimiś dojarkami ze zlikwidowanego PGR -u , które i tak niczego nie zrozumieją , zamiast zająć się pisaniem ja z przyjemnością czytuję " Z dziejów honoru w Polsce" -polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FuriaFaga Re: Brawo Niemczycki! IP: *.toya.net.pl 01.03.03, 22:12 Kilka razy dał się jednak lekko wyprowadzić z równowagi. ( patrz pytania posła Rydzonia kiedy musiał po kilka razy tłumaczyć że on propozycje Rywina odebrał jako sztnaż). Widać było że facet ma już dość. Ale uważam że to wcale źle o nim nie świadczy. Cóż najgorsze wrażenie jak dotąd według mnie zrobił przes Lew. Ja rozumiem prawo do obrony, ale nie odpowiadanie na pytania, ( nawet te nie związane ze stawianymi mu zarzutami ) wzbranianie się przed jakąkolwiek konfrontacją czy odpowiedzialnością moim zdaniem powinno skutecznie odebrać głos tym którzy Rywina próbują bronić. A jednak takie głosy się pojawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Brawo Niemczycki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.03, 22:30 Gość portalu: FuriaFaga napisał(a): > Kilka razy dał się jednak lekko wyprowadzić z równowagi. ( patrz pytania posła > Rydzonia kiedy musiał po kilka razy tłumaczyć że on propozycje Rywina odebrał > jako sztnaż). Widać było że facet ma już dość. Ale uważam że to wcale źle o > nim nie świadczy. Ja to się nawet ucieszyłam, ze Niemczycki aż tak się nie starał ukryć co sądzi o niektórych pytaniach. Michnik i Rapaczyńska okazali komisji nadmierny szacunek na który absolutnie nie zasłużyła. Niemczycki był mniej cierpliwy. Najbardziej mi się podobała uwaga o "pionowych korytarzach" i mowa ciała przy co bardziej niedorzecznych pytaniach. Cóż najgorsze wrażenie jak dotąd według mnie zrobił przes > Lew. Ja rozumiem prawo do obrony, ale nie odpowiadanie na pytania, ( nawet te > nie związane ze stawianymi mu zarzutami ) wzbranianie się przed jakąkolwiek > konfrontacją czy odpowiedzialnością moim zdaniem powinno skutecznie odebrać > głos tym którzy Rywina próbują bronić. A jednak takie głosy się pojawiają. Komisja - Agora: 0 - 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Niemczycki przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.03, 22:10 Mam dylemat. Nie wiem czy to co się dzieje można jeszcze traktować poważnie czy już tylko jako polityczny folklor? Jak napiszę poważnie o cyrku, wyjdę na idiotkę, jak napiszę niepoważnie o poważnej sprawie, też niedobrze, cóż, spróbuję i tak, i tak. 1. Dzisiejsze przesłuchanie zmieniło w pewność moje podejrzenia, że komuś bardzo zależy na rozmydleniu całej sprawy. Przesłuchanie pana Niemczyckiego można było załatwić w dwie godziny, jedynymi nowymi faktami były jego zeznania nt. trzech spotkań z Rywinem i wizyty Sulika, to wszystko co wniósł do sprawy. Cała reszta to albo pytania na które i ja bym potrafiła odpowiedzieć albo pytania na które Michnik i Rapaczyńska odpowiedzieli już kilka razy. Próba złapania Niemczyckiego na sprzeczności z zeznaniami Michnika i Rapaczyńskiej aż nadto czytelna. 2. Bardzo dobrze, że komisja przesłuchała Niemczyckiego bo sposób w jaki został przez komisję potraktowany pozwolił wiele zrozumieć. Nie trzeba być geniuszem, żeby dojrzeć w pytaniach posłów ich intencje. Na palcach jednej ręki można policzyć pytania, które miały jakikolwiek sens dla wyjaśnienia afery, reszta pytań tylko bezlitośnie obnażała intencje pytających. Dla osób, które ze względu na awersję do Michnika nie były w stanie dostrzeć tendencyjności pytań jakie mu zadawano, przesłuchanie Niemczyckiego - osoby niekojarzonej z jakąkolwiek opcją polityczną i niebudzącej negatywnych emocji - powinno być wystarczającym dowodem na to kto w co gra. 3. Powtórzę to co już napisałam, Agora i posłowie to dwa różne światy. Cieszę się, że dzisiaj mozna było na własne oczy po raz kolejny te dwa światy zobaczyć i - na własny użytek - opowiedzieć się za którymś z nich. Ja wolę świat Michnika, Rapaczyńskiej i Niemczyckiego, nawet jeśli ten świat się bardzo kurczy, nawet jeśli dziwi. Wolę Niemczyckiego dziwiącego się pytaniu o kreatywną księgowość niż posła każącemu mu rozważać jak zaksięgowałby łapówkę. 4. Wyszło dzisiaj kilka wątków, które nie pojawiały się w poprzednich przesłuchaniach, np. jak wygląda sytuacja na rynku reklam, kto ma jaki udział w tym rynku. Może to więć jednak nie Agora buduje monopol? Może warto skończyć z demagogią i rozmawiać o faktach? Kto w końcu dąży do tego monopolu? Kto jest zagrożeniem? 5. Szkoda, że w sprawie Rywina niektóre media media zachowują się nazbyt powściągliwie - Wyborcza nie chce być posądzona o stronniczość a konkurencyjne media nie chcą jej pomagać. Może ktoś powinien w końcu jasno powiedzieć co robi komisja. Przecież to co się dzieje w komisji to jakaś kpina. Dlaczego nikt o tym nie powie? Dlaczego większość mediów udaje, że to jest na serio? Czasami trzeba jednoznacznie poprzeć konkurencję gdy walczy o sprawy uniwersalne. 6. Patrząc na pracę komisji można mieć jak najgorsze zdanie o naszych parlamentarzystach, co gorsza, można też przekonać się jakie oni mają zdanie o nas, jesli naprawdę wierzą, że jesteśmy idiotami i nie widzimy co oni tam kombinują. Nie wiem co gorsze, świadomość, że rządzą nami idioci czy przekonanie, że ci co nami rządzą mają nas za idiotów. 7. Po dzisiejszym przesłuchaniu nie wiem czy śmiać się czy się bać. Gdybym wierzyła w inteligencję rodaków, mogłabym potraktować komisję jako ciekawostkę przyrodniczą, wiedząć, że w najbliższych wyborach naród wystawi im za to rachunek. Niestety, takiej pewności nie mam. A jeśli ludzie będą nadal bezmyślnie wybierać takie indywidua pozostaje tylko strach. Gdzie nas poprowadzą Rydzonie, Błachowiak, Lewandowscy? Przecież oni się dzisiaj nawet nie próbowali przed nami kryć ze swoimi intencjami. Takiego państwa się boję, boję się bardzo. 8. Dziękuję Agorze, że dzisiaj po raz kolejny dała odpór tym, którzy uważają, że sukces może odnieść tylko bezwzględny cynik, krętacz, oportunista i bezideowiec. Miło zobaczyć, że w drodze na szczyt prawość, uczciwość i wartości nie muszą być zbędnym balastem. To tyle na poważnie, bo tak naprawdę dzisiejsze przesłuchanie było jednym wielkim cyrkiem. Pytania Lewandowskiego, Rydzonia i Błochowiak obrażają inteligencję. W jaki sposób wyjaśnieniu korupcyjnej afery mają pomóc pytania o topografię budynku Agory (ze szczególnym uwzględnieniem pionowych korytarzy i szczęsnej toalety), o to kiedy ten budynek był oddany do użytku, o to do czego służą bramki, o to czy zarząd Agory komunikuje się telefonicznie, osobiście czy mailem, o to w jakim języku obraduje Rada Nadzorcza, o to czy Niemczycki sam poprosił o protokół z przesłuchania w prokuraturze czy prokurator mu go dał z własnej woli, o to dlaczego Rapaczyńska wysłuchuje do końca i czy jest na to uchwała, o to jaka jest struktura akcjonariatu, o to dlaczego Rapaczyńska nie wspomniała o rybach, o to dlaczego zeznania Niemczyckiego przed komisją są identyczne z zeznaniami z prokuratury, o to czy Michnik to Niemczyckiego przyjaciel czy tylko kolega, o to czy Niemczycki uważa Rywina za człowieka sukcesu, o to dlaczego Niemczycki ze spotkania przy kiblu nie zrobił dla Michnika notatki, o to ile wynosi składka w Kofederacji Pracodawców, o to jak często spotyka się zarząd Agory, o to skąd Niemczycki wiedział, że trzeba wyjąć baterię z komórki, o to jak dobrze Niemczycki zna Michnika i co to znaczy "dobrze", ilość bezsensownych pytań była tak duża, że nie sposób zapamiętać je wszystkie, chociaż bardzo by się chciało, bo - jak powiedział poeta - "spisane będą czyny i rozmowy". Czy kogoś to zbliżyło do wyjaśnienia afery Rywina? Cieszę się, że Niemczycki zrezygnował z tytułowania komisji "wielce sznowoną komisją" i poprzestał na "pan/pani", nie warto dowartościowywać ludzi, którzy sami nic nie robią, żeby na szacunek zasłużyć. Mój wielki szacunek budziły wypowiedzi Niemczyckiego na temat Kwiatkowskiego i Rywina. Mimo, że aż się prosiło, żeby im przywalić - choćby w odwecie za ich wczesniejsze publiczne wypowiedzi na jego temat - Niemczycki o każdym z nich wypowiadał się pozytywnie, krytykował zachowania a nie ludzi, nie starał się kopać leżącego, wręcz przeciwnie. Muszę powiedzieć, że bardzo mi zaimponował bo ja bym chyba nie wytrzymała a on się zdobył na miłe słowa, nie pałał żądzą odwetu. To musi budzić szacunek, tak się nie zachowuje mały człowieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FuriaFaga Re: Niemczycki przed komisją IP: *.toya.net.pl 02.03.03, 01:17 Gość portalu: kataryna napisał(a): > Mam dylemat. Nie wiem czy to co się dzieje można jeszcze traktować poważnie czy > > już tylko jako polityczny folklor? Jak napiszę poważnie o cyrku, wyjdę na > idiotkę, jak napiszę niepoważnie o poważnej sprawie, też niedobrze, cóż, > spróbuję i tak, i tak. > > 1. Dzisiejsze przesłuchanie zmieniło w pewność moje podejrzenia, że komuś > bardzo zależy na rozmydleniu całej sprawy. Przesłuchanie pana Niemczyckiego > można było załatwić w dwie godziny, jedynymi nowymi faktami były jego zeznania > nt. trzech spotkań z Rywinem i wizyty Sulika, to wszystko co wniósł do sprawy. > Cała reszta to albo pytania na które i ja bym potrafiła odpowiedzieć albo > pytania na które Michnik i Rapaczyńska odpowiedzieli już kilka razy. Próba > złapania Niemczyckiego na sprzeczności z zeznaniami Michnika i Rapaczyńskiej aż > > nadto czytelna. > > 2. Bardzo dobrze, że komisja przesłuchała Niemczyckiego bo sposób w jaki został > > przez komisję potraktowany pozwolił wiele zrozumieć. Nie trzeba być geniuszem, > żeby dojrzeć w pytaniach posłów ich intencje. Na palcach jednej ręki można > policzyć pytania, które miały jakikolwiek sens dla wyjaśnienia afery, reszta > pytań tylko bezlitośnie obnażała intencje pytających. Dla osób, które ze > względu na awersję do Michnika nie były w stanie dostrzeć tendencyjności pytań > jakie mu zadawano, przesłuchanie Niemczyckiego - osoby niekojarzonej z > jakąkolwiek opcją polityczną i niebudzącej negatywnych emocji - powinno być > wystarczającym dowodem na to kto w co gra. > To jest najsmutniejsze w całej tej sprawie. I jak sądzę właśnie dlatego mówi sie o tym że tak małe szanse są na dojście do prawdy podczas prac tej komisji. Bo jednym z zadań komisji jest zbadanie prawidłowośći reakcji organów państwowych na korupcyjną ofertę złożoną przez Lwa Rywina. No ale przecież cała afera nadal trwa, nikogo jeszcze nie skazano, nie postawiono przed sądem. Skłdający tę ofertę Rywin wydaje sie być najbardziej wyluzowany ze wszystkich. Czyli jeśli przyjąć że istotne dowody i pytania dla wyjaśnienia tej sprawy można zbierać nadal a z drugiej strony sejmowa komisja śledcza jest organem państwowym wobec tego komisja śledcza powinna sama siebie przesłuchać bo w jakimś stopniu jest sędzią we własnej sprawie. Troszeczkę paradoks co? I jeszcze poseł Rydzoń mówi prosto w oczy jednemu ze świadków (Piotr Niemczycki) że to z jego (świadka) winy sprawa najprawdopodobniej nie zostanie wyjaśniona. Jeśli poseł Rydzoń nie widzi szans na wyjaśnienie tej sprawy to czemu jeszcze zasiada w tej komisji. Może już powninno się go przesłuchać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Niemczycki przed komisją IP: *.chello.pl 02.03.03, 10:53 Droga Kataryno! Pod Twoją opinią podpisuję się czterema łapami! W przyszłości, kiedy będę miał ochotę coś napisać, to napierw sprawdzę, czy Ty już tego nie zrobiłaś.Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morffeusz30@poczta.onet.pl Rywin, Miller,.........no i te ryby pomijane! IP: *.visp.energis.pl 01.03.03, 22:14 ........a uważama za bardzo istotny w konsekwencji ostatecznych wniosków. Mianowicie chodzi mi o wątek połowu ryb na mazurach przez znane nam, już ze śledztwa, ważne osoby w kraju, byc może trzymające władzę w ręku. Powstaje zasadne pytanie czy Ci "rybacy" posiadali umocowanie prawne co do połowu owych ryb, czyli mowiąc wprost czy posiadlai tzw karty rybackie, a co ważniejsze czy byli w posiadaniu, tak ważnych,dokument ów zezwalających na połow w tym czasie, czyli w okolicach lipca, no i o czywiscie na tym konkretnym akwenie. Bo jeśli w/w dokumenty zaginęły bądźć ich nigdy nie było powstaje uzasadnione podejrzenie że grupa ta działała w zmowie i porozumieniu celem osiągnięcia korzyści materialnych, wprost mówiąc kłusowali, ale mam nadzieje że i te wątpliwości Szanowna Wysoka Komisja szybko rozwieje. Bo myślę że i ten aspekt może byc transparentny w całych okolicznościach sprawy. Czekam na wszelkie wyjaśnienia, wszyscy mamy czas i życze owocnego procedowania, co tak wszyscy solidnie i z zapartym tchem śledzimy. Ps. Zadaje takie pytanie bo jak wczesniej zeznała Pani Rapaczyńska "dzieci i ryby nie maja głosu", a więc nie możemy sięgnąć do żrodeł zeby wyjasnić powstające wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Niemczycki przed komisją IP: *.gdynia.mm.pl 02.03.03, 00:27 Kataryna napisała już wszystko to , co ja mogłabym napisać. Dodam tylko: Pan Piotr Niemczycki: ogromna inteligencja, wielka klasa i ...charyzma. Zabrzmi to może trochę zarozumiale, ale jestem dumna, ze stoję po tej samej stronie. Jestem w doborowym towarzystwie:A. Michnik, P. Niemczycki,...no i Kataryna, Piotr7777, K. i jeszcze kilka osób. Utwierdziłam się w przkonaniu, ze komisji nie zależy na poznaniu prawdy, chodzi o to, aby zaprowadzic na dno ludzi mądrych, którzy mogliby uwolnic ten naród z propagandy jaką szerzą wokół. No, oczywiście nie wszytkim w tej komisji, niektórzy jej członkowie są po prostu głupi i nawet tej propagandzie nie sa w stanie służyć. Przecież oni w ogóle nie rozumieli, co Pan Piotr Niemczycki mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marle Re: Niemczycki przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.03, 01:14 Oglądaliśmy dzisiaj jak 10 pań i panów posłów patrzyło jak na idiotę na normalnego, rozgarniętego faceta, który mówił, że uczciwiej jest mówić prawdę niż kłamać. No po prostu po buziach było widać, że nie kumają o co mu biega. Żona powiedziała, że przy tych transmisjach powinien być wyświetlany taki czerwony kwadracik, żeby dzieci na to nie patrzyły, bo się zdemoralizują. Albo się tym czymś zarażą i też dostaną zwyrodnienia mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piero Re: Niemczycki przed komisją IP: *.proxy.aol.com 02.03.03, 03:56 to sa powazne sprawy rozgrywajace sie na gorze i pisanie swoich opini w taki sposob jest malo powazne. piero ny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### stenogram IP: *.sims.nrc.ca 02.03.03, 05:05 dlaczego nie mozna sie dostac na strone ze stenogramem z ostatniego posiedzenia???? poniewaz tego cyrku nie transmituja jeszcze na drugiej polkuli chcialem poczytac sobie u zrodla jak komisja sie skompromitowala i od kilkunastu godzin na stronie ze stenogramem jest tylko pierwsze zdanie Nalecza i nic wiecej... czy ktos moze zna jakis inny adres gdzie moge sobie poczytac o pionowych korytarzach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom Re: stenogram IP: *.wa.bigpond.net.au 02.03.03, 08:38 > czy ktos moze zna jakis inny adres gdzie moge sobie poczytac o pionowych > korytarzach? --------------- nie ma jeszcze dostepnego stenogramu, a wszystkie znajduje sie na stronach sejmu: isip.sejm.gov.pl/Biuletyn.nsf/www-kom?OpenView&Start=30&Count=30&Expand=31#31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elunia Re: Niemczycki przed komisją IP: *.eu.org / *.gazeta.pl 02.03.03, 09:07 Słuchać i oglądać pana Niemczyckiego to przyjemność. Nareszcie rzeczowe, spokojne odpowiedzi na czasami durne pytania państwa z SLD, którzy koniecznie chcą zabłysnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Niemczycki, Rapaczyńska, Łuczywo, Michnik ... IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 10:41 Kto to jest Piotr Niemczycki ? Jakoś dziwnie nigdzie nie mogłem znaleźć jego biogramu. Z WPROST wiadomo że na liście 100 najbogatszych ludzi w Polsce jest na 77 pozycji, z majątkiem ocenianym na 125 mln. zł. Jest członkiem zarządu International Press Institute. W 1989 r. był jednym z założycieli "Gazety Wyborczej". Jest wiceprezesem zarządu Agory, dyrektorem generalnym wydawnictwa oraz członkiem zarządu Agory Holding (głównego udziałowcy Agory), obok Wandy Rapaczyńskiej (prezesowa), Heleny Łuczywo i Adama Michnika. Wszyscy oni mają podobne rodowody dysydenckie. W latach 80. P. Niemczycki przebywał kilka lat w USA, gdzie ukończył wyższe studia, podobnie zresztą jak wcześniej Helena Łuczywo i Wanda Rapaczyńska. Agora SA poza Gazetą Wyborczą wydaje gazetę "Metro" oraz 12 magazynów zakupionych od wydawnictwa Prószyński i S-ka (m.in. "Poradnik Domowy", "Cztery Kąty", "Wiedza i Życie"). Agora jest także właścicielem lub współwłaścicielem 22 stacji radiowych, między innymi Radia Kolor, Tok FM czy Radia Pogoda oraz portalu internetowego Gazeta.pl. Od 1999 r. spółka jest notowana na giełdach w Warszawie i Londynie. Piotr Niemczycki jest właścicielem prawie 2 mln akcji typu A, dających właścicielom prawo głosowania, czyli wpływ na działalność firmy. W dniach 12 -17 grudnia ub. r. sprzedał nieco swych akcji za 373,6 tys. zł. Odpowiedz Link Zgłoś