cat808 30.04.07, 07:40 Baumann pisał propagandę w mediach tzw. publicznych. Co ich łączy ? miłość do współpracy z wywiadem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marouder A tow. Wassermann nie podal sie do dymisji? 30.04.07, 09:20 Czwartopospolity go nie odwolal ze stanowiska? Hehehe..znaczy sie PiSdzielstwo nie ma za grosz instynktu samozachowawczego:)) Odpowiedz Link Zgłoś
cat808 Re: A tow. Wassermann nie podal sie do dymisji? 30.04.07, 09:29 koledze się już wszystko miesza bez tę propagandę. Odpowiedz Link Zgłoś
ego_centryk A co z towarzyszami Jasińskim i Kryże? 30.04.07, 09:31 Oni są w porządku? Czy też od 1948 należeli do PiS? :) Odpowiedz Link Zgłoś
cat808 Re: A co z towarzyszami Jasińskim i Kryże? 30.04.07, 12:45 kolega myli wątki. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: A tow. Wassermann nie podal sie do dymisji? 30.04.07, 09:33 Calkiem przyjemnie spedzam sobie komucho-narodowo-masonski dlugi weekend i obserwuje z nie mniejsza przyjemnoscia, jak rozwieraja sie coraz bardziej nozyce zwiazku z rzeczywistoscia polityczno-spoleczna u PiSdzielstwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Prowokujecie 30.04.07, 12:12 Kazde państwo ma swój wywiad. I dobrze. Nawet prezydent Kaczynski zrozumial, ze nie mozna ujawniac wszystkich nazwisk, nawet tych z czasów tzw. komuny. Zabieracie glos,otwierając głupie wątki, byle prowokowac. Odpowiedz Link Zgłoś
cat808 Re: Prowokujecie 30.04.07, 12:18 ten wywiad , co to Smiersz zakładał to było coś nazywało się chyba informacja czy jakoś tam. Odpowiedz Link Zgłoś
cat808 Re: A tow. Wassermann nie podal sie do dymisji? 02.05.07, 09:58 przyjemnie a tu puk, puk. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Towarzysz Passent jak KBW-bista prof. Zygmunt 30.04.07, 12:20 zapytaj o to starego Winkla (pion propagandy), który upychał Kaczyńskich na studiach, a Kaczyńską w IBN - PAN Odpowiedz Link Zgłoś
cat808 Re: Towarzysz Passent jak KBW-bista prof. Zygmunt 30.04.07, 12:32 to oni ten tego w wywiadzie robili ? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder No, czy akurat "ten tego" robili, to do konca... 30.04.07, 12:35 ...wiadomo. Prosze nie rzucac kalumni seksualnych na Powstanke Warszawska spedzajaca czas Powstania bodaj w Starachowicach!! Odpowiedz Link Zgłoś
cat808 Re: No, czy akurat "ten tego" robili, to do konca 30.04.07, 12:36 a nie mówiłem ? , za tymi łałtorytetami kaczki stoją i nikt inny. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Towarzysz Passent jak KBW-bista prof. Zygmunt 30.04.07, 12:37 wnuk stalinowskiego propagandzisty "wujka" Kaczyńskich Waldka Winkla jest teraz posłem PiS Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Towarzysz Passent jak KBW-bista prof. Zygmunt 30.04.07, 12:38 a córka tegoz stalinowskiego propagandysty pracowała z Kaczyńskim w NIK i należała do najzaufańszych osób - w końcu dorastali razem Odpowiedz Link Zgłoś
cat808 Re: Towarzysz Passent jak KBW-bista prof. Zygmunt 30.04.07, 12:42 nu cuś takiego ?normalna wtyka. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Towarzysz Passent jak KBW-bista prof. Zygmunt 02.05.07, 14:41 nie wtyka, tylko normalka Kaczyńscy to dzieci kamerdynerów komunizmu i stalinizmu, dorastali w otoczeniu funkcjonariuszy i aparatczyków średniego szczebla - bo wyżej, wbrew ambicjom pani Kaczyńskiej, dotrzec sie nie udało (wyżej niż do szczebla wiceministra i sektetarza wojewódzkiego partii - chodzi mi o znajomych, u których bywali i których przyjmowali, i dzieki którym dostatnio żyli za komuny) Odpowiedz Link Zgłoś
cat808 Re: Towarzysz Passent jak KBW-bista prof. Zygmunt 30.04.07, 12:39 nu cuś takiego ? bez zasług dla wywiadu się dochrapał. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Dlaczego? 30.04.07, 14:14 Dlaczego z ciebie,kacie808, az tak niekumaty facet? Odpowiedz Link Zgłoś
petroniusz0015 Z dedykacją dla Passenta - nie zapomnimy, kim był! 02.05.07, 09:33 Marsz intelektualistów Utwór dedykowany wszystkim tym, którzy swoją postawą przyczynili się do umacniania reżimu komunistycznego w Polsce, ze szczególnym uwzględnieniem Daniela Passenta, Jerzego Urbana i Mieczysława F. Rakowskiego Jestem postacią na wskroś tragiczną Najtrudniejszegom dokonał wyboru: Między obozem dla nieprawomyślnych A honorami i łaską dworu. Obeznanemu w snach filozofów Trudno jest mówić gwarą kaprali I nosić mundur, ale po trochu Co tylko można - trzeba ocalić! Inni odeszli. Łatwa decyzja Zwłaszcza, że nikt ich o nią nie pytał, Lecz trudno - tego wymaga Ojczyzna, Rzecz niepodzielna i jednolita. Ja wiem, ja także z wami marzyłem Dałem się ponieść mglistym mirażom Lecz tylko siłą zwalczymy siłę I zadepczemy groby, gdy każą! Niech nikt mi kartą praw nie wywija, Gdy chcę mam prawo piętnować Żyda! Żołnierz jest po to, żeby zabijać, Nawet gdy rozkaz sam sobie wyda. Nie będzie pisał oszczerczych bredni Drań, co Helsinki bierze za Jałtę Bój o pryncypia - mój chleb powszedni, Bez wahań zmienię pióro na pałkę! Niech nikt krwią cudzą rąk mi nie kala, Dzieje nie takie znają ofiary! Niech wie, kto chciał już pomniki zwalać - Winny nie ujdzie w tym kraju kary! I wypiszemy wszystkim na skórze Prawa człowieka i obywatela! Prawo do pracy! Miejsce - przy murze! I syna twarz w plutonie, co strzela! A kiedy wszystko do ładu wróci W szafach należne miejsce mundurom, Snów filozofów młodzież się uczy A ręka zmienia pałkę na pióro... Jacek Kaczmarski 4.3.1982 Odpowiedz Link Zgłoś
cat808 Re: Z dedykacją dla Passenta - nie zapomnimy, kim 02.05.07, 09:34 Towarzysz Geremek Odpowiedz Link Zgłoś
cykl8 Re: Z dedykacją dla Passenta - nie zapomnimy, kim 02.05.07, 14:36 to wszystko to polska tłuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
cat8 Re: Z dedykacją dla Passenta - nie zapomnimy, kim 02.05.07, 14:40 Yankesi chcą go przesłuchać, jego prowadzącym był rezydent GRU w Warszawie... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: kim był? np. współpracownikiem kabaretu 02.05.07, 18:08 ..."Pod Egida". Pomimo wieloletniej współpracy J. Pietrzak nie zaprosił go na jubileusz ani nawet o nim wtedy nie wspomniano. Mimo że bez żenady wykorzystuje się teksty jego autorstwa w róznego rodzaju jubileuszowych wydawnictwach. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: "Towarzysz Passent" to kłamstwo 02.05.07, 18:13 Daniel Passent nigdy nie należał do PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.wilczur Baumann zdobył w KBW medal walecznych 02.05.07, 18:44 na pewno nie za pisanie broszur ludzie opamiętajcie się! Nie da się wszystkiego zafałszować! Odpowiedz Link Zgłoś