Dodaj do ulubionych

TVP2 skraca Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy

27.12.06, 07:05
Nie wszystkie pomysły Owsiaka są dobre. Ten z przypominaniem
Hermaszewskiego,marny.
Obserwuj wątek
    • lechaleksanderkaczynski Panie Jerzy.. 27.12.06, 07:10
      a może tak do jakiejś prywatnej telewizji, nie PiSowskiej, nie skażonej
      nienawiścią radiomaryjną..?
      • marcus_crassus nienawisc radiomaryjna? 27.12.06, 07:17
        w jaki sposob TVP pokazuje owa "nienawisc radiomaryjna" jestem ciekawy.

bardzo bym chcial uswiadczyc w TVP nienawisci radiomaryjnej. czy mozna poprosic
        o szczegoly owej "nienawisci"?

czy w TVP chocby rydzyk jakos czesciej leci?
        • 80662270a owsiak to nowy hare kryszna 27.12.06, 07:26
          na emeryturę !
          • uchachany Na emeryturę?! Do więzienia, nie na emeryturę! 27.12.06, 08:24
            Nieumiłowywanie Ojca Dyrektora to delikt główny w naszej pobożnej Katolickiej
            IV RP!

80662270a napisał:

> na emeryturę !
            • jwojnar Słusznie skracają Owsiaka! 27.12.06, 09:02
              Telewizja ma misję: trzeba pokazać postępy w budowie IV RP, a nie jakiegoś
              jąkałę-szołmena zbierająceko szmal (może nawet brudny) na jakieś chore bachory.
              Tu o większe sprawy chodzi! Społeczeństwo nie rozumie wredności lewicowo-ubecko-
              mafijnego spisku, w wyniku którego kompromitowani są kryształowi patrioci, jak
              Hatka, Mojzesowicz, czy Łyżwiński, a zbrodniarze tacy jak Balcerowicz chodzą
              wolno i się jescze nadymają.
              • inquisition Jak ktoś jest lepszy od was to go do więzienia? 27.12.06, 09:09
                Owszem Owsiak ma czasami dziwne pomysły i nieraz się pomylił.

A czy wy nieomylni, plujący na Owsiaka kupiliście w sumie choćby jeden
                defibrylator (taka skrzyneczka do masażu serca mówiąca co trzeba zrobić aby
                skutecznie reanimować za 40 000zł) inkubator dla wcześniaków (sztuczne
                środowisko dla noworodka cena od 120 000zł w górę) lub chociaż urządzenie do
                dializy (taki aparacik za bagatela 12 tys zł)?
                ___
                Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ !
                • inquisition Jak ktoś jest lepszy od was to go do więzienia 27.12.06, 09:11
                  Jawor oczywiście nie mam na myśli Ciebie, ale wszystkich, którzy naprawdę myślą
                  tak jak zaprezentowałeś.
                  Tobie życzę w nowym roku zdrowia, a przeciwnikom Owsiaka rozumu.

___
                  Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ !
                  • krasnov Ja i tak byłem zdziwiony, że w ogóle WOSP nie… 27.12.06, 10:31
                    wyrzucili z TV. Widać pewnie chcą to zrobić stopniowo, albo sprowokować Owsiaka, żeby sam odszedł i mieć "czyste rączki". Pewnie im tam ojciec-dyrektor-narodu naciska prezesika, a prezesik naciska "Bronka, co pie..ął z IPN".
                    • znajomy_jennifer_lopez Msze pokazują co tydzien - to nudne, wciąż ro samo 27.12.06, 11:44
                      a Anioł Pański?
                      Nie jestem - zeby nie bylo - za usuwaniem tych programów ale wydaje mi się że WOŚP to akcja kilku-kilkunastu mln Polaków i maja prawo by telewizja (na którą płacą abonament) raz w roku dała pare godzin na akcje. Tym bardziej że oprócz numerów kont lecą fajne wywiady, koncerty itp - w odróżznieniu od TV Trwam.
                      • mirmat1 Miejsce na przekret Owsiaka jest w Lze-Mediach 27.12.06, 16:09
                        znajomy_jennifer_lopez napisał:

> a Anioł Pański?
                        > Nie jestem - zeby nie bylo - za usuwaniem tych programów ale wydaje mi się że
                        WOŚP to akcja kilku-kilkunastu mln Polaków i maja prawo by telewizja (na którą p
                        > łacą abonament) raz w roku dała pare godzin na akcje. Tym bardziej że oprócz
                        numerów kont lecą fajne wywiady, koncerty itp - w odróżznieniu od TV Trwam.
                        M: za SLD TVP lgala 24 godziny na dobe puszczajac na przyklad program
                        oczerniajacy Rydzyka i nikt sie nie oburzal, ze produkowano ten smiec za
                        pieniadze sympatykow RM. Jestem pewien, TVN-WSI z checia pomoze Owsiakowi
                        wycisnac szmal od tych co zyja marzeniami o UBekistanie.
                        • and-j1 jesteś chory ale owsiak Cię uratuje 27.12.06, 23:13
                          .............
                        • volandina Re: Miejsce na przekret Owsiaka jest w Lze-Mediac 28.12.06, 07:51
                          Rzygać mi się chce jak słysze podobne wypowiedzi. Zazdrość was zżera,że kasa
                          idzie na WOŚP a nie na impetrium tego szubrawca Rydzyka. Gdyby on zrobił
                          podobną akcję i dał chociaż na paczke strzykawek dla dziecka chorego na
                          cukrzycę. Ale on kasuje forse od ciemnogrodu i niczego z niego już nie
                          wydusisz. Zastanawiam się czy zdajesz sobie sprawę jak bardzo grzeszy ten
                          nibyksiądz?. Nasz Pan- Jezus Chrystus kiedy przebywał na Ziemi był skromny i
                          pełen miłości, jedyny znany przypadek kiedy poniosły Go nerwy to kupcy w
                          świątyni. Wygnał ich wtedy i rozwalił stragany. Sądzę,że teraz zrobiłby
                          dokładnie tak samo w wielu kościołach w Polsce. A pierwsze do skasowania byłoby
                          imperium rydzykowe. Jako osoba głęboko wierząca ( nie mylić z religijnością)
                          jestem pewna, że wszystkie działania ludzi typu Rydzyka , telewizja trwam i
                          pożal sie Boże radyjko z Torunia to działania szatana. Modlęsię nieustająco o
                          to żeby opadła z was nienawiść. Abyście otworzyli serca i przestali
                          nienawidzić. Jestem przekonana, że Panu Bogu bliższy jest Owsiak niż RYdzyk.
                          • kicior99 Re: Miejsce na przekret Owsiaka jest w Lze-Mediac 28.12.06, 08:48
                            juz pomijam fakt, ze pan Jezus maybachem nie jezdzil.
                          • elephant_tusk Re: Miejsce na przekret Owsiaka jest w Lze-Mediac 28.12.06, 10:10
                            Nie wiem, kto jest bliższy Panu Bogu.

Cieszę się, że jesteś wierząca. Ale Twój język nie jest językiem miłości.
                            Jeżeli nawołujesz do tego, żeby Twoi adwersarze "otworzyli serca i przestali
                            nienawidzić", może trzeba użyć innego języka? Może będziesz wtedy
                            skuteczniejsza?

• plaszcz Ojciec Dyrektor nienawidzi Owsiaka i kazał znieść 27.12.06, 12:24
                      z anteny jego program, bez wzgledu na jego charytatywną działalność.
                      Owsiak jest zbyt spontaniczny, kolorowy i otwarty, no i ma większą popularność od Rydzyka :)
                      No i więcej kasy umie zebrać od Rydzyka, a przede wszystkim kase rozdaje a nie buduje imperium prania mózgów, i stawiania własnych pałaców!
                  • elephant_tusk Re: Jak ktoś jest lepszy od was to go do więzieni 27.12.06, 11:35
                    Dziękuję za życzenia rozumu. Tego nigdy za dużo. Życzenia odwzajemniam.

Bardzo mi się podoba pomysł pana Owsiaka o przeniesieniu się do jakiejś stacji
                    komercyjnej. Już widzę oczyma duszy, jak komercyjny Polsat albo TVN darują
                    swemu ideologicznemu druhowi 8 godzin programu w okresie największej
                    oglądalności. Może na tym nawet zarobią? Pomysł jest bardzo ciekawy. Może warto
                    go zrealizować?

Ja osobiście nie przepadam za ideologią "róbta co chceta". Nie przepadam za
                    całą otoczką tego przedsięwzięcia, za hałaśliwą "muzyką" itd. Nie lubię tej
                    atmosfery terroru moralnego, nawet w dobrej intencji. Nie pochwalam też
                    przeznaczania części zebranych pieniędzy na promocję "Woodstock". Doceniam
                    jednak wysiłki pana Owsiaka na rzecz chorych dzieci - udaje mu sie trafić do
                    środowisk, do których inaczej trudno by było trafić z akcją charytatywną.

Wyobraźmy sobie jednak, co by było, gdyby w publicznej telewizji ponad 8 godzin
                    w porze największej oglądalności przeznaczyć na hałaśliwą promocję jakiejś
                    akcji charytatywnej prowadzonej przez Kościół. Już teraz, w sytuacji absolutnej
                    dysproporcji, któryś z PT Dyskutantów twierdzi, że mamy do czynienia z
                    telewizją "skażoną nienawiścią radiomaryjną".

A ja myślałam, że ateiści kierują się rozumem, co często lubią podkreślać i
                    przeciwstawiać zdolnościom umysłowym "mieszkańców Ciemnogrodu".
                    • 1410_tenrok Nihil novi sub sole - tabuny fanatykow nienawisci 27.12.06, 11:44
                      co roku plujących jadem.............
                      A co ty zrobiłes, aby poprawic sytuacje w najmniejszych Polaków????
                      • pc486 Re: Nihil novi sub sole - tabuny fanatykow nienaw 27.12.06, 11:52
                        placi podatki - tyle wystarczy, przynajmniej powinno bo w naszym kraju sa one
                        dosyc duze.
                        • maruda.r Re: Nihil novi sub sole - tabuny fanatykow nienaw 27.12.06, 12:01
                          pc486 napisał:

> placi podatki - tyle wystarczy, przynajmniej powinno bo w naszym kraju sa one
                          > dosyc duze.

I za te podatki budowane są perony we Włoszczowej i przewożeni policyjnymi
                          radiowozami urzędnicy MSWiA.

• jjjnjankowski Re: Nihil novi sub sole - tabuny fanatykow nienaw 14.01.07, 01:33
                          PLACISZ PODATKI BO MUSISZ, BO CIE POSADZA! JAK NISKIE MUSZA BYC PODATKI ABYS CZUL SIE ZOBOWIAZANY WOBEC WSPOLNOTY? co zrobiles dla innych a nie co musiales zaplacic panstwu!
                      • elephant_tusk Re: Nihil novi sub sole - kto sieje nienawiść? 27.12.06, 11:53
                        1410_tenrok napisał:

> co roku plujących jadem.............
                        > A co ty zrobiłes, aby poprawic sytuacje w najmniejszych Polaków????

Pokaż mi, w którym miejscu pluję jadem i jestem fanatykiem nienawiści.
                        Uprzejmie proszę, żebyś pisał do mnie w tym samym tonie, w którym ja piszę do
                        Ciebie. A tabunów nie znoszę. Między innymi dlatego nie jeżdżę na "Woodstock".
                        • 1410_tenrok wszedzie tam, gdzie mowa jest o 27.12.06, 17:33
                          a. WOSP
                          b. Jurku Owsiaku
                          c. PO
                          d. Donaldzie Tusku

po prostu taki jestes faciu. Umiesz tylko pluc. Nawet twoj nick jest plugawy.
                          • elephant_tusk Kto pluje? 27.12.06, 18:51
                            1410_tenrok napisał:

wszedzie tam, gdzie mowa jest o
                            > a. WOSP
                            > b. Jurku Owsiaku
                            > c. PO
                            > d. Donaldzie Tusku
                            >
                            > po prostu taki jestes faciu. Umiesz tylko pluc. Nawet twoj nick jest plugawy.

Kochanieńki! Gdzie konkretnie pluję? I co masz przeciw kłom słoniowym?

I proszę zmienić język. Piszesz do damy.

• 1410_tenrok nie dosc, üe nie wychowana, to jeszcze struga 27.12.06, 23:24
                              dudka.
                              Co, brak nam cywilnej odwagi??? (Faciu moze byc tez od facia - rzadkie, a jakże
                              zabawne).
                              A z damą nie przesadzaj. Z reguły zachowujesz sie jak przekupa.
                              • elephant_tusk Moiściewy! To szczyt samego czubka! 28.12.06, 09:45
                                Uprzejmie proszę o konkretne wskazanie symptomów mojego złego wychowania. Czy
                                chodzi o to, że nie akceptuję z entuzjazmem Twojego punktu widzenia?

Gdybym była przekupą, dawno już bym Cię zbluzgała. Zauważ uprzejmie, że
                                dotychczas nie wypowiedziałam zadnego epitetu osobiście przeciwko Tobie. Ale
                                załóżmy na moment, że jestem przekupą. Czy to Cię uprawnia do używania języka
                                tak nacechowanego? A może wśród zwolenników pana Owsiaka normalny, spokojny
                                język polski jest językiem obcym, slabo znanym i rzadko używanym?
                    • kolargolo Re: Jak ktoś jest lepszy od was to go do więzieni 27.12.06, 12:03
                      rozumiem ze chcesz przez to powiedziec mniej wiecej to: "w sumie fajnie ze
                      dzieci skorzystaja ale lepiej zeby skorzystaly z innej akcji bo nie lubie
                      Owsiaka."
                      Nie sadzisz ze dziecku z cukrzyca jest wszystko jedno? To moze skasowac te
                      akcje i sprawdzic czy koscielna akcja czasem nie bedzie lepsza a jak sie nie
                      uda to trudno, dzieciaki jakos sobie poradza. Nadajesz nowy wymiar pojeciu
                      egoizm.
                      • elephant_tusk Re: Jak ktoś jest lepszy od was to go do więzieni 27.12.06, 12:11
                        kolargolo napisał:

> rozumiem ze chcesz przez to powiedziec mniej wiecej to: "w sumie fajnie ze
                        > dzieci skorzystaja ale lepiej zeby skorzystaly z innej akcji bo nie lubie
                        > Owsiaka."
                        > Nie sadzisz ze dziecku z cukrzyca jest wszystko jedno? To moze skasowac te
                        > akcje i sprawdzic czy koscielna akcja czasem nie bedzie lepsza a jak sie nie
                        > uda to trudno, dzieciaki jakos sobie poradza. Nadajesz nowy wymiar pojeciu
                        > egoizm.

Dokonujesz nadinterpretacji mojej wypowiedzi. Ja też daję 2 zł z chudego
                        kieszonkowego, ale ze świadomością, że popieram przy okazji "Przystanek
                        Woodstock", ktorego nie znoszę. Ale - przeczytaj to sobie jeszcze raz - piszę,
                        że pan Owsiak dociera do środowisk, do których trudno trafić komuś innemu.
                        Dlatego - mimo wszystkich zastrzeżeń - uznaję jego akcję za pożyteczną.

A że go nie lubię - to inna sprawa.
                    • jjjnjankowski Re: Jak ktoś jest lepszy od was to go do więzieni 14.01.07, 01:29
                      EEFANTOWI TUSKOWI: co do telewizji komercyjnych nie mow hop, ja tez za wieloma rzeczami nie przepadam ale kiedy mi mama zwrocila uwage na halasliwosc "muzyki mlodziezowej" ja zwroclem jej uwage, ze "Tommy" powstal 30 lat temu i wystepuja tam jej rowiesnicy, moze gdybym w 1956 mial 40 lat wiedzialbym co to halasliwa muza, a jak wydusic od ludzi pieniadze jezeli nie terrorem moralnym (dam, ale nie pozwole, zeby na mnie naciskali..... hehehe...dam .... hehehe .... zbieralem to swoje wiem - nie na orkiestre na powodzian, podobno Rydzyk tez cos ofiarowal ... modlitwe) i przestancie wreszcie mowic, ze karnawalowowy sposob zbierania forsy nie przystoi w karnawale!
                      Kosciol? A niech sprobuje! Byly wszak juz dobrego poczatki, byla duza akcja rozpoczeta medialnie w "Swojskich Klimatach". Potem nawet ekumeniczna sie zrobila... mama zawsze kupowala te swieczki. No adwent byl tez zagospodarowany charytatywnie a nie tylko 3Kroli.
                      PS
                      udaje mu sie trafić do środowisk, do których inaczej trudno by było trafić z akcją charytatywną.
                      NIE, to sa srodowiska, do ktorych trafic najlatwiej, wystarczy przyjsc, nie pieprzyc i wylozyc kawe na lawe. To wszystko. Caly ten karnawal to tylko karnawal...
              • a.k.traper Tak jest, poprosić wodzusia o więcej defilad 27.12.06, 09:47
                przemówień i nabozeństw, w maju cały miesiąc obowiązkowo,przywrócić 49
                województw, kazde swojego patrona, odpust co tydzień w telewizji,procesje,
                odznaczenia, przemówienia, zobowiazania, czyny społeczne popierajace linie
                budowy IV RP. Ja to widziałem juz ale młode pokolenie jeszcze nie, co innego
                opowiadać a co innego uczestniczyć.Nie wiem tylko czy wszyscy chętni znajda
                prace za granicą? ZUS niepotrzebny będzie, wszyscy społecznie, pełny socjalizm,
                lepszy niz UE, nasz, katolicki, polski.
          • janmendyk2006 Re: owsiak to nowy hare kryszna 27.12.06, 08:31
            Dokładnie - jego ideologia bazująca na ludzkiej solidarnosci jest TOTALNIE
            szkodliwa dla ludzi a szczegolnie dla mlodziezy; ludzi obdziera sie z pensji na
            rzecz ZUS-u a potem grajac na ludzkiej litosci wyciaga sie kolejne pieniadze
            na sprzęt do ktorego i tak nie bedziemy mieli dostepu albo sluzba zdrowia nie
            bedzie miala srodkow na ich obsługę; jego debilne "róbta co chceta" narobilo
            takiej szkody w glowach mlodziezy ze dzis mamy taka sytuacje, ze mlodzi ludzi
            morduja sie na wzajem w szkolach, mlode kobiety sa brutalnie gwalcone w szkole,
            w miejscu gdzie mlodziez powinna czuc sie bezpieczna ........ Szkoda słów na
            takiego barana jak Owasiak ........... Nie trawie tego głąba ....
            • karwoj8 Re: owsiak to nowy hare kryszna 27.12.06, 08:43
              Jak też trafnie dobrany pseudonim. MENDA
              • janmendyk2006 [...] 27.12.06, 09:00
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • poddanywujasama Re: owsiak to nowy hare kryszna 27.12.06, 10:37
                  Oczywiscie, ze lepiej wykorzystywane sa pieniadze przeslane do Rydzyka.
                  Bo na chwale boza. To co robi Jurek na zawsze pozosytanie w pamieci ludzi
                  ktorych dzieci zostaly uratowane dzieki sprzetowi zakupionym za te pieniadze.
              • util Lać na trolla. 27.12.06, 09:02
                Szkoda czasu na odpowiedzi na łajdackie bzdury.
                Owsiak zrobił wiecej dobrego niż wszyscy na tym forum razem wzięci i jego
                działalność sama się obroni. A łajdacy niech sobie plują ile wlezie, to
                świadczy tylko o ich ciemnocie i małości.

GRAAAAMY JURAS!!! :]
            • magnes77 Re: owsiak to nowy hare kryszna 27.12.06, 09:01
              >na sprzęt do ktorego i tak nie bedziemy mieli dostepu albo sluzba zdrowia nie
              bedzie miala srodkow na ich obsługę

pieprzysz jak potłuczony, moje dziecko w szpitalu było badane takim USG, że w
              życiu takiego nie widziałem (dzięki niemu moje dziecko nie musiało być boleśnie
              cewnikowane), z wielkim serduchem z boku, a zaraz po narodzinach miało badania
              słuchu prowadzone przez WOŚP i też dzięki aparaturze od nich, więc nie opowiadaj
              że nikt nic z tego nie ma!

Budżetowa, państwowa służba zdrowia to jedna wielka kpina, nasze podatki idą na
              wirtualne 'podwyżki' dla lekarzy, pielęgniarek, oraz komorników likwidujących
              szpitale i spłacanie długów... Dzięki WOŚP przynajmniej jest sporo nowoczesnego
              sprzętu w dziecięcych szpitalach.... I dzięki moim paru złotym szpital na
              Działdowskiej (zwany Dziadowskim) ma to kosmiczne USG, i w tym roku też dam...

Ministerstwo Zdrowia za żadnej 'Władzy' nie zrobiło tyle dla szpitali co WOŚP...
              • janmendyk2006 Re: owsiak to nowy hare kryszna 27.12.06, 09:05
                A jak wyleczą Ci dziecko to jakiś Cpun go zatłucze w szkole albo na klatce
                schodowej w ramach akcji "RÓBTA CO CHCETA" hahahahaha
                • r306 Gdzie ksztalca takich idiotow jak Ty? 27.12.06, 09:12
                  Pytam z ciekawosci....
                • grubasjo Re: owsiak to nowy hare kryszna 27.12.06, 09:15
                  Jesteś człeku kupą nienawiści skażony wstyd!!!
                  • magnes77 Re: owsiak to nowy hare kryszna 27.12.06, 09:32
                    > Jesteś człeku kupą nienawiści skażony wstyd!!!

syndrom wierzejskiego - agresja spowodowana nieakceptowaniem własnej
                    seksualności, w młodości pewnie molestowany przez katechetę...
                • cat_1 [...] 27.12.06, 10:20
                  • euro67 Komu Owsiak pomogl najbardziej? 27.12.06, 10:49
                    Zgadzam sie ze Owsiak pomaga i pomagal... ale najbardziej to pomogl jednak
                    SOBIE - 6% z calosci utargu na dzialalnosc jego prywartnej Orkiestry obsadzonej
                    przez rodzine i znajomych. To dopiero jest interes!
                    Nie! Nie zadroszcze, ma leb do biznesu i miu sie nalezy a przy okzaji dzieciom
                    cos skapnie tez - ale niech nie robi z siebie spolecznika!
                    • daktylek Re: Komu Owsiak pomogl najbardziej? 27.12.06, 10:52
                      po raz kolejny to samo :

DODATKOWO zdobyte w ciągu roku pieniądze, Fundacja przeznaczy na:
                      uzupełnienie zakupów medycznych
                      koszty obsługi działalności statutowej tj:
                      pensje pracowników
                      podatki i inne opłaty ustawowe
                      koszt utrzymania biura
                      usługi: bankowe, pocztowe, telekomunikacyjne i in.
                      a także na działalność promującą Fundację w Polsce i na świecie, taką jak:
                      udział Fundacji w konferencjach medycznych związanych z prowadzonymi przez nią
                      programami, niesienie pomocy ofiarom kataklizmów, organizowanie koncertów
                      będących podziękowaniem dla młodych Polaków za zaangażowanie w coroczne Finały,
                      a także mających na celu popularyzację działań związanych z walką z narkomania
                      i przemocą, oraz wstępne przygotowanie się do kolejnego Finału.
                      • o.beyzyma Re: Komu Owsiak pomogl najbardziej? 27.12.06, 19:49
                        Corocznie Fundacja Owsiaka składa szczegółowe sprawozdania - zgodnie z wymogami
                        przepisów - potwierdzane przez niezależną firmę audytorską. Mam pełne zaufanie
                        do WOŚP. A krytykom Owsiaka powiem, że bardzo to chrześcijańskie: mówić fałszywe
                        świadectwo (o rzekomych nieuczciwościach) przeciw bliźniemu swemu... Waszym
                        królem nie jest Jezus!
                    • 1410_tenrok A ile dla ludzi idzie z tacy??? 27.12.06, 11:23
                      cz ktos to kontroluje???

NIKT, NIKT, NIKT, NIKT!!!!
                      • niestaly_czytelnik Ile idzie z tacy? Odpowiadam: 27.12.06, 13:17
                        > A ile dla ludzi idzie z tacy???
                        > cz ktos to kontroluje???
                        >
                        > NIKT, NIKT, NIKT, NIKT!!!!

Ok. 250 mln zł rocznie poprzez Caritas Polska.
                        Dla porównania - z hałaśliwej zbiórki Owsika wspartej przez cały "Salon" - rząd
                        50 mln zł rocznie.
                        • 1410_tenrok a skąd te dane, skoro nie ma mozliwosci ich sprawd 27.12.06, 17:35
                          zenia? 250 milionow z Caritas - jakis link prosze, poniewaz to nowosc dla mnie.
                          I od kiedy taca w całosci odporowadzana jest do Caritas??? moze jakies daty???

Nic, tylko pitolenie!
                          • jjjnjankowski Re: a skąd te dane, skoro nie ma mozliwosci ich s 14.01.07, 02:36
                            Caritas Polska nie szkodzi sprawdzic
                            Sprawozdanie jest ale to reklamowka o kant de.
                            Wplywy 197 mln z tego tylko 59mln Caritas a reszta to caritasy diecezjalne w wiekszosci nie skladajace sprawozdan (to skad liczby?).
                            Co do grosza wszystko poslo na pomoc!
                            Wszystko! Zadnych kosztow! Przeciez wiele karitasow zarzadza koscielnymi gospodarstwami rolnymi! Gospodarstwa daja koszty, a z DOCHODOW trzeba jeszcze wziac na inwestycje!
                            Ne ma tez podzialu na datki, dochody z dzialalnosci i DOTACJE PANSTWOWE I SAMORZADOWE (jak wiele instytucji charytatywnych dostaje Caritas dotacje na swoja dzialalnosc wyreczajaca panstwo).
                    • kolargolo Re: Komu Owsiak pomogl najbardziej? 27.12.06, 11:56
                      rownie dobrze mozesz sie czepiac ksiezy ze biora pieniadze z tacy na utrzymanie
                      kosciola i siebie. 6% to mniej niz wiekszosc organizacji charytatywnych bierze
                      a zdecydowanie mniej niz wszystkie duze organizacje charytatywne.
                      sukcesy orkiestry sa ogromne i nawet glupie zawistne komentarze tego nie
                      zmienia. Niesamowite jest to ile osob stosuje oczernianie innych jako sposob na
                      polepszenie swojego nastroju.
                    • jjjnjankowski Re: Komu Owsiak pomogl najbardziej? 14.01.07, 01:58
                      94% zatem idzie nie na potrzeby biezacej dzialalnosci orkiestry tylko cele statutowe - ladny wynik. Orkiestra ma zwyczaj skladania sprawozdan finansowych w odroznieniu od swego najzjadliwszego wroga. Wymysl cos lepszego jak to ze prowadzenie fundacji rodzi koszty. Jak zazdroscisz sam zaloz fundacje. Nie wiem tylko, czy z twoim podejsciem, nie skonczysz tam gdzie inni zalozyciele lewych (lecz niekoscielnych) fundacji?
                • 1410_tenrok tak, tak, a jak sie wosp wreszcie wywali to bedzie 27.12.06, 11:21
                  po nowemu, jak w Hameryce - dobrzy panowie w czarnych sukienka wybzykają dzieci
                  w imie wyzszych wartosci. I nie bedzie "robta co chceta" tylko wymarzone: Robic
                  kurna, co my chcemy!!!
                • saniba [...] 27.12.06, 11:23
                • armagon Re: owsiak to nowy hare kryszna 27.12.06, 11:44
                  nie widzialem wielu bijacych sie narkusow (a przebywam w takim towarzystwie na
                  imprezach), za to widzialem wielu pseudonarodowcow,pseudopatriotow,kiboli,lysych
                  pal z idiotyzmem wypisanym na twarzy itd itp, z ktorymi sie NIE ZADAJE w miare
                  mozliwosci, wiec nie chrzan o cpunach zabijajacych. Alkohol to taki sam narkotyk
                  jak inne, z tym, ze przestepstw po nim popelnia sie najwiecej.
              • jerzy_gw Re: owsiak to nowy hare kryszna 27.12.06, 09:33
                Dokładnie jest jak mówisz. Nie do końca przekonuje mnie sam Owsiak, ale fakty są
                faktami. Jesteśmy jedynym krajem w Europie, w którym KAŻDE nowonarodzone dziecko
                ma przeprowadzone badnie słuchu (właśnie na sprzęcie z WOŚP). Dlatego zawsze
                wspieram tę akcję.

A teraz ciekawostka: Wiecie, że nasz rząd kiedy przygotowuje ustawę budżetową to
                WLICZA w pieniądze dla szpitali wpływy z Orkiestry? "Dzięki Orkiestrze" szpitale
                dostają mniej pieniędzy w budżecie (gdyż rząd zakłada dla nich wpływy z
                Orkiestry) łatając tym samym naszą budżetową narodową dziurę. Dla mnie to
                żenujące, że rząd wlicza takie wpływy w projekcie budżetu. Z drugiej strony,
                gdyby nie Orkiestra - i tak szpitale dostałyby mniej.
                • rafvonthorn Re: owsiak to nowy hare kryszna 27.12.06, 09:46
                  Rany, naprawdę? Chory kraj... Równie bulwersujące jak lekcje religii w drugiej
                  grupie w przedszkolu...
                  • euro67 ??? 27.12.06, 10:46
                    A co moze sa obowiazkowe jak ogladanie przez caly dzien Owsiaka (bo 6-8 godzin)
                    nie ma nic innego?
                    • rafvonthorn Re: ??? 27.12.06, 10:49
                      Oglądanie TV w ogóle nie jest obowiązkowe! Naprawdę możesz wstać i wyjść nawet
                      i Cię nie aresztują! Poważnie, spróbuj!
                    • finkregh Re: ??? 27.12.06, 11:39
                      Jeden program w tiwi masz? Skoro masz "dwójkę" to "jedynkę" też...
                      Możesz zawsze sobie przełączyć...
              • jjjnjankowski Re: owsiak to nowy hare kryszna 14.01.07, 01:52
                i co ma ten cpun do orkiestry? a jak ci dziecko przejedzie pijany wiceminister policji to tez bedzie wina orkiestry?
            • jot10 [...] 27.12.06, 09:47
            • 1410_tenrok A co ty zrobiłes dla najmniejszych Polaków??? 27.12.06, 11:46
              no odpowiedz!!!!!
              • niestaly_czytelnik Myślę, że więcej niż ty 27.12.06, 13:26
                bo pracuję, więc i płacę podatki zamiast siedzieć na okrągło i pierdzieć w
                klawiaturę, jak ty, drogi emerycie (na moim garnuszku).
                • 1410_tenrok błąd, wyrazny błąd - nie jestem emerytem 27.12.06, 17:36
                  a podatki płace nienajgorsze....... Cos jeszcze???
            • o.beyzyma Re: owsiak to nowy hare kryszna 27.12.06, 19:42
              Hasło "Róbta, co chceta" jest parafrazą hasła św. Augustyna - ojca Kościoła:
              "Kochaj - i rób, co chcesz"... Chyba nie masz nic przeciw św. Augustynowi?
            • jjjnjankowski Re: owsiak to nowy hare kryszna 14.01.07, 01:49
              Jeszcze jeden konserwatywny liberal. "Place podatki i odpieprzcie sie!" SPOLECZENSTWO NIE SKLADA SIE Z ZARABIANIA I PLACENIA PODATKOW. Sklada sie tez z aktow solidarnosci wobec nieznajomych, malych solidarnosci bez czekania, ze przyjdzie ktos odpowiedzialny, ktoremu za to mu placa. Czasami placa mu tylko za to, ze wie jak pomagac tym, ktorzy chca pomagac innym.
              "Konserwatywny liberal" ma inna odpowiedz: troszcz sie o siebie a na starosc bedziesz mial tyle pieniedzy ze kupisz sobie podcieranie dupy. Nie bedziesz mial. Podcierania dupy nie da sie kupic, podcierajacy musi miec swiadomosc, ze tak trzeba albo, ze tak wypada (znaczy terror moralny znany z ulic w dniu zbiorki Orkiestry). Inaczej cie okradnie i znazjda jeszcze jednego zaglodzonego starucha bez opieki.
          • p.m Re: owsiak to nowy hare kryszna 27.12.06, 09:45
            To ci co tu tak obsmarowują Jurka zabierają puszki młodym wolontariuszom na poprzednich finałach...
            • niestaly_czytelnik Re: owsiak to nowy hare kryszna 27.12.06, 13:29
              p.m napisał:

> To ci co tu tak obsmarowują Jurka zabierają puszki młodym wolontariuszom na
              pop
              > rzednich finałach...

Ja nie zabieram. To było typowo lewackie zagranie z twojej strony.
        • wicker.man73 Re: nienawisc radiomaryjna? 27.12.06, 07:29
          marcus_crassus napisał:

> w jaki sposob TVP pokazuje owa "nienawisc radiomaryjna" jestem ciekawy.

No właśnie w taki sposób. Ucinając, bądź ściągajac całkowicie z ramówki wszelkie programy "nieprawomyślne".
          • uchachany Nienawiść, którą żywi Owsiak do Radia Maryja 27.12.06, 08:21
            i Ojca Na Zawsze Dyrektora Rydzyka przekreśla go całkowicie w oczach każdego
            Prawdziwego Polaka-Katolika!
            • krzych.korab Miałeś na myśli rządzących radiomaryjowców ? 27.12.06, 09:00
          • niestaly_czytelnik Jakie nieprawomyślne? 27.12.06, 13:37
            wicker.man73 napisał:

> No właśnie w taki sposób. Ucinając, bądź ściągajac całkowicie z ramówki
            wszelki
            > e programy "nieprawomyślne".

Jeżeli "nieprawomyślne" znaczy nudne, to tak. Cały dzień łubudubu, łubudubu -
            przecież tego nawet głuchy nie wytrzyma. W tym czasie wolę filmy przyrodnicze
            BBC czytane przez Czubównę.

Ale odczepcie się od państwowej telewizji - ona jest opłacana przez wszystkich,
            także przeciwników owsikowej propagandy, a uczciwość nakazuje, żeby na coś, na
            co się wspólnie łoży, była zgoda wszystkich. Wszak pozostają te szczekaczki
            prywatno-komunistyczne, co zresztą słusznie zasygnalizował ten koleś z WOŚP. A
            więc: droga wolna! Żegnajcie.
            • niestaly_czytelnik Re: Jakie nieprawomyślne? 27.12.06, 13:42
              Jeszcze P.S. na temat opłacania TVP przez wszystkich: jeszcze mi tu jakiś
              zdebilały konsument "GW" napisze, że TVP jest "rydzykowa" czy "pisowska" -
              prawda jest taka, że w większości jest obiektywna - reprezetuje obie strony po
              równo. W pozostałej, mniejszej części jest antyrządowa, szczególnie audycja p.
              Schnepf o 23:15. Więc do obiektywności jeszcze ciut brakuje, ale w drugą
              stronę, niż bredzą zaczadzone "dzieci salonu".
              • 1410_tenrok nie dosc, że niesteły czytelnik to i niestały oglą 27.12.06, 23:29
                dacz.
                "zdebilały konsument" - tak, tak - nowy sposob gadki odnowicili moralnosci.
                Jezyk wprost z kibelka.
                Eselde za Kwiatkowskiego tak samo mowiła. A kurna byli bliżej prawdy, choc też
                kłamali jak psiur!!!
              • antykagan Re: Jakie nieprawomyślne? 28.12.06, 02:08
                niestaly_czytelnik napisał:

> Jeszcze P.S. na temat opłacania TVP przez wszystkich: jeszcze mi tu jakiś
                > zdebilały konsument "GW" napisze, że TVP jest "rydzykowa" czy "pisowska" -
                > prawda jest taka, że w większości jest obiektywna - reprezetuje obie strony
                po
                > równo. W pozostałej, mniejszej części jest antyrządowa, szczególnie audycja
                p.
                > Schnepf o 23:15. Więc do obiektywności jeszcze ciut brakuje, ale w drugą
                > stronę, niż bredzą zaczadzone "dzieci salonu".
                >

Ty jestes obrzydliwy. I do tego kłamliwy kretyn.
                • elephant_tusk Re: Jakie nieprawomyślne? 28.12.06, 10:16
                  niestaly_czytelnik napisał:

>Ty jestes obrzydliwy. I do tego kłamliwy kretyn.
        • lechaleksanderkaczynski Re: nienawisc radiomaryjna? 27.12.06, 07:40
          typowe podejście prawicowe i części kleru, którym wturuje w/w rozgłośnia..
          mianowicie, że 'owsiak to żyd', 'zbiera pieniądze dla siebie'... i inne tego
          typu zarzuty spotykają pana j.o.
          wspomniane skrócenie relacji to rzucanie kłód pod nogi panu j.o.
          wiadomo jaką opcję reprezentuje wildstein - tak mi się to kojarzy.
          'radiomaryjna' - to taki skrót myślowy.

ps
          telewizja quasipubliczna coraz bardziej zamienia się w tubę medialną partii
          rządzącej. zauważcie to..
          • lechaleksanderkaczynski sorki za ort. ale to przypadek. miało być: wtóruje 27.12.06, 07:46
            :-)
            • marcus_crassus kiedy w TVP powiedzieli ze Owsiak to Zyd??? 27.12.06, 08:25
              ????????????????????????????
              • lechaleksanderkaczynski Re: kiedy w TVP powiedzieli ze Owsiak to Zyd??? 27.12.06, 09:20
                rozumiem, że tylko z tym się w mojej wypowiedzi nie zgadzasz.
                cieszę się, że zrozumiałeś moje wyjaśnienie odnośnie radiomaryjności.
              • euro67 Zyd??? 27.12.06, 10:52
                Przeciez to Wildstein jest Zydem - tyle ze porzadnym i dlatego jego liberalno-
                lewicowi pobratymcy go nie lubia!
          • niestaly_czytelnik Re: nienawisc radiomaryjna? 27.12.06, 13:45
            lechaleksanderkaczynski napisał:

> wiadomo jaką opcję reprezentuje wildstein - tak mi się to kojarzy.
            > 'radiomaryjna' - to taki skrót myślowy.

Radiomaryjny Żyd - to jakaś nowa hybryda, kolejny wynalazek "teorii ewolucji".
        • old.european Krasula ty jestes jednak straszny tepak 27.12.06, 09:09
          marcus_crassus napisał:

> w jaki sposob TVP pokazuje owa "nienawisc radiomaryjna" jestem ciekawy.
          > bardzo bym chcial uswiadczyc w TVP nienawisci radiomaryjnej. czy mozna
          poprosic
          > o szczegoly owej "nienawisci"?
          > czy w TVP chocby rydzyk jakos czesciej leci?

Ktos skazony okazuje objawy a nie przyczyny, kretynku lewacki. Skazenie
          nienawiscia radiomaryjna nie polega na pokazywaniu jej samej czy towarzysza
          Rydzyka, lecz na ekspozycji objawow skazenia.
          Podobnie jest z Toba. Jestes skazony nienawiscia antyislamska, co nie oznacza,
          ze pokazujesz meczety czy modlacych sie muzulmanow, lecz eksponujesz objawy
          tego skazenia, czerwony gnojku.
        • fpitt Re: nienawisc radiomaryjna?marcus_crassus 27.12.06, 17:44
          Tak, tylko wystepuje pod pseudonimem "Jan Pospieszalski"
        • galeski Re: nienawisc radiomaryjna? 27.12.06, 18:27
          Ależ z przyjemnością: Otóż ojciec rydzyk nie przepada za Owsiakiem, co wiadomo
          od zawsze. PiSiurki liżą rzyć ojcu bo jak to jeden z braci powiedział wygrali
          dzięki moherowym beretom. Jeszcze dodam jeden fakt i będzie czasn na brawurową
          dedukcje.
          Telewizja Polska jest w rękach PiS. Uwaga teraz będzie dedukcja: Jeżeli Rzydzyk
          nie lubi Owsiaka a PiS stara się podlizać ojcu to co najlepiej im zrobić? Otóż
          udupić Owsiaka. Bingo
          Tutaj jeszcze uprzedze pytanie "czemu w takim razie wogóle pozwalają mu się
          pokazać na antenie" Dlatego moi mili że w przeciwnym wypadku wyszliby na
          skończonych skur******
      • europejczyk21 "GW" usiłuje rozpętać histerię ? 27.12.06, 07:18
        Z tak błahego powodu ? Co się stanie,jeśli Jerzy Owsiak nie pokaże skafandra
        tow. Hermaszewskiego ?
        • franciszek.modrzycki Owsiak zabiera kase kosciolowi katolickiemu... 27.12.06, 07:24
          Poza tym Owsiak zabiera kosciolowi katolickiemu jego prestiz polegajacy
          na "hegemonii koscioal katolickiego jako jednej slusznej prawdy i skarbonki
          narodu polskiego".

Czy ten Owsiak to w koncu zrozumie!?
          W Polsce nie ma miejsca na tego typu ludzi!

Owsiak!!! Paszol won na banicje do Anglii!
        • de-de nt. 27.12.06, 07:29
          Idac tropem pana Dobiesa orkiestra powinna grac 24h przez 365 dni w roku, na
          pewno kazdy by zauwazyl numery kont. Organizacji charytatywnych zas jest wiele,
          i gdzie je pomiescic?
          Poza tym czy to zbiorka na afrykanskie szpitale? My juz raz zaplacilismy panie
          Owsiak!
          Zeby sprawa byla jasna: albo ZUS, albo WOSP, ale nie razem!!!
          • literka_m wreszcie ktos powiedzial prawde 27.12.06, 07:36
            wreszcie ktos powiedzial prawde TO JEST NUDNE. ile razy w ciagu dnia mozna
            ogladac bawiace sie na ulicy tlumy. kompletna bzdura, 6,5 godziny to i tak i 5
            godzin za dlugo
            • miecia3 A kto ci każe oglądać?? 27.12.06, 09:36
              marna literko m jak miłość?
              • niestaly_czytelnik Re: A kto ci każe oglądać?? 27.12.06, 14:06
                miecia3 napisała:

> marna literko m jak miłość?

Strasznie czarno-białe myślenie, a raczej brak myślenia. Jak ktoś ma
                zatrzeżenia do waszej akcji - od razu zwyzywać, obrazić zniszczyć. Typowe dla
                was.

A tak nawiasem - każe oglądać, bo w tym dniu nie mogę się swobodnie poruszać po
                ulicach, nie bedąc nagabywanym.
          • lechaleksanderkaczynski do ignoranta "nt" 27.12.06, 07:49

zlałbyś się ze szczęścia, gdyby pieniądze z wośp uratowały kogoś z twoich
            bliskich.
            • miecia3 Re: I ja do ignoranta "nt" !! 27.12.06, 08:31
              Dokładnie!!!! Ja od zawsze uczestniczyłam w tej akcji, chociaż cel, na który
              kwestowano, nie dotyczył mnie osobiście. Ale jak w sierpniu tego roku urodziłam
              dzidzię i mogła mieć w 2 dobie życia zbadany słuch, dzięki aparatom ofiarowanym
              przez fundację Jurka Owsiaka, postanowiłam jeszcze silniej zaangażować się w
              dniu wielkiego finału orkiestry. I uważam, że to co odpieprza TVP to jest
              trauma, a to, że jest to sterowane odgórnie, jest oczywiste, na każdym froncie
              bowiem dąży się do rozpieprzenia tego kraju, do obsadzenia swoimi tępymi często
              ludźmi ważnych stanowisk, a tym normalnym, inteligentnym i szlachetnym odbiera
              to, co stworzyli przez całe lata. TO jest chore!!! A bezsilność wobec tego
              jeszcze gorsza. Ręce opadają, naprawdę.
              • niestaly_czytelnik Złóż dzidzi wyraz współczucia. 27.12.06, 14:12
                miecia3 napisała:

> Ale jak w sierpniu tego roku urodziłam
                > dzidzię

To współczucie dla dzidzi. A jak dorośnie - będzie biegać po ulicach z watahą
                terroryzującą ludzi o datek.
                • miecia3 niestałym czytelnikom mówimy NIE!! 27.12.06, 15:58
                  Mniemam, że wspierasz te pseudomiłosierne rzesze, kierowane przez pewnego
                  klechę, bo tyko tacy mają coś przeciwko tej akcji. Co jak co, ale Owsiak to
                  dobry konkurent dla niedzielnej tacy. A znaczenie pojęcia współczucie sprawdź
                  lepiej w słowniku, bo jest ci obce, zdecydowanie!
                  • literka_m Re: niestałym czytelnikom mówimy NIE!! 27.12.06, 18:07
                    > Mniemam, że wspierasz te pseudomiłosierne rzesze, kierowane przez pewnego
                    > klechę, bo tyko tacy mają coś przeciwko tej akcji. Co jak co, ale Owsiak to
                    > dobry konkurent dla niedzielnej tacy. A znaczenie pojęcia współczucie sprawdź
                    > lepiej w słowniku, bo jest ci obce, zdecydowanie!

uwazaj na te pseudomiłosierne rzesze bo to ona pierwsza z samego rana wspiera
                    WOSP. Jakos nie brkuje malolatow ze skarbonkami przed kosciolami.

pozatym, jakbys sie wczytala, to nikt nie pisze o sensie organizowania WOSP, ale
                    o sensie przeznacznia 6,5 godz programu tv. jak dla mnie kompletna bzdura
                    ogladac w kilkudziesieciu wejsciach zachrypnietego Owsiaka i rozwrzeszczana gawiedz.

nawiasem mowiac, jak myslicie, dlaczego jeszcze TVN albo polsat nie transmituje
                    WOSP ? Ano dlatego, ze obie stacje dobrze wiedza, ze beda na tym mocno w plecy a
                    stacje komercyjne w plecy byc nie moga (co innego tv panstwowa, nasze pieniadze
                    mozna roztrwonic w program ktorego i tak malo kto w calosci obejrzy)
        • orinus Re: "GW" usiłuje rozpętać histerię ? 27.12.06, 08:18
          Będzie to skafander pierwszego (i jak do tej pory jedynego) polskiego
          kosmonauty. Jak obecna opcja polityczna wyśle sobie kogoś w kosmos, to będzie
          inny skafander do pokazywania. Na razie nie ma.
          • niestaly_czytelnik Obecna ekipa na pewno kogoś wyśle w kosmos! 27.12.06, 14:17
            orinus napisał:

> Jak obecna opcja polityczna wyśle sobie kogoś w kosmos, to będzie
            > inny skafander do pokazywania. Na razie nie ma.

Na pewno wyślą w kosmos i to niejednego. Będą tam i z WSI i z SB, będzie i
            Subotić i Walter, Solorz i Mroziewicz, będą też aferzyści z pocz. lat '90.
            Tylko skafandrów nie będzie, lecz pasiaki.
            • jjjnjankowski Re: Obecna ekipa na pewno kogoś wyśle w kosmos! 14.01.07, 02:03
              Przypominam piszacym balwanom, ze WSI nie ma nic wspolnego z SB, WSI to sluzba wojskowa powstala po rewolucji 1989.
        • woltron Re: "GW" usiłuje rozpętać histerię ? 27.12.06, 10:14
          Naprawdę raz do roku [sic!] stać telewizję publiczną [sic!] by pokazać tak błahą
          rzecz jak skafander tow. Hermaszewskiego zamiast bardzo rozwijającego "M jak
          Miłość".
          Osoba tłumacząca, że Owsiak dostaje i tak najwięcej spośród podobnych imprez
          powinna wylecieć z pracy i to najlepiej z przełożonymi z powodu braku
          zrozumienia istoty "misji publicznej" tego medium. Może warto pokazywać właśnie
          tego typu akcje, a nie np.: Piknik COuntry w Mrągowie czy kolejne Biesiady. Może
          warto by było by telewizja pokazywała także inne tego typu incjatywy trochę
          dłużej niż przez [sic!] 30 minut. Może warto by było zrobić cykliczny program o
          ludziach działających na rzecz innych. Napewno byłby to znacznie ciekawsze niż
          wspaniały blok TVP "Nie ma przebacz" [swoją drogą dość dobrze oddający wizję
          świata obecnie panujących].

PS: proponuję też przy okazji tej wypowiedzi zmienić nazwę Telewizji z
          Publicznej na Rządowo. Po co mamy się oszukiwać?
        • maria10344 Re: "GW" usiłuje rozpętać histerię ? 27.12.06, 11:20
          europejczyk21 napisał:

> Z tak błahego powodu ? Co się stanie,jeśli Jerzy Owsiak nie pokaże skafandra
          > tow. Hermaszewskiego ?
          Jak nie pokaże,to go nie kupią i ty albo twoje dzieci na czs i w odpowiednich
          warunkach nie dostaną pomocy lekarskiej,chociaż nie wiadomy,czy w tym przypadku
          nie byłoby lepiej.
          • elephant_tusk Re: "GW" usiłuje rozpętać histerię ? 27.12.06, 12:21
            maria10344 napisała:

> europejczyk21 napisał:

> > Z tak błahego powodu ? Co się stanie,jeśli Jerzy Owsiak nie pokaże skafan
            > dra
            > > tow. Hermaszewskiego ?

> Jak nie pokaże,to go nie kupią i ty albo twoje dzieci na czs i w odpowiednich
            > warunkach nie dostaną pomocy lekarskiej,chociaż nie wiadomy,czy w tym
            przypadku
            >
            > nie byłoby lepiej.

O ile dobrze zrozumiałam, skafandra nie sprzedają, jest tylko do obejrzenia.
            Cytuję artykuł:

- To ma być finał kosmiczny, więc planowaliśmy np., że wypożyczymy z Muzeum
            Wojska Polskiego kapsułę i skafander, w których w 1978 r. Mirosław Hermaszewski
            powrócił na Ziemię. To ogromne przedsięwzięcie, bo kapsułę trzeba przecież
            przewieźć, ubezpieczyć.
      • visitor12 Re: Panie Jerzy.. 27.12.06, 11:08
        Drogi Panie Jerzy! A coz pan jeszcze robi w telewizji TVP? Rzyc pan w diably
        ten pisowski badziew i idz pan do TVN. Tak jak to zrobili wszyscy liczacy sie
        dziennikarze, ktorzy maja cos jeszcze do powiedzenia. Zrobil Pan wiele
        dobrego , zrob pan i to.
        Pozdrowienia
        • niestaly_czytelnik Panie Visitor! 27.12.06, 14:22
          > idz pan do TVN. Tak jak to zrobili wszyscy liczacy sie
          > dziennikarze

Ci "liczący się dziennikarze" to: Olejnik i Durczok. Faktycznie liczący się.
          Ale z kasą. 80 tys/mies. piechotą nie chodzi.
    • prokto Proponuję Owsiakowi jeszcze mundur generała 27.12.06, 07:35
      Jaruzelskiego w którym wprowadzał Stan Wojenny.Czy Owsiak nie ma innych
      autorytetów niż Hermaszewskiego kombinezon ?
      • rmk28 Re: Proponuję Owsiakowi jeszcze mundur generała 27.12.06, 07:41
        Na jego miejsce wsadza akcje lebensborn i bedzie jak za hitlera
      • tytus444 Re: Proponuję Owsiakowi jeszcze mundur generała 28.12.06, 02:24
        no własnie jak PO będzie miała tvp to już Juras oguras będzie mógł gadać od dwunastej do dwunastej jak tu mi się napisało.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=54489116&a=54536801
    • yesname Re: TVP2 skraca Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomo 27.12.06, 07:39
      A co ci sie nie podoba? To, że Hermaszewski w kosmos poleciał. Najlepiej
      skasować wszystko. Zakazano już emisji Stawki wiekszej niż życie i Pancernych
      oraz większości filmów zrobionych przed 1989 rokiem. Pokazuje się tylko kult
      ojca Rydzyka i wielkość jaśnie państwa Kaczyńskich. To ci jajogłowcu odpowiada,
      ale mnie nie. A podatki płacę jak wszyscy.
      • prokto Re: TVP2 skraca Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomo 27.12.06, 07:40
        yesname napisał:

> A co ci sie nie podoba? To, że Hermaszewski w kosmos poleciał. Najlepiej
        > skasować wszystko. Zakazano już emisji Stawki wiekszej niż życie i Pancernych
        > oraz większości filmów zrobionych przed 1989 rokiem. Pokazuje się tylko kult
        > ojca Rydzyka i wielkość jaśnie państwa Kaczyńskich. To ci jajogłowcu odpowiada,
        >
        > ale mnie nie. A podatki płacę jak wszyscy.

Do skansenu koleś !!
        • rmk28 [...] 27.12.06, 07:44
      • daktylek Re: TVP2 skraca Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomo 27.12.06, 09:29
        yesname napisał:

> A co ci sie nie podoba? To, że Hermaszewski w kosmos poleciał. Najlepiej
        > skasować wszystko. Zakazano już emisji Stawki wiekszej niż życie i Pancernych
        > oraz większości filmów zrobionych przed 1989 rokiem. Pokazuje się tylko kult
        > ojca Rydzyka i wielkość jaśnie państwa Kaczyńskich. To ci jajogłowcu
        odpowiada, ale mnie nie. A podatki płacę jak wszyscy.

A przede wszystkim zakazano pokazywania więcej niż 14 sekund filmu " O dwóch
        takich, co ukradli księżyc" bez osobistej zgody Jarosława K. Podobno tak mają
        kontrakt podpisany. Ja natomiast sobie życzę, żeby było pokazywane za moje
        pieniądze to, co ja chcę oglądać. Inaczej naprawde dołączę do tych, którzy
        przestają płacić abonament, bo TVP przestaje spełniać rolę TV publicznej.
        Jak się nie podoba, że Owsiak taką kasę zbiera i na dodatek z niej się
        rozlicza, to niech KK i TVP zoorganizują swoją imprezę i pokażą, że są w stanie
        zronić to lepiej i zebrać więcej.
    • sklis Re: TVP2 skraca Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomo 27.12.06, 07:44
      bez_przemocy napisał:
      > Nie wszystkie pomysły Owsiaka są dobre. Ten z przypominaniem
      > Hermaszewskiego,marny.

a dlaczego?
      Czy dlatego, ze to wstyd, ze polecial z Ruskimi? Z Amerykanami wtedy NIKT nie latal.
      Czy dlatego, ze byl oficerem Ludowego Wojska Polskiego?

Lot Hermaszewskiego to byl przede wszystkim lot POLAKA w kosmos - Polska stała
      się dzięki temu CZWARTYM krajem na świecie, którego obywatel znalazł się na
      orbicie. Przed Niemcami, Francuzami, Włochami, Hiszpanami itd.

Powinniśmy być z tego dumni, a nie obrażać się na historię, "bo orzeł był bez
      korony".
      • rmk28 [...] 27.12.06, 07:49
      • elephant_tusk Re: TVP2 skraca Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomo 27.12.06, 12:32
        To było przedsięwzięcie propagandowe (opłacone zresztą prez PRL z naszych
        pieniędzy), z którym stojący w kolejkach po różne dobra deficytowe raczej się
        nie utożsamiali.

A pan Hermaszewski się skompromitował, biorąc udział w zbrojnej organizacji
        przestępczej, która bezprawnie wprowadziła stan wojenny. Chociaż wszyscy i tak
        wiedzieli, że jest tam figurantem.

Może nie brakowało mu odwagi, ale odwagi cywilnej - chyba tak.
    • galba Tylko o 2 godziny? 27.12.06, 07:50
      Ale krok w dobrą stronę. Za rok o 4 h, za dwa lata całkowita rezygnacja z
      tego "turnieju miast".
      • ontos2 Kiedys myslałem, ze jestes tyko 27.12.06, 08:18
        nielogiczny. Teraz juz wiem, żes idiota .
      • r306 Ocho, aparatczyk Galba na stanowisku.... 27.12.06, 09:02
        Kurde, chlopie, gdybys sie urodzil w latach 50tych, szedlbys w piewszych
        szeregach wszystkich komuszych pochodow... Taka Twoja natura... Tfuuu...
        • rafvonthorn Re: Ocho, aparatczyk Galba na stanowisku.... 27.12.06, 09:56
          Aye, Moczar wiecznie żywy. Pewne typy osobowości potrzebują ideologicznego
          betonu w życiu: wielu działaczy Rodzin radia Maryja to stary partyjny beton,
          któremu odpowiada dany typ przywódctwa. Ideologia nieistotna, byle nie trzeba
          myśleć...
      • 1410_tenrok [...] 27.12.06, 11:14
        • 1410_tenrok ciekawostka na WOSP, dzieki ktorej np. zyje moje d 27.12.06, 11:37
          dziecko - mozna pluc, ale jak sie cos napisze na temat moralnosci ksiezy - to
          obraza majestatu. A z jakiego powodu????
      • kolargolo Re: Tylko o 2 godziny? 27.12.06, 11:58
        a potem beda tylko transmisje z wizyt gospodarskich premiera i ze spotkan
        rodziny radia Maryja. tylko ile z tego beda mialy dzieci z cukrzyca?
    • milo_1 Zawiść i ciemnota --- to_są_przywary_moherów_____ 27.12.06, 08:00
      W tym świecie nie ma miejca na bezinteresowne dawanie,dzielenie się miłością
      ,przeżywanie radości w sposób spontaniczny.
      To jest inny świat ,świat pachnący naftaliną i stęchlizną.......
      JUREK rób swoje ---
      • rmk28 Re: Zawiść i ciemnota --- to_są_przywary_moherów_ 27.12.06, 08:05
        • rmk28 [...] 27.12.06, 08:05
      • o.beyzyma Re: Zawiść i ciemnota --- to_są_przywary_moherów_ 27.12.06, 20:03
        milo-1 Dziękuję za optymizm, bo takie światełko optymizmu potrzebne, gdy wokół
        ciemno...
    • bartas1 Tadeuszowi przeszkadzało 27.12.06, 08:08
      więc jego podwładni ,wykonali polecenie
    • rozyczka34 TVP2 skraca Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy 27.12.06, 08:10
      Tu nie chodzi o liczenie minut emisji.Czy autor artykułu zapomniał, że wg
      "beretów (zw.moherowymi)" Jurek jest wcieleniem diabła?A moherowe berety to
      Ojciec Dyrektor (tak mówią o Rydzyku?), a Rydzyk to PiS, a PiS to....
      Tak się składa, że (niestety) w mojej Rodzinie pojawił się taki beret (co jest
      dziwne bo to osoba wykształcona,mieszka w mieście :-( ) i powtarza takie
      dyrdymały, mimo, że ..
      Tak mimo ze. Bo teraa w tym roku, Owsiak "uratował" moje drugie dziecko.Syn
      urodził się jako głęboki wcześniak i praktycznie "skorzystaliśmy" ze wszystkich
      rodzajów urządzeń od Jurka (inkubator otwarty zw. kwoką, inkubator, respiratory
      (także intubacje), infanty, operacja retinopatii, wcześniej zamykany Botal, to
      może wystarczy-ludzie Owsiaka zrozumieja o czym tu mówie). A teraz jeszcze w
      lutym czekają nas kolejne badania słuchu na sprzecie Owsiaka i kolejne badania
      oczek. A jestesmy już dwa miesiące w domu :-)
      A mowa o Hermaszewskim? Był w kosmosie? Był, czemu mamy się wstydzić wszystkiego
      tego co zostalo dokonane w tamtych czasach. Są rzeczy z tamtych lat, z których
      możemy byc dumni caly czas, niezależnie od czasów w których żyjemy.
      ale chyba jednak może nie trzeba ściągać kapsuly?Lepiej Ci wszyscy fachowcy i
      uratowani już przez WOŚP?
      • rmk28 Re: TVP2 skraca Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomo 27.12.06, 08:18
        rozyczka34 napisała:
        Owsiak "uratował" moje drugie dziecko.Syn
        > urodził się jako głęboki wcześniak i praktycznie "skorzystaliśmy" ze wszystkich
        > rodzajów urządzeń od Jurka (inkubator otwarty zw. kwoką, inkubator, respiratory
        > (także intubacje), infanty, operacja retinopatii, wcześniej zamykany Botal, to
        > może wystarczy-ludzie Owsiaka zrozumieja o czym tu mówie). A teraz jeszcze w
        > lutym czekają nas kolejne badania słuchu na sprzecie Owsiaka i kolejne badania
        > oczek. A jestesmy już dwa miesiące w domu :-)
        > A mowa o Hermaszewskim? Był w kosmosie?

Pomylilas czasy, teraz chodzi o akcje smierc nie-nazistom.

Hiel romek!
        I niech zyje IV Rzesza!
    • wesoly_siewca_pesymizmu Abonament RTV 27.12.06, 08:13
      A może niech każdy wklei tu skan z książeczki RTV, potwierdzający opłacenie
      abonamentu, a potem się wypowiada??
      • a.k.traper Ja chetnie wkleję, a takze wezme udział 27.12.06, 08:20
        co bym chciał w TVP a co nie, chyba mam prawo? Albo skasujmy abonament, reklamy
        to ja moge obejrzec i na innych programach, może wystarczy w takim razie jeden
        kanał publiczny?
    • roman_j TVP2 skraca Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy 27.12.06, 08:16
      Jeśli Polsat albo TVN zaproponują lepsze warunki, to nie wahaj się Jurek. Wypnij
      się na tę tzw. telewizję publiczną, a my i tak będziemy z Tobą! :-))
      • elephant_tusk Si 27.12.06, 12:39
    • milo_1 JUREK rozpędź zapach naftaliny i stęchlizny który 27.12.06, 08:16
      kazdego dnia wydobywa się z moherowego ciała i dusi...dusi...dusi.... ale nie
      udusi....
      MIŁOŚĆ____RADOŚĆ_____WSPÓŁCZUCIE do drugiego człowieka zwyciężą......
      • rafvonthorn Re: JUREK rozpędź zapach naftaliny i stęchlizny k 27.12.06, 10:02
        Stary, dobrze piszesz.

Miłość, Radość i Nadzieja. ALL YOU NEED IS LOVE!
    • janek_48 TVP2 skraca Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy 27.12.06, 08:17
      To straszne!!!!!!Gdyby Wildstein nie miał w sobie domieszki krwi Żydowskiej
      mozna by to podciagnąc pod antysemityzm ale zawsze coś sie znajdzie a
      transmisjaa musi byc calutki rok!! 24h
    • a.k.traper Nie wszystkich musi to pasjonować,ale idea jest 27.12.06, 08:17
      przednia.Owsiak potrafił wykrzesać entuzjazm z młodzieży, która bawiąc sie
      uczestniczyła w powaznym wydarzeniu społecznym - bezinteresowna pomoc
      potrzebujacym.Czy to wiele dać kilka godzin radosci,poczucia dobrego uczynku i
      spontaniczności, I w ten sposób podziękowac tym młodym obywatelom? Osobiscie
      nie jestem fanem J.Owsiaka ale tą akcja trafił w dychę.Do robienia dziadostwa w
      tymkraju jest wielu, pokazywanie dobrych uczynków jest be?To jest akcja
      publiczna i TVP powinna w niej uczestniczyć. I nie szukajmy porównań z innymi
      transmisjami bo wyjdzie bardzo załosnie i ideologicznie.
      • rmk28 [...] 27.12.06, 08:26
    • smok_sielski Re: TVP2 skraca Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomo 27.12.06, 08:31
      Jesli tlumacza, ze transmisja z WOSP jest nudna i musi byc skrocona, to
      konsekwentnie nalezaloby wywalic 99% programu telewizyjnego.
      smok
      • rmk28 Re: TVP2 skraca Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomo 27.12.06, 08:36
        smok_sielski napisał:

> Jesli tlumacza, ze transmisja z WOSP jest nudna i musi byc skrocona, to
        > konsekwentnie nalezaloby wywalic 99% programu telewizyjnego.

Wywala i to co cie nudzi i od tej pory bedziesz ogladal tylko nazistwoskie PIS, LPR i SO programy szczescia narodowosocjalistycznego

Heil, prawdziwi polacy z nozem i wodka Boraty!
    • xsawer Jurek, odpal 50% na ŚOB w Wilanowie 27.12.06, 08:31
      i będą pokazywać Cię 25 godzin na dobę.
    • krzych.korab W rządowej TV musi to być ukrócone.Biskupi są 27.12.06, 08:33
      przeciw takiej dobroczynności bez ich udziału.
      • rmk28 Re: W rządowej TV musi to być ukrócone.Biskupi są 27.12.06, 08:42
        krzych.korab napisał:

> przeciw takiej dobroczynności bez ich udziału.

Cisza sza!
        Biskupi wlasnie zabawiaja sie z dziecmi
        jeden woli dziewczynki, a drugi chlopczykow

Heil kaczka!
        Heil romus!
        Heil lepper!

A ja robie tort dla adolfa
    • krzych.korab Wildstein to podobno porządny człowiek.Załatwi cza 27.12.06, 08:37
      -s.
      • znajacy_prawde Kim pan jest panie Owsiak by nasze dziatki 27.12.06, 09:43
        Kim pan jest panie Owsiak by nasze dziatki i młodzież wychowywać. Kiedy był pan
        ostatnio w Komunii świętej i sakramencie pokuty? Pytam panie Owsiak!
        • o.beyzyma Re: Kim pan jest panie Owsiak by nasze dziatki 27.12.06, 20:10
          znajacy-prawde pyta "Kiedy był pan ostatnio w Komunii świętej i sakramencie
          pokuty? Pytam panie Owsiak!"
          "W sakramencie pokuty" to ostatnio był wicepremier Lepper, bo naghrzeszył i -
          podobno dostał rozgrzeszenie ... Ciekawe jaka była pokuta?
    • asienka32 Brawo Bronek. Ps.Czy Walter lub Solorz rzucili się 27.12.06, 08:40
      /wreszcie :) /z propozycją przejęcia naszego owsiakowego medialnego cudu nad
      Wisłą?
      • renifer_lopez .Czy Walter i Solorz rzucili się na WOŚP? 27.12.06, 10:54

Właśnie sie o to biją, kto wygra? WSI-TVN czy SB-PolsSat? Ja stawiam na WSI.
        WOŚP- WSI brzmi zreszta ładniej.
    • kenzoo3 Owsiak naraża nas na koszty! 27.12.06, 08:44
      Owsiak naraża nas na koszty! To z naszych opłat abonamentowych owsiak robi
      sobie kampanię i reklamę. niech ten oszołomek policzy ile kosztuje TVP (czyli
      nas podatników)ta jego impreza: miliony , miliony zł
      Kazdy głupek potrafiłby cos takiego zrobić za publiczne pieniądze
      • rmk28 [...] 27.12.06, 08:46
        • brylant1 święta się skończyły .... 27.12.06, 08:57
          i prawdziwi katolicy pokazuja miłosierdzie i pomoc dla innych!!! Zenada i obłuda
          w najgorszym wydaniu. Spójżcie zaslepieni rydzami i klerem katole ile przez te
          kilkanascie lat dziecie zostało wyleczonych lub uratowanych. Wy potraficie tylko
          drzeć mordy jak chodzi o te nienarodzone ale już te urodzone macie w dooopie.
          Dulszczyzna w wydaniu extremalnym!!!!!

Jurek olej tych ultra katoli z TVP i przechodz do prywatnej stacji. A TVP niech
          na dwójce pokazuje tylko masze obraz JPII jako kontrolny i łojca redaktora.
          • asienka32 Re: święta się skończyły .... 27.12.06, 09:03
            brylant1 napisał:

> Jurek olej tych ultra katoli z TVP i przechodz do prywatnej stacji. A TVP
            niech
            > na dwójce pokazuje tylko masze obraz JPII jako kontrolny i łojca redaktora.

He he he ... prob;em polega na tym, ze w prywatnych nikt go nei chce. A co
            ultrakatole co Owsiaka nie lubią w swoim fanatyzmie policzyli sobie, że czas
            antenowy jaki TVP oddaje Owiakowi oraz kasa na programy produkowane przez
            Owsiaka /nie WOŚP/ publiczną TVP kosztuje więcej niż jego pseudodobrodziejstwo.
            Ajajaj chore dzieci, do tego trochę antyklerykalnej retoryki i można w Polsce
            trzepać bezkarnie publiczną kasę.
            Matołki to kupią.
            Bo matołki za 20 złotych wrzucone do podetkniętej pod nos puszki przez rok mogą
            rżnąć szlachetnych filantropów.
            Dobrego samopoczucia życzę.
            • brylant1 Re: święta się skończyły .... 27.12.06, 09:13
              mam nadzieję że niegdy nie bedziesz musiała ze swoimi dziecmi skorzystac z tych
              dobrodziejstw filantropów.

P.S. Z takim charakterem wnioskuję że jesteś starą zgorzchniałą panną której
              mamusia nie przytulała a ksiądz sobie używał
              • brylant1 Re: święta się skończyły .... 27.12.06, 09:16
                a przede wszystkim TVP jest publiczna i podobno ma nieść misję społeczną !!! i
                net tylko do katoli (msze i inne gusła) ale do wszystkich obywateli (gwarantuje
                to na razie konstytucja) jak koczorki pisiorki rydzolki zmienia konstytucje i
                zrobią z Polski I katotaliban wyznaniowy to ok ale wtedy mają o jednego
                obywatela mniej!!!
                • daktylek Re: święta się skończyły .... 27.12.06, 09:30
                  brylant1 napisał:

> a przede wszystkim TVP jest publiczna i podobno ma nieść misję społeczną !!! i

Misję społeczna spełnia Radio Maryja, przecież taką koncesję dostało ...
                • asienka32 [...] 27.12.06, 09:58
              • asienka32 Re: święta się skończyły .... 27.12.06, 09:47
                brylant1 napisał:

> mam nadzieję że niegdy nie bedziesz musiała ze swoimi dziecmi skorzystac z
                tych
                > dobrodziejstw filantropów.

To nie pacjent korzysta tylko szpitale, które dzięki temu mają do dyspozycji
                więcej kasy. Branże okołomedyczne kwitną. Firmy farmaceutyczne, dostawcy
                sprzętu ... w czasie gdy ich główny odbiorca - publiczna służna zdrowia ledwie
                zipie. Co z tego, że szpital czy przychodnia ma do dyspozycji specjalistyczny
                sprzęt, skoro limity NFZ kończą się we wrześniu i owsiakowe dobrodziejstwa
                stoją bezużyteczne... w zasadzie uzyteczne, bo panowie lekarze trzepią kasę na
                tym sprzęcie i obsługują prywatnych pacjentów.
                A naród ma zbiorowy orgazm, bo im się wydaje, że tylko Owsiak i jego fundacja
                ratują ludziom życie.

> P.S. Z takim charakterem wnioskuję że jesteś starą zgorzchniałą panną której
                > mamusia nie przytulała a ksiądz sobie używał

Z przyzwoitości nie napiszę gdzie sobie możesz wsadzić swoje wnioski.
            • r306 jesli nie klamisze, to przedstawisz nam... 27.12.06, 09:24
              wyliczenia, na ktorych oparlas teze:

> policzyli sobie, że czas
              > antenowy jaki TVP oddaje Owiakowi oraz kasa na programy produkowane przez
              > Owsiaka /nie WOŚP/ publiczną TVP kosztuje więcej niż jego pseudodobrodziejstwo
              • r306 Asiu - czekam... 27.12.06, 10:36
                Znajdujesz czas na marna polemike, a nie masz czasu na rzeczowe argumenty?
            • xsawer Re: święta się skończyły .... 27.12.06, 09:32
              asienka32 napisała:
              Ajajaj chore dzieci, do tego trochę antyklerykalnej retoryki i można w Polsce
              > trzepać bezkarnie publiczną kasę.
              > Matołki to kupią.
              > Bo matołki za 20 złotych wrzucone do podetkniętej pod nos puszki przez rok
              mogą
              >
              > rżnąć szlachetnych filantropów.
              > Dobrego samopoczucia życzę.
              >
              Ty chyba nigdy nie zaznalas milosci w doopie i dlatego tyle jadu z ciebie
              wycieka.
              • asienka32 Postępowa retoryka wrażliwych wielbicieli Owsiaka 27.12.06, 10:01
                xsawer napisał:

> Ty chyba nigdy nie zaznalas milosci w doopie i dlatego tyle jadu z ciebie
                > wycieka.
                • reakcjonista1 [...] 27.12.06, 10:33
            • 1410_tenrok asienka32 mam nadzieje, że jednak nie jestes kobie 27.12.06, 11:41
              tą, tylko jakims zafajdanym fanatykiem plujaczy na wosp. A tak, jesli jednak
              miała byś nią jednak być, proponuje sobie dokładnie obejrzec sprzet w klinice
              położniczej. Ja jakos nie widziałem w czasie porodu mojej zony, ani jednej
              tabliczki z napisem np. caritas Polska albo dar T. Rydzyk Torun.
              Wiec po co te gadanie???
          • hyba_79 ludzie !!! 27.12.06, 09:58
            prawdziwi katolicy daja na WOŚP tyle samo co i nieprawdziwi i
            antyklerykałowie... Nie wim czy kiedykowliek widziałeś ile osób daje na WOŚP
            wychodząc z kościoła... no tak, ale przecież katole to rydzyki tylko, a owsiak
            to diabeł...

Nie mierz ludzi swoja miarką, ty nie używasz rozumu tylko ślepo sluchasz to
            napisze GW - czy to znaczy że wszyscy katolicy słuchają słepo rydzyka ? Puknij
            sie w ten pusty łeb i zacznij mysleć samodzielnie. Śrdowisko GW szczyci sie
            swoją tolerancją i otwartością, a jak sie poczyta wypowiedzi na forum to
            wychodzi że to najmniej otwarte i najbardziej ksenofobiczne środowisko.
            Wyśmiewacie rydzyka, a sami jesteście rydzykami lewicy. Zamiast obrażać innych
            i wyzywać ich od sługusów rydzyka - zacznijcie wreszcie dyskutować logicznie,
            sensowie i błagam - NA TEMAT !!!
      • pan_niemota Re: Owsiak naraża nas na koszty! 27.12.06, 08:53
        kenzoo3 napisał:
        > Kazdy głupek potrafiłby cos takiego zrobić za publiczne pieniądze

tak? to udowodnij, że jesteś co najmniej głupkiem

--
        zła wypowiedź? to tylko skróty myślowe
      • miuk Re: Owsiak naraża nas na koszty! 27.12.06, 08:54
        tylo nie każdemu by się chciało! Owsiak robi dobrą robotę - jeśli ktos ma
        wątpliwości niech przy okazji narodzin potomka zwróci uwagę, na jak wielu
        sprzetach na oddziale noworodkowym jest czerwone serduszko!
      • ontos2 Owsiak naraża nas na koszty? 27.12.06, 08:55
        kenzoo3 napisał:

> Owsiak naraża nas na koszty! To z naszych opłat abonamentowych owsiak robi
        > sobie kampanię i reklamę. niech ten oszołomek policzy ile kosztuje TVP (czyli
        > nas podatników)ta jego impreza: miliony , miliony zł
        > Kazdy głupek potrafiłby cos takiego zrobić za publiczne pieniądze

Jedynym moim kosztem to strata czasu podczas czytania twoich debilizmów!
      • viking03 Wyłącz TV w czasie WOŚP !! 27.12.06, 09:02
        ....to wystarczy.
        Ja nie lubie oglądać kolejnych finałów WOŚP ,bo wszystkie są TAKIE SAME !!!
        Po prostu wyłączam TV i idę z żoną na spacer, najlepiej gdzieś do lasu gdzie
        nie natknę się na hałastrę dzieciaków z puszkami "niech pan da na orkiestrę" !!
        Kurde, co roku "daję na orkiestrę" ale samo zamieszanie wokół tej WOŚP wkurza
        mnie i męczy !!
        Tak więc niech Owsiak się nie dziwi że są ludzie których DRAŻNI POKAZYWANIE
        orkiestry przez ( o matko !! ) OSIEM godzin , wystarczyło by nawet MAX. DWIE -
        TRZY godziny darcia ryja na scenie "Sieeeeeeeeeemaaaaaaaaaa!!"

W przyszłym roku powinni mu dać w TVP max. dwie godziny , a za dwa lata - czas
        jak dla Teleexpressu !!

DOŚĆ Owsiaka w telewizji !!
        • r306 Gdyby nie ta TV nawet bys nie wiedzial... 27.12.06, 09:11
          ... o calej akcji...
          I taki z Ciebie darczynca....
    • a.k.traper Wiem że żartujesz.I dobrze. 27.12.06, 08:57
      Nikt z tych młodych ludzi od nauk koscioła nie odchodzi, wręcz jest to
      wcielanie w czyn tej nauki.Co do uzywek i uzywania to nie słyszałem by J.O. to
      pochwalał, wręcz przeciwnie.W jaki sposób człowiek wierzący w to wpada? bo chce
      spróbować.
    • 11tadeusz11 Przecież od samego początku było wiadomo że 27.12.06, 08:57
      jak do TVP dorwą się Kaczory to tak właśnie się stanie . I tak dziwi mnie fakt
      że wogóle nie zlikwidowali ?
    • czerniakowianka Finał WOŚP... 27.12.06, 08:59
      ...to jedyny dzień w roku, w którym żałuję że nie mam telewizora. Czyżby miało
      się to zmienić? :) Chwała bogom mamy internet!
      Trzymaj się Jurek, będzie dobrze!
    • jurek-owsiak Wildstein wyrzuca Orkiestrę, gwałt! 27.12.06, 09:00
      Giertych robi łapanki na ciężarne uczennice i nauczycielki i nie wpuszcza WOSP
      do szkół. Wildstein przegania nas z telewizji, a Kaczory udają oczywiście, że
      nic nie wiedzą. Co to się przez rok w tej biednej Polsce kurna porobiło?

Odpukać, żeby tylko Lepper nie wpadł na pomysł, żeby w ramach powrotu do
      moralności nie zakazać Woodstocku. Nieźle się dzieciaki ostatnio bawiły!

www.informacje.int.pl/przystanek_woodstock

• cover_wielki Re: TVP2 skraca Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomo 27.12.06, 09:03
      racja to jest nudne, a konto wystarczy pokazać raz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka