Dodaj do ulubionych

Polityczny radykalizm Platformy Obywatelskiej

06.09.06, 20:43
Standard politycznych celów i metod ich realizacji zaczyna coraz wyraźniej
wyznaczać LPR, a do licytacji z nią przystąpiły nie tylko PiS, ale niestety
także PO, która tym samym przestała być partią politycznego środka,
liberalizmu, tolerancji i politycznego umiaru, ale dokonała głębokiego zwrotu
na prawo, licytując się w radykalizmie z pozostałymi partiami prawicy.
Obserwuj wątek
    • loppe Re: Polityczny radykalizm Platformy Obywatelskiej 06.09.06, 20:45
      wrzuć jakiś przykład napalenia się PO
      • eric_theodore_cartman Re: Polityczny radykalizm Platformy Obywatelskiej 06.09.06, 20:53
        loppe napisał:

> wrzuć jakiś przykład napalenia się PO

jest ich bardzo wiele i nie jest to tylko moje zdanie!
        • loppe Re: Polityczny radykalizm Platformy Obywatelskiej 06.09.06, 20:53
          jasne!
          • p.smerf Re: Polityczny radykalizm Platformy Obywatelskiej 06.09.06, 20:56
            Widzę, że jesteś innego zdania. To spróbuj tak na prędce podać parę różnic
            programowych między PO a PiS. (poza oczywiście słynnym podatkiem 3x15).
            • elfhelm Re: Polityczny radykalizm Platformy Obywatelskiej 06.09.06, 21:00
              co różni? stosunek do centralizacji/decentralizacji, do ordynacji większościowej
              na wszystkich szczeblach, do udziału przestępców w życiu publicznym, do kształtu
              służby cywilnej, do Unii Europejskiej i polityki zagranicznej
              • eric_theodore_cartman Re: Polityczny radykalizm Platformy Obywatelskiej 06.09.06, 21:02
                elfhelm napisał:

> co różni? stosunek do centralizacji/decentralizacji, do ordynacji większościowe
                > j
                > na wszystkich szczeblach, do udziału przestępców w życiu publicznym, do kształt
                > u
                > służby cywilnej, do Unii Europejskiej i polityki zagranicznej

Twoja opinia jest gleboko niesluszna i powinna spotkać sie ze zdecydowana
                reakcja srodowisk intelektualnych.
            • loppe Re: Polityczny radykalizm Platformy Obywatelskiej 06.09.06, 21:06
              innego zdania? czy na tym forum można jeszcze normalnie zadać pytanie?
              • loppe Re: Polityczny radykalizm Platformy Obywatelskiej 06.09.06, 21:07
                bo ja żadnego zdania jeszcze nie wyraziłem w tej sprawie
            • loppe Re: Polityczny radykalizm Platformy Obywatelskiej 06.09.06, 21:15
              p.smerf napisał:

> Widzę, że jesteś innego zdania. To spróbuj tak na prędce podać parę różnic
              > programowych między PO a PiS. (poza oczywiście słynnym podatkiem 3x15).

Czy zechciałbyś przesłać na forum fotografię tego co widzisz do zbadania przez
              biegłego>?
          • eric_theodore_cartman Re: Polityczny radykalizm Platformy Obywatelskiej 06.09.06, 20:57
            loppe napisał:

> jasne!

Bardzo wielu inteligentnych i szanowanych osób tak uważa. Zapewniem cie!
            • loppe Re: Polityczny radykalizm Platformy Obywatelskiej 06.09.06, 21:06
              jasne
              • eric_theodore_cartman Re: Polityczny radykalizm Platformy Obywatelskiej 06.09.06, 21:11
                loppe napisał:

> jasne

Z opinia ktora wyrazilem mozna sie tylko zgodzic lub wykluczyc z towarzystwa
                ludzi rozumnych.
                • loppe Re: Polityczny radykalizm Platformy Obywatelskiej 06.09.06, 21:12
                  tak właśnie mi się wydaje że w tym stylu tu się dywaguje:)
                  • eric_theodore_cartman Re: Polityczny radykalizm Platformy Obywatelskiej 06.09.06, 21:14
                    loppe napisał:

> tak właśnie mi się wydaje że w tym stylu tu się dywaguje:)

Tak dyskutuja ludzie kulturalni i rozumni.
                    • loppe Re: Polityczny radykalizm Platformy Obywatelskiej 06.09.06, 21:15
                      jasna sprawa
    • mmkkll Re: Polityczny radykalizm Platformy Obywatelskiej 06.09.06, 21:11
      Dobrze by było, by dokonali rzeczywiście zwrotu na prawo(w tym i kładąc nacisk
      na liberalizm gospodarczy), ale jakoś szczególnie tego nie zauważam. A tą
      nijakością sobie szkodzą.

> także PO, która tym samym przestała być partią politycznego środka,
      > liberalizmu, tolerancji i politycznego umiaru, ale dokonała głębokiego zwrotu
      > na prawo

Brzmi jak Mumia Wolności, a ta wiadomo jak skończyła.

> licytując się w radykalizmie z pozostałymi partiami prawicy

Jakie są "pozostałe partie prawicy" ;) ?
      • eric_theodore_cartman Re: Polityczny radykalizm Platformy Obywatelskiej 06.09.06, 21:13

>
        > > także PO, która tym samym przestała być partią politycznego środka,
        > > liberalizmu, tolerancji i politycznego umiaru, ale dokonała głębokiego zw
        > rotu
        > > na prawo
        >
        > Brzmi jak Mumia Wolności, a ta wiadomo jak skończyła.

Cieplo, cieplo....

>
        > > licytując się w radykalizmie z pozostałymi partiami prawicy
        >
        > Jakie są "pozostałe partie prawicy" ;) ?

Nie wiem. Wiem tylko, ze na pewno mam racje.
        • mmkkll Rozwiń 06.09.06, 21:18
          > >
          > > Brzmi jak Mumia Wolności, a ta wiadomo jak skończyła.
          >
          > Cieplo, cieplo....

Czyli co? Masz wrażenie, że wyciągnęli jakieś wnioski czy jak?
          • eric_theodore_cartman No dobra. Czas na rozwiązanie zagadki 06.09.06, 21:44

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2526571.html
            • humbak Re: No dobra. Czas na rozwiązanie zagadki 06.09.06, 22:22
              Łał, ale zaskoczenie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka