citisus 26.10.06, 08:49 Chcieli pokazać, że są zajebiści - mówią uczniowie dziennikarzom - Wszyscy się nabijali, nikt nie sądził, że laska tego nie wytrzyma. Skąd oni czerpią wzorce, z domu, szkoły, telewizji ??? "Róbta co chceta" ?? Milusińscy .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 08:53 A widziałeś ich w TV? Chude, małe zakompleksione z takiego marnego fizycznego wyglądu szczawiki. Chcieli pokazać,że są "mężczyznami". I pokazali. Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:07 Widziałem. Takie w stadzie są najgroźniejsze, żadnych hamulców. Bardziej zbulwersowały mnie wypowiedzi rodziców : "to taki głupi ŻART" "czy szkoła za to odpowiada, bo nie dopilnowała" .... Mam córkę w tym wieku, wiem co się w gimnazjach dzieje. Strach się bać. Utworzenie gimnazjów to jedna wielka bzdura. Powstały molochy o kilkudziesięciu oddziałach - raj dla tworzenia subkultury, przemocy i bezprawia. Nauczyciele nie są w stanie tego opanować bo i środków nacisku nie mają (pewnie też im się za takie pieniądze nie chce). Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:16 Mam syna, który za rok idzie do gimnazjum i napawa mnie to obawą, że zetknie się z takim "odpadem edukacyjnym" jak ktoś keidyś, niezbyt ładnie, ale dostadnie nazwał taką młodzież. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Nie bój się 26.10.06, 09:18 Jak Giertych wyśle twojego syna do szkoły specjalnej będziesz miała mniej zmartwień. Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:29 Najgorsze, że ten "odpad" skutecznie potrafi zdezorganizować każdą lekcję. Najgorsze, że bezkarność obiesi, ich tupet i bezczelność pociąga innych. Wyrabiają sobie "autorytet" w grupie, deprawują pozostałych. Skuteczna interwencja nauczyciela spotyka się od razu z gromami i potępieniem (bo co z PRAWAMI ucznia). Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Pomyślmy bardziej o dziewczynce z Gdańska, a nie 26.10.06, 13:13 .... a nie o wszechpolskiej przeszłości Romana Giertycha ----------- Krzysztof Gottesman pyta w "Rz": "Co jeszcze muszą zrobić szkolni bandyci, by wszyscy uzmysłowili sobie, jak bardzo chora jest polska szkoła? Nauczyciele z roku na rok tracą autorytet, uczniom coraz więcej wolno i tę wolność wykorzystują w sposób najprostszy. Nadpobudliwość dysleksja, dysgrafia stały się słowami-wytrychami, za pomocą których tłumaczy się często zwykłe lenistwo, chamstwo ale również pedagogiczną nieudolność i słabość. Czas już najwyższy, by o tym poważnie porozmawiać. Pomyślmy bardziej o dziewczynce z Gdańska, a nie o wszechpolskiej przeszłości Romana Giertycha." Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:21 Dlatego mimo tego, że wice Giertych w żadnym wypadku jest z mojej bajki, wrecz go nie znoszę to w sprawach dyscypliny w szkołach będe go popierał z całą moca. Dość tego lewackiego bełkotu w rodzaju "róbta co chceta", na takich bydlaków tylko i wyłącznie bat. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:35 kubala11 napisał: > Dlatego mimo tego, że wice Giertych w żadnym wypadku jest z mojej bajki, wrecz > go nie znoszę to w sprawach dyscypliny w szkołach będe go popierał z całą moca. > Dość tego lewackiego bełkotu w rodzaju "róbta co chceta", na takich bydlaków > tylko i wyłącznie bat. a ja sie pytam o katechete, ktory z nimi pracowal? o lekcje religii w tej szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:38 Oczywiście, wszystko to wina katechety... jakze mogłem tego nie zauważyc. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:39 kubala11 napisał: > Oczywiście, wszystko to wina katechety... jakze mogłem tego nie zauważyc. nie wszystko ale nie jest niewinny Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:42 scoutek napisała: > kubala11 napisał: > > > Oczywiście, wszystko to wina katechety... jakze mogłem tego nie zauważyc. > > nie wszystko > ale nie jest niewinny > Jak to niewinny, najbardziej winny. Pani od polskiego jest niewinna, tak samo pan od matematyki. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:49 kubala11 napisał: > Jak to niewinny, najbardziej winny. Pani od polskiego jest niewinna, tak samo > pan od matematyki. upraszczasz jak zwykle uwazam, ze wszyscy zawiedli rodzice i nauczyciele w tym katecheta Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 10:20 scoutek napisała: > upraszczasz jak zwykle > uwazam, ze wszyscy zawiedli > rodzice i nauczyciele > w tym katecheta > To czemu tak nie napisałaś od razu tylko pierwszy post obwiniał katechete? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 10:35 kubala11 napisał: > To czemu tak nie napisałaś od razu tylko pierwszy post obwiniał katechete? wszyscy pisali o nauczycielach i rodzicach i rowiesnikach i Owsiaku chcialam zwrocic uwage tez na ten punkt ksztalcenia i wychowania i nie obwinialam tylko zapytalam gdzie byl? gdzie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 10:39 scoutek napisała: > kubala11 napisał: > > To czemu tak nie napisałaś od razu tylko pierwszy post obwiniał katechete > ? > > wszyscy pisali o nauczycielach Nauczycielem jest także katecheta, więc o nim (jej) tez pisali, dlatego zupełnie niepotrzebnie gorliwa byłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 10:41 kubala11 napisał: > Nauczycielem jest także katecheta, więc o nim (jej) tez pisali, dlatego > zupełnie niepotrzebnie gorliwa byłaś. ale to SZCZEGOLNY rodzaj nauczyciela to ty niepotrzebnie sie bronisz w ich imieniu Tobie chodzi o te dziewczyne czy wolisz bronic jednego z winnych? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 10:45 scoutek napisała: > kubala11 napisał: > > > Nauczycielem jest także katecheta, więc o nim (jej) tez pisali, dlatego > > zupełnie niepotrzebnie gorliwa byłaś. > > ale to SZCZEGOLNY rodzaj nauczyciela > to ty niepotrzebnie sie bronisz w ich imieniu > Tobie chodzi o te dziewczyne czy wolisz bronic jednego z winnych? W czym jest szczgólny? Poza tym mylisz pojęcia, winny nie jest poszczególny nauczyciel, ale system. Dlatego choc od Giertycha jestem bardzo daleko będe popierał wszystkie jego kroki majace na celu poprawe tej systuacji, które ty nazwiesz zamachem na wolność jednostki. Tym sie róznimy. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 10:56 kubala11 napisał: > W czym jest szczgólny? wlasnie w tym, ze dotyczy dziedziny najbardziej wrazliwej i najtrudniejszej - wiary, etyki, moralnosci.... niestety, najczesciej nie sa przygotowani do pracy z tak wrazliwym materialem jakim jest mlody czlowiek... > Poza tym mylisz pojęcia, winny nie jest poszczególny nauczyciel, ale system. tez ale nauczyciele NIC nie zrobili, zeby temu zapobiec > Dlatego choc od Giertycha jestem bardzo daleko będe popierał wszystkie jego > kroki majace na celu poprawe tej systuacji, które ty nazwiesz zamachem na > wolność jednostki. Tym sie róznimy. owszem i nie tylko tym Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 a jaki problem droga oddelegowana 26.10.06, 11:24 jest z ksiezmi w Niemczech wiesz? Ano nie ma ich. To ich najwiekszy problem. Dlatego w kwestii gwaltow i atakow w szkolach jest gorzej niz u nas choc w polozeniu ekonomicznym takim jak wiekszosc ludzi w Polsce jest tylko mniejszosc zwana tu podwarstwa.... Ja sie ciesze ze moje dziecko jest w szkole ewangelickiej bo przynajmniej wiem ze lobuzow - narodowych socjalistow atakujacych kolegow czy nauczycieli natychmiastowo i bezzwlocznie wyrzucaja. Tyle przewagi szkol religijnych nad panstwowymi w Niemczech... Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: a jaki problem droga oddelegowana 26.10.06, 11:28 Droga Biedronko, szkoda klawiatury. Wszyyyystko jest winą Koscioła i księży, tylko dlaczego tak obleżone sa szkoły katolickie? Ot fenomen...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 masz racje 26.10.06, 11:36 szkoda. Zreszta juz dostrzeglam ze w tym medium powtarza sie te same tematy i argumenty do znudzenia. Z drugiej strony jest sciana. W ping ponga chetnie gram ale tylko w wolnych chwilach i czesciej z zywymi ludzmi niz sama sciana. Nawet w squasha sie tak nie da;) Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: a jaki problem droga oddelegowana 26.10.06, 15:26 Hm... jak to było??? "Chcąc wychować zagorzałego ateistę udzielaj mu surowych lekcji religii" Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 15:21 zawiedli, bo niestety nie ma tzw. bata niepokornych g...niarzy. A do takiej sytuacji dopuścili politpoprawni postępowcy, z drobnymi podpowiedziami ałtorytetufff typu Owsiak... Chyba nie podejrzewasz, że do ich grona Giertych należy. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 11:05 scoutek napisała: > a ja sie pytam o katechete, ktory z nimi pracowal? o lekcje religii w tej > szkole? A ja się pytam (podobnie jak psychicznego młodziana) skąd wiesz, że oni chodzili na lekcje religii w ich szkole i że jakiś katecheta w ogóle z nimi pracował ?... Może oni reprezentują tę światłą i wykształconą część społeczeństwa, która odrzuca takie "badziewne ciemnogrodzkie przesądy" ?... Może nawet ci młodzieńcy produkowali się tu na forum w atakach na KK ?... Przecież to teraz takie "cool"... Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 11:44 gniewko_syn_ryba napisał: > A ja się pytam (podobnie jak psychicznego młodziana) skąd wiesz, że oni chodzil > i > na lekcje religii w ich szkole i że jakiś katecheta w ogóle z nimi pracował ?.. > . to co z lekcjami etyki? co z wychowawcami? > Może oni reprezentują tę światłą i wykształconą część społeczeństwa, która > odrzuca takie "badziewne ciemnogrodzkie przesądy" ?... Może nawet ci młodzieńcy > produkowali się tu na forum w atakach na KK ?... Przecież to teraz takie "cool" moze ale jesli nie? jesli normalnie chodzili z rodzicami do kosciola i w szkole na religie to? to co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 12:09 scoutek napisała: > ale jesli nie? > jesli normalnie chodzili z rodzicami do kosciola i w szkole na religie to? > to co wtedy? No co? Proboszcz im kazał odwalic taki numer? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 12:14 kubala11 napisał: > No co? Proboszcz im kazał odwalic taki numer? nieee nie sadze ale wlasnie jakos slabo im wytlumaczyl co wolno a czego nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 12:16 Od tłumaczenia co wolno a czego nie są RODZICE. I pojmij to w koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 12:18 kubala11 napisał: > Od tłumaczenia co wolno a czego nie są RODZICE. I pojmij to w koncu. a ksiadz jest od czego? szczegolnie w szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 12:21 No dobra, wygrałaś. To wina księdza i Kościoła. Konczę dyskusje z tobą. Czy aby masz blond włoski? Jeśli tak to wiele tłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 12:25 kubala11 napisał: > No dobra, wygrałaś. To wina księdza i Kościoła. Konczę dyskusje z tobą. > Czy aby masz blond włoski? Jeśli tak to wiele tłumaczy. wlasnie traktowanie kolezanki NIE jako rownowartosciowego partnera w rozmowie, a przedmiotowo, bo ma/lub nie blond wloski to cecha tych kszatlconych na RM i tv Trwam tak mam uproscic twoje myslenie? Kubala, wygladasz na myslacego faceta ale tylko wygladasz... pozory myla EOT Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly2 Re: scoutek; może nie doczytałem, ale; 26.10.06, 12:31 Rabin -tłumaczy żydom jak traktować kobiętę; Ksiądz katolkom, Pastor ewangelikom , Mułła....itd. A ateisom? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: scoutek; może nie doczytałem, ale; 26.10.06, 12:33 zwykly2 napisał: > Rabin -tłumaczy żydom jak traktować kobiętę; > Ksiądz katolkom, Pastor ewangelikom , Mułła....itd. > A ateisom? niech zgadne... Michnik? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 15:19 jak znam zycie katechetę i religię po prostu takie szczyle olewają. Jak już siedza, to z tego powodu że musza i bynajmniej nie przejmują się tym, co ten katecheta gada. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Zakuc w kajdany i nagich wystawic ... 26.10.06, 09:26 .. na widok publiczny w centrum Gdanska. Odpowiedz Link Zgłoś
you_bastard A swoją drogą dlaczego nikt nie wezwał pomocy? 26.10.06, 09:31 Cała klasa widziała, podobno próbowali ich powstrzymać - ale to trwało 20 minut i NIKT z klasy nie wybiegł na korytarz żeby wezwać pomoc? Nie mógł pobiec do sąsiedniej klasy? Przecież to był regularny gwałt - a klasa się po prostu przyglądała?? Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 a mówią, że Kaszebi to tacy porządni obywatele, 26.10.06, 09:33 prawie jak Herr Tusk, prawie robi różnicę! Odpowiedz Link Zgłoś
pg20 [...] 26.10.06, 10:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:32 > Skąd oni czerpią wzorce, z domu, szkoły, telewizji ??? "Róbta co chceta" ?? > Milusińscy .... Nie sądzę by takie wnioski wyciągnęli z hasła Owsiaka. Jak myslisz, sprawcy byli ochrzczeni i przyjęci? Pewnie szykowali się już do bierzmowania jak to 'pokolenie JPII' ma w zwyczaju. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:34 capitalissimus napisał: > > Nie sądzę by takie wnioski wyciągnęli z hasła Owsiaka. Jak myslisz, sprawcy > byli ochrzczeni i przyjęci? Pewnie szykowali się już do bierzmowania jak > to 'pokolenie JPII' ma w zwyczaju. Czyli sugerujesz, że to wina Kościoła? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:35 kubala11 napisał: > Czyli sugerujesz, że to wina Kościoła? ROWNIEZ kosciola Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:37 scoutek napisała: > kubala11 napisał: > > Czyli sugerujesz, że to wina Kościoła? > > ROWNIEZ kosciola > To Kosciół propaguje hasła typu "róbta co chceta", czy raczej stawia jakies wymagania np.10 przykazan? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:38 kubala11 napisał: > To Kosciół propaguje hasła typu "róbta co chceta", czy raczej stawia jakies > wymagania np.10 przykazan? no i? jak z wypelnianiem tych przykazan? jak nauczyl tego by ich przestrzegac? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 10:25 scoutek napisała: > kubala11 napisał: > > To Kosciół propaguje hasła typu "róbta co chceta", czy raczej stawia jaki > es > > wymagania np.10 przykazan? > > no i? jak z wypelnianiem tych przykazan? jak nauczyl tego by ich przestrzegac? > Zrozum, że przestrzeganie to indywidualna sprawa kazdego. Czyzby Kościół miał postawic za każdym ksiedza? Wtedy dopiero był podnosiła larum. Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:42 kubala11 napisał: > To Kosciół propaguje hasła typu "róbta co chceta", czy raczej stawia jakies > wymagania np.10 przykazan? To są według liberałów i lewaków zbyt wysokie wymagania. Aż 10 przykazań. Kościół ogranicza im wolność, róbta co chceta ... Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:48 Naprawdę dosłownie rozumiesz hasło Owsiaka? Nie sądze byś był aż tak głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 10:11 Już pisałem - doskonale opisuje to co się obecnie propaguje w mediach. I trafia w gusta części młodych. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 10:37 citisus napisał: > kubala11 napisał: > > To Kosciół propaguje hasła typu "róbta co chceta", czy raczej stawia jaki > es > > wymagania np.10 przykazan? > > To są według liberałów i lewaków zbyt wysokie wymagania. Aż 10 przykazań. > Kościół ogranicza im wolność, róbta co chceta ... Na ogół koncze dyskusje gdy ktoś w takiej na przykład tragedii widzi od razu wine Koscioła. Zaręczam Ci to bezsens taka dyskusja. Ujmujac to obrazowo to są tacy co wszystko im sie z dupa kojarzy a są co z Kościołem. Coby sie nie stało to wina Kościola. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 10:47 Na potwierdzenie moich słów poczytaj posta gościa o nicku obraza uczuc religijnych (jest niżej). Czyz dużo się pomyle jesli nazwe go durniem? Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:37 Nie. Chciałem pokazać jak absurdalny jest zarzut, że to wina Owsiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:45 capitalissimus napisał: > Nie. Chciałem pokazać jak absurdalny jest zarzut, że to wina Owsiaka. To nie wina Owsiaka, ale on to najlepiej wyraził. Idee tego pokolenia "róbta co chceta", libero-lewicy. Kult cwaniatwa, przemocy, pieniądza. Żadnych skrupułów moralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:50 j/w - naprawdęhasło Owsiaka tak rozumiesz? A pamiętasz jak mówił, że 'wolność twojej pięści jest ograniczona bliskością mojego nosa'? Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 10:12 capitalissimus napisał: > j/w - naprawdęhasło Owsiaka tak rozumiesz? Tak to część młodych rozumie. I realizuje .... Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 10:20 To gdzie są rodzice/szkoła/księża, którzy by im to wytłumaczyli? Najłatwiej napisać: winne jest 'róbta co chceta' i PO. A to nie takie proste. Świat nie jest czarno-biały jak to usiłuje PiS wmówić ciemnemu ludowi. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 10:48 capitalissimus napisał: > To gdzie są rodzice/szkoła/księża, którzy by im to wytłumaczyli? Jakie metody tłumaczenia proponujesz, żeby nie narazić się na zarzut naruszenia godności ucznia i dyscyplinarkę ?... Zwłaszcza, że media, a GW w szczególności zaraz stają w obronie takiego ucznia (red. Czuchnowski coś wie na ten temat...) Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 10:55 A jak wytłumaczysz pewne rzeczy 14latkowi? Obawiam się, że jest już za późno i takich bandytów należy odizolować od uczciwej młodzieży. Takie są skutki wcześniejszych zaniechań. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.nadredaktor Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 11:28 Tak sobie to tłumaczy POSTEMPOWA część cywilizacji. I problem znika. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=50997126 Ja wolę swiat ciemnogrodu, nie świat parad, gdzie wyuzdane seksualnie zachowania są transmitowanych przez postEMpowe tiwi, a gwałty na 6-latkach są zachowaniami eksperymentalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 11:39 Zaraz, chwileczkę. Co wspólnego mają gejowskie parady z gwałtem na dziecku? I aby nie było nieporozumiem - nie jestem zwolennikiem widoku nagich ludzi w centrach miast niezależnie od ich orientacji. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.nadredaktor Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 12:04 Gejowskie parady jako przykład permisywzmu mają bardzo dużo wspólnego z okresleniem gwału jako "uwarunkowanego rozwojem zachowania seksualnego". Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 12:14 Każdą paradę, w której nadzy ludzie tańczą i wykonują obsceniczne gesty (np. karnawał w Rio) można uznać za przykład permisywizmu. Tak samo jak przyzwolenie na istnienie agencji towarzyskich. Tylko co to ma wspólnego z gwałtem? Odpowiedz Link Zgłoś
tow.nadredaktor Karnawal w Rio nie jest przykładem permisywizmu. 26.10.06, 12:31 A może tylko już nie był. Choć taka szansa istnieje, zwłaszcza jeżeli gejowski postEMp na dobre się tam zadomowi. Przypominam, że postEMp w niemieckim sądownictwie rodzinnym, nie mówi już o gwałcie tylko o zachowaniu eksperymentalnym. Małego helmutka i chłopcow z Gdańska połączyły eksperymenty związane z burzą hormonów. Być może taką interpretację należy zastosować. Wobec czego nie należy karać tylko podziwiać za oderwanie się od mieszczańskiej moralności i zdolność do kreowania szokujących eksperymetów. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Karnawal w Rio nie jest przykładem permisywiz 26.10.06, 13:01 Permisywizm jest niezależny od orientacji seksualnej. Obojętnie czy na wystawie, w miejscu dostępnym dla dzieci, będą pisemka gejowskie czy pornole 'zwykłe' to jest to permisywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:39 capitalissimus napisał: > Nie sądzę by takie wnioski wyciągnęli z hasła Owsiaka. Jak myslisz, sprawcy > byli ochrzczeni i przyjęci? Pewnie szykowali się już do bierzmowania jak > to 'pokolenie JPII' ma w zwyczaju. Wiesz jak wyglądają lekcje religii w szkołach ?? Niedawno TV pokazała nagraną lekcję (tą gdzie JEDEN gó..arz rozrabia a inni go dopingują). Horror. Zaraz potem ryk obrońców dziecka - biedny chłopak, taki nadpobudliwy, trzeba go opieką otoczyć. To są skutki obrzydzania religii, tradycyjnego systemu wychowania (Bóg, Honor, Ojczyzna), wyśmiewania radia co Ma Ryja, kpienia tzw. liberałów z moherów itp. Rośnie pokolenie "Róbta co chceta" Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:46 Przykład płynie z góry. Niech księża najpierw sami zaczną przestrzegać 10 przykazań, przestaną chodzić na dziwki, molestować kleryków i nieletnich, nadużywać alkoholu i prowadzić samochody pod wpływem. A przede wszystkim niech oczyszczą swoje bagno współpracy z SB. A potem dopiero niech świecą przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 09:50 capitalissimus napisał: > Przykład płynie z góry. Niech księża najpierw sami zaczną przestrzegać 10 > przykazań, przestaną chodzić na dziwki, molestować kleryków i nieletnich, > nadużywać alkoholu i prowadzić samochody pod wpływem. A przede wszystkim niech > oczyszczą swoje bagno współpracy z SB. A potem dopiero niech świecą przykładem. cos w tym jest ale jak widac stosuja sie do hasla "robta co chceta" DOSLOWNIE a nie tak jak glosi Owsiak Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 10:07 capitalissimus napisał: > Przykład płynie z góry. Niech księża najpierw sami zaczną przestrzegać 10 > przykazań, Ksiądz też człowiek, jest grzeszny i musi się spowiadać. Jednak media (zwłaszcza jedna gazeta i dwie telewizje) potrafią pojedyńcze przypadki rozdmuchać do niebotycznych rozmiarów, traktując to jako okazję do ataku na religię. I wszystko co tradycyjnie polskie. Przykład pomówienia ks. Jankowskiego o pedofilię. Tygodniami na pierwszej stronie kłamstwa, spekulacje, kalumnie - a potem nie przeprosił nikt. (I żeby było jasne nie jestem zwolennikiem Jankowskiego,doceniam za to jego niebagatelny wkład w wywalczenie przez Polskę wolności). > A przede wszystkim niech > oczyszczą swoje bagno współpracy z SB.A potem dopiero niech świecą przykładem. Owszem strzelają sobie w nogę. Jednak dotyczy to wyższej hierarchi a nie zwykłych księży. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 10:14 citisus napisał: > Ksiądz też człowiek, jest grzeszny i musi się spowiadać. > Jednak media (zwłaszcza jedna gazeta i dwie telewizje) potrafią pojedyńcze > przypadki rozdmuchać do niebotycznych rozmiarów, traktując to jako > okazję do ataku na religię. I wszystko co tradycyjnie polskie. rozdzielaj krytyke poszczegolnego ksiedza od ataku na religie a ksiedza trzeba pietnowac szczegolnie, bo z racji powolania i wykonywanych nazwijmy je "zawodowych czynnosci" jest szczegolnie predestynowany do bycia czystym jak szklo jego grzech jest grzechem do kwadratu wlasnie przez to, ze ma wplyw wiekszy na reszte > Owszem strzelają sobie w nogę. Jednak dotyczy to wyższej hierarchi a nie > zwykłych księży. niby dlaczego? moim zdaniem dotyczy to wszystkich tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 szczegolnie trzeba pietnowac szmaciakow 26.10.06, 10:19 piszacych w szmatlawcach i nadajacych w mediach. Ksieza nie maja takiego zasiegu - a szkoda.... Przyklad dzisiejszej GW- cytuje ´makabryczne zabawy itd´ Czego dalej szukac? No jeszcze dzialu deser. Bo te zabawy to na deser.... Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: szczegolnie trzeba pietnowac szmaciakow 26.10.06, 10:24 Kościół też ma swoje media. Niech dociera do ludzi z pozytywnym wezwaniem a nie zajmuje się polityką i dzieleniem ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 drogi panie Pacanowicz 26.10.06, 10:28 guzik mnie w tym watku interesuje twoj antyklerykalizm. Mam dosc szmatlawych szmaciakow i ich sprzedajnych paluszkow. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: drogi panie Pacanowicz 26.10.06, 10:37 Piszesz nie na temat i ograniczasz się do obrażania - jak zwykle zresztą. Odnieś się do meritum jeśli cię na to stać. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Mam nadzieje ze wiesz co to meritum 26.10.06, 10:42 drogi pacanowicz, a przy okazji dowiedz sie co piszczy u sasiadow. Zawsze warto byc otwartym na swiat i miec porownanie - skarbie... Przejrzenie na oczka jeszcze nikogo nie obrazilo- zwlaszcza starego pryka ktory zapewne ma wiecej niz 14 lat. Rzeczywistosc nie rani tak jak komentowany przekaz przyglupich pismakow. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Mam nadzieje ze wiesz co to meritum 26.10.06, 10:53 Otóż. Otwórz więc oczka i wyjrzyj na świat, który znacznie odbiega od czerni i bieli. Nie ufaj tak bezkrytycznie przełożonym, ośmiel się mieć własne zdanie. Więcej asertywności życzę, powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 drogi dziubdziusiu- nie mierz innych swoja miarka 26.10.06, 10:57 a swoje rady zastosuj dla siebie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 10:33 > rozdzielaj krytyke poszczegolnego ksiedza od ataku na religie > a ksiedza trzeba pietnowac szczegolnie, bo z racji powolania i wykonywanych > nazwijmy je "zawodowych czynnosci" jest szczegolnie predestynowany do bycia > czystym jak szklo > jego grzech jest grzechem do kwadratu wlasnie przez to, ze ma wplyw wiekszy na > reszte Tak, tylko jak masz wątpliwości co do zachowania księdza/katechety/pani w szkole to idź i jej to powiedz. Jesli taki gó..arz nasłucha się w domu o czarnych, klechach, kiecuchach, że nauczyciele to debile (a jakże!) to jak może szanować słowo któregokolwiek z nich? A w klasie wystarczy jeden taki skurczybyk który swoją bezczelnością, arogancją i chamstwem jest w stanie rozbić klasę. I w takim przypadku, w obecnej sytuacji jest tylko jeden sposób na zachowanie jako takiego ładu - nauczyciel musi wobec uczniów być większym sk...synem niż ten gnojek. No i nasłuchać się skarg i gróźb od rodziców tych młodych i ciekawych świata ludzi. Tak wygląda to w wielu szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 telewizja- czyli media takie jak GW 26.10.06, 10:17 ze swoimi organami osmiornic, brak czasu i patologia w rodzinie (niezalezna od sytuacji finansowej) prowadzaca do tego ze nawet 14 latki pozbawione sa czegos takiego jak wspolczucie drugiemu czlowiekowi- rowiesnikowi. 14 latki ktore niezaleznie od burzy hormonow uczucia posiadaja czasem nieco silniejsze niz 40to czy 50 letni dziadzio i nadprasowiec herr Michnik i spolka... Owszem tak- dzieciaki sa podatne i ucza sie mimowoli a GW zbiera swoje plony - przeciez uwielbia pisac o perwersjach... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 srednia sytuacja w Polsce jest taka jak 26.10.06, 10:27 najnizszych warstw w Niemczech. A u nas takich patologii jakie sa w ich najnizszych warstwach nie ma. W Niemczech kwitnie narodowy socjalizm w Sejmie zwany przez ´inteligencje´ rechts radikalen, przypadki atakow ludzi przez deputowanych do lokalnych wladz sa chlebem codziennym. Jakies wnioski? Niestety przyglupawe pismaki ze szmatlawcow nie zrozumieja i rozumiec nie beda nigdy... Na pewno rozdmuchany przypadek bo nie do prasy powinien trafic a do sadow a lokalne wladze powinny podjac ostre kroki skoro taki poziom degradacji wrazliwosci emocjonalnej pojawia sie wsrod 14latkow. No ale coz- w Hamburgu pewno nie lepiej. Ech te miasta portowe.... Dobrze ze to tylko ewenement na skale polska a nie chleb codzienny jak w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 10:16 citisus napisał: > capitalissimus napisał: > > Nie sądzę by takie wnioski wyciągnęli z hasła Owsiaka. Jak myslisz, spraw > cy > > byli ochrzczeni i przyjęci? Pewnie szykowali się już do bierzmowania jak > > to 'pokolenie JPII' ma w zwyczaju. > > Wiesz jak wyglądają lekcje religii w szkołach ?? > Niedawno TV pokazała nagraną lekcję (tą gdzie JEDEN gó..arz rozrabia a inni > go dopingują). Horror. > Zaraz potem ryk obrońców dziecka - biedny chłopak, taki nadpobudliwy, trzeba go > > opieką otoczyć. > > To są skutki obrzydzania religii, tradycyjnego systemu wychowania (Bóg, Honor, > Ojczyzna), wyśmiewania radia co Ma Ryja, kpienia tzw. liberałów z moherów itp. > Rośnie pokolenie "Róbta co chceta" Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 10:24 citisus napisał: > > To są skutki - obrzydzania religii - religia sa sie obrzyda poprzez wepchanie sie do szkół Efekt takiego kroku był wiadomy - tradycyjnego systemu wychowania (Bóg, Honor,Ojczyzna) - to tylko do tego ogranicza sie tradycyjny system wychowania?Tam troche niżej przypierzasz sie do liberałów, winiąc ich o całe zło.Popatrz lepiej po swoim otoczeniu.Czyz nie masz tam ludzi udajacych i w sumie bardzo płytko wierzacych,tak na pokaz? - wyśmiewania radia co Ma Ryja - radio Ma Ryja samo sie osmiesza wpychając się w politykę. - kpienia tzw. liberałów z moherów itp.- kpienia Prawdziwych Polaków ze wszystkich innych majacych nieco inne zapatrywanie na świat. - Rośnie pokolenie "Róbta co chceta" - kiedy religia weszła do szkół?1995? To jest raczej pokolenie JP II, bo mimo tak silnej religijnej indoktrynacji łażą po świecie takie indywidua A. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 po co bredzisz- gdzie masz pokolenie 26.10.06, 10:40 Jana Pawla u Niemcow? A w Niemczech takie przypadki sa chlebem powszednim. No moze tylko dziewczyny nie popelniaja samobojstw w tym wieku bo cos takiego jak problemy egzystencjonalne zatraca tu mlodziez szybko. Sa papierochy, alkohol wiec wrazliwosci tego typu jak u dziewczynki juz nie ma. Samobojstwa sa potem jak nie ma na chleb, a wczesniej matki w Niemczech morduja swoje potomstwo :))))))). O tym twoje szmaciaki nie napisza... Cos nie podejmujecie dyskusji ze mna kochani- a szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
patatipatata biedronko, z czego tu się śmiać: 26.10.06, 10:49 a wczesniej matki w Niemczech morduja swoje potomstwo :))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 a czego oczekujesz za pompowanie 26.10.06, 10:52 takich spraw przez GW z odpowiednim naswielteniem po poprzednich artykulach ´naukowych´ o organach osmiornic? Pieknym za nadobne. Tym samym wynosze sie z tego brukowca ostatecznie i mam nadzieje ze pojawia sie inne fora do ktorych ludzie zainteresowani faktami a nie aferami przejda. Odpowiedz Link Zgłoś
patatipatata biedronko 26.10.06, 11:02 czternastoletni sprawcy nie czytali gazety, w każdym razie ona ich postawy nie kształtowała, powtarzam to po raz kolejny: WINĘ za ich barbarzyństwo ponoszą rodzice: potężny ojciec i tępawa matka, nie nauczyli swoich dzieci ZASAD bycia człowiekiem, podobnie jak rodzice reszty dzieci - świadków nie nauczyli dzieci reagowania na zło, to nie kościół nie szkoła nie gazeta wyborcza, ale dom rodzinny spełnia rolę wychowawczą, mniej winni byli ci 14 letni chuligani niż ich patologiczni rodzice Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Re: biedronko 26.10.06, 11:15 patatipatata napisał: > czternastoletni sprawcy nie czytali gazety, w każdym razie ona ich postawy nie > kształtowała Niezle- masz dzieci? Nie czytaja gazet i nie ogladaja telewizji? Nie rozsmieszaj mnie. Szczegolnie przeraza twoja pewnosc siebie w tym zakresie. Moje dziecko ma lat 11 i musi w szkole robic prasowki. Od 14 tu jest palarnia w szkole. A nie jest to szkola panstwowa. Wina rodzicow jest to ze zabraklo im czasu i przeoczyli patologiczny stan wrazliwosci ich dzieci. Ale to co obserwuje w Niemczech - np w zamian popadanie w nadopiekunczosc tez nic nie daje gdy ma sie niestety zdegenerowane media nastawione na sensacje, natlok pornografii. I jeszcze jedno - ten problem juz ni e jest problemem pojedynczych rodzicow. W ktoryms momencie przecietny rodzic musi walczyc z patologia wszechobecna i wciskana nam przez z niewiadomych przyczyn bardziej oplacalne szmatlawce propagujace zboczenia niz koncerty symfoniczne i naprawde wartosciowe wydarzenia kulturalne. Albo chocby spotkanie z drugim zywym czlowiekiem. Zanim problem niemiecki zaistnieje naprawde w Polsce- postuluje zwolnic Michnikow i Pacewiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
patatipatata odpowiadam biedronce, 26.10.06, 11:30 proszę uspokuj się, jesteś bardzo emocjonalna; mam 2 córki, 10 i 8 letnie, wychowuję je od urodzenia, nie mogę sobie zarzucić luk czy przegapienia jakiegoś tam momentu, bywa, że pracuję po kilkanaście godzin dziennie, wtedy rozmawiamy następnego dnia, oglądamy telewizję, czytamy dzienniki, rozmawiamy, wczoraj chyba do 23, mnie też tak jak ciebie ta sprawa bardzo poruszyła, wykorzystałam ją do rozmowy z dziećmi, poznałam ich zdanie nt motywacji dziewczynki z Gdańska i jej oprawców, ja mam PEWNOŚĆ, że dziecko kształtuje rodzina, a nie gazeta czy telewizja. Tak się może zdarzyć, ale tylko wtedy, gdy rodzina zaniecha swojego obowiązku Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 dziecko powinna ksztaltowac rodzina 26.10.06, 11:35 i nie degraduj mojej opinii do aktu emocji. Ale jest niezbitym faktem ze we wspolczesnym swiecie ksztaltuja za bardzo media. A to moge ci powiedziec jako nieprzymierzajac osoba nieco zorientowana w tej dziedzinie i popierajac opinie wielu ekspertow. Dzieci ucza sie mimo woli. Bo tak ten proces przebiega. Emocje ktorych jest wiecej w mediach - zwlaszcza ostrych skokow tych emocji hamuja proces uczenia sie dzieci tych spraw ktore uznajemy za wazne jako rodzina. Na poparcie tego co mowie sa fakty naukowe wiec jesli chcesz sprobuj polemizowac z nimi - tylko merytorycznie prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
patatipatata jesteś aż nadto emocjonalna, 26.10.06, 11:41 i nie rozróżniasz uczenia się (nauki) od wychowania (wychowywania), albo i rozróżniasz, ale emocje tobą w tej chwili kierują, a nie rozsądek, ochłoń, Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 nie - tylko zachowalam emocje jak kazda kobieta 26.10.06, 11:47 rowniez tak ktora pracuje w nauce i to nie bez osiagniec :). Mysle ze to rozroznienie swiadczy o tym ze ty za to ty najprawdopodobniej zupelnie bez emocji a wiec i motywacji wkulas nieaktualna formulke i dlatego nie pojelas dotad ze uczenie i wychowanie opieraja sie dokladnie na tych samych mechanizmach poznawczych a tylko efekt ostateczny zalezy od wspoludzialu kazdego z tych mechanizmow. Jakie to mechanizmy - wyjasni ci najprostszy podrecznik do neurofizjologii albo chociaz z rodzimej apteczki - kilka piosenek pewnego neurofizjologa. Zacznij od ´6 glowek Lenina znad pianina´:))))) A teraz pa - bo mam wazniejsze sprawy niz podbijanie watku niespelnionych aferzystow. Odpowiedz Link Zgłoś
patatipatata Re: nie - tylko zachowalam emocje jak kazda kobie 26.10.06, 12:06 fakt, osiągnięć gratuluję, umiejętności rozmowy - niestety, masz DUŻE braki, przy okazji, znam się na mediach, nie tylko jestem rozwścieczonym/bezradnym konsumentem, znam się na rodzinie i praktycznie oceniam i KONTROLUJĘ procesy poznawcze nie urągam wszystkim wokół, że są źli, staram się, żeby moje dzieci czuły i wiedziały ps znowu się po wielokroć uśmiechasz, raz do Kuby raz do matek morderczyń, spytaj psychiatry czy to jeszcze norma Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 na razie to ty oceniasz innych dokladnie w ten sam 26.10.06, 12:29 sposob jak ja. Przy czym ja podaje konkrety- zakres literatury - ktory moze pomoc przyblizyc problem - ty zamiast tego swoje przekonania. Na razie nie jest to zadna rozmowa tylko Hyde Park. Wiec jesli juz to odbiera umiejetnosci albo - tak naprawde uczy tylko zlych rzeczy. Co do psychiatrow to nieczesto posluguja sie w badaniach mediami - jesli juz to mogliby zgodzic sie ze mna w opinii ze ci co ´kontroluja´ rzadko wypowiadaja sie na forach. Wiec albo nie kontrolujesz - dokladnie tak jak ja i witaj na prawie tym samych wozku - tyle ze ja jestem w praktyce slomiana wdowa z dziecmi teskniaca za ojczyzna i troche bardziej mi moze wypada niz SLDowskiej bojowkarce np, albo podbijasz watek swojego chlebodawcy na rozkaz za marne pieniazki srednij krajowej - ktore w Niemczech kwalifikuja do unterwarstwy - i tez jedziemy na tym samym wozku- z ta roznica ze mnie za to nikt nie placi... Dalej wiec - pozostawie cie juz wylacznie owej wspaniale dzialajacej samokontroli :))))). Adieu zylko.... Odpowiedz Link Zgłoś
patatipatata podsumowując 26.10.06, 13:14 Odpowiadasz na : biedronka24 napisała: Przy czym ja podaje konkrety- zakres literatury - ktory moze > pomoc przyblizyc problem - tak, tak: literaturę pomyliłaś z piosenką, ale nie rób sobie wyrzutów, ja się nie czepiam, > Co do psychiatrow to nieczesto posluguja sie w badaniach mediami - jesli juz to > mogliby zgodzic sie ze mna w opinii ze ci co ´kontroluja´ rzadko wypowiadaja si > e > na forach. tego bełkotu nie rozumiem, staram się pojąć twoją intencję i muszę ci powiedzieć, że się mylisz, ale jeśli ci wygodniej to udawaj, żed tego nie usłyszałaś Wiec albo nie kontrolujesz - dokladnie tak jak ja to nadużycie, nic o mnie nie wiesz, twierdzę, że pracuję nad moimi dziećmi, rozmawiam z nimi, czytam, oglądam tv, znowu rozmawiam, wzmacniam i KONTROLUJĘ >i witaj na prawie > tym samych wozku - tyle ze ja jestem w praktyce slomiana wdowa z dziecmi > teskniaca za ojczyzna i troche bardziej mi moze wypada to twoje sprawy, nie czuję w sobie pasji, żeby to rozwlekać niz SLDowskiej bojowkarc > e jeśli to o mnie, to kulą w płot, ani bojówkarka, napewno nie sldowska, ale na pojedynek cię nie wyzwę za tą obrazę, bo widzę, że krwawisz > np, albo podbijasz watek swojego chlebodawcy na rozkaz za marne pieniazki > srednij krajowej moi chlebodawcy płacą mi za filmy, rozkazów nie słucham, pieniążki mam wystarczające, nie martw się tym a tym bardziej nie zajmuj, dzisiaj choruję na gardło i tracę czas z tobą - ktore w Niemczech kwalifikuja do unterwarstwy - kompleksy naprawdę pomaga pokonać świadomość własnej wartości, wywal płyty do samochodu, leć do księgarni, wykup abonament w filharmonii i koniecznie teatr, koniecznie i tez > jedziemy na tym samym wozku- z ta roznica ze mnie za to nikt nie placi... już ci mówiłam, że to nie jest wspólna płaszczyzna, współczuję, ale też myślę, że jak ci ktoś zapłaci to się lepiej poczujesz > Dalej wiec - pozostawie cie juz wylacznie owej wspaniale dzialajacej > samokontroli :))))). i vzajemnie ;) > Adieu zylko.... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 to moze i ja podsumuje 26.10.06, 13:55 patatipatata napisał: > > tak, tak: literaturę pomyliłaś z piosenką, ale nie rób sobie wyrzutów, ja się > nie czepiam, podalam zakres- neurofizjologia.. oraz zdanie na ten temat neurofizjologa gdybys nie mogla strawic literatury- wlasnie piosenka- a czemuz nie? > > > Co do psychiatrow to nieczesto posluguja sie w badaniach mediami - jesli > juz > to > > mogliby zgodzic sie ze mna w opinii ze ci co ´kontroluja´ rzadko wypowiad > aja > si > > e > > na forach. > tego bełkotu nie rozumiem, staram się pojąć twoją intencję i muszę ci > powiedzieć, że się mylisz, ale jeśli ci wygodniej to udawaj, żed tego nie > usłyszałaś Otoz nie myle sie bo pracuje obok kliniki medycznej i wiem z grubsza jakie badania prowadza dziedziny w stosunku do nas pokrewne. Przykro mi ze wszystko co ci nie pasuje nazywasz belkotem. Ale witam z entuzjazmem ujawnione emocje :)))). Jakby niekontrolowane conieco :)))))) > to twoje sprawy, nie czuję w sobie pasji, żeby to rozwlekać Nie tylko moje bo jesli oceniasz mnie to dokladnie ta sama metoda powinnas umiec i siebie. A nie potrafisz sie przyznac. > > jeśli to o mnie, to kulą w płot, ani bojówkarka, napewno nie sldowska, ale na > pojedynek cię nie wyzwę za tą obrazę, bo widzę, że krwawisz Straszliwie. Generalnie to krwawil moj zab ale od jakiegos czasu jest z nim dobrze :)))) > > > np, albo podbijasz watek swojego chlebodawcy na rozkaz za marne pieniazki > > srednij krajowej > moi chlebodawcy płacą mi za filmy, rozkazów nie słucham, pieniążki mam > wystarczające, nie martw się tym a tym bardziej nie zajmuj, dzisiaj choruję na > gardło i tracę czas z tobą > > - ktore w Niemczech kwalifikuja do unterwarstwy - > kompleksy naprawdę pomaga pokonać świadomość własnej wartości, wywal płyty do > samochodu, leć do księgarni, wykup abonament w filharmonii i koniecznie teatr, > koniecznie > Mysle ze to ty masz kompleksy. Ja nie mam problemow z dostepem ani do koncertow - niekoniecznie w filharmonii ani do teatru - ktory jest o niebo lepszy w Polsce z racji nadmierna postepowosc tutejszego. Nie przelewaj swoich trosk na innych- ja tylko smiem twierdzic ze niedostrzeglas tego iz wlasnie kompleksow nie posiadam. Ty zdaje sie probujesz na mnie je wymusic? :)))) Niestety - nie tedy droga skarbie... rückwerts moja droga... A filmy to twoje sprawy, podobnie jak ogladanie z dziecmi telewizji. Tyle ze mnie interesuja problemy spolecznosci w ktorej mieszkam a wydaje mi sie ze na ciebie nie trafie po powrocie do domu. Ba jestem tego nawet wiecej niz pewna :)))). Chcialam tylko powiedziec ze jesli nie kontrolujesz sprawy pisania na forum bez szczegolnych motywacji - takie jak np moja zwiazana z przymusowym odseparowaniem od rodziny i kraju to jest malo prawdopodobne bys dobrze kontrolowala dzieci. Jesli ci sie udaje mimo wszystko to gratulacje. Nadal twierdze jednak zupelnie bez kompleksow iz mnie przynajmniej nie placa za oszukiwanie ludzi- bo to mialam na mysli porownujac pensje pismakow szmatlawca i moja :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg biedronko,biedronko, poleć do nieba 26.10.06, 10:50 przynisć lepiej kawałek chleba taaak bo to się działo w Danzig A. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 mordowanie dzieci przez matki przed samobojstwem 26.10.06, 10:56 dzialo sie za Odra. Temat nadal goracy. Tylko tu nie da sie jakos zwalic na Kosciol wiec nagle pojawily sie warstwy nizsze.... Nagle, tak nizsze jak gros spoleczenstwa polskiego. Tylko ze gros spoleczenstwa polskiego mimo wieloletniej, sponsorowanej akcji szmatlawca GW, Trybun Ludu i niejakiego ´Nie´ nadal nie wykazuje takiego zwyrodnienia w tej dziedzinie i zakresie jak spoleczenstwo niemieckie. Przynajmniej nie wybieramy do lokalnych samorzadow ludzi ktorzy innych bija na ulicach. No i jeszcze nie nazywamy narodowych socjalistow domagajacych sie pracy - rechts radikalen - jakby tego chciala Generalna Wytwornia cwiercinteligentow. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Wspaniałe skutki nauki religii w szkołach. 26.10.06, 10:37 Dopóki tego badziewia do szkół nie wepchnięto to był spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Wspaniałe skutki nauki religii w szkołach. 26.10.06, 10:44 Spokój wróci dopiero wtedy gdy zlikwiduje się system obowiązkowych ubezpieczeń i praca jednego z rodziców będzie wystarczająca do utrzymania rodziny. Jedno z rodziców będzie mogło zająć się dziećmi i będzie większa szansa na to, że potomstwo nie będzie wychowywała ulica/internet/telewizja. Nie cierpię Giertycha ale zgadzam się, że młodocianych bandytów trzeba izolować (a najlepiej chłostać jak to postuluje JKM) a szkoła i nauczyciele mają budzić respekt. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Szkoła ma budzić respekt? 26.10.06, 10:49 Może w kategorii wykonywania uczniowskich obowiązków nauki, tak jak szef w robocie. Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: Szkoła ma budzić respekt? 26.10.06, 10:55 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Może w kategorii wykonywania uczniowskich obowiązków nauki, tak jak szef w > robocie. No bo od tego jest szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: Wspaniałe skutki nauki religii w szkołach. 26.10.06, 12:19 capitalissimus napisał: > Spokój wróci dopiero wtedy gdy zlikwiduje się system obowiązkowych ubezpieczeń > i praca jednego z rodziców będzie wystarczająca do utrzymania rodziny. Jedno z > rodziców będzie mogło zająć się dziećmi i będzie większa szansa na to, że > potomstwo nie będzie wychowywała ulica/internet/telewizja. Nie cierpię > Giertycha ale zgadzam się, że młodocianych bandytów trzeba izolować (a > najlepiej chłostać jak to postuluje JKM) a szkoła i nauczyciele mają budzić > respekt. Teraz doczytałem i w takim wypadku zgadzam się z powyższym w stu procentach. Oby kiedyś tak się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Wspaniałe skutki nauki religii w szkołach. 26.10.06, 10:58 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Dopóki tego badziewia do szkół nie wepchnięto to był spokój. Oooo, młodzież psychiczna się odezwała... ;))))))))))))))))) A skąd twoja pewność, że oni w ogóle chodzili na lekcje religii, eh ?... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Tego nie wiem 26.10.06, 12:12 ale wczoraj krystian71 sugerował że to po pogadankach z Biedroiniem się stało. Skąd on ma tę wiedzę? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Tego nie wiem 26.10.06, 12:27 Ale piszesz jakbyś wiedział, a nie sugerował... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Och przepraszam. 26.10.06, 12:31 W każdym bądź razie inni tutaj też mają gotową diagnozę wydarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
foruminek Re: Czy nadal dziwi zwolenników PO i SLD 26.10.06, 10:42 że Roman chce trochę wziąć za mordę to towarzycho? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Chce wywalić lekcje 26.10.06, 10:44 badziewnego chrześcijaństwa ze szkół? Odpowiedz Link Zgłoś
patatipatata Re: Czy nadal dziwi zwolenników PO i SLD 26.10.06, 10:53 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=50990518 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=50990518&a=50994205 Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen a może to my nie jestesmy normalni???? 26.10.06, 12:04 chcemy surowych kar dla tych małolatów a matka Ani przebacza! przebacza bo tak jej nakazuje wiara? trudno to pojąć! Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: a może to my nie jestesmy normalni???? 26.10.06, 12:16 goldenwomen napisała: >chcemy surowych kar dla tych małolatów a matka Ani przebacza! przebacza bo tak >jej nakazuje wiara? trudno to pojąć! Tu nie chodzi o przebaczenie, tu chodzi by nie było więcej takich "okazji" do przebaczania .... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: a może to my nie jestesmy normalni???? 26.10.06, 12:29 Żeby przebaczyć, trzeba najpierw uznać czyjąś winę. Matka Ani nie przebacza. Ona nikogo NIE OBWINIA ! Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: To niezła beka tak obmacać dziewczynę. 26.10.06, 16:19 Ano chcieliśmy wolności nie podobała się nam dyscyplina to mamy. I to nie tylko w szkole, ale na każdym kroku. Po 89r wylaliśmy przysłowiowe dziecko z kąpielą. Dawniej uczeń miał przede wszystkim obowiązki – potem prawa. Był obowiązek noszenia tarczy na ubraniu a i kolory stroju ucznia miały być takie a nie inne, – ale to się nie podobało wiec odeszliśmy od tego i tak ruszyła lawina. Teraz uczeń ma same prawa a niema obowiązków a dodatkowo wzorcami do naśladowania stają się nie ci, co pracują a ci, co różnymi dziwnymi metodami dochrapali się kasy. Młody człowiek wyrasta przekonani, że to jest metoda a słabość szkoły i brak autorytetu rodziców, (co tu dużo mówić rodzice już od dawna nie są autorytetem dla nastolatka). A dodatkowo bezkarność powoduje zuchwałość – no, bo w zasadzie, czego się bać? Co mi mogą zrobić? Dom poprawczy? Mało prawdopodobne - zresztą tam trudno o miejsce. A jeśli nie poprawczak to, co? Odpowiedz jest prosta i się rymuje – g…..no. Mogę dostać kuratora i to w zasadzie tyle. Czyli w zasadzie nie ponoszę kary. Tak sobie jeden z drugim kandydat na młodocianego bandytę kalkuluje i w zasadzie ma racje. Bo tak prawo jak i wymiar sprawiedliwości zresztą bardzo kulawy w Polsce nie radzi sobie z dużo poważniejszymi przypadkami, więc co mogą zrobić gó..arzom, którym odbiła kompletnie przysłowiowa szajba? Przecież na upartego mogą odpowiadać tylko za to, co zrobili a jak emocje ucichną i dojdzie do rzeczowego procesu to dobry, obrońca szybko przerobi ich czyn na szczeniacki wygłup. I co i nic. Dostaną kuratora i może przeniosą ich do innej szkoły. A co zrobić, aby uniknąć takich przypadków w przyszłości ano to jest proste i trudne zarazem. Bo najpierw trzeba wrócić do zasady zero tolerancji dla wyskoków w szkole. Uczeń powinien z powrotem stać się uczniem a nie partnerem nauczyciela. Nauczyciel wydaje polecania a uczeń je wykonuję. Jeśli uczeń nie wykonuje poleć ponosi karę. I tyle. A po drugie sugeruje polikwidować gimnazja, które stały się największym horrorem polskiej oświaty. Tak, bo to była głupota skomasować w jednej szkole uczniów okresie dojrzewania. Przedtem było nieco inaczej. I jeszcze jedno skoro traktujemy nastolatków jak dorosłych to też niech jak dorośli odpowiadają za swe czyny ale skoro w Polsce z normalne uważa się to że nastolatek jedzie na drugi koniec Polski aby potaplać się w błocie (przynajmniej trochę osób tak uważa) – skoro hasełko Róbta co chceta jest powszechnie akceptowanie to w zasadzie ja już się niczemu nie dziwie. Odpowiedz Link Zgłoś