Dodaj do ulubionych

Polska to kraj okupowany

19.07.07, 15:25
Na Polskę najechało Polaczkowo. Polaczki prześladują Polaków. Stolicą
Polaczkowa jest Toruń. Polaczki nie lubią ludzi wykształconych. Jak się kogoś
nauczy myśleć, to człowiek taki myśli już samodzielnie, czego przywódcy
Polaczkowa nie tolerują. Polaczki utworzyli sobie nową bezpiekę. Polaczki
mówią obcym językiem, który trochę przypomina język polski, ale dużo się
różni. Na przykład w języku polskim pisze się "obiad", podczas gdy w języku
polaczkowskim jest to "obiat". Polaczek mówi "proszę paniom", "filipinka" to
dla niego "filipika". Polaczek wierzy w to, że ziemia jest płaska, a
skamieliny dizonaurów stworzył Bóg 6000 lat temu. Polaczki jeszcze nie wiedzą,
że ziemia kręci się wokół słońca. Polaczki wierzą w diabłów i zwołali meeting
inkwizytorów w Częstochjowie. Polaczki piszą więcej książek niż są w stanie
przeczytać.
Polaczki nie mają poczucia humoru. Polaczki biorą wszystko do siebie.
Musimy wyzwolić nasz kraj spod okupacji polaczkowskiej.
M.
Obserwuj wątek
    • radosne.kwa.kwa Re: Polska to kraj okupowany 19.07.07, 15:36
      Polaczki, NIE Polaczków, nazywają Polactwem!
    • pisuarro Może o tego... 19.07.07, 15:42
      ...chodzi ?... ;)

tinyurl.com/yu3dnk
    • aron2004 Re: Polska to kraj okupowany 19.07.07, 15:45
      lepiej wyemigruj na Białoruś
      • gat45 Doradzasz tchórzliwą ucieczkę zamiast pogrążonej 19.07.07, 15:48
        aron2004 napisał:

> lepiej wyemigruj na Białoruś

Ojczyzny ratowania ? Widać, żeś szkoły kończył w czasach przedgiertyszych.
        Inaczej byś wiedział, że żaden Kmicic tak nie postępuje.
      • mariner4 Polaczki cieszą się jak Polacy emigrują 19.07.07, 15:50
        Polaczki chcą mieć przewagą liczebną, choć z tym jest akurat trudno, bo w równym
        szyku maszerują na cmentarze.
        Bilogia sama ten problem rozwiąże.
        M.
    • piotrgdansk18 [...] 19.07.07, 15:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • 440417mz Re: Może jednak o 'tego'?...:) 19.07.07, 16:02
      Nie wszystek jest jednak w tym kraju średniowiecznie głupie.Bo nawet w polskim
      sejmie zapowiedż modłów w intencji deszczu propagowanych przez PiS spotkało się
      ze śmiechem.Dobrze że prasa na Jamajce nie miała żalu że posłowie nie plagiatują
      ich woodu.Ale nawet w ich parlamencie nie odważyli by się na taką liturgię
      deszczową.
    • allspice Re: Polska to kraj okupowany 19.07.07, 16:10
      Interesujące i prawdziwe spostrzeżenie. Szkoda,że to nie jest monolog dla
      kabareciarza,tylko najprawdziwsza prawda, a Polaczki żyją wśród nas:).
      • mariner4 Polaczki tłumnie walą 19.07.07, 16:26
        do Częstochowy. Wielbią JP2 i zaraz po powrocie katują swoje żony i dzieci.
        Ryczą na stadionach "Polska gola!" i piją na umór, jak Małysz skoczy dalej od
        innych. Teraz wielbią Kubicę, do czasu aż nie wypadnie z F1. Miłość bliźniego
        mylą z "Ty Żydzie". Ale kto do k.... nędzy krzyczał "Wiesław, wiesław", albo
        "Partia Gierek", potępiał co mu kazano, wielbił tych co mu wskazano. Tak! To ci,
        co ich nazywają mohairowymi beretami. Bęzzębny Dżihad Rydzyka.
        M.
      • 1normalnyczlowiek Co myślałaś,że w Polsce już same Poljaki? 19.07.07, 23:12
        allspice napisała: a Polaczki żyją wśród nas:).
    • 440417mz Re: Polska to kraj okupowany 19.07.07, 16:12
      Jak napisałem że na FK PiSyfy najbardziej bluzgają swoją kulturą,to otrzymałem
      następne bluzgi.Jest w tym wątku kilkanascie wpisów dopiero,a czyi zwolennicy
      najwięcej bluzgają?W 99 % to pisuary.Ten 1 % to ja,ale zrobiłem to celowo w tym
      wątku.Aby moja ocena kaczej kultury nie była trafiona w 99,9 %.
      • woda.woda Szlachetna mniejszość :)) 19.07.07, 16:14
        "Ten 1 % to ja,ale zrobiłem to celowo"
        :)
        • 440417mz Re: Szlachetna mniejszość :)) 19.07.07, 16:31
          Bo to była szlachetna(?)prowokacja.Taka szlajachcicowa,takie Perpetuum Nobile!
      • 1normalnyczlowiek Skoro wątek od bluzgów sie zaczyna,to takie skutki 19.07.07, 23:16
        440417mz napisał:
        > Jak napisałem że na FK PiSyfy najbardziej bluzgają swoją kulturą,to otrzymałem
        > następne bluzgi.Jest w tym wątku kilkanascie wpisów dopiero,a czyi zwolennicy
        > najwięcej bluzgają?W 99 % to pisuary.Ten 1 % to ja,ale zrobiłem to celowo w
        tym wątku.Aby moja ocena kaczej kultury nie była trafiona w 99,9 %.

---> Tylko że tego "nie zauważyłeś", jak i inni podobni o wybiórczej
        spostrzegawczości. :)
    • a-siek "Gdyby Kopernik nie sprzeciwił się konserwatyzmowi 19.07.07, 16:38
      zakonnych braci, do dziś myślelibyśmy, że ziemia jest płaska"

Zgadnij, kto i kiedy wypowiedział te słowa?

mariner4 napisał:

Polaczek wierzy w to, że ziemia jest płaska, a
      > skamieliny dizonaurów stworzył Bóg 6000 lat temu
    • jack20 [...] 19.07.07, 16:40
    • alistair-p Re: Polska to kraj okupowany 19.07.07, 16:41
      Powinienneś dodać,o czym zapewne zapomniałeś,że są jeszcze oprócz nich Polacy i
      to w przeważającej większości.
      • mariner4 Tak. Wiem to 19.07.07, 16:51
        Ale mam dosyć, włócząc się po tym bożym świecie robić za idiotę.
        Kiedy Murzyn w Mauretanii zapytał mnie o co chodzi z tymi Teletubisiami, to mnie
        wk..... Jak długo będziemy robić za pośmiewisko, nawet wśród Murzynów?
        M.
        • a-siek A o mamę Muminka Cię nie pytał? 19.07.07, 16:55
          Polecam tekst. Świetny no i w szanowanym tygodniku:

tygodnik.onet.pl/1548,1404925,dzial.html
          • mariner4 Aż tak to nas nie znają! 19.07.07, 16:59
            Ale przyznasz, że jak jakiś dzikus z nas się nabija, to może wk... Ale u nas
            można mieć sprawę za obrazę uczuć religinych, a kompromitacja Polski to jest OK?
            M.
            • a-siek A kto rozdmuchał jedno niefortunne zdanie rzecznik 19.07.07, 17:05
              a praw dziecka na cały świat?

Sowińska dała się głupio zapętlić przez dziennikarza Wprost a media /bynajmniej
              nie toruńskie/ ochoczo rozgłosiły to tak, zeby ów makumba który nie gdzie leży
              Polska wiedział, ze tam zakazuja bajek /pomimo ze nikt nie zakazuje/.
              • mariner4 Odpowiem cytująć 19.07.07, 17:07
                nieodżałowanej pamięci Stefana Kisielewskiego:
                "Gdyby idiota wiedział, że jest idiotą, to automatycznie przestałby być idiotą"
                M.
                • a-siek Zadedykuj to autorowi cytownych przeze mnie słów: 19.07.07, 17:10

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=66167338&a=66171734
              • x2468 Re: A kto rozdmuchał jedno niefortunne zdanie rze 19.07.07, 18:13
                A kto zapedzil byla sekretarz pop pzpr na stanowisko ministra IV republiki
                patalogicznej?
        • alistair-p Re: Tak. Wiem to 19.07.07, 17:01
          Nie przejmuj się,w Turkmenistanie o tym nie wiedzą.Sprawdziłem.
        • alistair-p Re: Tak. Wiem to 19.07.07, 17:03
          Fakt,możesz o tym nie wiedzieć.Morze Kaspijskie to akwen gdzie pewnie nie pływałeś.
          • mariner4 Nie! 19.07.07, 17:05
            To akwen zamknięty. Nijak się tam nie da dopopłynąć statkiem morskim.
            M.
    • 440417mz Re: Polska to kraj okupowany 19.07.07, 17:08
      Nihil Novi.Już T Boy-Żeleński pisał o naszych okupantach.100 lat minęło a jego
      słowa są wciąż na czasie!Wieszcz jakowyś był czy cuś?
      • mariner4 Czcimy nie tych wieszczów co trzeba 19.07.07, 17:10
        Dołęga Mostowicz to dopiero był wieszcz! Przewidział Leppera!
        Boy też!
        M.
    • paralela1 Re: Polska to kraj okupowany 19.07.07, 17:08
      Na Polaków pogardliwie "Polaczki" mówili Rosjanie i Niemcy i
      niektórzy "krzywonosi", a ty do których się zaliczasz?
      • mariner4 Rydzykoidzi 19.07.07, 17:12
        uprawomocniają to określenie. Smutno mi z tego powodu.....
        M.
        • paralela1 Re: Rydzykoidzi 19.07.07, 17:57
          mariner4 napisał:

> uprawomocniają to określenie. Smutno mi z tego powodu.....
          > M.
          Smutne jest to że zakazane jest określanie ich w jakikolwiek sposób, oni są
          nienazwani i niewymowni.
    • paralela1 Re: Polaczki nie lubią seksu 19.07.07, 18:04
      Jako że w Polsce panuje Kult Maryjny, kobiety są szanowane i traktowane z
      szacunkiem.
      • woda.woda Paralela ... 19.07.07, 18:07
        ... rzeczywistość równoległa.
        • paralela1 Re: Paralela ... 19.07.07, 18:08
          szur szur w kapciach i barchanach z dziurą w wiadomym miejscu (na seks)
    • bard333 dziwne... bo czytając to zgadzam sie w 100% 19.07.07, 18:23
      do momentu wyboru jedynej prawdziwej opcji, tej oczywiscie antykaczej, niesepleniącej, wykształconej (czy mądrej to inna sprawa), no i od momentu zagłosowania na PO inteligentnej...;))

Dlaczego nazywasz innych polaczkami, tylko dlatego, że maja inne poglądy od Twoich??? Nie sądzisz, że właśnie takie szufladkowanie rodaków jest najlepszym przykładem tego co tak starasz sie napiętnować???

Widzisz, ja nie dzielę ludzi na tych co są prawicowi, lewicowi, rudzi, wolą chłopców czy dziewczynki, a tylko na dobrych i złych...

Na forum drocze się z lewicowym nienawistnikami, bawiąc sie ich reakcjami, moge nazwać czasem komunę czerwonymi śmiećmi (bo takimi w rzeczywsitości są) ale nie wyrzucam połowy społeczeństwa do wora tylko dlatego, że słucha radyjka, czy czyat Urbana...a niech sobie słuchają! Mało mnie to obchodzi, tak samo jak to kto słucha rynsztoka, czy czyta gazetkę , czy nasz dziennik, ich sprawa!!!

Myśląc w ten sposób zawsze będziemy pod okupacją, bo nawet jesli kiedys wybory wygra lewica (na szczęście juz chyba nie za mego zycia...;))) to będziemy pod okupacją wg prawicowców...

A może tak wziąć sie nareszcie do roboty i patrzeć na siebie, swoja rodzinę i przyjaciół, a nie na polityków którzy od 20 lat w większośc robią to samo, na razie Kaczory nie zrobiły nic co skreśliłoby ich w moich oczach.

Rozumiem, że powiedzenie "obiat" jest duzo gorsze niz nachlanie sie w Charkowie, czy ułaskawienie jakiegoś bandyty...

pozdro:))
      • woda.woda Re: dziwne... bo czytając to zgadzam sie w 100% 19.07.07, 18:35
        "bo nawet jesli kiedys wybory
        > wygra lewica (na szczęście juz chyba nie za mego zycia"

Nie miałam pojęcia, że już tak leciwy z ciebie gość ..

No no - dobrze się trzymasz :)
        • bard333 etam, jeszcze licze że z 49 lat pożyję... i mam 19.07.07, 18:41
          nadzieje tak długo nie widziec ich władzy, chyba że w Kongo, albo jakiej innej Wenezueli...:))

apropos, może wiesz jak to jest możliwe by w tak pięknym kraju, z tak pięknymi kobietami i taką ilością ropy naftowej jaką jest Wenezuela, po kilku latach dojścia do władzy komucha brakowało benzyny na stacjach benzynowych... Myślą o reglamentacji...:))) hehehe...

to tak jak z pustynią, komuchami (czyt. lewakami) i piaskiem...;))
          • woda.woda A toż zawsze się mówiło, 19.07.07, 18:57
            że komuchom zabrakłoby nawet piasku na pustyni :)

A tobie na serio podobają się rządy PiS + SO + LPR?
            • bard333 Alternatywą jest PO + LID, a LID 19.07.07, 19:24
              w skrócie moge coś pominąć... SLD, SDRP, PZPR... A tego bym sie ścierpiał...

Giertycha nie lubię, choć ostatnio przeczytałem wywiad z jego żoną w Angorze i troche inaczej na niego patrze, choć wg mnie nie powinien byc żadnym ministrem.

Z Leppera sie śmieję, ale z jego bandy juz nie. To zwykła zbieranina cwaniaków, traktująca Polskę jak byli towarzysze. Ciągle cos chcą, jak czytam ile mają długów i wogóle ich nie spłacaja to mnie szlag trafia! Rozumiem ciężką prace rolników, ale niestety Polska to nie Niemcy, czy Francja, choc tam tez nie jest tak kolorowo (choć różowo to może faktycznie jest..;)))

Kiedys czytałem gazetę i głosowałem nawet na UW, ale uważam, że mnie oszukali. Pozwolili komuchom sie uwałaszczyć na naszym majątku, w imię swoich partykularnych interesów zakładali sojusze z czerwonymi (vide Michnik i Geremek) później gdy zacząłem troche więcej widzieć i rozumieć dotarło do mnie, że niestety planowali tak od początku...

Pamiętam kiedys jak nie mogłem sie oderwać od książek Meissnera i nie mogłem zrozumiec jak to jest możliwe, że wogóle w cazsie wojny mogą istniec dwie frakcje wzajemnie się zwalczające... Naiwnie wierzyłem (nadal wierzę...;)) że wspólny cel, czy wróg znosi granice i uprzedzenia, ale jak widać niestety nie. Dlatego wyjechałem z Chorwacji, bo życie nie jest dla ideowców...;)))

A Kaczor wydaje sie chce zrobic cos dla Polski, wiem, że może to śmiesznie brzmi, ale nie widzę na razie by kłamał, był posądzany o szwajcarskie konta, czy nosił zegarki za setki tysięcy...

Gdyby platforma potrafiła przełknąć porażkę i gdyby chęci Tuska by zrobić cos dla nas były większe niz jego ego, to mielibyśmy rząd PO + PIS i nie byłoby tej całej nagonki od rana w mediach. Juz choćby za te wszystkie wiadra pomyj wylewane od rana, przerażonymi minami "ztroskanych" dziennikarzy warte są by wspierać Kaczora...:)) Nie jestem jego fanem, ale ostatnie miesiące pokazały, że Tusk do niczego sie nie nadaje, Komorowski mówi bzdury by tylko zaistniec w mediach, Rokita jest flekowany, o Niesiole wypuszczonym dla zmyły z tworek nie wspominając.

Reszta LID i PSL to nieporozumienie.

Powinni przegłosować prawo, by tylko maksymalnie dwie kadncje można było byc posłem. Mam dosyc siągle tych samych gadających głów!!! Ciągle tworzą w Polsce raj na ziemii, niektórzy juz 20 lat...!!!
              • woda.woda Cóż, 19.07.07, 20:17
                też myślę, że Kaczyński chce dla Polski dobrze (tyle, że nie umie). Chyba juz
                sam to wie, że nie umie.
                Jak na razie swój (zakładam) szlachetny cel ześwinił (za prof. Kotarbińskim).

Ale masz rację: nie bardzo jest w tej chwili wybór, na kogo głosować. Mnie
                bardzo brakuje partii pokroju Unii Demokratycznej: demokratycznej, wielorakiej,
                liberalnej.
      • goldenwomen3 Komu nie podoba sie Polska może w każdej chwili 19.07.07, 18:57
        wyp...........wyprowadzić się z kraju. Będe to powtarzać po tysiąc razy aż co
        niektórzy zrozumieją.
      • mariner4 Szkoda, że nie rozumiesz tego co piszę 19.07.07, 19:10
        Ja chcę żyć w normalnym kraju. Przyjaznym ludziom, bez względu w co wierzą. To
        nie ja wymyśliłem wojnę polsko-polską. To mnie, zatwardziałego liberała nazywa
        się wrogiem Polski i spycha do roli obywatela 2 kategorii. Pozwolę sobie
        zauważyć, że liberalizm nie ma nic wspólnego z lewicowością. Cóż cechą
        charakterystyczną polskiej, pożal się Boże prawicy, jest to, że zarzuca
        lewicowość wszystkim, co się z nią nie zgadzają. Ty też tak uważasz, więc kto tu
        mówi o szufladkowaniu?
        Gdzie indziej, na tym forum napisałem, że gdyby komuś przyszło do głowy zamknąć
        Radio Maryja, to głośno bym protestował. Ale nie mogę się pogodzić z tym, że
        opluwa się moje ideały.
        To nie ja rozpocząłem tą wojnę, ale skoro już, jest to stoję po tej stronie,
        która jest mi bliższa.
        Skoro Kaczory chcę tej wojny, to będą ją mieli!
        Nie jestem już młodym człowiekiem, ale kiedy będzie trzeba, to stanę z
        "kałachem" w ręku!
        Myślisz, że jest mi z tym dobrze?
        M
        • a-siek W walce o przyjazny kraj jest skłonny kałacha 19.07.07, 19:30
          wziać do ręki.
          I co? Wystrzelać wszystkich, których nie darzy przyjacielskimi uczuciami.
          Zatwardziały liberał otwarty na innych./ja nie piszę o Polkach, które szanuję i
          kocham! Ja pisałem o kobietach Polaczków./
          Tolerancyjny. /Pozal się boże prawicowej hołoty nie toleruje./
          Światowe maniery /Pocałuj Kaczoer w..... wiesz co. Życzę dobrego orgazmu.M./,
          gentelmen przez duże G /Te polaczkowskie kobiety chodzą w barchanach i
          przydeptanych kapciach. I nienawidzą Żyda! M./

Zatwardziały liberał. Brzmi prawie jak zatwardziałe rozwolnienie :)))
        • bard333 a w jaki sposób odczuwasz bycie "obywatelem 19.07.07, 19:34
          drugiej" kategorii?? Może na ulicy przechodząc na druga strone musisz walnąć dwie zdrowaśki, albo nie wiem, kupując mlejo musisz iść w moherowym bereciku, bo nie rozumiem..

Jest chyba odwrotnie, każdy kto nie mysli jak Tusk, bądź napieralski jest nazywany pisdzielcem, albo pisdakiem...

I kto ta całą wojne rozpętał, Kaczor czy przegrani w ostatnich wyborach??? Tez chcę spokoju i to bardzo, nawet przeprowadziłem sie do lasu, by miec spokój, ale okazuje sie lekko niewypał bo własnie dra mi sie pod domem legia,legia, spuszcze psy...;)))

Najbardziej mnie rozśmieszaja te "liberalne" napady...:) jestem równiez liberałem, ale prawdziwym i mierzi mnie ta nagonka która trwa juz prawie dwa lata!!! A ostatni rok, to juz jest skandal!!!

Co takiego robią Kaczory, byś mógł powiedzieć, że jesteś obywatelem drugiej kategorii??

A z kałachem, nie przesadzaj, ja kiedys juz stałem...:)) tylko wróg po drugiej stronie nie może byc sztucznie tworzony przez tefałen...
          • woda.woda Ja ci odpowiem. 19.07.07, 20:21
            "a w jaki sposób odczuwasz bycie "obywatelem > drugiej" kategorii??"

W taki, że nas (mnie i Marinera) najwyższe władze państwa obrzucają epitetami.
            Ja już od dawna mam to w głebokim poważaniu. Mariner widać, jeszcze nie.
            • bard333 to jego retoryka, nie sądzę by sam wierzył w to 19.07.07, 20:27
              co mówi, poza tym może jak to mówił puścily mu nerwy od tej ciągłej nagonki... Dziś był wyluzowany...:)) Nie podobaja mi sie niektóre jego stwierdzenia, ale to tylko słowa... a nie chwianie sie nad grobem mego dziadka i rzucanie medalami w ludzi którzy za nasz kraj walczyli... Z dwojga złego wole Kaczora i jego seplenienie!

A tak swoją drogą ciekawe, co by było gdyby kwach był nachlany np w Jedwabnym...?
              • woda.woda Słowa 19.07.07, 20:48
                są dla mnie bardzo wazne. To słowa odzwierciedlają myśli.

Ja na Kwaśniewskiego nigdy nie głosowałam, jak Kaczyński. Jakoś byłoby mi
                wstyd.

> A tak swoją drogą ciekawe, co by było gdyby kwach był nachlany np w
                Jedwabnym..
                > .?

Nie wiem. Ale wiem z doświadczenia, że pracując, załatwiając coś w Rosji nie
                można się nie napić.
                • bard333 Uwierz mi, to bzdura... z tą Rosją... 19.07.07, 21:36
                  Widziałas kiedys taka Merkel uchlaną po rozmowie z Putinem? Ostatnio faktycznie Sarkozy lekko mamrotał po rozmowach z Putinem, ale miał konferencje prasową, a nie mszę nad grobami Polaków!!!

Równiez jeżdżę do Rosji i krajów posowieckich, pije sie tyle samo co u nas, większość ludzi których spotykam o dziwo wogóle nie piją...!!! Ale sa i tacy co walą szklanami... Zdarzyło mie się ze dwa razy obudzić w garniturze nie wiedząc gdzie jestem, ale nie jest to praktyka codzienna;)))
                  • woda.woda Jaka bzdura? 19.07.07, 21:42
                    Przecież piszę, że wiem to z własnego doświadczenia. taka jest tradycja
                    narodowa Rosjan: trzeba sie napić. I nie piszę o dołach społecznych, a
                    przeciwnie.

Co nie znaczy, że Kwaśniewski nie przesadził. Może ma słabą głowę, nie wiem.
                    • bard333 znam Rosjan, z którymi robie interesy, a którzy 19.07.07, 21:54
                      są abstynentami...:)) To i w Polsce tak jest: "ze mna sie nie napijesz", albo moje ulubione "kto nie pije ten donosi...";)))

ale pary razy wymiękłem jak kobieta wspólwłaścicielka jakiejś firmy piła z nami tak "ciut, ciut..." szklaną, ja miałem już wzrok Tuska i namącone we łbie prawie jak Niesioł, a tej nic!!! I to fajna babka:)))
                      • woda.woda Re: znam Rosjan, z którymi robie interesy, a któr 19.07.07, 21:57
                        Nie, w Polsce jest zupełnie inaczej. W Polsce sekretarka dziekana uczelni
                        artystycznej na dzień dobry nie mówi ci "może koniaczku?, bo cos lslunia źle mi
                        wyglądasz".
                        A W Rosji mówi.

Inny kraj, całkiem inny obyczaj.
                        • bard333 całkiem fajny obyczaj...;)) 19.07.07, 21:59
                          Lubię Rosjan, ale nie ich rząd i politykę...
                          • woda.woda Fajny :) 19.07.07, 22:01
                            I ludzie super.
                            Tylko strasznie piją.

I naprawdę obrażają się, gdy się odmawia.
                  • 440417mz Re: Uwierz mi, to bzdura... z tą Rosją... 19.07.07, 22:01
                    Co Ty trójkowy bardzie tak wywijasz tym opilstwem Kwacha na cmentarzu.Jak mi
                    wiadomo ci umarli nie protestowali.Zresztą w kulturze np Romskiej,Rosyjskiej to
                    picie na cmentarzu nie jest grzechem,a nawet rodzajem poczucia swoistej więzi ze
                    zmarłymi.Zresztą Kwach to agnostyk nie katolik,więc nie musi tak surowo poddawać
                    sie nakazom katolickim.Zresztą ci katolicy w Polsce dają wielokrotnie dowody
                    szacunku dla świętości miejsc pochówku.Widać to nawet w postawie piSowskich
                    władz państwowych ktore nie dają spokoju po śmierci zwykłym sołdatom poległym na
                    polskiej ziemi.Burzenie pomników,grobów to jest kulturalniejsze niż bycie w
                    stanie nietrzeżwym na cmentarzu?A Polactwo-polaczki czynią te dewastacje
                    cmentarzy nawet patriotycznie.Tfuj!
                    • bard333 masz racje... "Tfuj" i to cały komentarz... 19.07.07, 22:03
                      • 440417mz Re: masz racje... "Tfuj" i to cały komentarz... 19.07.07, 22:06
                        To nawet pięknie że o polaczkach masz tez taki komentarz:Pfuj!
              • mariner4 No to Ci odpowiem, choć przychodzi mi to s trudem 19.07.07, 21:05
                To juz się zaczęło, jak byłem dzieckiem. Pochodzę z rodziny ewangelickiej. Jak
                byłem dzieckiem, na krótko wprowadzono religie do szkół. Jasne, że nie
                chodziłem. Byłem jedyny w całej klasie. Ksiądz katecheta napuszczał moich
                kolegów na mnie. Mówił: "nie rozmawiajcie z tym żydem". Mama zabrała mnie do
                innej szkoły i kazała mi uczęszczać. Dla świętego spokoju. Już wtedy nauczyłem
                się konformizmu życiowego. Potem, to przestało mieć znaczenie bo komuniści ten
                problem zlikwidowali. Później przyszła Wolna Polska. Myślałem, że się coś zmieni
                . Przykład. Leżałem w szpitalu. Przyszedł ksiądz katolicki i zaproponował mi
                spowiedź. Powiedziałem, że nie jestem katolikiem. "Dlaczego pan nie wierzy w
                prawdziwego Boga?", zapytał. Odesłałem go słowami powszechnie uznanymi za wulgarne.
                I tak jest przez całe moje życie. Dwuznaczne uśmiechy, uniesiona w zdziwieniu
                brew. I tak dalej. Moi rodzice walczyli w Powstaniu Warszawskim i byli
                odznaczeni. 1989 rok przyjąłem z nadzieją.
                Patrzę na to, co się dzieje i oczom nie wierzę.
                Tak. Jestem liberałem. Podczas ostatniej kampanii wyborczej dowiedziałem się, że
                wyjadam dzieciom jedzonko z lodówki. Jedna posłanka kwestionując kogoś na
                stanowisko jakiegoś tam rzecznika powiedziała, że ten ktoś nie nadaje się, bo ma
                poglądy liberalne. Politycy z układu rządzącego ubliżająć politykom PO nie biorą
                pod uwagę, że ubliżają elektoratowi PO. A za każdą partią stoi te głupie parę
                milionów ludzi. No nie?
                Ja słowa polityków traktuję serio. I nie uważam, że "takie są prawa kampanii
                wyborczej".
                Nie mam agresywnych zamiarów. Pisząc o "kałachu" miałem na myśli, że będę bronił
                swojego domu, swojej wolności za każdą cenę. Nawet z bronią w ręku.
                Większość życia spędziłem w kraju, gdzie mówiono co mam czytać, oglądać i jak
                myśleć. Mam tego po prostu dosyć! Każdy kto będzie usiłował mnie do czegoś
                przymusić to mój wróg. Na śmierć i życie!
                Chyba wyjaśniłem o co mi chodzi.
                M.

• woda.woda Brawo, Mariner. 19.07.07, 21:11
                  Świetnie napisane.

Myślę tylko, że nie każdy zasługuje na to, aby jego słowa poważnie traktować -
                  czy to polityk, czy sklepikarz.
                  • goldenwomen3 Re: Brawo, Mariner. 19.07.07, 21:14
                    woda.woda napisała:

> Świetnie napisane.
                    >
                    >Niczym orędzie nadredachtora:)
                    >
                • piotrgdansk18 [...] 19.07.07, 21:27
                • bard333 a gdzie tu wina Kaczorów, ze jakis klecha Cie 19.07.07, 21:31
                  przesladował? Miliony Polaków czują sie obrazone i to za co? Przytocz mi te słowa które tak Cie ruszają??? Może to te o moherowych beretach rzucane z pogardą, a może te o przypadkowym społeczeństwie? Bo nie wiem kóre wybrac...

Nie chce mi się przytaczać ostatnich reklam ( czy cholera wie co to ma byc ) nakręcanych przez PO...

Jesli jesteś tak "liberalny" to dlaczego krzyczysz na tych którzy maja inne poglądy, czemu nie staniesz z kałachem za starszymi ludźmi obrażanaymi przez Tuska? a uwierz mi ich jest równiez miliony...

Masz dośc raptem teraz, przez ostatnie 18 lat było wszystko ok, nawet więcej bardzo dobrze, szpitale wyglądały jak hotele w Egipcie, a pielęgniarki nosiły Cie do toalety na rekach i w bikini...;)

Przecież Twój post początkowy mówi o Polsce okupowanej przez złe Kaczory, a teraz płaczesz bo jakiś księżulo nazwał Cie w dzieciństwie Żydem, choć, nie bardzo w to wierze... bo pamiętam tamte czasy i z mojej klasy może z połowa chodzila na religie i jakoś nikt z tego nie robił jakiegos problemu.

Syn mojej przyjaciółki chodzi teraz do podstawówki i nie chodzi na religie, sam zdecysuje czy kiedys będzie chciał chodzic i jakoś inne dzieci nie wytykają go palcami i wyzywaja od Żydów (choć nie wiem dlaczego miałoby to byc wyzwyskiem)

Więc sorry, ale wpadasz w ta nienawistną retorykę gazety wyborczej, nie ważne fakty, ważne by dowalic Kaczorom!
                  • mariner4 Nie czuję się prześladowany 19.07.07, 21:42
                    Ja po prostu od dziecka wiem, że jestem inny. Sam sobie daję radę ze swoimi
                    prześladowcami.
                    Już tu gdzieś piałem, że gdyby ktoś chciał zamknąć RM, to gorąco bym protestował.
                    Politycy okładając się, nie biorą pod uwagę faktu, że obrażają miliony ludzi. Bo
                    za każdą partią stoi elektorat. To chyba jasne.
                    Nie zależy mi czy wierzysz w to co piszę, czy nie. Od czasu mojego dziecinstwa,
                    do sytuacji w jakiej jest syn Twojej przyjaciółki minęło juz dobre parę lat, a
                    ja nie twierdzę wcale, że w Polsce nie dokonuje sie postęp cywilizacyjny.
                    Formuła tego forum nie pozwala na zbytnie rozwijanie myśli i z konieczności
                    trzeba operować skrótami myślowymi. No i sól tego forum. Prowokacja do dyskusji.
                    M.

• bard333 No i bardzo dobrze, że jesteś inny... I bądź sobie 19.07.07, 21:51
                      jaki chcesz, przecież nikt Cie za to nie zapuszkuje! I nie przesadzaj, że przez to iż jesteś ewngelikiem ktoś Cię inaczej (czytaj gorzej) trktuje...

A co do obrażania, rzucone przez Kaczora w powietrze enigmatyczne "oni stoja tam gdzie zomo" nie razi mnie tak jak przemowa Tuska o moherowych beretach.

Ta pogarda z jaką się wypowiadał o tych ludziach była porażająca!!! Z wypowiedzi z kolei Kaczora nie wynika jasno kto stoi po stronie zomo, o to bys dobrzez zrozumiał intecja jarka postarały sie różne przerażone praleczki, codzień nadające z pola bitwy. Jak oglądam jakiś news w tvn, czy polsacie to wydaje mi się, że dziiennikarze (sic! dziennikarze...) realcjonują przynajmniej to co dzieje się w Wietnamie albo jakimś Grunwaldem...;))

Jesli słyszysz 40 razy w tv jak jeste źle, to i w końcu uwierzysz że tak jest...
                      • woda.woda Bard, 19.07.07, 21:53
                        nie sądzisz, że to kwestia wrażliwości?
                        Oraz - że tak powiem - smaku?
                        Nie jest ważne, czy TY sądzisz, czy ktos pownien czuć się urazony, tylko czy
                        ten ktoś tak się czuje.
                        Nie uważasz?
                        • bard333 przeciez nie usprawiedliwiam Kaczora, 19.07.07, 21:56
                          Powiedział może kilka słów za dużo, albo ja mam za grubą skórę, bo mnie to wogóle nie wzruszyło...;))
                          • woda.woda On ciągle mówi 19.07.07, 21:59
                            "o kilka słów za dużo"
                            Ale ja go od dawna nie słucham, tak, jak nie czytam postów nowegotora :)

Po prostu - interesuje mnie opinia tylko niektórych osób :)
                            • bard333 Może Kaczor też ma "gorącą głowę...";))) i czasem 19.07.07, 22:00
                              cos chlapnie...;)))
                              • woda.woda Może :) 19.07.07, 22:02
                                Gdyby był przystojny i interesujący w jakikolwiek inny sposób, pewnie
                                przyjrzałabym mu się bliżej :)
                                • bard333 a kobiety zawsze mówią, że w mężczyznach 19.07.07, 22:04
                                  najbardziej podoba im się ich rozmiar... mózgu...;)))
                                  • woda.woda Rozmiar mózgu 19.07.07, 22:05
                                    przekłada się bezpośrednio na poczucie humoru :)
                                    • bard333 którego Kaczorowi nie brak...;))) 19.07.07, 22:07
                                      • woda.woda Zapomniałam dodać: 19.07.07, 22:09
                                        poczucia humoru na swój temat :)

Może nie brak, nie wiem.
                                        Skrzętnie go ukrywa.
                                        • bard333 no wiesz, dzis palnął o drapieznych kaczkach...;)) 19.07.07, 22:13
                                          I może gdyby przestali nim straszyc dzieci w tefałenie, a pokazali jaki jest w normalnym życiu,to może byłoby inaczej... ;)) tylko, że on nie ma zaufania do pismaków i się pewnie przed nimi nie otworzy i trudno mu się dziwić po tylu latach napadów...

• woda.woda No nie. 19.07.07, 22:16
                                            Nie przekonasz mnie do wielkości mózgu gościa, który permanentnie
                                            mówi "wziełem" :)
                                            • bard333 mojej matki tez nie...:)) niestety...;))) 19.07.07, 22:21
                                              i to ztego samego powodu...

Mam przyjaciela, który właśnie broni pracę magisterską i mówi "przyszłem":)))

ale mówi bo tak chce...;))) Mnie bawią te jego bonmoty...;)))
                                              • woda.woda Twoja mam mówi "wzięłam"? 19.07.07, 22:25
                                                A toż dobrze mówi.

Premier mówi fatalnie, bo inaczej nie umie. Tyle lat, tyle szkół - a się nie
                                                nauczył. Nienauczalny?
                                                • bard333 mojej matce tez przeszkadza to jak mówi...:) 19.07.07, 22:27
                                                  A Kaczor widac nie przykłada się do tego jak mówi, w jego przypadku ważne jest co mówi... nieprawdaż???:))
                                                  • bard333 oczywiście jak mówi Kaczor:)) 19.07.07, 22:36
                                                    wole jednak jego sepleniący ton, niz gładkie kłastwa Kwacha, czy brednie Wałesy...;)
                                                  • mariner4 Jesteś minimalistą! 19.07.07, 22:40
                                                    A ja bym chciał, żeby mój prezydent mówił piękną polszczyzną.
                                                    M.
                                                  • bard333 nie znając mnie wyciągasz zupełnie oderwane od 19.07.07, 22:42
                                                    rzeczywsitości wnioski...Akurat mam to gdzieś jaką polszczyzną będzie mówił prezio, dla mnie liczy sie co mówi...
                                                  • ariadna-enta Re: Jesteś minimalistą! 19.07.07, 23:03
                                                    przeczytałam mariner to co napisałeś i podoba mi się Twoje spojrzenie na polską
                                                    rzeczywistość
                                                    piszesz składnie z sensem,poprawną polszczyzną i potarfisz jasno wyłożyć o co
                                                    ci chodzi
                                                    chwilami jesteś może zbyt ostry i zaplaczywy w osądach,ale to tylko jedna
                                                    uwaga.
                                                  • mariner4 Miła Adrianno 19.07.07, 23:06
                                                    Taka jest każdego forum formuła. Trzeba się wyrażać krótko i węzłowato. Nie da
                                                    sie prowadzić długich dyskusji. Oczywiście umyka wiele myśli. Cieszę się, że
                                                    mnie rozumiesz. :-D
                                                    pozdrawiam
                                                    M.
                                                  • ariadna-enta Re: Miła Adrianno 19.07.07, 23:30
                                                    to wcale nie nowy problem
                                                    o polskich przywarach pisał już Krasicki
                                                    to warcholstwo,pijaństwo, prywata liberum weto,rozpanoszenie szlachty.
                                                    To własnie spowodowało,że z państwa silnego staliśmy się słabym co skwapliwie
                                                    wykorzystali sąsiedzi.
                                                    ta chłopsko-szlechecka mentalność skłonność do chowania się w swoich
                                                    opłotkach,kłótliwość,niechęć do obcych pozostała.
                                                    Nigdy też nie było u nas mieszczanśtwa i burżuazji tak jak na zachodzie,a
                                                    właśnie te grupy najbardziej popychały kraje do przodu.
                                                    U nas szlachta,kościół i chłopstwo.
                                                    Dwie pierwsze grupy wykorzystywały trzecią.Nie było realnej siły,która
                                                    budowałaby społeczeństwo obywatelskie biorące odpowiedzialność za swój kraj.
                                                    To się tak prędko nie zmieni bo najtrudniej zmienić mentalność.
                                                  • mariner4 Trafiłaś w sedno! 20.07.07, 07:19
                                                    Na zachodzie inteligencja wywodzi się z mieszczaństwa, podczas gdy u nas ze
                                                    szlachty, z wszystkimi tego konsekwencjami. W I RP stan szlachecki liczył ok 30
                                                    % populacji, a w Europie Zachodniej 5-6 %. Ale to nie nasza wina. Polska była
                                                    krajem słabo zurbanizowanym o małej gęstości zaludnienia. Konstytucja 3 Maja
                                                    miała to zmienić, wprowadzając minimum majątkowe dla tytułu szlacheckiego. Ale
                                                    została obalona. Teraz u nas klasa średnia jest mało liczna, ale będzie rosła.
                                                    Po przekroczeniu pewnej "masy krytycznej", to ona będzie odgrywać główną rolę,
                                                    ale to wymaga czasu.
                                                    M.
                                                  • woda.woda Hmmm ... 19.07.07, 22:52
                                                    "co mówi"

mówi bzdury

idę do wody (nomen omen), gorąco

pa :)
                                                  • bard333 ja również:)) 19.07.07, 22:55
                                                    tusryści mi wyją pod domem... idę powyc z nimi, a woda cieplutka...;)) nomen omen..;))

dobranoc
                                            • 440417mz Re: No nie. 19.07.07, 22:31
                                              No i w swej oczywistej oczywistości ciągle powtarza:Tsza!Czy w jego otoczeniu
                                              nie ma odważnego by mu wytknąć ciągłe błędy?Nie wyzłośliwiam się nad jego
                                              dykcją,ale do cholery jest premierem mojego kraju!Niech poprawia swoją
                                              wymowę.Lepper potrafi?
                      • mariner4 Re: No i bardzo dobrze, że jesteś inny... I bądź 19.07.07, 22:10
                        Ja sobię z tym radzę, ale odczuwam pewien dyskomfort psychiczny. A każdy
                        obywatel kraju nie powinien go odczuwać. Polska to dobro wszystkich Polaków, a
                        nie tylko elektoratu partii rządzącej. Rząd powinien zajmować się tylko tym, co
                        nas wszystkich łączy. Wszystkim innym powinny się zajmować organizacje pozarządowe.
                        Jeżeli ktoś mi mówi, że popieram korupcję, bo popieram PO, to nóż mi się w
                        kieszeni sam otwiera. Konstytucja nie dzieli obywateli na tych co są za i na
                        tych co są przeciw.
                        Jeżeli Gazeta Wyborcza coś pisze,to tylko dlatego, że ja chcę to czytać. Niech
                        sobie PiS założy własną gazetę i pisze co chce. Byle by znaleźli czytelników.
                        Ale oni chcą załozyć knebel na media. A to jest róznica.
                        Ale co mi tam. Za 3 miesiące wsiadam na statek i znów będę w "dolce far niente".
                        M.
                        • bard333 a kto zabrania czytac Ci gazety? Bo juz doprawdy 19.07.07, 22:19
                          ni wiem o co Ci w tym wszystkim chodzi... I kiedy Kaczor powiedział cos takiego, że popierając PO, popierasz korupcje, bo jakos nie moge sobie przypomnieć....

I co to za sprawa z tym dzieleniem, bo na razie czuje wyraźny podział, my młodzi, mądrzy i bogaci głosujący na PO i reszta motłochu, które zużywa jedno mydło na rok i to na czerech, nie mają zębów, a ich kobiety, że zacytuje:

"...chodzą w barchanach i przydeptanych kapciach..."

Faktycznie... tolarencja całą gębom...;))) no i oczywiście te w tych barchanach Cie przesladują...? Rozumiem rozczarowanie, też wolałbym byc przesladowany przez te w stringach...;)))
                          • mariner4 Albo nawet bez stringów. 19.07.07, 22:28
                            Jeszcze lepiej.
                            Nie mam ochoty cytować wszystkich wypowiedzi tego kurdupla. Ale Kaczor lekceważy
                            wszystkich co jego wizji Polski nie podzielają. Naprawdę uważasz, że można
                            cokolwiek zbudować, kiedy większość Polaków tego rządu nie popiera?
                            M.

• bard333 na razie mu się to udaje... a który rząd 19.07.07, 22:30
                              większość Polakow poprze i dlaczego PO nie chce wejśc do niego wejść...???
                              • mariner4 T^o chyba jest sprawa 19.07.07, 22:34
                                nadzwyczajnego poczucia lojalności Kaczorów.
                                No chance!
                                M.
                                • bard333 lojalność jest bardzo dobra cechą, uważam że 19.07.07, 22:39
                                  jedną z najważniejszych... I właśnie się wpisujesz w to zacietrzewienie w jakie wpadła PO... Smutne to, że dwie partie wywodzące się z prawicy i które mogłyby razem rządzić kilka kadencji są dla siebie wrogami... Niestey większa wine w tym wszystkim widzę platformy, choć może nie całej, ale Tuska, Komorwskiegi i bufetowej. Zaspokajając swoje ambicje mają w doopie co dzieje sie w kraju i są gotowi na sojusze z komuchami, a to już jest dno!
                                  • mariner4 To nie takie proste 19.07.07, 22:53
                                    Nigdy w dziejach konfliktów międzyludzkich nie było tak klarownej sytuacji aby
                                    cała wina była po jednej stronie.
                                    Obie strony zawiniły.
                                    M.
                                    • bard333 oczywiście, że tak! może kiedy indziej dokończymy 19.07.07, 22:56
                                      idę się trochę pomoczyć w jeziorze...;)
                                      • mariner4 Szczęściarz! 19.07.07, 23:01
                                        Pozdrawiam
                                        M.
                              • 440417mz Re: na razie mu się to udaje... a który rząd 19.07.07, 22:39
                                Boją się.Żeby wicepremiera Rokitę nie wyprowadzali w świetle kamer TVP-is o 6
                                rano.Tylko dlatego że MR w wyniku prowokacji CBA znalazł się w
                                kręgu(?)podejrzeń.Nie ma głupich na tak grubymi szyte intrugi niby walki
                                zbliskim(?)zapleczem premiera.Pod h..to Szweda,POlak się nie da wziąść na kacze
                                plewy.
                                • bard333 pzrzeciez jestes przeciw Polakom, więc o co chodzi 19.07.07, 22:40
        • piotrgdansk18 [...] 19.07.07, 19:35
        • antka_pustak Re: Szkoda, że nie rozumiesz tego co piszę 19.07.07, 22:41
          nie ma wojny polsko - polskiej jest inna wojna ale pisac o niej nie można bo
          grożą sadem, bynajmniej nie Kaczory
        • 1normalnyczlowiek Albo nie rozumiesz co piszesz albo kłamiesz 19.07.07, 23:37
          mariner4 napisał: Szkoda, że nie rozumiesz tego co piszę
          > Ja chcę żyć w normalnym kraju.

---> Od kiedy tego chcesz? Czy w 2005 roku też o to samo walczyłeś?

> Przyjaznym ludziom, bez względu w co wierzą. To nie ja wymyśliłem wojnę
          >polsko-polską.

---> Chcesz uchodzić za piszącego szczerze a kłamiesz jak bura ... :)
          Tę wojnę polsko - polską wymyślił Tusk i kilku jego popleczników z PO przy
          wtórze m.in. GW i TVN-u.

> To mnie, zatwardziałego liberała nazywa się wrogiem Polski i spycha do roli
          obywatela 2 kategorii.

---> Sam się zepchnąłeś do tej roli stając po stronie tych, którzy byli
          ewidentnymi oszustami a wielu zwykłymi złodziejami i to przez całe 16 lat.
          Najlepszym dowodem na to, że fałszywie biadolisz, jest podstawowy fakt, że każdy
          normalny i uczciwie myślący człowiek najpierw by spróbował pomóc tym, którzy
          chcą skończyć z patologiami i dopiero, gdyby się rozczarował nawet tylko co do
          stosowanych metod, to dopiero wtedy przeszedłby do opozycji. A ty jak i cała
          reszta zwalczaliście od początku jednoznacznie stając po stronie przestępców.
          I dziwisz się swojemu poczuciu bycia obywatelem 2 kategorii??? Ja bym przyznał
          czwartą lub piątą kategorię.

> Pozwolę sobie

---> Pozwolę sobie dalszego bredzenia nie komentować... :)))

> Nie jestem już młodym człowiekiem, ale kiedy będzie trzeba, to stanę z
          > "kałachem" w ręku!
          > Myślisz, że jest mi z tym dobrze?
          > M
          ---> N
    • allspice Re: Polska to kraj okupowany 19.07.07, 18:28
      ...w sferze swiadomości dalej tkwimy w przeszłości,w której nikt o nic nie
      musiał się martwić.I to,niektórym pozostało i stąd reaktywacja PRL-bis,znanej
      obecnie pod nazwą 4rp.
    • piotrgdansk18 [...] 19.07.07, 18:40
    • mariner4 Ależ masz zupełną rację, ale 19.07.07, 18:53
      ja nie piszę o Polkach, które szanuję i kocham! Ja pisałem o kobietach Polaczków.
      M.
    • reakcjonista1 Polactwo dorwało się do internetu 19.07.07, 21:17
      i się wymądrza... mariner4, przykładem :-)
      • allspice Re: Polactwo dorwało się do internetu 19.07.07, 21:21
        reakcjonista1 napisał:

> i się wymądrza... mariner4, przykładem :-)

Jesteśmy w końcu wykształciuchami:) i lubimy się wymądrzać...
        • reakcjonista1 Re: Polactwo dorwało się do internetu 19.07.07, 21:24
          > Jesteśmy w końcu wykształciuchami:) i lubimy się wymądrzać...

Ale być wykształciuchem to wstyd... jak można się z tym obnosić? :-)
          • woda.woda Jaki tam wstyd? 19.07.07, 21:25
            Przeciwnie, to nobilitacja :)
            • reakcjonista1 Jeśli ktoś jest dumny ze swojej głupoty 19.07.07, 21:29
              to może i nobilitacja :-)))))
              • woda.woda Tak, 19.07.07, 21:33
                w twoich ustach słowo "głupi" to komplement :)
                • reakcjonista1 Re: Tak, 19.07.07, 21:36
                  Można być głupim wykształcony, czyli wykształciuchem.
                  Można być inteligentnym wykształconym, czyli inteligentem.

Rozumiem, że Ty dalej będziesz twierdzić, że ograniczony intelektualnie magister
                  nawalający w kacze kupry to inteligent... ale zaufaj mi, takich lepiej od
                  warstwy inteligenckiej jakoś wyodrębnić...
                  • 440417mz Re: Tak, 19.07.07, 21:45
                    A co to za nowe sacrum:kacze kupry?Nowa święta krowa,w kraju biednym jak na
                    standardy europejskie.A w którym to kraju jest tych świętych krów nad dostatek i
                    to chyba dlatego ten kraj jest tak biedny.Nie tylko w dobra materialne.
                    • 1normalnyczlowiek11 Nie sacrum a wzorzec wykształciuszków :))) 20.07.07, 00:04
                      440417mz napisał:
                      > A co to za nowe sacrum:kacze kupry?
          • allspice Re: Polactwo dorwało się do internetu 19.07.07, 21:32
            reakcjonista1 napisał:

> > Jesteśmy w końcu wykształciuchami:) i lubimy się wymądrzać...
            >
            > Ale być wykształciuchem to wstyd... jak można się z tym obnosić? :-)

"Wykształciuch -to brzmi dumnie":)))
            • reakcjonista1 Re: Polactwo dorwało się do internetu 19.07.07, 21:33
              > "Wykształciuch -to brzmi dumnie":)))

A wiesz choć co to słowo oznacza?
              Dla ułatwienia dodam, że nie jest to synonim słowa "wykształcony".
        • bard333 "wymandrzać" jak już... "wymądrza" się Geremek:) 19.07.07, 21:41
    • mike.recz Re: Polska to kraj okupowany 19.07.07, 21:27
      Zawsze przez kogoś qrwa jego mać.
    • 1normalnyczlowiek Re: Polska to kraj okupowany 19.07.07, 22:49
      mariner4 napisał:
      > Na Polskę najechało Polaczkowo. Polaczki prześladują Polaków. Stolicą
      > Polaczkowa jest Toruń.

---> I ten ciemny lud, staruszki w beretach zrobiły w konia takiego mądralę jak
      ty... :)))

> Polaczki nie lubią ludzi wykształconych.

---> Może lubią mądrych i wykształconych a nie tylko wykształconych, takich
      "wysoko kształconych" w nienawiści do każdego kto się z nimi nie zgadza, nie
      słucha wpatrzony na kolanach i bije pokłony przed ich nieomylnością.

> Jak się kogoś nauczy myśleć, to człowiek taki myśli już samodzielnie, czego
      przywódcy Polaczkowa nie tolerują.

---> Mylisz indoktrynację w Akademii Michnikologii z nauką samodzielnego myślenia.

> Polaczki nie mają poczucia humoru. Polaczki biorą wszystko do siebie.

---> To, że ty czerpiesz wzorce - także humoru - z Dzierżyńskiego, nie oznacza,
      że wszyscy muszą się śmiać i podziwiac jaki to jesteś dowcipny. :)

> Musimy wyzwolić nasz kraj spod okupacji polaczkowskiej.

---> Żaden problem, wystarczy, że coś powiesz z sensem albo podasz temat do
      rozmowy - wtedy "na pewno" zniszczysz przeciwnika argumentami i skończy się
      okupacja. A jak ciągle będziesz za innymi powtarzał bajeczki, coś tam sobie
      konfabulował, to nikt nigdy nie potraktuje ciebie jako godnego przeciwnika. Co
      najwyżej ciebie jak to się mówi "oleje"...

> M.
      ---> N
    • ariadna-enta Re: FK okupowany, Uwaga Kiwi szaleje! :-) n/t 19.07.07, 23:41
      no właśnie panie henryku
      odchudzony coś ten wątek.)))
      • 1normalnyczlowiek To najlepszy dowód czyją tubą jest mariner4 :))) 19.07.07, 23:45
        ariadna-enta napisała: Re: FK okupowany, Uwaga Kiwi szaleje! :-) n/t
        > no właśnie panie henryku
        > odchudzony coś ten wątek.)))
    • adam81w Areligijny ruch oporu wobec katolickiego okupanta 19.07.07, 23:47
      to trzeba utworzyć. i działać.
      • ariadna-enta Re: Areligijny ruch oporu wobec katolickiego okup 20.07.07, 00:05
        zdaje się ,że coś tu nie zostało zrozumiane
        tu się nie mówi o normalnych katolikach,którzy chodzą sobie do kościoła i
        nikomu nie narzucają swojego światopoglądu i nie mieszają religii do wszystkiego
        tylko o tych,którzy najgłośniej krzyczą,że kochają Pana Jezusa i Matkę Boską,a
        pełno w nich nienawisći do innych.
        Są jak faryzeusze.
        • adam81w Re: Areligijny ruch oporu wobec katolickiego okup 20.07.07, 00:08
          mimo wszystko uważam, że z ideologią katolicka należy walczyć.

normalnych katolików znam i lubię. O dziwo nie gadamy o kościele.
          • hatteras Rydzykowe obszczymury to nie katolicy!!! 20.07.07, 07:28
            Wypraszam sobie obrazania katolikow!
    • 1normalnyczlowiek11 Wciskanie się pomiędzy tuby grozi ogłuchnięciem? 20.07.07, 00:02
      henryk.log5 napisał: normals, już ci PiSałem, nie wciskaj się między
      > normalnych forumowiczów!

---> Już ci pisałem byś spadał albo spróbował cokolwiek napisać!?
      Od kiedy to tuby GW to normalni forumowicze - przecież to funkcyjni... :)
    • ariadna-enta Re: FK okupowany, Uwaga Kiwi szaleje! :-) n/t 20.07.07, 00:06
      oj przytyło się panu
      niech pan uważa.)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka