Dodaj do ulubionych

Gorbaczow broni Jaruzelskiego

17.04.07, 17:31
"Były prezydent ZSRR Michaił Gorbaczow postanowił skierować do polskiego Sejmu list w obronie byłego prezydenta Wojciecha Jaruzelskiego, w związku z oskarżeniem go o wprowadzenie stanu wojennego.

Oskarżenie Jaruzelskiego skrytykowali także przedstawiciele Dumy Państwowej Rosji."

Nawet Gorbaczow (którego trudno posądzać o dziwne skłonności) widzi polską głupotę.

"Antyhumanitarnym posunięciem" nazwali przedstawiciele Dumy, niższej izby rosyjskiego parlamentu, najnowsze oskarżenia pod adresem 84-letniego generała Jaruzelskiego."

Pomijając kwestie humanitaryzmu, nie sposób nie zauważyć, że igrzyska (zastepujące poważne dla Polski sprawy) to już specjalność PiS-u i okołpisowskiej swołoczy,

tiny.pl/dr6m[Interia]
Obserwuj wątek
    • gradus2004 normalne podejscie... 17.04.07, 17:33
      ...nie ma co sie dziwic bo w koncu bronia przeciez swojego...
    • mike.recz Re: Gorbaczow broni Jaruzelskiego 17.04.07, 17:33
      Dla pisiactwa jest to akurat argument na winę gen. Jaruzelskiego.
    • czubas to ładnie, że broni swojego podkomendnego.... 17.04.07, 17:35
      w końcu Jaruzelski służył wiernie Związkowi Sowieckiemu przez lata - należy mu
      sie dobre słowo za oddanie sowieckim władcom.
      • douglasmclloyd Jako jedyny obcokrajowiec zostal odznaczony 17.04.07, 18:06
        Plantynowym orderem Lenina. Za darmo takich rzeczy u kacapow nie daja.
    • t-800 W końcu to sowiecki jenerał, nic dziwnego, że go 17.04.07, 17:37
      ... władcy ZSRR bronią.
    • t-800 A red. Adam Michnik już dawno bronił generała 17.04.07, 17:41
      I Kiszczaka też, o którym sowieci chyba zapomnieli.
      • fury11 Re: A red. Adam Michnik już dawno bronił generała 17.04.07, 17:56
        ile ty masz lat? Nie wiesz, czym się różnił Gorbaczow od Breżniewa? Jak nie
        wiesz, to zakuwaj, może do drugiej gimnazjalnej cię przepuszczą mimo pały z
        historii. Michnik bronił i te de. Bo w przeciwieństwie do ciebie coś niecoś
        rozumie z wydarzeń 1980-2007
        • warka_strong Re: A red. Adam Michnik już dawno bronił generała 17.04.07, 17:58
          Niektórzy zapominają o tym, że wiedza, to odrzucenie jednostronnego spojrzenia.
          • aron2004 Re: A red. Adam Michnik już dawno bronił generała 17.04.07, 18:01
            Gorbaczow jest odpowiedzialny za masakrę w Wilnie, też sobie lewica znalazła
            idola.
    • douglasmclloyd Jaruzel ty szmato, zmarnowales mi mlodosc 17.04.07, 18:00
      W stanie wojennym musialem jesc chlem z dzemem albo ze smalcem bo, jak za
      okupacji, wszystko bylo na kartki, a z racji tego, ze rodzice mieli 1.8 ha
      ziemi, kartek nie dostali. Twoja Polska to byl III swiat.
      • czubas a wielu ludziom on i inni zmarnowali całe życie... 17.04.07, 18:10
        Tacy jak on czy Bieruci, Ochaby, Gomułki, Gierki, Jaroszewicze.... wiele osób
        nie miało nawet szansy życia w normalnym kraju...
      • woda.woda Chlem z dżemem ... 17.04.07, 18:23
        ludzie jadają ipoza stanem wojennym.

PS Mieliście prawie 2 hektary a ty byłeś głodny? Dziwne.
        • douglasmclloyd Re: Chlem z dżemem ... 17.04.07, 18:30
          woda.woda napisała:

> ludzie jadają ipoza stanem wojennym.
          >
          > PS Mieliście prawie 2 hektary a ty byłeś głodny? Dziwne.

Prawie, na dzialce stal dom, byl ogrodek, trawnik i maly sad i gdzies tam
          jeszcze kawalek placu/laki. Palant Jaruzel chcial z nas zrobic rolnikow. Zreszta
          nie tylko nas, w/g towarzyszy rolnikiem byl kazdy, kto mial wiecej niz 0.5 ha
          ziemi. Korea Polnocna ku...
          • kacza.republika.bananowa teraz to byś chciał być od 0,5 w KRUS:) 17.04.07, 18:33

• douglasmclloyd Moi rodzice pracowali poza rolnictwem 17.04.07, 18:36
              Z emeryturami rolniczymi nie maja nic wspolnego.
          • woda.woda Re: Chlem z dżemem ... 17.04.07, 18:34
            Mój kuzyn, który miał podobną działkę pod miastem w stanie wojennym zamienił
            trawnik na kurnik a garaż na chlewik, zaopatrywał w jedzenie nas wszyskich z
            miasta, którzy ziemi żadnej nie mieliśmy. My mu za to płaciliśmy kartkami na
            inne produkty. W kazdym razie głodni nie chodziliśmy - ani my, ani on, ani inne
            osoby z rodziny. Nie rozumiem, jak mozna być głodnym mając zienię.
            • czubas w socjaliźmie brakowało wszystkiego.. 17.04.07, 18:40
              to taki ustrój, w któym występują permanentne niedobory dóbr.
              • woda.woda Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 18:41
                A chleb z dżemem nie świadczył o zmarnowanej młodości.

Nie dajmy się zwariować.
                • douglasmclloyd Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 18:46
                  woda.woda napisała:

> A chleb z dżemem nie świadczył o zmarnowanej młodości.

A kto mowi, ze swiadczy? To byl tylko przyklad na to ze Polska byla krajem III
                  swiata.
                  • warka_strong Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 18:47
                    douglasmclloyd napisał:

>
                    > A kto mowi, ze swiadczy? To byl tylko przyklad na to ze Polska byla krajem III
                    > swiata.
                    >
                    A który świat obecnie reprezentujemy?
                    • douglasmclloyd Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 18:52
                      warka_strong napisał:

> A który świat obecnie reprezentujemy?

Biorac pod uwage np. ceny ziemi i nieruchomosci jestesmy blisko elity swiata.
                      • warka_strong Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 18:56
                        Ba, żeby te czynniki decydowały o elitarności... Nie można jedna pomijać chociażby poziomu życia mieszkańców. To zaś nas od eltarności oddala.
                        • douglasmclloyd Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 18:58
                          warka_strong napisał:

> Ba, żeby te czynniki decydowały o elitarności... Nie można jedna pomijać chocia
                          > żby poziomu życia mieszkańców. To zaś nas od eltarności oddala.

No to z innej beczki, w salonach samochodowych brakuje aut. Kto to kupuje?
                          • warka_strong Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 19:02
                            Pamiętasz może sławetne "zastaw się, a postaw się". Może warto, niejako przy okazji kwestii znikających z salonów nowych aut, spojrzeć jak wygląda stan oszczędności?
                            • douglasmclloyd Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 19:04
                              warka_strong napisał:

> Pamiętasz może sławetne "zastaw się, a postaw się". Może warto, niejako przy ok
                              > azji kwestii znikających z salonów nowych aut, spojrzeć jak wygląda stan oszczę
                              > dności?

Na innym forum czytalem o kupnie uzywanych komputerow. Autor watku zostal wysmiany.
                              • warka_strong Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 19:14
                                Kredytomania to powód do wyśmiewania (lub do smiechu)?
                                • douglasmclloyd Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 19:39
                                  warka_strong napisał:

> Kredytomania to powód do wyśmiewania (lub do smiechu)?

Takie sa realia. Jest towar i ludzie kupuja. Sytuacja materialna ludzi poprawia
                                  sie, chociaz z dnia na dzien tego nie widac.
                                  • warka_strong Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 21:03
                                    douglasmclloyd napisał:

>
                                    > Takie sa realia. Jest towar i ludzie kupuja. Sytuacja materialna ludzi poprawia
                                    > sie, chociaz z dnia na dzien tego nie widac.
                                    >
                                    To, w dużym stopniu, zależy od kryteriów definiujących "poprawę". Jeżeli definiuje ją skłonność do zadłużania, to być może jest to symptomem poprawy. Jeżeli zaś zadłużaniu przecwstawimy malejące skłonności (zdolności?) do oszczędzania, to raczej o poprawie trudo mówić.
                                • douglasmclloyd Takie problemy maja dzisiaj Polacy 17.04.07, 20:58
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=60859977&a=60859977
                  • woda.woda Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 18:48
                    Nie wiem, czy III swiata :)

Była krajem i tak lepszym, niż inne demoludy.

Cieszmy się, że to już skończone.
                    • douglasmclloyd Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 18:50
                      woda.woda napisała:

> Nie wiem, czy III swiata :)
                      >
                      > Była krajem i tak lepszym, niż inne demoludy.

Chyba zartujesz. W Czechach, na Wegrzej, czy nawet w glupim DDRze bylo o wiele
                      lepiej.
                      • woda.woda Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 18:52
                        Co ty powiesz?

Moja wiedza na ten temat jest inna. Mieliśmy najwięcej swobody w całym obozie a
                        i władza bezpieki u nas była najmniejsza.
                        • douglasmclloyd Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 18:54
                          woda.woda napisała:

> Co ty powiesz?
                          >
                          > Moja wiedza na ten temat jest inna. Mieliśmy najwięcej swobody w całym obozie

Szczegolnie w stanie wojennym po dziesiatej wieczorem.
                          • woda.woda Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 18:57
                            W sanie wojennym po 10 wieczorem Polacy nagminnie uprawiali zycie rodzinne. Ten
                            wyż demograficzny ma dziś po 28 lat :)
                            • roje_os Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 18:59
                              sorry p. wodo.wodo, mój Chłopak ma 26 lat :PPP
                              • woda.woda Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 19:00
                                To coś ty robił w stanie wojennym po 22?
                                • roje_os Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 19:02
                                  woda.woda napisała:

> To coś ty robił w stanie wojennym po 22?

Na ile pamiętam p. wodo.wodo, stan wojenny ogłoszono w 1981 r.
                                  a że mój Chłopak ma dziś 26 lat..??? ;P
                                  • woda.woda Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 19:04
                                    No tak. Przeliczyłam się.

Czyli wszystko się zgadza.
                            • douglasmclloyd Re: Brakowało prawie wszystkim. 17.04.07, 19:00
                              woda.woda napisała:

> W sanie wojennym po 10 wieczorem Polacy nagminnie uprawiali zycie rodzinne. Ten
                              >
                              > wyż demograficzny ma dziś po 28 lat :)

Raczej 24-25.
                              • woda.woda Słusznie. 17.04.07, 19:02
                                Nie jestem dobra w rachunkach :)
                                • roje_os Słusznie. Nie szkodzi :P 17.04.07, 19:07
                                  Wprost przeciwnie.
                                  Dziś mój Syn(26 l.) dzięki Generałowi(zapobiegł wojnie domowej, interwencji
                                  Sąsiada) od 2.5 l. może przebywać w GB;)
                                  • woda.woda Re: Słusznie. Nie szkodzi :P 17.04.07, 19:09
                                    No nie wiem, czy akurat zawdzięcza to Jaruzelskiemu. Optuję raczej za tym, że
                                    dzięki temu, iż po '89 roku do władzy nie doszli eurosceptycy.
                                    • roje_os Re: Słusznie. Nie szkodzi :P 17.04.07, 19:14
                                      Gdyby wziąć pod uwagę moje ówczesne zaangażowanie po stronie Solidarności(!)
                                      i niestety: b. realną groźbę itnerwencji ze Wschodu, wprowadzenie stanu
                                      wyjątkowego, nie wiem czy 'mógłbym'.. "po 22"?;)
                                      • woda.woda Re: Słusznie. Nie szkodzi :P 17.04.07, 19:22
                                        Nie wzięłam tego pod uwagę :)
                                        Tak więc może rzeczywiście twój syn (pozdrowienia) ma co nieco generałowi do
                                        zawdzięczenia :)
                                        • roje_os Re: Słusznie. Nie szkodzi :P 17.04.07, 19:38
                                          woda.woda napisała:

> Nie wzięłam tego pod uwagę :)
                                          > Tak więc może rzeczywiście twój syn (pozdrowienia) ma co nieco generałowi do
                                          > zawdzięczenia :)

Przekażę(pozdrowienia), doskonała okazja mi się trafia, p. woda.woda.
                                          W sobotę na 8 dni wybieram się w odwiedziny do Manchester'u;PP
                                  • douglasmclloyd Re: Słusznie. Nie szkodzi :P 17.04.07, 19:42
                                    roje_os napisał:

> Wprost przeciwnie.
                                    > Dziś mój Syn(26 l.) dzięki Generałowi(zapobiegł wojnie domowej, interwencji
                                    > Sąsiada)

Chyba zderzyles sie w stanie wojennym z czolgiem.
                                    • roje_os Re: Słusznie. Nie szkodzi :P 17.04.07, 19:45
                                      douglasmclloyd napisał:

> roje_os napisał:
                                      >
                                      > > Wprost przeciwnie.
                                      > > Dziś mój Syn(26 l.) dzięki Generałowi(zapobiegł wojnie domowej, interwenc
                                      > ji
                                      > > Sąsiada)
                                      >
                                      > Chyba zderzyles sie w stanie wojennym z czolgiem.

Oj dzieciaku, chlem z dżemem faktycznie jadłeś chyba, niczym
                                      PiSowski rewolucjonista tu nadajesz!
                                      • douglasmclloyd Re: Słusznie. Nie szkodzi :P 17.04.07, 19:50
                                        roje_os napisał:

> douglasmclloyd napisał:
                                        >
                                        > > roje_os napisał:
                                        > >
                                        > > > Wprost przeciwnie.
                                        > > > Dziś mój Syn(26 l.) dzięki Generałowi(zapobiegł wojnie domowej, int
                                        > erwenc
                                        > > ji
                                        > > > Sąsiada)
                                        > >
                                        > > Chyba zderzyles sie w stanie wojennym z czolgiem.

> Oj dzieciaku, chlem z dżemem faktycznie jadłeś chyba, niczym
                                        > PiSowski rewolucjonista tu nadajesz!

Nudny jestes.
                                  • man_sapiens Re: Słusznie. Nie szkodzi :P 17.04.07, 22:59
                                    Gdyby nie stan wojenny to twój syn nie musiałby wyjeżdżać do GB, a jakby chciał,
                                    to mógłby to zrobić o 5 lat wcześniej
            • douglasmclloyd Re: Chlem z dżemem ... 17.04.07, 18:44
              woda.woda napisała:

> Mój kuzyn, który miał podobną działkę pod miastem w stanie wojennym zamienił
              > trawnik na kurnik a garaż na chlewik, zaopatrywał w jedzenie nas wszyskich z
              > miasta, którzy ziemi żadnej nie mieliśmy. My mu za to płaciliśmy kartkami na
              > inne produkty. W kazdym razie głodni nie chodziliśmy - ani my, ani on, ani inne
              >
              > osoby z rodziny.

I to bylo normalne? Te chlewiki i kurniki wyrosly, jak grzyby po deszczu na
              drugi dzien? A jak juz cos wychodowal, to uboj byl aby legalny? W tamtym casie,
              osiemdziesiecioletniej babce mojego szwagra policja zarekwirowala krowe i
              skierowala wniosek na kolegium. Jak za Niemca.
              • woda.woda Re: Chlem z dżemem ... 17.04.07, 18:47
                A kto mówi, że było normalne?
                Ja tylko piszę, że dziwi mnie, kiedy - niezaleznie od ustroju i sytuacji -
                dzieci właścicieli kawałka ziemi chodzą głodne. Ty przeciez napisałeś, że
                młodość zmarnował ci chleb z dżemem.
                • douglasmclloyd Re: Chlem z dżemem ... 17.04.07, 18:50
                  woda.woda napisała:

> A kto mówi, że było normalne?
                  > Ja tylko piszę, że dziwi mnie, kiedy - niezaleznie od ustroju i sytuacji -
                  > dzieci właścicieli kawałka ziemi chodzą głodne. Ty przeciez napisałeś, że
                  > młodość zmarnował ci chleb z dżemem.

Gratuluje zmyslu dedukcji.
                  • woda.woda Do licha. 17.04.07, 18:55
                    Napisałeś:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=60910314&a=60911761
                    Nie wynika z tego, że stan wojenny był dla ciebie straszny, bo była godzina
                    policyjna, rodziców ci internowali a telewizja i gazety były, jakie były.
                    Piszesz o chlebie z dżemem.

Chyba, że źle cię zrozumiałam, bo dżemu po prostu nie lubisz. Ani smalcu :)
                    • douglasmclloyd Re: Do licha. 17.04.07, 18:56
                      woda.woda napisała:

> Napisałeś:
                      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=60910314&a=60911761
                      > Nie wynika z tego, że stan wojenny był dla ciebie straszny, bo była godzina
                      > policyjna, rodziców ci internowali a telewizja i gazety były, jakie były.
                      > Piszesz o chlebie z dżemem.
                      >
                      > Chyba, że źle cię zrozumiałam, bo dżemu po prostu nie lubisz. Ani smalcu :)

Nie mam czasu na pisanie powiesci.
                    • roje_os Re: Do licha. Chlem z dżemem;P 17.04.07, 18:57
                      > Chyba, że źle cię zrozumiałam, bo dżemu po prostu nie lubisz. Ani smalcu :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=60910314&a=60914282
                      • woda.woda Re: Do licha. Chlem z dżemem;P 17.04.07, 18:58
                        No tak. w sprawie pani Tysiąc wyraził swoją niechęć do seksu.
                • roje_os Re: Chlem z dżemem ... 17.04.07, 18:52
                  Proszę o precyzję, p. wodo.wodo;P
                  douglasmclloyd przecież napisał, że
                  młodość zmarnował mu chlem z dżemem!
                  Stąd pewnie taki pryncypialny w spr. Pani Tysiąc;)
        • t-800 Re: Chlem z dżemem ... 17.04.07, 20:04
          woda.woda napisała:

> ludzie jadają ipoza stanem wojennym.

Typowy michnikoid. Wszystko zrobi dla obrony komunistów. Nawet nie wstydzi się
          wypisywać bezsenswonych takich banialuk.

Wybraź sobie, że w stanie wojennym wiele osób - oczywiście nie Twoi
          generałowie, czy kolega Michnika Urban - mieli do wyboru: chleb z dżemem, chleb
          z dżemem albo chleb z dżemem.
      • man_sapiens Re: Jaruzel ty szmato, zmarnowales mi mlodosc 17.04.07, 23:01
        Mi też zmarnował. Nawet nie ta nędza była najgorsza, ale totalny brak wolności,
        jakichkolwiek perspektyw, możliwości i nadziei.
        • tornson No straszna nędza!! Tyle że mięsa spożywano wtedy 17.04.07, 23:34
          więcej niż dziś.
          • man_sapiens Re: No straszna nędza!! Tyle że mięsa spożywano w 18.04.07, 09:20
            Jeżeli dla ciebie miarą przyzwoitych warunków życia jest ilość zjadanego mięsa,
            to masz na tym świecie łatwo. Najwyraźniej peerelowskie wpajanie ludziom
            mentalności zwierząt z zoologu zadziałało, że się do Havla odwołam.
            Tylko uważaj, mięso jest ponoć szkodliwe.
            Aha, z drugiej strony (dosłownie) można by jakość twojego życia mierzyć ilością
            zużywanego papieru toaletowego.
      • tornson Nie wina komunistów że pochodziłeś z patologicznej 17.04.07, 23:33
        rodzinki.
    • francuskilacznik "swoj swojemu krzywdy nie zrobi" 17.04.07, 18:39
      a jak bedzie trzeba to i w walizce pare milonow dolarow podesle
    • pan.z.cygarem Re: Przecież to takie ludzkie co wy chcecie? 17.04.07, 18:59
      n/t
    • piotrgdansk6 [...] 17.04.07, 19:06
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • sanitarny douglasmclloyd 17.04.07, 22:45
      2 ha przy domku,rodzice pracowali w miescie,tzw chloporobole,sielanka, Ameryka,
      co pol roku kabana w leb,wyroby swoje, krowka w oborce 10l mleczka dziennie
      jesli nie sprzedalo sie w pobliskim miescie to zrobilo sie maselka oselke o
      jajeczkach w kurniku nie wspomne,a te mlode kaczki wiosna do dzisiaj pamietam
      smak czerniny tak to bylo u chloporoboli wszyscy im zazdroscili a wiec nie
      wciskaj ciemnoty ty malorolny o swoiej biedzie,sa jeszcze ledzie ktorzy
      pochodza z malych miast w poblizu ktorych wygodnie zyli tacy "nedzarze",ach
      przypomnialem sobie wlasnie o punktach na studia ktore dostales jako syn
      malorolnego kosztem byc moze jakiegos zdolnego czlowieka z rodziny
      inteligienckiej.A wiec zamknij buzie i siedz na dup...e.
      • douglasmclloyd Re: douglasmclloyd 17.04.07, 22:53
        Paluj sie debilu.
        • roje_os Prawda w oczy kole, douglasmclloyd? 17.04.07, 23:02
          "2 ha przy domku,rodzice pracowali w miescie,tzw chloporobole,sielanka, Ameryka,
          co pol roku kabana w leb,wyroby swoje, krowka w oborce 10l mleczka dziennie
          jesli nie sprzedalo sie w pobliskim miescie to zrobilo sie maselka oselke o
          jajeczkach w kurniku nie wspomne,a te mlode kaczki wiosna do dzisiaj pamietam
          smak czerniny tak to bylo u chloporoboli wszyscy im zazdroscili a wiec nie
          wciskaj ciemnoty ty malorolny o swoiej biedzie,sa jeszcze ledzie ktorzy
          pochodza z malych miast w poblizu ktorych wygodnie zyli tacy "nedzarze",ach
          przypomnialem sobie wlasnie o punktach na studia ktore dostales jako syn
          malorolnego kosztem byc moze jakiegos zdolnego czlowieka z rodziny
          inteligienckiej.A wiec zamknij buzie i siedz na dup...e."

Też w stanie wojennym w bagażniku Fiat600 Kolegi woziłem połówkę 'żywca'.
          Możesz mi wierzyć 'małorolny', Gospodarz góra 20 arów miał za zabudowaniem!
          • douglasmclloyd Re: Prawda w oczy kole, douglasmclloyd? 17.04.07, 23:05
            roje_os napisał:

> Też w stanie wojennym w bagażniku Fiat600 Kolegi woziłem połówkę 'żywca'.
            > Możesz mi wierzyć 'małorolny', Gospodarz góra 20 arów miał za zabudowaniem!

No widzisz, zeby moj ojciec tak robil, to niejadlbym chleba z dzemem.
            • roje_os Re: Prawda w oczy kole, douglasmclloyd? 17.04.07, 23:09
              douglasmclloyd napisał:

> No widzisz, zeby moj ojciec tak robil, to niejadlbym chleba z dzemem.

Może zrozumiesz płaczku, "Gospodarzem" Była Moja Teściowa, na ów czas
              71-noletnia Kobieta!
              • douglasmclloyd Re: Prawda w oczy kole, douglasmclloyd? 17.04.07, 23:11
                roje_os napisał:

> douglasmclloyd napisał:
                >
                > > No widzisz, zeby moj ojciec tak robil, to niejadlbym chleba z dzemem.
                >
                > Może zrozumiesz płaczku, "Gospodarzem" Była Moja Teściowa, na ów czas
                > 71-noletnia Kobieta!

Koniowi pogadaj.
                • roje_os płacz dalej płaczku o chlemie z dżemem! 17.04.07, 23:15

• douglasmclloyd Re: płacz dalej płaczku o chlemie z dżemem! 17.04.07, 23:16
                    Tak sie sklada, ze w tamtym czasie matka wyladowala w szpitalu, siostra byla na
                    studiach, ojciec chodzil do roboty, ja do szkoly i nie mielismy swiniopasa w
                    postaci tesciowej.
                    • roje_os Re: płacz dalej płaczku o chlemie z dżemem! 17.04.07, 23:30
                      płaczusiu, Moja Teściowa wychowała samotnie 2 córki, przeżyła II W.Ś.
                      w W-wie dzięki 'rąbance' z wypraw wożonej, przeżyła exodus na ziemie odzyskane i
                      jakoś Jej Córki na Ludzi wyszły. .. w odróżnieniu do ciebie, jak domniemywam,
                      wnosząc ze 'strasznej krzywdy' jaka cię spotkała za Jaruzela.
                      • douglasmclloyd Re: płacz dalej płaczku o chlemie z dżemem! 18.04.07, 00:46
                        roje_os napisał:

> płaczusiu, Moja Teściowa wychowała samotnie 2 córki, przeżyła II W.Ś.
                        > w W-wie dzięki 'rąbance' z wypraw wożonej, przeżyła exodus na ziemie odzyskane
                        > i
                        > jakoś Jej Córki na Ludzi wyszły. .. w odróżnieniu do ciebie, jak domniemywam,
                        > wnosząc ze 'strasznej krzywdy' jaka cię spotkała za Jaruzela.

Dobrze, że miałeś teściową, bo bys z głodu za Jaruzela zdechł.
                    • sanitarny douglasmclloyd syn malorolnego 17.04.07, 23:39
                      Co wychodzi szydlo z worka, siostra tez dzieki punktom na studiach,tez tylko
                      chlebek z cebula,glodna i przesladowana
                      • douglasmclloyd Re: douglasmclloyd syn malorolnego 18.04.07, 00:47
                        sanitarny napisał:

> Co wychodzi szydlo z worka, siostra tez dzieki punktom na studiach,tez tylko
                        > chlebek z cebula,glodna i przesladowana

Słuchaj ćwoku, ja studia skończyłem w Ameryce.
        • sanitarny Malorolny douglasmclloyd 17.04.07, 23:11
          www.longstag.com/site/images/stories/sonstiges/schwein.jpg
    • t-800 Rosjanie też krzyczeli jak PiS rozmontował WSI 17.04.07, 22:54
      Też była awantura. Nawet Bronisław "Drzwi od stodoły" cytował jakąś rosyjską
      gazetę.
      • tornson Wtedy Rosjanie dziękowali za prezent w postaci 17.04.07, 23:36
        rozwalenia polskiego kontrwywiadu.
    • frank_drebin Komunista broni komunisty i co w tym dziwnego ? 17.04.07, 23:20

• goldenwomen broni bo oni tylko taka strategie znają 18.04.07, 07:59
      ZAMORDYZM i koniec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka