Dodaj do ulubionych

"Ten idiota wicepremier Giertych" (cytat)

03.09.06, 22:01

Tak powiedzial niejaki Mirosław Chojecki ( o ile dobrze usłyszałam:)w Polskim Radiu w pr. 'Muzyka i Aktualności'

a pan Mazowiecki wyraźnie upominał: nie czyńmy z Polski rynsztoka

tak nazwać urzedującego wicepremiera, no naprawdę chamstwo straszne
zdaje sie ten pan jest szefem jakiegos stowarzyszenia od wolności słowa czy cuś, moze dlatego tak sobie pofolgował:))
Obserwuj wątek
    • po_godzinach Merytorycznie 03.09.06, 22:03
      miał racje - nie powinien jednak mówić tego publicznie ...
      • reakcjonista1 Opluwanie po cichu? 04.09.06, 12:27

• hrabia.m.c Re: "Ten idiota wicepremier Giertych" (cytat) 03.09.06, 22:03
      A co?
      może skłamal?
    • idiotyzmy-kacze "niejaki Mirosław Chojecki" ? 03.09.06, 22:10
      To raczej Mirosław Chojecki powiedział parę słów prawdy o niejakim Giertychu
      • incognitto Re: "niejaki Mirosław Chojecki" ? 03.09.06, 22:15
        idiotyzmy-kacze napisał:

> To raczej Mirosław Chojecki powiedział parę słów prawdy o niejakim Giertychu

zwolennicy Giertycha powiedzą: To Giertych powiedzial pare słow prawdy o Kuroniu, wyrażajac się pzry tym kulturalnie:)
        i tak można sie sprzeczać bez końca
        każdy ma jakas opinię
        uzywanie wulgaryzmow, chamskiego jezyka świadczy o mowiącym

wspolczułam redaktorowi prowadzącemu, czuł się zażenowany zachowaniem swojego gościa
        • idiotyzmy-kacze Re: "niejaki Mirosław Chojecki" ? 03.09.06, 22:30

• idiotyzmy-kacze Re: "niejaki Mirosław Chojecki" ? 03.09.06, 22:32
          a co było prawdziwego w tym co powiedział Giertych ? Do postaci Radziwiłła bardzxiej by pasował jego ojciec, który wszedł w skład Rady Konsultacyjnej przy gen. Jaruzelskim. A słowo idiota nie jest bardziej wulgarne niż lumpenliberałowie którym tak lubi szafować kaczyński
          • reakcjonista1 Re: "niejaki Mirosław Chojecki" ? 04.09.06, 12:23
            M.Giertych był w RK razem z Krzysztofem Skubiszewskim.
      • wannassermann Chojecki dzialal wtedy gdy Giertych kolaborowal 03.09.06, 22:38
        gdy tatus Romcia kolaborowal z komunista Jaruzelskim, to Chojecki narazal swoje
        zdrowie i zycie.
        • jastan1 Re: Chojecki dzialal wtedy gdy Giertych kolaborow 03.09.06, 22:47
          Wielu dyskutantów twierdzi że nie należy sięgać w przeszłość działalności
          Kuronia bo potem zmienił swoje poglądy . Czy taka postawa nie może dotyczyć
          ojca R. Giertycha . Czy takie zasady są zastrzeżone tylko dla "byłych
          czerwonych"
          • obraza.uczuc.religijnych To się tyczy także płk Kuklińskiego. 03.09.06, 22:49
            Aparatczyka komunistycznego wojska i współpracownika Armii Czerwonej.
          • wannassermann skoro Giertych tego nie robi, ja tez nie 03.09.06, 22:50
            mozna przyjac zasady, ale powinny je stosowac wszystkie strony.
            A Giertych krytykuje przeszlosc innych, wcale nie uwazajac, ze tatus robil zle.
            • entefuhrer Mi także jakoś nic nie wiadomo o "zmianach... 03.09.06, 23:01
              ...poglądów" w familii Giertychów; można mówic co najwyżej o "taktycznym
              przyczesaniu" ;-)
          • elfhelm Maciej Giertych nie zmienił poglądów 04.09.06, 00:54
            to Jaruzelski zmienił :)
        • palikociak Re: Chojecki dzialal wtedy gdy Giertych kolaborow 03.09.06, 22:57
          wannassermann napisała:

> gdy tatus Romcia kolaborowal z komunista Jaruzelskim, to Chojecki narazal
          swoje
          >
          > zdrowie i zycie.-pijąc wino w Paryżu.
      • entefuhrer Zgoda, ale Chojecki jest w błędzie; Giertych... 03.09.06, 22:58
        ...może jest łajdakiem - ale na pewno nie idiotą.
    • kontrasygnata Re: "Ten idiota wicepremier Giertych" (cytat) 03.09.06, 22:21
      Forma rzeczywiście niefortunna (że powtórze za Premierem) ale nie można tej
      wypowiedzi odmówić prawdy.
    • kacza.republika.bananowa to był skrót myślowy 03.09.06, 22:22
      niefortunny oczywiście
    • hrabia.m.c Re: Ten idiota wicepremier Giertych 03.09.06, 22:26
      incognitto napisał:

>w tym przypadku masz 100% racji
      • x2468 Re: Ten idiota wicepremier Giertych 03.09.06, 22:27
        A jak icognito mowil o poprzednim premierze i prezydencie?
        • gat45 Re: Ten idiota wicepremier Giertych 04.09.06, 00:21
          x2468 napisał:

> A jak icognito mowil o poprzednim premierze i prezydencie?

Po co poprawiac ignoranta ? Incognitto przez dwa t, jak w kazdym muzycznym
          opisie tempa
    • mietowe_loczki Re: "Ten idiota wicepremier Giertych" (cytat) 03.09.06, 22:28
      Chamskie, bez dwóch zdań.

Ale jeżeli premier po prawie tygodniu jego wypowiedź nazywa "niefortunną", to
      niech ktoś Giertychowi wyleje na głowę kubeł zimnej wody. Może chociaż
      częściowo zrozumie, że nikt nie ma zamiaru traktować go poważnie. Swoją drogą,
      to też pokazuje, jakim szacunkiem cieszy się ten rząd..
    • belkot_belkot_belkot Idioci mogą się poczuć obrażeni 03.09.06, 22:30
      Idioci mogą się poczuć obrażeni. Ja bym pozwał na ich miejscu tego Chojeckiego
    • obraza.uczuc.religijnych Skrót myślowy. 03.09.06, 22:34
      Myślę że od kilkunastu dni, dzięki rządom tzw. prawicy, każde chamstwo można
      tak katologować. To niewątpliwy sukces rządów odnowy moralnej na drodze ku
      polepszaniu stosunków międzyludzkich.
    • jastan1 Re: "Ten idiota wicepremier Giertych" (cytat) 03.09.06, 22:34
      W uiegłym tygodniu redaktor prowadzacy w TOK-u użył określenia :"wykrzywiona
      gęba Giertycha" . Jak widać i słychać kultura słowa w naszych mediach odchodzi
      od pewnych norm. Kiedyś mówiono o kulturotwórczej ich roli. Czy tu coś się
      zmieniło? Mamy , przynajmniej niektórzy pretensje do języka naszej młodzieży,
      ich stosunku do nauczycieli , ludzi starczych itp. Skąd mają brać wzorce?Jesli
      można publicznie ubliżać premierowi, prezydentowi czy innym dostojnikom
      państwowym to dlaczego uczeń musi zawsze z pełną kulturą i szacunkiem zwracać
      sie do nauczyciela?
    • wannassermann trudno sie z tym cytatem nie zgodzic 03.09.06, 22:36
      moze i nieelegancko, ale na pewno prawdziwie.
      Romcio Giertych na pewno rozumem nie grzeszy, zreszta, przytocze tu cytat od
      niedawno zmarlego St. Lema:
      "Giertych, jak slysze ma wyzsze wyksztalcenie, ale wyzsze wyksztalcenie nie
      stanowi antidotum na antytoksyny. Rozumu w ogole nie mozna zadektretowac."

To cytat z felietonu z TP, z lutego 2005.

To Lem tez nazywal prywatnie LPR - Liga Przyjaciol Rosji.
    • mmikki Re: "Ten idiota wicepremier Giertych" (cytat) 03.09.06, 22:37
      Dzielny Mirek Chojecki nie robi w polityce, a wiec idiote może bez nazwać idiotą
    • eric_theodore_cartman Re: "Ten idiota wicepremier Giertych" (cytat) 03.09.06, 22:38
      incognitto napisał:

>
      > Tak powiedzial niejaki Mirosław Chojecki ( o ile dobrze usłyszałam:)w Polskim R
      > adiu w pr. 'Muzyka i Aktualności'
      >
      > a pan Mazowiecki wyraźnie upominał: nie czyńmy z Polski rynsztoka

Od razu widać, ze nie przyswoiles zasad dialektyki:-)
      • hrabia.m.c Re: Ten idiota wicepremier Giertych!!!!!!!!!!! 03.09.06, 22:45
        fakt nie zaprzeczalny,i na tym proponuje zakończyć dyskusje.
    • mmikki Bo na przykład Borusewicz, jako polityk.... 03.09.06, 22:48
      ...musiał mówic na okrągło:
      "Nawet jak na LPR taka propozycja, jest głupia i skandaliczna - w ten sposób
      ocenił pomysł LPR, by sprawdzić, czy Jackowi Kuroniowi nie należy odebrać Orderu
      Orła Białego
    • daktylek Re: "Ten idiota wicepremier Giertych" (cytat) 03.09.06, 23:01
      No widać, że niektórzy tu nie wiedzą, kto to jest Mirosław Chojecki, skoro
      piszą niejaki albo ten Chojecki. Wystarczy sobie w Google imię i nazwisko
      wrzucić ...
    • jastan1 Re: "Ten idiota wicepremier Giertych" (cytat) 04.09.06, 00:10
      Wielokrotnie zastanawiałem sie nad tym czy dyskusja na tym forum to tylko bicie
      piany czy cos więcej.Nieco wczesniej w tym temacie umiesciłem wypowiedź:
      W uiegłym tygodniu redaktor prowadzacy w TOK-u użył określenia :"wykrzywiona
      gęba Giertycha" . Jak widać i słychać kultura słowa w naszych mediach odchodzi
      od pewnych norm. Kiedyś mówiono o kulturotwórczej ich roli. Czy tu coś się
      zmieniło? Mamy , przynajmniej niektórzy pretensje do języka naszej młodzieży,
      ich stosunku do nauczycieli , ludzi starczych itp. Skąd mają brać wzorce?Jesli
      można publicznie ubliżać premierowi, prezydentowi czy innym dostojnikom
      państwowym to dlaczego uczeń musi zawsze z pełną kulturą i szacunkiem zwracać
      sie do nauczyciela?
      I co? i nic. Nikt nie ustosunkował sie do mojej wypowiedzi. Wyciągam więc
      wniosek. Tu nie chodzi o meritum sprawy, tu chodzi o ... o co własnie?
      • palikociak Gdzie i jak działał Chojecki w stanie wojennym? 04.09.06, 00:19
        Czy ktoś mi przypomni?
        • mmikki Re: Gdzie i jak działał Chojecki w stanie wojenny 04.09.06, 00:21
          przypomni?
          chyba nauczy najnowszej historii Polski

ty dziecie z giertychową matura sam sobie przeszukaj archiwa, także te z IPN, i
          naucz sie zyciorysów ludzi, którzy przyniesli Ci wolność
        • gat45 Re: Gdzie i jak działał Chojecki w stanie wojenny 04.09.06, 00:23
          palikociak napisał:

> Czy ktoś mi przypomni?

Prosze zapytac pana Prezesa Wildstejna, on najlepiej Panu odpowie
          • palikociak Przypomniałem sobie, 04.09.06, 02:59
            Od grudnia 81 snuł się po Paryżu i wyciagał kasę od poloni narażając się
            na "Spieprzaj dziadu!" Wrócił w 90 r jak go Mazowiecki zapewnił, że Kiszczak mu
            nic zrobi.
            • gat45 Re: Przypomniałem sobie, 04.09.06, 03:08
              palikociak napisał:

> Od grudnia 81 snuł się po Paryżu i wyciagał kasę od poloni narażając się
              > na "Spieprzaj dziadu!" Wrócił w 90 r jak go Mazowiecki zapewnił, że Kiszczak
              mu
              >
              > nic zrobi.

To zle sobie Pan przypomnial, albo ze zlych zrodel Pan korzystal. Raz jeszcze
              polecam zwrocenie sie do BW, moze odpowie uczciwie. Ja mieszkalam w Paryzu od
              10 lat, kiedy oni obaj "zaczeli sie snuc". I nie tylko oni. Zapewniam Pana, ze
              bylo nieco inaczej.
            • lesio.kaczorek Chojecki w KOR, a Giertych na liscie plac PZPR.... 04.09.06, 03:55
              Taka to roznica.
              Chojecki dzialal w KOR i narazal wlasne zycie i zdrowie.
              Giertychowie snuli plany Wielkiej Rosji i kolaborowali z Jaruzelskim - I
              Sekretarzem PZPR....
              • palikociak Razem ze światowym autorytetem Skubiszewskim 04.09.06, 04:06
                Który współpracował nie tylko jawnie, ale rownież tajnie bo to było
                korzystniejsze finansowo.SKUBISZEWSKI KRZYSZTOF - JAN - IPN BU 00945/2347
                • lesio.kaczorek co w niczym Giertychowi - kapusiowi nie pomaga.... 04.09.06, 04:09

Chlopaki Giertychy siebie zawsze usprawiedliwia, a kopia innych, gdy z tego
                  moga uzyskac jakas korzysc.
                • daktylek Re: Razem ze światowym autorytetem Skubiszewskim 04.09.06, 07:35
                  Czytałeś akta Skubiego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka