Dodaj do ulubionych

Dwie postawy wobec wydarzeń w Budapeszcie

19.09.06, 10:45
Pierwszą reprezentuje forumowicz wan4. Jest to postawa antypolska i
awanturnicza,taka do jakiej namawiał nie tak dawno tusk a teraz coraz śmielej
mówi o niej Olejniczak.
Druga postawa, która reprezentuje sawa jest postawą politycznie niedojrzałą
tak charakterystyczna dla Pań , które z NUDÓW wypowiadaja się na tematy
polityczne..
Obserwuj wątek
    • mathias_sammer Re: Dwie postawy wobec wydarzeń w Budapeszcie 19.09.06, 10:46
      nie z nudow tylko z uzaleznienia. wan4 na pewno jest twoim nickiem, zawsze
      rozmawiasz tylko ze swoimi nickami, mozesz kontrolowac wypowiedzi. hehehe
      m.s.
    • loppe Re: Dwie postawy wobec wydarzeń w Budapeszcie 19.09.06, 10:49
      zamiast się cieszyć że w Warszawie lepiej niż w Budapeszcie to fanatycy (co
      jest zresztą typowe dla reakcji na prawie każdy temat od roku he he) wysnuwają
      od ręki wnioski antywiadomojakie
      • homosovieticus Trudno mi zrozumieć co własciwie chciałeś nam 19.09.06, 10:55
        powiedziec. Kogo uważasz za fanatyka i co to są wnioski wiadomojakie?
        • loppe Re: Trudno mi zrozumieć co własciwie chciałeś nam 19.09.06, 12:01
          proponuję byś poszukał odpowiedzi w swoim temacie - do niego się ściśle
          odnioslem:)
          • homosovieticus Wybacz, ale dalej nie jest Twoja wypowiedź dla 19.09.06, 12:07
            mnie w pełni zrozumiałą. Nie rozumiem kogo miałeś na mysli pisząc o fanatykach
            i antywiadomojakim mysleniu i wnioskowaniu.
            • loppe Re: Wybacz, ale dalej nie jest Twoja wypowiedź dl 19.09.06, 12:11
              no chyba awanturników mam za fanatyków
              :)
              • homosovieticus Re: Wybacz, ale dalej nie jest Twoja wypowiedź dl 19.09.06, 12:14
                Jesli tak, to moim zdaniem nie masz racji. Okreslenia te nie są tożsame.
                • loppe Re: Wybacz, ale dalej nie jest Twoja wypowiedź dl 19.09.06, 12:22
                  z semantycznego pktu widzenia - masz absolutną rację
                  natomiast kogo ja miałem na myśli - to wybacz he he ja wiem lepiej od ciebie
                  • homosovieticus Re: Wybacz, ale dalej nie jest Twoja wypowiedź dl 19.09.06, 12:30
                    Temu nie zaprzeczam.
        • incognitto Re: Trudno mi zrozumieć co własciwie chciałeś nam 19.09.06, 14:32
          homosovieticus napisał:

> powiedziec. Kogo uważasz za fanatyka i co to są wnioski wiadomojakie?

fanatyczni przeciwnicy Pisu (a wielbiciele czerwonych złodziei) nie cieszą się, że od roku w Polsce nie rządza komuchy,
          chcieliby by naród powstał, obalił Kaczorów i wytrącił miecz z ziobrowej ręki..

niedoczekanie !:)
      • indris W Budapeszcie jest lepiej niż w Warszawie 19.09.06, 10:56
        Na pobyt węgierskich wojsk poza granicami kraju musi byc zgoda parlamentu, i to
        wyrażona kwalifikowana większością głosów. To dlatego Węgry wycofały się z
        Iraku, parlament przegłosował wprawdzie przedłużenie (łze)"misji", ale
        większość była niewystarczająca.
        Awanturnictwo aktualnego rządu polskiego zasługiwałoby na większe demonstracje
        niż w Budapeszcie.
        • homosovieticus Czasami mam wrażenie,że jestes w pełni dorosłym 19.09.06, 11:02
          forumowiczem o ukształtowanym światopogladzie. Tylko jednak czasami.
          twierdzac,ze Polski rzad ( poprzedni i obecny) "uskutecznia" AWANRURNICTWO
          dajesz , moim zdaniem, dowód,ze nie rozumiesz czym jest awanturnictwo
          polityczne na arenie miedzynarodowej.
    • jola_iza Re: homosovieticusie 19.09.06, 10:53
      A Twoja postawa? Ty nie z nudów? Ty z potrzeby serca, czy z obowiązku? A co z moją postawą?
      • homosovieticus Re: homosovieticusie 19.09.06, 10:59
        Trochę z nudów ale w zdecydowanej większości z PROTESTU przeciwko
        nieracjonalnemu mysleniu o sprawach Kraju,który kocham i w którym żyje.
        Nie potrafię scharakteryzować Twojej postawy poniewaz zbyt mało Twoich postów
        czytałem.Jesli Ci zalezy na moim zdaniu, to po pewnym czasie je wypowiem
        • jola_iza Re: Chwila, moment 19.09.06, 11:07
          To o Kraju piszemy czy o Budapeszcie? Jeśli o Budapeszcie to mojej postawy nie scharakteryzujesz z prostej przyczyny. Nie wypowiadam się na temat, którego nie znam. Wracając do głównego postu postaw jak widać wiele, dlaczego wyszczególniłeś tylko dwie?Idąc dalej tym tropem zarzucasz Sawie coś co sam uskuteczniasz i zarzucasz bezpodstawnie, Sawa przeważnie pyta i chwała jej za to. Smierdzi mi to męskim szowinizmem :)
          • homosovieticus Re: Chwila, moment 19.09.06, 11:16
            Wan piszeąc o Budapeszcie pisze o krajowej aktywnosci i do niej nawołuje.
            Sawa zaś wypowiada sie tak politycznie niedojrzale,ze jedynym eleganckim tego
            usprawiedliwieniem jest fakt,ze robi to z NUDÓW.
            W innym wypadku musiałbym Jej przypisać lenistwo intelektualne lub głupie
            politykierstwo.
            Wyrózniłem dwie wypowiedzi bo ich ton bedzie przewazał w mediach i na forum.
            • jola_iza Re: A coś się czepił 19.09.06, 11:28
              Sawy? Politycznie dojrzałe wypowiedzi Nowytora,Skina i innych panów to jest TO?
              Oj coś mi dalej śmierdzi? Ja sobie nie życzę odbierania kobietom praw do wypowiedzi tylko z tego powodu, że Bóg obdarzył je tą a nie inną płcią:)
              • homosovieticus Re: A coś się czepił 19.09.06, 11:32
                Róznica płci ma odbicie nie tylko w organach zewnetrznych ( niech żyje ta
                róznica) ale przede wszystkim w PRACY mózgu.
                • jola_iza Re: A coś się czepił 19.09.06, 11:39
                  Mózg kobiety i mężczyzny różni się budową i inaczej przetwarza informacje. Dlatego też nikogo nie powinny dziwić odmienne zachowania przedstawicieli obu płci. To ,że mózgi są różne i inaczej pracują nie upoważnia do wartościowania :)
                  • homosovieticus Masz rację. 19.09.06, 11:42
                    pa!
                • biedronka24 dlatego nie paplaj na forum 19.09.06, 11:40
                  jak byle baba - bo w tym faceci sa slabi, i niezmiernie latwo daja sie
                  prowokowac tylko bierz sie do roboty jak inni faceci, a nawet niektore baby ;)
                  Zostaw bzdety Michnikom i tym wiesz....
                  • biedronka24 I nie zmuszaj bym zadala sobie pytanie 19.09.06, 11:51
                    z jakiej racji jedni pracuja ozorem na slawe a inni w ciaglym stresie nabywaja
                    wrzody i kolejne zmarszczki choc w innym kraju mogliby juz dawno odcinac kupony
                    za patenty i zyc za 47 za godzine a nie za 7 em ;)
                • wartburg4 Re: A coś się czepił 19.09.06, 12:42
                  homosovieticus napisał:

> Róznica płci ma odbicie nie tylko w organach zewnetrznych ( niech żyje ta
                  > róznica) ale przede wszystkim w PRACY mózgu.

a kto ma lepsze wyniki?
                  • homosovieticus Re: A coś się czepił 19.09.06, 13:18
                    wartburg4 napisał:

> homosovieticus napisał:
                    >
                    > > Róznica płci ma odbicie nie tylko w organach zewnetrznych ( niech żyje ta
                    >
                    > > róznica) ale przede wszystkim w PRACY mózgu.
                    >
                    > a kto ma lepsze wyniki?

W róznych dziedzinach życiowej aktywności obie płcie mózgu uzyskuja rózne
                    wyniki.
                    Uważa sie powszechnie,że w syntezach intelektualnych mózg męski przewaza
                    zdecydowanie.
                    • wartburg4 Re: A coś się czepił 19.09.06, 13:26
                      homosovieticus napisał:

> >
                      > W róznych dziedzinach życiowej aktywności obie płcie mózgu uzyskuja rózne
                      > wyniki.

to mózg jest dwupłciowy? Sorry, ale to nie jest odpowiedź.

> Uważa sie powszechnie,że w syntezach intelektualnych mózg męski przewaza
                      > zdecydowanie.

a kto to sprawdził?
                      • homosovieticus Re: A coś się czepił 19.09.06, 13:32
                        Płciowość jest wyłączną przyczyną róznic w pracach mózgu kobiety i mężczyzny.
                        decyduje o róznicach.
                        Tak się uważa, do tej pory, w swiecie neurofizjologów.
                        ps
                        To była odpowiedź dla człowieka ROZUMIEJACEGO co oznacza fizjologicznie
                        płciowość bez względu na stopień złożoności centralnego układu nerwowego.
                    • pandada nie ma "mózgu męskiego" 19.09.06, 13:28
                      każdy ma swój. A ty przypominasz Murzyna bez nogi, który chce udowodnić białemu,
                      że wygra z nim na 100 metró z powodu tego samego zabarwienia skóry co A.Powell
                      • homosovieticus Re: nie ma "mózgu męskiego" 19.09.06, 13:35
                        "męski mozg" miał Einstain a kobiecy Maria Curie.
                        On dokonał wielkiej syntezy dotyczczasowej odkryć z fizyki a Ona analizy
                        zjawisk promieniotwórczych.
                        • pandada no tak - czarni lepiej biegają 19.09.06, 13:58
                          biali lepiej pływają
                          żółci są inteligentniejsi

to są prawdy statystyczne, z których można wyciągać wnioski statystyczne.
                          Natomiast do konkretnych osób nie bardzo mają zastosowanie.

Choćby biały Wariner deklasujący przeciwników w sprincie na 200m.
                      • wartburg4 jest mózg męski i żeński 19.09.06, 13:37
                        tak samo jak są biali i murzyni, ktorzy szybciej biegają :)
                        • homosovieticus Re: jest mózg męski i żeński 19.09.06, 13:53
                          Powinieneś wiedzieć,że wsród genetyków panuje poglad, że gdyby w społeczeństwie
                          ZAPEWNIONO równy dostęp do wszystkiego Paniom i Panowm to mężczyźni
                          NAJPRAWDOPODOBNIEJ NIEPROPORCJONALNIE częsciej niz kobiety beda działali na
                          polu polityki,prowadzili interesy i zajmowali sie nauką.
                          Zmiana tych predyspozycji wymagałaby bardzo długiego czASU ODDZIAŁOWYWANIA GENU
                          ZWANEGO KULTUROWYM.
                          • wartburg4 a co z murzynami? 19.09.06, 13:57
                            Czy oni też mają gen kulturowy? Czy tylko sprinterski?

homosovieticus napisał:

W róznych dziedzinach życiowej aktywności obie płcie mózgu uzyskuja rózne
                            > wyniki.
                            > Uważa sie powszechnie,że w syntezach intelektualnych mózg męski przewaza
                            > zdecydowanie.
                            • homosovieticus Murzyni trzymaja sie dobrze a Ty sie ucz! 19.09.06, 14:02
                              A. Moir, D. Jessel
                              PŁEĆ MÓZGU 21,00zł

Powiększ
                              Anne Moir, David Jessel
                              PŁEĆ MÓZGU
                              O prawdziwej różnicy między mężczyzną a kobietą
                              (Brain Sex. The Real Difference Between Men and Women)
                              Przełożyła z angielskiego Nina Kancewicz-Hoffman
                              wyd. II dodruk (2000)
                              oprawa broszurowa, ark. wyd. 14,3

Autorzy tej głośnej w świecie anglosaskim książki, powołując się na wyniki
                              najnowszych badań, dochodzą do wniosku, że różnice między kobietą a mężczyzną w
                              postrzeganiu świata, w ekspresji uczuć, w uzdolnieniach i umiejętnościach
                              wynikają przede wszystkim z biologii mózgu. Hormony płciowe wywierają wpływ na
                              kształtowanie mózgu w rozwoju płodowym i to właśnie (a nie uwarunkowania
                              historyczne i społeczne) jest powodem podstawowych różnic między ludźmi.
                              Książka, miejscami kontrowersyjna i sensacyjna, prowokuje i skłania do
                              refleksji nad wciąż żywym problemem płci.

ISBN 83-06-02321-8

• wartburg4 murzyni wcale się dobrze nie trzymają... 19.09.06, 14:07
                                W Afryce wojny, rzezie, zarazy, bieda... Najwyraźniej nie umieją się rządzić i
                                brakuje im genu kulturowego. Jeszcze żaden nie dostał Nobla.

Nie zasłaniaj się feministycznymi publikacjami.
                                • homosovieticus zwykle zasłaniam się, jesli już, listkiem figowym. 19.09.06, 14:15
                                  Zajrzyj do Ojca wspólczesnej biogenetyki Wilsona. Pisał na ten temat w "Naturze
                                  ludzkiej".
                                  Nudzi mnie Twoja niekompetencja połaczona z checia dawania wyrazu ,ze ROZUMIESZ
                                  o czym piszę.
                                  • wartburg4 hmm... a ja próbuję wydobyć z ciebie jakieś 19.09.06, 14:29
                                    własne przemyślenia, których najwyraźniej nie masz...
                                    • biedronka24 na temat wartburgow 19.09.06, 14:41
                                      he, he.
                                      No coz - dziubdzius. Nietrudno stwierdzic ze twoje oscyluja wokol cieplego
                                      mruczenia bokserow - tam gdzie i twoje fascynacje....

Spojler mozesz montowac- rdze i tak widac- hi, hi....

Bidne, bidne pismaki gazetowe....i nisko fruna ich marzenia, a szczyt ich w
                                      telewizji z duza iloscia reklam...
                                  • biedronka24 Calkiem prawdopodobne, ale 19.09.06, 14:32
                                    zlodziejem moze byc i kobieta i mezczyzna- na swoj sposob. I jak zaczales o
                                    Wegrzech do dokoncz na ten temat.
                                    To sa sprawy fundamentalne. Przyjemnosci zostaw na pozniej i sie do nich
                                    przygotuj. To jest to z czym ma wielu mezczyzn problemy. Nie potrafia czekac :)
                          • biedronka24 Homos! 19.09.06, 14:16
                            do roboty. Filozofujesz i upraszczasz. Obrazajac tym samym genetykow:).
                            Nie schodz na poziom pacyn z ktorymi rozmawiasz.
                            Filozofujesz a i tak nie bedziesz wiedzial tyle co ja na ten temat przez ten
                            dziwny przypadek ze to ja mam ´kulturowy´ dostep do tego co mnie bardziej
                            ciekawi a ciebie tylko wyrywkowo ;).
                            Roznice sa - ale w praktyce nie maja istotnego znaczenia dla skutkow - czyli
                            rozwoju nauki i kultury. Jedni pracuja w balaganie a inni w idealnym porzadku.
                            To co sie liczy to mozliwosci powtorzenia ich wynikow.
                            To co napisales na gorze - to czyste spekulacje. Daruj.
                            Nikt na to czasu nie traci. Sa wazniejsze roznice a ty pedzsz w hormony w zyciu
                            plodowym. Przede wszystkim mozg rozwija sie jednak dojrzewajac.
                            I mozna mu w tym czasie wyrzadzic olbrzymia krzywde w czym niekotrzy sie
                            specjalizuja. Cala reszta jest ciekawa ale nie az tak istotna.
        • buraque ty i racjonalne myślenie 19.09.06, 12:10
          to dwa wzajemnie znoszące się wektory, zostaje zero
          • homosovieticus racjonalne myślenie to wyłacznie domena buraque 19.09.06, 12:12
            i podobnych jemu racjonalistów.
            Ten typ myślenia przewaza w TVN24 i na jarmarkach sexshopów
            • buraque Re: racjonalne myślenie to wyłacznie domena buraq 19.09.06, 12:15
              homosovieticus napisał:

> i podobnych jemu racjonalistów.

żebyś wiedział, pragmatyzm to jedna z moich cech, jest to rzecz ci zupełnie
              obca bo jesteś dokrtynerem, dogmatykiem i fanatykiem
              • homosovieticus Masz rację. 19.09.06, 12:38
                Poniewaz nie jesteś doktrynerem, dogmatykiem ani fanatykiem.

ps
                Moim zdaniem, masz cechy, których po latach bedziesz się wstydził.
                • buraque Re: Masz rację. 19.09.06, 13:20
                  homosovieticus napisał:

> ps
                  > Moim zdaniem, masz cechy, których po latach bedziesz się wstydził.

ja juz się wstydzę za takich jak ty
    • idiotyzmy-kacze Dążenie do usunięcia kaczyńskich to postawa 19.09.06, 11:41
      propolska. Bez względu na to jakimi metodami.
      • homosovieticus Mógłbyś tę myśl jakoś poważnie uzasadnić? 19.09.06, 11:53
        Zaciekawiłeś zapewne nie tylko mnie.
        • idiotyzmy-kacze To bardzo proste - kaczyńscy prowadzą skrajnie 19.09.06, 11:56
          antypolską politykę. Objawia się ona nie tylko doprowadzeniem do izolacji Polski na arenie międzynarodowej, jak i powiekszaniem istniejących patologii w kraju. Od początku swoich "rządów" nie podjęli ani jednej decyzji, która miałaby na celu dobro Polski.
          • homosovieticus Re: To bardzo proste - kaczyńscy prowadzą skrajni 19.09.06, 12:03
            Nie ma zadnej izolacji Polski na arenie miedzynarodowej. Nieprzychylne PiS-owi
            krajowe media próbują z uporem wmawiać NIEDOŚWIADCZONYM politycznie
            słuchaczom ,ze taka izolacja ma miejsce.
            Nieprzychylnośc ta jest wynikiem ciagnacej się od lat róznicy zdań na temat
            fundamentalnych zasad na jakich powinna sie odbywac polska transormacja
            ustrojowa i zwiazana z nią budowa wolnego rynku.
            Uosobiają ja osoby Michnika i J.Kaczyńskiego i słynne ich debaty telewizyjne.
            • biedronka24 i krotkie majteczki w sandalkach 19.09.06, 12:14
              wstydzace sie j. polskiego....
            • idiotyzmy-kacze Re: To bardzo proste - kaczyńscy prowadzą skrajni 19.09.06, 12:16
              Szczególnie stosunki z Rosją i Niemcami kwitną. Anglików też potrafili skutecznie zrazić.

Nieprzychylność części mediów jest spowodowana przede wszystkim działaniami PiSu. A ten ustrój, który próbuje budowac teraz kaczyński ma bardzo mało wspólnego z wolnym rynkiem za to wiele z PRLem a jeszcze więcej Białorusią
              • biedronka24 ten ustroj glabie nie buduje ani tylko 19.09.06, 12:18
                Kaczynski ani twoj zraniony tuszek- ani ty na forum.
                Buduja go ludzie ktorzy pracuja. Ale do podobnych tobie to raczej nie dotrze....
                • idiotyzmy-kacze ludzie nie budują ustroju, ustrój budują politycy 19.09.06, 12:25
                  Jaki wpływ mieli Białorusini na to, że ich kraj nie jest demokracją tylko groteskową półdyktaturą w której nizależni dziennikarze i działacze opozcyji przepadają jak kamfora ? Żaden. Oni po prostu wybrali Łukaszenkę. Obiecywał (tak jak kaczyńscy) mieszkania, zasiłki, wzrost pensji i tak dalej, a o rezygnacji z demokracji nic nie mówił.
                  • biedronka24 widac wplywy srodowo- Michnikowe 19.09.06, 12:36
                    a dzis wtorek.
                    Krasnoludek - ile wazysz? 7em kg
                    Krasnoludek - bez jaj - ile wazysz?
                    Hm-bez jaj to 5........
                    • idiotyzmy-kacze wróć jak wytrzeźwiejesz 19.09.06, 12:46
                      Nie wiem co bierzesz ale to ci naprawdę porządnie lasuje mózg.
                      • biedronka24 nie wroce - bo raz ze z takim jak ty 19.09.06, 12:58
                        chamstwem mi nie po drodze, a normalnych rodakow znam wystarczajaco wielu by z
                        nimi wymieniac opinie niekoniecznie wirtualnie.
                        Nie wroce- bo dla mnie pisanie tu to strata czasu,
                        Nie wroce bo musze sama cos skonczyc i zabrac dzieci do domu, ktory wyjatkowo i
                        w pocie czola szykuje mi tez moj maz.
                        Polacy sa tylko w Polsce, tacy ktorzy o dom potrafia dbac. A idiotyzmow jest od
                        groma na swiecie....
              • homosovieticus Re: To bardzo proste - kaczyńscy prowadzą skrajni 19.09.06, 12:29
                Stosunki z Rosja i Niemcami uległy pogorszeniu ale stało sie to wskutek
                miedzynarodowych działań sił ,które przegrały osatnie wybory w Polsce z jednej
                strony i z "lekcewazenia" interesów Polski, przez oba mocarstwa, z drugiej
                strony.
                Rózne moze byc rozumienie wolnego rynku przez tych ,którzy odgrywaja na nim
                wiodaca role oraz przez tych ,których ta rola krepuje w działaniach.
                • idiotyzmy-kacze Re: To bardzo proste - kaczyńscy prowadzą skrajni 19.09.06, 12:54
                  Rozumiem, że to "międzynarodowe siły" zmusiły kaczyńskich do tych antyniemieckich szopek ? Te same siły zmusiły Marcinkiewicza do wbicia Anglikom noża w plecy ? Te same siły uniemożliwiają im budowę gazociągu północnego ?Wizyta kaczyńskiego w UE polegała na tym, że starał się wszystkich przekonać, że jest w miarę normalny.

kaczyńscy z jednej strony utrudniają działanie małym i średnim przedsiębiorcom podnosząc podatki i wprowadzając dodatkowe, ogromne wręcz uprawnienia dla instytucji kontrolnych, z drugiej zaś dotują zagrniczne koroporacje. Co to ma wspólnego z wolnym rynkiem a także zdrowym rozsądkiem ?
          • biedronka24 a w Polsce ludzie na forumach tylko pracuja 19.09.06, 12:13
            i tez wszystko przez Kaczory oczywiscie. Najwiecej tej ciezko pracujacej -
            dzielnej opozycji....
            Zawracanie glowy, a ludzie ktorzy cos robia nie potrzebuja ani komisji z USSR,
            ani tuskiej edukacji ani brukselskiej ani nawet powaznych panow z USA.
            Jak to mowia - Polak jak chce kupic to i tak kupi, jak nie- to nie.
            W Niemczech policja nawet konie leasinguje, a tu prosze cudowne przemiany tuszek
            zajeczych i zaden rodzimy niezrzeszony inwestor innego jak zlodziejski kredytu
            wziasc nie moze.
            Jego emitencja stawic sie nie moze, bo walczy o niezaleznosc i zapomnialby ze w
            USA paru panow by go w 5 minut przyprowadzilo w podobnej sytuacji a emitencja
            ruszyc sie nie moze. Idiotyzmy walczy przeciw izolacji mamlac ozorem przeciwko
            wlasnemu krajowi (z dawien dawna wiadomo, ze to pomaga- wszyscy kochaja zdrajcow
            i obdzielaja ich nowymi obywatelstwami) a wszyscy najbardziej ciesza sie z tego
            ze jego mamlencja herr Michnik znow wode z mozgu dzieciakom robi.
            Tym samym, ktore nie wiedza do dzis ani kto wywolal te wojne ani komu i jak sie
            ´bledy komputerowe´ generuja.
            I potem biegaja takie smutne niedojrzale mlodzieze choc wiekowe w krotkich
            majtkach, pod obwislym brzuszyskiem i sandalkach sportowych z nabozenstwem
            lustrujac ceny w sklepach niemieckich i odezwac sie ni be ni me nie potrafia do
            matki i dziecka mowiacych po polsku - bo to zapewne wstyd jest- wiadomo....
            • homosovieticus masz wiele racji biedroneczko białoczerwona :)) 19.09.06, 12:18
              Leć wyżej az do Nieba.Tak chyba wołałem wypuszczajac z rak złapana biedronke
              gdy takze biegałem w krótkich majteczkach po łące.
            • idiotyzmy-kacze Re: a w Polsce ludzie na forumach tylko pracuja 19.09.06, 12:21
              > i tez wszystko przez Kaczory oczywiscie

A kto "rządzi" przez ostatni rok ? kaczyńscy
              To oni odpowiadają za wszystko co się dzieje, a nie opozycja. Tym bardziej, że wszystkie projekty ustaw zgłoszone przez PO leżą w szufladzie marszałka "Bij Dzieci" Jurka i nie weszły nawet od pierwszego czytania.

PS ja mamlam ozorem nie przeciwko swojemu krajowi tylko przeciwko kaczyńskim prowadzącym skrajnie antypolską politykę
              • biedronka24 przeciwko twojemu ozorowi sa fakty 19.09.06, 12:35
                ktorych nie przykryjesz. Np rozwiazania podstawione dla roznych zakladow
                ubezpieczen o ktorych kazdy wie ze NIGDZIE sie nie sprawdzily.
                Ale czego sie nie robi by miec nad czyms kontrole. Polski rynek sie rozwija i
                kazdy osiol wie ze jest podatny na korupcje. Ale tylko swinia udaje ze tego nie
                widzi i takich mozliwosci nie bylo i nie ma i tylko swinia nie ma na uwadze
                mechanizmow ktore chronia przed korupcja obywateli.
                To wszystko. A ostatni rok- okazuje sie ze wystarczy tylko troche przystopowac
                zlodziejstwo i troche nie przeszkadzac gospodarce by wszystko kwitlo. Nic wiecej
                :). Tylko gluptak nie wie tez - ze mozliwosci nabywcze mamy i bedziemy miec
                wieksze od Niemca ktory juz swoje mieszkanie wylozyl wszystkim co sie dalo od
                podlogi po sufit i samochod dla dziecka.
                Okazuje sie ze w tym przypadku bezpieczenstwo prawne jest o niebo wazniejsze od
                najprzemyslniejszych i przekombinowanych reform. Mamlania antypolskiego
                komentowac nie bede bo cos takiego nie ma chyba nigdzie swojego odpowiednika
                poza zorganizowana mafia z zalozenia odrzucajaca ´malostkowosci´ narodowe bo
                zorganizowana szara finansjera malostkowosci i ograniczen przeciez nie lubi a
                najbardziej nie lubi tez ograniczen prawnych takich jak walka z korupcja czy
                monopolem:))))))))
                • idiotyzmy-kacze Re: przeciwko twojemu ozorowi sa fakty 19.09.06, 13:07
                  Przez ostatni rok swoich rządów kaczyńscy nie zrobili nic żeby ograniczyć korupjcę. Nadal jest tak, że to urzędnik podejmuje decyzję - nie ma ani jasnych pocedur ani określonych terminów podjęcia decyzji. Dlatego tez poziom korupcji nie zmnieszył się. A to, że prokuratura wzięła się za sędziów piłkarskich nie ma najmniejszego znaczenia dla przeciętnego Kowalskiego, ani dla gospodarki.

> To wszystko. A ostatni rok- okazuje sie ze wystarczy tylko troche przystopowac
                  > zlodziejstwo i troche nie przeszkadzac gospodarce by wszystko kwitlo. Nic wiecej

Złodziejstwo jest teraz jeszcze większe niż za czasów SLD, PiS podnosi wszelkie możliwe podatki. W nowym projekcie PiSu urzednicy skarbowi mogą w każdej chwili wejść do każdej firmy na podstawie legitymacji służbowej - nawet gdy właściciela nie ma.

> :). Tylko gluptak nie wie tez - ze mozliwosci nabywcze mamy i bedziemy miec
                  > wieksze od Niemca ktory juz swoje mieszkanie wylozyl wszystkim co sie dalo od
                  > podlogi po sufit i samochod dla dziecka.

Siła nabywcza Polaka wyższa od zarabiającego kilka razy tyle Niemca ? Buahahahahaha każdy student I roku ekonomii zabiłby cię śmiechem za tę bzdurę

> ograniczen przeciez nie lubi a najbardziej nie lubi tez ograniczen prawnych > takich jak walka z korupcja czy monopolem:))))))))

A to musi lubić kaczyńskich bo zwiększają możliwości korupcji a zamiast walczyć z monopolem budują nowe , aktualnie na rynku energetycznym
                  • biedronka24 widzisz skarbie ostrzegalam 19.09.06, 13:17
                    ale halniaczek jak to halniaczek kiepska oslone zerwal...
                    Zbyt wiele wyszlo na jaw w ciagu tego roku, ze nawet najwiekszym niedowiarkom
                    wloski deba stanely. A jeszcze stana wyzej...
                    Nie znam twojej funkcji na tym forum ale jest dosc plaska- tak bym powiedziala.
                    Na statyste swietnie sie nadajesz. Z indywidualna rola byloby gorzej.
                    Studenci pierwszego roku ekonomii mlodzi sa. A szalony dochod w jednym roku, w
                    nastepnym moze oznaczac totalny krach. To wiedza ci co ekonomii ucza sie w
                    praktyce i nieco dluzej...
                    Poza tym - nawet tych mlodych zapytaj o pomylki komputerow.. Bedzie wesolo,
                    mowie ci... Bo sie okaze jakie to systemy najwiecej maja tych pomylek, a wtedy
                    moze pasc pytanie dlaczego te omylkowe wybrano za twoich tuszek... :).
                    Rynek energetyczny moze ocenic ktos kto z niego korzysta. Bedac przypietym do
                    kaloryfera na Czerskiej ocenic mozesz nie wiele. Co innego na koncu podlaczenia
                    do lini gazociagu - tam realia bywaja ostrzejsze....
                    A teraz Adieu - statysto. Wspolczuje zajecia. Ja swoje talenty oceniam na wiecej :)
                    • jola_iza Re: A oprócz inwektyw ? 19.09.06, 13:22
                      i narzekań coś jeszcze potrafisz? Zostań tam gdzie jesteś i nie wracaj boża krówko.
                      • biedronka24 wiedzialam ze zareagujesz na te czerska 19.09.06, 13:28
                        oprocz tych ´inwektyw´ beda inne - zupelnie niezaleznie odkryte przez zupelnie
                        niezaleznych ludzi.
                        Co do zyczen tych przypietych dla tych co pracuja - to nie ma watpliwosci i
                        zludzen, ze sie ich wysyla:).
                        Jak widze rola rozpisana na wielu statystow...:).
                        • jola_iza Re: i słusznie, punkt dla Ciebie 19.09.06, 13:36
                          Reaguję na inwektywy .Swoją drogą gdyby nie tacy jak Ty Czerska z niczym by mi się nie kojarzyła. GW nie czytam z wyboru.
                          • biedronka24 o, nie tylko ten punkt 19.09.06, 13:42
                            bo nie jestem jedyna osoba ktora wie w jakich srodowiskach W KRAJU renome ma GW.
                            A ja o tym nie wiem bynajmniej z relacji GW tylko z zycia wiec juz z tego faktu
                            wynika, ze wspolwiedzacych moze byc wiecej :)))))).
                            I nie zauwazylam bys zareagowala na inwektywy tego, kogo bronisz a mowia o mnie,
                            ze jestem spostrzegawcza.
                            Przepraszam ale musze konczyc. Reszta wyborow statystow naprawde juz mnie nie
                            interesuje.
                    • idiotyzmy-kacze Re: widzisz skarbie ostrzegalam 19.09.06, 14:33
                      Wyszło na jaw, że
                      1. PiS zwiększyło podatki i podniosło ceny urzędowe
                      2. PiS nie zrobiło nic z sytuacją w służbie zdrowia
                      3. PiS zablokowało nowelizację ustawy lustracyjnej
                      4. PiS nie zaproponowało żadnego pomysłu na ZUS
                      5. funkcjonariusze PiSu topią ważne śledztwa
                      6. i tak dalej

> Studenci pierwszego roku ekonomii mlodzi sa. A szalony dochod w jednym roku, w
                      > nastepnym moze oznaczac totalny krach. To wiedza ci co ekonomii ucza sie w
                      > praktyce i nieco dluzej...

O ile się nie mylę to Niemcy zarabiają kilkakrotnie więcej od Polaków przez ostatnie kilkadziesiąt lat. I przez te ostatnie kilkadziesiąt lat siła nabywcza przeciętnego Niemca jest kilka razy wyższa od przeciętnego Polaka. Jak nie wierzysz to sprawdź ile miesięcy Niemiec i Polak muszą pracować na nowy samochód.

> Poza tym - nawet tych mlodych zapytaj o pomylki komputerow.. Bedzie wesolo,
                      > mowie ci... Bo sie okaze jakie to systemy najwiecej maja tych pomylek, a wtedy
                      > moze pasc pytanie dlaczego te omylkowe wybrano za twoich tuszek... :).

To jest już uzpełnie bez sensu. Jak wytrzeźwiejesz to postaraj się sformułowac swoją myśl w języku polskim

> Rynek energetyczny moze ocenic ktos kto z niego korzysta. Bedac przypietym do
                      > kaloryfera na Czerskiej ocenic mozesz nie wiele.

Nie bardzo rozumiem skąd się bierze twoja obsesja, że ktoś kto jest antypisowski musi od razu być dziennikarzem GW. Przecież kaczek nienawidzi większość tego społeczeństwa. Aha, z prądu korzystam jak większość Polaków, to nie Bantustan (jeszcze)

> A teraz Adieu - statysto. Wspolczuje zajecia. Ja swoje talenty oceniam na wiece
                      > j :)

A jednak marnujesz te swoje "talenty" dyskutując ze mną. A mogłabyś przecież pracować w tym czasie w cyrku.
                      • biedronka24 nie 19.09.06, 14:52
                        traktuje cie niepowaznie- tak jak na to zaslugujesz. W przeciwienstwie do
                        rzeczywistosci ktora ty z kolei traktujesz po macoszemu :).
                        Kazdy sobie rzepke skrobie. Jak ci zona wbije cos ostrego w okolice serca z
                        racji na ten odbior rzeczywistosci to nie dziw sie potem, ze zachowala sie po
                        niemiecku:))))). Tutaj to norma i dlatego tak niewiele jest trwalych malzenstw,
                        a ludzie lepiej traktuja samochody niz bliskich sobie ludzi :)))))))
                        Ale skoro jej nie znasz - znaczy sie ze:
                        1- nie odrywasz wzroku od ekranu na ktory splywaja poza tym tylko politycznie
                        poprawne wiadomosci
                        2- nigdy nie udalo ci sie byc cenionym pracownikiem, ktory z racji na talenty i
                        umiejetnosci oraz profesjonalizm ma duza niezaleznosc i nielimitowany czas pracy
                        3- nie masz zony, ktora potrafi osadzic cie w tej rzeczywistosci przy pomocy
                        dzieci i domu.

Smutne to, ale mozesz sobie wmawiac ze jestes szczesliwy ;)
                        Czesc.
                        • idiotyzmy-kacze Pisałem ci już wyżej - wróć jak wytrzeźwiejesz 19.09.06, 15:37
                          Na razie te "myśli", które chcesz przekazać są tak pokręcone, że normalny człowiek niewiele z nich potrafi zrozumieć. I to co piszesz nie ma nic wpsólnego z tym na co odpowiadasz.

PS Gdybym nie miał nielimitowanego czasu pracy to jak do ciężkiej cholery mógłbym marnować tyle czasu na forum kraj ?
                          • biedronka24 tokuj dalej- skarbie 19.09.06, 15:41
                            gluszce sa w koncu pod ochrona...
                            Ja nie gustuje...
                            Mamusia cie utrzymuje? Czy moze w kraju mozna sie utrzymac za pisanie polityki
                            politycznie poprawnej na forumach? :)))))
    • kowianeczka Re: Dwie postawy wobec wydarzeń w Budapeszcie 19.09.06, 12:03
      Nie chcialabym byc niegrzeczna homosovieticus, ale badz laskaw odpier-dolic sie
      od Tuska. Trzeba bylo pojsc do wyborow i glowac. Jakos nie przypominam sobie,
      abys pisal, ze bralas udzial w wyborach, natomiast do powiedzenia masz az nadto.

kowianeczka
      • homosovieticus Re: Dwie postawy wobec wydarzeń w Budapeszcie 19.09.06, 12:09
        Równiez nie chciałbym być niegrzecznym więc nic Ci nie odpowiem w podobnym
        tonie.
    • belkot_belkot_belkot Antypolska i awanturnicza jest działalność PiS 19.09.06, 12:20
      Demontaż Państwa jest antypatriotyczny. Wrogie ambasady zacierają ręce
    • maria-anna Re: Dwie postawy wobec wydarzeń w Budapeszcie 19.09.06, 12:53
      Świetnie,że mieszkańcy Budapesztu zaprotestowali przeciwko kłamstwom
      swojego (?)premiera.Dziwić moze sposób protestu,ale jak nie ma innej możliwości,
      tylko podpalenie gmachu telewizji.No,cóż -oni juz to przerabiali.
      • homosovieticus Zapomina się w mediach podawania do wiadomości, 19.09.06, 13:20
        ze ten premier wegierski to członek węgierskiej socjaldemokracji o rodowodzie
        analogicznym do rodowodu naszej SLD.
        • maria-anna Re: Zapomina się w mediach podawania do wiadomośc 19.09.06, 13:24
          W tym momencie nie jest ważne jest z jakiej opcji jest premier.
          Premier okłamał społeczenstwo i robił to od dłuższego czasu.A teraz są
          dramatyczne tego konsekwencje.Historia lubi się powtarzać.Politycy powinni
          o tym pamietac:(
          • homosovieticus Kłamstwa węgierskiego Premiera wynikały 19.09.06, 13:40
            moim zdaniem, z tych samych powodów co kłamstwa Mazowieckiego, Pawlaka,
            Suchockiej, Oleksego, Cimoszewicza, Millera i Belki.
            Z interesu "beneficjentów " przemian ustrojowych , którzy takze na Węgrzech
            nalezeli do zdecydowanej mniejszosci.
            • maria-anna Re: Kłamstwa węgierskiego Premiera wynikały 19.09.06, 13:58
              Kłamstwa węgierskiego premiera dotyczyły dobrej sytuacji gospodarczej na
              Węgrzech. Zadnej analogii do wymienionych polityków nie widzę,jest zbyt
              odległa.
              • homosovieticus Re: Kłamstwa węgierskiego Premiera wynikały 19.09.06, 14:05
                Może po prostu jestes krótkowidzem.
                W polityce aż się roi od takich ludzi.To tradycja mysli lewicowej.
                • maria-anna Re: Kłamstwa węgierskiego Premiera wynikały 19.09.06, 14:10
                  Kłamstwa dot.sytuacji gospodarczej.A nasza sytuacja jest dobra.To,że dzis
                  sytuacja jest dobra -dobrze swiadczy o polityce poprzednich premierów.
                  To co jest dobre, z dnia na dzień nie powstaje.
                  To ty jesteś chyba krótkowidzem:).
        • jola_iza Re: W których mediach? 19.09.06, 13:29
          Ja cały czas widzę i słyszę o jaką partię chodzi. Coś mi się wydaje, że to Ty cierpisz na niedosyt:)
          • homosovieticus z takimi rozmowami do kataryny lub franka. 19.09.06, 14:10
            Tobie wiele rzeczy się wydaje. To skutki trwania przy paradygmacie pewnego
            starozytnego filozofa greckiego. Pisałem o tym wielokrotnie.
        • pandada Ale cóż on zrobił złego? 19.09.06, 13:34
          prawie wszyscy politycy kłamią. Giertycha, Kurskiego czy Kaczyńskich nawet łatwo
          na tym złapać.
          Premier Węgier jednak przyznał to sam. A zatem - przestał kłamać.
          Wniosek: politycy, nie ustawajcie w kłamstwach, bo to się dla was źle skończy.

Inna sprawa, że demoluje ok. 500 prawicowych bojówkarzy. Zatem ci, którzy mają
          za przeciwników bardziej cywilizowane grupy nie muszą aż tak uważać na nagłą
          szczerość.
          • maria-anna Re: Ale cóż on zrobił złego? 19.09.06, 13:40
            Albo przyznajcie sie do tego,że kłamiecie. A poza tym,uważajcie na "pluskwy"
            w gabinetach:)
      • pandada mieszkańcy Budapesztu? 19.09.06, 13:48
        a bijatykę kiboli nazwiesz "reakcją mieszkańców Warszawy"?
        • maria-anna Re: mieszkańcy Budapesztu? 19.09.06, 13:56
          Kiedys też tak komentowano i nazywano "chuligańskimi wybrykami":(
          • pandada a czym jest palenie samochodów 19.09.06, 13:59
            i dewastowanie sklepów?
            • maria-anna Re: a czym jest palenie samochodów 19.09.06, 14:04
              To wyraz desperacji,wsciekłości i determinacji ogłupionego społeczeństwa.
              Jeśli politycy milczą,parlament odgradza sie od społeczeństwa,to społeczeństwo,
              tak jak umie wyraza swój gniew. Liczne rewolucje,w tym francuska-tak przez nas
              ulubiona- jest tego najlepszym dowodem.
              Niepokoje społeczne są wyrazem konfliktu między władzą a społeczenstwem.
              • pandada jest sobie partia Fidesz 19.09.06, 14:13
                nakręca ona swoich zwolenników, którzy i tak lubią się bić z policją, w ogóle
                lubią bić i niszczyć.
                Jest to bandyckie ramię prawicy, która wyćmoże wykorzystuje nastroje społeczne,
                ale ich nie wyraża.

Kogo wolisz?

Kłamcę, który sam to przyznał, czy prowodyra bandyckiej grupy?

Ja bym oczekiwał od premiera dymisji, a ulicznych bandytów i ich patronów
                widziałbym w pudle.
                • maria-anna Re: jest sobie partia Fidesz 19.09.06, 14:17
                  ale premier nie chce poddac się do dymisji a zamieszki trwają nadal
                  • pandada bandytów trzeba wsadzać do pudła bez względu 19.09.06, 14:26
                    na decyzje premiera.

A może sobie podejdę do twojego autka, rozbiję cegłą szybę, i powiem: "bo
                    Kaczyński kłamie". A ty "no to nie ma sprawy".
                    • maria-anna Re: bandytów trzeba wsadzać do pudła bez względu 19.09.06, 14:43
                      Juz kilka tysięcy Wegrów demonstruje pokojowo na ulicach Budapesztu. To też
                      chuligani?
                      • pandada skoro pokojowo, to nie chuligani 19.09.06, 16:18
                        ale żeby wybrać władzę potrzeba milionów, a nie tysięcy
    • jontek5 Znajdzie się takie nagranie z zebrania PiS? 19.09.06, 14:00
      Służby na pewno pilnowały, żeby nic nie przeciekło, ale to byłoby naprawdę
      świetne osiągnięcie, odkryć coś takiego! PRAWDZIWI dziennikarze, do roboty, bo
      jestem pewien, że takie teksty wśród wierchuszki PiS zdarzają się codziennie. :)
      • homosovieticus Takie nagranie z posiedzenia Rzadu juz było. To 19.09.06, 14:07
        podczas tego posiedzenia minister Obrony Szmajdzinski mówił bez zenady o
        ukrytych celach rzadu na którego czele stał Miller.
      • pandada myślisz, że na posiedzeniach są szczerzy? 19.09.06, 14:16
        przecież tam są potencjalni układowcy
        • jontek5 Re: myślisz, że na posiedzeniach są szczerzy? 19.09.06, 14:18
          Racja, skoro Kaczyńscy inwigilowali się nawzajem przed 1989 rokiem, to komu oni
          mogą ufać? Dwójmyślenie wyssali z mlekiem matki. :))
    • a.adas no pewnie... 19.09.06, 14:11
      to co sie dzieje w Budapeszcie to nie jest prawdziwa demokracja
      demokrację za to mamy w Warszawie i u nas takiego lżenia organów państwa nie
      będzie! (no chyba, ze do własdzy dojdzie lewicowa lewica)
      • janbezziemi Kryminalistami 19.09.06, 14:44
        nazwał premier Węgier tych, co podpalali gmach telewizji. Rząd za dużo dał i za
        pożno zorientował się, ze przeholował. Teraz czegos podobnego chcą Giertych i
        Lepper. Dziekuję!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka