Dodaj do ulubionych

Terlecki "Pies" czyli Sado-Maso, wachanie kleju

22.11.06, 08:25
www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1585&news_id=128863&scroll_article_id=128863&layout=1&page=text&list_position=1
A wydawaloby sie, ze to zwykly nudziarz ;-)
Obserwuj wątek
    • stoppis Re: Terlecki "Pies" czyli Sado-Maso, wachanie kle 22.11.06, 08:29
      niezły wariat, ale kto nie popełnia błędów w młodości
      • andrzej.01 Re: Terlecki "Pies" czyli Sado-Maso, wachanie kle 22.11.06, 21:38
        stoppis napisała:
        > niezły wariat, ale kto nie popełnia błędów w młodości

Ciekawe czy też Terlecki wśród krakowskiej młodzieży będzie promował wzorce
        swej młodości ?
        A co na to Romek i inni wychowawcy polskiego narodu ?
        • gniewko_syn_ryba Re: Terlecki "Pies" czyli Sado-Maso, wachanie kle 23.11.06, 20:40
          andrzej.01 napisał:

> A co na to Romek i inni wychowawcy polskiego narodu ?

Krakowscy koledzy Romka poparli... Majchra (!!!) Romek chyba się popluje... ;)))
    • ave.duce Re: A to i Pi(e)S, i PAWka... 2w1 ;( 22.11.06, 08:31
      synu napisał:

> www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1585&news_id=128863&scroll_article_id=128863&layout=1&page=text&list_position=1
      > A wydawaloby sie, ze to zwykly nudziarz ;-)
      • kukipl Re: A to i Pi(e)S, i PAWka... 2w1 ;( 22.11.06, 08:41
        normalny facet, młodość, dziewczyna, przygoda nad morzem. Czy coś się zmieniło
        od tamtych czasów?
        • wujaszek_joe Re: A to i Pi(e)S, i PAWka... 2w1 ;( 22.11.06, 09:12
          to, że na biedaka będą pies mówić:)
          lepszy taki pisak niż np ziobro czy gosiewski
          • kura56 Ciekawe po co 22.11.06, 09:53
            artystka Jackowska opowiada o tym brukowcowi? Czyżby chciała gościa zdykredytowć
            i pozbawić szans na elekcję? W jednym się z nią zgadzam: utrzymywnie
            jakichkolwiek relacji z ta panią, choćby przelotnie i w zamirzchłej przeszłości,
            kompromituje!
            Jako kobieta wyjaśnim, żadna poważna baba nie będzi opowiadać o swoich
            kochankach. Takie wspomnienia zatrzymuje się dla siebie.
            • rilley Re: Ciekawe po co 22.11.06, 09:55
              Nie opowiada, bo odmówiła rozmowy z SE. Wszystko jest w jej książce. Pisiaki
              jak kura56 to już nawet czytać nie umieją.
            • dr.freud Re: Ciekawe po co 22.11.06, 18:52
              kura56 napisała:

> artystka Jackowska opowiada o tym brukowcowi? Czyżby chciała gościa
              zdykredytowć i pozbawić szans na elekcję?
              Ale ty jestes glupia kuro56:

"O ciemnych stronach życia Terleckiego dowiadujemy się z biografii piosenkarki
              Kory Jackowskiej (54 l.). Napisała ją 8 lat temu, kiedy Terlecki nie był
              jeszcze osobą publiczną. "

Nie dziwie sie Twoim zachwytom tym kretynem gizmo.
      • gniewko_syn_ryba Ty ave to lepiej powalcz o pokój na świecie 22.11.06, 16:37
        o ile masz z kim ;-PPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

www.usatoday.com/news/nation/2006-11-19-peace-orgasm_x.htm
    • jaa_ga Zadenuncjował własnego OJCA?! 22.11.06, 11:31
      Matko jedyna...to SZMATA jest!
      • kotek.filemon Re: Zadenuncjował własnego OJCA?! 22.11.06, 11:37
        > Matko jedyna...to SZMATA jest!

Czyli do Kabaretu Odnowy Moralnej njak znalazł. Mają już swojego Pawkę Morozowa.
      • w11mil nie zrozumiales: to jego ojciec donosil 22.11.06, 11:41
        • jaa_ga Ale to był jego OJCIEC! 22.11.06, 11:50
          Ojciec który go wychowywał, kształcił, kochał!
          Jak mozna być taką SZMATĄ...takim ścierwem...boszsz...
          • w11mil sprobuj sie uspokoic i wszystko Ci wyjasnię 22.11.06, 12:23
            facet byl dyrektorem IPN jezeli ukryl by materialy o swoim ojcu byłby przestepcą
            jesli by probowal nie dopuscic do upublicznienia to itak by nic nie dalo bo
            sprawa byla znana

jaa_ga napisała:
            > Ojciec który go wychowywał, kształcił, kochał!
            > Jak mozna być taką SZMATĄ...takim ścierwem...boszsz...
          • lux_et_veritas A od kiedy to więzy rodzinne zwalniają 22.11.06, 12:30
            z piętnowania ewidentnego zła? Co to za etyka? To, iż red. Michnik
            usprawiedliwiał swojego brata (mordercę sądowego) nie oznacza, że wszyscy inni
            mają iść tym tropem.
            • jaa_ga Re: A od kiedy to więzy rodzinne zwalniają 22.11.06, 12:32
              CYBORG jesteś, a nie człowiek.
              Pawka Morozow, komuch!
            • dr.freud Re: A od kiedy to więzy rodzinne zwalniają 22.11.06, 18:57
              lux_et_veritas napisał:

> z piętnowania ewidentnego zła? Co to za etyka?

he! he! katolicka - Szanuj ojca swego i matke swoja .....

Michnik nie usprawiedliwial czynow swego brata,
              skoro juz jest dla Cienie takim autorytetem.
              Nwet taki cynik jak Korwin-Mikke nie podkablowal osoby
              ktora go dzgnela w brzuch, bo odezwaly sie w nim resztki przyzwoitości.

• basia.basia Chwila, moment... 22.11.06, 15:14
            jaa_ga napisała:

> Ojciec który go wychowywał, kształcił, kochał!
            > Jak mozna być taką SZMATĄ...takim ścierwem...boszsz...

Było tak... Terlecki został wezwany do Warszawy przez Kieresa i tam dostał
            teczkę ojca (Olgierd Terlecki, pisarz, zmarły parę lat temu). Kieres mówił
            potem w wywiadzie (chyba dla Newsweeka), że Terlecki podczas lektury (w jego
            gabinecie) zbladł i zaniemógł. W niedługi czas potem udzielił wywiadu rzepie
            (lub napisał artykuł - tego nie wiem, nie czytałam) i opowiedział o tym jak
            to się dowiedział o niechlubnej działalności ojca, który przez długi czas
            donosił na swoich kolegów i środowisko.

Powstaej pytanie czy on z własnej nieprzymuszonej woli wydał ojca, czy
            opowiedział o tym, co już było wiadome. Być może byłoby lepiej gdyby sam
            głosu nie zabierał a sprawęprzedstawił jego ówczesny szef czyli Janusz Kurtyka.
            Ale jeśli w rzepie to był wywiad i zadano mu pytanie to wykręcanie się od
            odpowiedzi byłoby głupotą.

Tak czy owak sprawa się rypła i wypłynęłaby na forum publiczne.
      • basia.basia NIE! 22.11.06, 15:29
        ryszardterlecki.pl/oni-odklamujn-przeszlosn/
        "Wielkim wstrząsem była dla prof. Ryszarda Terleckiego z krakowskiego IPN
        lektura teczki jego ojca. Olgierd Terlecki był znanym krakowskim pisarzem
        historycznym, autorem m.in. cenionej monografii o generale Władysławie
        Sikorskimi popularnej historii II wojny światowej. Okazało się, że przez
        kilkadziesiąt lat Olgierd Terlecki był też agentem Służby Bezpieczeństwa, hojnie
        przez nią wynagradzanym. Działał najpierw pod pseudonimem Rudnicki, a potem
        Lachowicz i donosił głównie na środowiska paryskiej "Kultury" i londyńskiej
        emigracji. Ryszard Terlecki upublicznił akta ojca, bo za główne zadanie IPN
        uważa ujawnienie mechanizmów funkcjonowania machiny zła w PRL."

Upublicznienie nastąpiuło w formie artykułu w dodatku "+ -" w Rzepie.
        • jaa_ga Re: Jak to NIE ?! 22.11.06, 20:52
          Ryszard Terlecki upublicznił akta ojca, bo za główne zadanie IPN
          > uważa ujawnienie mechanizmów funkcjonowania machiny zła w PRL."

Nawet UZASADNIENIE jest!
          Pawka Morozow !
      • dr.freud Jaki OJCIEC taki SYN kapus na kapusiu. 22.11.06, 18:48
        jaa_ga napisała:

> Matko jedyna...to SZMATA jest!
    • obraza.uczuc.religijnych I bardzo dobrze. 22.11.06, 11:36
      Szkoda że na starość rzeczywiście spsiał i ma coś wspólnego z dewiantami z
      prawicy.
    • w11mil dziennikarz SE wie ze upublicznil "bez wahania" 22.11.06, 11:47
      synu napisał:

> www.se.com.pl/se/index.jsp?
    • gniewko_syn_ryba Hehehe, romansem z Korą byle kto nie może się 22.11.06, 18:32
      pochwalić !!! ;))))))))))))))))))) Oj, zazdrośnicy... ;))))))))))))))))
    • silesius.monachijski22 Kora jest marna ekshibicjonistka i satanistka 22.11.06, 19:32
      Oto, co u niej przeczytalem:

"To był mój pierwszy raz. Byłam jeszcze wtedy blondynką naturalną, a jego
      lubiłam tak sobie, ale był znany...W takim małym srodowisku, w jakim się
      wychowywałam, ktos kto grał w dwóch zespołach (na dwa miejscowe) był kimś. Był
      ode mnie kilka lat starszy. Za pierwszym razem za bardzo się upiłam, żeby coś z
      tego wyszło, za drugim patentex oval rozpuscił mi sie w kieszeni jak jechalismy
      do lasu na rozdziewiczenie, za trzecim nie znalazłam juz wymówki. Wolałam się z
      nim przespać na spalonej słoncem łące za kościołem niz isc na kolejną nudną
      procesję z rodziną. Tak naprawdę to nigdy nie wierzyłam w Boga. Całe zycie
      wierzyłam w szatana."
      .
      Mam nadzieje, ze nie wychowuje dzieci

• albisia Re: Kora jest marna ekshibicjonistka i satanistka 22.11.06, 19:58
        Ale Kora nie startuje na prezydenta Krakowa. W przeciwieństwie do Terleckiego, który ponoć nawet teraz ma zaszyty esperal.
        • silesius.monachijski22 Re: Kora jest marna ekshibicjonistka i satanistka 22.11.06, 20:02
          podobno Michnik czeka na operacje przeszczepu watroba - ze wzgledu na martwice
          (za duzo pil z Kiszczakiem i Urbanem); i podobno Michnik jest "autorytetem"

albisia napisała:

> Ale Kora nie startuje na prezydenta Krakowa. W przeciwieństwie do
          Terleckiego,
          > który ponoć nawet teraz ma zaszyty esperal.
          • albisia Re: Kora jest marna ekshibicjonistka i satanistka 22.11.06, 20:08
            Napisałam "ponoć" ponieważ osobiście nie widziałam. Natomiast czytałam. Na forach piszą o tym ludzie z Krakowa.
            • silesius.monachijski22 Re: Kora jest marna ekshibicjonistka i satanistka 22.11.06, 20:14
              ja zas pilem kiedys z Michnikiem, i juz wtedy mial mocno pozolkla cere; no coz,
              kazdy z nas ma swoje wiadomosci, z ktorymi chcialby sie podzielic z bliznimi;
              jak np. i taka, ze byly jezuita Obirek, ktory opuscil zakon, bo zwiazal sie z
              pewna pania (a nie ze wzgledu na rzekome "szykany"), dostal prace w "wyzszej
              szkole" Majchrowskiego, i ostatnio - bardzo "niezaleznie" popiera go w wyborach
              na prezydenta Krakowa (podobnie jak pewine znaczacy krakowksi POkemon,
              tez "wykladajacy" w tejze szkole)

albisia napisała:

> Napisałam "ponoć" ponieważ osobiście nie widziałam. Natomiast czytałam. Na
              fora
              > ch piszą o tym ludzie z Krakowa.
              • cat8 Re: Kora ....... 22.11.06, 21:00
                Cierpienie zaciemnia oczy - Lekach Tow
        • jaa_ga Terlecki ma twarz alkoholika 22.11.06, 20:55
          Wyostrzone rysy, podrążone, opuchnięte oczy. Tego się nie da ukryć.
          To JEST alkoholik
          • silesius.monachijski22 Re: Terlecki ma twarz alkoholika 23.11.06, 01:47
            pomylilo ci sie z Michnikiem; pewnie przed napisaniem postu za duzo wypilas;

jaa_ga napisała:

> Wyostrzone rysy, podrążone, opuchnięte oczy. Tego się nie da ukryć.
            > To JEST alkoholik
      • obraza.uczuc.religijnych Brawo Kora! 22.11.06, 20:55
        Nie lubię cię, ale masz prawo wierzyć w co chcesz. I mam nadzieję, że
        wychowujesz dzieci.
        • cat8 Re: Brawo Kora! 22.11.06, 21:14
          Miłość wypacza widzenie i nienawiść wypacza widzenie - Bereszit Rabba 55
          Kora jeszcze go kocha.....
          • dewot007 Pies - syn Szmaty ! 22.11.06, 21:30
            i sado-maso !
            Ech !
            Podżyją Krakusy !

. . .

"Czasem zdarzają się takie sytuacje, że trzeba powiedzieć prawdę i prezydent
            bierze to na siebie. Sądzę, że historia oceni to dobrze" –
            Jarosław Kaczyński do dziennikarzy w Sejmie – 8.09.06
            • cat8 Re: Pies - syn Szmaty ! 22.11.06, 21:37
              Nikt nie jest biedniejszy od psa, nikt nie jest bogatszy od świni - Szabbat 155

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka