Dodaj do ulubionych

czy wyrzucać ze szkół za antysemityzm?

• qqazz Wystarczy uczyc prawdy 22.02.07, 20:54
      żeby dzieci nie wygadywały takich głupot (bo Żydzi jak najbardziej trafiali do
      UB zwłaszcza na kierownicze stanowiska i wyjatkowo duzo ich tam było biorac pod
      uwage ich odsetek w społeczeństwie i w UB ale masowość to gruba przesada), o
      planach utworzenia jeszcze przed I WŚ Judeopolonii czyli państwa polsko
      zydowskiego na ziemiach polskich w którym nawet co bardziej skrajne grupy
      myslały o Polakach jako o obywatelach II kategorii, o tym jak Żydzi byli
      dopieszczani przez Niemców pod zaborami, o tym jak lobby żydowskie skutecznie
      przeciwstawiało sie polskim dazeniom do odzyskania Śląska i Mazur aby Niemcy
      jak najmniej ucierpiały, o tym jaka była prawdziwa skala kolaboracji ludnosci
      zydowskiej nie tylko z sowieckim okupantem ale z kazdym okupantem i zaborcą,
      również o tym jak Rosja antagonizowała Polaków i Żydów etc. etc. Goscie których
      przyjmowano z całej europy gdzie ich tepiono (bedac z tego powodu niezadko jej
      posmiewiskiem), którzy mogli w końcu spokojnie życ i kultywowac swoje tradycje,
      powoli próbowali zajmowac miejsce gospodarza.

pozdrawiam
      • qqazz A oprócz tego 22.02.07, 21:10
        Trzeba tez uczyc dzieci miłosierdzia i wyrozumiałości, altruizmu ale i
        asertywności tego ze za to co złego było kiedys nie mozna rozliczac kolejnych
        pokoleń, trzeba im wpajac pozytywne wartosci i szacunek do bliźnich oraz uczyc
        jak postepowac z takimi którzy bynajmniej nie zamierzaja nas szanować ale bez
        zadnych złych emocji, tego ze to nie człowiek jest zły ale złe moze byc jego
        postepowanie, a nie robic z dzieci małych filosemitów i fanów p. Biedronia.

pozdrawiam
        • emerytka2006 Qqaz - wiesz, jak na Ciebie to całkiem mądra 22.02.07, 23:40
          odpowiedź, pozdrawiam!
          • emerytka2006 Przepraszam - pomyliłam Ciebie z jakimś 22.02.07, 23:42
            ... troglodyckim antysemitą z Forum Kraj...
            W 90% zgoda co do Twojej wypowiedzi...
            • qqazz Re: Przepraszam - pomyliłam Ciebie z jakimś 23.02.07, 07:42
              emerytka2006 napisała:
              > ... troglodyckim antysemitą z Forum Kraj...
              > W 90% zgoda co do Twojej wypowiedzi...

Szczerze powiem ze sie nie spodziewałem a przynajmniej bardziej sie
              spodziewałem innej odpowiedzi, juz nie pierwszy raz zabieram głos w tej sprawie
              w podobnym tonie i powiem szczerze ciezko znaleźc kogos z kim mozna sobie o tym
              porozmawiac bez zbednych emocji i przekrzywienia ideologicznego tak w jedna jak
              i w druga stronę, ot tak po prostu porozmawiac o faktach ich przyczynach i
              skutkach bez zbednych uprzedzeń.

pozdrawiam
    • 3210start Re: czy wyrzucać ze szkół za antysemityzm? 22.02.07, 23:45
      Pod warunkiem że będzie się także wyrzucać za antypolonizm i nienawiść do
      katolicyzmu.
      • emerytka2006 póki co mamy rozdział kościoła od państwa... 22.02.07, 23:46
        i nienawiść do
        > katolicyzmu.
        • paralela1 Re: póki co mamy rozdział kościoła od państwa... 23.02.07, 01:19
          A Polewka to żyd? Czemu opisuje z taką pogardą Polaków, i wtłacza stereotypy.
          • paralela1 Re: póki co mamy rozdział kościoła od państwa... 23.02.07, 01:25
            Zauważcie że dyżurni żydzi ze swobodą obrażają Polaków, tworzą nawet obraźliwe
            sygnaturki poniżające i wzniecające nienawiść rasową. przykładem emerytka,
            która w każdym poście wznieca nienawiść i pogardę do Polaków. I nikt nie
            protestuje, natomiast ja zostanę zaraz okrzyknieta a.... .
    • ab_extra No i co z tą definicją antysemityzmu? 23.02.07, 08:01
      Doczekam się?
      • asienka32 Re: No i co z tą definicją antysemityzmu? 23.02.07, 08:06
        Kiedyś antysemitą był ten co Żydów nie lubił, dziś tym mianem określa się
        każdego, kogo nie lubią Żydzi.
        • qqazz Re: No i co z tą definicją antysemityzmu? 23.02.07, 08:23
          asienka32 napisała:
          > Kiedyś antysemitą był ten co Żydów nie lubił, dziś tym mianem określa się
          > każdego, kogo nie lubią Żydzi.

No nie tylko antysemitą mozna tez zostac za głoszenie innych pogladów niz
          filosemici (nawet jezeli nie maja one nic wspólnego z Żydami) etc.etc. zreszta
          nie uogólniajmy że Żydzi tylko że niektórzy Żydzi, przecierz np. jest sporo
          Żydów którzy bardzo lubia jednego z naszych czołowych "antysemitów" p.
          Michalkiewicza.

pozdrawiam
      • az30 Re: No i co z tą definicją antysemityzmu? 23.02.07, 08:17
        To wszelka prawda. Wie cos o tym Jimmy Carter.
        • kika113 [...] 23.02.07, 08:36
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • emerytka2006 zgłaszanie weszło ci już w krew... 23.02.07, 10:51
            Stare czasy się przypomniały.

PS. Dlaczego "Żyd" piszesz małą literą?
    • emerytka2006 ja sama jestem gospodarzem u siebie w Galicji... 23.02.07, 11:13
      Nie wiem o czym piszesz...
      • hasz0 no to dlaczego tak judzisz na "Sąsiadów"?/n 23.02.07, 11:18
        • emerytka2006 kiedy, jak? 23.02.07, 11:19

• hasz0 brak komfortu termicznego to zbyt mały powód by 23.02.07, 11:21
          robić z igły widły na forum tak namolnie.
          Widzę od dawna, że cierpisz a wystarczą dobrze dobrane dwa plasterki
          na szanownej de la pupie
      • kika113 Trzeba brac przyklad z was i donosic 23.02.07, 11:20
        oraz pietnowac objawy nienawisi rasowej i zglaszac kazdy tego przypadek. A ty jestes
        prowodyrka w szerzeniu nienawisci.
        • hasz0 powodem może być też źle dobrany partner.../n 23.02.07, 11:23
          • hasz0 ładna jesteś chociaż? 23.02.07, 11:23
        • emerytka2006 ??? 23.02.07, 11:23

• kika113 A dowodem 23.02.07, 11:24
            Twoja obrazliwa sygnaturka.
            • emerytka2006 co w niej obraźliwego? 23.02.07, 11:26
              I dla kogo?
              • szach0 Re: co w niej obraźliwego? 23.02.07, 11:28
                po tym Twoim pytaniu już Cię rozumiem
          • hasz0 Re: ??? - nie jestem alkoholikiem ani komunistą/n 23.02.07, 11:24
            • kika113 Emerytka 23.02.07, 11:32
              komunistka i alkoholiczka, bo na trzezwo nie da rady byc tym i tym a emerytka jeszcze jest do
              tego jeszcze .......
              • emerytka2006 Ale się Kika113 intelektualnie wysiliła... 23.02.07, 20:02

• qqazz A z tymi panami co zrobić? 23.02.07, 11:49
      www.nczas.com/?a=show_article&id=3598
      i którzy z nich to nie antysemici?

pozdrawiam
    • homosovieticus Należy wyrzucać już ze żłobków i prosto na ulice 23.02.07, 14:56
    • frau_pranajtis [...] 23.02.07, 20:56
    • s-k-i-n jak można wyrzucac coś czego nie ma? 23.02.07, 20:57
    • tomek_bg Popieram. UE powinna stworzyć listę tematów 23.02.07, 21:01
      zakazanych do dyskusji w szkołach i na studiach. Każde naruszenie tej listy
      powinno skutkować wyrzuceniem z uczelni/szkoły i wilczym biletem na terenie
      całej UE. A rodzice, nawet już studenta, powinni być karani surowymi grzywnami.
      Nauczyciele poruszający takie kwestie powinni być pozbawiani prawa wykonywania
      zawodu.
    • kkkaczory_biss_brothers [...] 23.02.07, 21:09
    • emerytka2006 gdzie masz w moich postach zwierzęcą nienawiść? 23.02.07, 22:46
      A już tym bardziej do Polaków...
      • ziemianin_pl [...] 23.02.07, 22:52
      • frau_pranajtis Gloryfikowanie zbrodniarzy to tylko zabawa? 23.02.07, 22:53

• emerytka2006 kiedy i gdzie gloryfikowałam zbrodniarzy? 23.02.07, 22:54
          Konkrety proszę...
          • frau_pranajtis Re: kiedy i gdzie gloryfikowałam zbrodniarzy? 23.02.07, 23:01
            Wolinska, Morel, Szechter, wysmiewanie Koniuchow, obrazanie rodzin ofiar
            polskich bohaterow, nazywanie porzadnych Polakow antysemitami i wiele innych.
            Nie chce mi sie szukac watkow, bo szkoda mi czasu.
            • emerytka2006 czy ty rozumiesz znaczenie słowa "gloryfikować"? 23.02.07, 23:03
              I gdzie masz choć jedno ciepłe słowo pod adresem Morela?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka