luciferrr 27.12.06, 17:21 Nienawiść do Michnika,Gazety Wyborczej i jej czytelników, wynikająca z kompleksu niższości i braku zasług. Choroba uleczalna,ale dopiero po smierci Michnika,zabiciu Gazety i demencji czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luciferrr Re: wykaż, ze Ziemkiewicz kłamie w swojej ksiazce 27.12.06, 17:27 Ja tylko obserwuję chorobę,ale ja nie jestem lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil jesli nie przeczytales tej ksiazki to nie wiesz o 27.12.06, 17:29 czym piszesz luciferrr napisał: > Ja tylko obserwuję Odpowiedz Link Zgłoś
luciferrr Re: jesli nie przeczytales tej ksiazki to nie wie 27.12.06, 17:43 w11mil napisała: > > czym piszesz > luciferrr napisał: > > Ja tylko obserwuję ...chorobę. Maein Kampf też nie czytałem a wszechpolaków rozpoznaję Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor4 skunksy zazwyczaj tak się tłumaczą i innych 27.12.06, 17:28 oskarżają o fobie zapachowe Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Szkoda Ziemkiewicza. 27.12.06, 17:38 To bardzo inteligentny facet i świetny pisarz. Niestety ostatnio na równi pochyłej. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil jakie sa słabe strony jego ostatniej ksiazki? 27.12.06, 17:40 xtrin napisała: > To bardzo inteligentny facet i świetny pisarz. Niestety ostatnio na równi pochy > łej. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: jakie sa słabe strony jego ostatniej ksiazki? 27.12.06, 19:42 Nudna. Zdecydowanie wolę jego beletrystykę. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Szkoda Ziemkiewicza. 27.12.06, 22:50 bo odwazyl sie skrytykowac Nadredaktora? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Szkoda Ziemkiewicza. 28.12.06, 01:45 > bo odwazyl sie skrytykowac Nadredaktora? A kto to? Bo z dobrego pisarza stał zdegenerował do marnego publicysty - skrajnie subiektywnego, nierzetelnego, kierującego się w osądach wyłącznie własnymi fobiami. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Ja chyba napiszę "Ziemkiewiczyznę" 27.12.06, 17:45 Tylko obawiam się,że zabawne to nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil brawo! napisz i wytknij kłamstwa Ziemkiewiczowi 27.12.06, 17:52 A "Michnikowszczyzna" jest raczej przygnebiajaca malaszaramysz napisała: > Tylko obawiam się,że zabawne to nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Czytałam,dla mnie zabawna:-))))))))))) 27.12.06, 17:56 Dlaczego mam pisać książkę,żeby komuś kłamstwa wytykać? Opiszę Ziemkiewicza i jego fanatycznych wyznawców.Tylko to będzie raczej smutne niż śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil "bito tego mezczyzne tak że pałki nie schodziły z 27.12.06, 18:03 niego. Jedna za drugą. Bili go tak około 15 min. Reakcją były tylko jęki. Zaraz potem ucichł, nic nie krzyczal a palki uderzaly jak w drzewo" Fragment z tzw. raportu Rokity - bardzo ciekawa rakcja GW na ten raport Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Ale po co? Nalezy pisać tylko ksiązki o ciekawych 27.12.06, 17:54 ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil p. Michnik jest ciekawym człowiekiem! 27.12.06, 17:55 woda.woda napisała: > ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Dla kaczych jaj:-))))))))))))))) 27.12.06, 17:58 Przecież ten Ziemkiewicz to dno i 185 m mułu. Gdyby nie Michnik to nikt by o nim nigdy nie usłyszał. A tak trafił na podatny grunt.Powinien Michnika po tyłku całować:-)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil sprobuj uzasadnic swoją opinię 27.12.06, 18:06 malaszaramysz napisała: > Przecież ten Ziemkiewicz to dno i 185 m mułu Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Sam Ziemkiewicz ją uzasadnił z 10000 razy 27.12.06, 18:27 albo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil naprawde rozbawily Cię opisy morderstw 27.12.06, 18:30 i reakcja Gazety Wyborczej na raport Rokity ? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Dla kaczych jaj:-))))))))))))))) 27.12.06, 18:10 Niestety, ksiązka nie jest rzetelna - ale i chyba nie miała taka być. Ziemkiewicz nie jest w stanie intelektualnie dyskutować z Michnikiem - pisze więc książkę pt; "Jak Rafał Ziemkiewicz wyobraża sobie fragment polskiej historii i do czego to podobne, że nie kazdy chce myslec i zyc według recept autora". Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Dla kaczych jaj:-))))))))))))))) 27.12.06, 18:16 trudno pokusic sie o dyskusje z schizofrenikiem. Wielu wogole juz na Michnika nie reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Dla kaczych jaj:-))))))))))))))) 27.12.06, 18:17 > Wielu wogole juz na Michnika nie reaguje. A wielu reaguje. Nic dziwnego - do Michnika trzeba dorosnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Dla kaczych jaj:-))))))))))))))) 27.12.06, 18:19 To..chyba trzeba najpierw w schizofrenie popasc. A moze to tylko obludny kanciarz i symulant? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Dla kaczych jaj:-))))))))))))))) 27.12.06, 18:21 > A moze to tylko obludny kanciarz i symulant? Ziemkiewicz? Chyba nie, ale intelektualistą nigdy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Dla kaczych jaj:-))))))))))))))) 27.12.06, 18:22 Nie, Michnik. Dziwne i ciekawe rzeczy piszesz o swym idolu. Kontynuuj, prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Dla kaczych jaj:-))))))))))))))) 27.12.06, 18:23 > Kontynuuj, prosze. Nie widzę takiej potrzeby. Omawiać pamflet Ziemkiewicza - uważam za stratę czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Dla kaczych jaj:-))))))))))))))) 27.12.06, 18:24 To wogole po co zaczynasz swoje glupie wywody, jesli nie stac cie na kontynuacje? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Dla kaczych jaj:-))))))))))))))) 27.12.06, 18:25 Bo mam na to ochotę - piszę tylko tyle i tylko na taki temat, na jaki chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Dla kaczych jaj:-))))))))))))))) 27.12.06, 18:26 Nie podwazam absolutnie twojego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Warto,zanim się napisze,zaglądnąć do słownika:)))) 27.12.06, 22:42 woda.woda napisała: > Omawiać pamflet Ziemkiewicza - uważam za stratę czasu. ---> "Pamflet, utwór publicystyczny lub literacki, nierzadko anonimowy, zmierzający do zdemaskowania, ośmieszenia i poniżenia osoby, środowiska społecznego, instytucji. Posługuje się ekspresywną retoryką, przejaskrawieniami w sformułowaniach, elementami satyrycznymi. " "Michnikowszczyzna": - anonimowa? .... chyba nie - demaskatorska? .... michnikologia sama siebie zdemaskowała ciągłym zakłamywaniem rzeczywistości - ośmieszająca? .... zebrane fakty przedstawiają raczej smutny obraz ludzi uważających siebie za sumienie narodu - poniżający? ... wytknięcie błędów i niekonsekwencji w zachowaniu nie poniża - poniża trwanie w błędach. "Posługuje się ekspresywną retoryką, przejaskrawieniami w sformułowaniach, elementami satyrycznymi." ... akurat cechy trafnie opisujące niejeden felieton i niejedną wypowiedź Nadredaktora. Stąd fundowane nam przez 16 lat ... Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil podaj prosze przyklady nierzetelnosci 27.12.06, 18:22 woda.woda napisała: > Niestety, ksiązka nie jest rzetelna Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Syndrom Ziemkiewicza 27.12.06, 17:54 Ksiazka raczej sluzy do oswiecenia niektorych lepetyn. Trudno doszukac sie w autorze objawow syndromu. Odpowiedz Link Zgłoś
dyskut22 Nie sądze. Ziemkiewicz poczuł "micnikbizness" 27.12.06, 18:01 na wzór "holocaustbiznens". Ziemkiewicz po prostu kapnął się że jest skończony. Posady jak Wildsten, czy Wolski nie dostal, więc zostało mu tylko kadzenie Kaczyńskim, lub pisanie o nich prawdy. Kadzenie Kaczyńskim bez posady jest nieopłacalne, bo brak chętnych którzy byliby skłonni za to płacić ( kupując np. prokaczyńskie gazety ). Z kolei pisanie prawdy o Kaczyńskiech nie jest obecnie możliwe poza silnymi mediami typu NIE, TVN24, Polityka, lub Gazeta Wyborcza, bo każdego freelancowatego delikwenta czekałby los gorszy niż Chodorkowskiego. Z braku Syberii oczywiście, a nie z większej mściwowści Kaczyńskich od Putina. :-) Zostało mu więc tylko napisanie kolejnego paszkwila na Michnika i szybkie jego upłynnienie, póki jeszcze nie zeszmacił swego nazwiska do końca. Sprawa bezpieczna, i być może na tyle opłacalana że warto się co nieco ześwinić i zejść do poziomu o. Króla z Radia Maryja. Bo oczywiście nawet Ziemkiewicz zdaje sobie sprawę że to jego dzieło jest g. warte. Reklamuje książkę najprymitywniejszymi chwytami w stylu "celowo eksponuje się Michnikowszczyznę na niewyekspnowanych półkach". To mówi wszystko o rzetelności i poziomie książki oraz jej Autora. Co z tego, skoro Autor wie dobrze że w ten sposób trafia co prawda do najmniej wybrednych czytelników. Za to szansa na wiekszą sprzedaż i mniej krytycznych czytelników rośnie. Mam nadzieje że Michnik wytoczy mu parę procesów, aby zareklamować w ten sposób tę książke. A kasa z którą Ziemkiewicz się już wita, sądy przeznaczą na sierocińce i przytułki dla ogłupionuch przez Ziemkiewicza i Rydzyka moherów, których potrzeby lawinowo wzrosna. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Nie sądze. Ziemkiewicz poczuł "micnikbizness" 27.12.06, 18:05 Twoje zdanie. Klamliwe zreszta, jak inne pichcone przez ciebie posty. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin A jak nazwac w takim razie syndromy GW ? ;) 27.12.06, 21:11 Pare ich bylo: - syndrom listy Wildsteina, - syndrom RM, - syndrom rodziny Giertycha itp., itd. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: A jak nazwac w takim razie syndromy GW ? ;) 27.12.06, 21:44 Szukanie "prawdy jasnego płomienia, szukanie nowych nieodkrytych dróg"??? Odpowiedz Link Zgłoś
hoomboog Re: Syndrom Ziemkiewicza 27.12.06, 22:22 Fura cielska ale móżdżek malutki u tego rafałka. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Niedoścignione wyżyny inteligencji i poziomu 27.12.06, 22:49 ... argumentacji praktycznie wszystkich wykształciuszków wypowiadających się na temat książki: hoomboog napisał: > Fura cielska ale móżdżek malutki u tego rafałka. ---> Ten powalający argument już bez żadnych wątpliwości udowadnia, że książka jest bez sensu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
luciferrr Re: Niedoścignione wyżyny inteligencji i poziomu 28.12.06, 11:16 Ziemkiewicz to kabotyn,bezideowiec i cynik. Samozwańczy recenzent życia publicznego i uzurpator intelektualny. Wielkiego wzrostu ale bez ducha. Odpowiedz Link Zgłoś
hoomboog Re: Niedoścignione wyżyny inteligencji i poziomu 29.12.06, 12:38 on nie odróżnia faktów od sf,gdyż jest tak zaślepiony zazdrością i brakiem własnych zasług Odpowiedz Link Zgłoś