3210start 15.01.07, 13:07 Może być ciekawie: www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=28104 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woda.woda Prawica zawsze dzieliła sie nacoraz mniejsze grupy 15.01.07, 13:11 a jak się scementowała, to tylko po to, aby się znowu dzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro1 Czyli partia przegranych ? 15.01.07, 13:18 Gdyby do tego doszło wówczas nowa partia wyssałaby światlejszych PiSowców i bardziej konserwatywnych PO'wców. PiS stałby się zlewiskiem populizmu i ciemnoty, a PO przesunęłoby się w kierunku LiD. Ale nie zmieniłoby to znacząco układu sił. Nadal obie frakcje trzymałyby po połowie elektoratów :) Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Czyli partia przegranych ? 15.01.07, 13:24 bliżej LiD ;))))) tej , która tez prawdopodobnie bedzie pączkować :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro1 Re: Czyli partia przegranych ? 15.01.07, 13:34 camille_pissarro napisał: > bliżej LiD ;))))) No to bliżej temu co z dzisiejszego LiD wypączkuje. W Polsce jak w każdym kraju część ludzi opowiada za zwiększeniem pomocy socjalnej (a co za tym idzie podniesieniem podatków), a część za obniżeniem podatków (a co za tym idzie zmniejszeniem pomocy socjalnej). Część pragnie państwa neutralnego światopoglądowo, a inni chcą aby państwo realizowało przykazania religijne. etc... etc... Każda partia musi jakoś określić swój stosunek do tych podstawowych spraw, co przesądzi o wielkości poparcia jakie może uzyskać. IMHO w Polsce jak w każdym normalnym kraju dochodzimy do podziałów fifty-fifty z małą przewagą tego co akurat jest en vogue. Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: Prawica zawsze dzieliła sie nacoraz mniejsze 15.01.07, 13:19 "Same shit - new wrapping" (kojarzy mi się co prawda, z jakąś reklamą chipsów , ale tu pasuje jak ulał) Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro lepiej sie zajmij kondycja aktualnej lewicy:)) 15.01.07, 13:22 tu nie oczywista problemu z podziałami , jest pelna zgodność i jednomyślność jak w Korei Północnej u King Dzong Ill'a ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda zajmuję się tym, czym sama chcę 15.01.07, 13:27 Podobnie sama wybieram osoby, od których przyjmuję rady. Ty do nich nie nalezysz. Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong To normalne u prawoskrętnych. 15.01.07, 13:28 Zawsze można zachować się jak szczur (z całym szacunkiem dla tych niezwykle inteligentnych zwierząt!). Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: To normalne u prawoskrętnych. 15.01.07, 14:10 wymozdznie totalne ,a z kim ta partia bedzie rzadzic ??? to politykierstwo ,panie i nic wiecej ,,,a program jakis sie skreci Polacy czekaja na przyjscie mesjasza ale poki co mnoza partie :o Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Mnie się to podoba 15.01.07, 14:10 O przyszłość platformy pod Zdrojewskim i Tuskiem jestem dziwnie spokojny. Ale oddzielenie się tej "bardziej przyzwoitej prawicy" od nawalonych kaczystów jest godne pochwały. Co nie umniejsza mojego poparcia dla nowej ordynacji wyborczej, która bedzie wybierała ludzi, a nie partyjną zakamuflowaną swołocz złożoną z k.urwiarzy, złodziei, kryminalistów i pedofilów. Odpowiedz Link Zgłoś