Dodaj do ulubionych

Mirosława Garlickiego znam z jak najlepszej strony

14.02.07, 18:03
... w 2003 roku operował w klinice MSWiA ciotkę - do dziś żyje ona i cieszy
się dobrym zdrowiem, dziekując Doktorowi za tamtą operację.
Posiadanie dużej ilości koniaków czy zbudowanie ładnego domu nie moga być
jeszcze dowodami przestępstwa, myśląc w ten sposób, należałoby zamknąć z 20%
Polaków, w tym mnie.
I jeszcze jedno - nawet jeśli dowody przeciwko Garlickiemu są mocne, nic nie
uprawniało CBA do zorganizowania takiej szopki przy zatrzymaniu lekarza.
Pomijam już fakt, że wzbudziło to zaniepokojenie pacjentów z Wołoskiej, że
nie będzie miał kto ich operować (na szczęście przyjeżdża z Wiednia doktor
Ehrlich) - po prostu po raz kolejny PiS mydli Polakom oczy jak bardzo
jest "stanowcze" w walce z rzekomym układem...
Obserwuj wątek
    • incognitto ciotka pewnie nie musiała sprzedac krowy 14.02.07, 18:07

żeby mieć na łapówke
      • emerytka2006 nie, doktor operował za darmo. 14.02.07, 18:08

• dandelion Re: Mirosława Garlickiego znam z jak najlepszej s 14.02.07, 18:11
      To nie PiS zatrzymalo tego Pana tylko prokuratura. Oj widze,ze kolega ma jakies
      podswiadome wspomnienia z okresu komuny.Jak kogos uwiezili to wiadomo kto,
      wtedy nie bylo watpliwosci. No i jeszcze byly wyroki bez sadzenia i prawa do
      adwokata.
      • indris Zatrzymania dokonała ABW 14.02.07, 18:18
        A jej szefem jest Mariusz Kamiński, bardzo aktywny działacz PiS. Relacji ABW do
        prokuratury dokładnie nie znam, ale prokuratura podlega min. Ziobro z PiS, a
        nie krasnoludkom.
        • krwawy.zenek Nie rozróżniasz ABW od CBA? 14.02.07, 18:34
          Gdzie spędzileś ostatni rok? Na bezludnej wyspie bez prasy? Jeżeli nie wiesz,
          że to robota CBA, to nie uchwyciłeś zasadniczego uzasadnienia dzisiejszej
          szopki.
          • indris Re: Nie rozróżniasz ABW od CBA? 14.02.07, 20:00
            Sorry. Rozróżniam, czego dowodem jest to, ze znam nazwisko szefa CBA. Dlaczego
            wstukałem ABW, naprawdę nie wiem.
    • kura56 z tej samej co Wolińską-Brus? 14.02.07, 18:12
    • my.uczennice.vii.liceum2 tu masz stara krotki komentarz 14.02.07, 18:14
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57337660&a=57339795
    • prof_dr_hab Grzegorza Piotrowskiego tez znasz 14.02.07, 18:14
      z jak najlepszej strony? Mily dla kotow i psow? Swietne piora? Blyskotliwy? Ale
      to przeciez Twoja ekipa. Mirka Milewskiego tez pewnie z jak najlepszej strony
      znasz. A Berie z jak najlepszej strony tez znalas?
    • adalberto3 Stary Garlicki byl ortopeda ? To chyba .. 14.02.07, 18:16
      .. ta rodzina. Przypuszczam, ze ktos potrzebowal wykazania sie sukcesem
      (Religa ?, Ziobro chyba w mniejszym stopniu), bo sprawa w takich przypadkach
      przewaznie jest duzo wczesniej znana.
      • krwawy.zenek Re: Stary Garlicki byl ortopeda ? To chyba .. 14.02.07, 18:35
        dalberto3 napisał:

> .. ta rodzina. Przypuszczam, ze ktos potrzebowal wykazania sie sukcesem

Kamiński. Pierwszy i chyba na długi czas jedyny "sukces" CBA.
    • kecawa Szanowna emerytka się myli 14.02.07, 18:18
      Szanowna emerytka się myli! To nie mydlenie oczu ale wyraźne sygnały , iż
      korupcja którą przesiąknięta była III RP się kończy! Nie ma świętych krów!
      Sygnał dla społeczeństwa musi być jednoznaczny!
      Niech Ci co biorą się boją i niech rośnie przeświadczenie iż łapówka jest
      naganna a nie jest przykładem życiowej zaradności!
      Spadek po rosyjskim a następnie sowieckim zaborcy jest ewidentny! Wiele pokoleń
      Polaków wychowanych zostało w atmosferze iż nie tylko brać ale i dawać wypada a
      nawet trzeba! Bieżąca walka z patologiami ma nie tylko na uwadze dobro nas w
      dniu dzisiejszym ale i w dniu jutrzejszym( pewnie ani ja ani emerytka nie
      doczekamy lecz chyba warto starać się o dobro narodu )

kecaw z radosnym kwa kwa
      • jdbad Re: Szanowna emerytka się myli 14.02.07, 18:20
        ' Spadek po rosyjskim a następnie sowieckim zaborcy jest ewidentny'
        Jak wnioskuję w zaborach austriackim i pruskim nie bierze nikt?
        • kura56 Garlicki do Warszawy 14.02.07, 18:24
          przybył z Krakowa, centuś jeden.
        • kecawa Re: Szanowna emerytka się myli 14.02.07, 18:26
          Proporce proporce !!Tej choroby nie da się wyplenić lecz ograniczyć trzeba!
          Każda przypadlości ma swoją genezę!

Historia est magistra vitae

kecaw z radosnym kwa kwa
    • drinzarch Re: Mirosława Garlickiego znam z jak najlepszej s 14.02.07, 18:24
      Moja mame operowal w 1999. Przypadek byl beznadziejny(75 lat) nikt nie chcial
      sie podjac. Doktor Garlicki- tak. Mama zyje do dzis i modli sie do niego. Nie
      chcial koniaku (Zna pani chirurga, ktoremu rece sie trzesa?)nie pije w ogole
      (pewnie dlatego te ilosci alkoholi na zdjeciu)
      Nie wzial centa. Chcielismy zaprosic go do Stanow, (w ramach wdziecznosci)
      wykrecil sie brakiem czasu. Wielki patriota. Moglby siedziec wszedzie- Polske
      uwazal za swoj obowiazek.
      Komu moglo zalezec na zniszczeniu wspanialego kardiologa? A co bedzie z jego
      pacjentami? Ma ich setki.
      • prof_dr_hab Minelo 8 lat. Wystarczy by sie 14.02.07, 18:28
        zdegenerowac. Wtedy byl pod okiem Dziatkowiaka i mial bat nad soba. Gdy ostal
        wolny pokazal kim jest. Ze tez takie debile jak ty najprostszych spraw nie
        rozumieja.
        • snajper55 Re: Minelo 8 lat. Wystarczy by sie 14.02.07, 20:05
          prof_dr_hab napisała:

> zdegenerowac. Wtedy byl pod okiem Dziatkowiaka i mial bat nad soba. Gdy ostal
          > wolny pokazal kim jest. Ze tez takie debile jak ty najprostszych spraw nie
          > rozumieja.

Leczył mnie w zeszłym roku. Nie zmienił się. Te oskarżenia są wyssane z palca.

S.
          • my.uczennice.vii.liceum2 Re: Minelo 8 lat. Wystarczy by sie 14.02.07, 20:12
            snajper55 napisał:
            > Te oskarżenia są wyssane z palca.

A skad ty to lewaczku wiesz przed werdyktem sądu?
            • snajper55 Re: Minelo 8 lat. Wystarczy by sie 14.02.07, 20:29
              my.uczennice.vii.liceum2 napisała:

> snajper55 napisał:
              > > Te oskarżenia są wyssane z palca.
              >
              > A skad ty to lewaczku wiesz przed werdyktem sądu?

Toz napisałem. Bo mnie leczył. Bo byłem u niego na oddziale. Bo oskarżenia są
              pozbawione sensu.

S.
              • nurni Re: Minelo 8 lat. Wystarczy by sie 14.02.07, 21:26
                snajper55 napisał:

> my.uczennice.vii.liceum2 napisała:
                >
                > > snajper55 napisał:
                > > > Te oskarżenia są wyssane z palca.
                > >
                > > A skad ty to lewaczku wiesz przed werdyktem sądu?
                >
                > Toz napisałem. Bo mnie leczył. Bo byłem u niego na oddziale. Bo oskarżenia są
                > pozbawione sensu.

K ...k... lba nie urwie.

Zglos sie na swiadka obrony, trzeba bedzie wiecej takich palantow by zrownowazyc te popiardywania na forum wobec zeznan zlozonych w postepowaniu przygotowawczym.
            • bubba49 Re:a skąd ziobro wie,a kamiński,sądu nie było 14.02.07, 20:44
              • krwawy.zenek Re:a skąd ziobro wie,a kamiński,sądu nie było 14.02.07, 20:50
                Na dnie flaszki siedział duszek i im powiedział.
      • kura56 Re: Mirosława Garlickiego znam z jak najlepszej s 14.02.07, 18:30
        Może bał się szanownej mamusi, a może wtedy jeszcze w ogóle czegoś się bał? Jak
        poszedł do Warszawy : na swoje", to poczuł się pewnie. To wszystko. Postanowił
        odkuć się za wszystkie czsy.
        • emerytka2006 mówicie jak byście znali Garlickiego co najmniej 14.02.07, 18:31
          ... 15 lat. O wszystkich nieznajomych wypowiadasz się z taką dozą pewności,
          Kuro?
          • kura56 a ty znasz Wolińską-Brus 14.02.07, 18:34
            osobiście,że tak jej bronisz, z taką pewnością?
            • snajper55 Re: a ty znasz Wolińską-Brus 14.02.07, 20:06
              kura56 napisała:

> osobiście,że tak jej bronisz, z taką pewnością?

Ja znam Garlickiego osoboście i w te brednie nie wierzę.

S.
      • anitka221 Re: Mirosława Garlickiego znam z jak najlepszej s 14.02.07, 18:35
        Z pewnoscia Pan G jest dobrym chirurgiem skoro tak dobrze operuje, ale to nie
        usprawiedliwia go wobec zarzutow jakie mu postawiono. A swiadkow bedzie chyba
        sporo i to ze szpitala. Za pewnie sie poczul, a czasy sie zmieniaja, nie
        przemyslal tego. Piszesz,ze wielki patriota .... hm.
        • kura56 Re: Mirosława Garlickiego znam z jak najlepszej s 14.02.07, 18:36
          i jeszce do tego wierzący. Uwierzył,że jest bezkarny.
        • wanda43 Re: Mirosława Garlickiego znam z jak najlepszej s 14.02.07, 18:49
          Ten zestaw w aparacie wladzy i ucisku znany jest ze stawiania falszywych zarzutow pierwszej lepszej osobie.Bywa,ze zarzutow wyssanych z palca i calkowicie wirtualnych.Gdyby za przyjmowanie koniakow i prezecikow, jako dowodow wdziecznosci zamykano,to miejsc w wiezieniach by zabraklo dla lekarzy. nauczycieli oraz urzednikow.
          • kura56 Re: Mirosława Garlickiego znam z jak najlepszej s 14.02.07, 19:06
            Pitolicie, Hipolicie.
            • wanda43 Re: Mirosława Garlickiego znam z jak najlepszej s 14.02.07, 19:13
              kuro,ja wiem,co mowie i na potwierdzenie mam dowody.
            • snajper55 Re: Mirosława Garlickiego znam z jak najlepszej s 14.02.07, 20:07
              kura56 napisała:

> Pitolicie, Hipolicie.

Wąsacz kiedy będzie miał proces ? Aresztowany, rzucony na glebę, zakuty. No i co ?

S.
            • krwawy.zenek Re: Mirosława Garlickiego znam z jak najlepszej s 14.02.07, 20:50
              kura56 napisała:

> Pitolicie, Hipolicie.

Już się argumenty skończyły?
    • flamengista to są kpiny 14.02.07, 18:52
      Bardzo prawdopodobne jest, że dr Garlicki brał w łapę, jak wielu lekarzy w
      Polsce. Owszem, to przykre. Facet był jeszcze na tyle naiwny, by część
      "podarków" trzymać w swoim domu, zamiast je zwyczajnie opchnąć. Stąd poszlaki
      które świadczą na jego niekorzyść.

Ale jeśli podejrzanego o łapownictwo wyprowadza się na oczach ciężko chorych
      pacjentów niczym Hannibala Lectera, a minister sprawiedliwości (sic!) na
      zwołanej ad hoc konferencji prasowej mówi:
      "Wiemy o kilkunastu tajemniczych zgonach w klinice, a w jednym przypadku mamy
      dowody, że mogło dojść do zabójstwa"
      to jest to żenada i kpina z praworządności.

Sama konstrukcja zdania "dowody, że mogło dojść do" jest z gruntu nielogiczna i
      wskazuje na słabe wykształcenie ministra Ziobry. Dowód to będzie, jak sąd uzna
      argumenty prokuratury. Na razie są pewne poszlaki, a tak ciężki zarzut nie można
      potwierdzić tylko na przypuszczeniach.

Oczywiście Garlicki może być winny, w tym i najpoważniejszych zarzutów. Może,
      ale nie musi. Ale po raz kolejny, gdy w rządzie dochodzi do poważnego kryzysu,
      odwraca się uwagę opinii publicznej kolejnym skandalem. A media to łykają, jak
      zwykle. Dla plebsu ten Garlicki jest już bez cienia wątpliwości winny! Łapownik
      i morderca - koniec, kropka.

I jeszcze owe nieszczęsne 30%. Przecież choroba serca to nie jest grypa czy
      odra, by wskaźnik wyzdrowienia sięgał 99,99% Jakoś tak sie składa, że to Religa,
      nie Ziobro jest ekspertem-kardiologiem. I skoro on mówi, że 30% w pewnych
      przypadkach jest możliwe, to mu wierzę.
      • kura56 To ,że w to trudno uwierzyć, to fakt 14.02.07, 19:10
        ale nie jest to niemożliwe. Sama znam przykład pewnego szefa kliniki
        torakochirurgii, który tak brał,ze w końcu koledzy postanowili mu w tym
        przeszkodzić. Potrafił zoperować zdrowego pacjenta, wmawiając mu uprzdnio
        nowotwór, aby tylko skasować swoje. Gość siedzi.
        • flamengista ja nie o wierzę piszę 14.02.07, 19:30
          Każdy z nas - obywateli demokratycznego kraju - może o zatrzymaniu Garlickiego
          myśleć, co chce. A także pisać o tym na tym forum.

Od ministra sprawiedliwości wypadało by jednak wymagać, by nie uprzedzał
          niezawisłych sądów w wydawaniu wyroków.

Dla mnie zarzut o łapownictwo wygląda na zasadny, o morderstwo - na naciągany.
          Oczywiście mogę się mylić. Bardzo się jednak martwię, bo minister Ziobro do
          błędów przyznać się nie potrafi. A jego ew. błędy mogą być bardzo kosztowne...
          • wanda43 Re: ja nie o wierzę piszę 14.02.07, 19:43
            Nie mylisz sie,masz racje.Mam identyczne odczucia.Co wiecej,w paplanie Ziobry nie wierze!
          • kura56 Re: ja nie o wierzę piszę 14.02.07, 19:55
            To znaczy, co? Ma milczeć do czasu wydania wyroku przez sąd?TAkiej argumentacji
            używali członkowie SLD złapani na gorącym uczynku. Pojawiał się zarzut
            korupcji, a premier mówił,że nia zdymisjonuje X, bo winny się człowiek staje po
            wydaniu prawomocnego wyroku sądu.
            • woda.woda A nie jest to prawda? 14.02.07, 19:56
              kura56 napisała:

bo winny się człowiek staje po
              >
              > wydaniu prawomocnego wyroku sądu.
              • kura56 Re: A nie jest to prawda? 14.02.07, 20:09
                Nie. Nie jest.
                • woda.woda Dlaczego nie jest? 14.02.07, 20:27
                • krwawy.zenek Re: A nie jest to prawda? 14.02.07, 20:47
                  Jeszcze sie w szkole nie uczyłeś o domniemaniu niewinności? A może na wagarach
                  byłeś? Tak czy inaczej - dużo jeszcze nauki przed tobą.
            • krwawy.zenek Re: ja nie o wierzę piszę 14.02.07, 19:56
              kura56 napisała:

> To znaczy, co? Ma milczeć do czasu wydania wyroku przez sąd?

Niekoniecznie.
              Dowiedz się, jak takie sytuacje wyglądają w krajach cywilizowanych, potem wróc
              na forum.
              • kura56 Re: ja nie o wierzę piszę 14.02.07, 20:10
                A ty jakie masz doświadczenia z tych " krajów cywilizowanych", że się tak
                wymądrzasz?
                • krwawy.zenek Re: ja nie o wierzę piszę 14.02.07, 20:46
                  W kraju cywilowanym podobne zachowanie, jak dzisiejsze Ziobry, byłoby nie tylko
                  niemożliwe, ale i niewyobrażalne.
                  Wyobraź sobie, że poza twoim grajdołem istnieje jakiś świat.
            • flamengista dlaczego od razu milczeć? 14.02.07, 20:48
              Jako minister sprawiedliwości - mógł powiedzieć że CBA dokonało zatrzymania, a
              prokuratura postawiła zarzuty. Kropka. Pozostałe komentarze są na razie zwykłym
              chciejstwem Ziobry, który w ten sposób próbuje manipulować opinią publiczną. I
              to właśnie krytykuję.

Nie porównuj też sytuacji obecnej z SLD. Nie dam się wrobić w obrońcę
              postkomunistów;) W dodatku Dr Garlicki powędrował do aresztu - nie siedzi dalej
              w szpitalu [i słusznie, bo była obawa mataczenia]. Więc to porównanie jest
              bezzasadne.
              • wanda43 Re: dlaczego od razu milczeć? 14.02.07, 21:12
                > Pozostałe komentarze są na razie zwykłym
                chciejstwem Ziobry, który w ten sposób próbuje manipulować opinią publiczną.

Malo chciejstwem.W apartacie wladzy i ucisku,czyli w policji, prokuraturze i nie tylko placi sie za wyniki,jest wielu wazeliniarzy nadgorliwcow,dla ktorych slowo szefa jest rozkazem i zrobia wszystko,byle sie przypodobac.Od 2000r w organach obowiazuje zasada - winien nie winien,siedziec powinien.Paplaniem Ziobro wplywa na dzialalnosc niby niezaleznych prokuratorow i sadow.
      • krwawy.zenek flamengista, masz rację 14.02.07, 19:26
    • rydzyk_smigly W sprawę Samsona też nikt nie wierzył, 14.02.07, 20:10
      zaś gawiedź szopki lubi. Zagraniczne koniaki w szczególności, w sytuacji gdy
      zalewa sie płynem rakietowym z czerwoną kartką.

Oddzieliłbym celową szopkę obliczoną na pokazanie bezwzględności CBA (w końcu
      miliony z naszej kiesy na tę firmę poszły) i przykrycie dornowo-kaczorowego
      konfliktu od aresztowania pod 20 zarzutami.
      Czasy się zmieniają, ludzie wraz z nimi. Okazja nie musi, ale może czynić
      złodzieja.
      • kura56 Re: W sprawę Samsona też nikt nie wierzył, 14.02.07, 20:12
        Ałtorytety oralne nawet konferencję prasową zołały. Pamiętacie?
      • krwawy.zenek To nie jest kwestia wiary 14.02.07, 20:49
        Minister sobie może wierzyć w co chce, ale obowiązuje go prawo.
      • flamengista jest zasadnicza różnica 14.02.07, 20:51
        Tam były:
        - zdjęcia, które pokazały media;
        - częściowe potwierdzenie zarzutów przez oskarżonego ("nietypowa kuracja -
        leczenie z autyzmu").

Na podstawie tych faktów można było z pewnością stwierdzić, że Samson w
        najlepszym wypadku postępował nieetycznie. W najgorszym - był pedofilem.

Tu na razie tak twardych dowodów nie widzimy, co nie znaczy że się nie pojawią.
        Moim zdaniem kwestia łapownictwa jest wielce prawdopodobna, o czym świadczą
        pośrednio nagromadzone "podarki" w domu Garclickiego.

A sprawa morderstwa wygląda na razie niewiarygodnie.
    • devegas Re: Mirosława Garlickiego znam z jak najlepszej s 14.02.07, 20:13
      To wszystko wygląda trochę tak jakby ktoś chciał wrobić doktora w tę korupcję.
      Może być zazdrość innych lekarzy, może być zemsta itp.
      Pamiętacie niedawno był taki przypadek że aresztowano innego bodajże też kardiochirurga, ordynatora pod zarzutem korupcji. Okazało się że wrobił go inny lekarz z jego zespołu bo chciał zająć jego pozycję. Zorganizował razem z policją prowokację i gościa zaaresztowali. Jak sprawa się później wyjaśniła to ordynator był zupełnie niewinny a prowokacja też była silnie naciągana.
      Ciekawe jak tutaj się to rozwinie bo jakoś wszystko to przesadnie horrorem zajeżdża.
      • rydzyk_smigly Re: Mirosława Garlickiego znam z jak najlepszej s 14.02.07, 20:22
        Jeśli jest niewinny to go puszczą i przeproszą zaś ewentualna afera może być
        gwożdziem do pisowskiej trumny. Ale, mimo tzw. "IV RP" nie jesteśmy
        bantustanem. Ale ze względu na to,że nie jesteśmy bantustanem nie stawia się u
        nas zarzutów wyssanych kompletnie z palca.
        • kura56 Re: Mirosława Garlickiego znam z jak najlepszej s 14.02.07, 20:30
          Oj rozmarzyłeś się... A co będzie jak afera okaże się rozwojowa?
          • rydzyk_smigly Re: Mirosława Garlickiego znam z jak najlepszej s 14.02.07, 20:31
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57340718&a=57348343
        • snajper55 Re: Mirosława Garlickiego znam z jak najlepszej s 14.02.07, 20:30
          rydzyk_smigly napisała:

> Jeśli jest niewinny to go puszczą i przeproszą

Wąsacza przeprosili ???

> Ale ze względu na to,że nie jesteśmy bantustanem nie stawia się u
          > nas zarzutów wyssanych kompletnie z palca.

W takim razie jesteśmy bantustanem.

S.
      • kura56 Re: Mirosława Garlickiego znam z jak najlepszej s 14.02.07, 20:25
        Tak tylko,ze to co ty mówisz zdarza się wtedy, gdy gość ma dobrą opinię u
        kolegów i pacjentów. Znam przykład lekarza, na którego mąż kochanki , adwokat,
        napuścił interwencję Polsatu. Szybko okazało się,ze to prowokacja iteraz
        mecenas ma problem. Podobnie było z kardiologiem z Białegostoku. Też go
        pacjenci chwalili inie dlatego, ze taki fachowiec, ale fachowiec i uczciwy. Też
        padł ofiarą prowokacji. Ale w takich przypadkach od razu pojawiają się
        jednoznaczne opinie środowiska. Ten Garlicki widać tak był znielubiany wśród
        swoich, że wszyscy go mieli dość.
        • devegas Re: Mirosława Garlickiego znam z jak najlepszej s 14.02.07, 21:27
          kura56 napisała:

> Tak tylko,ze to co ty mówisz zdarza się wtedy, gdy gość ma dobrą opinię u
          > kolegów i pacjentów. Znam przykład lekarza, na którego mąż kochanki , adwokat,
          > napuścił interwencję Polsatu. Szybko okazało się,ze to prowokacja iteraz
          > mecenas ma problem. Podobnie było z kardiologiem z Białegostoku. Też go
          > pacjenci chwalili inie dlatego, ze taki fachowiec, ale fachowiec i uczciwy. Też
          >
          > padł ofiarą prowokacji. Ale w takich przypadkach od razu pojawiają się
          > jednoznaczne opinie środowiska. Ten Garlicki widać tak był znielubiany wśród
          > swoich, że wszyscy go mieli dość.

Właśnie słyszałem w TV że to kilku lekarzy ze szpitala MSWiA zgłosiło się do CBA aby donieść na GArlickiego co wielce uprawdopodobnia moją hipotezę o zemscie albo chęci odsunięcia doktora od władzy w szpitalu.
          A zła opinia o doktorze wcale nie świadczy że od razu musi być złodziej i morderca.
          Na miejscu CBA sprawdziłbym również wiarygodność tych donosicieli bo sprawa
          może być na prawdę rozwojowa alb w kierunku dla CBA kompromitującym.
    • rydzyk_smigly Pisiorowa rura mięknie 14.02.07, 20:30
      Dr Garlicki ma zarzut ''zamiaru ewentualnego'', a nie zabójstwa z premedytacją.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3919539.html
      • woda.woda Czyli nie jest już mordercą? 14.02.07, 20:32
        • rydzyk_smigly A ktoś go tak nazwał, nie mówię o FK? 14.02.07, 20:36
          Słyszałem o bezwględnym, cynicznym łapówkarzu.
          • woda.woda Nazwano go "zabójcą" 14.02.07, 20:39
            "- Mirosław Garlicki kardiochirurg z Centralnego Szpitala Klinicznego MSWiA
            zatrzymany w poniedziałek jest bezwzględnym i cynicznym łapówkarzem. Wiadomo o
            kilkunastu tajemniczych zgonach, do których doszło w szpitalu. Mirosławowi
            Garlickiemu postawiono 20 zarzutów, w tym zarzut zabójstwa - ogłosił na
            specjalnej konferencji minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro."

O ile dobrze rozumiem.

Co tu przerobiono na "mordercę".
            • rydzyk_smigly Miła Wodo, 14.02.07, 20:46
              "Prokuratura nie zarzuca lekarzowi zabójstwa z premedytacją, tylko "zamiar
              ewentualny", czyli doprowadzenie do sytuacji, w której należy się liczyć ze
              śmiercią"

Jeśli to udowodnią w sądzie to może być 5, 10 lat zamiast dożywocia. Nie wiem
              ile przewiduje KK. W cytowanym przez Ciebie tekście jest mowa "Wiadomo o
              > kilkunastu tajemniczych zgonach, do których doszło w szpitalu", co nie jest
              równoznaczne ze wskazaniem palcem - oto morderca. Nie jestem ani w milimetrze
              fanem tego układu politycznego, ale staram się zachowywać zdrowy rozsądek.
              Na razie są zarzuty, sąd aresztował pana G.
              • krwawy.zenek Re: Miła Wodo, 14.02.07, 20:49
                rydzyk_smigly napisała:

> "Prokuratura nie zarzuca lekarzowi zabójstwa z premedytacją, tylko "zamiar
                > ewentualny", czyli doprowadzenie do sytuacji, w której należy się liczyć ze
                > śmiercią"
                >
                > Jeśli to udowodnią w sądzie to może być 5, 10 lat zamiast dożywocia.

Dolna granica przy zabójstwie to 8 lat.

• woda.woda No właśnie ... 14.02.07, 20:50
                Ja się na tym kompletnie nie znam i dlatego pytam, czy w świetle tego, co wyżej
                napisałeś (jak brzmi zarzut) dalej jest zabójcą?
                Choć, oczywiście wiem, że to osądzi sąd.

Może głpio pytam, wybacz :)
                • krwawy.zenek Re: No właśnie ... 14.02.07, 20:54
                  woda.woda napisała:

> Ja się na tym kompletnie nie znam i dlatego pytam, czy w świetle tego, co
                  wyżej
                  >
                  > napisałeś (jak brzmi zarzut) dalej jest zabójcą?

Zabójstwo to umyślne spowodowanie śmierci człowieka.
                  Umyśłnośc to zamiar bezpośredni lub ewentualny.
                  Jak z tego wynika zarzut ma z art. 148 par. 1 k.k. - zabójstwo w "typie
                  podstawowym".

• woda.woda Dzięki. 14.02.07, 21:10
                • rydzyk_smigly Zenek mnie uprzedził, 14.02.07, 21:18
                  ale z pewnością art. 148, §2 pkt 3. Jeśli tak - to jest zabójcą.

Przestępstwa przeciwko życiu i zdrowiu
                  Art. 148. § 1. Kto zabija człowieka, podlega karze pozbawienia wolności na czas
                  nie krótszy od lat 8, karze 25 lat pozbawienia wolności albo karze dożywotniego
                  pozbawienia wolności.
                  § 2. Kto zabija człowieka:
                  1) ze szczególnym okrucieństwem,
                  2) w związku z wzięciem zakładnika, zgwałceniem albo rozbojem,
                  3) w wyniku motywacji zasługującej na szczególne potępienie,
                  4) z użyciem broni palnej lub materiałów wybuchowych,
                  podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 12, karze 25 lat
                  pozbawienia wolności albo karze dożywotniego pozbawienia wolności.
        • mietowe_loczki Re: Czyli nie jest już mordercą? 14.02.07, 20:37
          Jest. Bo tak zawyrokowali forumowi prorocy.
      • kura56 I za to mu grozi dożywocie? 14.02.07, 21:05
    • my.uczennice.vii.liceum2 [...] 14.02.07, 20:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • my.uczennice.vii.liceum2 Krotkie podsumowanie 14.02.07, 22:33
        Jedno jest pewne, doktorek wiedzial dobrze komu zawdziecza pozycje, status
        i ekstra dochody. Z tej wielkiej wdziecznosci nigdy nie bral od komuszkow
        i innego lewactwa.
    • ossey Re: Samson tez byl szanowany...i listy altorytety 14.02.07, 20:37
      pisali...i co wyszlo? Podobnie i z Garlickim...ta ilosc markowych wodek ,
      dlugopisow , zegarkow....to nawet nie wierzcholek gory lodowej...taki Garlicki
      jest w kazdej klinice i szpitalu...
      Czas zaczac czyscic te lekarskie bagno...a powinno sie juz zaczac po aferze
      "lowcow skor"
      • francuskilacznik I Stalin tez byl szanowany... 14.02.07, 20:40
        i ludzie "honoru" sa:))
        • ossey Re: I wiersze pisali 14.02.07, 20:44
          i wodke razem pili...te ludzie honoru :)
          • snajper55 Nawet Kaczyńscy byli kiedyś szanowani. 14.02.07, 20:45
            ossey napisał:

> i wodke razem pili...te ludzie honoru :)
            • kura56 Chrzanisz. 14.02.07, 21:29
              Ty nigdy ich nie szanowałeś.
      • flamengista bez przesady! 14.02.07, 21:14
        Jest jednak spora różnica między

wielkim psychoterapeutą, którego łapią przy własnych zdjęciach pedofilskich

a

kardiochirurgiem, któremu postawiono [dosyć prawdopodobny] zarzut łapownictwa

oraz

[brzmiący nieco surrealistycznie i nie poparty żadnymi mocnymi dowodami] zarzut
        nieumyślnego spowodowania śmierci.
        • ossey Re: Samson wyplynal gdy znaleziono w jego 14.02.07, 22:13
          smietniku pornografie...dopiero pozniej wszystka zaczelo powoli wychodzic....i
          te listy oburzonych altorytetow ze t tylko nie potwierdzine podejrzenia.
    • francuskilacznik "szopka" musi byc, azeby komunistyczne 14.02.07, 20:52
      emerytki zrozumialy, ze czas czerwonych bandziorow sie konczy. Garlicki z pudla
      nie wyjdzie - dozywocie ma pewne, szykuj wiec dla niego worek cebuli.
      • kura56 emerytce życzymy wszystkich takich dobrych lekarzy 14.02.07, 21:10
        jak Mirosław Garlicki. A i nam się parę problemów samoistnie rozwiąże. I niech
        jeszcze emerytka nie zapomni podesłać mu do przeszczepu Wolińską-Brus. 2 dni
        temu tak się użalała nad jej losem i ża nie ma na leki. Garlicki ją sszbko od
        respiratora odłączy i będzie po problemie.
        • woda.woda Możesz ją uprzedzić 14.02.07, 21:12
          i może się okazać, że to tobie odłączą rspirator.

Weź to pod uwagę.
          • kura56 Re: Możesz ją uprzedzić 14.02.07, 21:17
            Ja jestem jeszcze młoda, nie to co emerytka czy jej idolka Woliśka -Brus. Sama
            z siebie oddycham.
            • woda.woda Myślisz, że młodzi nie chorują? 14.02.07, 21:18
              • kura56 Ale dla mnie 14.02.07, 21:21
                Garlicki to nie lekarz. Ja do prawdziwych chodzę!Bo i tacy są.
                • emerytka2006 a skąd wiesz kto jest "prawdziwy" 20.02.07, 19:21
                  A kto nie?
    • cruq Ode mnie pan docent wziął "tylko" dwójkę 14.02.07, 21:38
      ale i tak wolałem pojechać do Anina. Bo dałem za mało. Wszyscy mówili że za
      mało, ale skąd do k... nędzy mam wziąć więcej. Płacę tyle lat na ZUS i jeszcze
      płacić. Niech zrobą prywatne ubezpieczenia, to może takich sku.synów wytępią.
      • mietowe_loczki Re: Ode mnie pan docent wziął "tylko" dwójkę 14.02.07, 21:40
        Oczywiście zgłosiłeś to policji?
        • daktylek Re: Może Zyta się poskarżyła .. 14.02.07, 21:51
          Wicepremier minister finansów Zyta Gilowska zamierza skontaktować się z szefem
          CBA Mariuszem Kamińskim w sprawie szpitala MSWiA w Warszawie.
          Jak powiedziała, 3,5 roku temu w szpitalu tym "odmówiono jej pomocy".

W środę prokuratura postawiła zarzut zabójstwa pacjenta ordynatorowi oddziału
          kardiochirurgii szpitala MSWiA w Warszawie Mirosławowi G. Lekarz nie przyznał
          się do winy. - Ten szpital jest mi nieźle znany. Tam byłam hospitalizowana i
          tam stawiano diagnozę co do stanu mojego serca. Miałam okazję poznać bohatera
          obecnych wydarzeń. Było to 3,5 lata temu - powiedziała Gilowska w środę w Radiu
          TOK FM.
          - Wyniosłam takie doświadczenia, że chyba skontaktuję się z panem Mariuszem
          Kamińskim i to przedstawię w związku z awanturą, która właśnie się toczy -
          dodała.

- W istocie odmówiono mi pomocy, a także wprowadzono w błąd co do stanu
          zdrowia. A mówimy o poważnej chorobie serca - powiedziała.

• ab554 Ilu lekarzy jutro nie przyjmie lapowki? 14.02.07, 22:09
            Jeszcze pare takich obrazkow i staniemy sie krajem nieskazitelnie uczciwym.Ci ,
            co biora teraz pozyczke na lapowke , lub lataja po rodzinie niech lepiej
            zadzwonia do CBA-kazdy lekarz bedzie bral od dzisiaj taka mozliwosc pod
            uwage.Czyzby nadchodzily ciekawe czasy?
    • palnick Himmlera znam z jak najlepszej strony 14.02.07, 22:38
      powiedział jego sąsiad Schmidt. Kochał dzieci i zwierzęta. Pewnego razu
      zaopiekował się bezdomnym psem :-))))))))))))

emerytka2006 napisała:

> ... w 2003 roku operował w klinice MSWiA ciotkę - do dziś żyje ona i cieszy
      > się dobrym zdrowiem, dziekując Doktorowi za tamtą operację.
      --------
      Znalazła się w grupie 60%, tych co przeżyli. Dlaczego piszesz doktor z dużej
      litery. Odwaliło ci?
      --------
      > Posiadanie dużej ilości koniaków czy zbudowanie ładnego domu nie moga być
      > jeszcze dowodami przestępstwa, myśląc w ten sposób, należałoby zamknąć z 20%
      > Polaków, w tym mnie.
      ---------
      Lustracja skarbowa lekarzy jest pilną koniecznością. Czy ty też kradłaś,
      wymuszałaś i brałaś łapówki, żeby postawić dom? Jeżeli tak - powinnaś go
      stracić i siedzieć.
      ---------
      > I jeszcze jedno - nawet jeśli dowody przeciwko Garlickiemu są mocne, nic nie
      > uprawniało CBA do zorganizowania takiej szopki przy zatrzymaniu lekarza.
      --------
      Czy ty znasz procedurę obowiązującą w czasie zatrzymań?
      -----
    • palnick Re: Mirosława Garlickiego znam z jak najlepszej s 14.02.07, 22:39
      emerytka2006 napisała:

> ... w 2003 roku operował w klinice MSWiA ciotkę - do dziś żyje ona i cieszy
      > się dobrym zdrowiem, dziekując Doktorowi za tamtą operację.
      > Posiadanie dużej ilości koniaków czy zbudowanie ładnego domu nie moga być
      > jeszcze dowodami przestępstwa, myśląc w ten sposób, należałoby zamknąć z 20%
      > Polaków, w tym mnie.
      > I jeszcze jedno - nawet jeśli dowody przeciwko Garlickiemu są mocne, nic nie
      > uprawniało CBA do zorganizowania takiej szopki przy zatrzymaniu lekarza.
      > Pomijam już fakt, że wzbudziło to zaniepokojenie pacjentów z Wołoskiej, że
      > nie będzie miał kto ich operować (na szczęście przyjeżdża z Wiednia doktor
      > Ehrlich) - po prostu po raz kolejny PiS mydli Polakom oczy jak bardzo
      > jest "stanowcze" w walce z rzekomym układem...
      • emerytka2006 Palnick: porównując Garlickiego do Himmlera 15.02.07, 20:12
        ... "trochę" przesadziłeś...
        • kura56 Stosowniejsze byłoby porównanie do dr Mengele 20.02.07, 19:52
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka