Dodaj do ulubionych

Dokąd zmierzamy - czyli IV RP..

15.02.07, 23:52
Tak mi się jakoś skojarzyło, jak przeczytałem:

"Turkmenia ma nowego prezydenta, został nim Garbanguli Berdymuhhamedow, tak
ogłosiła Centralna Komisja Wyborcza. Zagłosowało na niego 89,23 % wyborców.
Frekwencja wyniosła 98,65% uprawnionych.

Przedterminowe wybory odbyły się po niespodziewanej śmierci Saparmurata
Nijazowa, który sam siebie nazwał Turkmenbaszą. Garbanguli Berdymuhhamedow
był osobistym dentystą "ojca wszystkich Turkmenów". "

Ach, jak to się musi podobać Bulgotkowi. Te karne procenty wyborców!

Obserwuj wątek
    • dr.krisk Chociaż.... 15.02.07, 23:53
      Bulgotek nienawidzi dentystów!
      I na pewno nie ma "osobistego dentysty" :))
      • daktylek Re: Chociaż.... 16.02.07, 00:06
        Nie ma też osobistego golarza, bo dzisiaj kamaery chyba specjalnie tak pięknie
        pokazywały jego niedogolone lico ...
        • dr.krisk To wszystko nieprawda! 16.02.07, 00:16
          To łże-elity podstawiają w telewizji jakiegoś żałosnego niziołka, wmawiając
          ludzio, że to ich premier jest!
          Tak naprawdę Jarosłąw Kaczyński jest szczupły, wysportowany, mówi kilkoma
          językami (w tym po polsku), posiada zęby jak rekin, nosi z wdziękiem garnitury
          z Saville Road...
    • rydzyk_fizyk Nie zostanie odnowione oblicze zębów, tych zębów? 15.02.07, 23:53
      teraz wiadomo dlaczego Jarek panicznie boi się dentystów
    • s.berkowicz Re: a komu by sie tyle procent nie podobalo?? 15.02.07, 23:55
      musisz byc z partii wiecznych loserow :):)
      • dr.krisk To prawda... 16.02.07, 00:00
        s.berkowicz napisał:

> musisz byc z partii wiecznych loserow :):)
        Już za PRL-u byłem jednym z tych kanalii co zaniżali wyniki głosowania do 98%.
        Ja oraz inni "looserzy" to te dziwne 2%.
        Ty oczywiście byłes po stronie "winnerów" :)))
        • s.berkowicz Re: a co ma PRL do rzeczy?? wyraziles 16.02.07, 00:02
          niechec do takiego wyniku i tyle, loserze ! 80%, 60% albo i 40% tez by ci pewnie
          nie odpowiadalo :):)
          • dr.krisk A jednak ma, mój Zwycięzco... 16.02.07, 00:04
            Dziwne, ale kraje gdzie w wyborach zwycięzca bierze 89,23 % głosów to raczej
            takie więcej Koree Północne są. No ale ty najwyraźniej tęsknisz za takimi
            klimatami :))
            • s.berkowicz Re: stawiasz teze, ze w takim wroclawiu (zeby nie 16.02.07, 00:09
              szukac daleko w czasie i przestrzeni) rzadzi kim dzong il???
              • daktylek Re: stawiasz teze, ze w takim wroclawiu (zeby nie 16.02.07, 00:12
                zapytaj na forum Wrocław :)
                • s.berkowicz Re: pewnie nie ma takiego ! z pitolenia krysi 16.02.07, 00:17
                  wynikaloby, ze rzadzi tam jakis zamordysta wiec i pewnie internet cenzuruje :):):)
                  • dr.krisk No i po co było się tak ciskać? 16.02.07, 00:22
                    Czytam:
                    "Według sondażu Pentora, frekwencja wyborcza we Wrocławiu wyniosła 42 %."

Bardzo ładnie - ale dlaczego nie 98%?

• s.berkowicz Re: i po co dalej brniesz, krystyna? :):):) 16.02.07, 00:24
                      <<Dziwne, ale kraje gdzie w wyborach zwycięzca bierze 89,23 % głosów to raczej
                      takie więcej Koree Północne są. No ale ty najwyraźniej tęsknisz za takimi
                      klimatami :))>>

wroclawski kim dzong il byl bliziutko > mial 85% :):)
              • dr.krisk Stawiam tezę, że IV RP to taki mniej więcej... 16.02.07, 00:13
                .. Turkmenistan.
                Nie mylić z Ubekistanem. To mamy teraz. Jak się powiedzie budowa IV RP to i
                frekwencja wyborcza będzie odpowiednia, no i wybory słuszne. "Kaczorbasza" tez
                brzmi milutko...
                • s.berkowicz Re: he he, cienki jestes misiu :) 16.02.07, 00:14
                  raptem kilka postow, a ty lezysz i kwiczysz :):)
                  • dr.krisk O! 16.02.07, 00:18
                    A to ciekawy wniosek. Najwyraźniej coś mi umknęło. Gdzie to ja "leżę i kwiczę"
                    mój ty wielbicielu wysokich procentów :)
                    • s.berkowicz Re: jeszcze raz twoj post, jak jeszcze nie kumasz 16.02.07, 00:22
                      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57430540&a=57431170

> mój ty wielbicielu wysokich procentów :)

owszem, kazdy by sie cieszyl z wysokiego poparcia i posluchu, nie tylko w
                      polityce ! tobie widocznie inne procenty w smak, jesli uwazasz inaczej :):)
                      • dr.krisk Poparcie i posłuch.... 16.02.07, 00:25
                        s.berkowicz napisał:

> owszem, kazdy by sie cieszyl z wysokiego poparcia i posluchu,
                        No tak.. Poparcie i posłuch. W dowolnej kolejności - prawda? Czy ty aby nie
                        zasiadałeś w słynnych PRL-owskich komisjach wyborczych?
                        • s.berkowicz Re: oczywiscie > ten ktory madrze gada i robi i 16.02.07, 00:27
                          umie sobie zjednywac ludzi ma posluch wlasnie. a tobie, homosovietikusie,
                          wszystko sie z PRL-em kojarzy :(:(
                          • dr.krisk Nie wszystko, tylko ty... 16.02.07, 00:32
                            s.berkowicz napisał:

> umie sobie zjednywac ludzi ma posluch wlasnie. a tobie, homosovietikusie,
                            > wszystko sie z PRL-em kojarzy :(:(
                            Ty mi się poczciwcze kojarzysz. To twoje uwielbienie dla Wysokiej Frekwencji,
                            oraz zwycięskich partii... Nawet jeżeli była to jedyna dopuszczalna parta :)
                            Mogłes chociaż dla przyzwoitości za kotarkę wleźć!
                            • s.berkowicz Re: he, he i po co kreci?? jasno z watku wynika 16.02.07, 00:36
                              ze z PRL-em ci sie kojarzy po prostu czyjs sukces ! widocznie sam byles
                              pieszczoszkiem w jakims zbowidzie, a teraz ci sie gorzej wiedzie z czego
                              wyciagasz bledny wniosek ze sukces to tylko w PRL-u :):)
                              • dr.krisk Dobra, dobra, nie kombinuj.... 16.02.07, 00:40
                                Sam się przyznałeś że jesteś z tych 89% co za, oraz z tych 98% co
                                zagłosowali....
                                To teraz nie kombinuj.
                                • s.berkowicz Re: sek w tym, ze ja nic takiego nie przyznawalem 16.02.07, 00:44
                                  krysiu ! natomiast na twoja milosc do PRL-u najlepszym dowodem jest to co
                                  wlasnorecznie napisales :):) rozumiem, ze intencja twoja bylo aby sie nie
                                  zdradzac , ale trudno > mleko sie wylalo ! moze w innym watku pojdzie ci lepiej
                                  :):):)
                                  • dr.krisk Dobra, dobra..... 16.02.07, 00:48
                                    Pocieszaj się dalej, wielbicielu Zwycięskich Partii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka