Dodaj do ulubionych

urlop macierzyński

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 12:56
czy ktoś mi odpowie co mam zrobić jeśli już jestem w ciąży i urodzę po nowym
roku? zaplanowałam sobie sobie urlop półroczny.Gdzie jest okres ochronny dla
ustawy - nie mogę już cofnąć tego , że jestem w ciąży!
czy rząd przewidział coś takiego , czy też wogóle nikt nie przejmuje się tym
rozbojem w biały dzień? Przecież to niezgodne z konstytucją i narusza moje
prawa jako obywatela!!!
Obserwuj wątek
    • u2 We łbach sie mlodym mamom porzewracało 08.12.01, 14:05
      A moze po urodzeniu na garnuszek panstwa kazda mama przejdzie dozywotnio?
      Tyle pokolen Polakow jakos sie wychowalo to i teraz tez sie wychowaja.
      Pozatym wbij sobie mamuska do łba ,ze kraju nie stac na prezenty !
    • Gość: fc Re: urlop macierzyński IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.12.01, 15:49
      Izo kochana czego jeszcze oczekujesz? darmowych soków dla dziecka, pieluch?
      Wszystkie one nie biorą się znikąd są fundowane przez nas wszystkich, a dziś
      każdy chce płacić tylko za to z czego sam korzysta.
    • Gość: kama Re: urlop macierzyński IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 09.12.01, 02:44
      Szanowna Izo. Nie chcę Ciebie martwić, ale jak pożyjesz tyle co ja to zobaczysz
      ile planów legnie w gruzach. Jako osoba oszczędna zakładałm książeczki a to
      samochodową, a to mieszkaniową, dla dzicka systematycznego oszczędzania.Wyobraź
      sobie jaka milionerka jest teraz ze mnie po 89r. W 95r.jak sądziłam, że
      wszystko sie ustabilizowało wykupiłam dziecku polisę posagową, wpłaciłam
      8000zł,a jak uległam wypadkowi i chciałam wycofać zaproponowano mi
      5000.Planowałam pracować do emerytury, niestety los zadecydował inaczej i po 20
      latach pracy musiałam przejść na rentę, najwyższą:)z możliwych 371,4zł. Jak
      widzisz co planowane to nie udane. Jeszcze nie raz wiatr w oczy zawieje, sądzę
      jednak, że dasz sobie radę.
      • Gość: mycha Re: urlop macierzyński IP: *.acn.waw.pl 09.12.01, 10:06
        Proponuje dziecko urodzic w obcym kraju - na zachodzie. Przynajmniej bedzie
        mialo w przyszlosci jakis wybor ...
        • Gość: jajacek urlop macierzyński/czyli wakacje na cudzy koszt IP: *.kabel.telenet.be 09.12.01, 16:37
          Gość portalu: mycha napisał(a):

> Proponuje dziecko urodzic w obcym kraju - na zachodzie. Przynajmniej bedzie
          > mialo w przyszlosci jakis wybor ...

Jaki wybor?
          W wiekszosci krajow na swiecie obowiazuje prawo krwi ,czyli jezeli rodzice sa
          Polakami to i dziecko ma polskie obywatelstwo !
          I nic tu nie pomoze miejsce urodzenia !
          Pozatym zaczym urosnie dziecko tej leniwej damy to Polska bedzie w UE wiec wybor
          i tak bedzie mial.
          Wiekszos o wiele bogatszych krajow od Polski nie daje takich prezentow swoim
          obywatelom.
          • Gość: Staś Re: urlop macierzyński/czyli wakacje na cudzy koszt IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.12.01, 20:37
            Który to z krajów nie daje takich praw kobietom? Może Francja gdzie prze pół
            roku może kobieta byż na macierzyńskim równocześnie z ojcem. Oboje dostają
            wtedy pełne wynagrodzenie. Cy może Szwecja gdzie zasiłek na dziecko równy jest
            średniej pensji płatne miesięcznie. A zmiana prawa w z tak krótkim
            wuprzedzeniem to są kpiny. A swoją drogą nasze składki na ZUS głównie pozwalają
            Prokomowi być wciąż firmą dochodową.
    • Gość: crack66 Dlaczego mam płacić za twoje bzykanie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 16:19
      Płacę podatki i zusy rozmaite z myślą o sobie i moich dzieciach, a nie o tobie
      i twoich.
      Twój post to czysta bezczelność "zaplanowałam sobie pół roku życia na koszt
      ciężko pracujących ludzi". Z powodu udostępniania komuś pupy NIC ci się nie
      należy.
      Niech utrzymuje cię twój facet, albo... do rzeki.
      • Gość: Michał Twoje chamstwo przeraża ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 16:30
        Gdzie się uchowała taka świnia ? Zresztą świnia może się obrazić za takie
        porównanie !
        W dawnych czasach za taką wypowiedź dostałbyś od kobiety w pysk i wszyscy
        biliby brawo !
        Sejm uchwalił głosami prawicy dłuższe urlopy macierzyńskie . Czy jest to
        słuszne, czy nie, można się spierać . Ale kobiety, które są teraz w ciąży, są w
        absurdalnej sytuacji. Odbiera im się prawo niedając żadnej możliwości "vacatio
        legis" . Moim zdaniem jest to sprzeczne z konstytucją !
        • Gość: crack66 Panie kulturalny, to pan dostałbyś w pysk... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 16:41
          ...ode mnie, w myśl kodeksu Boziewicza ochrona własnych dóbr była NAJWAŻNIEJSZA.
          A tu "taka" chce ży na mój koszt sześć miesięcy.
          Więc z czym do ludzi MŁOTKU?
          • Gość: jojo Re: Panie kulturalny, to pan dostałbyś w pysk... IP: *.proxy.aol.com 09.12.01, 16:47
            Gość portalu: crack66 napisał(a):

> ...ode mnie, w myśl kodeksu Boziewicza ochrona własnych dóbr była NAJWAŻNIEJSZA
            > .
            > A tu "taka" chce ży na mój koszt sześć miesięcy.
            > Więc z czym do ludzi MŁOTKU?

mas racjem crack,jak siem bzykala i siem ciesyla s tego to siem nie martfila co
            puzniej jom cekacz bendzie,a teras siem martfi i jeleniuw szoka rzeby jej bahora
            i jom pszez 6 miesionce utszymacz
            • Gość: Logik Re: Do TWRDOGLOWEGO JOJO !. IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.01, 19:08
              Gość portalu: jojo napisał(a):

> Gość portalu: crack66 napisał(a):
              >
              > > ...ode mnie, w myśl kodeksu Boziewicza ochrona własnych dóbr była NAJWAŻNI
              > EJSZA
              > > .
              > > A tu "taka" chce ży na mój koszt sześć miesięcy.

> > Więc z czym do ludzi MŁOTKU?
              >
              > mas racjem crack,jak siem bzykala i siem ciesyla s tego to siem nie martfila co
              >
              > puzniej jom cekacz bendzie,a teras siem martfi i jeleniuw szoka rzeby jej bahor
              > a
              > i jom pszez 6 miesionce utszymacz

Tylko ze taki BACHOR urodzony przed 20-laty pracuje teraz na twoja EMERYTURE !

• Gość: jojo Re: Do TWRDOGLOWEGO Logika IP: *.proxy.aol.com 09.12.01, 19:17
                jak ja bendem na emerytura to ty jusz 34 lat kfiatki bendzes wonhacz ot doluw
                • Gość: Logik Re: Do TWRDOGLOWEGO Jojo ! IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.01, 19:22

> jak ja bendem na emerytura to ty jusz 34 lat kfiatki bendzes wonhacz ot doluw

Niezbadane sa wyroki boskie !
                  Ps.Przy polskich kosciolach sa organizowane kursy j.polskiego
                  • Gość: jojo Re: Do TWRDOGLOWEGO Logika IP: *.proxy.aol.com 09.12.01, 19:40
                    Gość portalu: Logik napisał(a):

> Gość portalu: jojo napisał(a):
                    >
                    > > jak ja bendem na emerytura to ty jusz 34 lat kfiatki bendzes wonhacz ot do
                    > luw
                    >
                    > Niezbadane sa wyroki boskie !
                    > Ps.Przy polskich kosciolach sa organizowane kursy j.polskiego

to se ic sam mie nie uc co mam robicz bo gopi do mie jestesz jak buty z moih
                    noguw pajacu pinokio
                    • Gość: Logik Re: Do Madrego Joja! IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.01, 21:11

> Gość portalu: Logik napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: jojo napisał(a):
                      > >
                      > > > jak ja bendem na emerytura to ty jusz 34 lat kfiatki bendzes wonhacz
                      > ot do
                      > > luw
                      > >
                      > > Niezbadane sa wyroki boskie !
                      > > Ps.Przy polskich kosciolach sa organizowane kursy j.polskiego
                      >
                      > to se ic sam mie nie uc co mam robicz bo gopi do mie jestesz jak buty z moih
                      > noguw pajacu pinokio

Jojo czy ja Ci wrog ?
          • Gość: Michał Jesteś nie tylko cham, ale i zwyczajnie głupi ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 16:49
            Jeżeli masz dzieci, to czy twoja żona nie korzystała z urlopów macierzyńskich ?
            Powyływanie sie na Boziewicza jest w twoim przypadku absurdem !
            Kodeks dotyczy ludzi honoru, a nie tobie podobnych ludzkich szmat !
            Nikt nie zechciałby się z tobą pojedynkować, bo byłoby to poniżej godności !
            • Gość: crack66 Popis kultury Michała z malutkiego bielska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 16:09
              Gość portalu: Michał napisał(a):

> Jeżeli masz dzieci, to czy twoja żona nie korzystała z urlopów macierzyńskich ?
              Odp: Nie, nie korzystała. Utrzymywałem ją wyłącznie SAM.
              > Powyływanie sie na Boziewicza jest w twoim przypadku absurdem !
              > Kodeks dotyczy ludzi honoru, a nie tobie podobnych ludzkich szmat !
              > Nikt nie zechciałby się z tobą pojedynkować, bo byłoby to poniżej godności !
              Odp: najwyraźniej twoje małe miasteczko (skądinąd bardzo fajne) i twoi rodzice
              nie nauczyli cię kultury, bo to co prezentujesz to popis najgorszego chamstwa i
              szmatławości.
              Dostajesz ode mnie ZŁOTEGO IGNORA młotku.

• Gość: Michał Jesteś na poziomie Leppera ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 16:31
                Co mogę ci jeszcze napisać ?
                Czy nie możesz zrozumieć najprostszej rzeczy, że wobec kobiet NIE MOŻNA TAK SIĘ
                ZWRACAĆ !!!
                cZY WOBEC TWOJEJ ŻONY TEŻ STOSUJESZ TAKIE SŁOWNICTWO ?
                W czasach dawnej Polski, gdybyś tak wyraził się o kobiecie, byłbyś wykluczony z
                życia towarzyskiego i nikt nie podałby ci ręki !
                • Gość: crack66 Ignor michałku, IGNOR! Bo i tak nie kumasz NIC! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 16:38
                  • Gość: Michał Popis kultury cracka !!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 16:43
                    Leć do stawu i kumaj z żabami, tam twoje miejsce !
                    • Gość: crack66 Ignor PAROBASIE! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 16:49
                    • Gość: jojo Re: Popis kultury cracka !!! IP: *.proxy.aol.com 10.12.01, 22:43

> Leć do stawu i kumaj z żabami, tam twoje miejsce !

zacolesz o bzykanu pisacz a teras do zabuw siem psypierdalasz warjacie gopi
          • Gość: ppp Re: Panie kulturalny, to pan dostałbyś w pysk... IP: *.stacje.agora.pl 10.12.01, 16:11
            W obronie Izy - jesli ma prawo do ulropu macierzynskiego, to zanczy, ze
            pracowala i odprowadzala skladki na ZUS. I wlasnie ze te jej skladki ZUS bedzie
            placil za jej urlop. Pomyslales o tym?
            • Gość: Michał Re: Panie kulturalny, to pan dostałbyś w pysk... IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 16:25
              Święta racja !
              Płacąc składki na ZUS mamy prawo wymagać w zamian świadczeń !
              Urlop macierzyński takim świadczeniem jest !
        • Gość: Logik Re: Twoje chamstwo przeraża ! IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.01, 19:04

> Gdzie się uchowała taka świnia ? Zresztą świnia może się obrazić za takie
          > porównanie !
          > W dawnych czasach za taką wypowiedź dostałbyś od kobiety w pysk i wszyscy
          > biliby brawo !
          > Sejm uchwalił głosami prawicy dłuższe urlopy macierzyńskie . Czy jest to
          > słuszne, czy nie, można się spierać . Ale kobiety, które są teraz w ciąży, są w
          >
          > absurdalnej sytuacji. Odbiera im się prawo niedając żadnej możliwości "vacatio
          > legis" . Moim zdaniem jest to sprzeczne z konstytucją !

Michal Brawo !Wreszcie dobra wypowiedz , sam widzisz co robia komunisci!
          • Gość: Michał Re: Twoje chamstwo przeraża ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 19:21
            Ten crack to ostatni cham !
            Ta szmata przypomina Leppera.
          • Gość: jojo Logik IP: *.proxy.aol.com 09.12.01, 19:48
            TO CIUL do HIGH SCHOOL nie hodzi bo gopi jest jak muj bot
            • Gość: Logik Re: Jojo IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.01, 21:17

> TO CIUL do HIGH SCHOOL nie hodzi bo gopi jest jak muj bot

Jojo to porzadny chlop i madry !
              • Gość: jojo Re: Jojo IP: *.proxy.aol.com 10.12.01, 22:39
                Gość portalu: Logik napisał(a):

> Gość portalu: jojo napisał(a):
                >
                > > TO CIUL do HIGH SCHOOL nie hodzi bo gopi jest jak muj bot
                >
                > Jojo to porzadny chlop i madry !

sure rze tak
    • Gość: taki Re: urlop macierzyński [w państwie socjalist...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 21:39
      Gość portalu: iza napisał(a):

> czy ktoś mi odpowie co mam zrobić jeśli już jestem w ciąży i urodzę po nowym
      > roku? zaplanowałam sobie sobie urlop półroczny.Gdzie jest okres ochronny dla
      > ustawy - nie mogę już cofnąć tego , że jestem w ciąży!
      ...
      Droga Izo!
      W państwie socjalistycznym m.in:
      - niczyje zdrowie, mienie i życie nie jest bezpieczne, dopóki obraduje parlament
      - wychowanie dzieci przez rodziców pozbawia urzędników wpływu na kształtowanie
      dzieci. Oddaj dziecko do żlobka lub rzuć pracę!

ps. życzę wspaniałego dziecka, wychowanego (jednak) przez rodziców w domu. I nie
      zapomnij wychować go tag, żeby NIGDY nie głosowało na socjalistów!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka