Dodaj do ulubionych

Oglądał ktos "Sprawę dla reporterów"? z Kutzem?

13.06.07, 00:30
Biedne kobiety sprzedane za bezcen razem z blokami dla paru cwaniaczków, którzy od razu podnoszą czynsze i zakręcaja wodę, dzięki ustawie nad którą pracowała Blida.

Początkowo Kutz próbował jechac na ten rząd, że nic nie robi, ale kobiety od razu go wyprostowały i przypomniały, że sprawa ciągnie sie latami, były u Kutza wielokrotnie, a ten nawet palcem nie kiwnął!!!

Wasserman natomiast sprawę rozruszał gdzie mógł, wniósł kilka interpelacji w sprawie i być może (miejmy nadzieje) że ta bandycka rodzina, która bloki kupiła je straci...

Ale najcenniejsza była mina Kutza...:))) który nie wiedział co ma powiedzieć i gdzie schować oczy, nie dość że ludzie stracili mieszkania przez SLD, to mimo jego ględzenia o tym jakto pomaga innym, nie kiwnął w sprawie palcem...!!!!

Wyszła cała hipokryzja komuchów, ale nadal ubecy i ich dzieci będą chołubic małych krętaczy i im podobne śmieci, całe szczęście że ich czas się już skończył!!!
Obserwuj wątek
    • dr.freud Re: Oglądał ktos "Sprawę dla reporterów"? z Kutze 13.06.07, 01:00
      bard333 napisał:

> Biedne kobiety sprzedane za bezcen razem z blokami dla paru cwaniaczków,
      którzy od razu podnoszą czynsze i zakręcaja wodę, dzięki ustawie nad którą
      pracowała Blida.

PiSSmani kupili Jaworowicz w zaman za dokladanie sp. Blidzie.
      Kurestwo z nich ów wychodzi coraz większe.
      A tak Kaczyński walczył o wartości chrześcijańskie kiedys.
      • bard333 twoja nienawiść ustępuje tylko twojej głupocie... 13.06.07, 01:14
        a swoją drogą można po "freudowsku" potraktować twój nick i stwierdzić, że podświadomie domagasz sie psychiatry...

Obojętnie kto rządzi, życie toczy sie dalej, ty pluj jadem a my sie pośmiejemy...

Kaczory kupili tez setki tysięcy ludzi oszukanych przez komusze ścierwa, uchwalające ustawę umożliwiającą wykup bloku (7000 metrów kw.) za sto tysięcy zł... ale tylko dla swoich przekrętasów. Ludzie tyrający po 30 lat w jakiejś fabyce, mieszkający na 30 metrach, nie maja możliwości wykupienia swojej klitki...

Dziękujemy Pani Blido! i komu tam jeszcze... Gdy sobie pomysle, jak te czerwone śmiecie okradły moją ojczyznę, to szabla dziadka sama włazi w rękę...

ale to Kaczory są złe, bo likwidują takie układy... na szczęście są tacy jak ty, by reszta społeczeństwa nie zapomniała kim jest mały krętacz i jego sitwa...

przypominaj nam to codzień tutaj....
        • dr.freud Rozwijacie sie chyba nawet szybciej nż stalinizm. 13.06.07, 01:31

Juz nie "histeria" i "układ", tylko "głupota"
          i "nienawiść".
          - Nastepnym etapem będzie "psychuszka"
          i "strzał w tył głowy", czy przewidujecie
          jeszcze jakiś etap pośredni.
          • bard333 owszem... żyj sobie gdzie chcesz, rób co chcesz 13.06.07, 01:40
            i pisz co chcesz...:)) wiem, że to szok! Ale żyjemy w wolnym kraju i możesz robic na co masz ochotę. Mało mnie i pewnie wielu to obchodzi...

Wiem, wiem... to nie do pojęcia, że taka wolność panuje, na szczęście mamy Michnika, kumpla "ludzi humoru" i miejmy nadzieje, że sądy jeszcze nie do reszty opanowane przez ziobowych siepaczy, wspólnie z Rolexandrem uratują demokrację i znowu będzie można... jak to było??? "psychuszka", "strzał w tył głowy"... bo póki co to lipa... tylko wolność i wolność!
            • dr.freud Jak długo jeszcze? 13.06.07, 01:55

> żyjemy w wolnym kraju

... Dzieki m. innymi Wałeśie i Michnikwi,
              a wbrew Walentynowicz i Gwieździe.

Tylko że Władcy Polsski Promują Gwiazdę i Walentynowicz,
              a nazwisko Wałęsy zaczyna znikać, jak u Orwella.
              Najpierw zniknie nazwisko, potem wolność którą wywalczyli.
              • bard333 Nie! To dzięki 10 milionom ludzi, zaangażowanych 13.06.07, 02:07
                w "Solidarność", pewnie czytałeś "Folwark zwierzęcy" końcówka pasuje do Wałęsy słabiej do Michnika, bo zawsze był świnią.

Nikt nie promuje Walentynowicz, czy Gwiazdów, raczej odwrotnie, to Wałęsa zawsze sobie przypisywał sukces obalenia komuny. Jego buta jest wręcz legendarna!!! "Ja z Danuskom komune obaliłem..." a wcześniej połówkę...

Gdy widze jak byłe ubeki promują Wałesę to mi się śmiać chce...

Wałesa jest symbolem, nie człowieka, tylko ruchu który zgromadził 10 mln ludzi, potrafiących zmienic rzewczywistość. Niestety okazał sie małym człowiekiem, drwiącym ze swoich byłych przyjaciół, nekającym ich po sądach, korzystającym w pełni z możliwości jakie daje koryto.

On i jego dzieci..., prawdziwi ludzie którym esbecja złamała życie, którzy nigdy sie nie poddali i nie zdradzili przyjaciół (jak Walentynowicz i Gwiazda) żyją w biedzie i nadal jest szkalowana przez esbeckie media.

A Michnik, no cóż... jest skończony. Do niedawna mógł jeszcze gdzieś tam jęknąć na zachodzie, ale po jego sądowych wygłupach, będzie drukowac tylko w białoruskiej "Prawdzie" gdzie jego miejsce jest już od 40 lat...
                • jhbsk Re: Nie! To dzięki 10 milionom ludzi, zaangażowan 13.06.07, 15:05
                  Za parę lat Wałęsa dalej będzie rozpoznawany w świecie, będzie symbolem. A o
                  Walentynowicz głoszącej brednie wszyscy zapomną.
    • pro.filutek1 Re: Oglądał ktos "Sprawę dla reporterów"? z Kutze 13.06.07, 01:07
      Kutz to tylko buczeć umie.
      • pro.filutek1 Re: Oglądał ktos "Sprawę dla reporterów"? z Kutze 13.06.07, 01:07
        Aha-i stękać i kwękać.
        • omari1 Re: Oglądał ktos "Sprawę dla reporterów"? z Kutze 13.06.07, 01:12
          z wiekiem wszystko mu się poprzestawiało....
          • bard333 szkoda, myślę jednak że zawsze taki był... 13.06.07, 01:21
            facet mentalnie rozwija sie do jakiejś trzydziestki, później może troche luźniej do życia podchodzić, ale swoje poglądy ma już ukształtowane.

Ale to co Kutz opowiada, to tragedia, a najgorsze jest to, że ze względu na jego wiek i szacunek nie można mu powiedzieć, że bredzi...

Dla mnie najdziwniejsze jest to, że nadal tylu ludzi chcę głosować na hipokrytów z partii o wielu nazawach (pzpr, sdrp, sld, lid) i jak tam oni sie jeszcze nazywali
            • omari1 Re: szkoda, myślę jednak że zawsze taki był... 13.06.07, 01:30
              Trudno mi pogodzić te jego niegdysiejsze filmy a przede wszystkim
              sztuki z aktualną działalnoscią....
              • bard333 Re: szkoda, myślę jednak że zawsze taki był... 13.06.07, 01:45
                Poglądy ma ok, tylko jak widać ma coś na sumieniu z przeszłości i to co robi, mówi wynika z układu (znowu to słowo:)) to nie jest zły człowiek, choć po tym co mówiły te kobieciny dziś w tv to mam wątpliwości, ale startował do sejmu z list sld, a to mówi o człowieku juz wszysko...
                • dr.freud Re: szkoda, myślę jednak że zawsze taki był... 13.06.07, 01:58

ale startował do sejmu z lis
                  > t sld, a to mówi o człowieku juz wszysko...

No i wyszła kłamliwa PiSowska kurawa z ciebie.

Dobrze wiesz ze Kutz startowł z własnej, niezależnej
                  listy, ale wrodzana PiSowska skonnośc do pomówień,
                  oszustw i krętactw przeważyła.
                  • bard333 szczerze mówiąc nie wiem, ale chyba jest w sld 13.06.07, 02:10
                    przynajmniej tak go przedstawiają, a że jesteś idiotą nie potrafiącym dyskutować, kończy naszą pogawędkę. Weź leki, parę głębokich wdechów i może coś napisz.

Gdy ja chce komus przywalić idę troche poboksować, ale ty nie masz o tym pojecia...
                    • dr.freud Re: szczerze mówiąc nie wiem, ale chyba jest w sl 13.06.07, 15:39
                      b
                      > Gdy ja chce komus przywalić idę troche poboksować, ale ty nie masz o tym pojeci
                      > a...

Możesz spokojnie walnąć w te swoje głuie ryło!
                      Nie jest z SLD.
                  • 440417mz Re: szkoda, myślę jednak że zawsze taki był... 13.06.07, 03:10
                    Dobrze piszesz,dr Freud.Zadziałała magia jego nazwiska z dawnych
                    lat.Symptomatyczny był jego wynik w dzielnicy Katowic Szopienicach,tam gdzie sie
                    urodził.Zgadnij jaki?Tak,on był niezależny nawet od swoich wyborców!A
                    interweniując w sprawach tych bloków zakładowych nadepnął by na odciski swych
                    komiltonów z szeroko pojętej śmietanki śląskiej.No cóż Grześki Dyndały go
                    wybrały na Śląsku.Ale on już od dawna przestał być Ślązakiem.A lewicowcem to był
                    tylko czasami,najczęściej w okolicach wyborczych.
    • 440417mz Re: Oglądał ktos "Sprawę dla reporterów"? z Kutze 13.06.07, 02:53
      Jakkolwiek sprawa śmierci B Blidy była dla mnie szokiem,to nie ze względu na jej
      lewicowość byłej posłanki SLD.Ona nigdy nie była lewicowa.Znam jej postawę jako
      Dyrektora Naczelnego dużej firmy budowlanej na Śląsku:Fabud-Siemianowice Śl/już
      wtedy była postrzegana przez pracowników firmy jako okrutna kapitalistka
      PZPR-owska.Dziś nazwano by to inaczej:sprawna menażer(ka)!Jej poglądy nigdy nie
      były lewicowe.A jej pomysł z eksmisją na bruk tym bardziej skrajny niż nawet
      poglądy KLD.Znałem ludzi na Śląsku którzy na zasadach(?)tej ustawy z 1994
      stracili człowieczeństwo wskutek utraty dachu nad głową.TZW lokale socjalne były
      przysłowiowym plastrem na śmiertelne skutki bezdomności.A sprawa wykupu mieszkań
      zakładowych?Tu dopiero można było połączyć zamysł p Blidy,bynajmniej nie
      przypadkowy,łączący ją osobiście z tymi szczęśliwcami którzy mogli wykupić bloki
      zakładowe.A ci nieszczęśliwcy,pracownicy zakładów które wybudowały te bloki?Ich
      los był dla lewicowej(?!)minister obojętny,tak jak panu Kutzowi.Akurat mieszkam
      w dzielnicy Katowic gdzie urodził się p K Kutz.Ludzie nie mają dla niego
      specjalnej sympatii.On już dawno przeszedł do tzw establiszmentu.Do tzw ludzi
      wzajemnie ze sobą powiązanych układami węglowymi,paliwowymi et cetera.Dla
      poprawy swego wizerunku rzucali lewicowymi hasłami.Gdyby K Kutz chciał
      interweniować w sprawach ludzkich,musiałby odkryć prawdziwe oblicze polskiej
      lewicy,a raczej czarnej mafii węglowo-nieruchomościowej,czyli swego matecznika
      towarzysko-politycznego.Z powodu ustawy Blidy,życie straciło więcej niż tych 9 z
      Wujka!!Naprawdę!Nie twierdzę że Kutz był reżyserem,ale jako senator milczał!!
      • andrze_n dzieki, to troche wiecej niz dotychczas o tym guru 13.06.07, 11:16
        • jaga90 Re: dzieki, to troche wiecej niz dotychczas o tym 13.06.07, 12:24
          Kiedyś zabierałem już głos na tym forum po jakimś występie pana K. Kutza w
          naszej telewizji i wysłuchaniu z niesmakiem jego poglądów! No ale poglądy sa
          sprawa osobistą i pan senator ma do tego prawo.
          Tym razem okazuje się, że ten facet próbuje żerowac na nieszczęsciu mieszkańców
          Śląska, których banda cwaniaków pozbawiła i pozbawia mieszkań, za które chyba
          kiedyś już coś zapłacili i które bardziej im się należały niż różnym mętnym
          typkom.
          Tak się składa, że ostatnio dwa razy byłem w Senacie na posiedzeniu jakiejś
          podkomisji zajmującej się między innymi sprawami mieszkań zakładowych
          sprzedanych ileś lat temu przez różne zakłady pracy znajomym kombinatorom za
          psie pieniądze. Dwa razy wypowiadała się na ten teamat kobieta z Zabrza.
          Mieszkania zakładowe huty Zabrze nie zostały sprzedane ich mieszkańcom, którzy
          chcieli je nabyć tylko jakiemuś kombinatorowi. Facet nie wpłacił od razu całej
          sumy tylko pozwolono mu za zakupione budynki wraz z mieszkańcami płacić ratami.
          Tak więc raty spłacał po prostu z czynszu wnoszonego na bieżąco przez
          mieszkańców! Kobieta twierdziła, że od 9 lat bezskutecznie próbuje
          zainteresować tym odpowiednie władze i instytucje. Być może teraz ustawowo
          dotychczasowy "lewy właściciel" dostanie jakieś pieniądze chyba od budżetu czy
          miasta aby dotychczasowi mieszkańcy nie byli nadal okrutnie okradani i aby
          odczepił sie od tych nanbytych w sposób kumotersku budynków.
          Czy jest możliwe, żeby pan senator K. Kutz, który tak głośno ubolewa nad losem
          Śląska i jego mieszkańców przez 9 lat nic nie wiedział o losie swoich krajan?
          Chyba nie i dlatego to, co odgrywał K. Kutz w ostatniej Sprawie dla reportera
          jest żałosne, obrzydliwe i godne potępienia.
          Mam nadzieję, że w następnych wyborach Ślązacy właściwie ocenią "zabiegi" pan
          Kutza o poprawę ich losu. Bo ile można jechać na dawnych zasługach i łapać na
          to naiwnych?
          • torpeda.wulkaniczna Kaziu spalanciał na starość. 14.06.07, 12:43
            Zostały marsze z Senyszyn pod pachą i Biedroniem z tyłu.
            Tzw. "artystycznośc duszy" po lewicowemu - dużo gadać, wszystko wiedzieć i nic
            nie robić.
            Schyłek dobrego filmowca.

Odpowiadasz na :
            jaga90 napisał:

> Kiedyś zabierałem już głos na tym forum po jakimś występie pana K. Kutza w
            > naszej telewizji i wysłuchaniu z niesmakiem jego poglądów! No ale poglądy sa
            > sprawa osobistą i pan senator ma do tego prawo.
            > Tym razem okazuje się, że ten facet próbuje żerowac na nieszczęsciu
            mieszkańców
            >
            > Śląska, których banda cwaniaków pozbawiła i pozbawia mieszkań, za które chyba
            > kiedyś już coś zapłacili i które bardziej im się należały niż różnym mętnym
            > typkom.
            > Tak się składa, że ostatnio dwa razy byłem w Senacie na posiedzeniu jakiejś
            > podkomisji zajmującej się między innymi sprawami mieszkań zakładowych
            > sprzedanych ileś lat temu przez różne zakłady pracy znajomym kombinatorom za
            > psie pieniądze. Dwa razy wypowiadała się na ten teamat kobieta z Zabrza.
            > Mieszkania zakładowe huty Zabrze nie zostały sprzedane ich mieszkańcom,
            którzy
            > chcieli je nabyć tylko jakiemuś kombinatorowi. Facet nie wpłacił od razu całej
            >
            > sumy tylko pozwolono mu za zakupione budynki wraz z mieszkańcami płacić
            ratami.
            >
            > Tak więc raty spłacał po prostu z czynszu wnoszonego na bieżąco przez
            > mieszkańców! Kobieta twierdziła, że od 9 lat bezskutecznie próbuje
            > zainteresować tym odpowiednie władze i instytucje. Być może teraz ustawowo
            > dotychczasowy "lewy właściciel" dostanie jakieś pieniądze chyba od budżetu
            czy
            > miasta aby dotychczasowi mieszkańcy nie byli nadal okrutnie okradani i aby
            > odczepił sie od tych nanbytych w sposób kumotersku budynków.
            > Czy jest możliwe, żeby pan senator K. Kutz, który tak głośno ubolewa nad
            losem
            > Śląska i jego mieszkańców przez 9 lat nic nie wiedział o losie swoich krajan?
            > Chyba nie i dlatego to, co odgrywał K. Kutz w ostatniej Sprawie dla reportera
            > jest żałosne, obrzydliwe i godne potępienia.
            > Mam nadzieję, że w następnych wyborach Ślązacy właściwie ocenią "zabiegi" pan
            > Kutza o poprawę ich losu. Bo ile można jechać na dawnych zasługach i łapać na
            > to naiwnych?

• goldenwomen3 Kutz? jaki jest wszyscy widza! 13.06.07, 07:11
      nt
    • 1normalnyczlowiek Re: Oglądał ktos "Sprawę dla reporterów"? z Kutze 13.06.07, 10:30
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=64076889
      • echo24 Re: Oglądał ktos "Sprawę dla reporterów"? z Kutze 13.06.07, 10:44
        Najsztubik.
    • socjalliberal Re: Oglądał ktos "Sprawę dla reporterów"? z Kutze 13.06.07, 13:30
      A od kiedy ty taki socjalistyczny :)))

Ahh... lizanie PiSowi zawsze w cenie:)

I jakoś nie widziałem w Kutzu tego co ty... cóż, tutaj przynajmniej można było
      go obejrzeć - a nie jak w Wiadomościach, że go wycięli, bo dosadnie opisał PiSrząd;)

A te durne tłumaczenia, że to nie królowa angielska... no ale taki Zero, czy
      Wanna, czy Kaczma, czy nawet kochanica Szczypińska, to już tak:))))))
      • bard333 Kapitalizm nie polega na odbieraniu biednym 13.06.07, 13:40
        i krwiopijczym ich wykorzystywaniu, tylko na pomnażaniu swojego kapitału poprzez pracę, pomysł i ludzi którzy dla ciebie pracują. Im są bardziej zadowoleni, tym chętniej oddają swoj czas dla firmy, która sie może dzięki temu rozwinąć, firma i jej właściciel.

A te głodne gadki o rządzie nic mnie obchodzą, a tak apropos chłopaku, zdałeś maturę i gdzie idziesz na studia???

A co do za partia socjalistyczna, która uchwala takie prawo, by robotnikom odbierać ich domy???? To taki chcesz socjalizm wprowadzać do Polski???
        • socjalliberal Re: Kapitalizm nie polega na odbieraniu biednym 13.06.07, 13:44
          Z komuchami nie gadam :)))
          • incognitto Kamienne serce Kuca 13.06.07, 14:08

nie pomógl krzywdzonym śląskim kobietom jak się zwróciły o pomoc
            • 440417mz Re: Kamienne serce Kuca 13.06.07, 15:39
              Wielka(?!)postać ten pan Kutz wypowiadający się na łamach regionalnego dodatku
              GW:Ślązacy są dupowaci!Dosłownie!Czy trzeba więcej komentować jego słowa i
              czyny?Poza epizodem kinematograficznym(?)teraz ten starzyk nic nie robi,nawet
              nie robił dla swojego elektoratu.Mówiąc po śląsku tylko fanzoli gupoty!A że
              Ślązacy go wybierają?Chyba są jednak trocha dupowaci!!
              • incognitto Re: Kamienne serce Kuca 13.06.07, 18:52
                440417mz napisał:

> Wielka(?!)postać ten pan Kutz wypowiadający się na łamach regionalnego dodatku
                > GW:Ślązacy są dupowaci!Dosłownie!Czy trzeba więcej komentować jego słowa i
                > czyny?Poza epizodem kinematograficznym(?)teraz ten starzyk nic nie robi,nawet
                > nie robił dla swojego elektoratu.Mówiąc po śląsku tylko fanzoli gupoty!A że
                > Ślązacy go wybierają?Chyba są jednak trocha dupowaci!!

Wczoraj powiedzial wyraźnie, ze on nigdy nie rządził, bo nie należał do żadnej partii, on może tylko apelowac
                to niech stary pryk apeluje ZA DARMO, gdzieś w mediach, albo niech siedzi na rynku w Katowicach z hasłami na tablicahc, nich zbiera zażalenia hanysów,
                a nie za DIETĘ Senatora RP!!
                Władza ma rządzić, a nie ino wystepować w TV i posapywać bzdoląc trzy pom trzy.

wyjatkowo antypatyczna postac, stuprocentowy PASOŻYT!!
          • bard333 I bardzo dobrze, że z nimi nie gadasz...:)) 13.06.07, 21:35
            zacytuje ci dwa zdania...

"kto w młodości nie był socjalistą, na starość będzie świnią. Kto na starość pozostał socjalistą jest idiotą"

lub

"kto w młodości był socjalistą, na starość będzie świnią"

dobierz do siebie i życzę ci, bys umiał chociaż w niewielkim stopniu pochylic sie nad drugim człowiekiem, jak ja to robię...

Gardzę komuchami i socjalistycznymi bredniami, ale pomaganie innym jest niezależne od poglądów politycznych, a jakie sa moje to mniej więcej sie orientujesz...;))

• gauche z tow. Kucem??? który słynął ze swych 13.06.07, 21:42
      swietnych kontaktow z KW PZPR w Katowicach i z gnębienia St. Barei? który, aby
      sie podlizac Slązakom zmienił pisownie nazwiska?
      • 440417mz Re: z tow. Kucem??? który słynął ze swych 14.06.07, 00:21
        A mnie osobiście jest przykro,że jako mieszkaniec Wilhelminy czyli części
        dzielnicy Katowic-Szopienic,taki mann jeszcze egzystuje.Po 75 latach
        życia,oprócz swoich(?)filmów mógł ostawić po sobie dobre czyny.Leser czy cwany
        konformista?U schyłku swego życia,jest tym samym kim był!Cwańszym od swoich
        korzeni,czyli pasożyt.Czy jako reżyser nie czuje że jest NUL!
      • echo24 Re: z tow. Kucem??? który słynął ze swych 14.06.07, 09:23
        kontak albo i TW.
    • jama314 Dokładnie tak było... 14.06.07, 08:54
      Dodam tylko, że chwilę przed tym jak go kobieta obcięła, nadymał się jak burza w
      szklance wody do rangi tajfunu, gromiąc kapitalistów pryncypialnie, a siebie na
      obrońcę uciśnionych kreując. Bęcwał i megaloman.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka