s.berkowicz 01.12.06, 22:40 passent.blog.polityka.pl/?p=176 za grosz wstydu ! ale czego ma sie wstydzic skoro komuna (prl+3rp) wlasnie takie mendy forowala. na starosc juz raczej nie zmadrzeje :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daktylek Re: towarzysz passent - ideal czlowieka radziecki 01.12.06, 23:45 odwal się od passenta i poczytaj lepiej wierzejskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj a może poczytaj Rakowskiego 01.12.06, 23:47 daktylek napisał: > odwal się od passenta i poczytaj lepiej wierzejskiego :) Nie zapominaj o swoich ideałach Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: a może poczytaj Rakowskiego 02.12.06, 00:02 o ideałach niech pamiętają idealiści ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: czerwonym gnidom nigdy nie popuszczam ! 02.12.06, 13:50 A co,twoja stara im dawała zbyt chętnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: czerwonym gnidom nigdy nie popuszczam ! 02.12.06, 14:03 Popieram i pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
polon210 A taka powaźna ambasador w Chile była,ho,ho.. 02.12.06, 00:02 a gdzie ja mogem pocitać o sukcesach w słuźbie w-w ambasadora ? Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Re:towarzysz passent - ideal czlowieka radzieckieg 02.12.06, 01:00 Ty Berkowicz naprawdę myślisz, ze to "człowiek radziecki" Passent wkleja tu gnioty pod nickiem homosovieticus? łaczę pozdrowienia dla kuzynostwa: IPN BU 0993/1598 BERKOWICZ MARIA IPN BU 0194/1139 BERKOWICZ TADEUSZ IPN BU 0242/2089 BERKOWICZ ZBIGNIEW Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Swietny Passent! 02.12.06, 01:46 Berkowicz, dobrze, ze dałes tu link do blogu Passenta. Bardzo dobry tekst o Rakowskim i niektore wpisy tez swietne. Chciałeś pognębic i Passenta, i Rakowskiego, a wyszło odwrotnie. Och Ty,naiwnianiu z IV RP! Z tych "bardzo mądrych"! Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: komuch nie zrozumie ze jest gnida :( 02.12.06, 14:06 Akurat ten buc rakowski mieszka niedlaeko mnie w puszczy piskiej. W pięknym miejscu gdzie, które było własnością państwa (teraz nie mam pojęcia, może już mu to dali)nie wiem na jakiej zasadzie ten sowiecki agent dalej sobie spokojnie tu żyje???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fsck Passent to czerwony donisiciel 02.12.06, 14:14 Typowa komunistryczna menda. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: towarzysz passent - ideal czlowieka radziecki 02.12.06, 11:20 s.berkowicz napisał: > passent.blog.polityka.pl/?p=176 > za grosz wstydu ! ale czego ma sie wstydzic skoro komuna (prl+3rp) wlasnie > takie mendy forowala. na starosc juz raczej nie zmadrzeje :( A co znaczy Passent w mediach czy inny Toeplitz? Mieli na coś wpływ? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Ujadajcie,kundelki! 02.12.06, 11:27 Danielowi Passentowi to talentem wielu z was pisiaczy (czytaj pieniaczy) nie dosięga nawet do jego podeszwy i to, mierząc, od dołu. Ujadajcie kundelki spuszczone chwilowo ze smyczy. Tyle waszego. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Ujadajcie,kundelki! 02.12.06, 13:33 kundelkom wystarczy jak ujada joannabarska, mają wielki ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś
fsck Oooo ujadajaca suczka sie znalazla 02.12.06, 14:16 Dodam ze czerwona ta suczka. Pewnie usrwala sie z lancucha NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
s.berkowicz Re: ale ty jestes glupia :( 02.12.06, 14:23 zrob sobie lepiej test :):) addictinggames.com/theidiottest2.html Odpowiedz Link Zgłoś
sas12 Re: Ujadajcie,kundelki! 03.12.06, 01:08 dr Geobelsowi Daniel Passent tez nie dorownywal talentem i wyksztalceniem,mimo że geny podobne.D.Passent -piewca komuny i stanu wojennego zrobi wszystko dla chleba z maslem -jego własne slowa.Beczka głupoty i megalomanii. Odpowiedz Link Zgłoś
s.berkowicz Re: :):):):):):) 02.12.06, 11:40 # Ritzy pisze: 2006-12-02 o godz. 00:02 Panie Danielu, popieram Pana. I Pana Rakowskiego. I Pana Bieruta, Gierka, Gomulke, Jaruzela Wojciecha i tych wszystkich innych, dzieki ktorym w Polsce zylo sie przyzwoicie i dostatnio. Uwazam, ze powinno byc Pana wiecej w Telewizji. Bardzo lubie Pana ogladac. I Pana Rakowskiego tez. A z Pana przyjaciół to najlepiej lubie Pana Urbana Jurka. Bardzo fajny chlop. Taki, mozna by powiedziec, jajarz. Prawdziwy inteligent. Niech Pan nie slucha swoich krytykow. To leliputki. A Pan jest przy nich gigantem. Jest Pan najlepszy. Ktory z nich jest tak dlugo przy konfiturach jak Pan, no który? Odpowiedz Link Zgłoś
polon210 Re: :):):):):):) 02.12.06, 12:53 ale nie bierze hohlom tylko łyżeczkom... Odpowiedz Link Zgłoś
joella.r panie berkowicz, stara mądrość ludowa powiada 02.12.06, 13:05 "kto sie przezywa, sam się tak nazywa" czy ktoś udowodnił zarzuty stawiane Passentowi, Mroziewiczowi, itd.? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: panie berkowicz, stara mądrość ludowa powiada 02.12.06, 13:10 Wymaganie czegokolwiek od idiotów ubliza po prostu nam samym! Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Podstawowy zarzut:ogłupianie ludzi-widać"na dłoni" 02.12.06, 14:01 joella.r napisała: > czy ktoś udowodnił zarzuty stawiane Passentowi, Mroziewiczowi, itd.? Urban Michnik dwa bratanki zarzutów swoim nigdy nie stawiają Odpowiedz Link Zgłoś
joella.r masz rację ;) 02.12.06, 14:11 Wildstein, Sakiewicz zarzutów swoim nigdy nie stawiają Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Podstawowy zarzut:ogłupianie ludzi-widać"na d 02.12.06, 14:37 > Urban Michnik dwa bratanki zarzutów swoim nigdy nie stawiają Największe zasługi w ujawnianiu afer za rządów SLD miał tygodnik "Nie" - wcale nie ujadające polskie prawiczki... Bo nie wystarczy umieć szczekać - trzeba jeszcze wesprzeć to procesem myślowym. Odpowiedz Link Zgłoś
s.berkowicz Re: zaufaj mi - to pewne ! ale i bez tego 02.12.06, 14:24 passent jest gnida, o czym zaswiadczyl calym swoim zyciorysem :( Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___________________powtórzę za Ritzy! 02.12.06, 14:14 Ritzy pisze: 2006-12-02 o godz. 00:02 Panie Danielu, popieram Pana. I Pana Rakowskiego. I Pana Bieruta, Gierka, Gomulke, Jaruzela Wojciecha i tych wszystkich innych, dzieki ktorym w Polsce zylo sie przyzwoicie i dostatnio. Uwazam, ze powinno byc Pana wiecej w Telewizji. Bardzo lubie Pana ogladac. I Pana Rakowskiego tez. A z Pana przyjaciół to najlepiej lubie Pana Urbana Jurka. Bardzo fajny chlop. Taki, mozna by powiedziec, jajarz. Prawdziwy inteligent. Niech Pan nie slucha swoich krytykow. To leliputki. A Pan jest przy nich gigantem. Jest Pan najlepszy. Ktory z nich jest tak dlugo przy konfiturach jak Pan, no który? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Tow. Passent to wyjatkowo podly facet 02.12.06, 14:23 pamietam, jak chwalil Jaruzelskiego po wprowadzeniu stanu wojennego, uzywajac sobie na kolezankach i kolegach dziennikarzach, o ktorych przeciez wiedzial, ze zostali internowani, badz byli w inny sposob szykanowani. Ciekawa jest tez sprawa nominacji na ambasadora w Chile. Byly to zasy, kiedy polskie placowki dyplomatyczne w Ameryce Pld. przejmowali ludzie wlasnie tacy jak Passent czy Schnepf, wszyscy zwiazani rodzinnie z najbardziej ohydna, bo stalinowska wersja komuny w prl-u; duza czesc Polonii - nie tylko Kobylanski - miala tych komuchow dosyc, i robila co mogla, zeby ich usunac; ale oni mieli "bardzo szerokie plecy w msz-cie"; no i byli - co teraz wychodzi - mocno "sluzbowo" powiazani; dobrze, ze PiS w koncu zabral sie za pozamiatanie tej "stajni Augiasza" s.berkowicz napisał: > passent.blog.polityka.pl/?p=176 > za grosz wstydu ! ale czego ma sie wstydzic skoro komuna (prl+3rp) wlasnie > takie mendy forowala. na starosc juz raczej nie zmadrzeje :( Odpowiedz Link Zgłoś
s.berkowicz Re: passent -> marksista 02.12.06, 14:27 haribu.blog.onet.pl/index.html?id=131965785 haribu.blog.onet.pl/index.html?id=131109638 Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Tow. Passent to wyjatkowo podly facet 02.12.06, 14:27 niedlugo bedzie sie wymiatac te niedouczone miernoty z PiSu i ich koalicjantow debilu Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Tow. Passent zniszczyl zycie znakomitej poetki 02.12.06, 14:59 Agnieszki Osieckiej; wyjatkowy lotr i nedzny komuch Odpowiedz Link Zgłoś
joella.r to już wyjątkowe świństwo, niewiele wiesz 02.12.06, 15:03 a podbijasz bębenka trzeba siać, siać póki temat wisi, prawda? wystawiłeś SOBIE świadectwo Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Ze co prosze? 02.12.06, 16:00 ze Passent wisi? a gdzie? i od kiedy? jeszcze go - biedaczka - nie sciagneli? zawolajcie wiec "goniacego_pielegniarza" joella.r napisała: > a podbijasz bębenka > trzeba siać, siać póki temat wisi, prawda? > wystawiłeś SOBIE świadectwo Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Co do wyjatkowej perfidii tow. Passenta 02.12.06, 17:36 Otoz pozwole sobie zauwazyc - i prosze sobie dac spokoj z wulgarnymi i prymitywnymi oskarzeniami o "antysemityzm" -, ze tow. Passent, Toeplitz i Urban prezentuja poglady (juz od wielu lat), ktore mi trudno inaczej okreslic, jak filipki neostalinowskiej post-zydokomuny; jest w tych pogladach taka pogarda i nienawisc do bardzo szeroko rozumianej "polskosci", ze czlowiek sie zastanawia powaznie, dlaczego te osoby uparly sie pisac wlasnie w Polsce i po polsku; ostatnio - dzieki znajomym - znow moglem zaglebic sie w "dziela" owych 3 panow; po prostu: czlowiek ogarnia obrzydzenie polaczone ze zloscia, a takze i politowaniem: zachowuja sie jak najgorszego autoramentu agitatorzy w kibucu (jako, ze sam bylem, to mniej wiecej wiem, o czym pisze); wszystkim zas, ktorzy - choc sam sie moich zydowskich korzeni nie wypieram - znow zaczna mnie wyzywac od "antysemitow", bo "bezczelnie" pozwalam sobie atakowac tych koryfeuszy post-zydokomuny, powiadam: "pocalujta w d... wojta" Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Co do wyjatkowej perfidii tow. Passenta 02.12.06, 18:26 won do monachium... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Re: Co do wyjatkowej perfidii tow. Passenta 02.12.06, 18:30 tez jestes z post-zydokomuny? moje gratulacje janbezziemi napisał: > won do monachium... Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Monachium - piękne miasto 02.12.06, 19:06 silesius.monachijski22 napisał: > tez jestes z post-zydokomuny? moje gratulacje > > janbezziemi napisał: > > > won do monachium... ===================="Zydokomuna"...jak przed wojną...Odmłodziliscie mnie i to sporo. A co do Monachium - piękne miasto, taki większy Kraków, ja np. wole nawet Monachium od Wiednia. Wolna Europa wiedziała, gdzie sie ulokować! Z tą idiotyczną dyskusją dajcie sobie spokoj, bo talentu i tak nie zadepczecie. Hitler kazal palic ksiażki, potem ludzi... Chcecie isc tym sladem? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Re: Monachium - piękne miasto 02.12.06, 19:14 widzisz, droga Joanna, mam jednak te cholerne "zydowskie" korzenie, i jest mi w sumie obojetne, co kto - w sensie zakorzenienia - ma; dla mnie wazne jest, ze np. wybitny filozof, ukrycie kochajacy swoja - wowczas 17-letnia studentke - Hannah Arendt (piekna i niezmiernie madra kobieta) - niejaki Martin Heidegger, przez pewien czas dal sie oglupic Hitlerowi, i zaakceptowal jego ideologie; co wiecej: zgodzil sie zostac rektorem uniwersytetu we Freiburgu, i przyczynil sie do tego, ze "pognano" stamtad jego Nauczyciela, Husserla; ale Heidegger w koncu swoj blad zrozumial; i jest dla mnie - jednak - myslicielem; glupi Passent byl, jest i bedzie: idiota; nieczego pacan nie zrozumial; plwam na tego nazwyczajniejszego idiote i bolszewickiego ideologa joannabarska napisała: > silesius.monachijski22 napisał: > > > tez jestes z post-zydokomuny? moje gratulacje > > > > janbezziemi napisał: > > > > > won do monachium... > > ===================="Zydokomuna"...jak przed wojną...Odmłodziliscie mnie i to > sporo. A co do Monachium - piękne miasto, taki większy Kraków, ja np. wole > nawet Monachium od Wiednia. Wolna Europa wiedziała, gdzie sie ulokować! Z tą > idiotyczną dyskusją dajcie sobie spokoj, bo talentu i tak nie zadepczecie. > Hitler kazal palic ksiażki, potem ludzi... Chcecie isc tym sladem? Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Oskarżasz, jak rozumiem... 02.12.06, 18:36 ...zgodnie z nickowym numerkiem - z paragrafu 22? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Re: Oskarżasz, jak rozumiem... 02.12.06, 18:49 ja nie oskarzam; ja sie raczej smieje z tego, ze z takiego pajaca, "tancerza" na wszystkich parkietach komuny (czy to Gomulka, czy Gierek, czy Jaruzel), wy robicie "bohatera"; nie tylko Kaczmarski, ale i wielu innych nasmiewalo sie z tego bufona, i d...liza kazdej komuszej wladzy, passenta; we mnie ta kreatura, najbardzeij podla z mozliwych, wywoluje mdlosci (to juz wole Biedronia czy innego Niemca - przynajmniej az tak gladko nie "wchodzili"); na torsje mi sie zbiera, kiedy slysze nazwisko passent, albo ktos da mi do poczytania kolejnego "baka", ktorego ten pajac wypuscil logo.vlad napisał: > ...zgodnie z nickowym numerkiem - z paragrafu 22? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Nie wiem 02.12.06, 19:06 ile lat masz berkowicz (sadze, ze -30). Nie rozumiesz czym byla Polityka w latach 60 i 70 dla Polakow. I jesli o Passenta chodzi. Jego lojalnosc i szczere slowa w stosunku do MFR sa na jego honor. Lojalny czlowiek nie moze byc calkowicie nieuczciwy. Pomysl troche gowniarzu to tych dzisiejszych "lojalnych". Jak np. Rokita w stosunku do Tuska. I inni "lojalni" dla wladzy, przywilejow i slawy... A jak pomyslisz to zabieraj glos. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Rzeczywiście nie wiesz 02.12.06, 20:59 polski_francuz napisał: Nie wiem > Lojalny czlowiek nie moze byc calkowicie nieuczciwy. Gdzie takie idiotyzmy wyczytałeś. Co ma lojalność wspólnego z uczciwością? Lojalność ... względem kogo. Lojalność względem grupy komunistów współpracujących z sowietami to głupota, zaczadzenie i zdrada. > Pomysl troche gowniarzu ... A jak pomyslisz to zabieraj glos. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Rzeczywiście nie wiesz 02.12.06, 21:05 Cóż za rewelacyjny łańcuszek! Skoro ja byłem lojalny wobec mojej firmy, a więc i wobec mojego dykrektora, który był partyjny, a paria była lojalna wobez ZSRR to znaczy, że ja byłem lojalny wobez Breżniewa! Dla mnie bomba. Sam bym nigdy na to nie wpadł. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Passent byl zawsze lojalny wobec bolszewickiego 03.12.06, 00:18 koryta, z ktorego chapal pelnym "ryjkiem"; najlepiej to wyzslo wtedy, kiedy Jaruzel wprowadzil stan wojenny, wiele kolezanek i kolegow dziennikarzy bylo szykanowanych, a Passent pisal w "Polityce" teksty atakujace szykanowanych i chwalace Jaruzela; niech to giwi wykasuje, ale dla mnie passent to jeden z najobrzydliwszych "ch..." polskiego dziennikarstwa p.smerf napisał: > Cóż za rewelacyjny łańcuszek! Skoro ja byłem lojalny wobec mojej firmy, a więc > i > wobec mojego dykrektora, który był partyjny, a paria była lojalna wobez ZSRR t > o > znaczy, że ja byłem lojalny wobez Breżniewa! Dla mnie bomba. > Sam bym nigdy na to nie wpadł. Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Re: Rzeczywiście nie wiesz 03.12.06, 00:27 p.smerf napisał: > Cóż za rewelacyjny łańcuszek! Coś dostałeś, za lojalność, od "Breżniewa" - nie... i Twój łańcuszek się przerwał A on bezpośrednio wpływał i tego nie obronisz > Sam bym nigdy na to nie wpadł. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Re: Rzeczywiście nie wiesz 03.12.06, 00:40 czytalem "Polityke" od polowy lat 70-tych, i zawsze wydawala mi sie pelna falszu; niby takie "mruganie okiem" do czytelnikow, a z drugiej strony pelna lojalnosc wobec "ludowej wladzy" i wlasnego - bardzo zasobnego - koryta; to zawsze dla mnie pachnialo falszem i obluda ojgoj napisał: > p.smerf napisał: > > Cóż za rewelacyjny łańcuszek! > Coś dostałeś, za lojalność, od "Breżniewa" - nie... i Twój łańcuszek się przerw > ał > A on bezpośrednio wpływał i tego nie obronisz > > > Sam bym nigdy na to nie wpadł. Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Re: Rzeczywiście nie wiesz 03.12.06, 00:51 silesius.monachijski22 napisał: > czytalem "Polityke" od polowy lat 70-tych, i zawsze wydawala mi sie pelna > falszu; niby takie "mruganie okiem" do czytelnikow, a z drugiej strony pelna > lojalnosc wobec "ludowej wladzy" i wlasnego - bardzo zasobnego - koryta; to > zawsze dla mnie pachnialo falszem i obludą Czytanie Polityki dawało do myślenia, ale nie do myślenia między wierszami. Między wierszmi nic nie było, dlatego intencje autorów artykułów były i są jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Re: Rzeczywiście nie wiesz 03.12.06, 01:06 no wlasnie: "miedzy wierszami" probowala cos wyczytac bujna wyobraznia niedorobionych pseudo-opozycjonistow a la dzialacze PO i PD ojgoj napisał: > silesius.monachijski22 napisał: > > > czytalem "Polityke" od polowy lat 70-tych, i zawsze wydawala mi sie pelna > > > falszu; niby takie "mruganie okiem" do czytelnikow, a z drugiej strony pe > lna > > lojalnosc wobec "ludowej wladzy" i wlasnego - bardzo zasobnego - koryta; > to > > zawsze dla mnie pachnialo falszem i obludą > > Czytanie Polityki dawało do myślenia, ale nie do myślenia między wierszami. > Między wierszmi nic nie było, dlatego intencje autorów artykułów były i są jasn > e. Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj A raczej teraz"międzywierszówkę"usiłują dopisać :) 03.12.06, 01:16 silesius.monachijski22 napisał: > no wlasnie: "miedzy wierszami" probowala cos wyczytac bujna wyobraznia > niedorobionych pseudo-opozycjonistow a la dzialacze PO i PD Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Mnie moga w rzeczy samej "naskoczyc"; 03.12.06, 01:24 mam to nieszczescie, ze wielu z redaktorow "opozycyjnej" Polityki poznalem osoboscie; i prosze was: nie wierzcie tym Rakowskim, Passentowm, Urbanom, Paradowskim, etc; to wielcy szalbierze - porownywalni z Michnikiem, Zakowskim, Najsztubem czy innym Dawidem Warszawskim; poza propaganda i obrona ich stalinowsko-bolszewickich rodzin i mocodawcow nie ma tam nic ojgoj napisał: > silesius.monachijski22 napisał: > > > no wlasnie: "miedzy wierszami" probowala cos wyczytac bujna wyobraznia > > niedorobionych pseudo-opozycjonistow a la dzialacze PO i PD Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Żałosni jesteście antykomunistyczni radykałowie 03.12.06, 01:15 z tym waszym bełkotem. ojgoj napisał: > Gdzie takie idiotyzmy wyczytałeś. Co ma lojalność wspólnego z uczciwością? > Lojalność ... względem kogo. Lojalność względem grupy komunistów > współpracujących z sowietami to głupota, zaczadzenie i zdrada. Po pierwsze wytłumacz na czym polegała współpraca MFR z sowietami w czasach gdy był redaktorem polityki. Po drugie wytłumacz, ty nieprzebita skało antykomunistycznego betonu, na czym polegała zdrada tych co w czasach Układu Warszawskiego i RWPG współpracowali z naszym ówczesnym sojusznikiem ZSRR?? Zdrajcami to byli raczej ci co kolaborowali z krajem który miał w nas wycolowane setki głowic jądrowych i ci którzy poprzez różne szczekaczki (RWE, Głos Ameryki) próbowali sprowokować w Polsce przelew krwi gorszy niż na Węgrzech w 1956 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Zalosny jestes ty, obronco farbowanych komuchow, 03.12.06, 01:20 ktorzy na lamach "polityki" udawali "liberalow"; kazdy zdroworozsadkowo myslacy czlowiek wiedzial, ze "Polityka" byla dla Gomulki i Gierka takim troche "wentylem bezpieczenstwa", pseudoopozycyjna gazetka dla pacyfikacji opozycji przeciwko bolszewickiemu rezimowi; Rakowski, Urban, Passent, Paradowska, Gronski i reszta tych farbowanych lisow, to najzwyczajniejsze komusze szuje; zadnego respektu; nic tornson napisał: > z tym waszym bełkotem. > > ojgoj napisał: > > > Gdzie takie idiotyzmy wyczytałeś. Co ma lojalność wspólnego z uczciwością > ? > > Lojalność ... względem kogo. Lojalność względem grupy komunistów > > współpracujących z sowietami to głupota, zaczadzenie i zdrada. > Po pierwsze wytłumacz na czym polegała współpraca MFR z sowietami w czasach gdy > był redaktorem polityki. > Po drugie wytłumacz, ty nieprzebita skało antykomunistycznego betonu, na czym > polegała zdrada tych co w czasach Układu Warszawskiego i RWPG współpracowali z > naszym ówczesnym sojusznikiem ZSRR?? Zdrajcami to byli raczej ci co kolaborowal > i > z krajem który miał w nas wycolowane setki głowic jądrowych i ci którzy poprzez > różne szczekaczki (RWE, Głos Ameryki) próbowali sprowokować w Polsce przelew > krwi gorszy niż na Węgrzech w 1956 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson "Zdroworozsądkowy" człowiek pokroju 03.12.06, 01:29 proPiSowców i moherów tatki rydzyka? ;o> silesius.monachijski22 napisał: > ktorzy na lamach "polityki" udawali "liberalow";kazdy zdroworozsadkowo myslacy > czlowiek wiedzial, > ze "Polityka" byla dla Gomulki i Gierka takim > troche "wentylem bezpieczenstwa", pseudoopozycyjna gazetka dla pacyfikacji > opozycji przeciwko bolszewickiemu rezimowi; Rakowski, Urban, Passent, > Paradowska, Gronski i reszta tych farbowanych lisow, to najzwyczajniejsze > komusze szuje; zadnego respektu; nic Nie bądź śmieszny człowieczku, nie wiem gdzie hodują takich jat ty, bo nawet gro PiSowców za autorytet ma Korwina Mikke króry też w czasach PRLu "kolaborował" w ramach SD. ;o> Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Nie wspominając już o tym ilu byłych prominentnych 03.12.06, 01:32 działaczy PiS to "farbowane komuchy" z PZPR. Oj biedny "prawdziwy Polaku-patrioto" wszędzie zdrajcy i kolaboranci, nawet twój kościół katolicki żył sobie zapanbrat z władzami PRLu!! ;o> Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Wiesz, ze "Polityka" byla za komuny drukowana 03.12.06, 01:39 na troche lepszym jakosciowo papierze, niz typowy" szmergiel" uzywany jako papier toaletowy; zakup "Polityki" byl wowczas podwojnie korzytsny: mozna bylo jasno sobie uswiadomic - po lekturze Rakowskich, Passentow czy Paradowskiej - jak glupi i nedzni sa komuszy agenic, oraz uzyc do obtarcia d... lepszego jakosciowo papieru niz normalnie dostepny "pseudoszmergiel" tornson napisał: > proPiSowców i moherów tatki rydzyka? ;o> > > silesius.monachijski22 napisał: > > > ktorzy na lamach "polityki" udawali "liberalow";kazdy zdroworozsadkowo my > slacy > > czlowiek wiedzial, > > ze "Polityka" byla dla Gomulki i Gierka takim > > troche "wentylem bezpieczenstwa", pseudoopozycyjna gazetka dla pacyfikacj > i > > opozycji przeciwko bolszewickiemu rezimowi; Rakowski, Urban, Passent, > > Paradowska, Gronski i reszta tych farbowanych lisow, to najzwyczajniejsze > > > komusze szuje; zadnego respektu; nic > Nie bądź śmieszny człowieczku, nie wiem gdzie hodują takich jat ty, bo nawet gr > o > PiSowców za autorytet ma Korwina Mikke króry też w czasach PRLu "kolaborował" w > ramach SD. ;o> Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Re: Żałosni jesteście antykomunistyczni radykałow 03.12.06, 01:37 tornson napisał: > Po pierwsze wytłumacz na czym polegała współpraca MFR z sowietami w czasach gdy > był redaktorem polityki. > Po drugie wytłumacz, ty nieprzebita skało antykomunistycznego betonu, na czym > polegała zdrada tych co w czasach Układu Warszawskiego i RWPG współpracowali z > naszym ówczesnym sojusznikiem ZSRR?? Wychodzisz ze złych założeń i dlatego wyciągasz błędne wnioski. Polska nie była "sojusznikiem ZSRR". To był taki ówczesny skrót myślowy. Obecność sowietów w Polsce nie była wizytą towarzyską, lecz swoistą okupacją. Gdyby było jeszcze więcej takich Rakowskich, Passentów, Jaruzelskich,... to ta "obupólna korzystna współpraca" nigdy by się nie skończyła. Oni popierali ten stan rzeczy z niewielkimi tylko od czasu do czasu modyfikacjami. W ten sposób współpracowali ... Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Kundelki,kundelki... 03.12.06, 02:00 Rzeczywiscie,jak tu ktos gdzieś powiedział, kundelkow sporo sie pojawilo, ale sądze, te kundle na czterech nogach sa mądrzejsze od tych na dwóch, co widac po postach. Jestem bardzo ciekaw, co ci krzykacze z felietonow Passenta zapamietali (byly i wydania ksiązkowe). Chyba czas najpierw sie podkształcic, a potem ewentualnie pyskowac. Bo na takie jak wyzej "argumenty" moze odpowiedzieć pomocnica mojej kucharki. Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Może zacytujesz choć jedną mądrą jego myśl 03.12.06, 02:08 verbaveritatis napisał: > Jestem bardzo ciekaw, co ci krzykacze z felietonow Passenta > zapamietali z tych felietonów ... a może nic nie zapamiętałeś i się kundlisz tylko Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Re: Kundelki,kundelki...glupcze 03.12.06, 02:14 ma ci raz jeszcze przytoczyc - caly - tzw. "felieton" Passenta (w rzeczy samej prymitywna bolszewicka agitka) po wprowadzeniu stanu wojennego? i pare innych tekstow tego - uzywajac terminologii Lenina (aczkolwiek niechetnie) - "pozytecznego idioty"? zastanow sie, cvo piszesz; Passent to wyjatkowy ch... w polskiej zurnalistyce; i nie tylko ze wzgledow biograficznych, ale i ze wzgledu na kase; specyficzny bydlak verbaveritatis napisał: > Rzeczywiscie,jak tu ktos gdzieś powiedział, kundelkow sporo sie pojawilo, ale > sądze, te kundle na czterech nogach sa mądrzejsze od tych na dwóch, co widac po > > postach. Jestem bardzo ciekaw, co ci krzykacze z felietonow Passenta > zapamietali (byly i wydania ksiązkowe). Chyba czas najpierw sie podkształcic, a > > potem ewentualnie pyskowac. Bo na takie jak wyzej "argumenty" moze odpowiedzieć > > pomocnica mojej kucharki. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Żałosni jesteście antykomunistyczni radykałow 03.12.06, 02:13 ojgoj napisał: > Wychodzisz ze złych założeń i dlatego wyciągasz błędne wnioski. > Polska nie była "sojusznikiem ZSRR". To był taki ówczesny skrót myślowy. Skrót myślowym to bełkot o tzw. "prosowieckiej kolaboracji" co przyznał sam wasz wielki antykomunistyczny guru. ;o) > Obecność sowietów w Polsce nie była wizytą towarzyską, lecz swoistą okupacją. Wytłumacz czemu uznajesz to za okupację? Bo wszelkie fakty wskazują raczej na to że było wręcz odrowtnie i sowieci pogonili następujących okupantów: 1. hitlerowców 2. ziemiaństwo 3. oligarchów I pilnowali by różni spece od "lebensraum", od budowania krwawych imperiów o globalnym zasięgu brutalności i bezwzględności, od zmuszaniu całych narodów do bezwzględnej pół-niewolniczej pracy na ich rzecz (Niemcy, Anglosasi) nie przyszli na powrót spełniać swoich chorych zbrodniczych wizji w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Narodowy socjalizm i "kosmopolityczny" bolszewizm 03.12.06, 02:17 to to samo; narzucenie prymitywnej ideologii ogolowi; odwolywaie sie do prezmocy i przestepczych dzialan, itd. itp; w tym sensie Passent nie jest duzo lepszy od Goebbelsa tornson napisał: > ojgoj napisał: > > > Wychodzisz ze złych założeń i dlatego wyciągasz błędne wnioski. > > Polska nie była "sojusznikiem ZSRR". To był taki ówczesny skrót myślowy. > Skrót myślowym to bełkot o tzw. "prosowieckiej kolaboracji" co przyznał sam was > z > wielki antykomunistyczny guru. ;o) > > > Obecność sowietów w Polsce nie była wizytą towarzyską, lecz swoistą okupa > cją. > Wytłumacz czemu uznajesz to za okupację? Bo wszelkie fakty wskazują raczej na t > o > że było wręcz odrowtnie i sowieci pogonili następujących okupantów: > 1. hitlerowców > 2. ziemiaństwo > 3. oligarchów > I pilnowali by różni spece od "lebensraum", od budowania krwawych imperiów o > globalnym zasięgu brutalności i bezwzględności, od zmuszaniu całych narodów do > bezwzględnej pół-niewolniczej pracy na ich rzecz (Niemcy, Anglosasi) nie > przyszli na powrót spełniać swoich chorych zbrodniczych wizji w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Hitler brał pełnymi garściami od Anglosasów. 03.12.06, 02:50 Nic sam nie wymyślił, poprostu w wyjątkowo brutalny sposób wprowadził to co wcześniej zrodziło się w chorych mózgach anglosaskich pseudo-filozofów (lebensraum, imperializm, eugenika, korporacjonizm). Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Hitler brał pełnymi garściami od Anglosasów. 03.12.06, 06:22 Angole to narod z inwencja, wiele rzeczy wymyslili: np prawie wszystkie sporty. Ale tak brutalnie jak ty to interpretujesz mija sie niestety z prawda. Odpowiedz Link Zgłoś