Gość: gosc Re: Skazani na SLD IP: 138.227.189.* 04.04.03, 09:28 Te wczesniejsze wybory to niezle wyjscie z klopotow. Wyniki negocjacji z EU sa negatywne dla rozwoju gospodarczego polski, przynajmniej w pierwszych latach. Jak doswiadczenie innych, juz czlonkow "Unii" pokazuje, pierwsze lata sa najtrudniejsze, gwaltowny wzrost kosztow utrzymania, wolniejsze niz planowany rozwoj gospodarczy. A zatem, nawet jezeli SLD przegra najblizsze wybory, to i tak wygra, dlatego, ze ci ktorzy te wybory "wygraja" beda w praktyce przegrani od pierwszego dnia. A zatem do boju panie i panowie politycy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Skazani na SLD IP: 213.76.134.* 04.04.03, 10:05 W tym kraju nie da sie nic naprawić. Media jak nie lubią pewnych polityków to ośmieszą wszystko co tamci chcą zrobić. Krytykuje sie Kaczyńskiego za to, że ujawnia niegospodarność, korupcję w Warszawie.Bo to oszołom. Ludzie bardziej lubią otopczenie Leszka Millera, bo poparcie SLD nadal jest około 30 %. To czy Leszek Miller jeszcze bardziej pogrąży Polskę to dla naszego narodu jest obojętne. Pewnie nic z tego nie rozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najarany W sytuacji, kiedy dni rządu Millera sa policzone, IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.03, 10:19 formacja, którą on kieruje po raz fafnasty się kompromituje, nie widać innego wyjścia jak bardzo przyspieszone wybory. Nie wiedzieć dlaczego nasze społeczeństwo miałoby udzielać następnego kredytu zaufania dla podejrzanych interesów tow. Millera i jego Sp. z bardzo o.o. Rozumię, że Premier liczy na to, że podczas tych darowanych mu 15 miesięcy wydarzy się w naszym kraju cud gospodarczy, Skarb Państwa z regularnością Małysza zacznie wygrywać w totka ''miliard w środę i miliard w sobotę'', wreszcie wyborcy powoli zapomną o występach chłopców z Millerowej ferajny i ''za rok może dwa'' znów się uda dzięki kwiatkowej telewiji wygrać wybory, a po drodze obsadzić kilka intratnych stanowisk unijnych. Nie rozumię tylko dlaczego w państwie, leżącym w środku Europy, szczycącym się ponadtysiącletnią historią, najnowocześnięjszą na oówczesne czasy Konstytucją 3-Maja nie wykształcono do tej pory praw, które dałyby obywatelom możliwość spuszczenia ze schodów na zbity żyrardowski pysk premiera, który w ewidentny sposób szkodzi interesom mojego kraju. Mam nadzieję chociaż na to, iż ten nie spełniony polityk przed zbliżającym sie przesłuchaniem ma nocne koszmary, z których budzi się zlany śmierdzącym potem, a jakieś głosy uporczywie mu powtarzają, że " to chyba nasz ostatni taniec". Mam jeszcze nadzieję, że już niedługo nikt nie zechce ścisnąć jego spoconej i nerwowo rozdygotanej prawej łapki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Leszek!!! Trzymaj koryto!!! Nie puszczaj!!! IP: *.dynamik.tu-clausthal.de 04.04.03, 11:09 Leszek!!! Trzymaj koryto!!! Nie puszczaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja a co naród jest przestępcą ??????? IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 11:17 to my mamy być skazani? PARANOJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary byk Re: a co naród jest przestępcą ??????? IP: *.imgw.pl 04.04.03, 15:10 Gość portalu: ja napisał(a): > to my mamy być skazani? > PARANOJA Volenti non fit iniuria, jak zauważyli starozytni Rzymianie, czyli "chcącemu nie dzieje się krzywda". Naród wybrał SLD, więc jest nań skazany przynajmniej do najbliższych wyborów. ] I nie powinien narzekać, bo tego chciał! Jak wykazuje doświadczenie ostanich 14 lat, wybieramy coraz gorszych i głupszych, więc po najblizszych wyborach może być tylko gorzej, bo będzie rządził Lepper z Wrzodakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleks Re: Kupa smrodu IP: *.dekra.priv / 172.19.2.* 07.04.03, 09:56 Jak widzimy, znajdujemy się w trudnym momencie tworzenia się nowego porządku politycznego, kiedy potrzebne byłyby jakieś decyzje, a tymczasem całe państwo zaczyna rozłazić się niczym stare gacie, czego wymowną ilustracją jest wojna na donosy między panem prezydentem i panem premierem. Układ zrodzony pod okrągłym stołem najwyraźniej nie tylko doszczętnie zatruł atmosferę w kraju, ale wreszcie i sam zaczyna się dusić od smrodu swego rozkładu. W monstrualnej kupie, nazywanej elitą polityczną, wiją się rozmaite tłuste robale, które dzięki telewizyjnym kamerom możemy sobie wyrywkowo pooglądać bystrym wzrokiem naturalisty. Do uprzątnięcia tej stajni Augiasza trzeba by Heraklesowych sił, a niestety nie widać, by ktoś taki nadchodził.Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bis Re: Kupa smrodu IP: *.dekra.priv / 172.19.2.* 07.04.03, 12:12 Skoro wszyscy zgodnie kłamią, to nie jest takie ważne, jak było naprawdę, bo nawet w świetle tych fragmentarycznych wiadomości widać wyraźnie, że "reżim komunistyczny w walce o lepszy dostęp do żłobu rozpada się". ----------------------------------------------------------------- --------------- Gość portalu: Kleks napisał(a): > Jak widzimy, znajdujemy się w trudnym momencie tworzenia się > nowego porządku politycznego, kiedy potrzebne byłyby jakieś > decyzje, a tymczasem całe państwo zaczyna rozłazić się niczym > stare gacie, czego wymowną ilustracją jest wojna na donosy > między panem prezydentem i panem premierem. Układ zrodzony pod > okrągłym stołem najwyraźniej nie tylko doszczętnie zatruł > atmosferę w kraju, ale wreszcie i sam zaczyna się dusić od > smrodu swego rozkładu. W monstrualnej kupie, nazywanej elitą > polityczną, wiją się rozmaite tłuste robale, które dzięki > telewizyjnym kamerom możemy sobie wyrywkowo pooglądać bystrym > wzrokiem naturalisty. Do uprzątnięcia tej stajni Augiasza trzeba > by Heraklesowych sił, a niestety nie widać, by ktoś taki > nadchodził.Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś