Dodaj do ulubionych

Kucharz w Polsce zarabia 3000zł

03.06.07, 19:14
Brawo, tępić lekarzy i nauczycieli, tępić, na co im więcej niż 1000zł :))))

Kucharze wrócą, lekarze i nauczyciele wyjadą, i zobaczymy kto na tym lepiej
wyjdzie :)
Obserwuj wątek
    • camille_pissarro zamiast siać ferment i podjudzać jednych przeciw 03.06.07, 19:16
      drugim wystarczy pomyśleć o tnp. takicg rozwiązaniach :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=63576775
    • bebe3 Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 19:17
      Bedziem grube i głupie:)
      • socjalliberal Jeśli o mnie chodzi, to ostatni gasi światło:) 03.06.07, 19:21
        I to nie będzie emigracja z Polski, tylko imigracja do Polski.

Bo Polska jest tam gdzie są Polacy, a nie ta banda paranoików.

A jak tak dalej pójdzie, to większość Polaków będzie za granicą, a tutaj
        zostanie tylko moher i ich rząd.
        • bebe3 Re: Jeśli o mnie chodzi, to ostatni gasi światło: 03.06.07, 19:22
          A kto ich utrzyma? :)
          • socjalliberal Ekonomiści wyjadą, więc raczej nie znajdzie się 03.06.07, 19:24
            odpowiedzi na te pytanie:)

No, może tam pan Ziemkiewicz jakiś felieton napisze, hehehe, i wytłumaczy, lol.
      • tornson Niedobrze się robi czytając tą kapitalistyczną 03.06.07, 20:02
        propagandę. Wybrali akurat miasto gdzie środki z NFZ starczają na wszystkie
        zabiegi. A co gdy nagle okaże się że ludzi choruje więcej niż jest pieniędzy
        przeznaczonych na ich leczenie? Co wtedy? Sorry NFZ dał nam zamało, płać pan
        albo zdychaj! Górny Śląsk to elektrownia na elektrowni, więc i prąd tańszy, więc
        i utrzymanie szpitali też jest tańsze. A co z miastami na północy? No i te 40%
        zwolnienia!
        Wsadź sobie tą kapitalistyczną utopię wiesz gdzie! Tam gdzie służba zdrowia jest
        prywatna tam panuje największa bryndza (USA i 50mln ludzi bez prawa do opieki
        medycznej), a najlepsze opieka medyczna jest tam gdzie jest w 100% państwowa
        (Europa).
        • capitalissimus Re: Niedobrze się robi czytając tą kapitalistyczn 03.06.07, 21:42
          Kto tym 50 milionom odebrał prawo do opieki medycznej? Sąd?
          • tornson Re: Niedobrze się robi czytając tą kapitalistyczn 03.06.07, 21:50
            capitalissimus napisał:

> Kto tym 50 milionom odebrał prawo do opieki medycznej? Sąd?
            Zbrodniczy kapitalizm!!
            • capitalissimus Re: Niedobrze się robi czytając tą kapitalistyczn 03.06.07, 21:53
              Jakąś ustawą typu Pan X. nie ma prawa do opieki medycznej?
              • socjalliberal W Afryce 03.06.07, 21:56
                też nie widziałem ustaw które nakazywałyby zagłodzenie milionów ludzi.

Znaczy problemu nie ma, ufff, wiedziałem, zmanipulowano mnie:)
                • capitalissimus Pewnie, że cięzmanipulowano 03.06.07, 21:59
                  Takich ustaw nie ma, Murzyni wolą się wyrzynać niż zakasać rękawy i nawadniać
                  pola. A potem wrzask, że ludzie umierają bo podły biały człowiek nie zrzucił
                  wystarczającej ilości worków z mąką.
                  • socjalliberal Re: Pewnie, że cięzmanipulowano 03.06.07, 23:49
                    Patrz no, to na Bałkanach murzyni sami :)))
                    • capitalissimus Re: Pewnie, że cięzmanipulowano 04.06.07, 08:02
                      Na Bałkanach Murzyni? Dziecko drogie...
                      • socjalliberal Re: Pewnie, że cięzmanipulowano 04.06.07, 10:28
                        No a nie?
                        Patrz, tam taki burdel, takie wojny były, tak się ciągle cieli... czyli murzyni
                        na pewno;) Nie to co my, Europejczycy, rasa panów;)
    • bebe3 Re: A kelner? :) 03.06.07, 19:24
      praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,4187396.html?skad=rss
      Min 4 tys
      • socjalliberal Że też takiego kelnera nie zamkną za napiwki... 03.06.07, 19:25
        czym to się różni od lekarskich 'łapówek' typu pióra, alkohol, czy nawet
        20zł+3kg mięsa:)))))))
        • bebe3 Re: Że też takiego kelnera nie zamkną za napiwki. 03.06.07, 19:27
          Już mówiłam; Za podanie koniaku, można się odwdzięczać, a za uratowanie życia nie.
          Jaki stąd wniosek? że cudze życie jest mniej warte od kieliszka koniaku
          • socjalliberal A w kwestii wynagrodzenia personelu 03.06.07, 19:32
            medycznego, to taki fryzjer (i to nie ten sędzia;) ) na goleniu na łyso
            wszechpolaków zarobi więcej (powiedzmy 15min*4zł=60zł/h) niż lekarz za operację:)

O tym ile jest warte sprawdzanie matur uczniów też nie warto mówić:)
        • zweglony_pazur Re: Że też takiego kelnera nie zamkną za napiwki. 03.06.07, 19:41
          socjalliberal napisał:

> czym to się różni od lekarskich 'łapówek' typu pióra, alkohol, czy nawet
          > 20zł+3kg mięsa:)))))))

niczym. w sytuacji, kiedy kelner powie ci, że przyniesie gorący rosół (o ile w
          ogóle przyniesie) ale pod warunkiem otrzymania napiwku.

róznica jest jednak taka, że kelner po takiej akcji wyleci z pracy w prywatnej
          knajpie.
          poza tym co ci przeszkadza, że kucharz zarabia 3 tys.??? zazdrościsz? trzeba
          było uczyc się na kucharza. dla informacji powiem ci, że są tacy kucharze
          którzy zarabiaja wielokrotnie więcej. tak samo jak są lekarze zarabiający
          wielokrotność 3 tys. zabraniasz im?
          smutno byłoby gdyby nie mozna było poczytać takich kabaretowych tekstów jak
          wywody socjalliberalka :DD
          • socjalliberal Re: Że też takiego kelnera nie zamkną za napiwki. 03.06.07, 19:47
            Ależ w większości te koniaczki, pióra, alkohole, ewentualnie pieniądze (choć
            koperty to akurat częściej przy tej rzeczywistej korupcji, przed zabiegiem)
            lekarze dostają po zabiegu, z własnej inicjatywy pacjenta, a nie przed.

Ale ty nie wiesz, że lekarzom to nie wolno np. jako kucharz pracować?
            Przecież im się nawet zwolnić nie wolno, bo to jest zagrożenie dla
            bezpieczeństwa państwa, i ich się wsadza w kamasze...
            Czyli ten nieśmiertelny argument upada:)
            • zweglony_pazur Re: Że też takiego kelnera nie zamkną za napiwki. 03.06.07, 19:57
              dużo skorumpowanych lekarzy stosuje cos w stylu "odroczonego terminu
              płatności". wielu zadowala sie również barterem (nie musi to byc wyłącznie
              koperta).

> Ale ty nie wiesz, że lekarzom to nie wolno np. jako kucharz pracować?

przepraszam, gdzie tak jest napisane? jakąs ustawę ktoś wyprodukował?

chociaz z drugiej strony nie jestem taki pewien czy pan doktor byłby uznanym
              kucharzem. mógłby byc z lekka monotonny uzywając na przykład tylko tych
              przypraw, których producent organizuje na Dominikanie konferencje na temat ich
              uzyteczności w kuchni karaibskiej.
              • socjalliberal Re: Że też takiego kelnera nie zamkną za napiwki. 03.06.07, 20:02

zweglony_pazur napisał:

> dużo skorumpowanych lekarzy stosuje cos w stylu "odroczonego terminu
                > płatności". wielu zadowala sie również barterem (nie musi to byc wyłącznie
                > koperta).
                >

A po co płacić jak zabieg wykonany, co, lekarz wymusi;)?

A kelnerzy to potrafią dopiec, jak nie dasz napiwku, to albo od razu coś odwalą,
                albo przy następnej wizycie coś dorzucą do jedzonka/pićka:)

> > Ale ty nie wiesz, że lekarzom to nie wolno np. jako kucharz pracować?
                >
                > przepraszam, gdzie tak jest napisane? jakąs ustawę ktoś wyprodukował?

No nie wolno im się nawet zwalniać, bo jest groźba kamaszy, i w ogóle nagonka
                medialna, to jakim cudem mają się zatrudnić jako kucharze, jak pracują w
                szpitalu? Na dziesiąty etat:)))))?

> chociaz z drugiej strony nie jestem taki pewien czy pan doktor byłby uznanym
                > kucharzem. mógłby byc z lekka monotonny uzywając na przykład tylko tych
                > przypraw, których producent organizuje na Dominikanie konferencje na temat ich
                > uzyteczności w kuchni karaibskiej.

Za dużo "Na dobre i na złe":)
                Ciesz się, że ci lekarze nie dostają na to jak na zachodzie urlopu
                szkoleniowego, i że to państwo za to nie płaci, jak w każdym normalnym kraju,
                gdzie jak się w medycynie wymaga dokształcania, to je się gwarantuje.
                • zweglony_pazur Re: Że też takiego kelnera nie zamkną za napiwki. 03.06.07, 23:42
                  > A po co płacić jak zabieg wykonany, co, lekarz wymusi;)?
                  >
                  > A kelnerzy to potrafią dopiec, jak nie dasz napiwku, to albo od razu coś
                  odwalą,
                  > albo przy następnej wizycie coś dorzucą do jedzonka/pićka:)

zaczynasz się gubić w swoich pokrętnych próbach udowodnienia nie wiadomo czego.
                  stosując sie do tego głupiego przykładu można również powiedzieć, że lekarz
                  przy następnej wizycie to i tamto.

> No nie wolno im się nawet zwalniać, bo jest groźba kamaszy,

znowu pier..lisz brednie wyssane z palca chłopaku.
                  komu nie wolno się zwalniać? pokaż mi kogoś kto sie zwolnił i siedzi w pierdlu
                  z tego powodu (bo rozumiem, że skoro mu nie wolno było a to zrobił, to złamał
                  prawo no nie?). bajki z mchu i paproci opowiadamy o 7 wieczorem.

> Za dużo "Na dobre i na złe":)

a co to takiego bo nie kumam. jakiś magazyn reporterów?
                  znasz to pewnie doskonale skoro się wypowiadasz i podajesz za przykład.
                  wyjasnij.

> Ciesz się, że ci lekarze nie dostają na to jak na zachodzie urlopu
                  > szkoleniowego, i że to państwo za to nie płaci, jak w każdym normalnym kraju,
                  > gdzie jak się w medycynie wymaga dokształcania, to je się gwarantuje.

w każdym normalnym kraju jak sie wymaga dokształcania i się je gwarantuje to
                  wymaga się też efektów tegoż dokształcania i wyciąga zdecydowane konsekwencje z
                  jego braku i popełnianych błedów.

cały czas nie rozumiem, co ci przeszkadza kucharz zarabiający 3 tys.
                  zazdrościsz mu?
                  • socjalliberal Re: Że też takiego kelnera nie zamkną za napiwki. 03.06.07, 23:53

> znowu pier..lisz brednie wyssane z palca chłopaku.
                    > komu nie wolno się zwalniać? pokaż mi kogoś kto sie zwolnił i siedzi w pierdlu
                    > z tego powodu (bo rozumiem, że skoro mu nie wolno było a to zrobił, to złamał
                    > prawo no nie?). bajki z mchu i paproci opowiadamy o 7 wieczorem.

Czy napisał o wtrącaniu do więzień? Napisałem o kamaszach.
                    Nie czytałeś o nagłym dostarczaniu wezwań do wojska, na zasadzie "dzień przed":)?

Ciekawe, co nie:)?

> w każdym normalnym kraju jak sie wymaga dokształcania i się je gwarantuje to
                    > wymaga się też efektów tegoż dokształcania i wyciąga zdecydowane konsekwencje z
                    >
                    > jego braku i popełnianych błedów.

No patrz, na zachodzie jakoś polscy lekarze są uznawani za najlepszych fachowców:)
                    Tylko jakoś tutaj są do dupy:)
                    Może przez chu.owe społeczeństwo czytelników Fucktu:)

Ale dzięki, że wyjawiłeś mi swoją "sympatię" do tego środowiska:)

Biedaczek, lekarze go skrzywdzili, ojej, i jaki teraz pryncypialny się stał
                    :))))))))))))))
                    To tylko na zachodzie debile, że uznają polski system kształcenia za jeden z
                    lepszych, i lekarzy tak samo:)

> cały czas nie rozumiem, co ci przeszkadza kucharz zarabiający 3 tys.
                    > zazdrościsz mu?

To uczucie podobne do tego, kiedy Lepper zostaje wicepremierem, a Mazowiecki
                    traci stanowisko w kapitule Orderu Orła Białego:)
                    • zweglony_pazur Re: Że też takiego kelnera nie zamkną za napiwki. 04.06.07, 00:20
                      czytałem gdzieś o znacznej liczbie lekarzy, którzy złożyli wypowiedzenia.
                      rozumiem więc, że skompletowano w takim razie już kilka jednostek wojskowych
                      składających się z samych lekarzy.

> Może przez chu.owe społeczeństwo czytelników Fucktu:)
                      nie wiem jakie to jest chu.owe społeczeństwo czytelnikow Faktu, nie wiem jaki
                      jest Fakt ale przypuszczem ze nie odbiega poziomem od Polsatu czy TVN.
                      z ciebie chłopaku taki socialliberal jak z koziej dupy trąbka. podzielasz
                      social idee o pomocy wykluczonym, wyrównywaniu szans, szacunku dla zagubionej
                      we wspólczesnym świecie części społeczeństwa a nazywasz ich "chu.owym
                      społeczeństwem". to jest cały twój urok. o twoim kompletnym niezrozumieniu czym
                      jest liberalizm czyli wolność już nie wspomnę.

> Biedaczek, lekarze go skrzywdzili, ojej, i jaki teraz pryncypialny się stał
                      > :))))))))))))))
                      nie, nie ksrzywdzili mnie lekarze, wręcz przeciwnie: dobrze poskładali parę
                      razy.

> Ale dzięki, że wyjawiłeś mi swoją "sympatię" do tego środowiska:)

twój sposób rozumowania jest prostszy niż konstrukcja cepa.
                      ja mam szacunek dla dobrych, etycznych i uczciwych lekarzy. "sympatią" pałam do
                      pewnej części z nich, którzy w wolnym rynku szybciutko musieliby przerzucić się
                      choćby na wątkowego kucharza.
                      • socjalliberal Re: Że też takiego kelnera nie zamkną za napiwki. 04.06.07, 10:31
                        Oczywiście nie słyszałeś Dorna gdy mówił o kamaszach, albo Kaczyńskiego o użyciu
                        radykalnych środków, gdy sytuacja się pogorszy ( a więc zwolni się trochę więcej
                        niż paruset lekarzy).

Ale rozumiem, że niektórzy ze strachu wolą nie wiedzieć o tych faktach, wolą się
                        łudzić:)

To taka ;)samoobrona.
          • bebe3 Re: Że też takiego kelnera nie zamkną za napiwki. 03.06.07, 19:52
            Oby Ci kelner udzielał pomocy, gdy dostaniesz zapaści:)
    • reakcjonista1 Zarabia bo nie mamy "służby żywieniowej" 03.06.07, 19:31
      a powinnismy mieć, przecież z braku jedzenia można umrzeć!
      • bebe3 Re: Zarabia bo nie mamy "służby żywieniowej" 03.06.07, 19:33
        Ministerstwo żywienia+ Narodowy Fundusz żywności+ kontraktacje dań+ koszyk dań
        gwarantowanych=zamknięcie knajp
      • socjalliberal Piekarze to niemoralni mordercy 03.06.07, 19:35
        jak oni mogą żądać pieniędzy za chleb?

Tak jak Pani Szczypińska mówiła, niech taki jedzie na Suwalszczyznę i powie im w
        oczy, że trzeba płacić za chleb!

Zbrodnia!

Piekarzy w kamasze!

Ale Ty też nie przesadzaj, bo zapewniam Cię, że bez tej służby zdrowia, to przy
        poważniejszej operacji lub leczeniu przewlekłej choroby, gdybyś miał za to
        płacić, to nawet jakbyś był w III progu podatkowym, to byś się do końca życia
        nie wypłacił:)
        • bebe3 Re: Piekarze to niemoralni mordercy 03.06.07, 19:40
          > Ale Ty też nie przesadzaj, bo zapewniam Cię, że bez tej służby zdrowia, to przy
          > poważniejszej operacji lub leczeniu przewlekłej choroby, gdybyś miał za to
          > płacić, to nawet jakbyś był w III progu podatkowym, to byś się do końca życia
          > nie wypłacił:)
          >
          Ale zobacz, wpłacamy pieniądze do ZUSu (obliczono ,że jeden pracownik ZUSu
          przypada na 50 ubezpieczonych)Potem te pieniądze przekazują do NFZu i dopiero to
          co zostanie do szpitali!!!!
          A widziałeś jakąkolwiek siedzibę ZUSu:D Marmury od podłog po sufity!!!!
          • socjalliberal Że ZUS to organizacja przestępcza, ale której 03.06.07, 19:44
            z pewnością nie można nazwać zorganizowaną, to wszyscy wiemy;)

Niech będzie konkurencja ubezpieczycieli, ewentualnie jakieś też minimum dla
            najbiedniejszych którzy byliby skrajnie nieopłacalni dla ubezpieczalni.

No i leczyć generykami, a nie, że nie wiem na jaką cholerę wydaje się mnóstwo
            kasy nie wiadomo na co.

I na co każdemu pacjentowi pojedyńcza sala z klimatyzacją - do cholery, tu
            chodzi żeby kogoś wyleczyć, a nie żeby każdemu identyczny luksus (a w zasadzie
            brak) robić!
            • bebe3 Re: Że ZUS to organizacja przestępcza, ale której 03.06.07, 19:49
              Co do sali z klimą to bym dyskutowała. W ubiegłym sezonie patrzyłam z niepokojem
              gdy podczas ponad 30st.upałów chorzy po operacjach leżeli w szpitalu.
              Wydaje mi sie ,że klima jest koniecznością
              1. na salach operacyjnych, bo operacje trwają dość długo i wymagają by lekarz
              był w pełni sprawny
              2Dla chorych po operacjach , czy z chorobami serca
              • socjalliberal Re: Że ZUS to organizacja przestępcza, ale której 03.06.07, 19:54
                Ok, zgadza się, z tą klimą to były jaja, ubrani tylko w bieliznę(no i fartuch,
                czy jak to się tam zwie) lekarze operujący pacjentów:)

Użyłem słowa klima jako synonim luksusu raczej, ale racja, to już częściej
                standard jest, choć otwarte okna też się sprawdzają:)

Ale generalnie o to chodzi - czemu nie dopłacać za luksusy, które nie mają
                wpływu na leczenie, a niektórym się chce za nie płacić.
          • tornson Polska ma po USA największy udział składek 03.06.07, 20:05
            zdrowotnych w utrzymaniu służby zdrowia, w każdym cywilizowanym kraju dużo
            większą rolę grają dopłaty z budżetu państwa!
            • socjalliberal Re: Polska ma po USA największy udział składek 03.06.07, 20:08
              No ale to chyba i tak wychodzi że z różnego rodzaju podatków?

Ale tego co w USA to nie chcę - tam w tym dziwnym systemie więcej to ciągnie
              dochodu narodowego, niż w każdym normalnym kraju europejskim, a i tak jak
              mówiłeś, parędziesiąt milionów jest nieubezpieczonych/ubezpieczonych w
              'interesujący' sposób.
        • reakcjonista1 Re: Piekarze to niemoralni mordercy 04.06.07, 08:29
          > Ale Ty też nie przesadzaj, bo zapewniam Cię, że bez tej służby zdrowia, to przy
          > poważniejszej operacji lub leczeniu przewlekłej choroby, gdybyś miał za to
          > płacić, to nawet jakbyś był w III progu podatkowym, to byś się do końca życia
          > nie wypłacił:)

To lewicowe mity. W Polsce należy dokonać reprywatyzacji, to jest główne źródło
          pieniędzy. Człowiek chory wymagający kosztownej operacji woli zamienić swoje 70
          metrowe mieszkanie na 30 metrowe byle być zdrowym. Jest do tego możliwość
          pożyczki bankowej, wśród rodziny, prywatne fundacje itd...
          państwowa "opieka medyczna" jest zbędna, szkodliwa a już najbardziej
          antyhumanitarna.
          • socjalliberal Re: Piekarze to niemoralni mordercy 04.06.07, 10:37
            Lewicowe mity?

Cóż, jeśli od dziś fakty rynkowe to lewicowe mity, no to ok, możemy to nazywać
            lewicowymi mitami.

Ok, najpierw mieszkanie 70m na 30m, później 30m na 20m, później na 5m...

Naiwni.
    • pla_cebo Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 19:36
      A naprawde nie wiesz dlaczego?
      • socjalliberal Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 19:37
        Bo PiS zajmuje się lekarzami zamiast ścigać prawdziwych morderców przez których
        giną na świecie setki milionów ludzi rocznie:)? Czyli sprzedawców chleba i
        kucharzy - za darmo powinni robić, życie ludzkie najważniejsze:)!!!!
        • pla_cebo Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 19:40
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=63580394
          Jestes agorowym sk.............
          Taka marionetka, ktora napisze wszystko co mu karza.,
          • pla_cebo Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 19:41
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=63580394&a=63580701
            Kawal syfa na poratlu GW.
            • pla_cebo Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 19:43
              Dla ciebie pacynko agorowa kazdy kto nie dal sie skundlic jest padelam? To kim
              ty jestes agorowe scierwo???????????????????????????????????????????
            • bebe3 Re: OJ! :) 03.06.07, 19:44
              Socjalliberał, cos Ty takiego zrobił?
              Jakiś nerwowy człowiek tu sie rzuca;)
              • socjalliberal Re: OJ! :) 03.06.07, 19:45
                Wiesz, dla nich homoseksualizm to obelga:)

Trzeba to wykorzystywać:)

A pan Piotr się o to nie obrazi, że wykorzystuję teletubisiowe fobie placeba;)
                • pla_cebo Re: OJ! :) 03.06.07, 19:47
                  socjalliberal napisał:

> Wiesz, dla nich homoseksualizm to obelga:)
                  >
                  > Trzeba to wykorzystywać:)
                  >
                  > A pan Piotr się o to nie obrazi, że wykorzystuję teletubisiowe fobie placeba;)
                  Agorowa marionetka....
                • bebe3 Re: OJ! :) 03.06.07, 19:51
                  głupi , chamski i nerwowy...nie pan Piotr oczywiście
              • pla_cebo Re: OJ! :) 03.06.07, 19:46
                Czlek malo nerwowy, ale nie wytrzymal. To jest scierwo...
                • socjalliberal Co się stało? 03.06.07, 19:49
                  Czy znowu jakiś śmieć nazwał Wałęsę Bolkiem?
                  Mów kto! W mordę dam!
                  Człowiek mało nerwowy jestem, ale czasami to nie wytrzymam, jak się polskich
                  bohaterów obraża...

:>
                  • pla_cebo Re: Co się stało? 03.06.07, 19:58
                    socjalliberal napisał:

> Czy znowu jakiś śmieć nazwał Wałęsę Bolkiem?
                    Nic z tego agorowa pacynko:)
                    Ci ktorzy nigdy sie nie poddali, a jest ich wielu wbrew temu co mozna
                    przeczytac w twojej gazetce sa gora:) I to oni wygrali, a nie byli stalinowcy:)
                    • socjalliberal 'Wałęsa byłym stalinowcem' :))))) 03.06.07, 20:03
                      Jedziesz dalej;)
                      • pla_cebo Re: 'Wałęsa byłym stalinowcem' :))))) 03.06.07, 21:23
                        socjalliberal napisał:

> Jedziesz dalej;)
                        Jade, jestes agorowa pacynka:)))
                        • pla_cebo Re: 'Wałęsa byłym stalinowcem' :))))) 03.06.07, 21:25
                          Ps. Apropo Walesy, tez juz dzisiaj sporo bylo, ale pacynki zwykle widza to co
                          im pozwalaja w redakcji:)
        • pla_cebo Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 20:04
          A kto jest "prawdziwym morderca"?
    • bu2m Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 19:53
      Heh. Fakty to zawsze podają dane o zarobkach wzięte z kosmosu. Wzięte głównie z
      Warszawy.
      • bebe3 Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 19:54
        Choćby nie wiem z jakiego miasta podawali, faktem jest,że do tego dostają
        napiwki, bez najmniejszego podatku:)
        • jdbad To ja może nic nie napiszę, bo mi zaraz ktoś 03.06.07, 20:02
          odpowie, że jestem niedouczoną nauczycielką, która nic nie robi i nie wiadomo
          czego chce....
          • socjalliberal Tak to już dziś jest, że czyny i słowa 03.06.07, 20:06
            Szymborskiej interpretuje Suski ze średnim policealnym.

Nie mówiąc już o analizie Gombrowicza przez 'prawnika' Giertycha.

Wy to się nie znacie... nowa era nadeszła, na co komu nauczyciele, gdy mamy taki
            wspaniały rząd, który wszystko objaśni, wszystko wyjaśni:)
            • jdbad Eh, żyźń.... 03.06.07, 20:09
        • tornson Napiwki dostają kelnerzy nie kucharze. 03.06.07, 20:07
    • skin.polskii Kucharz w Polsce zarabia 3000zł... w Warszawie... 03.06.07, 20:08
      • socjalliberal Było podane: 03.06.07, 20:10
        w głównych(czy tam większych) miastach Polski,

a nie:
        w Warszawie.
    • frank_drebin Place kucharzy reguluje rynek w przeciwienstwie do 03.06.07, 20:42
      plac lekarzy i nauczycieli. Sprywatyzowac zdrowie i szkolnictwo i niech rynek
      decyduje ile bedzie lekarz Ikskinski i nauczyciel Ygrekowski zarabial.
      • jdbad Jakiś ty mądry frank... 03.06.07, 20:43
        • frank_drebin Przepraszam lekarze i nauczyciele zadaja zeby im 03.06.07, 20:46
          placono za samo bycie, w skrocie za nabycie tytulu i zatrudnienie. A przeciez
          sa lekarze lepsi i gorsi, sa nuczyciele lepsi i gorsi. Nie widze zadnego powodu
          dla ktorego mieliby wszyscy tak samo zarabiac.
          • jdbad Re: Przepraszam lekarze i nauczyciele zadaja zeby 03.06.07, 20:47
            Ale oni wcale tak samo nie zarabiają i nie o to chodzi.

frank_drebin napisał:

> placono za samo bycie, w skrocie za nabycie tytulu i zatrudnienie. A przeciez
            > sa lekarze lepsi i gorsi, sa nuczyciele lepsi i gorsi. Nie widze zadnego
            powodu
            >
            > dla ktorego mieliby wszyscy tak samo zarabiac.
            • frank_drebin Wiec rynek by to wszystko zweryfikowal :) 03.06.07, 20:48
              jdbad napisała:

> Ale oni wcale tak samo nie zarabiają i nie o to chodzi.
              >
              >
              > frank_drebin napisał:
              >
              > > placono za samo bycie, w skrocie za nabycie tytulu i zatrudnienie. A prze
              > ciez
              > > sa lekarze lepsi i gorsi, sa nuczyciele lepsi i gorsi. Nie widze zadnego
              > powodu
              > >
              > > dla ktorego mieliby wszyscy tak samo zarabiac.
              • frank_drebin P.S. Na poczatek moze byc chociaz bon oswiatowy i 03.06.07, 20:50
                bon nazwijmy go zdrowotny.
                frank_drebin napisał:

> jdbad napisała:
                >
                > > Ale oni wcale tak samo nie zarabiają i nie o to chodzi.
                > >
                > >
                > > frank_drebin napisał:
                > >
                > > > placono za samo bycie, w skrocie za nabycie tytulu i zatrudnienie.
                > A prze
                > > ciez
                > > > sa lekarze lepsi i gorsi, sa nuczyciele lepsi i gorsi. Nie widze za
                > dnego
                > > powodu
                > > >
                > > > dla ktorego mieliby wszyscy tak samo zarabiac.
                >
                >
                • jdbad Już iedyś o tym pisałam 03.06.07, 20:53
                  Rynek tak by to zweryfikował, że mielibyśmy jeszcze więcej analfabetów.
                  • frank_drebin A jakies uzasadnienie na te teze poza haselkiem 03.06.07, 20:55
                    nic nie wnoszacym ? Ja napisze bez zadnych podstaw, ze wtedy szkoly chowalyby
                    samych noblistow. Slowo przeciw slowu - oba bez zadnego uzasadnienia.
                    jdbad napisała:

> Rynek tak by to zweryfikował, że mielibyśmy jeszcze więcej analfabetów.
                    • jdbad Re: A jakies uzasadnienie na te teze poza haselki 03.06.07, 20:57
                      Uzasadnienie jest proste, całe mnóstwo ludzi nie posyłałoby dzieci do szkół, bo
                      byłyby za drogie, a inni wyszliby z założenia, ze to im do niczego nie
                      potrzebne.
                      • frank_drebin 1. Skad wiesz, ze bylyby za drogie ? 03.06.07, 21:04
                        2. Chyba nie rozumiesz czym jest bon oswiatowy. To nie pieniadze dane ludziom
                        do reki tylko jakas "wirtualna" suma, ktora rodzic moze "wydac" w jakiej szkole
                        chce. A rodzice, ktorzy maja gdzies wyksztalcenie swoich dzieci zawsze byli, sa
                        i beda niezaleznie od systemu w jakim oswiata pracuje. I tak jest tez dzis.
                        Jedni posylaja bo musza inni staja na glowie, zeby zapisac dziecko do bardziej
                        renomowanej szkoly nawet jesli jest na drugim koncu miasta.

jdbad napisała:

> Uzasadnienie jest proste, całe mnóstwo ludzi nie posyłałoby dzieci do szkół,
                        bo
                        >
                        > byłyby za drogie, a inni wyszliby z założenia, ze to im do niczego nie
                        > potrzebne.
                        • jdbad Re: 1. Skad wiesz, ze bylyby za drogie ? 03.06.07, 21:09
                          Ten bon oświatowy to takie słowo, które nie ma niestety nic wspólnego z prawami
                          rynku. Przypominam ci, że w Polsce jest obowiązek edukacyjny do 18 roku życia /
                          na szczęście /, więc i tak dzieciaki musiałyby chodzic do szkoły. Zaraz
                          napiszesz, że gorsze szkoły by wypadły, ale nie masz racji, bo tak może byłoby
                          w miastach, a są jeszcze szkoły na tzw. prowincji. Co więcej gdyby odpadły te w
                          miastach, rodzice byliby zmuszeni wysyłac do tych renomowanych, a tam byłby
                          tłok, bo takie dobre.
                          Nie tędy droga.
                          • frank_drebin Powiedzialem na poczatek. I z czystej ciekawosci 03.06.07, 21:21
                            kedy droga ? Droga - dajcie, dajcie, dajcie a my ile dostaniemy i tak wydamy ?
                            jdbad napisała:

> Ten bon oświatowy to takie słowo, które nie ma niestety nic wspólnego z
                            prawami
                            >
                            > rynku. Przypominam ci, że w Polsce jest obowiązek edukacyjny do 18 roku
                            życia /
                            >
                            > na szczęście /, więc i tak dzieciaki musiałyby chodzic do szkoły. Zaraz
                            > napiszesz, że gorsze szkoły by wypadły, ale nie masz racji, bo tak może
                            byłoby
                            > w miastach, a są jeszcze szkoły na tzw. prowincji. Co więcej gdyby odpadły te
                            w
                            >
                            > miastach, rodzice byliby zmuszeni wysyłac do tych renomowanych, a tam byłby
                            > tłok, bo takie dobre.
                            > Nie tędy droga.
                            • jdbad Re: Powiedzialem na poczatek. I z czystej ciekawo 03.06.07, 21:24
                              Wiesz co frank, może ty siewybierz do jakiejś szkoły i sprawdź jak to jest z
                              tym:frank_drebin napisał:
                              'Droga - dajcie, dajcie, dajcie a my ile dostaniemy i tak wydamy ?;
                              • frank_drebin Proste pytanie - kedy droga ? Jesli napisalas, ze 03.06.07, 21:25
                                moja droga bledna domniemywam, ze znasz lepsza :)
                                Z checia poczytam :)
                                jdbad napisała:

> Wiesz co frank, może ty siewybierz do jakiejś szkoły i sprawdź jak to jest z
                                > tym:frank_drebin napisał:
                                > 'Droga - dajcie, dajcie, dajcie a my ile dostaniemy i tak wydamy ?;
                                • jdbad Re: Proste pytanie - kedy droga ? Jesli napisalas 03.06.07, 21:31
                                  Tu nie ma co filozofowac, wyższe zarobki i wyższe wymagania w stosunku do
                                  pracujących.
                                  • frank_drebin A skad wziac na te wyzsze zarobki ? I jak powia- 03.06.07, 21:33
                                    zac poziom danego nauczyciela z jego zarobkami ? :)
                                    Tylko nie mow, ze dyrektor szkoly ma oceniac bo to smiech na sali. Swoj swojemu
                                    krzywdy nie zrobi.
                                    jdbad napisała:

> Tu nie ma co filozofowac, wyższe zarobki i wyższe wymagania w stosunku do
                                    > pracujących.
                                    • jdbad Re: A skad wziac na te wyzsze zarobki ? I jak pow 03.06.07, 21:34
                                      Jeżeli wychodzisz z takiego założenie to nie mamy o czym rozmawiac. Jakoś w
                                      innych krajach to działa.

frank_drebin napisał:

> zac poziom danego nauczyciela z jego zarobkami ? :)
                                      > Tylko nie mow, ze dyrektor szkoly ma oceniac bo to smiech na sali. Swoj
                                      swojemu
                                      >
                                      > krzywdy nie zrobi.
    • cr00t Ktos im zabrania zostac kucharzem ? 03.06.07, 21:13
      socjalliberal napisał:

> Brawo, tępić lekarzy i nauczycieli, tępić, na co im więcej niż 1000zł :))))
      >
      > Kucharze wrócą, lekarze i nauczyciele wyjadą, i zobaczymy kto na tym lepiej
      > wyjdzie :)

Mamy kapitalizm a nie socjalizm. Nikt nie nakazuje im pracowac w panstwowych
      szpitalach. Niech otworza sobie prywatne kliniki i zbijaja miliony he he he
      • jdbad Re: Ktos im zabrania zostac kucharzem ? 03.06.07, 21:18
        Typowe myślenie z ... Nie wiem skąd, bo nie chcę nikogo obrażac.

cr00t napisał: Mamy kapitalizm a nie socjalizm. Nikt nie nakazuje im pracowac
        w panstwowych
        > szpitalach. Niech otworza sobie prywatne kliniki i zbijaja miliony he he he

• socjalliberal Ależ właśnie się zabrania:) 03.06.07, 21:32
        Bo nawet się zwolnić nie mogą, bo to zagrożenie dla państwa, i grożą im kamaszami:)

A jak zostać kucharzem bez zwolnienia się z poprzedniej pracy;)?
    • goniacy.pielegniarz Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 21:23
      Kucharze zarabiają tyle, ile pracodawcy chcą im płacić.
      • jdbad Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 21:25
        I dlatego wykształceni wyjeżdżają.

goniacy.pielegniarz napisał:

> Kucharze zarabiają tyle, ile pracodawcy chcą im płacić.
        • cr00t Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 21:27
          jdbad napisała:

> I dlatego wykształceni wyjeżdżają.
          >
          >
          I bardzo dobrze. Jestem jak najbardziej za. Nie ma w Polsce bardziej
          skorumpowanej grupy spolecznej niz lekarze.
        • goniacy.pielegniarz Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 21:29
          jdbad napisała:

> I dlatego wykształceni wyjeżdżają.

Wykształceni jadą na zmywak, bo kucharze w Polsce zarabiają 3000zł? Mocna teza.
          • jdbad Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 21:30
            Gdy obudzisz się z ręką w nocniku to się zdziwisz.

Wykształceni jadą na zmywak, bo kucharze w Polsce zarabiają 3000zł? Mocna teza.

• goniacy.pielegniarz Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 21:31
              jdbad napisała:

> Gdy obudzisz się z ręką w nocniku to się zdziwisz.

Czy to jakaś chińska przepowiednia?
              • jdbad Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 21:32
                Nie, jak najbardziej tutejsza.
                • goniacy.pielegniarz Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 21:33
                  Ale naprawdę nie rozumiem, co Cię martwi.
                  • jdbad Nic na to nie poradzę 03.06.07, 21:33
                    • goniacy.pielegniarz Re: Nic na to nie poradzę 03.06.07, 21:35
                      Boisz się, że wyjadą? Nie masz się co martwić.
                      • socjalliberal Re: Nic na to nie poradzę 03.06.07, 21:36
                        Ja to byłbym wdzięczny, jeśli ktoś by mnie tak ostrzegał...
                        Ale niektórzy wolą, będąc nad przepaścią, dokonać wielkiego kroku naprzód:)
                        • goniacy.pielegniarz Re: Nic na to nie poradzę 03.06.07, 21:46
                          socjalliberal napisał:

> Ja to byłbym wdzięczny, jeśli ktoś by mnie tak ostrzegał...
                          > Ale niektórzy wolą, będąc nad przepaścią, dokonać wielkiego kroku naprzód:)

To nie rada tylko straszak, który byłby może dobry na program TV, ale nas tu
                          przecież nic nie rusza. Spokojnie. Od gadania o wyjeździe jeszcze w żadnym
                          kraju służba zdrowia nia padła. Nie jesteś chyba aż tak naiwny, żeby wierzyć,
                          że ci wszyscy, którzy pokrzykują o wyjeździe czy składaniu masowych wymówień,
                          zdobędą się na to? No bez jaj:)
                          A ewentualne braki uzupełni się importem lekarzy zza wschodniej granicy, tak
                          jak kraje zachodnie uzupełniają swoje importem od nas.
                          • socjalliberal Re: Nic na to nie poradzę 03.06.07, 21:52
                            Oczywiście, wcale nie wyjechało bodajże 15% anestezjlogów:)

I wcale nie jest prawdą, że w zeszłym roku chyba jeden białoruski lekarz do nas
                            wyemigrował, i zdaję się, że w internecie jest jego art, gdzie tłumaczy jakie
                            debilizmy prawne czekają każdeog lekarza ze wschodu by mógł pracować w Polsce:)

I wcale nie jest prawdą, że dużo łatwiej takiemu nauczyć się angielskiego, a jak
                            nostryfikuje dyplom, to nie tylko na Polskę, tylko ważne to jest w całej UE, i
                            nie będzie zatrzymywał się w kraju gdzie płacą mu mniej niż w jego ojczyźnie
                            (Białorusi, Rosji, Ukrainie) a gdzie koszty życia są dużo droższe :)

Żyj dalej w pisowskiej utopii:)
                            • goniacy.pielegniarz Re: Nic na to nie poradzę 03.06.07, 22:11
                              socjalliberal napisał:

> Żyj dalej w pisowskiej utopii:)

Nie wiem jak Ty, ale ja żyję w Polsce. Gdyby się choć część tych teorii
                              antypisowskich, które słyszymy od czasu wyborów, miała spełnić, to lekarze
                              byliby najmniejszym problemem, bo nie byłoby nic:)
                              Trzeba podchodzić do wszystkiego ze spokojem.
                              Żadnej katastrofy nie będzie. Będzie tylko lepiej.
                              • socjalliberal Re: Nic na to nie poradzę 03.06.07, 23:54
                                Wiesz, te teorie się rzeczywiście nie spełniają.
                                Bo jest gorzej.

Rok temu jak SLD nakręciła ten filmik o CBA, jako policji politycznej, to
                                myślałem że przesadzają.

A tymczasem - Garlicki, Blida - choćby dwa pierwsze przypadki z brzegu.
          • socjalliberal Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 21:35
            Doinformuj się, jak się w zachodnim, a jak w polskim banku traktuje lekarza :))))

To tyle jeśli chodzi o lekarzach na zmywakach:)
            • goniacy.pielegniarz Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 21:36
              socjalliberal napisał:

> To tyle jeśli chodzi o lekarzach na zmywakach:)

Mowa była o tak zwanych wykształconych. Rozumiem, że lekarz nie wyczerpuje tego
              pojęcia.
      • cr00t Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 21:26

> Kucharze zarabiają tyle, ile pracodawcy chcą im płacić.

To sa zdrowe zasady wolnego rynku. Towar jest tyle wart ile ktos chce za niego
        zaplacic.
        • socjalliberal Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 21:33
          "Wolny rynek" w służbie zdrowia zrobi wam z tyłków jesień średniowiecza, gdy
          będziecie musieli płacić po 20,000zł lekarzowi:)

Więc ja mówię... lepiej dajcie im te nędzne 3 średnie, bo jak wejdzie wolny
          rynek, to mogiła:)
          • jdbad Wolny rynek to takie modne sformułowanie 03.06.07, 21:36
            ale ,że ludzie nie rozumieją na co się to przełoży, to już inna para kaloszy.
            • socjalliberal Re: Wolny rynek to takie modne sformułowanie 03.06.07, 21:38
              Niech armię sprywatyzują;)

Skoro da się wszystko prywatyzować...

Racja, takie słowo-wytrych.
          • cr00t Re: Kucharz w Polsce zarabia 3000zł 03.06.07, 21:38
            socjalliberal napisał:

> "Wolny rynek" w służbie zdrowia zrobi wam z tyłków jesień średniowiecza, gdy
            > będziecie musieli płacić po 20,000zł lekarzowi:)

Ludzie beda placic tyle ile beda mogli a i tak cena za usluge bedzie jeszcze
            mniejsza ze wzgledu na konkurencje. Dlatego tak chca sepic panstwowe pieniadze.
            To juz przerabialy inne kraje i Polska nie jest tu wyjatkiem.

• socjalliberal :)))))))))))))))) 03.06.07, 21:40
              Znaczy, że na wolnym rynku lekarz dostawał by jeszcze miej niż te 8zł/h:)?

Zaprawdę, odważnie, odważnie:)
              • capitalissimus Re: :)))))))))))))))) 03.06.07, 21:48
                Kiepski lekarz dostawałby pewnie znacznie mniej, tak samo jak znacznie mniej
                niż 3tys. zarabia kiepski kucharz.
                • socjalliberal Re: :)))))))))))))))) 03.06.07, 21:53
                  Jasne, pojęciem 'kiepski lekarz' uprawomocnić chcesz płace już nawet nie 1000zł,
                  ale i <500zł:)?

Brawo, gdyby tak we wszystkich zawodach było :)))

Widzę ciągle ogromne kompleksy na punkcie lekarzy i nauczycieli...
                  Najpierw mówicie o wolnym rynku, a jak was przyszpilić, to pierniczycie o
                  łapówkach i jakichś konowałach...

Oj chciałoby się mieć niewolniczą siłę roboczą, chciałoby się...

Ale to już nie te czasy:)
                  • capitalissimus Nie bredź 03.06.07, 21:57
                    Uprawomocnić płace to chce lewica wprowadzając jakieś pensje minimalne i
                    maksymalne. Ja chciałbym by to rynek decydował o pensjach - tak jest w
                    przypadku kucharzy. Dobrze wykonujesz swoją pracę - masz klientów i dużo kasy.
                    Jesteś kiepskim lekarzem/murarzem/fryzjerem - klienci omijają cię szerokim
                    łukiem.
                    • socjalliberal Re: Nie bredź 03.06.07, 22:02
                      W interesie państwa byłoby ustanowienie tej pensji na 3 średnie krajowe:)

Już teraz mamy cholerny niedobór lekarzy.

Wiesz co się stanie, gdy zacznie się przestrzegać tej dyrektywy o maksymalnym
                      czasie pracy? Wiesz co oznacza takiej liczby dyżurów, które składały się na
                      drugi etat, a nie były opłacane jak nadgodziny, tylko nawet gorzej niż praca na
                      etacie?
                      Już nawet nie musimy mówić o emigracji, samo to wystarczy aby ten kraj rozwalić
                      na łopatki.

W rocznikach GUSu średnia pensja lekarska nie jest podawana jak za jeden etat,
                      tylko tyle ile średnio lekarz zarabia, dlatego osiąga ona "astronomiczne" (lol)
                      2,800 zł bodajże. A wiesz ile lekarz zarabia za sam normalny etat bez dyżurów.

Myślę że potrafisz policzyć jaki mamy deficyt lekarzy.

I co oznaczać będzie ta ogromna przewaga popytu nad podażą.
                      • socjalliberal Re: Nie bredź 03.06.07, 22:06
                        Podpowiem jeszcze, że wykształcenie specjalisty, to razem ze studiami, pewnie
                        jakieś 10 lat.

To nie bedzie jak w 1990, że Balcerowicz szybko uruchomi odpowiednie mechanizmy
                        i inflacja spadnie, tylko po prostu przegonimy
                        www.timesonline.co.uk/tol/news/world/africa/article1805734.ece jeśli
                        chodzi o ceny opieki zdrowotnej.
                      • capitalissimus Re: Nie bredź 03.06.07, 22:07
                        Dziwnym trafem w zawodach gdzie panuje wolny rynek nikt na pensje nie narzeka.
                        Dentyści, weterynarze, kafelkarze czy piekarze zarabiają świetnie. Tam gdzie
                        pensje reguluje państwo (lekarze, kolejarze, górnicy) tam są strajki i
                        protesty. Cholera, ciekawe dlaczego. Jakieś przemyślenia?
                        • socjalliberal Re: Nie bredź 03.06.07, 23:55
                          Rzeczywiście, w fabrykach Thomsona czy jakichś innych firm produkujących
                          monitory LCD rzeczywiście pensje są zajebiaszczo wysokie:)

A wiesz jakie są w KGHM, z dodatkami?
                          Albo u górników?

Albo w PKOBP, ile kasy dostali ostatnio(nie przy wchodzeniu na giełdę, tylko
                          później) pracownicy w formie akcji?

A to wszystko państwowe;)
                        • zweglony_pazur i jeszcze dziwnym trafem 04.06.07, 00:01
                          stomatologia w Polsce od dawna funkcjonuje w zasadzie prywatnie. poszukaj
                          kogoś, kto był ostatnio u dentysty w państwowej służbie zdrowia a nie w
                          prywatnym gabinecie. na dodatek wizyta nie jest finansowania częściowo z
                          ubezpieczenia, tylko w 100% bezpośrednio przez pacjenta.
                          jakoś nie widzę samych bezzębnych Polaków mijających mnie na ulicy.
                          zaraz pewnie pojawią się pełne oburzenia głosy w stylu "jak można porównywać
                          wyrwanie zęba do operacji na otwartym sercu" :))))))))
                          • socjalliberal Żebyś się z tymi zębami nie zdziwił:) 04.06.07, 00:04
                            Oj, żebyś tak ludzi pooglądał:)

I to też tych co bogatszych:)
                            Złote ząbki hehe...

No ale gdyby na każdą chorobę starczała pasta do zębów:)))

Rzeczywiście... porównywanie operacji na otwartym sercu do wyrywania zębów, to
                            żadna demagogia, tylko całkowicie merytoryczny argument:)
                            • zweglony_pazur Re: Żebyś się z tymi zębami nie zdziwił:) 04.06.07, 00:35
                              socjalliberal napisał:

> Rzeczywiście... porównywanie operacji na otwartym sercu do wyrywania zębów, to
                              > żadna demagogia, tylko całkowicie merytoryczny argument:)

:))))))))))))))))))
                              dałeś sie złapać klasyczie :D
                              matko, jaki przewidywalny jesteś.

wracając do zębów.
                              gdyby kassandrycznie przepowienie miały sie ziścić w stomatologii, to jakies 80-
                              90 procent Polaków powinno byc bezzębnych.

poza tym wyjasniam, że pasta do zębów nie jest lekarstwem na próchnicę.
                              próchnicę leczy się inaczej. robi to lekarz stomatolog i wcale nie pastą do
                              zebów, tylko wiertełkiem i wypełniaczami.
                              • socjalliberal Re: Żebyś się z tymi zębami nie zdziwił:) 04.06.07, 00:39
                                No dzięki za wykład ze stomatologii;)

Ale jak operacje na otwartym sercu to to samo, to chyba cała profilaktyka chorób
                                serca czy innych chorób wewnętrznych też pewno jest prosta i opiera się na
                                jakiejś paście;)

A przeziębienie to prawie gruźlica, remember;)
                                • zweglony_pazur Re: Żebyś się z tymi zębami nie zdziwił:) 04.06.07, 00:49
                                  gdzie pisałem, że operacja na otwartym sercu to jest to samo?
                                  napisałem, że zaraz odezwą się tacy, co napiszą to i to.
                                  no i odezwał się... kto? komiczny socjalistyczny liberał.

kojarzenie ciebie z liberalizmem, to tragedia dla prekursorów klasycznego
                                  liberalizmu. przewracają się w grobach.

na dobranoc rzucam ci do przemyślenia pewien cytat z Misesa:
                                  "To nie czcze rozprawy o niejasnym koncepcie sprawiedliwości społecznej
                                  podniosły, do obecnego poziomu, standard życiowy przeciętnego mieszkańca krajów
                                  kapitalistycznych, ale działalność ludzi określanych jako "jednostki
                                  bezwzględne" i "wyzyskiwacze"".
                                  • capitalissimus Re: Żebyś się z tymi zębami nie zdziwił:) 04.06.07, 08:00
                                    'Socjalliberał' (sic!) to maturzysta, jest więc szansa, że mu przejdzie to
                                    bredzenie. Na razie żyje na garnuszku u mamusi więc jest pełen zapału by
                                    zbawiać świat, w myśl zasady: 'kto za młodu nie był socjalistą ten na starość
                                    będzie świnią'.
                                    • socjalliberal Re: Żebyś się z tymi zębami nie zdziwił:) 04.06.07, 10:33
                                      Ty za to w pocie czoła wyzyskiwany przez podatki bidaku już się nawróciłeś;)

Żyj dalej w swojej utopii:)
                                  • socjalliberal Re: Żebyś się z tymi zębami nie zdziwił:) 04.06.07, 10:32
                                    No zgadzam się, kolonializm wydobył Afrykę z biedy, a niewolnictwo
                                    wyemancypowało murzynów;) Jedziesz dalej.

Tragedią dla liberalizmu jest pojęcie "konserwatywny liberalizm" - to jest
                                    dopiero oksymoron;)
                          • dziwny_gosc Re: i jeszcze dziwnym trafem 04.06.07, 00:05
                            Niektóre gabinety mają umowy z NFZ i leczenie może być finansowane (jakieś
                            najgorsze plomby) czy dofinansowane z ubezpieczalni. A co do operacji na
                            otwartym sercu, to słynny doktor G. przyznał że zarabiał kilkanaście tys. zł.,
                            czyli jednak trochę więcej niż kucharz.
    • banmex pisuarowa komuna daje przewidywalne skutki 03.06.07, 21:48
      Komuna NIGDY nie p;acila dobrze i nie dawala zaspokojenia potrzeb. Haslo
      komuchow z PiS: my udajemy, ze placimy, wy udajecie, ze robicie, a na prace
      jest czas po godzinach. Mozesz sobie dorobic lapowkami, bo kaczki ci nie dadza,
      bo to komuchy ekonomiczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka