torpeda.wulkaniczna 13.04.07, 08:38 Co takie Ziemkiewicze wyprawiają z kwiatem oświeconego dziennikarstwa: www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_070413/druga_strona_a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolitka.w.trabancie Kwaśniewski już zwiera szeregi obrońców praw 13.04.07, 08:43 człowieka aby wreszcie RAZ na zawsze skończyć z rozpasaniem kaczyzujacych, faszyzujących paszkwilantów zaśmiecajacych strefę wolności słowa w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Kwaśniewski już zwiera szeregi obrońców praw 13.04.07, 08:51 na RAZie to Pacewiczowi puściły zwieracze kulturalne. Olo obrońcą praw człowieka! Powinni dodać jeszcze "i Obywatela", żeby kpina była zupełna. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Kwaśniewski już zwiera szeregi obrońców praw 13.04.07, 08:54 torpeda.wulkaniczna napisał: > na RAZie to Pacewiczowi puściły zwieracze kulturalne. na razie to Tobie puscily o kulturze nawet nie wspominaj Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Kwaśniewski już zwiera szeregi obrońców praw 13.04.07, 09:07 Odpowiadasz na : scoutek napisała: > torpeda.wulkaniczna napisał: > > > na RAZie to Pacewiczowi puściły zwieracze kulturalne. > > na razie to Tobie puscily > o kulturze nawet nie wspominaj Nie mogę być jak Pacewicz? Mnie obowiązują wyższe standardy? Rozbawiłaś mnie. A może skomentuj słowa Pacewicza, jakimi obdarzył Ziemkiewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
lolitka.w.trabancie Czerwony też człowiek:) 13.04.07, 08:57 a zwieracze kulturalne PP co jakis czas szwankują, nawoząc intelektualne uprawy wiernych czytelników gazetki. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Czerwony też człowiek:) 13.04.07, 09:18 :) Ładnie powiedziane. Ekologicznie o uprawie intelektu :) A swoją drogą bluzgi są dla mnie oznaką bezsilności podprawionej wściekłością. Niektórzy tak się identyfikują ze swoim światopoglądem - czy też czymś w rodzaju misji ( jak redaktorzy GW), że są w szoku, jak usłyszą coś przeciwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor5 Naiwny ten RAZ, że aż wstyd 13.04.07, 08:57 on Pacewicza podejrzewał o "zdolność honorową". Pewnie sam Pacewicz się zdziwił Odpowiedz Link Zgłoś
fioletdykta to co można powiedzieć o tobie prozaiku ? 13.04.07, 09:17 pisz na ścianach miejskich szaletów - będziesz lepiej zauważony... Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek To wasza specjalnosc pisowscy towarzysze, 13.04.07, 09:20 to waszym znakiem jest pisuar i sedes. A na scianach wypisujecie cytaty z Ukochanego Przywodcy! Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: RAZ kontra Pacewicz 13.04.07, 09:22 Przeczytałam uważnie Pacewicza, a następnie RAZa. Niestety, u tego drugiego coś czego nasze społeczeństwo przez długi jeszcze czas się nie nauczy: czytanie ze zrozumieniem. To przykre w XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Pisac ze zrozumieniem tez warto. 13.04.07, 09:30 Nie wymagaj zbyt wiele na RAZ. Jestem zwolenniczką małych kroczków. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Społeczeństwo nie dorosło 13.04.07, 09:33 do demokracji ( by Drogi Bronisław - wściekłem sie wtedy na profesora od kurtyzan), w internecie gardłuje hołota, a Ty widzisz przykrość, że Ziemkiewicz nie czyta Pacewicza ze zrozumieniem? Nie za dużo wymagań do tego społeczeństwa? Może po prostu pisać/komentować klarowniej, żeby nadwiślański ludek skumał głębię zanurzeń intelektualnych ciennikarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Społeczeństwo nie dorosło 13.04.07, 09:35 Mógłbyś napisać to jeszcze raz - po polsku? Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Społeczeństwo nie dorosło 13.04.07, 09:38 Przeanalizuj raz jeszcze swój własny wpis, na który odpowiadam. Polszczyzna podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: RAZ kontra Pacewicz 13.04.07, 11:07 Niestety, > u tego drugiego coś czego nasze społeczeństwo przez długi > jeszcze czas się nie nauczy: czytanie ze zrozumieniem. mnie tez musisz zaliczyc do tych, co nie potrafia czytac ze zrozumieniem. bo czytam to zdanie, czytam.... i nie rozumiem co autor mial na mysli. jakby powiedzial szwagier: sensu w nim ni ch.. > To przykre w XXI wieku. a to juz jak najbardziej sluszna uwaga. ale wez ja do Siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Mea culpa 13.04.07, 12:17 Z prawdziwą przykrością zauważam, że wszechobecne szafarze słowne i filipinki mają niebagatelny wpływ na moją wolszczyznę. Mea culpa. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Ziemkiewicz - ty kłmczuczszku, ty ..... 13.04.07, 09:30 "a przy okazji jako kolejny członek swej redakcji publicznie kłamie, jakobym za rzekome oszczerstwa "musiał przepraszać Adama Michnika"." www.rzeczpospolita.pl/News/1,10,60970.html?rss=1 Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap ugoda, oszczerstwo 13.04.07, 11:44 RAZ napisal prawde. Nie bylo oszczerstwa (przestepstwo), byla ugoda czyli WZAJEMNE czesciowe ustepstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kacza.republika.bananowa Re: ugoda, oszczerstwo 13.04.07, 12:06 klip-klap napisał: > RAZ napisal prawde. Nie bylo oszczerstwa (przestepstwo), byla ugoda czyli > WZAJEMNE czesciowe ustepstwa. RAZ przeprosił za oszczerstwo, a Michnik odstąpił od żądania wpłaty na Laski Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap rozroznij cywilne od karnego - jeszcze raz 13.04.07, 12:12 > > > RAZ napisal prawde. Nie bylo oszczerstwa (przestepstwo), byla ugoda czyli > > WZAJEMNE czesciowe ustepstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: ugoda, oszczerstwo 13.04.07, 17:53 klip-klap napisał: > RAZ napisal prawde. Nie bylo oszczerstwa (przestepstwo), byla ugoda czyli > WZAJEMNE czesciowe ustepstwa. Według Ciebie Michnik zgodził sie z Ziemkiewiczem, że wszelkimi siłami starał się nie dopuścić do ujawnienia nazwisk zbrodniarzy komunistycznych? A moz Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: ugoda, oszczerstwo 13.04.07, 17:56 Odpowiadasz na : dr.freud napisał: > klip-klap napisał: > > > RAZ napisal prawde. Nie bylo oszczerstwa (przestepstwo), byla ugoda czyli > > WZAJEMNE czesciowe ustepstwa. > > Według Ciebie Michnik zgodził sie z Ziemkiewiczem, > że wszelkimi siłami starał się nie dopuścić do ujawnienia > nazwisk zbrodniarzy komunistycznych? Tak rozumiesz wzajemne częściowe ustępstwa, o czym pisał Klip-Klap? Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: ugoda, oszczerstwo 13.04.07, 18:33 a moze odstaw winko i wroc trzezwy ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
kacza.republika.bananowa dla RAZa? 13.04.07, 09:34 ten bez Michnika już nic spłodzić nie potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: RAZ kontra Pacewicz 13.04.07, 09:36 I tak trzymać RAZ! RAZ a dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
bubba49 Re:W rzepie nawet nie mają forum,dlatego przychodz 13.04.07, 11:59 icie tu żeby żygac żygowinami nienawiści,na pohybel ziemkiewiczowi. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Zadanie z testu gimnazjalnego 13.04.07, 12:19 Przeczytaj uważnie poniższy tekst i odpowiedz na poniższe pytanie "a przy okazji jako kolejny członek swej redakcji publicznie kłamie, jakobym za rzekome oszczerstwa "musiał przepraszać Adama Michnika". Otóż, prawda jest taka, że dałem się przekonać czcigodnemu seniorowi naszego środowiska, który podjął się mediacji, do polubownego zakończenia tego żenującego sporu poprzez publiczne oświadczenie, czego w moim tekście nie było, i przeprosiny za wieloznaczność użytego sformułowania." 1 Czy Rafał Ziemkiewicz, znany rolnik i felietonista hobbysta, przeprosił Adama Michnika, czy też nie? Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap jeszcze w podstawowce ? 13.04.07, 12:40 > 1 Czy Rafał Ziemkiewicz, znany rolnik i felietonista hobbysta, przeprosił Adama > Michnika, czy też nie? Nie za oszczerstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: jeszcze w podstawowce ? 13.04.07, 16:01 zrób głęboki wdech i jeszcze raz przeczytaj fragment... Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: jeszcze w podstawowce ? 13.04.07, 16:52 jeśli nazywasz sie klip-klap to tak Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki wyOsiłek yntelektualny OPOKI IV RP ;) 13.04.07, 12:46 RAZ głębią swego wyOsiłku yntelektualnego potrafi obezwładniać …… Nawet naczelne i poślednie WSZYpolskie są od niego dalece bardziej dorzeczne. …”Tymczasem np. u rzecznika praw obywatelskich nie ma ani jednej udokumentowanej sprawy dyskryminacji, nie ma ich także w aktach policyjnych. Autorzy raportu twierdzą, że to właśnie dowód prześladowań: represjonowani boją się poskarżyć! Być może się boją - ale, jak podejrzewam, raczej tego, że ich opowieści zostałyby wówczas zweryfikowane. I mogłoby się okazać, że tyleż w nich prawdy, co w martyrologicznej legendzie Simona Mola.”… Przedmiotowe bąki RAZa w Trybunie Ludu: „Wirtualne męczeństwo” www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_070410/druga_strona_a_3.html?k=on;t=2007040720070413 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - „inteligencja zastępcza, autorytety zastępcze - co jeszcze nam fundował przez 16 lat” Jaruś MiłoŚCIWIE nam PANUJĄCY, pRezydent i ta cała P(i)C SEKTA jego - by 1upośledzonyczłowiek = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: wyOsiłek yntelektualny OPOKI IV RP ;) 13.04.07, 12:54 Ładny, dobrze ukształtowany post. Na pewno pomógł. Już lżej? Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Re: wyOsiłek yntelektualny OPOKI IV RP ;) 13.04.07, 19:59 No tak :( RAZ-a wyOsiłku yntelektualnego dowieść / uargumentować / uzasadniać / …. się nie da, to ucieczka w demagogię & socjotechnikę pozostaje. Tak jak RAZ dzisiaj ;) w Trybunie Ludu. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - „inteligencja zastępcza, autorytety zastępcze - co jeszcze nam fundował przez 16 lat” Jaruś MiłoŚCIWIE nam PANUJĄCY, pRezydent i ta cała P(i)C SEKTA jego - by 1upośledzonyczłowiek = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Czy ten Pacewicz nie pisuje na FK? 13.04.07, 20:03 "Nazywa mnie chamem, burakiem, oszczercą, paszkwilantem" Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Czy ten Pacewicz nie pisuje na FK? 15.04.07, 09:16 W każdym razie czerpie pełną garścią od tych bardziej oświeconych forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Jak oni smiom. Ziemkiewicz zamiast ubrac worek po- 13.04.07, 20:24 kutny i odbyc pielgrzymke 3 razy w kolo biurowca Agory to smie dyskutowac z PaCANewiczem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
naura Prawda? Chyba koniec świata się zbliża! Akty- 13.04.07, 20:35 wiści już próbują wysondować, czy Ziemkiewicz w przedszkolu założył "Solidarność"! Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: Prawda? Chyba koniec świata się zbliża! Akty- 13.04.07, 20:46 naura napisała: > wiści już próbują wysondować, czy Ziemkiewicz w przedszkolu założył "Solidarnoś > ć"! O moja druga jaźń się pojawiła. A Hieniuś chyba śpi? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Prawda? Chyba koniec świata się zbliża! Akty- 13.04.07, 20:53 ale ja nie spie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
roje_os Stęskniłaś się,"niedopchnięcie" ty moje?;PP 13.04.07, 21:00 z 'okazji' forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=60707386&a=60707981 możesz mi ulubione 'lody' dostarczyć?;P asienka32 napisała: > A Hieniuś chyba śpi? Odpowiedz Link Zgłoś
roje_os Zapytaj, bladzię z Canady płynącej żywicą 13.04.07, 21:07 w ukajali, sikso:P Odpowiedz Link Zgłoś
roje_os Nie zapytasz bladzi z Canady płynącej żywicą?;P 13.04.07, 21:11 > w ukajali, sikso:P roje_os napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
n_os_roj Re: a gdzie ty wczoraj wieczorem palec trzymałeś? 13.04.07, 21:09 a fe hieniuteka fe! skocz.pl/na_skocz Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws RAZ się kończy 13.04.07, 20:58 zacietrzewił się, stracił błyskotliwość, zajmuje się głównie dowodzeniem, że nie musi przepraszać Michnika i wynajdowaniem sofizmatycznych argumentów za lustracją. Kiedyś, mimo, że mnie wkurzał, czytywałem go z przyjemnością. Ostatnimi czasy - z zażenowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
leasem Ziemkiewicz jest pocieszny :o) 15.04.07, 09:57 Boi sie kobiet i homosiów (ukrywa to pod agresją), ma pretensje do bycia człowiekiem honorowym (a nie jest) i ukrywa jakąś straszną traumę w stosunku do GW, a szczególnie Michnika. Czyżby nieodwzajemniona miłość do redaktora GW ? RAZ coraz głębiej włazi do szuflady Urbana, JKM i innych fikołków. Dziennikarski folklor :) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Ziemkiewicz jest pocieszny :o) 15.04.07, 20:33 Zazdroszczę pewności analizy. Zdalnej? Gabinecik już otwarty? Odpowiedz Link Zgłoś