gauche 19.12.06, 12:33 www.lewica.pl/?id=12478 nic dodac , nic ujac, Owsiak w koncu przzynaje, z kim trzyma..i skąd jego nienawisc do Koscioła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gauche [...] 19.12.06, 12:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Coś ty mi tam konserwałowo odpowiedział gosiaczku? 19.12.06, 12:58 Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Przyjaciele Owsiaka 19.12.06, 13:22 gauche napisał: > nic dodac , nic ujac, Owsiak w koncu przzynaje, z kim trzyma..i skąd jego > nienawisc do Koscioła. Znacznie trudniej wyjaśnić skąd nienawiść miłosiernego Kościoła do Owsiaka... Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Przyjaciele Owsiaka 19.12.06, 13:45 Rozumiem zatem, że w odróżnieniu od lat poprzednich owikowi wolontariusze nie będą już kwestować pod kościołami tylko pod biurami APP Racja, czy innych LewDów. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Przyjaciele Owsiaka 19.12.06, 13:47 To chyba jakś inna Racja 14 stycznia odbędzie się XV finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. W Łodzi jeden ze Sztabów orkiestry organizuje RACJA Polskiej Lewicy, we współpracy z redakcją tygodnika „Fakty i Mity”. Tak czy siak są Fakty i Mity, więc kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada zapewne wiesz, że pomagać może każdy 19.12.06, 13:51 nawet osadzeni w zakładach karnych i księża. Owsiak nikomu nie zakaże wpłacania na ofiary wypadków ani pomagania w przeprowadzeniu zbiórki. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: zapewne wiesz, że pomagać może każdy 19.12.06, 13:55 > nawet osadzeni w zakładach karnych i księża. Ech podłysz Ty podły:) Nikomu niczego nie zabraniam. Nie przypuszczam też by organizatorzy powiedzieli: nie stójcie pod kościołami bo was katolicy pobiją. Tka mnie to po prostu trochę bawi, bo w moim mieście na przykład zbierają wolontariusze głównie na trasach do kościoła (pewnie też w supermarketach i takich tam, ale nie miałem okazji sprawdzić). Odpowiedz Link Zgłoś
wobo1704 Re: zapewne wiesz, że pomagać może każdy 19.12.06, 14:25 Chyba niektórzy zapomnieli, że kwestujący od Owsiaka byli przeganiani z pod kościołów. Kościół organizował nawet w tym samym czasie konkurencyjną zbiórkę pieniążków. Owsiak weźmie do kwesty każdego, niezależnie od tego skąd jest. To mądra akcja; uczy najmłodszych wrażliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: zapewne wiesz, że pomagać może każdy 19.12.06, 14:27 A to ciekawe. W moim rodzinnym mieście nikt ich nie gonił... w Kraku dominikanie wręcz zachęcali w zeszłym roku, żeby dać tu i tu. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: zapewne wiesz, że pomagać może każdy 19.12.06, 14:30 w Rzeszowie spod kościoła przeganiał wolontariuszy ksiądz - szef lokalnego Caritasu. Nie lubi chyba konkurencji... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: zapewne wiesz, że pomagać może każdy 19.12.06, 14:35 Nie przeczę że takie przypadki się zdażały. Sam o tym słyszałem. Tyle że nie widzę podstaw by formułować to tak, jakby było to zjawisko powszechne. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: zapewne wiesz, że pomagać może każdy 19.12.06, 14:23 pandada napisał: > Owsiak nikomu nie zakaże wpłacania na ofiary wypadków ani pomagania w przeprowadzeniu zbiórki. Hehehe, ja też nikomu nie zakazuję (a wręcz przeciwnie !) wpłacania kasy na moje konto !!! Nawet ty możesz to uczynić ! ;)))))))) Mnie tylko nurtuje jak działacze Racji godzą swój programowy antyklerykalizm z kwestowaniem pod kościołami... ? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Skoro kościoły na każdym rogu 19.12.06, 14:25 to musieliby z domów nie wychodzić. Taki to durnie urządzony kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Skoro kościoły na każdym rogu 19.12.06, 14:26 Chłopie, nie potrafisz tego sensownie, logicznie uzasadnić (a jest proste uzasadnienie)? Musisz takie rzeczy pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Skoro dla 19.12.06, 14:28 gniewka problemem jest przy okazji WOŚP to gdzie będą kwestowali lewicowcy to sobie głupoty wypisuję. Trudno ustawić się w centrum miasta, miasteczka czy wioski i nie być posądzonym o stanie pod kościołem. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Skoro dla 19.12.06, 14:44 obraza.uczuc.religijnych napisał: > gniewka problemem jest przy okazji WOŚP to gdzie będą kwestowali lewicowcy to > sobie głupoty wypisuję. Trudno ustawić się w centrum miasta, miasteczka czy > wioski i nie być posądzonym o stanie pod kościołem. Można się ustawić pod biurami APP Racja i wtedy raczej nie będzie się posądzonym o stanie pod kościołem... ;P Z drugiej strony nic mi nie wiadomo, by ktokolwiek i kiedykolwiek sprzedawał świece Caritasu pod tymiż biurami, czy innymi siedzibami LewDów... Obawiam się zresztą, że w takim przypadku "oświeceni" i "tolerancyjni" zaraz by "katabasów" pogonili... ;((( Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Po pierwsze to chyba nie dokładnie ta Racja. 19.12.06, 14:53 Po drugie ile jest ich biur i pod czyim biurem łatwiej stanąć? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Po pierwsze to chyba nie dokładnie ta Racja. 19.12.06, 15:04 To poseł Gadzinowski podzielił się na frakcje ??? ;))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Skoro kościoły na każdym rogu, 19.12.06, 14:38 to gdzie mieszczą się biura APP Racja ??? ;PPPPPPPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Wg twojej teorii 19.12.06, 14:43 Nie, to twoja teoria mówiła że kościoły są na każdym rogu;) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Nie. 19.12.06, 14:51 Każdy kto znajduje się w pobliżu kościoła kwestuje pod kościołem. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Nie. 19.12.06, 15:01 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Każdy kto znajduje się w pobliżu kościoła kwestuje pod kościołem. Jeżeli "znajdując się w pobliżu koscioła" kwestuje, to tak. Natomiast TY napisałeś, że kościoły znajdują się na każdym rogu, a więc to TWOJA teoria (a raczej hipoteza niemająca pokrycia w rzeczywistości) ! :P Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych U ciebie w lesie rogów nie ma. 19.12.06, 15:05 W dodatku słowo "każdy" rozumiesz zbyt dosłownie. Na każdym rogu czai się Turek. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: U ciebie w lesie rogów nie ma. 19.12.06, 15:15 Jak to nie ???!!! Widziałeś żubry, jelenie, łosie etc. BEZ ROGÓW ????!!!!! P.S. Zmień sobie nicka na "obraza.rozumu" ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Nie wiedziałem, że mieszkasz obok Cimoszewicza. 19.12.06, 15:17 Za radę dziękuję, ale nie uwzględniam jej w postępowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Nie wiedziałem, że mieszkasz obok Cimoszewicz 19.12.06, 15:26 To też jakieś rogate zwierzę ???... Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny Moze nie na temat,ale wesolo byc powinno 19.12.06, 15:03 www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/obluda/aleksander_6.php Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny Re: Sanitatny, co z przelewem? 19.12.06, 15:24 - Unia Europejska. To jest przesiadka w kierunku globalizmu. To nowa forma zniewolenia człowieka. Te centrale ateistyczne... Ich działanie przeciwko Polsce należy rozumieć jako działanie przeciwko Kościołowi. Polacy są narodem katolickim. A zdrowy, katolicki naród może być zaczynem , który zmieni ten świat. To zaś jest niebezpieczne dla ateistycznych globalistów. Dlatego chcą zdusić nasz naród, a przy okazji ziemię zawłaszczyć, zrobić swoje republiki. Stworzyć gdzieś na Wschodzie, jak planuje Unia Europejska, płuca Europy, miejsce polowania na niedźwiedzie. Panowie, gdy będą mieli ochotę na zwierzynę, zabawią się, a Polacy będą pachołkami do posług, których oni by się nie podjęli. Współcześni inżynierowie zła, inżynierowie budujący nowy totalitarny system, zaplanowali, że na Zachodzie jest tylko 20 proc. bogatych, a 80 proc. ludzi biednych. Tutaj, w tym byłym bloku wschodnim, ma być tylko 10 proc. bogatych, ale zaprzedanych, a 90 proc. biednych - niewolników. W Koszalinie podszedł do mnie taki jeden i prosi o 50 gr, a ja musiałem nos zatykać i uciekać... taki był niemyty. Dlaczego oni się nie myją? Kochani, trzeba się myć i siać, siać, siać... Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba No widzisz jak wesoło i swobodnie obyczajowo 19.12.06, 15:11 było w tych niby "ciemnych" wiekach !!! ;))) Tak więc jeśli ktoś pisze, że Kaczory chcą nas cofnąc do średniowiecza, to ja nie mam nic przeciwko !!! :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
artsg A Owsiak to drugi Michnik 19.12.06, 15:13 Ozjasz Szechter żydowski komunista, któremu śniło się wcielenie Polski do związku kacapów, jego pokraczni synowie - robili wszystko, aby to się ziściło - starszy mordował za pomoca sądowej zbrodni polskich antykomunistów, młodszy go osłaniał gazetą. Mamełe pisała podręczniki, które rzecz całą miały wymazac młodym Polakom z pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: A Owsiak to drugi Michnik 19.12.06, 15:21 W przeciwieństwie do tego łapserdaka Rydzyka i jego Caritasu mam powody sądzić, że Jurka orkiestra załatwia poważne sprawy. Nigdy nie słyszałem o przekrętach. Czy naprawdę ci sami swoi katolicy muszą wierzyć temu łajadakowi? Dlaczego oni są tak eznadziejnie głupi? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: A Owsiak to drugi Michnik 19.12.06, 16:18 haen1950 napisał: > W przeciwieństwie do tego łapserdaka Rydzyka i jego Caritasu mam powody sądzić, > > że Jurka orkiestra załatwia poważne sprawy. Nigdy nie słyszałem o przekrętach. > Czy naprawdę ci sami swoi katolicy muszą wierzyć temu łajadakowi? Dlaczego oni > > są tak eznadziejnie głupi? Największym przekretem są pensje Owsiaka i jego familii w tej fundacji. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Przyjaciele Owsiaka 19.12.06, 15:35 gauche napisał: > www.lewica.pl/?id=12478 > nic dodac , nic ujac, Owsiak w koncu przzynaje, z kim trzyma..i skąd jego > nienawisc do Koscioła. chciałbym przypomnieć że sekta rydzyka to nie jest kosciół .he he. Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny po co przelew,powachaj,jak nie smierdzi to bierz 19.12.06, 15:42 www.motorpasion.com/archivos/images/dolar.bmp Odpowiedz Link Zgłoś