Dodaj do ulubionych

Wg mnie to jest lincz

26.10.06, 14:08
"Posiedzenie sądu jest niejawne, na salę chłopców wprowadzono w kajdankach w asyście kordonu policji. Zgromadzeni przed salą sądową rodzicie i rodzeństwo chłopców nie chcieli rozmawiać z mediami".

Czternstoletnich chłopców zakuto w kajdany.
Minister edukacji na ogromnej tragedii zbija kapitał polityczny i cieszy się, że ma nośny medialnie argument za budową faszystowskich przytułków.
Obserwuj wątek
    • w11mil kto ich miał linczować - własna rodzina? 26.10.06, 14:10
      .george.l napisał:
      >Zgromadzeni przed salą sądową rodzicie i rodzeństwo chło
      > pców nie chcieli rozmawiać z mediami".
      • sawa.com To nie lincz to lekcja wychowawcza! 26.10.06, 14:26
        To jest tragedia. Winni sa rodzice i wychowawcy. Winne jest nasze społeczne
        przyzwolenie na przemoc wobec kobiet. Winne jest naszy tolerowanie pospolitego
        pijaństwa. Dziennik donosi, ze jeden z ojców tych chłopców chodził pijany po
        ulicy i złorzeczył dziewczynce. To chyba ten, którego wczoraj pokazali w
        którymś ze serwisów informacyjnych. Bardzo nam brakuje sumienia.
        Założyciel czy zalożycielka wątku nie współczuje rodzinie zmarłej tragicznie
        dziewczyny - serce jej ojca nie wytrzymało, jest w szpitalu.

• citisus Oni tylko żartowali, tacy mili chłopcy . 26.10.06, 14:42
          .. a tu z nich bandytów robią.
          Sąd, policja, kajdanki.

Dziewczyna sama sobie winna była.
          Nosiła spodnie biodrówki.
          I ładna była.
          Prowokowała ....

No wiecie.
          burza chormonów.
          Rozumiecie.
          Toż oni całkiem niewinni są.

Nawet chcą kwiatka
          zanieść na grób ....
          • katrina_bush Winna jest szkoła, rodzina i instytucje społeczne. 26.10.06, 17:11
            Winna jest szkoła, rodzina i instytucje społeczne.

Przemoc jest w Polsce wszechobecna.
            • torpeda.wulkaniczna Re: Winna jest szkoła, rodzina i instytucje społe 26.10.06, 17:44
              Kolejna diagnoza.
              A co robić?
              • wesolekstefanek co robic 26.10.06, 18:09
                zacznij cie panowie do siebie, kolazanka sie powiesila sama dlaczego bo sie
                wstydziła, to waszs wstyd zabija, wasze zgredowskie rulez zabija, co zlego ze
                byla ladna, mamy szczescie byc piekni i pozadani to dar cudowny i mamy przez to
                umierac ze sie ini slina? wy zakazujecie by sie ludzie razem wspierali co zlego
                jest w paradzie co wstyd wam golego bo stary wstydy i wstydy pisuarow
                glosowaliscie na pisuary i teraz macie sam wstyd i jaki wstyd na swiecie a
                mozna bylo glosowac na Pana Tuska bylibysmy dumini wustrczy pozbyc sie wstydu i
                nie trzeba sie wieszac powiescie swoje wstydy na gwozdiku i badzcie dumni
                golesc jest dumna bo jest bez wstydu wstyd mi za was i wam za mnie a mozna bylo
                razem byc dumnie i wesolo a nie wstydliwie i w rozpaczy sejm rozpaczy ustawe
                rozpacz sejmie rozpaczy ustawiona ustawe ustawcie sie do ustawy w rozpaczy jak
                do gazu dymiacego komina ogoleni skini i łysi antysemici rzuccaj kamien tkie
                wrzutki wyrzutki wstydu ktorego nie umiecie mieczem pokanac a mieciem nalezć
                leisaka rozpacz wstyd a moglo byc tak pieknie ale pan Tusk z kosci słoniowej
                ostoja dumy a wy dumie kum na kumie jak zaby z raby (o nie rabini) kumkajcie i
                tak nie kumacie jak ryby w kumi kto wam dal wędkę do lutu na patelnie wstydu co
                i patelni niw mozna mozna tylko trzeba chciec a nie memlec jezorem na forum
                tylko czynic radosc i siac piekno
                • wesolekstefanek Re: co robic 26.10.06, 18:11
                  > czynic radosc i siac piekno

a nie pieklo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • neandertaldczyk dlaczego wpisy neandertaldczyka są usuwane 27.10.06, 09:27
                    takie madre wspisy a tu taki głupi wisi i ie jest usunięty
                    i dlaczego zdrajcy.na.pal został zablokowany ?

no dlaczego?

bo gazeta propaguje chore wpisy i chore osoby, wimy o tym jak pisać by wpis nie
                    został skasowany

• wesolekstefanek tak nendertal ma racje 27.10.06, 09:31
                    oczywiscie to tez jest jego wcielenie tylko ze pisane pod gusta gazety

ani jeden wpis aka nieletni pederasta nie zostal skasowany

a wszyskie wątki nendertala np te o filmach politycznych lecialy z sekundy

wiemy dobrze jak pisac pod gazete

kto to to pisal = Neandertalczyk

• wan4 Re: Winna jest szkoła, rodzina i instytucje społe 26.10.06, 18:28
                > Kolejna diagnoza.
                > A co robić?

1. zamiast religii wyidealizowanej miłości bliźniego, przebaczenia wszystkiego
                po prostu nauka szacunku do WOLNOŚCI drugiego człowieka... Jeżeli mówi NIE, to
                znaczy nie, nie chce. I wara od niego. To uniwersalna wartość. Środki przymusu
                mogą być tylko wyjątkowe i ściśle określone przez prawo. Szacunek dla wolności
                ograniczonej tylko wolnością innych. Konsensus wyrażony w normach etycznych i
                regułach prawnych.

Jeżeli bylibyśmy wychowywani w kulcie tak rozumianej wolności i szacunku do
                praw bliźnich, nie byłoby sprzeczności pomiędzy rozumem a normami, zwłaszcza
                religijnymi. Absurdalny nakaz miłości do każdego człowieka, w tym
                człowiekowatego bydlęcia prowadzi do paranoi. Jak u tej matki dziewczynki,
                która już zawyrokowała, że chłopcy niewinni, ich rodzina odpowiedzialna za
                wychowanie równiez. Poraża mnie ta deklaracja. Są winni a ich rodzina przede
                wszystkim. Całe społeczeństwo ze swym porąbanym systemem wartości, moralnością
                kalego.

2. Szanowanie prawa do obrony. Tymczasem u nas gdy ktoś się broni niemal
                natychmiast jest zrównany z napastnikiem. Od razu opinia: bił sie, brał udział
                w bójce... Szarpała się z chłopakami na korytarzu! Pewnie taką uwagę by miała u
                nauczycieli tej szkoły, gdyby ich gryzła i kopała. Ale by żyła. Nie żyje, gdyż
                wychowano ją jako bierną ofiarę... A "chłopców" w kulcie przemocy. Nie siły,
                być silnym nie oznacza zaraz używać jej do przemocy i terroryzowania innych.
                Ale tu również polskie zakłamane społeczeństwo stawia znak równości. Szkoda
                dalej gadać...
                • qqazz Re: Winna jest szkoła, rodzina i instytucje społe 26.10.06, 21:39
                  Ad.1 Poza religia nie ma zadnego trwałego systemu wartości, wszelkie próby
                  twozenia takowych i zastepowania nimi religii kończyły sie zawsze upadkiem
                  obyczajów a niezadko i skrajnym zezwierzeceniem.
                  ad.2 tutaj to się z toba zgodzę

pozdrawiam
                  • wan4 Re: Winna jest szkoła, rodzina i instytucje społe 27.10.06, 07:37
                    qqazz napisał:
                    > Ad.1 Poza religia nie ma zadnego trwałego systemu wartości, wszelkie próby
                    > twozenia takowych i zastepowania nimi religii kończyły sie zawsze upadkiem
                    > obyczajów a niezadko i skrajnym zezwierzeceniem.
                    > ad.2 tutaj to się z toba zgodzę
                    >
                    > pozdrawiam

Nie zdadzam sie z Toba. Tez tak kiedys uwazałem. Teraz jestem nimal pewien, że
                    społeczeństwa ewoluuja. Jezeli istnieje taki zbiór norm i wartości ujetych w
                    prawa, które sa optymalne pod wzgledem długofalowego rozwoju społecznego, to w
                    końcu pojawi sie takie państwo. Inne przegraja konkurencje i skarłowacieja. Tu
                    religia nie jest do niczgo potrzebna, podobnie jak nie była potrzebna do
                    wyewoluowania zycia na ziemi, potem człowieka i istot inteligentnych...

Mimo takich pogladów jestem człowiekiem wierzacym w Boga. Dlaczego to temat na
                    osobna dyskusje, tu nie miejsce ani czas.
                    • qqazz Re: Winna jest szkoła, rodzina i instytucje społe 27.10.06, 15:04
                      Prawda nie ewoluuje i prawo naturalne też nie pewne wartosci są niezmienne
                      tylko religia potrafi je utrzymac i zachować, optymalnego poziomu, choc został
                      juz dawno okreslony, nie sposób osiagnąć i nie wiem czy blizej nam do niego,
                      sądze że oststnio coraz dalej patrząc na upadek obyczajów, zły przykład działa
                      szybciej niz dobry, trudniej byc porządnym człowiekiem, o wiele łatwiej
                      egoistycznym draniem, postep wymaga pracy i wysiłku, regres przychodzi łatwo.

pozdrawiam
                      • wan4 Re: Winna jest szkoła, rodzina i instytucje społe 27.10.06, 18:00
                        qqazz napisał:
                        > Prawda nie ewoluuje

Jaka prawda? Tys prawda? Czy g.wno prawda, jak mawiał Tichner?

Tylko w naukach ścisłych jestesmy w stanie bezwzględnie stwierdzić, co jest
                        prawda a co fałszem... W matematyce, fizyce, informatyce... Dlatego możesz
                        pisać na swoim kompie coś, co wszyscy mogą przeczytać prawie w dowolnym zakątku
                        globu.

> i prawo naturalne też nie

Co to jest prawo naturalne? Posiada toto jakąś obiektywną definicje? Bo jedyne
                        co mnie przychodzi do głowy, to te same prawa natury które rządzą szeroko
                        rozumianą przyrodą, czyli odziaływania grawitacyjne, elektromagnetyczne i
                        jądrowe. Te nie ewoluuja, tylko przestają działac w warunkach skrajnych (dla
                        nieskończonej gęstości masy)
                        Oraz wąsko rozumianą przyrodą, czyli buszem, dżunglą, sawanną... czyli prawo
                        silniejszego i doboru naturalnego. Tu pewną ewolucje można zauważyc: historia
                        cywilizacji to próba ograniczenia prawa silniejszego na rzecz praw
                        stanowionych. Praw chroniących nas przed przemocą włąsnie, czyli gwałceniem
                        naszej wolności osobistej...

> pewne wartosci są niezmienne
                        > tylko religia potrafi je utrzymac i zachować, optymalnego poziomu, choc
                        został
                        > juz dawno okreslony, nie sposób osiagnąć i nie wiem czy blizej nam do niego,
                        > sądze że oststnio coraz dalej patrząc na upadek obyczajów, zły przykład
                        działa
                        > szybciej niz dobry, trudniej byc porządnym człowiekiem, o wiele łatwiej
                        > egoistycznym draniem, postep wymaga pracy i wysiłku, regres przychodzi łatwo.

Wiesz ile krwi przelano w imię "absolutnych" prawd religijnych???

> pozdrawiam
    • kura56 A może mieli ich za rączkę przyprowadzić? 26.10.06, 14:14
      Poza tym to nie są 14 letni chłopcy tylko 14 letni groźni zwyrodnialcy. 14
      letnim normalnym chłopcom nic takiego potwornego nie przyszłoby do głowy.
      • kabotyna.kabotyna Re: A może mieli ich za rączkę przyprowadzić? 26.10.06, 14:21
        kura56 napisała:

> Poza tym to nie są 14 letni chłopcy tylko 14 letni groźni zwyrodnialcy. 14
        > letnim normalnym chłopcom nic takiego potwornego nie przyszłoby do głowy.

No chyba, że należeli by do Młodzieży Weszpolskiej. Wtedy to normalka.
        • kura56 Re: A może mieli ich za rączkę przyprowadzić? 26.10.06, 14:46
          A jaki ty tu widzisz związek? Nie masz co z czasem zrobić czy paluszki same
          tłuką w klawiaturę?
      • entefuhrer Re: to nie chłopcy tylko groźni zwyrodnialcy 26.10.06, 14:29
        Na razie to tylko (i aż) rozwydrzeni gó..arze; zwyrodnialcami zostaną dopiero
        po "specjalnych" szkołach Giertycha...

Nie czepiałbym sie natomiast tych kajdanek - jednorazowy, krótkotrwały szok
        może raczej smarkaczom pomóc uświadomić sobie co narobili (i podziałać
        profilaktycznie na przyszłość)
        • qqazz Re: to nie chłopcy tylko groźni zwyrodnialcy 26.10.06, 21:47
          To sa groźni zwyrodnialcy i zboczeńcy których jedyne co jeszcze moze wychować
          (o ile to mozliwe) to bat, takich trzeba izolować, jeden taki przygłupi
          degenerat który ma gdzies nauczyieli potrafi rozsadzić klase i działa złym
          przykładem na innych, kiedys takich tepiono teraz sie nad nimi rozczula no i
          efekty widać.

pozdrawiam
    • joli_cyc Re: Wg mnie to jest lincz 26.10.06, 14:16
      l.george.l napisał:

> "Posiedzenie sądu jest niejawne, na salę chłopców wprowadzono w kajdankach w as
      > yście kordonu policji. Zgromadzeni przed salą sądową rodzicie i rodzeństwo chło
      > pców nie chcieli rozmawiać z mediami".
      >
      > Czternstoletnich chłopców zakuto w kajdany.
      > Minister edukacji na ogromnej tragedii zbija kapitał polityczny i cieszy się, ż
      > e ma nośny medialnie argument za budową faszystowskich przytułków.

I bardzo dobrze!!! I brawo! A jakby jeszcze skazani zostali na kare chlosty
      publicznej, to i na to zasluzyli gnoje!
    • scoutek Re: Wg mnie to jest lincz 26.10.06, 14:18
      l.george.l, masz racje
      dla mnie tez
      to co robia to pokazowka, kosztem tych chlopcow...
      zrobili rzecz straszna, ale na mily Bog, nie nalezy ich od razu niszczyc....
      • joli_cyc Re: Wg mnie to jest lincz 26.10.06, 14:24
        Wiesz co Scoutek. Zaopiekuj sie nimi na spoke z Georgem. Zaplac kalcie i porzecz
        za nich. Zamiast bic piane jak to zle zrobili potworni policjanci, zrob po
        prostu lepiej. Zorganizuj organizacje, ktora wyciagnie ich z tego, w co sie
        wplatali i zresocjalizuj ich bez kajdanek, ok?,

Tylko nie placz jak sie kiedys chlopcy do ciebie dobiora, albo do twojej corki.

• scoutek Re: Wg mnie to jest lincz 26.10.06, 14:30
          joli_cyc napisała:

chyba jestem nie z tego swiata bo ja ci nie zycze tego, by ktokolwiek cie
          skrzywdzil...
          • joli_cyc Re: Wg mnie to jest lincz 26.10.06, 14:44
            scoutek napisała:

> joli_cyc napisała:
            >
            > chyba jestem nie z tego swiata bo ja ci nie zycze tego, by ktokolwiek cie
            > skrzywdzil...
            >
            Alez czy ja ci zycze, zeby ktos cie skrzywdzil? Gdzie? KIedy? Wcale nie. Ja ci
            nawet zycze, zeby ci sie udala taka akcja! Budujace byloby bowiem, ze nie tylko
            bijesz piane, ale ze "nie jest ci wszystko jedno" i "bierzesz sprawy w swoje
            rece". I na dodatek udowodnilabys Giertychom i Faszystom takim jak ja, ze nie
            maja racji. Mamy rozne poglady na te kwestie i ja szanuje twoje.

Musisz jednak przyznac, ze ryzyko recydywy istnieje, co? W moim poscie tylko ci
            na to zwracam uwage. To nie sa zyczenia.
            • scoutek Re: Wg mnie to jest lincz 26.10.06, 14:52
              joli_cyc napisała:
              > Alez czy ja ci zycze, zeby ktos cie skrzywdzil? Gdzie? KIedy? Wcale nie.

"... tylko nie placz jak sie chlopcy do ciebie dobiora...."
              no, ale dobrze, staram sie wierzyc w Twoje dobre checi...

>Ja ci
              > nawet zycze, zeby ci sie udala taka akcja! Budujace byloby bowiem, ze nie
              tylko
              > bijesz piane, ale ze "nie jest ci wszystko jedno" i "bierzesz sprawy w swoje
              > rece".

zajmuje sie troche czyms innym i zapewniam Cie, ze tu, w moim miejscu robie
              wszystko by takich rzeczy nie bylo...
              poza tym ty tez mozsz sie tym zajac, czemu zwalasz na innych?

> I na dodatek udowodnilabys Giertychom i Faszystom takim jak ja

> nigdzie nie powiedzialam, ze uwazam Cie za faszystke... ale jesli sama tak o
              sobie pomyslalas, to wez i sie zastanow...

>, ze nie
              > maja racji. Mamy rozne poglady na te kwestie i ja szanuje twoje.

tez
              "nie zgadzam sie z twoimi pogladami ale cale zycie bede robic wszystko, abys
              mogla je glosic"
              tak?

> Musisz jednak przyznac, ze ryzyko recydywy istnieje, co? W moim poscie tylko
              ci
              > na to zwracam uwage. To nie sa zyczenia.

owszem, widmo recydywy zawsze istnieje
              ale na pewno bedzie recydywa gdy tych chlopcow OD RAZU potraktuje sie jak
              zwyrodnialcow.. . bo nic gorszego spotkac ich juz nie moze....
      • greg43 Re: Wg mnie to jest lincz 26.10.06, 14:27
        Jasne, nic się nie stało przecież zniszczyli życie tylko jednej dziewczynki!!!!!
        To co wypisuja ich obrońcy to jakiś absurd i świadectwo kompletnego bezmózgowia.
      • papryczka_ag Re: Wg mnie to jest lincz 26.10.06, 14:30
        zakładanie kajdanków to niszczenie???
        • scoutek Re: Wg mnie to jest lincz 26.10.06, 14:33
          papryczka_ag napisała:

> zakładanie kajdanków to niszczenie???

a po co sie zaklada kajdanki 14 - latkom?
          zeby ich zlamac, a nie po to by pobili policjantow
          • papryczka_ag Re: Wg mnie to jest lincz 26.10.06, 14:36
            Ja mam sąsiada czternastolatka - mógłby dać wycisk niejednemu. Poza tym
            ucieczka w kajdankach jest nieco utrudniona. I dodatkowo jest to mocniejszy
            przekaz wizualny.
            Nie wierzę, że będą mieli traumę z powodu kretyńskich kajdanek. Zboczeńcom
            takie gadżeciki sie podobają.
            • pandada ja znam takich chłopców 26.10.06, 18:38
              z ośrodka w którym pracowała moja żona.
              Czują respekt przed przemocą. Przemoc to ich język.
              Póki jest ktoś silniejszy, słuchają. Wychodzą z ośrodka - i znajdują słabszych.
              W samym ośrodku zresztą też.

Ale można próbować do nich dotrzeć. Czy to ich wina, że starzy chleją, że się
              nimi nie zajmowali? Że wychowała ich ulica lub MTV?

Można próbować wydobyć z nich człowieczeństwo, albo wspomóc w drodze do recydywy.
              • szuus Re: ja znam takie dzieci 27.10.06, 19:26
                pandada napisał:

> Można próbować wydobyć z nich człowieczeństwo, albo wspomóc w drodze do
                recydyw
                > y.

Niszczymy swoje życie - pieniądz ponad wszystko, rozpieprzając niejako przy
                okazji, z bezuważnym brakiem autorefleksji życie własnych dzieci, bo przecież
                to tylko dzieci, one niczego nie rozumieją, one nie słyszą, nie widzą, nie
                czują "po dorosłemu". To my przecież mamy te najbardziej poważne problemy, to
                my - dorośli, dbamy o to, co najważniejsze: by było co do garnka włozyć.

Przecież poświęciłam/ poświęciłem mu/jej dużo bardzo uwagi wtedy, kiedy tego
                najbardziej potrzebował/a, czyli w niemowlęctwie, ale teraz? po co? Chodzi do
                porzadnej szkoły, w domu nie musi się o nic martwić, ma TV, kompa i mp3,
                sprzatać też prawie nie musi...

Nawet gadamy ze sobą w domu - rano przez całe 15 minut i przy kolacji prawie
                tyle samo. I o szkołę też przecież pytam, więc o co chodzi?

Że niby emocjonalnie niedouczone mam dziecko? Kurde, a mnie ktoś uczył?? W
                jego/ jej wieku zapie..ć za polu za kilka złotych musiałam/łem, żeby na
                książki do szkoły było! I komuna, i stan wojenny, i Balcerowicz i...dupa teraz.
                A bachor nawet "dziękuję" nie powie!

Minister Roman Giertych rację ma - zamknąć te bydlaki niewdzięczne w obozach
                specjalnej troski przymusowej, to może pier.... ze łba im wylecą. Hitler
                wiedział, jak to sie robi a hitlerjungeny wielkim szacunkiem go darzyli.

Nawet nasz premier z grzeczna poczatkiem choć ostatnio wręcz łopatologicznie
                przemawia do swołoczy nastolatkowej: spadajcie z naszego cud-kraju poza krzywą
                kreską znaczone granice! TAM (niedookreslone celowo?) czeka na was pieniądz,
                rodzina, świetlana przyszłość! bez was też se jakoś z naszym staropodeszłym ZUS-
                em poradzimy!

I bez hormonalnych pierdół jakiś wydumanych! Toz nawet we wsiowym supermarkecie
                zara nad wprostem oczu playboy, popcorny, menshelfy i cud-miód pannice
                rozkładane, to po cholere komu pannice jakieś zamundurkowane?

Znaczy się wszyscy tylko o młodych się martwią. W poniedziałek zapowiedziane
                mam pod rygorem stawiennictwa przed obliczem dyrekcji iść na wywiadówkę córki,
                gdzie pani od fizyki będzie mówiła o nieprawidłowym przestrzeganiu przez 3 kl.
                gimnazjum zgłoszeń NP (NP - nieprzygotowanie do zajęć w danym dniu, w semestrze
                może być trzy, ale gó..arze oczywiście przeginają w argumentacji przebiegłej
                twierdząc, że na przykład nie mieli odpowiednich warunków do nauki dnia
                poprzedniego, ha!)

No to sie przygotowuję tera mocno do tej wychowawczej roli wywiadówkowej i
                cienżko ciut jest: syn z trudem przed telewizor legł, pod groźbą alternatywy
                odrabiania lekcji na cały następny tydzień, córa zaś przed komputer dzieciowy
                przegnana została, bo ni z tego ni z owego o jakiś Słowackich i konkursach
                plastycznych gadać nieskładnie poczęła.
                A przecież problem dydaktyczny mam i rozważyć go w spokoju muszem. Trzecie piwo
                już otwarte i nareszcie w spokoju mądrze se klikam...
      • ate120 Re: Wg mnie to jest lincz 26.10.06, 17:03
        >dla mnie tez
        > to co robia to pokazowka, kosztem tych chlopcow...
        > zrobili rzecz straszna, ale na mily Bog, nie nalezy ich od razu niszczyc....
        >

A gdyby coś takiego spotkało Twoją dziewczynę, siostrę czy kogoś innego
        bliskiego też byś tak uważał?

Oni zrobili pokazówkę kosztem tej dziewczyny. Nie broń ich.
    • kubala11 Re: Wg mnie to jest lincz 26.10.06, 14:20
      l.george.l napisał:

>

To straszne, to okropne, jak mogli te biedactwa zakuć w kajdany faszyści
      jedni.....
      • kabotyna.kabotyna Dwucyfrowcy pokazują swoje chrześcijańskie... 26.10.06, 14:28
        ... miłosierdzie oraz wybaczają wzorem Ojca Świętego.
        • kubala11 Re: Dwucyfrowcy pokazują swoje chrześcijańskie... 26.10.06, 14:29
          Nie każdy jest taki świety jak On kabotyno...
          • kabotyna.kabotyna [...] 26.10.06, 14:33
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • asienka32 Wybaczanie zostawmy rodzicom dziewczynki 26.10.06, 14:37
          chociaż ostatnio modne jest wybaczanie w czyimś imieniu dla dobra "ogólu".

kabotyna.kabotyna napisała:

> ... miłosierdzie oraz wybaczają wzorem Ojca Świętego.
          >
          • kabotyna.kabotyna Re: Wybaczanie zostawmy rodzicom dziewczynki 26.10.06, 14:41
            asienka32 napisała:

> chociaż ostatnio modne jest wybaczanie w czyimś imieniu dla dobra "ogólu".

Tak naucza nas Kościół. Co robić? Trzeba przecież naśladować Jana Pawła II
            który w naszym imieniu przepraszał przynajmiej raz do roku. Dlaczego widzisz w
            tym coś złego?
        • kilimandzaro5 Re: Dwucyfrowcy pokazują swoje chrześcijańskie... 26.10.06, 14:37
          A gdyby nic nie robiono to byś gadała że chrzescijanie gdy dostaną w prawy
          policzek to nadstawiają lewy
          czyli jak się robi cos to nie dobrze a jak się by nic nie robiło to tyż by było
          nie dobrze takim jak ty nie można dogodzić.
          W USA i w kanadzie już od dawna walczy się z takim czyms radykalnie
          tam by im nie tylko założono kajadanki na ręce ale i też na nogi łancuchy
          czy ty wogóle rozumiesz co oni zrobili to jak sobie wybrani arabowie z alkaidy
          zostali terorystami. tak samo oni się dobrali i zajeli sie teroryzmemm
          społecznym.
        • kilimandzaro5 Re: Dwucyfrowcy pokazują swoje chrześcijańskie... 26.10.06, 14:47
          kabotyna.kabotyna napisała

> Poza tym to nie są 14 letni chłopcy tylko 14 letni groźni zwyrodnialcy. 14
          > letnim normalnym chłopcom nic takiego potwornego nie przyszłoby do głowy.

>No chyba, że należeli by do Młodzieży Weszpolskiej. Wtedy to normalka.

czy ty nic nierozumiesz tu nie chodzi o zadną młodzież wszechpolską
          słuchaj ja bym ci przyznał racje no dokuczał, upokarzał to jeden chłopak
          no niech już będzie dwoje chłopaków.

Ale to była cała grupa watacha rozumiesz!
          Grupa zawsze ma świadomośc oni wiedzieli co robią co że jeden ciągnął za
          sznurki a zczterech było zastraszonych może przez jednego góru grupy
          może tak bedą gadać ale to bzdura tam wszyscy ich było z czterech czy
          z pieciu tam wszyscy starali się wywyższyć i dokuczyc
          Jaka młodziesz wszechpolska? ktoś tu pisał że Giertych chce zbić kapitał
          polityczny a ty co robisz zachowujesz się jak Giertych.
          Chociaż ja nie wierze że Giertych chce zbić kapitał polityczny to jest za
          bradzo poruszająca sprawa przecież Giertych też ma dzieci.
          Może ty kabotyna.kabotyna nie masz dzieci i dlatego tak trujesz.
      • torpeda.wulkaniczna Kubala11 26.10.06, 14:48
        podziwiam cierpliwość do dyskusji na ten temat, w innym wątku.

Chciałbym sie mylić,ale chyba dość łatwo poznać, która/y z zabierających głos
        ma dzieci w wieku edukacyjnym.
        I wie,co się dzieje w szkole.

Diagnozy (katecheta też winien,wszyscy winni itd.) potrafi wysnuć prawie każdy.
        Nauczyciele nie wpoili,katecheta nie wytłumaczył, rodzice zaniedbali.

Coś zrobić chce jedynie niestety Giertych. Mówi o tym od dłuższego czasu i
        jego reakcja była przewidywalna. Ale lepiej zarzucić mu autopromocję.

A biedne,zagubione dzieci, bronione przed Giertychem krzyczą o więcej wolności.
        Bo mają ograniczaną.Mają dysleksję,ADHD i wszelkie inne ułomności dające pracę
        psychologom i usprawiedliwienie dla WSZELKICH własnych zachowań.

Ciekawe kiedy nauczyciele namawiający do demonstracji, akceptujący głupie hasła
        obudzą się z kubłem na głowie.
        • ab_extra Sedno 26.10.06, 14:51
          torpeda.wulkaniczna napisał:

> podziwiam cierpliwość do dyskusji na ten temat, w innym wątku.
          >
          > Chciałbym sie mylić,ale chyba dość łatwo poznać, która/y z zabierających głos
          > ma dzieci w wieku edukacyjnym.
          > I wie,co się dzieje w szkole.
          >
          > Diagnozy (katecheta też winien,wszyscy winni itd.) potrafi wysnuć prawie każdy.
          >
          > Nauczyciele nie wpoili,katecheta nie wytłumaczył, rodzice zaniedbali.
          >
          > Coś zrobić chce jedynie niestety Giertych. Mówi o tym od dłuższego czasu i
          > jego reakcja była przewidywalna. Ale lepiej zarzucić mu autopromocję.
          >
          > A biedne,zagubione dzieci, bronione przed Giertychem krzyczą o więcej wolności.
          > Bo mają ograniczaną.Mają dysleksję,ADHD i wszelkie inne ułomności dające pracę
          > psychologom i usprawiedliwienie dla WSZELKICH własnych zachowań.
          >
          > Ciekawe kiedy nauczyciele namawiający do demonstracji, akceptujący głupie hasła
          >
          > obudzą się z kubłem na głowie.
        • kubala11 Re: Kubala11 26.10.06, 15:03
          Masz rację. Sam łapie się na tym po co dyskutuje ze "ścianą", ale gdybym nie
          zareagował na bzdety pisane przez "ścianę" miałbym potem sam do siebie
          pretensje.
          Pozdrawiam Torpedo i miłego dnia życzę.
          • torpeda.wulkaniczna Re: Kubala11 26.10.06, 15:31
            Dziękuję, miłego popołudnia.

Czasem szkoda czasu na dyskusje z poprawiaczami świata, którzy ów świat
            zamierzają poprawiać- ale cudzymi rękami.

Jeśli masz dzieci, to już wiesz,że najłatwiej skrzywdzić
            nadopiekuńczością.Łepek wtedy nie wie, gdzie jest granica akceptowalności jego
            zachowania.I - paradoksalnie na pozór - traci poczucie bezpieczeństwa.
            Wśrod pochylonych nad nim z troską głów chcących mu pomóc.

A moim zdaniem dzieci szukają tej granicy, tej linii
            odniesienia.Prowokują,próbują kombinować,sprawdzać, czy to faktycznie TA
            granica. Rolą rodzica,nauczyciela jest określanie na niej głównych punktów.

Do tego trzeba czasu,stanowczości i cierpliwości.

Kiepsko opłacany nauczyciel i zagoniony rodzic ma bardzo marne wsparcie mediów
            w tym zakresie.
            Jeśli już, to raczej w tonacji przeciwnej - właśnie
            usprawiedliwiania.Nagłośnienia gó..arskiej demonstracji popieranej przez ZNP.

Spokojnych rozmów z córeczką życzę.Mnie udało się trochę przekonać młodszego
            (10)syna, że pomysł z mundurkami nie jest taki głupi.

• kubala11 Re: Kubala11 26.10.06, 19:42
              Dzieki Torpedo za zrozumienie, to wcale nie takie łatwe jak widzisz.:)
              Masz moim zdaniem 100% racje, że nasze "łebonie" szukają granicy odniesienia.
              Sęk w tym żeby ta granica była postawiona dostatecznie wysoko przez wszystkich
              rodziców i wychowawców. Niestety, niektóre dzieci cierpia na bezstresowe
              wychowanie w domu, dlatego tym wieksza odpowiedzialność za nich wychowawcy w
              szkole. Jeśli młody człowiek wyjdzie z dużego pułapu owej "granicy" każdemu z
              nas (rodzicowi, wychowawcy) łatwiej bedzie kiedys pójść na kompromis z danym
              delikwentem. On sie będzie cieszył, że coś "wywalczył", my że to co wywalczył
              mieści się w naszym pojmowaniu dobrego wychowania.:)
              Mam 7-letniego synka, ale mam tez znajomych którzy maja dzieci w wieku
              gimnazjalnym i widzę jak duzo kosztuje ich uchronienie swoich pociech przed
              demoralizacja (zwłaszcza w gimnazjum). Znam przykład wspaniałej klasy w szkole
              podstawowej, która prawie w całości przeszła do gimnazjum i tam dokooptowano do
              nich 3 czy 4 parchów. Wystarczyło to do zdemoralizowania tej klasy w przeciagu
              1 miesiąca. Dlatego takim zainteresowaniem cieszą się szkoły katolickie, gdzie
              dyscyplina postawiona jest na wiekszym poziome jak w szkole nazwijmy
              ja "panstwowej". Niestety jest ich mało i dostac sie do nich jest bardzo cięzko.
              I jeśli Giertych (którego osobiście nie cierpie) chce cos zrobic, a z tego co
              widac chce, bedę go popierał z cała moca, gdyz chce uchronić swoja latorośl
              przed podobnymi problemami jakie przykłady znam.
              Osobna sprawa to media, które pokazuja to co pokazuja. Jedno wielkie barachło i
              nic więcej. Mam jedynie nadzieje, że różnego rodzaju Pacewicze (debilny
              komentarz do sprawy tego gostka poraża) będa mieć coraz mniejszy wpływ na
              kształtowanie postaw.
              Miłego wieczoru Ci życze i pozdrawiam raz jeszcze.
              • torpeda.wulkaniczna Re: Kubala11 26.10.06, 20:34
                Przepraszam, nie wiem skąd mi się wzięło,że masz córkę. Może dlatego,ze zawsze
                chciałem mieć?:)
                Moi synowie 16 i 10. Starszy po próbach z prochami i alkoholem.Jestem jego
                przyjacielem,więc opowiada szczerze, co się dzieje w szkole.Jak łatwo o
                narkotyki, jak nauczyciele udają,że problemu nie ma (przed szkołą parkował
                samochód z dealerami, policja wylegitymowała,zasalutowała i poszła, a belfer co
                ma zrobić?).
                Ale chyba idzie lepsze.

Zasmucają niektóre wypowiedzi. Nie otrzymałeś odpowiedzi, dlaczego szkoły
                katolicke są tak oblegane, prawda? Fakt niepasujący do wizji nie istnieje.Ale o
                współwinie katechety naczytasz się do woli.
                I o faszyście Giertychu,żerującym autoreklamiarsko na tragedii.

Dużo sił i radości.Będzie o.k., aby zdrowie było.
                • kubala11 Re: Kubala11 26.10.06, 21:29
                  Powodzenia. Oby jak najdłużej udawało Ci sie byc przyjacielem starszego, wtedy
                  łatwiej bedzie z młodszym.:) Odpowiedzi na pytanie dlaczego oblegane są szkoły
                  katolickie nie spodziewałem sie dostac na tym forum. Za duzo tutaj uczniów
                  Urbacha i Michnika. Oni wolą ominac niewygodne tezy, a skupic sie na
                  odpowiedzialności katechety i Koscioła, która oczywiscie jest główna przyczyna
                  zwierzecego zachowania tych półgłowków:)
                  Tak samo jak Ty uważam, że idzie ku lepszemu. Ludzie wykształceni coraz mniej
                  daja sie nabrac na lep gazetowowyborczej (tak ja nazwę) propagandy. W swoim
                  środowisku (dalekim Giertychowi) widze przyzwolenie na zmiany, które proponuje
                  on i rząd. Oby tak dalej, oby doszło w koncu w tym Kraju do normalności.
                  Miłego wieczoru. Pozdrowienia dla malżonki (to tak a propos marzeń o córce:)) )
        • zdruff Re: Kubala11 27.10.06, 19:36
          > Coś zrobić chce jedynie niestety Giertych.

Nieprawda, wiele osób "chce coś zrobić", problem w tym, że Giertych jest teraz ministrem edukacji i chęci nie wystarczą, trzeba działać. A narazie co mamy?
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3706807.html
          Giertych odwołuje gdańskiego kuratora, bo "zabrakło nadzoru pedagogicznego. Oczywiście zabrakło także nadzoru nad dyrektorem szkoły". Idąc dalej tym tropem, Giertych powinien odwołać samego siebie, bo nadzoru nad kuratorem również zabrakło.
    • rydzyk_fizyk Kajdanki? 26.10.06, 14:24
      Dziwne, jeśli mają poniżej 15 lat to Policja nie ma uprawnień do zakładania im
      kajdanek.
      • kubala11 Re: Kajdanki? 26.10.06, 14:25
        Napisz list otwarty i daj do podpisania "ałtorytetom"
        • rydzyk_fizyk Re: Kajdanki? 26.10.06, 14:28
          Niezależnie od "ałtorytetów" Policja powinna przestrzegać prawa, w przeciwnym
          razie sama staje sie bandytami.
      • asienka32 Re: Kajdanki? 26.10.06, 14:34
        rydzyk_fizyk napisał:

> Dziwne, jeśli mają poniżej 15 lat to Policja nie ma uprawnień do zakładania
        im
        > kajdanek.

A skąd ta wiedza?
        • rydzyk_fizyk Re: Kajdanki? 26.10.06, 14:40
          Wiedza o czym? O przepisach? Z ustawy o Policji i aktów wykonawczych :)
    • kilimandzaro5 lincz to bedzie następny znowu na dziewczynce 26.10.06, 14:30
      lincz to bedzie następny znowu na dziewczynce drugiej jak się nic nie zrobi
      to potencjalni sprawcy dojdą do wniosku że to jest bezkarne.
      Można sobie wybić szybe w sklepie kamieniem i odejść dumnie.
      Można uprzedmiotawaiać też ludzi ich nietykalność cielesną.
      Tacy młodzi ludzie dojdą do wniosku że wszystko mozna że świat jest stworzony
      dla nich. Trzeba postawić mocną tame procedur i wykorzystać wszelkie inne
      narzędzia prawne.

Oni muszą zakładać kajdanki ponieważ taki dziwny i niezrównoważony
      człowiek może uciec dysponuje taką samą prawie siłą jak dorosli by uciekać.

Gdyby uciekł taki młodociany przestępca to chyba kilku funkcjonariuszy by
      poleciało oni muszą swoją prace wykonywać dobrze.
      Jak można domagać się humanitaryzmu dla tych chłopców oni nie byli humanitarni
      w zgledem tej dziewczynki.
      Ja też nie widziałem by ich tak filmowano w kajdankach i pokazano w tv jak
      oni filmowali tą dziewczynke.
      Po za tym sami sa sobie winni że mają te kajdanki bo skoro mówili że odsłonili
      tylko brzuch tej dziewczynki no więc po co kasowali ten film z komuri przecież
      to by działało tylko na ich korzyść.
      Organa ścigające mają wszelkie prawo domniemywać że mają doczynienia z
      najgorszymi potencjalnymi przestępcami osoby te zatarły dowód przestępstwa.
      Po za tym chłopcy ci nawet w jednej dziesiątej nie przeżywają tego co
      przeżywała ta dziewczynka.
      Ich nie można puszczać na wolność do osiemnastego roku zycia,potem takich
      osobników trzeba monitorować.
      • rydzyk_fizyk Re: lincz to bedzie następny znowu na dziewczynce 26.10.06, 14:32
        Sprawa jest tragiczna wiec nie rozśmieszaj.
        Dowody zostały zniszczone - skąd my to znamy :)
    • inna57 Re: bez emocji ale racjonalnie 26.10.06, 14:32
      - z zasady posiedzenia sądu rodzinnego są niejawne
      - asysta kordonu policji niestety ale to właśnie tych chłopców miała bronić
      przed linczem
      - czternastolatek to nie dziecko tylko podrostek ma zdolność rozpoznawania
      czynów i odróżnienia dobra od zła, w wielu krajach odpowaiadałby jak dorosły

zgadzam się tylko z tym że Giertych stara się zbić kapitał na cudzej tragedii.
      to co chce nam zafundować to szkoły przestępców. nagromadzenie zła i patologii
      w dużych grupach będzie rodziło tylko jeszcze głębszą patologię. szkoła wymaga
      zmian, ale kierunek obrany przez rządzących to droga do nikąd. trzeba żeby
      szkoła ponownie stała się czymś więcej niż tylko etapem kariery. starsi wiedzą
      o co chodzi, młodsi niech się zapytają rodziców.

w wypadku Ani zawiedli wszyscy bez wyjątku: jej rodzice, rodzice chłopców,
      nauczyciele, kościół, katecheci, wychowawcy, psycholog szkolny, dyrekcja szkoły
      i szczerze po trosze każde z nas
      • w11mil jakie masz propozycje? 26.10.06, 14:34
        inna57 napisała:
        >. szkoła wymaga zmian, ale kierunek obrany przez rządzących to droga do nikąd.
      • scoutek Re: bez emocji ale racjonalnie 26.10.06, 14:34
        inna57 napisała:

podpisuje sie pod tym co napisalas
      • entefuhrer Re: w wypadku Ani zawiedli wszyscy 26.10.06, 16:55
        Rzecz nie do pojęcia dla forumowych (i nie tylko) ścierwojadów...
      • gildarius Re: bez emocji ale racjonalnie 27.10.06, 02:16
        A ja się nie do końca zgadzam z tym że pan Giertych chce zbić jakiś szczególny
        kapitał na tej tragedii. On już chyba od pewnego czasu gadał o specjalnych
        klasach dla zbirów, zresztą nie tylko on, słyszałem o tym już parę lat temu. A
        teraz pewnie tym bardziej się przekonał do tego pomysłu i będzie go pewnie z
        wiarą. Być może teraz uzyska większe społeczne przyzwolenie. Czy to to chodzi z
        tym zbijaniem kapitału? Jeśli tak, to to chyba naturalne.
        A tak przy okazji, to głupi pomysł, kto tam będzie uczył, przeciesz to szkoła
        przestępców. No chyba że naprawdę będzie tam wielki rygor, ostre zasady i inne
        rozwiązania, które się sprawdzają w USA (czasami są w telewizji dokumenty o
        takich obozach czy też szkołach, po których młodzież naprawdę nie ma ochoty
        popełniać przestępstw). Ale w to to przecież nikt nie wierzy.
    • frank_drebin Ktos tu sie z rozumem minal. Te srodki to raczej 26.10.06, 14:37
      zeby uchronic tych gowniarzy przed linczem a nie lincz.
    • ab_extra Możesz się z tymi chłopcami zintegrować 26.10.06, 14:39

• idiotyzmy-kacze Bardzo mnie dziwi, że bronisz gwałcicieli 26.10.06, 14:42
      Zresztą, już niedługo, w poprawczaku, nie kajdanki na rękach będą ich problemem.
      • papryczka_ag Re: Bardzo mnie dziwi, że bronisz gwałcicieli 26.10.06, 14:45
        Ech... przecież taki biedny czternastolatek to dziecko jeszcze... pewnie byli
        nieświadomi, że robią źle, nie rozumieli drstycznej wymowy czynu, chcieli
        koleżance pokazać, że jest prawdziwą kobietą, i w sumie nikomu nie zrobili
        krzywdy. A nagrywali to bo chcieli sprawdzić nowy telefon...

A gdyby to waszej córce takie matoły krzywdę zrobiły to też byście współczuli
        otarć od kajdanek? ( przepraszam KAJDANÓW - tak jest w poście początkowym )
        • karbat Re: Bardzo mnie dziwi, że bronisz gwałcicieli 26.10.06, 14:58

wiecej kosciola ,wiecej religii - spoleczenstwo bedzie lepsze
          nie wazne jaka Polska byle katolicka - dla dobra ojczyzny

hasla dla wymozdzonych ,Nie tedy droga

• papryczka_ag Re: Bardzo mnie dziwi, że bronisz gwałcicieli 26.10.06, 15:00
            Może jakaś religia z rytualnym samobójstwem???
      • pandada wyprodukują z nich recydywistów 26.10.06, 18:41
        materiał mają odpowiedni
    • capitalissimus Re: Wg mnie to jest lincz 26.10.06, 14:49
      Nie należy ich wsadzać do poprawczaka ani tym bardziej do mamra bo dopiero tam
      dostaną prawdziwą przestępczą szkołe. Wlać im na gołe dupska na głównym placu
      miasta. I trzymać na cenzurowanym - każdy wybryk wbrew regulaminowi szkoły to
      następna chłosta.
      • reakcjonista1 Re: Wg mnie to jest lincz 27.10.06, 10:02
        Dobrze gada!!!
        Polać mu! :-))
    • kormoran222 ze jeden z ojców złorzeczył dziewczynce był pijany 26.10.06, 15:07
      >To jest tragedia. Winni sa rodzice i wychowawcy. Winne jest nasze społeczne
      >przyzwolenie na przemoc wobec kobiet. Winne jest naszy tolerowanie pospolitego
      >pijaństwa. Dziennik donosi, ze jeden z ojców tych chłopców po
      >ulicy i złorzeczył dziewczynce. To chyba ten, którego wczoraj pokazali w
      >którymś ze serwisów informacyjnych. Bardzo nam brakuje sumienia.
      >Założyciel czy zalożycielka wątku nie współczuje rodzinie zmarłej tragicznie
      >dziewczyny - serce jej ojca nie wytrzymało, jest w szpitalu.

>
      • karbat Re: nie tedy droga 26.10.06, 15:27
        papryczka_ag napisała:

> Może jakaś religia z rytualnym samobójstwem ???

zgnile spoleczenstwa liberalne jak Holandia , Dania itp maja problemy z
        mlodzieza mniejsze niz Polska ( statystyki ) ,

wiecej kosciola !!, wiecej religii!!, tylko wartosci !! zmieni moralnosc a
        ludziom w Polsce bedzie sie zylo lepiej . tlocza do mozdzkow wymozdzonych

• papryczka_ag Re: nie tedy droga 26.10.06, 15:30
          Między religią prawdziwą, a religią w wydaniu polskich katolików jest przepaść.
          I to jest dramat.
          To jest pranie mózgu, odmóżdżanie i brak poszanowania dla człowieka wbrew
          głoszonym hasłom.
        • kilimandzaro5 Re: nie tedy droga 26.10.06, 18:12
          Dobrze mowisz że nie tędy droga? ale znaczy popierasz że to trzeba, coś trzeba
          robić?
          Wielu ludzi dąży w strone radykalizmu albo skrajnego permisywizmu czyli róbta
          co chceta, że szkoła to jest jakaś dzungla i wszystko między zwierzakami się
          unormuje.
          Ja uważam że musi być jakaś władza i nawet lepszy jest radykalizm jak
          bezczynność.
          W Komunizmie znaczy w PRL-u radykalizm się sprawdzał w tedy nauczycielka mogła
          bić ucznia i tarmosić za uszy bić linijką ile wlezie i cicho siedział.

Ja bym też popierał żeby ich zamknąć tych chłopców w jakis pokojach z poduszkami
          na scianach lecz dać normalny pokój normalny obiad, jaki by miał wdomu i dać im
          jakiś odizolowany park z zielenią odgrodzony płotem i niech sobie żyją wtakim
          poprawczaku o lekkim rygorze byle by nie ze społeczenstwem.
          Ale Polski jednoczesnie nie stać na takie poprawczaki jak w Angli i chyba
          jedyną drogą jest radykalizm czyli powrót do metod z PRL-u.
          Co zrobić by takie rzeczy się nie powtarzały? na początek najlepiej pokazać że
          takie coś nie uchodzi na sucho i pokazać to tak uważam.
          • karbat Re: nie tedy droga 26.10.06, 19:57
            kilimandzaro5 napisała:

> W Komunizmie znaczy w PRL-u radykalizm się sprawdzał w tedy nauczycielka
            mogła
            > bić ucznia i tarmosić za uszy bić linijką ile wlezie i cicho siedział.

a kto ci takich pie..naopowiadal ,ksiunc

.
            > Ale Polski jednoczesnie nie stać na takie poprawczaki jak w Angli i chyba
            > jedyną drogą jest radykalizm czyli powrót do metod z PRL-u.

wychowanie kosztuje niestety ,
            mlodziez widzi rzad ,elity ,afery ,korupcje , Lepperow ,Giertychow itp
            politykow ,ksiedza cwaniaka itp na codzien

na brak perspektyw mlodych ,ich izolowanie ,zamykanie nie jest wyjsciem
            zobacz co sie dzialo z francuska mlodzieza w Paryzu ,bedzie powtorka ,gdyz nie
            maja szans wyjsc ze swego getta

• kubala11 Re: nie tedy droga 26.10.06, 20:00
              Tzw. francuska młodziez to hordy arabusów a nie młodzi francuzi.
              • karbat Re: nie tedy droga 26.10.06, 21:46
                kubala11 napisał:

> Tzw. francuska młodziez to hordy arabusów a nie młodzi francuzi.

wiem ,ze niektorym kubala11 to nie pasuje
                ale oni sa Francuzami i beda czy ci sie to podoba czy nie
                • kubala11 Re: nie tedy droga 26.10.06, 21:48
                  Oni są takimi francuzami jak ty chińczykiem.
                • qqazz Re: nie tedy droga 26.10.06, 21:52
                  Znam troche Francuzów i zaden z nich nie traktuje tej hołoty z przedmieść jak
                  swoich rodaków tylko jak palący wrzód który trzeba usunąć tylko nie wiadomo
                  jak, to nie są dla nich Francuzi bo nawet nie mysla o asymilacji tylko żeruja
                  na socjalu i wiele rzeczy maja (np. ubezpiezenie zdrowotne) lub mogą miec za
                  darmo za które porzadny Francuz musi płacic cięzko zarobione pieniądze.

pozdrawiam
    • cichociemnym gdyby zrobili to mojemu dziecku.... 26.10.06, 21:34
      a mam córkę w tym wieku to powybijał bym sqrvysynów. A potem było by mi "wsio
      ryba"
      • lipniak Re: gdyby zrobili to mojemu dziecku.... 27.10.06, 01:04
        Nie jestes sam.
        • lipniak Re: gdyby zrobili to mojemu dziecku.... 27.10.06, 01:10
          Ciekawe, ze tego rodzaju nieszczescia trafiaja sie spokojnym ludziom. Wyglada
          na to, ze diabelstwo wie, kogo dorwac, bo bezprawie musi sie rozszerzyc na
          maxa. Pewnego pieknego dnia przeleje sie miarka.
          :)
    • wlodzimierz.ilicz Lincz należało dokończyć. 26.10.06, 21:38
      Gdzie było najbliższe drzewo ?
      Śmierć bandytom traktującym słabych i bezbronnych jak rzeczy.
    • wesoly.elektron Re: Wg mnie to jest lincz 26.10.06, 22:31
      och panie george

masz pan racje

chlopcy sa niewinni - to spoleczenstwo
      i ta dziewczynka jest winna
    • reakcjonista1 Re: Wg mnie to jest lincz 27.10.06, 10:01
      Za duzo "Wyborczej" chłopaczku
    • indris Lincz to dopiero może być 27.10.06, 10:04
      Nazwiska tych psychicznych mutantów, a także ich rodziców prędzej czy później
      przedostaną się do wiadomości publicznej.
      • neandertaldczyk Re: Lincz to dopiero może być 27.10.06, 10:12
        indris napisał:

> Nazwiska tych psychicznych mutantów, a także ich rodziców prędzej czy później
        > przedostaną się do wiadomości publicznej.

mimo wszysko nie proponuję żeby ich ponadziewać na pale. Najpierw powinien isć
        na męki bolek
    • nelsonek Re: Wg mnie to jest lincz 27.10.06, 10:23
      No tak: przestepcom nie nalezy zakladac kajdanek. Trzeba za to glaskac ich po pustej glowce i mowic, ze nic sie nie stalo.
    • l.george.l Upieram się przy swoim 27.10.06, 10:41
      Gietych i większość mediów wydały wyrok. Na dobrą sprawę jednak nie wiemy dokładnie, co stało się w szkole. Przesłuchanie przed sądem było przecież utajnione, a docierają informacje, że dziewczynka już wcześniej próbowała popełnić samobójstwo. Lista winnych jest zdecydowanie dłuższa niż się wydaje i mam wątpliwości czy akurat na jej początku powinny znaleźć się czternstoletnie dzieci.
      • nelsonek Re: Upieram się przy swoim 27.10.06, 18:14
        Sadzisz, ze pod presja spoleczenstwa policjanci zalozyli kajdanki czternastolatkom? Wyrok wyda NIEZAWISLY sad. Nikt jednak nikogo nie linczuje.
    • husyta Wyobraź sobie, george, że to była twoja córka 27.10.06, 19:45
      l.george.l napisał:

> "Posiedzenie sądu jest niejawne, na salę chłopców wprowadzono w kajdankach w
      asyście kordonu policji. Zgromadzeni przed salą sądową rodzicie i rodzeństwo
      chłopców nie chcieli rozmawiać z mediami".
      >
      > Minister edukacji na ogromnej tragedii zbija kapitał polityczny i cieszy się,
      że ma nośny medialnie argument za budową faszystowskich przytułków.

I że chłopcy wchodzą na salę ze słuchawkami na uszach, aby słuchać swojej
      ulubionej muzyki i nie słyszeć, o czym będzie truł sąd; a w rękach mają
      dodatkowo komórki, aby ponagrywać co zabawniejsze sceny z sądu, by potem
      pokaząc kolegom.
      A rodziców chłopców otacza aureola sławy, bo ich dzieci są szykanowane tylko
      dlatego, że chcieli dziewczynę podotykać, czego im polskie prawo chciałoby
      zabronić; toc to zamach na wolność osobistą;
      dobrze że media nagłośniły tę obłudę i zamach na wolność chłopców;

Co byś czuł, gdyby sprawa tak sie potoczyła?
    • l.george.l Re: Wg mnie to jest lincz 11.01.07, 11:55
      Odnoszę wrażenie, że miałem rację.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3841752.html
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3842479.html
      • l.george.l Giertych ma tych chłopców na sumieniu 22.01.07, 13:09
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3866488.html
        Należy powołać komisję śledczą, która zbada udział Romana Giertycha w
        nieprawdopodobnie surowym potraktowaniu chłopców z gdańskiego gimnazjum.
      • scoutek Re: Wg mnie to jest lincz 22.01.07, 13:13
        l.george.l napisał:

> Odnoszę wrażenie, że miałem rację.

ja tez mam coraz wieksze wrazenie, ze miales racje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka