qqazz Wystarczy uczyc prawdy 22.02.07, 20:54 żeby dzieci nie wygadywały takich głupot (bo Żydzi jak najbardziej trafiali do UB zwłaszcza na kierownicze stanowiska i wyjatkowo duzo ich tam było biorac pod uwage ich odsetek w społeczeństwie i w UB ale masowość to gruba przesada), o planach utworzenia jeszcze przed I WŚ Judeopolonii czyli państwa polsko zydowskiego na ziemiach polskich w którym nawet co bardziej skrajne grupy myslały o Polakach jako o obywatelach II kategorii, o tym jak Żydzi byli dopieszczani przez Niemców pod zaborami, o tym jak lobby żydowskie skutecznie przeciwstawiało sie polskim dazeniom do odzyskania Śląska i Mazur aby Niemcy jak najmniej ucierpiały, o tym jaka była prawdziwa skala kolaboracji ludnosci zydowskiej nie tylko z sowieckim okupantem ale z kazdym okupantem i zaborcą, również o tym jak Rosja antagonizowała Polaków i Żydów etc. etc. Goscie których przyjmowano z całej europy gdzie ich tepiono (bedac z tego powodu niezadko jej posmiewiskiem), którzy mogli w końcu spokojnie życ i kultywowac swoje tradycje, powoli próbowali zajmowac miejsce gospodarza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz A oprócz tego 22.02.07, 21:10 Trzeba tez uczyc dzieci miłosierdzia i wyrozumiałości, altruizmu ale i asertywności tego ze za to co złego było kiedys nie mozna rozliczac kolejnych pokoleń, trzeba im wpajac pozytywne wartosci i szacunek do bliźnich oraz uczyc jak postepowac z takimi którzy bynajmniej nie zamierzaja nas szanować ale bez zadnych złych emocji, tego ze to nie człowiek jest zły ale złe moze byc jego postepowanie, a nie robic z dzieci małych filosemitów i fanów p. Biedronia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka2006 Qqaz - wiesz, jak na Ciebie to całkiem mądra 22.02.07, 23:40 odpowiedź, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka2006 Przepraszam - pomyliłam Ciebie z jakimś 22.02.07, 23:42 ... troglodyckim antysemitą z Forum Kraj... W 90% zgoda co do Twojej wypowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Przepraszam - pomyliłam Ciebie z jakimś 23.02.07, 07:42 emerytka2006 napisała: > ... troglodyckim antysemitą z Forum Kraj... > W 90% zgoda co do Twojej wypowiedzi... Szczerze powiem ze sie nie spodziewałem a przynajmniej bardziej sie spodziewałem innej odpowiedzi, juz nie pierwszy raz zabieram głos w tej sprawie w podobnym tonie i powiem szczerze ciezko znaleźc kogos z kim mozna sobie o tym porozmawiac bez zbednych emocji i przekrzywienia ideologicznego tak w jedna jak i w druga stronę, ot tak po prostu porozmawiac o faktach ich przyczynach i skutkach bez zbednych uprzedzeń. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
3210start Re: czy wyrzucać ze szkół za antysemityzm? 22.02.07, 23:45 Pod warunkiem że będzie się także wyrzucać za antypolonizm i nienawiść do katolicyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka2006 póki co mamy rozdział kościoła od państwa... 22.02.07, 23:46 i nienawiść do > katolicyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: póki co mamy rozdział kościoła od państwa... 23.02.07, 01:19 A Polewka to żyd? Czemu opisuje z taką pogardą Polaków, i wtłacza stereotypy. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: póki co mamy rozdział kościoła od państwa... 23.02.07, 01:25 Zauważcie że dyżurni żydzi ze swobodą obrażają Polaków, tworzą nawet obraźliwe sygnaturki poniżające i wzniecające nienawiść rasową. przykładem emerytka, która w każdym poście wznieca nienawiść i pogardę do Polaków. I nikt nie protestuje, natomiast ja zostanę zaraz okrzyknieta a.... . Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: No i co z tą definicją antysemityzmu? 23.02.07, 08:06 Kiedyś antysemitą był ten co Żydów nie lubił, dziś tym mianem określa się każdego, kogo nie lubią Żydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: No i co z tą definicją antysemityzmu? 23.02.07, 08:23 asienka32 napisała: > Kiedyś antysemitą był ten co Żydów nie lubił, dziś tym mianem określa się > każdego, kogo nie lubią Żydzi. No nie tylko antysemitą mozna tez zostac za głoszenie innych pogladów niz filosemici (nawet jezeli nie maja one nic wspólnego z Żydami) etc.etc. zreszta nie uogólniajmy że Żydzi tylko że niektórzy Żydzi, przecierz np. jest sporo Żydów którzy bardzo lubia jednego z naszych czołowych "antysemitów" p. Michalkiewicza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
az30 Re: No i co z tą definicją antysemityzmu? 23.02.07, 08:17 To wszelka prawda. Wie cos o tym Jimmy Carter. Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 [...] 23.02.07, 08:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka2006 zgłaszanie weszło ci już w krew... 23.02.07, 10:51 Stare czasy się przypomniały. PS. Dlaczego "Żyd" piszesz małą literą? Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka2006 ja sama jestem gospodarzem u siebie w Galicji... 23.02.07, 11:13 Nie wiem o czym piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 brak komfortu termicznego to zbyt mały powód by 23.02.07, 11:21 robić z igły widły na forum tak namolnie. Widzę od dawna, że cierpisz a wystarczą dobrze dobrane dwa plasterki na szanownej de la pupie Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Trzeba brac przyklad z was i donosic 23.02.07, 11:20 oraz pietnowac objawy nienawisi rasowej i zglaszac kazdy tego przypadek. A ty jestes prowodyrka w szerzeniu nienawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Re: co w niej obraźliwego? 23.02.07, 11:28 po tym Twoim pytaniu już Cię rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Emerytka 23.02.07, 11:32 komunistka i alkoholiczka, bo na trzezwo nie da rady byc tym i tym a emerytka jeszcze jest do tego jeszcze ....... Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz A z tymi panami co zrobić? 23.02.07, 11:49 www.nczas.com/?a=show_article&id=3598 i którzy z nich to nie antysemici? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis [...] 23.02.07, 20:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_bg Popieram. UE powinna stworzyć listę tematów 23.02.07, 21:01 zakazanych do dyskusji w szkołach i na studiach. Każde naruszenie tej listy powinno skutkować wyrzuceniem z uczelni/szkoły i wilczym biletem na terenie całej UE. A rodzice, nawet już studenta, powinni być karani surowymi grzywnami. Nauczyciele poruszający takie kwestie powinni być pozbawiani prawa wykonywania zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaczory_biss_brothers [...] 23.02.07, 21:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka2006 gdzie masz w moich postach zwierzęcą nienawiść? 23.02.07, 22:46 A już tym bardziej do Polaków... Odpowiedz Link Zgłoś
ziemianin_pl [...] 23.02.07, 22:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka2006 kiedy i gdzie gloryfikowałam zbrodniarzy? 23.02.07, 22:54 Konkrety proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Re: kiedy i gdzie gloryfikowałam zbrodniarzy? 23.02.07, 23:01 Wolinska, Morel, Szechter, wysmiewanie Koniuchow, obrazanie rodzin ofiar polskich bohaterow, nazywanie porzadnych Polakow antysemitami i wiele innych. Nie chce mi sie szukac watkow, bo szkoda mi czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka2006 czy ty rozumiesz znaczenie słowa "gloryfikować"? 23.02.07, 23:03 I gdzie masz choć jedno ciepłe słowo pod adresem Morela? Odpowiedz Link Zgłoś