mysz_polna5 15.01.07, 13:33 do wszystkich, a nie tylko do'fachowcow' gesto produkujacych sie na tym forum. Co to znaczy 'porzadny' eSBek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nonno1 Re: Ja takich nie spotkałem, ale 15.01.07, 13:36 nie spotkałem też porządnych elperaków, pisowców i lepperowców. Widocznie porządność jest rzadkim zjawiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Taki SBek, który zapisał sie do PiSu 15.01.07, 13:40 to przeciez jasne jak samo dobro Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 13:41 mysz_polna5 napisała: > do wszystkich, a nie tylko do'fachowcow' gesto produkujacych sie na tym forum. > > Co to znaczy 'porzadny' eSBek? To taki SBek, z którym porzadny demokrata.pl umawia się dziś na wódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: Czyli kto? 15.01.07, 13:50 byli sbecy obecnie czlonkowie pis i samoobory, i jeszcze byli zomowcy i kapusie sb. pelno ich w pisie. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Czyli kto? 15.01.07, 13:58 kolor napisał: > byli sbecy obecnie czlonkowie pis i samoobory, i jeszcze byli zomowcy i kapusie > sb. pelno ich w pisie. *************************************************************** Czy mozesz to potwierdzic jakims konkretem? Czy tez tak sobie walnales ... jak krowa na pastwisku. Sorry, to jest porzadna lista , a nie pastwisko! Odpowiedz Link Zgłoś
pandada poszukaj sobie polna czy też pastewna 15.01.07, 17:13 wśród radnych PiS. Coś o tym już było na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: poszukaj sobie polna czy też pastewna 15.01.07, 17:19 pandada napisał: > wśród radnych PiS. Coś o tym już było na forum. ******************************************************************************** Czy ja zaczelam rozmowe z toba od wymyslania ci 'porzadny' czlowieku :))))))))))))))? Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa a może śmieciu jakieś przykłady podasz 15.01.07, 17:29 gdzie się się rodza takie mendy jak ty? kolor napisał: > byli sbecy obecnie czlonkowie pis i samoobory, i jeszcze byli zomowcy i kapusie > > sb. pelno ich w pisie. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: A ten drugi? ...... Który drugi? 15.01.07, 13:58 To taki SBek, z którym porzadny demokrata.pl umawia się dziś na wódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: A ten drugi? ...... Który drugi? 15.01.07, 14:05 woda.woda napisała: > To taki SBek, z którym porzadny demokrata.pl umawia się dziś na wódkę. Pytanie było o charakterystykę a nie nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda OK 15.01.07, 14:08 > > To taki SBek, z którym porzadny demokrata.pl umawia się dziś na wódkę. > > Pytanie było o charakterystykę a nie nazwiska. > Równie prawdziwe będzie więc zdanie: To taki SBek, z którym porzadny UPRowiec umawia się dziś na wódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Kiszczak nigdy nie był oficerem SB :) 15.01.07, 14:01 hihiro1 napisała: > Pisz na temat Był oficerem kontrwywiadu wojskowego i szefem MSW odpowiedzialnym za SBecję. Ok nie był SBekiem tylko NadeSBekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 13:47 mysz_polna5 napisała: > do wszystkich, a nie tylko do'fachowcow' gesto produkujacych sie na tym forum. > Co to znaczy 'porzadny' eSBek? ********************************************************* Prosze sie nie wstydzic i, prosze o wiecej szczerych odpowiedzi. Za szczerosc do wiezienia sie nie idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Myszko, to moze taki esbek 15.01.07, 13:53 co falszowal papiery na niewinnych ludzi? Na taka Niezabitowska, Wielgusa albo Czajkowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Pisarz taki! 15.01.07, 13:54 Nie bil, nie nagabywal, tylko sobie pisal cichutko, co mu tam w duszy zagralo! Taki mistrz przypadkow i zbiegow okolicznosci? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Myszko, to moze taki esbek 15.01.07, 14:05 frau_pranajtis napisała: > co falszowal papiery na niewinnych ludzi? > Na taka Niezabitowska, Wielgusa albo Czajkowskiego? **************************************************** Chyba sobie chrzakne hmmm, a potem filozoficznie dodam: 'porzdnosc' nie jedno ma imie :)))))))! Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro1 Może... 15.01.07, 13:48 taki który wykonywał swoją prace bez nękania Polaków ? Pamiętaj, ze SB w tamtych czasach pełniła rolę podobną do dzisiejszego ABW. Poza inwigilacją opozycji i kościoła zajmowali się również zwyczajnymi sprawami związanymi z bezpieczeństwem państwa, przestępstwami gospodarczymi, etc... Nie znam żadnego SBeka ale z samego rachunku prawdopodobieństwa wynika, że jakaś ich część (nie wiem jaka) nie ma na sumieniu większej przewiny niż konformizm lub naiwność. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Może... 15.01.07, 13:55 porzadni SB- cy wspolpracowali tylko z porzadnymi ksiezmi i biskupami Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa dobre 15.01.07, 17:30 a tee informacje to gdzie wyczytałeś, w GW? SB to taka ABW - niezłe naprawdę. Ale macie głowy wyprane. hihiro1 napisała: > taki który wykonywał swoją prace bez nękania Polaków ? > > Pamiętaj, ze SB w tamtych czasach pełniła rolę podobną do dzisiejszego ABW. Poz > a > inwigilacją opozycji i kościoła zajmowali się również zwyczajnymi sprawami > związanymi z bezpieczeństwem państwa, przestępstwami gospodarczymi, etc... > > Nie znam żadnego SBeka ale z samego rachunku prawdopodobieństwa wynika, że jaka > ś > ich część (nie wiem jaka) nie ma na sumieniu większej przewiny niż konformizm > lub naiwność. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 13:52 taki który działał tylko wywiadzie zajmując się nie Polakami (zdaje się Olejniczak taki przykłafd właśnie podał - wywiad, niestety żadnego innego nie chciało mu się podać) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 13:53 pracując w wywiadzie sproawdził do ojczyzny na przykład kopię receptury nowoczesneggo leku z USa powiedzmy Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 14:14 już tam Kazimierz Ujazdowski z Olejniczakiem wszystkich porządnych znajdą... Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 13:52 to ten, który potwierdza, iz lojalka Jarosława Mądrego została sfałszowana, a sypie Kuronia Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 14:02 mysz_polna5 napisała: > do wszystkich, a nie tylko do'fachowcow' gesto produkujacych sie na tym forum. > > Co to znaczy 'porzadny' eSBek? To taki, który popierał kandydaturę Marcinkiewicza w wyborach na prezydenta Warszawy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Qrde, az boje sie zapytac. Czyzby pan Olejniczk 15.01.07, 14:13 konfabulowal, mowiac: "w SB pracowalo wielu porzadnych ludzi"? Gdzie ci eSBecy prawdziwi tacy, orly, sokoly, herosy? No gdzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee? Pomozcie, jestem tu nowa :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Qrde, az boje sie zapytac. Czyzby pan Olejnic 15.01.07, 15:18 To mniej więcej tak jak prawdomówny Jarosław Kaczyński albo uczciwa Renata Beger. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Qrde, az boje sie zapytac. Czyzby pan Olejnic 15.01.07, 16:21 alistair-p napisał: > To mniej więcej tak jak prawdomówny Jarosław Kaczyński albo uczciwa Renata Bege > r. ************************************************************* Uprzejmie prosze trzymac sie tematu i odpowiedziec na pytanie ... proste. Cicho wszedzie, glucho wszedzie co z 'porzadnymi' eSBekami bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Qrde, az boje sie zapytac. Czyzby pan Olejnic 15.01.07, 16:30 Pomysl troszkę,to nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Porządny eSBek to ktoś 15.01.07, 16:30 kto rzetelnie wykonywal powierzone obowiazki w przekonaniu, ze dobrze służy panstwu i narodowi polskiemu nikt mu nie wytłumaczył, że SB tak naprawde ma moc niszczycielską, sam zaś byl za głupi by to dostrzec sumienie mial czyste, zatem byl porządny :) Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto P.S Porządny eSBek to ktoś 15.01.07, 16:33 kto na pewno nie będzie miał pretensji za to, ze zredukuja mu emeryturę, teraz, gdy już wie, że źle robił. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 16:41 "Porzadny eSBek to antynomia.... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 16:47 > "Porzadny eSBek to antynomia.... Coś tak jak inteligentny forumowicz? Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 17:21 p.smerf napisał: > > "Porzadny eSBek to antynomia.... > > Coś tak jak inteligentny forumowicz? L. Porzadny esbek to antynomia, bo nie ma wyjatkow.... Natomiast z forumowiczami to bardzo roznie bywa.... Jeszcze jakies pytanie ? J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
asso1 Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 16:50 lauriane napisał: > "Porzadny eSBek to antynomia.... > J.C. Podobnie jak mądra mysz. Odpowiedz Link Zgłoś
nautilus.pompilius Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 16:46 Pytanie powinno zostać skierowane do Olejniczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Myszko, oni nie lubia prostych pytan :-) 15.01.07, 17:05 frau_pranajtis napisała: > ******************************************************* Wlasnie prostych! Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 17:03 > Co to znaczy 'porzadny' eSBek? Otóż porządny eSBek to samo co porządny funkcjonariusz CIA, Mosadu, GRU, Abwery, Securidade, M5 i 6 , BND oraz kilku setek innych, aktualnych i minionych i to zacznając od jaskiniowców. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis CIA i MOSAD sa organami obych panstw? 15.01.07, 17:07 A to ci nopwosc? Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: CIA i MOSAD sa organami obych panstw? 15.01.07, 17:16 Są organami wywiadu i kontrwywiadu, które ma każde państwo. I żadna z tych służb nie zajmuje się rozpylaniem perfum. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 17:15 p.smerf napisał: > > Co to znaczy 'porzadny' eSBek? > Otóż porządny eSBek to samo co porządny funkcjonariusz CIA, Mosadu, GRU, Abwery > , > Securidade, M5 i 6 , BND oraz kilku setek innych, aktualnych i minionych i to > zacznając od jaskiniowców. ********************************************************* Papciu, mylisz pojecia, tak moim skromnym zdaniem uwazam. Gdyby Polska byla w pelni krajem suwerennym i niepodleglym, moznaby porownywac eSBecje z wymienionymi przez ciebie sluzbami. To normalne, ze takie sluzby istnialy, istnieja i istniec beda. Sa niezbedne dla normalnego funkcjonowania panstwa. Pod warunkiem, ze kraj jest taki ... o jakim ja sobie gdybnelam na wstepie. Czy taka byla Polska wtedy, gdy UBecja, czy eSBecja wykonywala swoje obowiazki? Bo tu lezy pies pogrzebany. ps. jezeli eSBek wspolpracowal np z Solidarnoscia, to byl 'nieporzadnym' eSBekiem i ... odwrotnie. Wiec Olejniczak pieprzy jak potluczony, albo sam nie wie, co mowi. Pewnie jedno i drugie:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 17:22 A to ja Ci opowiem historyjkę wcale nie taką nieprawdopodobną. Wyobraź sobie, że następne wybory bezwzględnie wygrywa Samoobrona. Ma większość w Sejmie i Senacie. Podejmuje więc uchwałę, że działania policji w czasie likwidowania lepperowskich blokad były nielegalne i inspirowane przez rząd będący pod wpływem. W związku z tym, wszystkich biorących w tych akcjach policjantów należy zwolnić ze służby, zdegradować i odebrać im emerytury. Podoba Ci się? Oraz pytanie dodatkowe: co to jest kraj suwerenny? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 17:39 p.smerf napisał: > A to ja Ci opowiem historyjkę wcale nie taką nieprawdopodobną. Wyobraź sobie, ż > e > następne wybory bezwzględnie wygrywa Samoobrona. Ma większość w Sejmie i > Senacie. Podejmuje więc uchwałę, że działania policji w czasie likwidowania > lepperowskich blokad były nielegalne i inspirowane przez rząd będący pod > wpływem. W związku z tym, wszystkich biorących w tych akcjach policjantów > należy zwolnić ze służby, zdegradować i odebrać im emerytury. > Podoba Ci się? > Oraz pytanie dodatkowe: co to jest kraj suwerenny? ******************************************************************************** Oczywiscie papciu, ze mnie sie nie podoba. Fantazja cie poniosla z tym Lepperem, ale niech tam. Nie rozumioem, co znaczy 'rzad bedacy pod wplywem'? Poza tym, wtedy gdy Lepper urzadzal swoje 'wysypki' panstwo juz bylo suwerenne, i ciagle jest! Suwerenny kraj, to niezaleznosc od wladzy panstwowej od innego panstwa. Jest to kraj niepodlegly. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 17:46 > Suwerenny kraj, to niezaleznosc od wladzy panstwowej od innego panstwa. Jest to > kraj niepodlegly. Chciałbym przypomnieć, że PRL nie była jakąś cudaczną nieuznawaną satrapią. PRL był uznawany jako podmiot prawa międzynarodowego. Posiadał swoje przedstawicielstwa w większości krajów, brał udział w pracach ONZ itd, itd. A jako taki miał swoją armią, policję, wywiad, kontrwywiad. Czy był to kraj moich marzeń? Oczywiście, że nie. I bardzo nad tym bolałem. Ale twierdzenie, że taki kraj nie miał prawa mieć takich czy innych służb, to chyba nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 17:54 p.smerf napisał: > Chciałbym przypomnieć, że PRL nie była jakąś cudaczną nieuznawaną satrapią. PRL > był uznawany jako podmiot prawa międzynarodowego. Posiadał swoje > przedstawicielstwa w większości krajów, brał udział w pracach ONZ itd, itd. A > jako taki miał swoją armią, policję, wywiad, kontrwywiad. > Czy był to kraj moich marzeń? Oczywiście, że nie. I bardzo nad tym bolałem. Ale > twierdzenie, że taki kraj nie miał prawa mieć takich czy innych służb, to chyba > nieporozumienie. **************************************************************************** Czy ja gdzies napisalam, ze nie mial prawa miec swoich sluzb? Nie przypominam tego sobie. Zapytalam tylko, co to znaczy 'porzadny eSBek', i odpowiedzi nie uslyszalam. Pewnie musze bezposrednio napisac do Olejnika. Boszszszszeeeeeeeeeeeeeee, ale on taki glupawy ... jest! Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 17:25 p.smerf napisał: > > Co to znaczy 'porzadny' eSBek? > > Otóż porządny eSBek to samo co porządny funkcjonariusz CIA, Mosadu, GRU, Abwery > , > Securidade, M5 i 6 , BND oraz kilku setek innych, aktualnych i minionych i to > zacznając od jaskiniowców. L. I tak jak wspomnialem wyzej o inteligentnych forumowiczach..... Popierzenie historii z po..iem geografii..... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 18:09 Nie tylko tepy, ale rznie glupa. Jesli nie widzisz roznicy miedzy panstwem demokratycznym a rezymem czy dyktatura, to po czorta zabierasz glos w sprawie sluzb specjalnych tych panstw? Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 17:03 to ktoś taki, o ktorym sam niejaki nadredaktor raczył publicznie stwierdzić "to człowiek honoru". Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis On mowil o tym najporzadniejszym z porzadnych :-) 15.01.07, 17:08 Odpowiedz Link Zgłoś
pis_blues Co to znaczy 'porzadny' eSBek? 15.01.07, 17:24 Mniej więcej tyle co: Kaźmierkiewicz - 'Prezydent Warszawy', Skrzypek 'Najwyższy fachowiec' w NBP, Jaruś -'prawdziwy mężczyzna', Lesio -'Głowa' Państwa..... mysz_polna5 napisała: > Co to znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Mam pytanie ... proste :) 15.01.07, 21:23 A moze na moje proste pytanie, tutaj znajdziemy choc czesciowa odpowiedz? www.youtube.com/watch?v=0esvAIAToCU Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 powiem uczenie: contradictio in adiecto 15.01.07, 21:53 PS a gdzie się podział wątek 'co to znaczy porządny PiSior'? czyżby ktoś usłyszał w nim coś niestosownego?? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: powiem uczenie: contradictio in adiecto 15.01.07, 23:11 tymon99 napisał: > PS a gdzie się podział wątek 'co to znaczy porządny PiSior'? czyżby ktoś > usłyszał w nim coś niestosownego?? ************************************************************************ Poszedl pasc sie na osla.IZa duzo w nim bylo seksu:))))))))))))))))))))))) Ja uczenie przetlumacze tytul: dosl. sprzecznosc w okresleniu, czyli: kwadratowe kolo, albo bezdzietna matka, albo jajeczko lekko nieswieze, albo ... sam sobie dopisz wiecej. Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: powiem uczenie: contradictio in adiecto 16.01.07, 08:32 mysz_polna5 napisała: > Poszedl pasc sie na osla.IZa duzo w nim bylo seksu:))))))))))))))))))))))) dzięki. tyle to już za dużo?? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Mam pytanie ... proste :) 16.01.07, 02:52 mysz_polna5 napisała: > do wszystkich, a nie tylko do'fachowcow' gesto produkujacych sie na tym forum. > Co to znaczy 'porzadny' eSBek? *********************************************** Przenosze na pierwsza strone. Prosze jutro nie zaniedbywac tej listy, moze rozwiazemy te zagadke? Odpowiedz Link Zgłoś