mooomin 17.11.06, 12:38 W końcu. Potrzeba nam właśnie takiej koalicji. Również na szczeblu centralnym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
junkier Nie kolaborować z komunistami, gardzić tym ich "po 17.11.06, 12:38 Nie kolaborować z komunistami, gardzić tym ich "poparciem" bo wiadomo że na dłuższą metę to oni na tym skorzystają! Historia komunistycznego wiarołomstwa jest długa i usłana nieszczęściem ofiar, jak np. 16 przywódców polskiego państwa podziemnego, którzy w 1945 r. również komunistom uwierzyli. Czasy się zmieniły, ale komunistyczna mentalność wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Re: Nie kolaborować z komunistami, gardzić tym ic 17.11.06, 12:49 > Historia komunistycznego wiarołomstwa jest długa i usłana nieszczęściem > ofiar Zgadzam się, że historia wiarołomstwa Miarcinkiewicza nie jest tak długa, ale mimo wszystko jest treściwa. Poczytajcie: www.skubi.net/komisarz.html Odpowiedz Link Zgłoś
tancezr -_______ Głosując na PO glosujesz na SLD ... 17.11.06, 13:01 Ostatni raz PO miało mój głos. NIe dla Komuchów Odpowiedz Link Zgłoś
memhos Głosując na PiS wspierasz kryptofaSZYstów 17.11.06, 13:04 Idac twoim schematem, tak to wyglada - i co, wolisz taka opcje? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Głosując na PiS wspierasz kryptofaSZYstów 17.11.06, 13:05 Tak, to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Głosując na PiS wspierasz kryptofaSZYstów 17.11.06, 13:06 Wszystko, byle nie PiS.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Głosując na PO wspierasz komunistów 17.11.06, 13:39 Nie tak dawno w czasie kryzysu rzadowego GWno razem z SBecka TVN wrzeszczalo o niemoralnym handlu stolkami, gdy PiS oferowal agentce Beger urzad w zamian za poparcie. Dzis gdy Wehrmacht mizdrzy sie do komunistow z SLD i oferuje im udzial w korzysciach przy rzadzeniu Warszawa te same merdia ani nie mrukna o handlu stolkami. To co nie przystoi PiSowi jest calkiem normalne dla Wehrmachtu i Miller z Oleksym, beda znow u wladzy dzieki PO. Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 Octopus Dei kontra Grand Valse Brillante: niezly 17.11.06, 14:01 wybor! hehehe.... meczennicy na cilicy czy elita w brylantach pachnacych cebula i czosnkiem... ehhh ta nasza Ziemia Obiecana... heheheh! dobrze ze jam nie warzawiak ew warszawianin... heheheh! Odpowiedz Link Zgłoś
okazik Wierzejski odda swoje głosy za flaszkę gorzałki 17.11.06, 14:08 żeby utrzymać 3 promile we krwi. Może ktoś kupi? Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 ***Korupcja polityczna w wykonaniu PO i SLD*** 17.11.06, 14:30 No proszę....nie trzeba było długo czekać żeby panowie z PO i SLD zaczęli handlować stanowiskami :)) Aż miło popatrzeć jak pani Gronkiewicz z panem Tuskiem i Borowskim uskuteczniają KORUPCJĘ polityczną. To przestroga dla wszystkich...oceniając siebie uzywaj tej samej miary, którą mierzyłeś innych. Tusk, Borowski, Gronkiewicz, Milleer i Kwaśniewski są siebie warci. Mam nadzieję, że przynajmniej część Warszawiaków zachwoa się przytomnie i nie odda władzy w stolicy w ręce POstkomunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: ***Korupcja polityczna w wykonaniu PO i SLD** 17.11.06, 14:43 lewar121 napisał: > No proszę....nie trzeba było długo czekać żeby panowie z PO i SLD zaczęli > handlować stanowiskami :)) Aż miło popatrzeć jak pani Gronkiewicz z panem > Tuskiem i Borowskim uskuteczniają KORUPCJĘ polityczną. To przestroga dla > wszystkich...oceniając siebie uzywaj tej samej miary, którą mierzyłeś innych. > Tusk, Borowski, Gronkiewicz, Milleer i Kwaśniewski są siebie warci. Mam > nadzieję, że przynajmniej część Warszawiaków zachwoa się przytomnie i nie odda > władzy w stolicy w ręce POstkomunistów. Nie tak dawno w czasie kryzysu rzadowego GWno razem z SBecka TVN wrzeszczalo o niemoralnym handlu stolkami, gdy PiS oferowal agentce Beger urzad w zamian za poparcie. Dzis gdy Wehrmacht mizdrzy sie do komunistow z SLD i oferuje im udzial w korzysciach przy rzadzeniu Warszawa te same merdia ani nie mrukna o handlu stolkami. To co nie przystoi PiSowi jest calkiem normalne dla Wehrmachtu i Miller z Oleksym, beda znow u wladzy dzieki PO. Odpowiedz Link Zgłoś
tancezr POstkomuniśći prubują się dogadać 17.11.06, 15:04 NO NO NO dla idei powrotu POstkomunistow w jakim kolwiek samorządzie czy na szczeblu centralnym. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 mam nadzieje, ze skoro Tuski nie nauczyly sie nicz 17.11.06, 16:04 ego z wyborow prezydenckich to Waltzowa zostanie wyrolowana bo lepiej z madrym stracic niz z glupim zyskac. A kto jest glupi to widac jak 2x2 jest 4 Odpowiedz Link Zgłoś
pomyje-po-sb ++++++++ T_a_j_n_y__P_a_k_t_ PO-SLD ??? ++++++++++ 17.11.06, 16:28 na czas zażartej walki wyborczej o fotel prezydenta Warszawy prawdopodobnie dla niezrażania sobie uczciwych Warszawiaków PO i SLD nie ogłosiły oficjlnie zawartego porozumienia Odpowiedz Link Zgłoś
rabin_hood BRAWO PO! 17.11.06, 16:40 tajne pakty do domena pisuaru - takim jak ty w glowie sie ludzka uczciwosc nie miesci Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Julia Pitera??? Symbol Dulszczyzny... 17.11.06, 16:44 www.poludnie.com.pl/220905_02.html Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: Julia Pitera??? Symbol Dulszczyzny... 17.11.06, 16:52 "Kiedy Pani Pitera próbowała wyłudzić mieszkanie komunalne za złotówkę, pisząc do mnie, pisząc do mnie jako prezydenta miasta na papierze radnego....czy to jest standard, który powinien być przyjmowany? Na papierze radnego, nadużywając stanowiska radnego - radny pisze w swojej prywatnej sprawie, żeby załatwiać sobie mieszkanie..... " - Kooooooompromitacjaaaaaaaaaa... kto atakuje kto kto kto.... heheheheheh... zera moralne atakuja zera moralne. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Julia Pitera??? Symbol Dulszczyzny... 17.11.06, 20:29 maciejtakitam napisał: > "Kiedy Pani Pitera próbowała wyłudzić mieszkanie komunalne za złotówkę, pisząc > do mnie, pisząc do mnie jako prezydenta miasta na papierze radnego....czy to > jest standard, który powinien być przyjmowany? Na papierze radnego, nadużywając > > stanowiska radnego - radny pisze w swojej prywatnej sprawie, żeby załatwiać > sobie mieszkanie..... " - Kooooooompromitacjaaaaaaaaaa... kto atakuje kto kto > kto.... heheheheheh... zera moralne atakuja zera moralne. Jak uczciwy szef Donald Tuske tak samo J. Pitera. Coz sie dziwic, Platforma psuje sie od glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz PIS jak zwykle widzi teorię spiskową we wszystkim_ 17.11.06, 16:45 A może poprostu PO nie bedzie zawierać koalicji, przecież to nie sejm. A wyborcom z lewicy bliżej do Gronkiewicz niż PISowego Marcinkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
orlando11 Re: ***Korupcja polityczna w wykonaniu PO i SLD** 17.11.06, 15:14 poszeklu napisał: > Nie tak dawno w czasie kryzysu rzadowego GWno razem z SBecka TVN > wrzeszczalo o niemoralnym handlu stolkami, gdy PiS oferowal agentce > Beger urzad w zamian za poparcie. Dzis gdy Wehrmacht mizdrzy sie do > komunistow z SLD i oferuje im udzial w korzysciach przy rzadzeniu > Warszawa te same merdia ani nie mrukna o handlu stolkami. > To co nie przystoi PiSowi jest calkiem normalne dla Wehrmachtu i > Miller z Oleksym, beda znow u wladzy dzieki PO. Przecież Twój Ukochany Przywódca Lech Kaczyński i brat jego Jarosław Czyste Dobro Zawsze Dziewica wyjaśnili wtedy wszem i wobec, że takie działania nie są żadnym kupczeniem, tylo NORMALNĄ PRAKTYKĄ POLITYCZNĄ. GW mimo wszystko szanuje zdanie Prezydenta i Premiera, więc dziś już nie używa takich określeń. A tak poważnie, to nie będę Ci wyjaśniać, że JAWNE rozmowy między dwiema PARTIAMI o ewentualnej koalicji to nie to samo, co potajemne podkupywanie posłów innej partii. Żeby wyczuć tę różnicę, trzeba mieć trochę poczucia smaku. Ty go nie masz i nigdy nie będziesz miał. Brak poczucia smaku to niestety jedna z genetycznych cech genetycznych patriotów. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: ***Korupcja polityczna w wykonaniu PO i SLD** 17.11.06, 15:20 Wyjaśniłeś mi! Już rozumiem! Kali ukraść to dobrze...Kalemu ukraść to źle. (czyt. PO korumpuje to dobrze....PiS korumpuje to źle). Gratuluje kręgosłupa moralnego. Szkoda mi tylko mojego Dziadka, który oddając swoje Życie w Powstaniu Warszawskim nawet nie przypuszczał, że tacy jak Ty będą trwonili jego ofiarę wyłącznie dla własnych interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
orlando11 Re: ***Korupcja polityczna w wykonaniu PO i SLD** 17.11.06, 15:27 lewar121 napisał: > Wyjaśniłeś mi! Już rozumiem! > Kali ukraść to dobrze...Kalemu ukraść to źle. (czyt. PO korumpuje to > dobrze....PiS korumpuje to źle). Szanowny PiS-owcu, ja wiem, że u Was od myślenia to są Wodzowie, ale skup się i spróbuj odpowidzieć na pytanie: czy gdy PiS prowadził oficjalne rozmowy o koalicji z PO, a później z LPR i Samoobroną, to ktoś mówił o "handlu stołkami"? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: ***Korupcja polityczna w wykonaniu PO i SLD** 17.11.06, 15:28 Czy Ty naprawde nie rozumiesz, czy udajesz? Nikt nie mowil, ze podzial stanowisk miedzy partiami w koalicji to korupcja, tlyko ze wyciaganie pojedynczych (lub grupek) poslow z innej partii za stanowska. Gdzie przyklad, ze PO zaproponowala komus stanowisko za wystapienie z SLD czy PiS? Przypominam, ze panowie z PiS zgadzali sie na stanowiska dla Beger i jej rodziny ze to ze ona wystapi z SO i wstapi do PiS. PiS zaoferowalo mnostwo stanowisk SO czy LPR jako wspolkoalicjantom i nikt tego nie nazwal korupcja. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: ***Korupcja polityczna w wykonaniu PO i SLD** 17.11.06, 16:03 Chyba nie mam z Panem o czym rozmawiać gdyż zachowuje się Pan dość typowo dla środowisk stojących w blokach satrtowych do stanowisk w warszawskim urzędzie (PO). Klapki na oczach i galopem do przodu po stołki. Proszę wybaczyć ale nie zniżę poziomu naszej dyskusji do oczekiwanego przez Pana. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: ***Korupcja polityczna w wykonaniu PO i SLD** 17.11.06, 16:20 kretyn używający zwrotów grzecznościowych i tak pozostanie kretynem Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Ej,czerwone dziubdziusie,Kaziowi ludzie ufają naj 17.11.06, 16:32 bardziej, co wskazuje nawet sondaż proPOwskiego CBOSu (publikuje go Życie Warszawy), a do H(GW) zaufanie zmalało, he, he! www.zyciewarszawy.pl/zw2/index.jsp?place=Lead04&news_cat_id=16&news_id=123243&layout=1&forum_id=13961&page=text Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: ***Korupcja polityczna w wykonaniu PO i SLD** 17.11.06, 16:37 Cham z PO obrażający innych ma jeszcze szanse zostac kulturalnym człowiekiem. Życzę Ci tego z całego serca :-) Oszczędzaj nerwy bo stres jest największym wrogiem ludzi. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: ***Korupcja polityczna w wykonaniu PO i SLD** 17.11.06, 21:41 ja mam luz. i dlatego wiem, że wolę być inteligentnym chamem niż kulturalnym idiotą Odpowiedz Link Zgłoś
tancezr Re: ***Korupcja polityczna w wykonaniu PO i SLD** 17.11.06, 15:01 lewar121 napisał: > No proszę....nie trzeba było długo czekać żeby panowie z PO i SLD zaczęli > handlować stanowiskami :)) Aż miło popatrzeć jak pani Gronkiewicz z panem > Tuskiem i Borowskim uskuteczniają KORUPCJĘ polityczną. To przestroga dla > wszystkich...oceniając siebie uzywaj tej samej miary, którą mierzyłeś innych. > Tusk, Borowski, Gronkiewicz, Milleer i Kwaśniewski są siebie warci. Mam > nadzieję, że przynajmniej część Warszawiaków zachwoa się przytomnie i nie odda > władzy w stolicy w ręce POstkomunistów. Zgadzam się z panem. Moje posty na taki sam temat są wycinane cieszy mnie ze Panu sie udało napisać coś więcej. Liczę na to, że mlodzi ludzie w koncu będą mogli żyć normalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz KTO wczoraj oglądał _Co z tą Polską_ ?? 17.11.06, 16:49 Gronkiewicz trafnie dowaliła zachowaniu Marcinkiewicza... jak mu przypomniała jak do Pani Gilowskiej wołał "Zyta wróć..." :) Mina mu zrzedła, Marcinkiewicz nadaje się na szołmena do TV, mógłby poprowadzić jakiś teleturniej... jak ktoś wygra krzyczeć yes yes yes :) Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 Bialy Waltz: panie prosza panow! 17.11.06, 15:42 do Grande Valse Brillante! a wokol blyskaja cilice i unosi sie dyskretny urok burzuazji... wsrod oparow cebuli i czosnku... haha haha! Odpowiedz Link Zgłoś
adsense Re: Głosując na PiS wspierasz kryptofaSZYstów 17.11.06, 16:09 Zrobcie co z ta awria pradu !!! ------------------------- gielda.blox.pl 50 zł i KK dla Ciebie GRATIS !!! Odpowiedz Link Zgłoś
antyskaner Głosując na PiS nie wspierasz PO 17.11.06, 13:20 wrojoz napisał: > nieważne Głosując na PO głsujesz na Układ Warszawski. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Głosując na PiS nie wspierasz PO 17.11.06, 16:21 świetnie! ja właśnie CHCĘ zagłosować na układ warszawski, popieram go rękami i nogami! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Re: -_______ Głosując na PO glosujesz na SLD ... 17.11.06, 13:09 tancezr a co to mnie obchodzi czy robisz to pierwszy czy ostatni raz. To twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: -_______ Głosując na PO glosujesz na SLD ... 17.11.06, 15:14 Kochani warszawiacy Jesteśmy przed życiową decyzja dla rozwoju tego miasta i kraju. Zamierzam głosować i jak wielu z was zdrowo myślący podchodzę do wyboru bardzo poważnie, tym razem PRAGMATYCZNIE. Jest to szczególna sytuacja dla nas warszawiaków i obywateli Polski. Wybór Gronkiewicz na prezydenta przy dominacji PO w radzie W-wa, zostanie wykorzystany do totalnej krytyki obecnego Rządu z walka do krwi. Co z tego wyniknie dla stolicy i kraju? Nic, poza stresami i wzajemnym opluwaniu. Rząd PiS nie pomorze takiej władzy warszawskiej stosując obstrukcje działań, aby wykazać nie udolność nowych stołecznych władz. Tak samo czynić będzie to PO na szczeblu krajowym wykorzystując przyczółek warszawski. Tak jak dla Kaczyńskiego, który nic nie zrobili dla Warszawy tak i Gronkiewicz tez nic nie zrobi dla naszego miasta, zajęta będzie walka i szykowanie trampoliny do wyborów prezydenckich RP. W tym wariancie wyborczym będziemy mieć totalny chaos gospodarczy i polityczny w W-wie i w Polsce, z brakiem jakiejkolwiek poprawy życia dla nas i naszych dzieci. Przy wyborze Marcinkiewicza, który ciągle ma wyciągniętą rękę do współpracy z PO i przynajmniej przez kolejne dwie kadencje skoncentruje sie na pracy dla Warszawy z wiara iz obecny Rząd PiS wszystko zrobi, aby udowodnić opozycji, ze, chociaż tu jest skuteczny. Reasumując wybór Marcinkiewicza jest optymalnie korzystny, choć dla wielu może być trudny. Znając odpowiedzialność warszawiaków można założyć iz w tej znamiennej chwili, wnikliwie przemyślą wybór, na kogo głosować, wygaszając codzienne emocje i odrzucając jednostronny odbiór. Mało ważne jest to, iz nie jestem zwolennikiem PiS, ale nie akceptuje braku woli szukania kompromisu PO z PiS. Dość mam rocznej wojny dwóch po solidarnościowych ugrupowań. Nie pojęte jest i zastanawiające, aby były oprawca był bliższy niż współbrat niedoli, ucisku i upodlenia PRLu. Jest granica miedzy przebaczeniem a szacunkiem do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
orlando11 Głosując na PiS głosujesz na Radio Maryja. 17.11.06, 15:37 Dziś sytuacja jest podobna, jak wtedy, gdy do drugiej tury wyborów prezydenckich przeszedł niejaki Tymiński. Zwolennicy Mazowieckiego, mimo trwającej wtedy "wojny na górze", potrafili odstawić urazy na bok, zatkać nos i zagłosować na Wałęsę, aby kraj nie dostał się w ręce człowieka nieobliczalnego. Teraz jest nawet gorzej - ludzie nieobliczalni są już u władzy, a kraj powoli staje się teatrem absurdu. Pojawiła się szansa, żeby choć trochę ten proces zahamować. Następna dopiero za trzy lata, a jak wtedy będzie wyglądało nasze życie, to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
muphygen Re: -_______ Głosując na PO glosujesz na SLD ... 17.11.06, 16:42 Bardzo mądra wypowiedź i zgadzam się z nią jako potencjalny wyborca Borowskiego. Przeprowadzam się za pół roku do tego miasto i interesuję się tym co się tam dzieję· Przede wszystkim zastój, zastój i zastój i to właśnie dlatego, że Kaczor traktował ją jako odskocznię na urząd prezydenta. Za Piskoskiego (mimo, że nie lubię tej obecnej PO) się budowało. Często nawet bezsensu (tunel na wisłostradzie) , ale teraz wszystko zostało wstrzymane, bo cokolwiek jest związane z przetargiem jest kojarzone z korupcję. Dlatego Marcinkiewicz jak najbardziej popieram, mimo że naturalnie wspieram centrolewice. A te umizgi HGW są niesmaczne, ale jeszcze bardziej jest Tusk, który chciałby poparcie niczego nie deklarując. Wydaje mi się, że ci wyborcy, którzy głosowali zarówno na Borowskiego jak i na SLD chcieliby mieć swoją partię rządzącą w radzie, więc dlatego mówienie o tym, że wyborcy zagłosują jak zagłosują to trochę gadanie. Ja osobiście mam nadzieję, że wygra Kaziu odnowiciel, a w radzie będzie PO-SLD Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Najlepszy dla Warszawy plan to Berman !!! 17.11.06, 13:09 Wyborcza pozwala grzebac w zyciorysach wylacznie nieprawomyslnych, jak np. rodziny Giertychow. Mimo ze "swojacy" z KPP maja nieporooooooooownanie wiecej za kolnierzem o nic wspominac nie mozna, no bo jakze, nie uchodzi no i mogloby a-semityzm potegowac... Co za zaklamanie... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Brawo PO i centrolewica. 17.11.06, 13:17 Usuńcie PiS ze stolicy. To niszczyciele. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Przestępczość zniszczyli. 17.11.06, 14:17 Zniszczyli największą w kraju przestępczość. Obecnie Warszawa spadła na 6. miejsce w rankingu najbardziej niebezpiecznych miast w Polsce. Kiedyś była na 1. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Nie kolaborować z komunistami, gardzić tym ic 17.11.06, 13:26 junkier,ty jesteś bolszewikiem i nie możesz tego zrozumieć,że ludzie kulturalni i mądrzy zawsze będą razem,precz z bolszewikami pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Nie kolaborować z komunistami, gardzić tym ic 17.11.06, 14:04 Nie klam zawsze bylem przeciw bolszewickim komunistom i ich slugosom, calej tej ferajnie od KPP, PPR, PZPR, SdRP, SLD, SDKPiL, UP, PeDe. Brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Nie kolaborować z komunistami, gardzić tym ic 17.11.06, 15:25 junkier,Prawie już jesteś kolegą,lekko pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl123 Re: Nie kolaborować z komunistami, gardzić tym ic 17.11.06, 15:12 No, jasne to przecie panie jak slonce, ludzie mondre i umne, kulturalne, a wyksztalcone to tylko kurtularne partie glosujom, a nie na pisuary jakies i kaczory. Tak jasnie pan z Gazety Wielkiej pisze, a i w telewizorze dziennikarze najlepsze tak mowia. I mowia jeszcze ze bolszewik to nie PZPR a Pis, i ze Kaczynskie Polske wyniszczyli i ze ludziska bedom uciekac, no a skoro tacy wielcy takie rzeczy mowia to sluchac trzeba. Jak kto chce za kurtularnego uchodzic a nie za oszoloma to tylko na SLD albo PO zaglosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: Nie kolaborować z komunistami, gardzić tym ic 17.11.06, 15:19 Nieprawda, ludzie kulturalni tez glosuja na pis. Klopot polega na tym, ze wyborcy pis nie mysla dlugofalowo: ze chociaz lustracja jest potrzebna, to nie moze byc idee fix, bo z niej wyzyc sie nie da; ze wiekszosci nalezy dawac wedke, a nie rybe, ze nie mozna bezsensownie rozdawac publicznych pieniedzy np. na becikowe, ktore nic nie daje, bo mozna je wykorzystac znacznie bardziej korzystnie i dla przyszlosci panstwa i obywateli; ze nie mozna obywateli wrzucac wszystkich do jednego worka i nazywac ich zomo, bo wielu z nich nawet nie bylo na swiecie, kiedy zomo dzialalo; i przede wszystkim, ze rozwoju gospodarczego nie osiaga sie poprzez stawianie na pierwszym miejscu ideologii, ale poprzez podejmowanie konkretnych dzialan ekonomicznych i wspolpracy z innymi panstwami. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
greg958 Re: Nie kolaborować z komunistami, gardzić tym ic 17.11.06, 15:10 A przypominasz sobie wiarołomstwo wobec narodu autorów przewrotu majowego, które przyniosło strzały bratobójcze i śmierc blisko 400 Polaków? a obóz koncentracyjny w Berezie dla p[rzeciwników politycznych (lewicy) przy którym obozy dla internowanych to wczasy pod gruszą? a stzrelanie do strajkujących rolników w Małopolsce i śmier blisko 100 protestujących? Mało przykładów? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Nie kolaborować z komunistami, gardzić tym ic 17.11.06, 15:54 Tyle ze odpowiedzialnoscia za przewrot majowy w zadnej mierze prawicy (Narodowej Demokracji) nie obarczysz, przeciwnie byla jedna z ofiar. Cala ta hece firmowal nie kto inny jak socjalistyczny rewolucjonista i lewicowiec - Pilsudski i jego klika, ktorzy pozniej w Polsce rozbudowali bez sensu biurokracje i wprowadzili bezprzykladny, nieefektywny interwencjonizm gospodarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
yool Borowski: Poparcie dla Gronkiewicz za wspólne r... 17.11.06, 12:39 Z tym ciastkiem to utrafil w dziesiątkę. PO to jest takie trochę w ciąży... Jedyne co jest pewne, to że się nie lubią z PiS. A poza tym - szara, bezkształtna masa. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Borowski: Poparcie dla Gronkiewicz za wspólne 17.11.06, 13:10 Tak, PO razem z centrolewicą pokona ten niedobry, niszczący PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Borowski: Poparcie dla Gronkiewicz za wspólne 17.11.06, 13:19 Zniszcza PiS i co dalej ? Znowu bedzie szaro i nudno. Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Glos na diabla - tylko nie PiS ! 17.11.06, 12:39 Klotnie , afery , teczki , szafy itd! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Glos na diabla - tylko nie PiS ! 17.11.06, 13:07 PiS to kłamstwa i oszukaństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Powoli scena sie ureguluje, szafy sie zamkną 17.11.06, 13:17 dla folkloru miejsce w skansenie tylko się znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Nareszcie normalna lewica! 17.11.06, 12:41 Widzę, że lewica zaczyna kokietować liberałów. Może w końcu odrzuci populizm (czy tam socjalizm) i będe wiedział, na kogo głosować... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Nareszcie normalna lewica! 17.11.06, 13:08 Brawo centrolewica. Razem z PO można usunąć ten wstrętny PiS.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Nareszcie normalna lewica! 17.11.06, 13:49 Oto bezradny głosik słabego, żałosnego antyPiSiaka - paple wciąż te same proste zdanka, z pobożnymi hasełkami, bez żadnej pozytywnej treści. Ale ale, przeciez PO miała wygrać wreszcie jakieś wybory. Miała wygrać zdecydowanie, miała zmiażdżyć PiS i lewizne także. Tę lewiznę, którą deptała, ramię w ramię z PiS, przed wyborami 2005. PO miała wygrać po to, aby wreszcie pokazać, że umie czymś rzadzić, i że robi to the best. PO przegrała kolejne wybory i nic nie może (tylko sie nadyma i pluje jadem). Śmiech na sali. PO-wcy i żałosne antyPiSiaki - nie musicie zazdrościć PiSowi Jacka Kurskiego - macie przeciez znacznie bardziej żałosną, niekompetentną i wredną Hannę Gronkiewicz-Waltz. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Nareszcie normalna lewica! 17.11.06, 15:38 > PO przegrała kolejne wybory i nic nie może (tylko sie nadyma i pluje jadem). Jak PiS zdobyl o 2% wiecej od PO w wyborach do Sejmu, to PiSowcy krzyczeli, ze PiS wygral i "Narod zdecydowal", mimo ze dostali 25% glosow. Jak PO zdobyla okolo 40% i tez o kilka procent wiecej ni PiS, to oczywicie PO przegrala! Gdzie tu logika??? Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Nareszcie normalna lewica! 17.11.06, 16:41 Nie ośmieszaj sie antyPiSiaku. Nie pokazuj, że albo nie umiesz liczyć albo trzymasz cały czas zamkniete oczy. Gdzie PO zdobyła te 40% ?? w jednej czy drugiej radzie, sejmiku ?? Aaa wiem, wiem - w niektórych "duzych miastach". W skali kraju PO przegrała kolejne wybory. Już wyniki są policzone i wiadomo. Więcej ludzi w tym kraju głosowało na PiS niz na PO (i to pomimo kłamliwej kampanii, numerów z podsłuchem, nagonki usłużnych mediów, itp). Po ma o ponad 2 tysiące mniej niż PiS radnych wybranych w tych wyborach. Ale Ok, niech sie puszą - sam Tusk jest najbardziej żałosny. Niech żądzą w Warszawie sami. Jacy tam sami - układ warszawski z lewizną ruszy od 27 listopada. Przeciez te zaprzeczenia to giga-sciema. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Lewico wróć ! Komunści won ! 17.11.06, 12:43 Spalić moher, niech się bolszewicy razem z czarną mafią gotują w jednym kotle, te miernoty niech sobie sami urządzają Białoruś, ale nie w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Lewico wróć ! Komunści won ! 17.11.06, 13:09 Też tak to widzę i dlatego centrolewica razem z PO, to jest rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
czytacz123 Borowski: Poparcie dla Gronkiewicz za wspólne r... 17.11.06, 12:43 Pomimo jego SLD'owskiego pochodzenia wygladal na prawego czlowieka. A tu masz. Targuje sie jak wszyscy pozostali POPiSowcy. Szkoda!!! Stolki, stolki, stolki .... To jest istota obecnych politykow. Dobro Polski -ha, ha, ha. Porazki i tak zepchniemy na lata 80, 90, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
23k To jest korupcja polityczna! Do prokuratury!;) 17.11.06, 12:44 czytacz123 napisał: > Pomimo jego SLD'owskiego pochodzenia wygladal na prawego czlowieka. > A tu masz. Targuje sie jak wszyscy pozostali POPiSowcy. Szkoda!!! Stolki, > stolki, stolki .... To jest istota obecnych politykow. Dobro Polski -ha, ha, ha > . > Porazki i tak zepchniemy na lata 80, 90, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: To jest korupcja polityczna! Do prokuratury!; 17.11.06, 13:11 PiS to zawsze jest korupcja. Odpowiedz Link Zgłoś
mk0101 Re: To jest korupcja polityczna! Do prokuratury!; 17.11.06, 15:20 Polityka to tarzanie sie w blocie i kazdy sie musi ubrudzic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet204 Re: Borowski: Poparcie dla Gronkiewicz za wspólne 17.11.06, 12:52 właśnie dobitnie przekonuję się, ze prawica (teraz już pseudo) sama wyzmazała się raz na zawsze z mapy Polski Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Czerwoni z różowymi. To tandem który gwarantuje 17.11.06, 12:56 kolejne afery i wysikie wyroki.Brawo !!!! O jednosci "duchowej" tych przebierańców nawet nie warto wspominać. Odpowiedz Link Zgłoś
luceat GW namaściła Borowskiego 17.11.06, 13:00 GW namaściła Borowskiego na lidera Lewicy i Demokratów w nagłówku czytamy: W ocenie lidera Lewicy i Demokratów Marka Borowskiego... GW zawsze miała ciągoty do nadawania tytułów i urzędów. Nawet ma chrapkę na podsunięcie kandydata na nowego metropolitę w Warszawie. Swoją drogą, to Olejniczak, Szmajdziński, Kwaśniewski musza czuć się zagrożeni Odpowiedz Link Zgłoś
lucky7pl A jak wygra Kaziu ? 17.11.06, 13:03 Mamy zdaje sięchwalenie dnia przed zachodem słońca, oby Kaziu nie spłatał figla Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Borowski: Poparcie dla Gronkiewicz za wspólne 17.11.06, 13:04 Jestem zawsze za PO. I dlatego uważam, że PO powinna w Warszawie rządzić wspólnie z centrolewicą. Centrolewica to nie SLD, tam przecież są SdPL i Demokraci, naturalni liberałowie. PO nie przegajcie z PiSem, tym złym duchem Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
rotepirat Dlaczego w PO jest tak dużo cymbałów na świeczniku 17.11.06, 13:16 Nie chcą dopuścić do władzy porządnych ludzi. Gdyby nie było tam GHW, Schetyny, Tuska i Jasia Marysi Władysława to bym był sympatykiem PO. Odpowiedz Link Zgłoś
czartwj Re: Dlaczego w PO jest tak dużo cymbałów na świec 17.11.06, 14:06 otepirat napisał: > Nie chcą dopuścić do władzy porządnych ludzi. Gdyby nie było tam GHW, Schetyny, > > Tuska i Jasia Marysi Władysława to bym był sympatykiem PO. A gdyby w PiS nie było Kaczyńskich, Kurskiego, Gosiewskiego, Jurka, Ziobry, Kamińskiego, oraz nie współpracowaliby z kumplami Giertychem i Lepperem to ja pewnie glosowałbym na PiS :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: SdpliD to nie SLD??? Wczoraj się chyba rodził 17.11.06, 13:18 I dlatego PO z centrolewicą wspólnie pokonają PiS w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
text Re: SdpliD to nie SLD??? Wczoraj się chyba rodził 17.11.06, 13:24 a ja się tak zastanawiam, co Borowski ma do głosów wyborców którzy go poparli w pierwszej turze ? to ich głos, a to że Borowski poprze tego czy tamtego nie ma znaczenia, Ci wyborcy mają obecnie trzy rozwiązania głosować na A, głosować na B albo nie głosować wcale I chyba każdy z nich wybierze wariant wg niego najbardziej zbliżony do jego własnych poglądów lub nie zagłosuje przez takie dziwne poparcia robi się tylko szambo w tej polityce, bo znowy zaczyna się handel i kupcenie ... nie kumam tego wyjaśni mi to ktoś ?? Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: SdpliD to nie SLD??? Wczoraj się chyba rodził 17.11.06, 15:50 text napisał: > a ja się tak zastanawiam, co Borowski ma do głosów wyborców którzy go > poparli w pierwszej turze ? A ja się zastanawiam co TOBIE do tego? Akurat Borowski powiedział -bardzo racjonalnie i elegancko - że NIEKTÓRZY wyworcy co na niego głosowali, chcieliby znać jego stanowisko w tej sprawie. Ja, mimo że dość dobrze wyedukowany politycznie, jako wyborca Borowskiego TEŻ chciałbym znać jego zdanie na ten temat! Przede wszystkim dlatego, że JEGO rozmowy z Tuskiem, są, czy też powinny być, wyznacznikiem najblizszej przyszłości. Jeśli Tusk i całe PO będzie nadal uważało, że największm złem w Polsce jest lewica, że PiD to trędowaci - to już wolę Marcinkiewicza!!! Jest dużo kulturalniejszy i realistyczniejszy. Za cenę zakopania toporu wojennego "komuna - Solidarność" gotów jestem głosować na HGW, ale tylko pod tym warunkiem. Nic nie muszę, jak zdają się uważać PO wiacy. W wyborach prezydenckich nie poparłem Tuska. Też czekałem na jakiś gest. Ja i wielu innych. Zwyczajnie pojechałem na wieś, na grzyby, zamiast na II turę. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 no to niech sobie... 17.11.06, 13:13 samodzielnie wybiorą gronkowca - hehehe.... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Jeden wybór-Gronkiewicz. 17.11.06, 13:16 To jedynie dobre w stolicy. Marcinkiewicz to marionetka Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
jaromir14 Borowski: Poparcie dla Gronkiewicz za wspólne r.. 17.11.06, 13:16 Samodzielnie to się rządzi, jak się ma więcej niż 50% radnych. A jak się nie ma, to się nie opowiada dyrdymałów o rzekomo "szlachetnym" rządzeniu, tylko rozmawia o skuteczności rządzenia. Ale PO tak pięknie przegrywa, że pewnie przerżnie i to ostatnie głosowanie. Pięknie polec, to też sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjur Re: Borowski: Poparcie dla Gronkiewicz za wspólne 17.11.06, 13:19 Takie jest też moje zdanie. Teoretycznie HGW nie może przegrać, ale PO robi wszystko żeby to się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 Grand Valse Brillante contra Octopus Dei 17.11.06, 13:17 niezazdroszcze Warwszawiakom wyborow! haha haha! eh ta nasza Ziemia Obiecana... Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 ja tam bylbym za komisarzem ludowym.. 17.11.06, 13:21 Feliksem Edmuntowiczem... pomnik by sie erektowalo przed magistratem - za pyski wzialby towarzystwo i koltuny dopiero poznaloby co to prawdziwa komuna - a nie beda kwilic, ze im sie krzywad dziala za gierka... to nie to co czerwny feliks polski szlachcic na rusi wyczynial... i ile tam kacapich elit nawyzynal... bleeee... Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 Feliksa Edmuntowicza odbudowac przed magistratem! 17.11.06, 13:32 za to ze tyle kacapskich elit wymordowal... nawet Ogien nie ma takich zaslug dla wszechpolskosci! haha haha! ale by sie kacapy pieklily...a na widok polskiej swini ( na talezu ) dostawalyby z miejsca cofki! haha haha! Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnyczlowiek Re: Borowski: Poparcie dla Gronkiewicz za wspólne 17.11.06, 13:19 Z calym respektem dla PO, ale tu Tusk przegina juz. Jest czas by dostal nauczke. Szkoda ze to bedzie kosztem mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Borowski zwęszył krew jak rekin.Pytanie:jeśli PO 17.11.06, 13:21 nie przyjmie jego oferty to co?Każe zagłosować za Kaczorami i ich pajacem.Wątpię czy wyborcy lewicowi posłuchają Borowskiego.Część nie pójdzie w ogóle głosować a część zagłósuje na Waltz.I minimalnie zwycięży Waltz.Gdyby wygrał ten desant z Gorzowa Wlkp to warszaiaki są frajery. Odpowiedz Link Zgłoś
orlando11 Re: Borowski zwęszył krew jak rekin.Pytanie:jeśli 17.11.06, 14:50 szasza7 napisała: > nie przyjmie jego oferty to co? Każe zagłosować za Kaczorami i ich > pajacem.Wątpię czy wyborcy lewicowi posłuchają Borowskiego.Część nie pójdzie w > ogóle głosować a część zagłósuje na Waltz.I minimalnie zwycięży Waltz Idę o zakład, że w takiej sytuacji zwycięży pajac. I to nie minimalnie. Po raz kolejny dzięki głupocie Platformy wygrają Kaczory. Niedługo normalnym ludziom pozostanie, jak w stanie wojennym - albo emigracja, albo konspiracja. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu [...] 17.11.06, 13:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pina.colada Święta Prawda 17.11.06, 13:46 Święta Prawda. Różowe wdzianko PO zaczyna mienić sie na czerwono. Odpowiedz Link Zgłoś
jrjrjr Gronkowska przegra, ale PO zachowa dziewictwo 17.11.06, 13:31 Platforma boi sie stracić dziewictwo, zostanie starą panną, a za trzy lata śladu po niej nie będzie. Czy nikt nie jest w stanie przekonać Tuska&Rokity, że trzeba iść na kompromis? Odpowiedz Link Zgłoś
mk0101 Re: Gronkowska przegra, ale PO zachowa dziewictwo 17.11.06, 15:05 Nie bo tutaj kompromis oznaczalby tragedie. Bez ukladu z SLD,to bedzie gwozdz do trumny.A wyborcy Borowskiego i tak zaglosuja na ta osobe co beda chcieli,z jego poparciem lub bez Odpowiedz Link Zgłoś
karlewsk Borowski: Poparcie dla Gronkiewicz za wspólne r.. 17.11.06, 13:32 Komuna to już nawet wstydu nie ma ! Kto w końcu z nimi zrobi ostateczny porzadek ?? Cały czas tylko mącą, brużdżą i jątrzą. Tak nie może być dłużej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp NIe mieszkam w Warszawie ale uwazam, ze 17.11.06, 13:38 Gronkiewicz to kleska dla tego miasta - zwlaszcza, ze kolaboruje z komunistami. Odpowiedz Link Zgłoś
gsmkomis to w końcu będzie sojuz czy nie 17.11.06, 13:40 czy dawni towrzysze a dzisiaj członkowie z PO odwórcą się od swoich korzeni? Odpowiedz Link Zgłoś
brynk sld/sdpl/pd - to zdrajcy !!!! 17.11.06, 13:44 Komunisci spłacaja dług Mazowieckiemu i innym zdrajcom z PD za GRUBą KRESKę Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 brynk..łajzo SB-cka!..won od Mazowieckiego ! 17.11.06, 17:56 Smieciu... Odpowiedz Link Zgłoś