Dodaj do ulubionych

Pytanie do Kecawego,Silesiusa

15.09.06, 18:28
Rzadko spotykam na forum gazety ludzi ktorzy manifestuja swoje poparcie dla
PiS.Jak myslicie z czego to wynika?

Czy to jest tak ze mlodziez ktora przesiaduje na forach to popiera PO? albo
nic nie popiera bo ma dosc polityki.
Obserwuj wątek
    • silesius.monachijski0 Re: Pytanie do Kecawego,Silesiusa 15.09.06, 18:40
      Mysle, ze malo kto ma ochote zadac sobie trud myslec niezaleznie, wychodzac
      poza schematy narzucone przez GW i pokrewne "niezalezne" media, czyli poza
      tzw. "poprawnosc polityczna". Zauwazyles pewnie - sam to napisales w jednym z
      postow -, ze "newsy" GW polegaja na tym, zeby podajac jakas niby "obiektywna
      wiadomosc" od razu dokonac oceny opisywanego faktu. Nalezaloby sie tez
      zastanowic nad tym, czy GW rzeczywiscie opisuje fakty, czy tez raczej "fakty"
      tworzy; ja sie sklaniam do przyjecia tej drugiej opcji. Wiekszosc czytelnikow i
      uczestnikow forum nie zadaje sobie wogole trudu, zeby podejsc krytycznie do
      sposobu, w jakim GW opisuje "rzeczywistosc" (tutaj uzywanie cudzyslowiu jest
      jak najbardziej konieczne), w jaki kreuje "fakty" medialne, czyli de
      facto "wirtualna rzeczywistosc". Wszyscy, ktorym nie obce jest samodzielne
      myslenie, dostrzegaja korzysci plynace z prezjecia wladzy przez PiS i braci
      Kaczynskich. Srodowiska, braniace "recami i nogami" swoich dawnym latyfundiow w
      III RP beda te zmiany zawsze zwalczac. Zas klakierzy, niezdolni do
      samodzielnego myslenia, beda szli jak to stado baranow za glosem falszywych
      prorokow, a la Michnik i jego "poprawna politycznie" ferajna, czyli klub gosci,
      ktorzy na korupcyjnym ukladzie III RP wyplyneli, i zrobili kase.
      Ja juz uciekam na samolot. Wroce po weekendzie.

Pozdrawiam

Silesius

snatcher napisał:

> Rzadko spotykam na forum gazety ludzi ktorzy manifestuja swoje poparcie dla
      > PiS.Jak myslicie z czego to wynika?
      >
      > Czy to jest tak ze mlodziez ktora przesiaduje na forach to popiera PO? albo
      > nic nie popiera bo ma dosc polityki.
      >
      >
      • snatcher Re: Pytanie do Kecawego,Silesiusa 16.09.06, 16:07
        Cos jest w tym co mowisz..

Tak jak bylo z Cimoszewiczem,facet sie jawil jak ktos czysty i nie skazony
        obecna "swolocza" w Sejmie i ludzie to kupili.A nikt nie pomyslal ze on byl w
        PZPR.
        • cisza_wyborcza Re: Pytanie do Kecawego,Silesiusa 16.09.06, 16:32
          > facet sie jawil jak ktos czysty i nie skazony
          > A nikt nie pomyslal ze on byl w PZPR.

a w pzpr jak wiadomo była sama "swołocz"...
      • kronopio77 Re: Pytanie do Kecawego,Silesiusa 17.09.06, 12:59
        silesius.monachijski0 napisał:

> Mysle, ze malo kto ma ochote zadac sobie trud myslec niezaleznie, wychodzac
        > poza schematy narzucone przez GW i pokrewne "niezalezne" media, czyli poza
        > tzw. "poprawnosc polityczna".

A moze jest wprost przeciwnie? :) Coraz więcej ludzi patrzy, kojarzy pewne
        fakty, obietnice, widzi smutne fakty? Trzeba być kompletnym idiotą albo
        intelektualnym "prawiczkiem", żeby wierzyć jeszcze w tzw. "IV RP". PiSu po
        prostu nie da się juz racjonalnie bronić, bo trzeba by zacząć udowadniać, że
        białe jest czarne, a czarne białe :) No ale prawdziwi wyznawcy PiS wierzą
        Jarkowi i wiedzą, że białe nie jest białe, a czarne - czarne, więc ciężko
        raczej z nimi dyskutować. Ciężko dyskutować z ludźmi, którzy są głusi na fakty.
        • snatcher Re: Pytanie do Kecawego,Silesiusa 17.09.06, 13:13
          kronopio77 napisał:

> silesius.monachijski0 napisał:
          >
          > > Mysle, ze malo kto ma ochote zadac sobie trud myslec niezaleznie, wychodz
          > ac
          > > poza schematy narzucone przez GW i pokrewne "niezalezne" media, czyli poz
          > a
          > > tzw. "poprawnosc polityczna".
          >
          > A moze jest wprost przeciwnie? :) Coraz więcej ludzi patrzy, kojarzy pewne
          > fakty, obietnice, widzi smutne fakty? Trzeba być kompletnym idiotą albo
          > intelektualnym "prawiczkiem", żeby wierzyć jeszcze w tzw. "IV RP". PiSu po
          > prostu nie da się juz racjonalnie bronić, bo trzeba by zacząć udowadniać, że
          > białe jest czarne, a czarne białe :) No ale prawdziwi wyznawcy PiS wierzą
          > Jarkowi i wiedzą, że białe nie jest białe, a czarne - czarne, więc ciężko
          > raczej z nimi dyskutować. Ciężko dyskutować z ludźmi, którzy są głusi na
          fakty.

odpowiedz:)
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=42098&w=48713119
          • kronopio77 Re: Pytanie do Kecawego,Silesiusa 17.09.06, 13:22
            Sory, jeżeli zadahesz takie pytania, to prawdopodobnie sam nie wiesz, dlaczego
            popierasz "prawicę" w wykonaniu PiS. Napisałem "prawicę", bo to socjalizm w
            najszystszej postaci i trzeba być nie lada ignorantem, żeby tego nie dostrzegać.
            • snatcher Re: Pytanie do Kecawego,Silesiusa 17.09.06, 13:25
              kronopio77 napisał:

> Sory, jeżeli zadahesz takie pytania, to prawdopodobnie sam nie wiesz,
              dlaczego
              > popierasz "prawicę" w wykonaniu PiS. Napisałem "prawicę", bo to socjalizm w
              > najszystszej postaci i trzeba być nie lada ignorantem, żeby tego nie
              dostrzegać
              > .

Jesli na forum lewicowym cie nie widac tylko tutaj sie produkujesz to pytam co
              takiego ci sie podoba w lewym mysleniu.a twoja odpowiedz to nie wiem czego
              dotyczy..
              • kronopio77 Re: Pytanie do Kecawego,Silesiusa 17.09.06, 13:52
                a twoja odpowiedz to nie wiem czego > dotyczy..

dotyczy twojego pytania i wcale nie jest mi przykro, że nie zrozumiałeś

A teraz pytanie z troche innej beczki: czy wszystkim "parwicowcom" lewica
                kojarzy się tylko z Leninem i komunizmem??? Bo mnie np. prawica nie kojarzy się
                wyłącznie z Pinochetem i jego zbrodniami.
                • snatcher Re: Pytanie do Kecawego,Silesiusa 17.09.06, 13:57
                  kronopio77 napisał:

> a twoja odpowiedz to nie wiem czego > dotyczy..
                  >
                  > dotyczy twojego pytania i wcale nie jest mi przykro, że nie zrozumiałeś

te pytanie bylo zadane wczoraj przeciez ?

> A teraz pytanie z troche innej beczki: czy wszystkim "parwicowcom" lewica
                  > kojarzy się tylko z Leninem i komunizmem??? Bo mnie np. prawica nie kojarzy
                  się
                  >
                  > wyłącznie z Pinochetem i jego zbrodniami.

Ten kraj ma po prostu zle wspomnienia zwiazane z tzw mysla lewicowa.Wiec czy
                  moze sie dobrze kojarzyc?
                  • kronopio77 Re: Pytanie do Kecawego,Silesiusa 17.09.06, 14:07
                    A inne mają fatalne wspomnienia zwiazane z rzadami prawicowymi, i co??? Na tym
                    poziomie chcesz dyskutowac???
                    • kronopio77 Wytłumacz mi przy okazji, proszę, na czym polega 17.09.06, 14:09
                      rzekoma prawicowość PiSu, dobrze?
                      • snatcher Re: Wytłumacz mi przy okazji, proszę, na czym pol 17.09.06, 14:14
                        kronopio77 napisał:

> rzekoma prawicowość PiSu, dobrze?

Przywiazanie do tradycji niepodleglosciowych tego kraju.W wielkim skrocie.Lewa
                        mysl przywiazana jest do filowania na wschod (np wybranie gazu z Rosji a nie z
                        Norwegii).
                        • snatcher Re: Wytłumacz mi przy okazji, proszę, na czym pol 17.09.06, 14:16
                          snatcher napisał:

> kronopio77 napisał:
                          >
                          > > rzekoma prawicowość PiSu, dobrze?
                          >
                          > Przywiazanie do tradycji niepodleglosciowych tego kraju.W wielkim
                          skrocie.Lewa
                          > mysl przywiazana jest do filowania na wschod (np wybranie gazu z Rosji a nie
                          z
                          > Norwegii).
                          >

Dodam jeszcze ze bardzo wazny jest element konserwatyzmu a lewica to wiadomo ..
                          (Zieloni etc..)
                        • kronopio77 Re: Wytłumacz mi przy okazji, proszę, na czym pol 17.09.06, 14:21
                          Nie musi być w wielkim skrócie :) Możesz śmiało rozwinąć swoją myśl :) To, co
                          napisałeś, jest śmieszne :) "Przywiązanie do tradycji niepodległościowych" - to
                          znaczy, że wg ciebie lewica chce Polski pozbawić niepodległości, tak? :)) A co
                          powiesz na temat stosunku do ekonomii i gospodarki, co? :)

Poczytaj jeszcze trochę książek, kolego... I porównaj wypowioedzi swojego wodza
                          z wypowiedziami innych wielkich wodzów:
                          "Podstawą naprawy - kontynuował - powinna być nowa umowa społeczna, która
                          zapewni bardziej sprawiedliwy podział dóbr, umocni prawa pracownicze, polską
                          wieś i drobnych przedsiębiorców. Bo to jest zdecydowana większość polskiego
                          narodu, to są gospodarze naszego kraju i ich prawa powinny być przede
                          wszystkim przestrzegane, brane pod uwagę. Ci, którzy je łamią, którzy chcą
                          uzyskać swój osobisty sukces kosztem pracowników, nas wszystkich, kosztem
                          polskiego państwa, które jest wspólnym dobrem, nie są patriotami (...)
                          Potrafimy ich okiełznać, ale jest jeden warunek - tym warunkiem jest
                          zachowanie jedności, odrzucenie drugorzędnych sporów - apelował."

Boże - jakbysmy cofneli się o 30-40 lat wstecz... :)) To jest ta prawicowość wg
                          ciebie? :))

• snatcher Re: Wytłumacz mi przy okazji, proszę, na czym pol 17.09.06, 14:32
                            kronopio77 napisał:

> Nie musi być w wielkim skrócie :) Możesz śmiało rozwinąć swoją myśl :) To, co
                            > napisałeś, jest śmieszne :) "Przywiązanie do tradycji niepodległościowych" -
                            to
                            >
                            > znaczy, że wg ciebie lewica chce Polski pozbawić niepodległości, tak? :)) A
                            co
                            > powiesz na temat stosunku do ekonomii i gospodarki, co? :)
                            >

Wiem jedno.Ze nas "wydymali" przy traktacie akcesyjnym do UNII.I wiem ze
                            Jaroslaw Kaczynski by wiecej wytargowal.
                            Wiem tez ze p. Kwasniewski pojechal do Rosji na obchody II wojny swiatowej
                            gdzie Putin w rozdziale pt "zasluzeni" nie wymienil Polski.Aleksandra
                            Kwasniewskiego postawil w jakims rzedzie politykow 2 kategorii a p.
                            Jaruzelskiemu dal order.Lech Kaczynski mowiac kolokwialnie olal by ta hucpe bo
                            tak to nalezalo zrobic a Kwasniewski robil mine do zlej gry.

Tak Lewica nie ma tradycji niepodleglosciowych jest to mentalny wasal CCCP.
                            • kronopio77 Re: Wytłumacz mi przy okazji, proszę, na czym pol 17.09.06, 20:08
                              No własnie - dopóki będą zyli ludzie tacy (tzn. kierujący się tylko i wyłacznie
                              historycznymi uprzedzeniami), jak ty, w tym kraju nigdy nie bedzie normalnie.
                              Pokolenie PZPR na szczęście wymiera, a prawdziwa lewica się rodzi - np. w
                              postaci SDPL. Ciekawe, co miałbys do powioedzenia, gdyby nie było tych
                              wszystkich Kwasniewskich i Millerów. Ano nic, bo ty nie doróżniasz poglądów
                              lewicowych od prawicowych. Wiesz tylko, że ten był w PZPR, a ten nie.
                              • snatcher Re: Wytłumacz mi przy okazji, proszę, na czym pol 17.09.06, 21:40
                                kronopio77 napisał:

> No własnie - dopóki będą zyli ludzie tacy (tzn. kierujący się tylko i
                                wyłacznie
                                >
                                > historycznymi uprzedzeniami), jak ty, w tym kraju nigdy nie bedzie normalnie.
                                > Pokolenie PZPR na szczęście wymiera, a prawdziwa lewica się rodzi - np. w
                                > postaci SDPL. Ciekawe, co miałbys do powioedzenia, gdyby nie było tych
                                > wszystkich Kwasniewskich i Millerów. Ano nic, bo ty nie doróżniasz poglądów
                                > lewicowych od prawicowych. Wiesz tylko, że ten był w PZPR, a ten nie.

Nie wiem dlaczego piszesz ze nie odrozniam myslenia lewicowego od prawicowego
                                ale jesli dlatego ze nie uwazam ze PiS to socjalizm (troske o
                                najbiedniejszych,niechec do prywatyzacji-tylko to nie jest niechec ale
                                rozsadek - dzisiaj 80% bankow nalezy do obcego kapitalu) to trudno..

Gdyby nie bylo Millera,Kwasniewskich...gdyby nie wiedzial co to dobro to nie
                                wiedzialbym co to zlo..

Mowisz ze SDPL to normalna lewica..a ja juz tutaj pisalem ze Marek Borowski za
                                czasow Millera byl marszalkiem Sejmu i bylo mu dobrze..dopoki jak zobaczyl ze
                                SLD moze nie wejsc do Sejmu to mu sie SLD odwidzialo..on nie jest wiarygodny.
                                Zreszta jesli ty chcesz budowac lepsza lewice na bazie starych dinazaurow z
                                PZPR (p Borowski,p Sierakowska) to ja gratuluje..zreszta nie wiem po co my
                                sobie to tlumaczymy..wierz w lepsze-nowe SDPL:)
                    • snatcher Re: Pytanie do Kecawego,Silesiusa 17.09.06, 14:10
                      kronopio77 napisał:

> A inne mają fatalne wspomnienia zwiazane z rzadami prawicowymi, i co??? Na
                      tym
                      > poziomie chcesz dyskutowac???

TZW mysl lewicowa w formie PZPR rzadzila 41 lat.Dajmy prawicy rzadzic chociaz
                      polowe tego a bedzie duzo lepiej :)
                      • kronopio77 Re: Pytanie do Kecawego,Silesiusa 17.09.06, 14:16
                        > TZW mysl lewicowa w formie PZPR rzadzila 41 lat.Dajmy prawicy rzadzic chociaz
                        > polowe tego a bedzie duzo lepiej :)

Pytam jeszcze raz: w którym miejscu PiS jest prawicowy (poza służalczym
                        stosunkiem do kościoła, ale i to nie do końca)??? Posłuchaj tylko swojego
                        ulubieńca (sam ten cytat tu zamieściłeś):
                        "Podstawą naprawy - kontynuował - powinna być nowa umowa społeczna, która
                        zapewni bardziej sprawiedliwy podział dóbr, umocni prawa pracownicze, polską
                        wieś i drobnych przedsiębiorców. Bo to jest zdecydowana większość polskiego
                        narodu, to są gospodarze naszego kraju i ich prawa powinny być przede
                        wszystkim przestrzegane, brane pod uwagę. Ci, którzy je łamią, którzy chcą
                        uzyskać swój osobisty sukces kosztem pracowników, nas wszystkich, kosztem
                        polskiego państwa, które jest wspólnym dobrem, nie są patriotami (...)
                        Potrafimy ich okiełznać, ale jest jeden warunek - tym warunkiem jest
                        zachowanie jedności, odrzucenie drugorzędnych sporów - apelował."

To jest wg ciebie prawicowe??? Jeśli tak, to musisz jeszcze trochę poczytać,
                        kolego...
                        • snatcher Re: Pytanie do Kecawego,Silesiusa 17.09.06, 14:26
                          kronopio77 napisał:

> > TZW mysl lewicowa w formie PZPR rzadzila 41 lat.Dajmy prawicy rzadzic cho
                          > ciaz
                          > > polowe tego a bedzie duzo lepiej :)
                          >
                          > Pytam jeszcze raz: w którym miejscu PiS jest prawicowy (poza służalczym
                          > stosunkiem do kościoła, ale i to nie do końca)??? Posłuchaj tylko swojego
                          > ulubieńca (sam ten cytat tu zamieściłeś):
                          > "Podstawą naprawy - kontynuował - powinna być nowa umowa społeczna, która
                          > zapewni bardziej sprawiedliwy podział dóbr, umocni prawa pracownicze, polską
                          > wieś i drobnych przedsiębiorców. Bo to jest zdecydowana większość polskiego
                          > narodu, to są gospodarze naszego kraju i ich prawa powinny być przede
                          > wszystkim przestrzegane, brane pod uwagę. Ci, którzy je łamią, którzy chcą
                          > uzyskać swój osobisty sukces kosztem pracowników, nas wszystkich, kosztem
                          > polskiego państwa, które jest wspólnym dobrem, nie są patriotami (...)
                          > Potrafimy ich okiełznać, ale jest jeden warunek - tym warunkiem jest
                          > zachowanie jedności, odrzucenie drugorzędnych sporów - apelował."
                          >
                          > To jest wg ciebie prawicowe??? Jeśli tak, to musisz jeszcze trochę poczytać,
                          > kolego...

A co tu nie jest prawicowego? Zreszta PiS nie kryl sie z tym NIGDY ze w swoim
                          programie mysli o najbiedniejszych.A to ze ktos ma zle intencje i od razu
                          wklada PiS do worka z socjalizmem.Coz..
                          • kronopio77 Re: Pytanie do Kecawego,Silesiusa 17.09.06, 20:03
                            Ja nie wkładam PiSu do żadnego worka, PiS po prostu głosi hasła lewicowe i
                            socjalistyczne i to jest fakt :) Jeżeli twierdzisz, że tak nie jest, to po
                            prostu nie wiesz tak naprawdę, czym różnią się poglądy lewicowe od
                            prawicowych :) Czym wg ciebie jest niechęć do prywatyzacji, do niezaleznych
                            instytucji finansowych, zwiększanie wydatków socjalnych, aprobata dla kary
                            śmierci, chęć nacjonalizacji prywatnych przedsiębiorstw? :)) PiS to w rzeczy
                            samej czysty Populizm i Socjalizm :)) Nikt nie stanie prawicowy tylko do
                            ciagłego powtarzania, że jest prawicowy - liczą się fakty i czyny, a te są
                            jednoznaczne :)
                            • snatcher Re: Pytanie do Kecawego,Silesiusa 17.09.06, 21:44
                              kronopio77 napisał:

> Ja nie wkładam PiSu do żadnego worka, PiS po prostu głosi hasła lewicowe i
                              > socjalistyczne i to jest fakt :) Jeżeli twierdzisz, że tak nie jest, to po
                              > prostu nie wiesz tak naprawdę, czym różnią się poglądy lewicowe od
                              > prawicowych :) Czym wg ciebie jest niechęć do prywatyzacji, do niezaleznych
                              > instytucji finansowych, zwiększanie wydatków socjalnych, aprobata dla kary
                              > śmierci, chęć nacjonalizacji prywatnych przedsiębiorstw? :)) PiS to w rzeczy
                              > samej czysty Populizm i Socjalizm :)) Nikt nie stanie prawicowy tylko do
                              > ciagłego powtarzania, że jest prawicowy - liczą się fakty i czyny, a te są
                              > jednoznaczne :)

Ale jesli wg ciebie PiS to socjalizm to chyba ci sie podoba? wszakze p Bugaj
                              glosowal na PiS.
                              • kronopio77 Re: Pytanie do Kecawego,Silesiusa 18.09.06, 08:45
                                > Ale jesli wg ciebie PiS to socjalizm to chyba ci sie podoba? wszakze p Bugaj
                                > glosowal na PiS.

Wiesz co - czasem zastanawiam się czy masz 12, czy 15 lat...
                                • snatcher Re: Pytanie do Kecawego,Silesiusa 18.09.06, 12:12
                                  kronopio77 napisał:

> > Ale jesli wg ciebie PiS to socjalizm to chyba ci sie podoba? wszakze p Bu
                                  > gaj
                                  > > glosowal na PiS.
                                  >
                                  > Wiesz co - czasem zastanawiam się czy masz 12, czy 15 lat...

Tak per saldo..to chyba o tym wiesz ze mi to wisi co ty myslisz o mnie?
                                  Ja jestem czlowiekiem chyba taktownym i nie daje sie sprowokowac - mnie wojny
                                  forumowe nie ruszaja,nie jestem tutaj zeby NIKOGO PRZEKONYWAC,cieszy mnie nawet
                                  ta garstka osob ktora jest w stanie otwarcie powiedziec:POPIERAM PIS.

Odwdzieczal sie nie bede i nie ocenie cie ani twoich pogladow..wierz w nowe
                                  SDPL :) moge sie zalozyc zebys glosowal na Cimoszewicza:) po tym co czytam co
                                  piszesz.
              • kronopio77 Re: Pytanie do Kecawego,Silesiusa 17.09.06, 13:53
                a twoja odpowiedz to nie wiem czego > dotyczy..

dotyczy twojego pytania i wcale nie jest mi przykro, że nie zrozumiałeś

A teraz pytanie z troche innej beczki: czy wszystkim "prawicowcom" lewica
                kojarzy się tylko z Leninem i komunizmem??? Bo mnie np. prawica nie kojarzy się
                wyłącznie z Pinochetem i jego zbrodniami.
    • kecawy Re: Pytanie do Kecawego,Silesiusa 16.09.06, 21:36
      Jestem człowiekiem w mocno średnim wieku. GW rzeczywiście kreuje fakty .Jest
      to metoda sprawdzona metoda która wpływa na ewolucję ludzkich poglądów. Tak
      samo zrobili pederaści lansując słowo gej Zamazali pejoratywny sens
      swoich ,,kłopotów” a nawet odwrotnie uczynili z nich powód do epatowania tym
      innych. Tak jest z GW .
      Głoszenie spokojne i kulturalnie moich poglądów w połączeniu z empatią to moich
      przeciwników jest zadziwiająco skuteczne .Zmusza do stonowania słów i do
      przemyślenia moich argumentów.

Kecaw kaczysta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka