marcus_crassus 28.09.06, 12:33 dlaczego PO to lewactwo. czy PO domaga się panstwa "solidarnego"??? ja tego zrozumiec nie moge. Lewactwa nie znosze. Ale za cholere nie rozumiem. Jak mozna byc komuchem i mowic ze liberaly to lewactwo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sierzant_nowak Re: lewaki 28.09.06, 12:36 > dlaczego PO to lewactwo. czy PO domaga się panstwa "solidarnego"??? > > ja tego zrozumiec nie moge. Lewactwa nie znosze. Ale za cholere nie rozumiem. > Jak mozna byc komuchem i mowic ze liberaly to lewactwo. Marcuss, spokojnie: 1. CZYM dla Ciebie jest lewactwo? Czym sie charakteryzuje lewak? Bo z FS wiem ze lewactwem nazywasz bande pacyfistycznych pozytecznych idiotow - a SLD na przyklad poslalo nas do Iraku, wiec to nie ta dzialka. Wiec jakie poglady nazywasz lewackimi? 2. PO nie moze mowic zbyt otwarcie o polityce liberalnej w tym kraju :D Ciemny lud trzeba wziasc z lekkim przemilczeniem - po kompromitacji PIS jest to mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: lewaki 28.09.06, 12:41 lewaki to a) skrajni czerwoni b) "nowa lewica" czyli wszystko w okolicach szyszkowskiej c)SLD nie bylo lewackie. SLD bylo nomenklaturowe. oni nie mieli pogladow. zreszta nie ma przelozenia pogladow partia lewicowa (nominalnie) = lewacka (np Blair) d)walczacy z liberalizmem gospodarczym, z obnizkami podatkow i z wolnoscia. PiS to sa wiec narodowe lewaki. Pierwszy czlon mi sie nico podoba. Drugi stanowczo nie. (jestem raczej umiarkowanym narodowym liberalem) :) zastanawiam sie wiec dlaczego PiSiaki nazywaja PO "lewactwem" przeciez ani w sferze gospodarczej ani w sferze politycznej PO nie ma zadnego zwiazku z haslami lewicowymi. to PiS caly czas bebni o Polsce solidarnej. dlaczego wiec wyzywa najmniej lewacka partie "lewacka"? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_wiesi Re: lewaki 28.09.06, 12:38 Złodziej zawsze najgłośniej krzyczy "łapać złodzieja". Poza tym w Polsce wystarczy nie potępiać homosi i nie dość mocno uwielbiać kieckowych by dostać łatkę lewaka. Odpowiedz Link Zgłoś