torpeda.wulkaniczna 29.04.07, 18:51 Olo z aureolo i z Jolo (Jablonex) byłby też, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
torpeda.wulkaniczna Re: Kaczyński z Estonią. 29.04.07, 18:52 Link zwiał: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4098004.html Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Kaczyński z Estonią. 29.04.07, 18:53 bedziemy teraz walczyc za Estonie i jej historie Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Kaczyński z Estonią. 29.04.07, 18:59 Wytoczyłeś już armaty? Odpowiedz Link Zgłoś
babilonupada Estonia walczyła u boku Niemiec , więc cicho może. 29.04.07, 19:01 torpeda.wulkaniczna napisał: > Wytoczyłeś już armaty? Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Estonia walczyła u boku Niemiec , więc cicho 29.04.07, 19:05 A dlaczego cicho? U boku Niemiec walczyła też Bułgaria, Rumunia. Do dzisiaj na cmentarzach w Finlandi znajdują się groby ze swastykami. Nie wiesz, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
babilonupada Re: Estonia walczyła u boku Niemiec , więc cicho 29.04.07, 19:06 dlatego na miejscu władz Polski najpierw bym nadrobił historyczne zaległości , a nie wyrywał się z poparciem Odpowiedz Link Zgłoś
zabajonee Re: Estonia walczyła u boku Niemiec , więc cicho 29.04.07, 19:12 Ale skoro nie jesteś na miejscu władz Polski, więc cicho może? Odpowiedz Link Zgłoś
babilonupada Re: Estonia walczyła u boku Niemiec , więc cicho 29.04.07, 19:14 wstyd mieć takie władze Odpowiedz Link Zgłoś
zabajonee Re: Estonia walczyła u boku Niemiec , więc cicho 29.04.07, 19:16 naiwne zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
babilonupada Re: Estonia walczyła u boku Niemiec , więc cicho 29.04.07, 19:18 ale prawdziwe wywołujemy tylko śmieszność , krytykę no i gdzie możemy podrażniamy stosunki międzynarodowe Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Dlatego Olo 29.04.07, 19:19 siedzi cicho.Demokrata z aureolą. Dlatego nie nadawał się do ŻADNEGO stanowiska w NATO czy ONZ. Mimo, że Bush chciał. Odpowiadasz na : babilonupada napisał: > dlatego na miejscu władz Polski najpierw bym nadrobił historyczne zaległości , > a > nie wyrywał się z poparciem A jakie to historyczne zaległości mają władze nadrobić? O estońskich SS-manach? Podobnie o Łotyszach? Ktoś tych zbrodniarzy usprawiedliwia? A sowiecki żołnierz to był wyzwoliciel krajów nadbałtyckich? Finlandię też próbował wyzwalać. Pech Estoni, że 30% społeczeństwa to Rosjanie. Zawsze było nim lepiej za granicą, niż u siebie. Przenosi się symbol i prochy żołnierzy - z należnym szacunkiem. Takim, jakim mają Rosjanie względem ofiar Katynia, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Estonia walczyła u boku Niemiec , więc cicho 29.04.07, 19:21 Odpowiadasz na : babilonupada napisał: > dlatego na miejscu władz Polski najpierw bym nadrobił historyczne zaległości , > a > nie wyrywał się z poparciem Ty nadrobiłeś? Czy sztampa w głowie? Odpowiedz Link Zgłoś
wannassermann Sowieci okupowali Polskę u boku Niemiec 29.04.07, 19:23 i też to nie ma nic wspólnego z Estonią.... Odpowiedz Link Zgłoś
wannassermann Naziści czy Sowieci, jedno bydło... 29.04.07, 19:29 i jedni i drudzy to mordercy... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Naziści czy Kapitaliści, jedno bydło... 29.04.07, 19:32 wannassermann napisała: > i jedni i drudzy to mordercy i wyzyskiwacze... Odpowiedz Link Zgłoś
wannassermann Naziści i Sowieci wspólnie okupowali Polskę.... 29.04.07, 19:37 a termin "kapitalizm" ukuli socjaliści dla odróznienia normalnej gospodarki od socjalistycznej - nie chcieli przyznać, że socjalizm jest nienormalny... Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Z nazistami to się łączą Sowieci, panie Sowiet 29.04.07, 19:37 Ribbentrop = Mołotow, Hitler = Stalin, nazizm = komunizm, III Rzesza = CCCP Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Kaczyński z Estonią. 29.04.07, 19:48 Bardzo mi sie to podoba, ze polski prezydent i polscy politycy ze wszystkich opcji wyrażają swoja solidarnośc z Estonią. Bruksela tez powinna zająć takie stanowisko. Estonia jest krajem członkowskim UE. Ale cos mi sie wydaje, że będzie Wschodnia UE i Zachodnia UE tak jak kiedys Cesarstwo Rzymskie Wschodnie i Zachodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Kaczyński z Estonią. 29.04.07, 19:58 A ja tylko przypomne,ze to wladze wywoluja konflikty i wojny,a zolnierz jest od wykonywania rozkazow.Dlatego rozwalanie pomnikow zolnierskich uwazam za idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Kaczyński z Estonią. 29.04.07, 20:07 wanda43 napisała: > A ja tylko przypomne,ze to wladze wywoluja konflikty i wojny,a zolnierz jest od > wykonywania rozkazow.Dlatego rozwalanie pomnikow zolnierskich uwazam za idioty > zm. Wandziu, każdy ma prawo według swoich upodobań urządzać sobie mieszkanie. Nie wiem czy chciałabyś mieć w swoim salonie relikwie swietych, których nie uznajesz za świetych. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Kaczyński z Estonią. 29.04.07, 20:13 We wlasnym domu,to ja sobie moge nas.... na srodku i nakryc poduszka dla kaprysu.Polityka zagraniczna,to zdziebko co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Kaczyński z Estonią. 29.04.07, 20:17 wanda43 napisała: > We wlasnym domu,to ja sobie moge nas.... na srodku i nakryc poduszka dla kaprys > u.Polityka zagraniczna,to zdziebko co innego. Zdecydowanie co innego! I dlatego bardzo dobrze, ze nasi politycy wyrazili solidarnośc z Estonią. Kiedys w Monachium świat się odwrócił od Czechoslowacji. W niespełna rok później zostawił samotną Polskę. Czy to się skończyło wiemy doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Wandziu, 29.04.07, 20:24 dlaczemu tak kałowo-poduszkowo? Ale nie spałabyś natym chyba? Rozwiń myśl,czy smród nie zbulwersowałby nieco sąsiadów. A tak w ogóle- to chyba Estończycy są we własnym domu? Czy rosyjskim? Odpowiadasz na : wanda43 napisała: > We wlasnym domu,to ja sobie moge nas.... na srodku i nakryc poduszka dla kaprys > u.Polityka zagraniczna,to zdziebko co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Kaczyński z Estonią. 29.04.07, 20:41 wanda43 napisała: > A ja tylko przypomne,ze to wladze wywoluja konflikty i wojny,a zolnierz jest od > wykonywania rozkazow.Dlatego rozwalanie pomnikow zolnierskich uwazam za idioty > zm no ba, a co z pomnikami żołnierzy Wehrmachtu? Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Kaczyński z Estonią. 29.04.07, 21:25 A są takie u nas? Nie wiedzialam. A co do pomnikow,to troche umiaru by sie przydalo.Stawia sie je w zaleznosci od okolicznosci i mody.Okolicznosci sie zmieniaja.Dzis jest moda na JPII,a kto wie co bedzie za 20-30 lat? Moze ktos uzna je za niesluszne? I co, rozwalac bedziemy? Odpowiedz Link Zgłoś
warsawyak Re: Kaczyński z Estonią. 29.04.07, 19:59 Nie bój żaby. Bałtowie mają możnych przyjaciół w Skandynawii. To tylko my, kołki, nie wyrabiamy sobie żadnych pleców. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk8 A co na to Eurosajuz? Czy Cohn-Bendit, Schultz 29.04.07, 20:32 i Geremek potępili już faszystowski rząd w Estonii? Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: A co na to Eurosajuz? Czy Cohn-Bendit, Schult 29.04.07, 20:38 Obawiam się, że niewiele wystękają, a jeśli już to o pamięci pomnikowej, poległych w imię itd. I o spokoju. Żeby się Putin nie wkurzył i nie zakurkował. Co innego, gdyby np. na cmentarzu żydowskim w Polsce ktoś namalował swastyki. Byłoby gadania. Jak już zresztą było. Odpowiedz Link Zgłoś