Gość: ll IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 10:40 hmmm.... tak tylko z ciekawosci pytam - na polnocy jest ropa i przyjazni kurdowie, a co jest w naszej strefie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Szmajdziński: Polska decyduje się na strefę g IP: 195.27.163.* 12.05.03, 11:08 Tylko gdzie jest jest strefa górno-południowa? Na mapie nie ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Kurdowie sie wkurza, gdy nie dostana autonomii... IP: 217.153.49.* 12.05.03, 12:16 ... wiec lepiej nie wybierac polnocy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: Kurdowie sie wkurza, gdy nie dostana autonomi IP: *.solnet.ch 12.05.03, 12:31 Gość portalu: x napisał(a): > ... wiec lepiej nie wybierac polnocy... Masz racje, i poprzednicy rowniez. Do tego strefa jest gorzysta i w miare wzrostu apetytu Kurdow, ktorzy z cala pewnoscia nie rozumieja faktu, ze czas pracuje na ich korzysc i ze sami potrzebuja czasu aby sie skonsolidowac, dojdzie do starc z Turkami. W tej sytuacji konsolidujaca sie :) WP z cala pewnoscia nie da rady. Na poludniu ma szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erri Sluszny wybor IMHO IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 13:00 To dobry wybor. Zalety: mniej Kurdow, daleko od tureckiej granicy :), strefa mniejsza i przez to latwiejsza do zarzadzania. Blizej beda mieli wariaci z Iranu ale to raczej problem do przejscia. Kurdowie byliby trudniejsi w pozyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota Ropa i tak popłynie do Hajfa/Israel ... IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.05.03, 13:50 ... zyski zostaną tam gdzie trzeba, a i kanał Sueski zostanie ominięty. Nadzieja w Algerii żeby zrobiła blokadę Gibraltaru ... Święta wojna z żydostwem, które znowu się rozpanoszyło. Gość portalu: Erri napisał(a): > To dobry wybor. Zalety: mniej Kurdow, daleko od tureckiej > granicy :), strefa mniejsza i przez to latwiejsza do zarzadzania. > Blizej beda mieli wariaci z Iranu ale to raczej problem do > przejscia. Kurdowie byliby trudniejsi w pozyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whiskeyprint Re: Ropa i tak popłynie do Hajfa/Israel ... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.05.03, 14:42 Gość portalu: Polak Patriota napisał(a): > Święta wojna z żydostwem, które znowu się rozpanoszyło. ==================================== Typowy polaczek ze sloma w kaloszach. Moze by tak ktos wypowiedzial swieta wojne z zapijaczonymi mordami z Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota pachołki żydowskie z usa, zamknąć się! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.05.03, 15:43 Gość portalu: whiskeyprint napisał(a): > Gość portalu: Polak Patriota napisał(a): > > > Święta wojna z żydostwem, które znowu się rozpanoszyło. > > ==================================== > Typowy polaczek ze sloma w kaloszach. > Moze by tak ktos wypowiedzial swieta wojne z zapijaczonymi mordami z Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piozurma Re: pachołki żydowskie z usa, zamknąć się! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.03, 16:02 Jaka święta wojna? Coś Ci się nie spodoba to rób sobie sam tą świętą wojnę, ale weźże nie podpisuj się polak patriota!!! Natomiast co do tego typowego polaczka ze słomą w kaloszach - jak rozumiem ten ktoś kto to pisał potrafi mówić po polsku, nie sądź jednak baranie, że po wypowiedzi jednego kretyna mozesz dokonywać takiego osądu. ja też mógłbym napisać, sądząc po twojej wypowiedzi, że każdy angol to arogancki dupek, ale bynajmniej tak nie sądzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bnadem Re: Whiskey, to czubek; chore na antysemityzm laj IP: *.krakow.pl 12.05.03, 23:39 Tacy jak on stanowią problem. Jak chcesz rozpocząć rzeczową debatę na temat Bliskiego Wschodu, okazuje się, że ktoś próbuje polaryzować poglądy. Wtedy nie ma miejsca na rozróżnienie między syjonistami a Żydami; jak również między Palestynczykami- ideowcami, a otoczeniem Arafata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. polaczek ze słomą IP: *.asm.bellsouth.net 13.05.03, 02:09 Nie wydaje mi się, aby terminy "polaczek" i ze "słomą w kaloszach" pasowały do Polaka Patrioty. Toż to zwykły antysemita! "polaczek" i "polaczki", tak na Polaków mówią najczęściej piszący na Forum mieszkańcy Niemiec, więc nie warto tego terminu używać. Powiedzenia "Słoma wystaje z butów" używała "warsiawska inteligencja" na określenie ludzi pochodzących ze wsi. A ponieważ głupota, antysemityzm (i skłonność do głosowania na Samoobronę) jest po równi rozłożona we wszystkich grupach wykształcenia (za granica Polski najbardziej charakteryzuje Polaków pracujących na uniwersytetatch amerykańskich i niemieckich), zatrudnienia i zamieszkania w Polsce, więc termin ten też nie pasuje. Jan K. Gość portalu: whiskeyprint napisał(a): > Gość portalu: Polak Patriota napisał(a): > > > Święta wojna z żydostwem, które znowu się rozpanoszyło. > > ==================================== > Typowy polaczek ze sloma w kaloszach. > Moze by tak ktos wypowiedzial swieta wojne z zapijaczonymi mordami z Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: Sluszny wybor IMHO IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.03, 02:15 Gość portalu: Erri napisał(a): > To dobry wybor. Zalety: mniej Kurdow, daleko od tureckiej > granicy :), strefa mniejsza i przez to latwiejsza do zarzadzania. > Blizej beda mieli wariaci z Iranu ale to raczej problem do > przejscia. Kurdowie byliby trudniejsi w pozyciu. Okupanci zasrani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megset NIEDOBRY WYBOR IP: 203.102.161.* 13.05.03, 02:37 Gość portalu: Erri napisał(a): > To dobry wybor. Zalety: mniej Kurdow, daleko od tureckiej > granicy :), strefa mniejsza i przez to latwiejsza do zarzadzania. Blizej beda mieli wariaci z Iranu ale to raczej problem do przejscia. Kurdowie byliby trudniejsi w pozyciu. Dlaczego niedobry?: 1) Na terenie strefy sa najbardziej fundamentalistyczni muzulmanie, maja wrogi stosunek do chrzescijan i obcych wojsk, o czym Amerykanie juz sie przekonali. Kurdowie sa bardziej przychylni i wspolpracuja z koalicja. 2) Polska nie ma zadnego doswiadczenia co do pracy w srodowisku arabsko-muzulmanskim, co szybko moze przerodzic sie we wzajemna wrogosc kulturowo-religijna. 3) Coraz wieksze problemy beda ze strony iranskich dywersantow. Wojsko szybko stanie przed wyborem: albo dac sie wystrzelac jak kaczki, albo na zamachy odpowiedziec sila. 4) W tym rejonie jest duzo czlonkow zdelegalizowanej partii Bass, ktorzy beda dodatkowym utrudnieniem we wprowadzeniu stabilizacji. Sprostowanie co do informacji gazety, ze Australia nie wziela strefy ze wzgledu na protesty: Australia jeszcze przed rozpoczeciem wojny zaznaczala, ze nie bedzie brala dalszego udzialu w zarzadzaniu Irakiem. Po prostu koszt jak na 20-mln populacje jest za duzy, a nie jakies tam protesty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WoRaS Szmajdziński to debil...? IP: Gorzelnia:* / 192.168.1.* 12.05.03, 11:10 A może on tylko udaje? Jaka, "górno-południowa strefa"?! Ten kierunek geograficzny nazywa się PÓŁNOC debilu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ordynacka Szmajdziński to debil...? IP: 149.156.52.* 12.05.03, 12:11 Worasie! to w Iraqu - kutasie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oaghfol Re: Szmajdziński to debil...? IP: *.sgh.waw.pl 12.05.03, 16:24 oj brawo - nie wiem, kto tu wychodzi na cytowanego d. Górna południowa to strefa na górze południa - określenie od miejsca na mapie. I tak się mówi - jezeli nie zauważyłeś to zapraszam do powtórki kursu z geografii szkoły podstawowej. Przykro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc .Tam sa te dwa kible, co je Grom oslanial;) IP: *.acn.waw.pl 12.05.03, 11:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Mam 2 pytania IP: *.physik.uni-giessen.de 12.05.03, 11:21 1. Czemu Szmajdzinski mowi o wykonywaniu zadan w Karbali, skoro wg rysunku nie nalezy ona do strefy? 2. Jesli czyta moje pytanie arabista, czy myslisz ze wiedza i doswiadczenie arabistow polskich sa wystarczajace, zeby poddzwignac ciezar madrego zarzadzania Nadzafem (i Karbala?), osrodkami religijnymi szyitow irackich i swietych miast szyitow w ogole? Nie obawiam sie o wiedze prof. Daneckiego i innych guru, ale "czy jest was wystarczajaca sila?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota Re: Mam 2 pytania IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.05.03, 13:39 Chodzi tu o to, żeby merdać ogonkiem bushowi i (pośrednio) żydowskiemu ludobójcy szaronowi. Im więcej niekonsekwencji w akcjach, tym lepiej, bo widać, że gdy busz pierdnie, to kwas ustawia żagle w nowym kierunku. Gość portalu: KP napisał(a): > 1. Czemu Szmajdzinski mowi o wykonywaniu zadan w Karbali, > skoro wg rysunku nie nalezy ona do strefy? > > 2. Jesli czyta moje pytanie arabista, czy myslisz ze wiedza > i doswiadczenie arabistow polskich sa wystarczajace, zeby > poddzwignac ciezar madrego zarzadzania Nadzafem (i Karbala?), > osrodkami religijnymi szyitow irackich i swietych miast szyitow > w ogole? > Nie obawiam sie o wiedze prof. Daneckiego i innych guru, > ale "czy jest was wystarczajaca sila?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stb Re: Mam 2 pytania IP: *.proxy.aol.com 12.05.03, 14:50 Gość portalu: Polak Patriota napisał(a): > Chodzi tu o to, żeby merdać ogonkiem bushowi i (pośrednio) > żydowskiemu ludobójcy szaronowi. Im więcej niekonsekwencji > w akcjach, tym lepiej, bo widać, że gdy busz pierdnie, to kwas > ustawia żagle w nowym kierunku. > > Gość portalu: KP napisał(a): > > > 1. Czemu Szmajdzinski mowi o wykonywaniu zadan w Karbali, > > skoro wg rysunku nie nalezy ona do strefy? > > > > 2. Jesli czyta moje pytanie arabista, czy myslisz ze wiedza > > i doswiadczenie arabistow polskich sa wystarczajace, zeby > > poddzwignac ciezar madrego zarzadzania Nadzafem (i Karbala?), > > osrodkami religijnymi szyitow irackich i swietych miast > szyitow > > w ogole? > > Nie obawiam sie o wiedze prof. Daneckiego i innych guru, > > ale "czy jest was wystarczajaca sila?" Ty jestes zwyklym polskim smrodem ,ktoremu nigdy nic sie nie podoba.KRZYCZAL W SRACZU(bo sie bal) na Ruskich ,TERAZ WYMYSLA (glosno - bo wolno) Polakom i Amerykanom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota [...] IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.05.03, 15:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To ty jestes, Prawdziwy Polaku,SOB ? Bo na to 13.05.03, 02:11 wypada, jesli twoja mac qrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grinch Re: Mam 2 pytania IP: 129.81.192.* 12.05.03, 16:29 Gość portalu: KP napisał(a): > 1. Czemu Szmajdzinski mowi o wykonywaniu zadan w Karbali, > skoro wg rysunku nie nalezy ona do strefy? > > 2. Jesli czyta moje pytanie arabista, czy myslisz ze wiedza > i doswiadczenie arabistow polskich sa wystarczajace, zeby > poddzwignac ciezar madrego zarzadzania Nadzafem (i Karbala?), > osrodkami religijnymi szyitow irackich i swietych miast szyitow > w ogole? > Nie obawiam sie o wiedze prof. Daneckiego i innych guru, > ale "czy jest was wystarczajaca sila?" ============================================================== Ta cala planowana przez polskie wladze akcja okupowania czesci Iraku to jeden wielki wstyd !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. How whom (jak dla kogo) IP: *.asm.bellsouth.net 13.05.03, 03:21 Rozumiem, że antyamerykańskim osobnikom/osobniczkom może to się nie podobać. Gdyby Polska stanęła po stronie Rosji, Iranu, Libii, Francji, Niemiec, Kuby i Korei Północnej to byłoby jeszcze większy wstyd. Jan K. Gość portalu: grinch napisał(a): > Gość portalu: KP napisał(a): > > > 1. Czemu Szmajdzinski mowi o wykonywaniu zadan w Karbali, > > skoro wg rysunku nie nalezy ona do strefy? > > > > 2. Jesli czyta moje pytanie arabista, czy myslisz ze wiedza > > i doswiadczenie arabistow polskich sa wystarczajace, zeby > > poddzwignac ciezar madrego zarzadzania Nadzafem (i Karbala?), > > osrodkami religijnymi szyitow irackich i swietych miast szyitow > > w ogole? > > Nie obawiam sie o wiedze prof. Daneckiego i innych guru, > > ale "czy jest was wystarczajaca sila?" > ============================================================== > Ta cala planowana przez polskie wladze akcja okupowania > czesci Iraku to jeden wielki wstyd !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matko elektryczna! Re: Szmajdziński: Polska decyduje się na strefę g IP: *.admin.pk.edu.pl 12.05.03, 11:33 Polacy okupantami! Aleśmy dożyli czasów. Nieboszczyk Wańkowicz z dumą pręży się w zaświatach!!! Stary waryat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Re: Szmajdziński: Polska decyduje się na strefę g IP: *.physik.uni-giessen.de 12.05.03, 11:41 Termin "okupant" jest bardzo konkretnym terminem prawa miedzynarodowego i nie zalezy od intencji panstwa zajmujacego teren. Wiecej, od okupanta oczekuje sie zorganizowanie dostaw zywnosci, ochrone przed grabieza itd. > Polacy okupantami! Aleśmy dożyli czasów. Nieboszczyk Wańkowicz > z dumą pręży się w zaświatach!!! > Stary waryat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Szmajdziński: Polska decyduje się na strefę g IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.03, 12:33 Gość portalu: Matko elektryczna! napisał(a): > Polacy okupantami! Aleśmy dożyli czasów. Nieboszczyk Wańkowicz > z dumą pręży się w zaświatach!!! > Stary waryat Widać ze gościu o historii nie masz zielonego pojęcia. Trudno... Pewnie nie wiesz, że w opinii naszych sasiadów zza wschdniej granicy Polska zawsze była OKUPANTEM... Przecież Kijów to nie było polskie miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essie Re: Szmajdziński: Polska decyduje się na strefę g IP: *.proxy.aol.com 12.05.03, 14:55 Okupant - to brzmi lepiej niz 'dupa wolowa'. Odpowiedz Link Zgłoś
plopli Re: Szmajdziński: Polska decyduje się na strefę g 12.05.03, 11:50 Gość portalu: ll napisał(a): > hmmm.... tak tylko z ciekawosci pytam - na polnocy jest ropa i > przyjazni kurdowie, a co jest w naszej strefie ? Z tą przyjaźnią Kurdów to bym zbytnio nie przesadzał. Dlaczego akurat nas mieli by lubić? Jeśli do tego dodać, że na północy Iraku możemy mówić o dwóch "państwach" kurdyjskich, które prowadzą ze sobą zimną wojnę, to nasz wybór nie okaże się taki zły. Pozdrawiam, plopli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ll Re: Szmajdziński: Polska decyduje się na strefę g IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 12:05 jestem laikiem, ale wydaje mi sie ze polnoc jednak bylaby spokojniejsza, nawet pomimo sporow kurdow, my teraz mamy granice z iranem - ktory nasyla agitatorow, a i ludnosc jest zroznicowana. szczerze powiem ze nie wiem gdzi sie koncza poludniowe zloza ropy, moze do tej granicy wybrali sobie teren brytyjczycy? no i przydali by sie niemcy do pomocy - maja szeroka praktyke w okupowaniu, a my? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Szmajdziński: Polska decyduje się na strefę g IP: *.zus.gda.pl / 192.168.1.* 12.05.03, 12:32 Ha! Tu masz racje z tym doswiadczeniem Niemcow w okupowaniu! Moze dlatego sie tak wkurzaja ze zawodowi okupanci nie okupuja a od zawsze okupowani (czyli Polacy) zaczeli okupowac :). Gość portalu: ll napisał(a): > jestem laikiem, ale wydaje mi sie ze polnoc jednak bylaby spokojniejsza, nawet > pomimo sporow kurdow, my teraz mamy granice z iranem - ktory nasyla agitatorow, > > a i ludnosc jest zroznicowana. szczerze powiem ze nie wiem gdzi sie koncza > poludniowe zloza ropy, moze do tej granicy wybrali sobie teren brytyjczycy? no > i przydali by sie niemcy do pomocy - maja szeroka praktyke w okupowaniu, a my? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essie Re: Szmajdziński: Polska decyduje się na strefę g IP: *.proxy.aol.com 12.05.03, 15:07 Gość portalu: ll napisał(a): > jestem laikiem, ale wydaje mi sie ze polnoc jednak bylaby spokojniejsza, nawet > pomimo sporow kurdow, my teraz mamy granice z iranem - ktory nasyla agitatorow, > > a i ludnosc jest zroznicowana. szczerze powiem ze nie wiem gdzi sie koncza > poludniowe zloza ropy, moze do tej granicy wybrali sobie teren brytyjczycy? no > i przydali by sie niemcy do pomocy - maja szeroka praktyke w okupowaniu, a my? Na niemieckie umiejetnosci okupacyjne bym nie liczyl,bez Hitlera oni sa do niczego. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYPACYFISTA Szkoda że nie strefa północna IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 12.05.03, 12:04 Polacy powinni wziąść odpowiedzialność za strefę północną (większą, trudniejszą, a co za tym idzie wymagającą większego wysiłku) aby udowodnić, że Polak też potrafi i możemy brać się za najtrudniejsze nawet zadania i nam wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar Bedzie wiele atakow przez "nieznanych sprawcow" IP: *.reverse.qsc.de 12.05.03, 12:09 A ja sie obawiam wielu zbrojnych incydentow, atakow terrorystycznych z udzialem "nieznanych sprawcow" sekretnie wynajetych przez tych ktorym zalezec bedzie na osmieszeniu Polski... Jakie panstwa mam na mysli, czytaj naglowki zachodnich gazet.... wysmiewajace i kpiace z Polski Gość portalu: ANTYPACYFISTA napisał(a): > Polacy powinni wziąść odpowiedzialność za strefę północną > (większą, trudniejszą, a co za tym idzie wymagającą większego > wysiłku) aby udowodnić, że Polak też potrafi i możemy brać się > za najtrudniejsze nawet zadania i nam wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ll Re: Bedzie wiele atakow przez 'nieznanych sprawco IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 12:11 teraz slysze ze nie jest tak zle - ponoc jest u nas ropa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyszel Re: Bedzie wiele atakow przez 'nieznanych sprawco IP: *.go.net.pl / 192.168.2.* 12.05.03, 13:37 Gość portalu: ll napisał(a): > teraz slysze ze nie jest tak zle - ponoc jest u nas ropa :) rozwaliłeś mnie :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota po WTC -- Pałac Kultury ... IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.05.03, 13:42 ... za wtykanie nosa w nie swoje sprawy. Gość portalu: Sebar napisał(a): > A ja sie obawiam wielu zbrojnych incydentow, atakow > terrorystycznych z udzialem "nieznanych sprawcow" sekretnie > wynajetych przez tych ktorym zalezec bedzie na osmieszeniu > Polski... Jakie panstwa mam na mysli, czytaj naglowki zachodnich > gazet.... wysmiewajace i kpiace z Polski > > > Gość portalu: ANTYPACYFISTA napisał(a): > > > Polacy powinni wziąść odpowiedzialność za strefę północną > > (większą, trudniejszą, a co za tym idzie wymagającą większego > > wysiłku) aby udowodnić, że Polak też potrafi i możemy brać się > > za najtrudniejsze nawet zadania i nam wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
unleashed Atakować będą zaś na lotniach - bo jaki kraj, tacy 12.05.03, 14:08 terroryści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota Wystarczy tak jak WTC IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.05.03, 15:42 unleashed napisał: > terroryści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stb Re: po WTC -- Pałac Kultury ... IP: *.proxy.aol.com 12.05.03, 15:16 Potem zostanie tylko do zlikwidowania sracz z toba w srodku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota Re: po WTC -- Pałac Kultury ... IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.05.03, 15:46 Sraj, sraj, a przez politykę "polskiego" rządu może zapłacić naród. Taki ten rząd polski, jak busza jest "amerykański" Gość portalu: stb napisał(a): > Potem zostanie tylko do zlikwidowania sracz z toba w srodku. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ty to naprawde masz w glowie zdrowo poprzestawiane 13.05.03, 01:43 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I bardzo dobrze. Obys tylko ty byl w tym Palacu. I 13.05.03, 01:42 oby cie Allach pokaral. Za caloksztalt. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey PODAJ TYTULY TYCH GAZET, Opluwaczu. Ja nie 13.05.03, 01:40 widze ZADNYCH kpin z Polski ani w prasie brytyjskiej, ani w irlandzkiej, ktora stale czytam, w tym dosc "antywojenny" i wolnomyslicielski "Independent" i "Irish Independent", ze o The Times i Irosh Times nie wspomne, jako o 2establiszmentowych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Czy o to Niemcy się modlą? IP: *.asm.bellsouth.net 13.05.03, 03:25 Rozumiem, że Niemcy (Sebar pisze z Vaterlandu) masowo powtarzają sobie "skuś baba na dziada" i modlą się, aby Allah dał siłę Arabom na atakowanie Polaków, którzy ośmielili sie pokazać Niemcom i Francji "Gest Kozakiewicza". A do tego te amerykańskie wojska co mają być stacjonowane na zachodniej granicy Polski! Niemcy z nienawiści pewno nie sypiają po nocach. Jan K. Gość portalu: Sebar napisał(a): > A ja sie obawiam wielu zbrojnych incydentow, atakow > terrorystycznych z udzialem "nieznanych sprawcow" sekretnie > wynajetych przez tych ktorym zalezec bedzie na osmieszeniu > Polski... Jakie panstwa mam na mysli, czytaj naglowki zachodnich > gazet.... wysmiewajace i kpiace z Polski > > > Gość portalu: ANTYPACYFISTA napisał(a): > > > Polacy powinni wziąść odpowiedzialność za strefę północną > > (większą, trudniejszą, a co za tym idzie wymagającą większego > > wysiłku) aby udowodnić, że Polak też potrafi i możemy brać się > > za najtrudniejsze nawet zadania i nam wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Szkoda że nie strefa północna IP: 217.33.5.* 12.05.03, 12:57 Gość portalu: ANTYPACYFISTA napisał(a): > Polacy powinni wziąść odpowiedzialność za strefę północną > (większą, trudniejszą, a co za tym idzie wymagającą większego > wysiłku) aby udowodnić, że Polak też potrafi i możemy brać się > za najtrudniejsze nawet zadania i nam wychodzi Co, Polak potrafi!! Obawiam sie, ze moglibysmy dac dupy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Mezopotamia wreszcie w macierzy IP: *.astec.com.pl 12.05.03, 12:13 Mezopotamia po wielu tysiącach lat pod jarzmem obcych nareszcie wróciła do swej macierzy. Juz wkrótce będziemy mieć nowe świeto narodowe, Dzień Wyzwolenia Mezopotamii. Hurrrrraaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany polskie szakale IP: *.csv.warwick.ac.uk 12.05.03, 12:14 a kiedys opowiadali, ze to wojna o wyzwolenie iraku, przeciw broniom masowego razenia, o demokracje... wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ll Re: polskie szakale IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 12:16 no cos ty, tu chodzi o przestrzen zyciowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciele Ameryk Re: polskie szakale IP: *.sympatico.ca 13.05.03, 01:22 Lebensraum Gość portalu: ll napisał(a): > no cos ty, tu chodzi o przestrzen zyciowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota Re: polskie szakale IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.05.03, 13:30 Polska w Iraku: Przylepiło sie (polskie) gówno do (amerykańskiej) podeszwy i krzyczy 'IDZIEMY!'. Teraz dostało gówno swoje Zaolzie, wstyd, wstyd, wstyd i żałość. Gość portalu: zdegustowany napisał(a): > a kiedys opowiadali, ze to wojna o wyzwolenie iraku, przeciw > broniom masowego razenia, o demokracje... wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Re: polskie szakale - NIE WSTEPUJMY W TO BAGNO!!! IP: *.kabel.telenet.be 12.05.03, 19:23 Gość portalu: Polak Patriota napisał(a): > Polska w Iraku: > > Przylepiło sie (polskie) gówno do (amerykańskiej) podeszwy i > krzyczy 'IDZIEMY!'. > Teraz dostało gówno swoje Zaolzie, wstyd, wstyd, wstyd i żałość. Trafnie ujete! - jak tu watpic ze polityka polska jest robiona przez kompletnych idiotow, bez zadnego wyczucia racji panstwa i historycznej perspektywy. Poparcie USA uwazam bylo ok (glownie w kontekscie naszej pozycji unijnej), wysylanie kogokolwiek do Iraku juz zbedne, a teraz granie roli agresora bez zadnego mandatu ONZ jest zwykla glupota. Wbrew mrzonkom o "potedze" Polska jest postrzegana jako rzucajaca sie gnida ktora porywa sie po prostu na zadanie na ktore jej NIE STAC FINANSOWO. Zalosne zebranie na datki od US, raptem 2000 kontyngent, odmowa Dunczykow by sluzyc pod polskim dowodctwem czy tez absurdalna wiara ze udzial Niemcow nas uratuje przed blamazem jest kompromitujace. A do tego sejm wrzodakow i lepperow ktory sie handryczy z lokalnymi aferami a ktoremu zwisa pryncypialna rola kontroli co wladza wykonawcza wyrabia. PRZEPOWIEDNIA: Polska bedzie dzielnie okupowac Irak silami swojego kontyngenu, ktory z koniecznosci bedzie zmuszona podwoic, plus pareset Bulgarow, Albanczykow i innych Kirgizow, wszystko na koszt polskiego podatnika, dostanie g... a nie kontrakty bo amerykanskie firmy maja pierwszenstwo, poniesie straty w ludziach bo zaden okupant nie jest lubiany, poniesie nieproporcjonalnie wieksze straty w kontekscie unijnym bo unia bedzie mniej chetna do dawania panstwu ktore stac na awantury zagraniczne, a na zakonczenie bedzie, jak i amerykanie, w panice ewakuowac swoj personel z dachow budynkow zanim rozjuszony tlum fundamentalistow nie zaprowadzi republiki islamskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciele Ameryk Re: polskie szakale - NIE WSTEPUJMY W TO BAGNO!!! IP: *.sympatico.ca 13.05.03, 01:25 Zgadzam sie w 100 proc. Gość portalu: cynik napisał(a): > Gość portalu: Polak Patriota napisał(a): > > > Polska w Iraku: > > > > Przylepiło sie (polskie) gówno do (amerykańskiej) podeszwy i > > krzyczy 'IDZIEMY!'. > > Teraz dostało gówno swoje Zaolzie, wstyd, wstyd, wstyd i żałość. > > Trafnie ujete! - jak tu watpic ze polityka polska jest robiona > przez kompletnych idiotow, bez zadnego wyczucia racji panstwa i > historycznej perspektywy. Poparcie USA uwazam bylo ok (glownie > w kontekscie naszej pozycji unijnej), wysylanie kogokolwiek do > Iraku juz zbedne, a teraz granie roli agresora bez zadnego > mandatu ONZ jest zwykla glupota. Wbrew mrzonkom o "potedze" > Polska jest postrzegana jako rzucajaca sie gnida ktora porywa sie > po prostu na zadanie na ktore jej NIE STAC FINANSOWO. Zalosne > zebranie na datki od US, raptem 2000 kontyngent, odmowa Dunczykow > by sluzyc pod polskim dowodctwem czy tez absurdalna wiara ze > udzial Niemcow nas uratuje przed blamazem jest kompromitujace. A > do tego sejm wrzodakow i lepperow ktory sie handryczy z lokalnymi > aferami a ktoremu zwisa pryncypialna rola kontroli co wladza > wykonawcza wyrabia. > > PRZEPOWIEDNIA: Polska bedzie dzielnie okupowac Irak silami > swojego kontyngenu, ktory z koniecznosci bedzie zmuszona podwoic, > plus pareset Bulgarow, Albanczykow i innych Kirgizow, wszystko na > koszt polskiego podatnika, dostanie g... a nie kontrakty bo > amerykanskie firmy maja pierwszenstwo, poniesie straty w ludziach > bo zaden okupant nie jest lubiany, poniesie nieproporcjonalnie > wieksze straty w kontekscie unijnym bo unia bedzie mniej chetna > do dawania panstwu ktore stac na awantury zagraniczne, a na > zakonczenie bedzie, jak i amerykanie, w panice ewakuowac swoj > personel z dachow budynkow zanim rozjuszony tlum fundamentalistow > nie zaprowadzi republiki islamskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey TERAZ jestescie smrody przeciwko wojnie w Iraku? 13.05.03, 01:51 O pare miesiecy zbyt pozno. I teraz trzeba wypic piwo, jakiego nawarzono. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A CO sie zmienilo? Czyzby dostali rozkaz zrywania 13.05.03, 01:49 babilonskich mozajek z lapis-lazuli i rozbierania na cegly resztek mezopotamskich grobowcow? Stuknijcie wy sie w glowe: amerykanska interwencja zrobila w tym kraju burdel, pozostawiony sam sobie, bez zadnych sil zbrojnych, zamienilby sie w pole nieustajacych bitew religijnych, klanowych, rasowych, a nawet sasiedzko-bandyckich. Jasne, byloby lepiej, gdyby owo "zabezpieczanie" mialo blogoslawienstwo ONZ ( i nie jest jeszcze wykluczone, ze nie bedzie mialo), ale tu chodzi o stabilizacje, nie zas okupacje. Nie mieszajcie kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAMOR Jeszcze do niedawna byliśmy napaleni na PÓŁNOCNĄ IP: *.crowley.pl 12.05.03, 12:23 Takie są po prostu wytyczne Stanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietia Inwestycje na kredyt? IP: *.tele2.pl 12.05.03, 12:24 Zastanawiam się, co my tam sprzedamy - jakie interesy zrobią tam nasi przedsiębiorcy... Kurdystan to podobno bogaty i dobrze zorganizowany region, południe to przede wszytskim potrzeby inwestycyjne. Tylko kto je skredytuje, do czasu, kiedy Irak będzie mógł płacić z dochodów za ropę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ll Re: Inwestycje na kredyt? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 12:32 po wejsciu do UE bedziemy musieli zakolczykowac tam wszystkie wielblady, zeby dostac doplaty :) Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Inwestycje ? Odszkodowania !! 12.05.03, 23:20 Gość portalu: Pietia napisał(a): > Zastanawiam się, co my tam sprzedamy - jakie interesy zrobią tam > nasi przedsiębiorcy... Kurdystan to podobno bogaty i dobrze > zorganizowany region, południe to przede wszytskim potrzeby > inwestycyjne. Tylko kto je skredytuje, do czasu, kiedy Irak > będzie mógł płacić z dochodów za ropę? Ludzie, czy wy naparwde nie rozumiecie sytuacji? Wlasnie USA z GB zmienily definicje calej imprezy i zamiast wyzwolenia zdefiniowaly formalnie na forum Rady Bezpieczenstwa ONZ sytuacje jako okupacje Iraku. Co z tego wynika ? Wynika obowiazek naprawy wyrzadzonych szkod, zapewnienia bezpieczenstwa i pokoju przez agresora i okupanta NA JEGO KOSZT. Czyli i Polski jako jednego z agresorow i okupanta. Wybijcie sobie z glowy jakiekolwiek platnosci od Iraku itd. Szykujcie kiese i trumny. I zeby bylo smieszniej: USA i GB zwrocily sie do RB ONZ o pelonomocnictwa do "okupacji" Iraku - ale tylko dla siebie. Polacy beda w Iraku tylko kozlem ofiarnym. OE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bum OE juz robi ze strachu w portki IP: 203.102.161.* 13.05.03, 02:46 old.european napisał: > Ludzie, czy wy naparwde nie rozumiecie sytuacji? > Wlasnie USA z GB zmienily definicje calej imprezy i zamiast > wyzwolenia zdefiniowaly formalnie na forum Rady Bezpieczenstwa > ONZ sytuacje jako okupacje Iraku. Co z tego wynika ? Wynika > obowiazek naprawy wyrzadzonych szkod, zapewnienia bezpieczenstwa i pokoju przez agresora i okupanta NA JEGO KOSZT. Czyli i Polski jako jednego z agresorow i okupanta. > OE OE wracaj do Moskwy, stamtad moze wydeleguja cie do Czeczni, to zobaczysz co to znaczy okupacja! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Bank Swiatowy. Na razie Bushowi kiepsko w nim 13.05.03, 01:53 idzie, ale mysle, ze szmal bedzie - juz sie uruchamia pierwsze szyby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x a kto bedzie w czwartej strefie? IP: *.detekt.pl 12.05.03, 12:41 ... no dobra - jedna strefa amerykanska, jedna angielska, jedna polska a kto w czwartej strefie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: a kto bedzie w czwartej strefie? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 12.05.03, 13:23 Jak to, kto? To prawie oczywiste. A po co Bush jedzie do Moskwy? A Rosjanie mają doświadczenie w "zarządzaniu" niepokornymi mieszkańcami gór... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu: a PISs na europrzeciwnikow!!!! W Polsce powinno się wprowadzić cos takiego jak w IP: *.echostar.pl 12.05.03, 12:54 W Polsce powinno się wprowadzić cos takiego jak w Irlandii ( tam kupując jakikolwiek towar w sklepie lub markecie, koło ceny za ten towar, drukowana jest koniczynka, jeżeli jest to towar wyprodukowany w Irlandii, im więcej koniczynek na rachunku tym bardziej wspierasz Irlandzka gospodarkę, a im bardziej wspierasz gospodarkę tym, mniejsze bezrobocie, większy wzrost gospodarczy itd. dodatkowo żeby zachęcić do kupowania towarów z ‘ koniczynką ’ - za każdą dostaje się punkty, a jak zbierzesz wystarczającą ilość punktów to możesz np. wyjechać za darmo na wakacje!!! I tak min. Ten interes się tam kreci. I OBY U NAS PO WEJSCI TEZ TAK BYLO!!!!!!!!! Po wejściu Polski do UE spadnie bezrobocie, może nie tak drastycznie, ale myślę, ze w ciągu 1 roku o kilka procent. Dlaczego? Ano min., dlatego, że bardzo dużo ludzi wyjedzie na zachód w poszukiwaniu pracy. Wiec już o tych będzie mniej na rynku pracy. Oczywiście, że najwięcej wyjedzie osób wykształconych, po studiach, absolwentów, ale tym nie ma co się martwić, nie odczujemy braku dobrze wykwalifikowanych ludzi, ponieważ teraz bezrobocie wśród absolwentów wynosi ok. 40%, a poza tym nie każdy pali się do wyjazdu, inni są za bardzo przywiązani do naszego kraju, poza tym część wróci ( ciężko jest żyć w innym kraju pośród ludzi o innej mentalności, gdzie człowiek nie może się 'wyrazić' tak, aby miał świadomość, że powiedział dokładnie to co chciał - kto próbował mówić o swoich przekonaniach i uczuciach w innym języku powinien wiedzieć o co mi chodzi - sam przepracowałem za granica już w sumie ponad 12 miesięcy w czasie wakacji, za narodowca się nie uważam;) a jednak człowiekowi czegoś brakuje ;) Część osób, które wyjadą będzie przysyłać pieniądze swojej rodzinie, dzięki temu popyt w Polsce wzrośnie, a tym samym podaż i....więcej miejsc pracy. Niektórzy np. jak ja z moja żona wyjedzie do UE na jakiś czas i wróci z zarobionymi pieniędzmi, aby otworzyć w Polsce jakiś interes.....i zatrudnić w nim innych Polaków, wiec.........przybędzie więcej miejsc pracy. I na koniec, jak taki Polak wyjedzie do UE i będzie tam pracował, to będzie starał się wydawać jak najmniej pieniędzy, aby jak najwięcej ze sobą przywieźć do Polski, poza tym jak będzie wydawał mniej niż by to robiła osoba mieszkająca na stałe w danym państwie (czy możecie sobie wyobrazić ile i jak konsumują np. Irlandczycy ;), Polacy to naprawdę oszczędny naród i to nie tylko Poznaniacy;), a jak będzie wydawał mniej tam, a więcej tutaj to przyczyni się do wzrostu gospodarczego w Polsce, i mniejszego wzrostu w kraju UE. CHODZCIE Z NAMI NIE ZOSTAWAJCIE Z IDIOTAMI, nawet ZCHN i PSL też mówią tak... GLOSUJCIE w Niedziele!!! gdy ludzie po Sobocie zobaczą niska frekwencje to w Niedziele więcej zmobilizuje się do pójścia do urn!!!!!!!!! Pomyśl zanim zagłosujesz: Nie będziemy płatnikami NETTO!!!!!! Już teraz mamy poziom rozwoju (2,6%) szybszy niż unia(ok.1) (oczywiście chodzi o średnią, a nie o np. Irlandie), dzięki dodatkowym pieniądzom z unii będziemy mieli jeszcze szybszy (5 a może i 7%, jak Bóg da;) wzrost gospodarczy, mało tego kontrole nad wydawaniem pieniędzy UE będzie miała UE (czyli nie 'rozejdą się' tak jak nasze państwowe do krewnych i znajomych królika). I z każdym rokiem będzie lepiej!!!!!! Emerytury wzrosną ,a ceny za internet spadną!!!!!!!!! Poza tym jeżeli chcesz zobaczyć jak to jest przekraczać granice nie będąc członkiem UE to jedź do Anglii!!!!!!! Na razie wjeżdżamy do innych państw UE bez wiz, ale ‘na kredyt’, zresztą umowy regulujące to nie będą obowiązywały, gdy nie wejdziemy do UE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i wtedy bez wiz to tylko do Rosji sobie wjedziemy!!!!!!!!!! pozdrawia EUROREALISTA!!!!!!!! To niestety nie jest mój tekst, (ale z przyjemnością podpisałbym się pod nim): LIST SYNA DO MATKI (copyright by ~boja) Kozia Wólka 1.05.2005 r. Kochana Mamusiu! Mam dla Ciebie wspaniałą wiadomość! Właśnie przed chwilą dowiedziałem się że nasz Pan Prezydent Roman G. podpisał umowę o wymianie turystycznej z Białorusią , Rosją,Mongolią i Chinami ! Tak że już niedługo będziesz mogła do nas przyjechać bez specjalnej przepustki i wizy ! Kiedy do nas przyjedziesz bardzo się zdziwisz jakie zmiany u nas zaszły! Nasza córka Kasia pracuje i już dostala pierwszą wypłatę! Na początek niewiele ok. 5000000000 zł. Tak! Nie przewidziało ci się! Nasz wspaniały Pan Premier Andrzej L. wraz z Panią Minister Finansów Renatą B. odkryli że pieniądze leżą w bankach i należy j rozdać ludziom którzy są w potrzebie.Od tego czasu pieniędzy nam nie brakuje bo jak tylko sejf jest pusty to natychmiast pieniądze są dodrukowne. Balcerka i tą całą bande z tej rady pognali i teraz każdy se może wziąć kredytu ile chce a spłacać nie musi Kasia pracuje w fabryce i wyplata koszyki z trzciny. Kiedyś miała tam być fabryka jakichś samochodów czy cóś ale po 8 czerwca 2004 roku wlaściciel uciekł. To był jakiś anglik czy żyd, czort go wie.. Całe szczęście bo gdzieby teraz nasz Kaśka pracowała. Pieniądze nie są nam w ogóle potrzebne bo i tak nie są nic warte ale to nam nie przeszkadza. W sąsiedniej wsi produkują bimber a u nas w pegeerze chodujemy świńki i krowy.Raz na miesiąc na jarmarku robimy wymianę i każdy jest zadowolony. Prąd u nas we wsi wyłączyli bo to przez tych hanysów ze Śląska. Powiedzieli że huta ma im dać stal a elektrownia prąd. No to elektrownia powiedziała że da prąd jak hanysy dadzą węgiel. A huta powiedziała że chce i prąd i węgiel. No a potem się okazało że żeby wydobyć tone węgla z kopalni to trzeba dać tone dla elekt wni i dwie tony dla huty. No i się wszyscy pokłócili i prądu we wsi ni ma. Ale to nic! Momy NAFTE!!! Bo jak tego węgla brakło to Pan Prezydent powiedział że Polska mo NAFTE i nikogo prosić się nie musi. No i teraz mamy w domu lampki naftowe. A jak my od razu mówili że trza do NAFTY do nas żaden nie słuchał. :-)))))))) Są też smutne wieści: umarła ciotka Stefka. Bo jak to te wszyskie lekarze pouciekali w tym 2003 roku to został nom się ino weterynarz Józek no i mu się dawki zastrzyku z koniem pomyliły... A!!! I umarł też ten Heniek z sąsiedztwa i to na AIDS-a !!! Bo to chodził do tych ruskich panienek co to u nas we wsi mieszkają no i się zaraził! A Pan Minister Zdrowia Gabriel J. ostrzegał że połowa ruskich mo AIDSA a połowa gruźlice i żeby się zadawać ino z tymi co kaszlą... W zeszlym tygodni pisali w gazecie że złapali na granicy z tą uniom kilku takich co to chcieli uciec do unii niby to za robotom. Ale ja se myśle że to jakieś szpiegi musieli być bo to przcież Pan Minister Propagandy mówił że w tej unii to roboty ni ma a ieda aż piszczy. Muszę kończyć bo zaraz idę na zebranie Koła Prawdziwych Rodzin a jak sie spóźnię to zaś mi zabiorą talon na nafte. Daj znać kiedy przyjedziesz to wyślemy furmana na stację. Pozdrawiam Twój Syn (copyryght by ~boja) (~jot, 2003-05-09 17:12:29) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Kierownicza rola pzpr IP: *.proxyplus.cz / 172.16.10.* 12.05.03, 13:01 "Szmajdziński podkreślił także, że Polska będzie spełniała w Iraku rolę kierowniczą." Kierowniczą rolę tow. Szmajdzinskiego i spółki to my znamy. Biedni Irakijczycy. Skończy się to tym, że Irak będzie największym importerem piasku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota Komuchy z SLD primo voto PZPR -- do dymisji teraz!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.05.03, 13:47 Gość portalu: mac napisał(a): > "Szmajdziński podkreślił także, że Polska będzie spełniała w > Iraku rolę kierowniczą." > > Kierowniczą rolę tow. Szmajdzinskiego i spółki to my znamy. > Biedni Irakijczycy. Skończy się to tym, że Irak będzie > największym importerem piasku. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Juz widze, jak cie z twego sracza slysza, mierzwo! 13.05.03, 01:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Szmajdziński: Polska decyduje się na strefę g IP: *.lublin.mm.pl 12.05.03, 13:08 rany, dzieci, górnopd strefa to ten jasnoniebieski kolorek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vesco Re: Szmajdziński: Polska decyduje się na strefę g IP: *.bci.net.pl 12.05.03, 13:17 To najgorsza strefa ze wszystkich. Będzie nas to sporo kosztować i stracimy cały autorytet. A Niemcy będą się śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Szmajdziński: Polska decyduje się na strefę g IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.05.03, 13:18 tak tylko pytam: czy jeśli ktoś widział zamieszczną tu mapkę to wie gdzie jest ta strefa?? górno-południowa?? cholera albo ja ślepy jestem i powinni to odpowiednimi kolorami zrobić- np flag- albo mapka jest do d..py. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOLEK Re: Szmajdziński: Polska decyduje się na strefę g IP: *.ipt.aol.com 12.05.03, 13:28 Niewiem jak sie ten minister nazywa, zreszta mnie to wiele nie obchodzi. Obchodzi mnie tylko to ze zostalismy znowu wystawieni na Dudka.Przeciez nasza polityka jest godna pozalowania. niech rzadzacy dalej wpadaja w takie uklady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palcZak Re: Szmajdziński: Polska decyduje się na strefę g IP: *.pf.com.pl / 10.7.4.* 12.05.03, 13:30 Jestem dumny, ze Polska staje sie wyrachowanym i solidnym partnerem na arenie miedzynarodowej, nasza pozycja i znaczenie rosna. Brawo! JEstem tez dumny, bo pracuje w ENIRO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota ENIRO - co to za gówno? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.05.03, 13:32 Ekspansja Nabuzowanych Imperialistów & Roponośnej Odbudowy ??? Gość portalu: palcZak napisał(a): > Jestem dumny, ze Polska staje sie wyrachowanym i solidnym > partnerem na arenie miedzynarodowej, nasza pozycja i znaczenie > rosna. Brawo! JEstem tez dumny, bo pracuje w ENIRO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski macho A gdzie będzie można kupić niewolnika? Potrzebowałbym IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 13:32 kilku do pracy na wsi, bo mi sie kompletnie nie chce pracować. No i kilka niewolnic, bo moja stara to już do niczego się nie nadaje. No, może jeszcze tylko do prania (gaci i po pysku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota ORWELLOWSKA DOBRANOCKA IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.05.03, 13:37 Raz w folwarku zwierzęcym, przy okrągłym stole, grupa równych z równiejszych zwołała zebranie by rozdzielić wśród wszystkich dole i niedole - to co każdy ma robić i to co dostanie... koń, co silny, wóz dostał by ciągnąć pod górę, krowa szaflik - by było do czego ją doić, koszem – jajka by składać - obdarzono kurę całej reszcie – policję – by nie mogła broić... Na fotelach złoconych posadzono świnie dając berło do ręki i pełne koryto, trąby dano - by trąbić o swoim wyczynie, świński gnój za fotelem flagami przykryto... By rozdzielić wyraźnie i funkcje i role większość zwierząt zamknięto w oborze, w stodole, tłustą mniejszość, w fotelach, ze wspólnego placu przeniesiono do Sejmu i innych pałaców... Cóż - w oborach od dawna nikt słomy nie zmienia, w pozłacanych fotelach usnęły sumienia, a dobrobyt folwarku, o którym tłum marzył, mają równi. Z folwarku ciągłej wyprzedaży.... Płyną dni i miesiące, upływają lata, słoma, wciąż nie zmieniana - to krowom zapłata, kurom, co już nie gdaczą, za ich jajka – plewy, świnie żyją w pałacach - więc sprzedały chlewy, koń nie ciągnie już wozu - bo i wóz sprzedany... Tylko kundle, te w mediach, śpiewają peany na cześć świń, ich sukcesów i zasług ogromu... Krowy żują. A myśleć się nie chce nikomu.... Folwark wciąż się rozpada, z dachu gonty lecą, co niektórzy, zbudzeni, trzęsą się ze strachu, ziarn ostatnich w spichlerzu szukać trza ze świecą, gnój spod złotych foteli dziś już sięga dachu... W końcu równym z równiejszych robi się nieswojo, o złocone fotele w folwarku się boją... Bo choć wszyscy pokorni, karmieni pokorą - moze zarznąć nie zarżną - ale nie wybiorą... No a jak nie wybiorą – jak tu rządzić dalej, jeśli większość sprzedana, a reszta się wali... Część równiejszych w pośpiechu, skrycie tunel kopie by, po przejściu tunelem, sprzedać Europie byłą ziemie folwarku co dziś już ruiną... By ze świń z Magdalenki stać się Euroświnią... Aby rządzić tą resztką co się w gruzy wali z Bonn, Brukseli, Paryża... Bezpiecznie - z oddali, marząc w nowych fotelach, w swych bezpiecznych amtach że sprzedani, bezsilni, zapomną o kantach... Tak więc Lesie i Władki, Zbyszki i Adasie, mając w sercach nadzieję, a lapowki w kasie za to co już zrobili i za to co zrobią, dziś do nowych, tych euro, stołków się sposobią... Gdy ktoś wskaże ten szwindel i szwindle poprzednie strach im duszę ogarnia i lico im blednie. Czasem nerwy puszczają, napięte do granic - wiec zaplują, zastraszą, znów zaczną tumanić, by nie stracić nagrody co za Odrą czeka... Bo gdy stracą – nie będzie już dokąd uciekać... * * * Wiem że spać Wam wygodnie na słomie co gnije, nie czujecie łańcucha, co uwiera szyję... Że wiatr rozwiał sprzed lat już dwudziestu nadzieje i że Was nie obchodzi że rządzą złodzieje... Ja tak tylko nieśmiało... Wiem że nic nie zmienię... - Ale chętnie bym ujrzał Wasze przebudzenie... Mirosław Krupiński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyszel Re: ORWELLOWSKA DOBRANOCKA IP: *.go.net.pl / 192.168.2.* 12.05.03, 13:42 dodałbyś jeszcze jakąś fajnom karykaturkie z żydowskimi nosami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota Re: ORWELLOWSKA DOBRANOCKA IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.05.03, 13:45 Tych komuchów wszędzie pełno Gość portalu: dyszel napisał(a): > dodałbyś jeszcze jakąś fajnom karykaturkie z żydowskimi nosami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essie Re: DO POLACZKA, KTOREMU BAT RYJ OTARL. IP: *.proxy.aol.com 12.05.03, 14:35 Za idiotow. takich jak ty, coraz wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota [...] IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.05.03, 15:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To ty sie od nas "odfuckuj" i zjezdzaj do "Naszego 13.05.03, 02:05 Dziennika", mlocie pneumatyczny z Neandertalem skrzyzowany! A do tego takze i przechrzto, skladajacy z emerytury na plastyczna operacje obrzezanego fiuta. By zaklad pogrzebiowy nie zakwestionowal zasadnosci twego chrzescijanskiego pogrzebu, natknawszy sie na toto przy myciu zwlok. I by krzyzyk na nagrobku wyryli, nie zas gwiazde Dawida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grunch Re: DO POLACZKA, KTOREMU BAT RYJ OTARL. IP: 129.81.192.* 12.05.03, 16:32 Gość portalu: essie napisał(a): > Za idiotow. takich jak ty, coraz wiecej. =========================================================== "Essie", a ty z tych koszernych idiotow moze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esse Re: DO POLACZKA, KTOREMU BAT RYJ OTARL. IP: *.proxy.aol.com 12.05.03, 16:52 Gość portalu: grunch napisał(a): > Gość portalu: essie napisał(a): > > > Za idiotow. takich jak ty, coraz wiecej. > =========================================================== > "Essie", a ty z tych koszernych idiotow moze? Oj Grunch-pan, jakis ty, gnojku-gojku ciekawy! Koszernego nie lubic, nieladnie to i niepolitycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To wyglada na to, zes TY GLOWNY KOMUCH. 13.05.03, 02:01 Bo tobie nie tylko zydowskie nosy sie nie podobaja, ale i cali Zydzi, faszystowski sfrustrowany, tchorzliwy smieciu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Re: ORWELLOWSKA DOBRANOCKA IP: *.proxy.aol.com 12.05.03, 16:30 Grafomania na dobrym poziomie!Tresc tego tworu zerznieta i przeflancowana,moral troche niby zalatuje Krasickim a dlugoscia tekstu kojarzy sie z Mickiewiczem. W sumie poeta tylko glowa nie ta. Odpowiedz Link Zgłoś
indris KTO się zdecydował 12.05.03, 13:44 Nie rozśmieszajcie publiczności. Decyzję podjęły USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan.rosciszewski@cardif.pl Re: Szmajdziński: Polska decyduje się na strefę g IP: *.visp.energis.pl 12.05.03, 13:49 Bez Francji to jak łajba z dużą dziurą. Droga tylko w jednym kierunku - na dno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siup do uni Re: Szmajdziński: Polska decyduje się na strefę g IP: 162.108.22.* 12.05.03, 19:02 Gość portalu: jan.rosciszewski@cardif.pl napisał(a): > Bez Francji to jak łajba z dużą dziurą. Droga tylko w jednym > kierunku - na dno! Z Francą i jej siostra-Szwabią to jak łajba z dwoma dziurami. Droga tylko ... (reszta jak wyżej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Szmajdziński: Polska decyduje się na strefę g IP: *.sympatico.ca 12.05.03, 14:53 Pustynie i bagna dla Polakow. Polacy odbuduja pare wiosek rolniczych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota Pora upomnieć się o MADAGASKAR lemurami rządzić !! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.05.03, 15:47 Gość portalu: zenek napisał(a): > Pustynie i bagna dla Polakow. Polacy odbuduja pare wiosek > rolniczych Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Na Madagaskar to ja cie wczoraj wyslalam.W nadziei 13.05.03, 02:08 ze pojdziesz za lemurami i w morzu sie utopisz, ty zniewago ludzkiej inteligencji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Taczka Gabryśka cierpi na... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.03, 13:38 gabrielacasey napisała: > ze pojdziesz za lemurami i w morzu sie utopisz, ty zniewago ludzkiej > inteligencji!!! ...niedopchnięcie. Dolegliwości ostatnio się nasiliły, co można zauważyć na tym forum. Może ktoś zgłosi się na ochotnika i uzdrowi GC? Może liczyć na nasze wsparcie moralne, jak Polska na pomoc NATO w Iraku. Na początek - po razie po śniadaniu i przed lunchem. Dodatkowo, specjaliści zalecają wieczorową porą dwa razy po trzy razy. Chodzi o użycie magicznej pałeczki, którą to należy dotknąć GC w punkcie G, zgodnie z instrukcją. Ważne jest jednak to, żeby sprzęt i nastawienie były odpowiednie! Nie chcemy przecież, by objawy zamiast ustąpić nasiliły się, prawda? Ja tymczasem biegnę do telefonu starać się o mandat ONZ i darmowy przelot do Londynu. Sponsor obiecał pokryć koszty psychoanalityka, który z pewnością będzie musiał pomóc ochotnikowi po jego triumfalnym (mamy wszyscy taką nadzieję) powrocie z obczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś