28.09.06, 12:33
dlaczego PO to lewactwo. czy PO domaga się panstwa "solidarnego"???

ja tego zrozumiec nie moge. Lewactwa nie znosze. Ale za cholere nie rozumiem.
Jak mozna byc komuchem i mowic ze liberaly to lewactwo.
Obserwuj wątek
    • sierzant_nowak Re: lewaki 28.09.06, 12:36
      > dlaczego PO to lewactwo. czy PO domaga się panstwa "solidarnego"???
      >
      > ja tego zrozumiec nie moge. Lewactwa nie znosze. Ale za cholere nie rozumiem.
      > Jak mozna byc komuchem i mowic ze liberaly to lewactwo.

Marcuss, spokojnie:
      1. CZYM dla Ciebie jest lewactwo? Czym sie charakteryzuje lewak? Bo z FS wiem ze lewactwem nazywasz bande pacyfistycznych pozytecznych idiotow - a SLD na przyklad poslalo nas do Iraku, wiec to nie ta dzialka. Wiec jakie poglady nazywasz lewackimi?

2. PO nie moze mowic zbyt otwarcie o polityce liberalnej w tym kraju :D Ciemny lud trzeba wziasc z lekkim przemilczeniem - po kompromitacji PIS jest to mozliwe.
      • marcus_crassus Re: lewaki 28.09.06, 12:41
        lewaki to

a) skrajni czerwoni
        b) "nowa lewica" czyli wszystko w okolicach szyszkowskiej
        c)SLD nie bylo lewackie. SLD bylo nomenklaturowe. oni nie mieli pogladow.
        zreszta nie ma przelozenia pogladow partia lewicowa (nominalnie) = lewacka (np
        Blair)
        d)walczacy z liberalizmem gospodarczym, z obnizkami podatkow i z wolnoscia.

PiS to sa wiec narodowe lewaki. Pierwszy czlon mi sie nico podoba. Drugi
        stanowczo nie. (jestem raczej umiarkowanym narodowym liberalem) :)

zastanawiam sie wiec dlaczego PiSiaki nazywaja PO "lewactwem"

przeciez ani w sferze gospodarczej ani w sferze politycznej PO nie ma zadnego
        zwiazku z haslami lewicowymi.

to PiS caly czas bebni o Polsce solidarnej. dlaczego wiec wyzywa najmniej
        lewacka partie "lewacka"?
    • kozaki_wiesi Re: lewaki 28.09.06, 12:38
      Złodziej zawsze najgłośniej krzyczy "łapać złodzieja". Poza tym w Polsce
      wystarczy nie potępiać homosi i nie dość mocno uwielbiać kieckowych by dostać
      łatkę lewaka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka