Dodaj do ulubionych

Jacek Sobala - większość Polaków jest

19.02.07, 20:37
zaimpregnowana na prawdę. Nie chce o niej słyszeć! Nie chce znać prawdy
o stanie wojennym, o okrągłym stole, o archiwum IPN, o raporcie nt WSI.
Większość mediów zachwala te kłamliwe absurdy twierdzą goście Jacka Sobali -
J.A. Gwiazdowie i K.Wyszkowski.
Obserwuj wątek
    • kikoo1 Re: Jacek Sobala - większość Polaków jest 19.02.07, 21:03
      A. Walentynowicz:
      (...) Proszę zwrócić uwagę na procesy, jakie zaszły w Czechach, na Węgrzech, na
      obszarze byłej NRD. A to przecież w Polsce zaczął wiać wiatr przemian.
      Zapytałam kiedyś Andrzeja Gwiazdę, dlaczego tak się stało.
      Odparł spokojnie i rzeczowo: - Bo tamte społeczeństwa nie miały Wałęsy... Z
      jego zdradziecką postawą.
    • woda.woda kto to jest Jacek Sobala? 19.02.07, 21:06
      • s-k-i-n Re: kto to jest Jacek Sobala? 19.02.07, 21:08
        kiedyś był prezenterem radia TOK FM i obmierzłym polakożercą ale ponoić od
        jakiegoś czasu sie mu odmieniło na lepsze
        • woda.woda jakoś nie słyszałam o takim kimś. 19.02.07, 21:09
          • s-k-i-n Re: jakoś nie słyszałam o takim kimś. 19.02.07, 21:19
            ile ty masz lat? wnioskuję że masz ok 20tki
            TOK FM w przyszłym roku skończy 10lat i wielu ludzi przez to radyjko się
            przewinęło... nie wiem czy w necie jest jeszcze zapis rozmów niedokończonych z
            2000 roku kiedy to wytępowali prof Bender prof Raina i dr Ratajczak.. ..było o
            kłamstwie oświęcimskim.. nazajutrz po tej audycji agorowe media wszczęły wielki
            wrzask a największy...Jacek Sobala.. i tyle jadu i nienawiści pod asdreseem
            Polaków ile on z siebie wtedy wydał to doprawdy nie wiem czy ktoś w tym do dziś
            go pobił...
            • woda.woda Och, skinie, co za komplement :) 19.02.07, 21:21
              s-k-i-n napisał:

> ile ty masz lat? wnioskuję że masz ok 20tki

Naprawdę, nie znam wszystkich Polaków :)
              A szczególnie bohaterów RM.
              • s-k-i-n Sobala bohaterem radia Maryja? 19.02.07, 21:35
                recesja.icm.edu.pl/rm/wypow.htm
                tym miejscu chcialbym przedstawic dwa glosy z dyskusji, jaka nastepnego dnia
                (14.01.2000) odbyla sie na antenie radia TokFM. Jednoczesnie przyznaje, ze na
                antenie tej rozglosni, gdzie w przeciwienstwie do Radia Maryja nie wylacza sie
                sluchaczy byly to glosy nieliczne - wsrod mnostwa telefonow sluchaczy Radia
                Maryja, ktorzy chcieli i tu kontynuowac wypowiadanie swoich rasistowskich
                bredni. Niemniej jednak, choc Radio Maryja ma wplywy ogromne, mimo tego, iz
                przerazajacym jest, ze z pogladow, ktore do niedawna ludzie ukrywali radio
                uczynilo cnote, to jednak sa w Polsce rowniez ludzie uczciwi, ktorych nie
                usluszymy na antenie Radia Maryja, poniewaz zostaliby natychmiast wylaczeni.
                Posluchajmy ich wiec z anteny radia TokFM:

Sluchacz (o swojej matce): "Ona nie chciala o tym mowic, wszystko, co wiem to
                od znajomych, od kuzynow i od ojca mojego, ktory na nia cierpliwie czekal az
                wroci z Oswiecimia na piechote." Redaktor: "Ja sie boje jednej rzeczy Panie
                Marku, ze jesli to pozostanie bez konsekwencji." Sluchacz "Nie, musza byc
                konsekwencje." Redaktor: "Pan Bender znajdzie nasladowcow."
                Sluchacz: "Dokladnie." Redaktor: "Pozniej sie okaze, ze takie rzeczy po prostu
                mozna w Polsce mowic gdzie sie chce, jak sie chce, bez zadnych konsekwencji."
                Sluchacz: "Prosze Pana to jest dzikosc, to jest dzikosc, ta dzikosc obyczajow
                jest wynikiem calej dzikosci naszej, ktora nas otacza, na co dzien. Ja po
                prostu nie moge mowic spokojnie, zatrzymalem sie, zjechalem na bok samochodem,
                zeby moc do Pana zadzwonic, bo po prostu glos mi wieznie w gardle, wie pan, po
                prostu glos mi wieznie w gardle. Nie jestem w stanie tego inaczej okreslic jak
                mianem dranstwa, bandytyzmu, gansterstwa najwyzszego kalibru. Po prostu. Po
                prostu, mowie to z pelna odpowiedzialnoscia." RealAudio5.0 [33KB]

"Ja uwazam prosze panstwa, ze bez konsekwencji tego, co sie stalo, co wczoraj
                uslyszalem na wlasne uszy, zostawic nie mozna. Wierze w to gleboko, ze ludzie,
                ktorzy tak, jak powiedzialem, dysponuja w tej sprawie znacznie wiekszym ode
                mnie autorytetem nie zostawia tego bez konsekwencji. [...] Ja uwazam prosze
                panstwa, ze nie - dosyc tego, po prostu dosyc tego! To jestesmy winni tym
                wszystkim ludziom, ktorzy tam zgineli. Dosyc tych klamstw!Dosyc prosze panstwa
                tego swinstwa! Dosyc!" RealAudio5.0 [32KB]

- te powyzsze słowa to słowa Jacka Sobali
        • zablokowany1 Jak zwykle bredzisz niedorobiony umysłowo luju 19.02.07, 22:38
          pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Sobala
          • artsg Znowu Bolek podskakujesz? 19.02.07, 22:40

• zablokowany1 Spieprzaj pieszczochu Durnia 19.02.07, 22:44
              Możesz iść sobie wyryćkać rydzola...
              • artsg Zdemaskowało cie twoje slownictwo 19.02.07, 22:46
                zablokowany1 napisał:

> Możesz iść sobie wyryćkać rydzola...
              • sasza56 Re: Spieprzaj pieszczochu Durnia 20.02.07, 05:57
                o, jak nieuprzejmie
          • kikoo1 Re: Jak zwykle bredzisz niedorobiony umysłowo luj 20.02.07, 09:18
            a w tej chwili jest już całkiem dobrym dziennikarzem!
        • artsg Re: kto to jest Jacek Sobala? 19.02.07, 22:44
          s-k-i-n napisał:

> kiedyś był prezenterem radia TOK FM i obmierzłym polakożercą

Potwierdzam.
          • zablokowany1 Znowu pielęgniarki w psychiatryku nie wyłączyły 19.02.07, 22:46
            na dużurce komputerka i pacjent dorwał się do klawiatury i bzdury wypisuje...A
            teraz debilku wracaj w kaftanik do łóżeczka...
      • kikoo1 Re: kto to jest Jacek Sobala? 19.02.07, 21:09
        Prowadzi bdb program publicystyczny >Puls wieczoru< w tv PULS,o 20,00!
        • woda.woda Aha, dzięki. Nie oglądam :) 19.02.07, 21:15
        • piq kto to jest Jacek Sobala? cichutki cenzor 19.02.07, 21:47
          Kiedyś dyskutowałem z nim, kiedy jeszcze pracował w toku, o podstawowej
          swobodzie obywatelskiej, czyli rozsadnym dostępie do broni palnej. Kiedy
          zabraklo mu argumentów, wyłączył mnie.
          • s-k-i-n Re: kto to jest Jacek Sobala? cichutki cenzor 19.02.07, 22:16
            potwierdzam
      • 1normalnyczlowiek Poszukaj sobie :)) 19.02.07, 23:19
        woda.woda: kto to jest Jacek Sobala?
    • jola_iza Re: Ucz się kikoo od Sobali 19.02.07, 21:52
      To nie on tak twierdzi tylko jego goście. A goście jak goście bywają i tacy z demencją starczą.
      • kikoo1 żałuj Jolu 19.02.07, 22:31
        jego goscie byli OK! Żałuj, że nie oglądałaś! Też jesteś albowiem
        zaimpregnowana na prawdę. Co te łże-media z ludżmi robią.....
        • jola_iza Re: żałuj Jolu 19.02.07, 22:43
          I tu się mylisz Sobalę oglądam(przeważnie powtórki nocne).Nawet go lubię w przeciwieństwie do gości.
    • dr.krisk Tak to właśnie wygląda! 19.02.07, 22:34
      Zamiast tego Polacy coś bredzą o kolejkach w szpitalach, niskich pensjach,
      dziurawych drogach, cenach mieszkań, głupich przepisach.....
      A poczytaliby sobie raport o WSI - od razu by im się humor poprawił!
      • kikoo1 Re: Tak to właśnie wygląda! 19.02.07, 22:44
        Ludzie nie chcą znać prawdy, widocznie taka strusia strategia jest
        z jakichś względów wygodna....
        • woda.woda A o tym, co jest prawdą, 19.02.07, 22:45
          decydujesz ty? :))
          • 1normalnyczlowiek O tym co jest prawdą decydują fakty 19.02.07, 23:29
            woda.woda napisała: A o tym, co jest prawdą,
            > decydujesz ty? :))
            ---> odzwierciedlające rzeczywistość - ale nie tą wykreowaną rzeczywistość.
            • dr.krisk Dobry łamaniec! 19.02.07, 23:31
              1normalnyczlowiek napisał:

> woda.woda napisała: A o tym, co jest prawdą,
              > > decydujesz ty? :))
              > ---> odzwierciedlające rzeczywistość - ale nie tą wykreowaną rzeczywistość.
              "Fakty odzwierciedlające rzeczywistość"... Kotarbiński przewraca się w grobie.
              • 1normalnyczlowiek Re: Dobry łamaniec! 19.02.07, 23:44
                dr.krisk napisał: Kotarbiński przewraca się w grobie.

---> Chyba nie aż tak bardzo sie przewraca. Fakty w kontekscie rzeczywistości,
                to pojedyncze zdarzenia, które wydarzyły się naprawdę a nie tzw. fakty medialne :))
        • gosiu1 niech zycje rydzyk i wam panuje! 19.02.07, 22:46
        • daktylek Re: Tak to właśnie wygląda! 19.02.07, 22:47
          No jasne, Polacy, jak za komuny, powinni w 100% zgadzać się z linią partii ....
          • 1normalnyczlowiek Tak to właśnie wygląda! 19.02.07, 23:36
            daktylek napisał: Tak to właśnie wygląda!
            > No jasne, Polacy, jak za komuny, powinni w 100% zgadzać się z linią partii ....
            ---> Tak jak jasnooświecone, wykreowane przez samych siebie pseudoelity,
            zgadzały się w 100% z linią ... GW. I to była jedyna właściwa, godna
            naśladowania postawa. Ba, nie tylko godna ale modna - wprost nie wypadało nie
            zgadzać się z tą linią, gdyż automatycznie świadczyło o opóźnieniu umysłowym
            takiego osobnika :)))
        • dr.krisk Czego chca ludzie... 19.02.07, 22:48
          Myślisz, że zastąpisz najpilniejsze, życiowe potrzeby farmazonami jakiegoś
          oszołoma, które ty nazywasz "prawdą"?
          A gdzie prawda o waszym Tanim Państwie, co to nagle okazało się niemożliwe do
          zrealizowania (a nawet wręcz przeciwnie)? Chcecie wyciągać nam z kieszeni
          podatki na wasze fanaberia, na mamrotkowe przeloty do Zopott w te i wete, w
          zamian dając waszą "prawdę"?
          Sami ją sobie przeżuwajcie.
          • 1normalnyczlowiek Czego chca ludzie...? Nie wiesz? 19.02.07, 23:38
            dr.krisk napisał:
            > A gdzie prawda o waszym Tanim Państwie,
            ---> Jest w szpitalach takich jak szpital MSWiA i podobne, w WAT, w mafiach,...
            • dr.krisk Tak, tak, oczywiście.... 19.02.07, 23:42

> ---> Jest w szpitalach takich jak szpital MSWiA i podobne, w WAT, w mafiach
              > ,...
              Biedne misie-pisie zbudowały Tanie Państwo, ale im łże-elity rozkradły...
              Sam w to nie wierzysz. I Bulgotek też nie wierzy, bo się kiedyś sumitował
              publicznie, że jeszcze nie teraz - że na razie musi być Drogie.
              • 1normalnyczlowiek Re: Tak, tak, oczywiście.... 19.02.07, 23:58
                dr.krisk napisał:
                > Sam w to nie wierzysz.
                ---> Ależ, jak najbardziej, wierzę.
                Czy choć raz policzyłeś, w ogromnym przybliżeniu, ile pieniędzy znika? Uważasz,
                że to normalne aby właśnie tyle "znikało" a cała reszta ma to nadrabiać? Może
                warto pozatykać te "dziury", które systemowo zostały stworzone? Wiadomo, że
                patologie zawsze będą, ale to już nie były patologie, bo przepoczwarzyły się w
                normę.
      • daktylek Re: Tak to właśnie wygląda! 19.02.07, 22:45
        Od przeczytania raportu o WSI poprawi się zdrowie Polaka, zdoła nakarmić swoje
        dziecko, zapłacić czynsz.
        Na dodatek raporcik w wersji pisanej kosztuje 63 PLN, a Polacy, jak wiadomo
        mają dużo kasy i mogą ją wydawać na takie wiekopomne dzieła.

:))
        • kikoo1 Re: Tak to właśnie wygląda! 19.02.07, 22:49
          tu chodzi o naszą Historię, czyli jak to naprawdę było!!!!!!!
          • dr.krisk Re: Tak to właśnie wygląda! 19.02.07, 22:55
            kikoo1 napisała:

> tu chodzi o naszą Historię, czyli jak to naprawdę było!!!!!!!
            Było. A co jest? Biednie i emigracyjnie. Szczytem marzeń moich studentów jest
            wyjechać i nie wrócić.
            Może byście się nieco zainteresowali jak jest, a nie jak było, co?
            Nie jest mi miło jak moja włoska znajoma czyta w Corriere Della Sera o
            bankrutujących polskich szpitalach.
            Ale wy musicie prowadzić te wasze skretyniałe dyskusje o kwadraturze koła, i
            czy ruscy by weszli czy nie.
            Co za głupota...
            • kikoo1 Re: Tak to właśnie wygląda! Doktorze K! 19.02.07, 23:01
              Jedno drugiego nie wyklucza. Prawda swoją drogą a działania na rzecz
              współczesności swoją!
              Szpitali jest z pewnością za dużo, nigdzie na twoim ulubionym zachodzie tyle
              nie ma! A w USA tylko 30% jest ubezpieczonych. Jakaś dłuzsza choroba może
              delikwenta do utraty życiowych oszczędności doprowadzić...., doktorze....
              • dr.krisk Akurat... 19.02.07, 23:06
                kikoo1 napisała:

> Szpitali jest z pewnością za dużo,
                Bo tak powiedział ci twój ulubiony minister Religa? W moim mieście na miejsce
                na okulistyce czeka się rok!

> nigdzie na twoim ulubionym zachodzie tyle
                > nie ma! A w USA tylko 30% jest ubezpieczonych. Jakaś dłuzsza choroba może
                > delikwenta do utraty życiowych oszczędności doprowadzić...., doktorze....
                Akurat byłem, ubezpieczenie opłacałem i wiem. Skąd te dane o 30%
                ubezpieczonych? Źródło proszę!
                I przypominam ci, że u nas jesteś zobowiązany do ubezpieczania się. Składkę
                zdrowotną rąbią bez zmiłowania - bez gwarancji że w razie konieczności
                dostaniesz pomoc. W USA to twoja sprawa czy się ubezpieczasz, a więc opłacasz
                składkę. Jak ktoś woli ryzykowac - jego sprawa.
                • kikoo1 Re: Akurat!!!! 19.02.07, 23:17
                  Ja nie mówię, że wszystko w służbie zdrowia jest Ok! Może jak polikwidują te
                  kosztowne szpitale, gdzie nie wszyscy pacjenci są konieczni - poradnie staną
                  się bardziej wydolne. A co do danych z USA to stosunkowo niedawno dowiedziałam
                  się z telewizyjnego wywiadu z pewną młodą intelektualistką, która min. z tego
                  powodu zrezygnowała z pozostania w Stanach.
                  • dr.krisk Re: Akurat!!!! 19.02.07, 23:22
                    kikoo1 napisała:

>>A co do danych z USA to stosunkowo niedawno dowiedziałam
                    > się z telewizyjnego wywiadu z pewną młodą intelektualistką, która min. z tego
                    > powodu zrezygnowała z pozostania w Stanach.
                    No to młoda intelektualistka konfabuluje. Ja słyszałem o około 40%
                    nieubezpieczonych (oraz takich o najniższym ubezpieczeniu).
                    I dalej powtarzam, jest to głownie sprawa wyboru pewnego modelu życia, a nie
                    braku perspektyw.
          • 1normalnyczlowiek I nie tylko o historię 19.02.07, 23:40
            kikoo1 napisała:
            > tu chodzi o naszą Historię, czyli jak to naprawdę było!!!!!!!

---> Chodzi o diagnozę, gdzie znikają nasze pieniądze.
            • dr.krisk To akurat wiemy. 19.02.07, 23:44

> ---> Chodzi o diagnozę, gdzie znikają nasze pieniądze.
              W wydatkach na waszą rozdętą administrację, na fontanny, na wielkie stado
              ministrów, doradców, opłacanie koalicjantów, utrzymanie KRUS, itp. itd.
              Tanie Państwo...
              TYlko cholernie drogie w utrzymaniu.
              • kikoo1 Re: To akurat wiemy. 20.02.07, 00:01
                Już niedługo budżet państwa zaczną zasilać lewe majątki, pieniądze ze
                złodziejskiej prywatyzacji itp...
                • dr.krisk Tak, tak :)))) 20.02.07, 00:05
                  kikoo1 napisała:

> Już niedługo budżet państwa zaczną zasilać lewe majątki, pieniądze ze
                  > złodziejskiej prywatyzacji itp...
                  Ty naprawdę w to wierzysz? W to janosikowanie?
                  No to dalej płać grzecznie i czekaj. ZA jakiś rok pokaża ci kolejną Wielką
                  Akcję CBA, żebyś miała troche rozrywki.
                  Że wy tez tak dajecie się robić w konia - to jakiś masochizm jest, czy co?
                  Syndrom oskubywanego jelenia?
                  • kikoo1 Re: Tak, tak :)))) 20.02.07, 00:08
                    A wy??? Wierzycie w piaskownicę PO i ichni gabinet cieni...
                    hi hi ha ha.....
                    • dr.krisk ??????????? 20.02.07, 00:09
                      kikoo1 napisała:

> A wy??? Wierzycie w piaskownicę PO i ichni gabinet cieni...
                      A co mnie PO obchodzi???? Co ci do glowy wpadlo?????
                      • kikoo1 Re: ??????????? 20.02.07, 00:13
                        podział jest dyć prosty - kto nie z PiSem, ten z PO.
                        Chyba, ze jesteś wyjątkiem potwierdzjącym regułę?
                        • dr.krisk Ciekawe. 20.02.07, 00:15
                          kikoo1 napisała:

> podział jest dyć prosty - kto nie z PiSem, ten z PO.
                          No to jeszcze wiele musisz się nauczyć. Ja nie dam się przyszpilic w żadnym
                          klaserze.
                          • 1normalnyczlowiek Re: Ciekawe. 20.02.07, 00:25
                            dr.krisk napisał:
                            > kikoo1 napisała:
                            >
                            > > podział jest dyć prosty - kto nie z PiSem, ten z PO.
                            > No to jeszcze wiele musisz się nauczyć. Ja nie dam się przyszpilic w żadnym
                            > klaserze.

---> Taki czarno - biały podział jest tylko po to, by można było w miarę zwięźle
                            i przejrzyście dyskutować a nie dlatego, że się nie ma świadomości o pozostałych
                            odcieniach rzeczywistości. Tak jak łatwe jest rzucanie nazwami partii, ale już
                            dyskusje o tym, czy dana partia jest lewicowa, prawicowa, konserwatywna,
                            socjaldemokratyczna, itd. kończą się na niczym.
                        • 1normalnyczlowiek Re: ??????????? 20.02.07, 00:16
                          kikoo1 napisała:
                          > podział jest dyć prosty - kto nie z PiSem, ten z PO.
                          > Chyba, ze jesteś wyjątkiem potwierdzjącym regułę?

---> Niektórzy rzucają PiSdzielami, więc ja wtedy rzucam qTuskami i LiDjotami23.
                          No i mamy całe spectrum :))
              • 1normalnyczlowiek To akurat wiemy. 20.02.07, 00:10
                dr.krisk napisał:
                > W wydatkach na waszą rozdętą administrację, na fontanny, na wielkie stado
                > ministrów, doradców, opłacanie koalicjantów, utrzymanie KRUS, itp. itd.
                > Tanie Państwo...
                > TYlko cholernie drogie w utrzymaniu.
                ---> Ja nie mam pretensji do nowego menagera lub Prezesa, że zarabia milion zł
                miesięcznie. Mam do niego pretensje o to, gdy on zarabia a firma nie. Jedną z
                patologii było przyzwolenie na zarobki nie adekwatne do wyników. Niech zarobi i
                10 mln, ale wtedy, gdy firma zarobi 100 lub 1000 mln i to dokładnie dzięki niemu
                właśnie.
                Podobnie jest w państwie. Straty z kilkunastoletniej "działalności" pseudoelit
                gospodarczych i politycznych wynoszą kilkaset mld zł. Roczne straty "tylko" z
                powodu działania mafii paliwowej, to ok. 30 mld, a gdzie straty "dzięki" mafii
                spirytusowej, węglowej, złowowej,...?
                Tak więc choćby rząd wydał 1 mld na fontanny i podgrzewane chodniki, bo tak im
                pasuje, ale przy tym ograniczył te straty nawet tylko o 30%, to "dorzuciłbym" im
                jeszcze jaccuzi w każdym gabinecie.
                • dr.krisk Na razie.... 20.02.07, 00:14
                  .. fundujemy im te jacuzzi w ramach zaliczki. Utrzymujemy Pana Premiera Leppera
                  oraz Pana Premiera Giertycha (ach, te koszty koalicji... westchnąl Bulgotek) i
                  nic się nie dzieje. Układ, łże-elity, wyształciuchy nie pozwalają im bidokom
                  rozwinąc skrzydeł.
                  Nic z tego nie będzie. A wy, wyznawcy, zostaniecie z ręką w dyspepsji.
                  Ale to już wasza sprawa.
                  • 1normalnyczlowiek Re: Na razie.... 20.02.07, 00:20
                    dr.krisk napisał:
                    > Nic z tego nie będzie. A wy, wyznawcy, zostaniecie z ręką w dyspepsji.
                    > Ale to już wasza sprawa.

---> Nic z tego nie będzie, jak ulegniemy filarom naszej sprawiedliwości,
                    niektórym "konstytucjonalistom" i innym "autorytetom" prawniczym, których nadal
                    pełno w mediach nie tylko naszych (vide Śpiewak, Kuczyński, Mazowiecki, Hołda,
                    Zoll, ...).
    • wislok1 Eeeee tam 20.02.07, 00:11
      Większość ludzi wcale nie jest za komuną,
      ale jak widzi twarz Crazy Antka, fanatyków z Radyja, obrażalskich braci ksero,
      nawiedzonych moralistów walczących z zepsuciem obyczajowym,
      itd.
      to ma dosyć !
      Po prostu są dl większości gorsi od postkomuny
      • kikoo1 Re: Eeeee tam 20.02.07, 00:15
        aleś powiedział wislok, będziesz się w piekle smażył....
        • wislok1 Re: Eeeee tam 20.02.07, 00:19
          Nic na to nie poradzę, ale tak jest, jak napisałem.
          Moja wina, że np. w Czechach dekomunizacja, wycięcie agentury, wiązało się
          wprowadzeniem liberalnego systemu wartości,
          a w Polsce hasła te głoszą najmocniej nawiedzeni typu Macierewicz ?
          • kikoo1 Re: Eeeee tam 20.02.07, 00:23
            Liberalny system wartości - eutanazja, aborcja, adopcje dzieci przez
            homoseksualistów...Jakie to smutne...
            • dr.krisk Fakt - smutne. 20.02.07, 00:32
              kikoo1 napisała:

> Liberalny system wartości - eutanazja, aborcja, adopcje dzieci przez
              > homoseksualistów...Jakie to smutne...
              Okropne. Strasznie musza cierpieć w tych liberalnych, (a nawet - apage satanas -
              libertyńskich !!) krajach. Taka Holandia - zgroza!

A w Iranie - milutko, przyjemnie :)
            • wislok1 Re: Eeeee tam 20.02.07, 00:33
              Eutanazja jest zabroniona w Czechach, adopcja przez homosi także.
              Pozostaje aborcja - niedobre, ale to JEDEN problem
      • 1normalnyczlowiek Re: Eeeee tam 20.02.07, 00:28
        wislok1 napisał:
        > ale jak widzi twarz Crazy Antka, fanatyków z Radyja, obrażalskich braci ksero,
        > nawiedzonych moralistów walczących z zepsuciem obyczajowym,

---> A co mają pomysleć jak widzą i słyszą Niesiołowskiego, Wałęsę, Tuska,
        Komorowskiego, Śpiewaka, Kuczyńskiego, Pacewicza, Stasińskiego, itd. ?
        • wislok1 Re: Eeeee tam 20.02.07, 00:35
          Charakterami nie są od nich wiele lepsi, ale przynajmniej nie włażą ludziom w
          butach do życia prywatnego i nie straszą ogniem piekielnym
          za stosowanie prezerwatyw
          • kikoo1 Re: Eeeee tam 20.02.07, 00:47
            pospólstwo uwierzyło,że podstawowym celem życia jest orgazm, pilot w dłoni
            i browarek w kufelku....co za czasy....
            • dr.krisk Okropne czasy! 20.02.07, 00:54
              kikoo1 napisała:

> pospólstwo uwierzyło,że podstawowym celem życia jest orgazm, pilot w dłoni
              > i browarek w kufelku....co za czasy....
              A modlitwa, różaniec w dłoni i posty ścisłe? I Radio Maryja nadawane z
              megafonów zawieszonych na latarni?

To ja jednak chyba z pospólstwa jestem.....
              • kikoo1 Re: Okropne czasy! 20.02.07, 00:56
                jest jeszcze pośrodek...doktorze!
                • dr.krisk Wiem. 20.02.07, 00:59
                  kikoo1 napisała:

> jest jeszcze pośrodek...doktorze!
                  Orgazm przy czytaniu Raportu Macierewicza, w ręku pilot od TV Trwam, tylko piwo
                  w kufelku to samo.

Ale ja raczej przy tej pierwszej twojej, ekstremalnej, wersji pozostałbym.
                  • kikoo1 Re: Wiem. 20.02.07, 01:02
                    Oooo, jakiś pomysł!!!
              • 1normalnyczlowiek Re: Okropne czasy! 20.02.07, 01:03
                dr.krisk napisał:
                > A modlitwa, różaniec w dłoni i posty ścisłe? I Radio Maryja nadawane z
                > megafonów zawieszonych na latarni?
                ---> Ale jak podśpiewują Hari Kriszna, tra la la la, to uważasz za postępowe i
                głebokie, transcedentalne spojrzenie do wewnątrz :))

> To ja jednak chyba z pospólstwa jestem.....
                ---> To zależy, czy przy tym jesteś wykształciuchem, czy nie.
                • kikoo1 Re: Okropne czasy! 20.02.07, 01:05
                  wykształciuchy i pospólstwo to bardziej takie synonimy, choć pospólstwo to
                  chyba pojecie nieco szersze....
                • dr.krisk dziwny jesteś 20.02.07, 01:09

> ---> Ale jak podśpiewują Hari Kriszna, tra la la la, to uważasz za postępow
                  > e i
                  > głebokie, transcedentalne spojrzenie do wewnątrz :))
                  Nic mnie Krisznowcy nie obchodzą, a co wazniejsze - ja ich tez nie obchodzę.
                  Nic na ich temat nie uważam.
                  Jesteś jakiś dziwny - widzisz świat w dwóch tonacjach.

>
                  > > To ja jednak chyba z pospólstwa jestem.....
                  > ---> To zależy, czy przy tym jesteś wykształciuchem, czy nie.
                  Mam nadzieję, że jestem prostakiem- wykształciuchem, Kubusiem Fatalistą,
                  jedermanem oraz Jakubem Rożenkiem jednocześnie.
                  • 1normalnyczlowiek Re: dziwny jesteś 20.02.07, 01:25
                    dr.krisk napisał:
                    > Nic na ich temat nie uważam.
                    > Jesteś jakiś dziwny - widzisz świat w dwóch tonacjach.
                    ---> Nie odnoś tego bezposrednio do siebie, chodziło mi o ludzi, którzy śmieją
                    się z modlitw katolików, albo jak to mówimy ze "starych dewot" ale
                    zachwycających się mantrami Wschodu.

> Mam nadzieję, że jestem prostakiem- wykształciuchem, Kubusiem Fatalistą,
                    > jedermanem oraz Jakubem Rożenkiem jednocześnie.
                    ---> Ja słowa wykształciuch używam w prawidłowym znaczeniu tego słowa, czyli
                    określającym pewną grupę ludzi wykształconych - lepiej lub gorzej - ale mających
                    jedną wspólną cechę: zadufanie w sobie i jednocześnie głęboko pogardzających
                    innymi niż oni ludźmi. Dlatego uważam, że picie lub modlenie się nie
                    dyskredytuje automatycznie człowieka - za to pogarda dla innych ludzi - tak.
                    • kikoo1 Re: dziwny jesteś 20.02.07, 01:27
                      I to jest sedno sprawy!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka