Dodaj do ulubionych

Przyjaciele Owsiaka

19.12.06, 12:33
www.lewica.pl/?id=12478
nic dodac , nic ujac, Owsiak w koncu przzynaje, z kim trzyma..i skąd jego
nienawisc do Koscioła.
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Brawo! 19.12.06, 12:40
      Gosiu nie nabzdyczaj się.
      • gauche [...] 19.12.06, 12:48
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • obraza.uczuc.religijnych Coś ty mi tam konserwałowo odpowiedział gosiaczku? 19.12.06, 12:58

• kotek.filemon Re: Przyjaciele Owsiaka 19.12.06, 13:22
      gauche napisał:

> nic dodac , nic ujac, Owsiak w koncu przzynaje, z kim trzyma..i skąd jego
      > nienawisc do Koscioła.

Znacznie trudniej wyjaśnić skąd nienawiść miłosiernego Kościoła do Owsiaka...
      • humbak Re: Przyjaciele Owsiaka 19.12.06, 13:24
        A co? Episkopat go wyklął?:)
    • gniewko_syn_ryba Re: Przyjaciele Owsiaka 19.12.06, 13:45
      Rozumiem zatem, że w odróżnieniu od lat poprzednich owikowi wolontariusze nie
      będą już kwestować pod kościołami tylko pod biurami APP Racja, czy innych LewDów.
      • humbak Re: Przyjaciele Owsiaka 19.12.06, 13:47
        To chyba jakś inna Racja

14 stycznia odbędzie się XV finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. W Łodzi
        jeden ze Sztabów orkiestry organizuje RACJA Polskiej Lewicy, we współpracy z
        redakcją tygodnika „Fakty i Mity”.

Tak czy siak są Fakty i Mity, więc kto wie?
        • pandada zapewne wiesz, że pomagać może każdy 19.12.06, 13:51
          nawet osadzeni w zakładach karnych i księża. Owsiak nikomu nie zakaże wpłacania
          na ofiary wypadków ani pomagania w przeprowadzeniu zbiórki.
          • humbak Re: zapewne wiesz, że pomagać może każdy 19.12.06, 13:55
            > nawet osadzeni w zakładach karnych i księża.

Ech podłysz Ty podły:)

Nikomu niczego nie zabraniam. Nie przypuszczam też by organizatorzy powiedzieli:
            nie stójcie pod kościołami bo was katolicy pobiją. Tka mnie to po prostu trochę
            bawi, bo w moim mieście na przykład zbierają wolontariusze głównie na trasach do
            kościoła (pewnie też w supermarketach i takich tam, ale nie miałem okazji
            sprawdzić).
            • wobo1704 Re: zapewne wiesz, że pomagać może każdy 19.12.06, 14:25
              Chyba niektórzy zapomnieli, że kwestujący od Owsiaka byli przeganiani z pod
              kościołów. Kościół organizował nawet w tym samym czasie konkurencyjną zbiórkę
              pieniążków.
              Owsiak weźmie do kwesty każdego, niezależnie od tego skąd jest.
              To mądra akcja; uczy najmłodszych wrażliwości.

• humbak Re: zapewne wiesz, że pomagać może każdy 19.12.06, 14:27
                A to ciekawe. W moim rodzinnym mieście nikt ich nie gonił... w Kraku dominikanie
                wręcz zachęcali w zeszłym roku, żeby dać tu i tu.
                • adam_west Re: zapewne wiesz, że pomagać może każdy 19.12.06, 14:30
                  w Rzeszowie spod kościoła przeganiał wolontariuszy ksiądz - szef lokalnego
                  Caritasu. Nie lubi chyba konkurencji...
                  • humbak Re: zapewne wiesz, że pomagać może każdy 19.12.06, 14:35
                    Nie przeczę że takie przypadki się zdażały. Sam o tym słyszałem. Tyle że nie
                    widzę podstaw by formułować to tak, jakby było to zjawisko powszechne.
          • gniewko_syn_ryba Re: zapewne wiesz, że pomagać może każdy 19.12.06, 14:23
            pandada napisał:

> Owsiak nikomu nie zakaże wpłacania na ofiary wypadków ani pomagania w
            przeprowadzeniu zbiórki.

Hehehe, ja też nikomu nie zakazuję (a wręcz przeciwnie !) wpłacania kasy na moje
            konto !!! Nawet ty możesz to uczynić ! ;))))))))

Mnie tylko nurtuje jak działacze Racji godzą swój programowy antyklerykalizm z
            kwestowaniem pod kościołami... ?
            • obraza.uczuc.religijnych Skoro kościoły na każdym rogu 19.12.06, 14:25
              to musieliby z domów nie wychodzić. Taki to durnie urządzony kraj.
              • humbak Re: Skoro kościoły na każdym rogu 19.12.06, 14:26
                Chłopie, nie potrafisz tego sensownie, logicznie uzasadnić (a jest proste
                uzasadnienie)? Musisz takie rzeczy pisać?
                • obraza.uczuc.religijnych Skoro dla 19.12.06, 14:28
                  gniewka problemem jest przy okazji WOŚP to gdzie będą kwestowali lewicowcy to
                  sobie głupoty wypisuję. Trudno ustawić się w centrum miasta, miasteczka czy
                  wioski i nie być posądzonym o stanie pod kościołem.
                  • gniewko_syn_ryba Re: Skoro dla 19.12.06, 14:44
                    obraza.uczuc.religijnych napisał:

> gniewka problemem jest przy okazji WOŚP to gdzie będą kwestowali lewicowcy to
                    > sobie głupoty wypisuję. Trudno ustawić się w centrum miasta, miasteczka czy
                    > wioski i nie być posądzonym o stanie pod kościołem.

Można się ustawić pod biurami APP Racja i wtedy raczej nie będzie się posądzonym
                    o stanie pod kościołem... ;P

Z drugiej strony nic mi nie wiadomo, by ktokolwiek i kiedykolwiek sprzedawał
                    świece Caritasu pod tymiż biurami, czy innymi siedzibami LewDów... Obawiam się
                    zresztą, że w takim przypadku "oświeceni" i "tolerancyjni" zaraz by "katabasów"
                    pogonili... ;(((
                    • obraza.uczuc.religijnych Po pierwsze to chyba nie dokładnie ta Racja. 19.12.06, 14:53
                      Po drugie ile jest ich biur i pod czyim biurem łatwiej stanąć?
                      • gniewko_syn_ryba Re: Po pierwsze to chyba nie dokładnie ta Racja. 19.12.06, 15:04
                        To poseł Gadzinowski podzielił się na frakcje ??? ;)))))))))))))))))
                        • obraza.uczuc.religijnych A gdzie on był? 19.12.06, 15:05

• gniewko_syn_ryba Re: Skoro kościoły na każdym rogu, 19.12.06, 14:38
                to gdzie mieszczą się biura APP Racja ??? ;PPPPPPPPPPPPP
                • obraza.uczuc.religijnych Wg twojej teorii 19.12.06, 14:39
                  obok kościołów.
                  • humbak Re: Wg twojej teorii 19.12.06, 14:43
                    Nie, to twoja teoria mówiła że kościoły są na każdym rogu;)
                    • gniewko_syn_ryba Dokładnie !!! :))) 19.12.06, 14:46
                    • obraza.uczuc.religijnych Nie. 19.12.06, 14:51
                      Każdy kto znajduje się w pobliżu kościoła kwestuje pod kościołem.
                      • gniewko_syn_ryba Re: Nie. 19.12.06, 15:01
                        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Każdy kto znajduje się w pobliżu kościoła kwestuje pod kościołem.

Jeżeli "znajdując się w pobliżu koscioła" kwestuje, to tak. Natomiast TY
                        napisałeś, że kościoły znajdują się na każdym rogu, a więc to TWOJA teoria (a
                        raczej hipoteza niemająca pokrycia w rzeczywistości) ! :P
                        • obraza.uczuc.religijnych U ciebie w lesie rogów nie ma. 19.12.06, 15:05
                          W dodatku słowo "każdy" rozumiesz zbyt dosłownie. Na każdym rogu czai się Turek.
                          • gniewko_syn_ryba Re: U ciebie w lesie rogów nie ma. 19.12.06, 15:15
                            Jak to nie ???!!! Widziałeś żubry, jelenie, łosie etc. BEZ ROGÓW ????!!!!!

P.S. Zmień sobie nicka na "obraza.rozumu" ;PPP
                            • obraza.uczuc.religijnych Nie wiedziałem, że mieszkasz obok Cimoszewicza. 19.12.06, 15:17
                              Za radę dziękuję, ale nie uwzględniam jej w postępowaniu.
                              • gniewko_syn_ryba Re: Nie wiedziałem, że mieszkasz obok Cimoszewicz 19.12.06, 15:26
                                To też jakieś rogate zwierzę ???...
    • sanitarny Moze nie na temat,ale wesolo byc powinno 19.12.06, 15:03
      www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/obluda/aleksander_6.php
      • artsg Sanitatny, co z przelewem? 19.12.06, 15:08

• sanitarny Re: Sanitatny, co z przelewem? 19.12.06, 15:24
          - Unia Europejska. To jest przesiadka w kierunku globalizmu. To nowa forma
          zniewolenia człowieka. Te centrale ateistyczne... Ich działanie przeciwko
          Polsce należy rozumieć jako działanie przeciwko Kościołowi. Polacy są narodem
          katolickim. A zdrowy, katolicki naród może być zaczynem , który zmieni ten
          świat. To zaś jest niebezpieczne dla ateistycznych globalistów. Dlatego chcą
          zdusić nasz naród, a przy okazji ziemię zawłaszczyć, zrobić swoje republiki.
          Stworzyć gdzieś na Wschodzie, jak planuje Unia Europejska, płuca Europy,
          miejsce polowania na niedźwiedzie. Panowie, gdy będą mieli ochotę na zwierzynę,
          zabawią się, a Polacy będą pachołkami do posług, których oni by się nie
          podjęli. Współcześni inżynierowie zła, inżynierowie budujący nowy totalitarny
          system, zaplanowali, że na Zachodzie jest tylko 20 proc. bogatych, a 80 proc.
          ludzi biednych. Tutaj, w tym byłym bloku wschodnim, ma być tylko 10 proc.
          bogatych, ale zaprzedanych, a 90 proc. biednych - niewolników. W Koszalinie
          podszedł do mnie taki jeden i prosi o 50 gr, a ja musiałem nos zatykać i
          uciekać... taki był niemyty. Dlaczego oni się nie myją? Kochani, trzeba się myć
          i siać, siać, siać...
      • gniewko_syn_ryba No widzisz jak wesoło i swobodnie obyczajowo 19.12.06, 15:11
        było w tych niby "ciemnych" wiekach !!! ;))) Tak więc jeśli ktoś pisze, że
        Kaczory chcą nas cofnąc do średniowiecza, to ja nie mam nic przeciwko !!!
        :))))))))))
    • artsg A Owsiak to drugi Michnik 19.12.06, 15:13
      Ozjasz Szechter żydowski komunista, któremu śniło się
      wcielenie Polski do związku kacapów, jego pokraczni synowie - robili
      wszystko, aby to się ziściło - starszy mordował za pomoca sądowej
      zbrodni polskich antykomunistów, młodszy go osłaniał gazetą. Mamełe
      pisała podręczniki, które rzecz całą miały wymazac młodym Polakom z
      pamięci.
      • haen1950 Re: A Owsiak to drugi Michnik 19.12.06, 15:21
        W przeciwieństwie do tego łapserdaka Rydzyka i jego Caritasu mam powody sądzić,
        że Jurka orkiestra załatwia poważne sprawy. Nigdy nie słyszałem o przekrętach.
        Czy naprawdę ci sami swoi katolicy muszą wierzyć temu łajadakowi? Dlaczego oni
        są tak eznadziejnie głupi?
        • artsg Re: A Owsiak to drugi Michnik 19.12.06, 16:18
          haen1950 napisał:

> W przeciwieństwie do tego łapserdaka Rydzyka i jego Caritasu mam powody sądzić,
          >
          > że Jurka orkiestra załatwia poważne sprawy. Nigdy nie słyszałem o przekrętach.
          > Czy naprawdę ci sami swoi katolicy muszą wierzyć temu łajadakowi? Dlaczego oni
          >
          > są tak eznadziejnie głupi?

Największym przekretem są pensje Owsiaka i jego familii w tej fundacji.
      • monikaannaj alez z ciebie menda... nt. 19.12.06, 16:21
    • piotr33k2 Re: Przyjaciele Owsiaka 19.12.06, 15:35
      gauche napisał:

> www.lewica.pl/?id=12478
      > nic dodac , nic ujac, Owsiak w koncu przzynaje, z kim trzyma..i skąd jego
      > nienawisc do Koscioła.
      chciałbym przypomnieć że sekta rydzyka to nie jest kosciół .he he.
    • sanitarny po co przelew,powachaj,jak nie smierdzi to bierz 19.12.06, 15:42
      www.motorpasion.com/archivos/images/dolar.bmp
      • artsg Sanitarny nie rób z gęby cholewy!! 19.12.06, 16:23

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka