Gość: bratek IP: *.biaman.pl 27.06.03, 23:06 ciekawe, ze nikt nie ma nic do powiedzenia nt tej sprawy. mam nadzieje, ze prokuraturze z Jasla nie zabraknie determinacji, podobnie sadowi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pani Zofia Re: Ksiądz z Tylawy oskarżony o molestownie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.03, 23:38 Gość portalu: bratek napisał(a): > ciekawe, ze nikt nie ma nic do powiedzenia nt tej sprawy. > mam nadzieje, ze prokuraturze z Jasla nie zabraknie > determinacji, podobnie sadowi. ja swoje powim, mnie szwagerka mowila ze u nich w parafii to tez mowily ze ksiondz to take ladaco byl ze ho ho. ja tam nic nie wim ale ze takie ludzie bez wstydu robiom, to panie takie niemieszczace sie w glowie , ze nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRATEK babino IP: *.biaman.pl 27.06.03, 23:40 PANI ZOFIO, TO TAKIE STRASZNIE SMIESZNE, CO PANI NAPISALA, ZE PODEJRZEWAM, ZE PANI JEST URODZONA SMIESZKA Gość portalu: pani Zofia napisał(a): > Gość portalu: bratek napisał(a): > > > ciekawe, ze nikt nie ma nic do powiedzenia nt tej sprawy. > > mam nadzieje, ze prokuraturze z Jasla nie zabraknie > > determinacji, podobnie sadowi. > > ja swoje powim, > > mnie szwagerka mowila ze u nich w parafii to tez mowily ze > ksiondz to take ladaco byl ze ho ho. > > ja tam nic nie wim ale ze takie ludzie bez wstydu robiom, to > panie takie niemieszczace sie w glowie , ze nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieeetek Re: babino IP: *.proxy.aol.com 28.06.03, 03:51 nie smieszka tylko debilka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Piękne widoki Tylawy IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 02:59 wiadomosci.tvp.pl/wiadomosci/5,2003062838041.strona Odpowiedz Link Zgłoś
xmarcinx Re: Ksiądz z Tylawy oskarżony o molestownie 27.06.03, 23:41 Dwie sprawy. Po pierwsze to wartościowy "ksionc" leczył poprzez przykładanie "ronk". Teraz dzieci są w niebezpieczeństwie bo wzrosło ryzyko zachorowań. Po drugie to klasyka, że ksionc jest nietyklany we wsi. Bojaźń przed księdzem zaślepia ludzi, prostych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tex Re: Ksiądz z Tylawy oskarżony o molestownie IP: *.hsc.tamus.edu 27.06.03, 23:46 "W prokuraturze tłumaczył, że nocowanie u niego było dla dzieci atrakcją, a mył je, bo były brudne. Namiętne pocałunki w usta tłumaczył ojcowskimi odruchami, a dotykanie w intymne miejsca dziewczynek swoimi rzekomymi zdolnościami bioenergoterapeutycznymi." Jest duza szansa, ze wspollokatorzy w celi pokaza mu jak wyglada, ich zdaniem, "atrakcja", wlasciwa higiena, "ojcowskie odruchy" i "zdolnosci bioenergoterapeutyczne"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Nie jestem - manipulacja IP: *.oborniki-slaskie.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 23:46 Nie jestem obronćą księdza molestującego kogokolwiek. Niemniej jest manipulacją powtarzanie tej informacji, która ukazała się już na początku tygodnia. To podgrzewa emocje ksiądz pedofil - statek klinika aborcyjna. Jest to bliższe działaniom marketingowym niż sztuce dziennikarskiej. Czy nie można od Was więcej wymagać? Swoją drogą ten ksiądz jest kolegą z lat szkolnych mojego ojca. Potępiam jego czyny, współczuję dzieciom. Lecz mam również poczucie niesmaku, gdy z ludzkich dramatów robi się cyrk. Lecz od dziennikarzy chyba nie można wymagać głębszego wymiaru człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: Nie jestem - manipulacja IP: *.biaman.pl 27.06.03, 23:49 mnie sie wydaje, ze manipulacja jest podawanie wiadomosci nieprawdziwych, anie - podawanie prawdziwych dukrotnie, a nawet stukrotnie. MOze by zajrzec do slownika? Gość portalu: Gość napisał(a): > Nie jestem obronćą księdza molestującego kogokolwiek. > Niemniej jest manipulacją powtarzanie tej informacji, która > ukazała się już na początku tygodnia. > > To podgrzewa emocje ksiądz pedofil - statek klinika aborcyjna. > > Jest to bliższe działaniom marketingowym niż sztuce > dziennikarskiej. > > Czy nie można od Was więcej wymagać? > > Swoją drogą ten ksiądz jest kolegą z lat szkolnych mojego ojca. > Potępiam jego czyny, współczuję dzieciom. > Lecz mam również poczucie niesmaku, gdy z ludzkich dramatów robi > się cyrk. > > Lecz od dziennikarzy chyba nie można wymagać głębszego wymiaru > człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nie jestem - manipulacja IP: *.oborniki-slaskie.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 00:47 Gość portalu: bratek napisał(a): > mnie sie wydaje, ze manipulacja jest podawanie wiadomosci nieprawdziwych, anie > - > podawanie prawdziwych dukrotnie, a nawet stukrotnie. MOze by zajrzec do > slownika? > > Gość portalu: bratek napisał(a): > mnie sie wydaje, ze manipulacja jest podawanie wiadomosci nieprawdziwych, anie > - > podawanie prawdziwych dukrotnie, a nawet stukrotnie. MOze by zajrzec do > slownika? Krotność podawania informacji, nie zawsze musi mieć większe znaczenie. Bezwzględnie ma znaczenie w jakim kontekście informacja się ukazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek O manipulacji IP: *.biaman.pl 28.06.03, 08:23 obracasz kota ogonem. Nie chodzi o "krotnosc" podawania informacji, tylko o prawdziwosc. Napisales (napisalas) o manipulacji i nie wytlumaczylas sie z tego. Kontekst sprawy sie nie zmienil. Zmienilby sie np. gdyby gazeta chciala przykladem ksiedza z Tulawy podeprzec teze, ze wiekszosc kleru to zboczency. Tymczasem zadnej nowej tezy nie ma: ta sama sprawa, ten sam kontekst. Manipulowaniem jest w tym kontekscie pisanie o glebszych wymiarach czlowieczenstwa. to jest rowniez nieuczciwe wobec ludzi, ktorzy te sprawe naglosnili - czyzby lepiej bylo, gdybysmy o tym nie wiedzieli? Gość portalu: Gość napisał(a): > Gość portalu: bratek napisał(a): > > > mnie sie wydaje, ze manipulacja jest podawanie wiadomosci > nieprawdziwych, anie > > - > > podawanie prawdziwych dukrotnie, a nawet stukrotnie. MOze by > zajrzec do > > slownika? > > > > Gość portalu: bratek napisał(a): > > > mnie sie wydaje, ze manipulacja jest podawanie wiadomosci > nieprawdziwych, anie > > - > > podawanie prawdziwych dukrotnie, a nawet stukrotnie. MOze by > zajrzec do > > slownika? > > > Krotność podawania informacji, nie zawsze musi mieć większe > znaczenie. > Bezwzględnie ma znaczenie w jakim kontekście informacja się > ukazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nie jestem - manipulacja IP: *.oborniki-slaskie.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 10:31 Wybacz, lecz pozwolę się z Tobą nie zgodzić. Powtarzanie tego samego artykyułu, który ukazał się na początku tygodnia. Nic nie wnoszącego do sprawy. Jest zwyczajną socjotechniką. Ma jedynie na celu podgrzanie emocji. Zwróć uwagę, że jeszcze wczoraj ten artykuł występował w sąsiedztwie kliniki aborcyjnej. Cenię dziennikarzy za to, że piszą o aferach, odkrywają prawdę o nas, w konfrontacji z którą weryfikujemy obraz samych siebie. Jednak płytkość z jaką porusza się temat jest rażąca. Nie spotkałem się w wyborczej z artykułem próbującym dotknąć głębszych pokładów tego problemu, a to byłoby niezwykle interesujące. Popatrz na styl pozostałych postów. Dzięki tak nijakiemu dziennikarstwu, społeczeństwo staje się skundloną masą krzykaczy wznoszącą kuriozalne hasła, gotową bez żadnej refleksji podążać za najbardziej egzotycznym "liderem" - patrz Leszek Miler. Refleksja jest potrzebna by rozumieć świat w jakim żyjemy i mechanizmy nim rządzące. Jak można mówić o debacie publicznej, społeczeństwie obywatelskim, gdy posługujemy się ogólnikami. Nie da się rozmawiać używając wyłącznie haseł. Gość portalu: bratek napisał(a): > obracasz kota ogonem. Nie chodzi o "krotnosc" podawania informacji, tylko o > prawdziwosc. Napisales (napisalas) o manipulacji i nie wytlumaczylas sie z tego > . > Kontekst sprawy sie nie zmienil. Zmienilby sie np. gdyby gazeta chciala > przykladem ksiedza z Tulawy podeprzec teze, ze wiekszosc kleru to zboczency. > Tymczasem zadnej nowej tezy nie ma: ta sama sprawa, ten sam kontekst. > Manipulowaniem jest w tym kontekscie pisanie o glebszych wymiarach > czlowieczenstwa. to jest rowniez nieuczciwe wobec ludzi, ktorzy te sprawe > naglosnili - czyzby lepiej bylo, gdybysmy o tym nie wiedzieli? > > > > Gość portalu: Gość napisał(a): > > > Gość portalu: bratek napisał(a): > > > > > mnie sie wydaje, ze manipulacja jest podawanie wiadomosci > > nieprawdziwych, anie > > > - > > > podawanie prawdziwych dukrotnie, a nawet stukrotnie. MOze by > > zajrzec do > > > slownika? > > > > > > Gość portalu: bratek napisał(a): > > > > > mnie sie wydaje, ze manipulacja jest podawanie wiadomosci > > nieprawdziwych, anie > > > - > > > podawanie prawdziwych dukrotnie, a nawet stukrotnie. MOze by > > zajrzec do > > > slownika? > > > > > > Krotność podawania informacji, nie zawsze musi mieć większe > > znaczenie. > > Bezwzględnie ma znaczenie w jakim kontekście informacja się > > ukazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRANCISZEK Re: Nie jestem - manipulacja IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 11:56 Gość portalu: bratek napisał(a): > mnie sie wydaje, ze manipulacja jest podawanie wiadomosci nieprawdziwych, anie > - > podawanie prawdziwych dukrotnie, a nawet stukrotnie. MOze by zajrzec do > slownika? >CZY TO SĄ INFORMACJE PRAWDZIWE? SĄD WYDAŁ ORZECZENIE. ALE JESZCZE PRZEDTEM PRASA SKAZAŁA KSIĘDZA. NIE CZYNIONO WTEDY, GDY CZĘSTO GAZETY POWOŁYWAŁY SIĘ NA PAPIEZA! TERAZ NAGONKA NA KAPŁANÓW I TO ZA PRZYZWOLENIEM WŁADZ! ZACZĘŁO SIE OD ZWOLNIENIA Z PRACY KATECHETKI -ŻONY POPA! ILE TU PRAWDY O KSIĘDZU, A ILE ZŁOŚLIWOŚCI! ARCYBISKUP J. MICHALIK ZNA PRAWDĘ I BRONI KSIĘDZA. PRZECIEŻ ZNAM GO OD KILKUDZIESIĘCIU LAT, MIESZKAJĄC CZASOWO W TEJ MIEJSCOWOŚCI. ZNAM JEGO PARAFIAN Z MANASTERZA KOLO PRZEWORSKA I NIE MAJĄ TAKIEJ OPINII O NIM, JAKĄ ROBI MU PRASA.JUŻ NIE DŁUGO GŁASKANIE PO GŁÓWCE BĘDZIECIE UWAŻAĆ JAKO MOLESTOWANIE! A WIELU NIE ZNA TEGO KAPŁANA I TU GO SĄDZI! NALEZY PISAĆ PRAWDĘ, ALE NIE ZASTEPOWAĆ SĄDU I NIE WYDAWAĆ WYROKU PRZED SPRAWĄ. NAGONKA PRASOWA -JAKO OPINAIA CZĘSTO WPŁYWA NA WYROK.I GDZIE SPRAWIEDLIWOŚĆ? CHCIAŁBYM ZNAĆ PRAWDĘ, ALE PRASA CZĘSTO KŁAMIE, ABYM MÓGL JEJ WIERZYĆ I DLATEGO PISZĘ I OSTRZEGAM PRZED WYDAWANIEM WYROKÓW W RAMACH NAGONKI. > > Gość portalu: Gość napisał(a): > > > Nie jestem obronćą księdza molestującego kogokolwiek. > > Niemniej jest manipulacją powtarzanie tej informacji, która > > ukazała się już na początku tygodnia. > > > > To podgrzewa emocje ksiądz pedofil - statek klinika aborcyjna. > > > > Jest to bliższe działaniom marketingowym niż sztuce > > dziennikarskiej. > > > > Czy nie można od Was więcej wymagać? > > > > Swoją drogą ten ksiądz jest kolegą z lat szkolnych mojego ojca. > > Potępiam jego czyny, współczuję dzieciom. > > Lecz mam również poczucie niesmaku, gdy z ludzkich dramatów robi > > się cyrk. > > > > Lecz od dziennikarzy chyba nie można wymagać głębszego wymiaru > > człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek PARANOJA IP: *.biaman.pl 28.06.03, 19:09 to jest do licha MANIPULACJA! JaK PRASA WYDALA WYROK??? POSZEDL SIEDZIEC?? lUDZIE, NIE BREDZCIE. oBMACYWAL DZIECI - WYSTARCZY JEDNO PRZESTEPSTWO, ZEBY BAC SIE TAKIEGO GOSCIA. NIE MUSI ZABIERAC SIE ZA WSZYSTKIE DZIECI W OKOLICY. TO, ZE PAN/PANI NIE SLYSZAL O TYCH WYPADKACH, JEST ZENUJACYM DOWODEM. SWOJA DROGA, JAKBY KSIADZ OBMACYWAL PANSKIE DZIECKO , CZY TEZ BY PANI/PAN NIE UWIERZYL? Gość portalu: FRANCISZEK napisał(a): > Gość portalu: bratek napisał(a): > > > mnie sie wydaje, ze manipulacja jest podawanie wiadomosci nieprawdziwych, > anie > > - > > podawanie prawdziwych dukrotnie, a nawet stukrotnie. MOze by zajrzec do > > slownika? > >CZY TO SĄ INFORMACJE PRAWDZIWE? SĄD WYDAŁ ORZECZENIE. > ALE JESZCZE PRZEDTEM PRASA SKAZAŁA KSIĘDZA. > NIE CZYNIONO WTEDY, GDY CZĘSTO GAZETY POWOŁYWAŁY SIĘ NA PAPIEZA! > TERAZ NAGONKA NA KAPŁANÓW I TO ZA PRZYZWOLENIEM WŁADZ! > > ZACZĘŁO SIE OD ZWOLNIENIA Z PRACY KATECHETKI -ŻONY POPA! > ILE TU PRAWDY O KSIĘDZU, A ILE ZŁOŚLIWOŚCI! > > ARCYBISKUP J. MICHALIK ZNA PRAWDĘ I BRONI KSIĘDZA. > > PRZECIEŻ ZNAM GO OD KILKUDZIESIĘCIU LAT, MIESZKAJĄC CZASOWO W TEJ MIEJSCOWOŚCI. > ZNAM JEGO PARAFIAN Z MANASTERZA KOLO PRZEWORSKA I NIE MAJĄ TAKIEJ OPINII O NIM, > > JAKĄ ROBI MU PRASA.JUŻ NIE DŁUGO GŁASKANIE PO GŁÓWCE BĘDZIECIE UWAŻAĆ JAKO > MOLESTOWANIE! A WIELU NIE ZNA TEGO KAPŁANA I TU GO SĄDZI! > > NALEZY PISAĆ PRAWDĘ, ALE NIE ZASTEPOWAĆ SĄDU I NIE WYDAWAĆ WYROKU PRZED SPRAWĄ. > NAGONKA PRASOWA -JAKO OPINAIA CZĘSTO WPŁYWA NA WYROK.I GDZIE SPRAWIEDLIWOŚĆ? > CHCIAŁBYM ZNAĆ PRAWDĘ, ALE PRASA CZĘSTO KŁAMIE, ABYM MÓGL JEJ WIERZYĆ I DLATEGO > > PISZĘ I OSTRZEGAM PRZED WYDAWANIEM WYROKÓW W RAMACH NAGONKI. > > > > > Gość portalu: Gość napisał(a): > > > > > Nie jestem obronćą księdza molestującego kogokolwiek. > > > Niemniej jest manipulacją powtarzanie tej informacji, która > > > ukazała się już na początku tygodnia. > > > > > > To podgrzewa emocje ksiądz pedofil - statek klinika aborcyjna. > > > > > > Jest to bliższe działaniom marketingowym niż sztuce > > > dziennikarskiej. > > > > > > Czy nie można od Was więcej wymagać? > > > > > > Swoją drogą ten ksiądz jest kolegą z lat szkolnych mojego ojca. > > > Potępiam jego czyny, współczuję dzieciom. > > > Lecz mam również poczucie niesmaku, gdy z ludzkich dramatów robi > > > się cyrk. > > > > > > Lecz od dziennikarzy chyba nie można wymagać głębszego wymiaru > > > człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pader Re: Nie jestem - manipulacja IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 04:45 Tak, to prawda! Coraz częściej dochodzę do takiego właśnie wniosku, że od dziennikarzy chyba nie można wymagać głębszego wymiaru człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STOJUR Re: Ksiądz z Tylawy oskarżony o molestownie IP: *.pppool.de 27.06.03, 23:46 Gość portalu: bratek napisał(a): > ciekawe, ze nikt nie ma nic do powiedzenia nt tej sprawy. > mam nadzieje, ze prokuraturze z Jasla nie zabraknie > determinacji, podobnie sadowi. przeciesz sama nazwa TV pojebusa Rydzyka mowi sama za siebie! TRWAM.Co oznacza, trwam przy swoich pedofilnych ulomnosciach,trwam przy nabijaniu swojej kasy,trwam przy wyksztalceniu swoich 3 synow na porzadnych proboszczych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat W gazecie tylko molestowanie i aborcja a w kraju nędza IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 28.06.03, 02:42 Mamy 3% bezrobotnych wiecej niż rok temu, społeczeństwo się coraz bardziej rozwarstwia w kraju są regiony gdzie jest prawdziwa nedza, juz w Warszawie ( ponoc najbogatszej ) otwarcie mówi sie że jest wiele rodzin bardzo biednych i prosi sie o pomoc. Poważnie grozi nam że będziemy wpłacać do budzetu Uniii netto w 2004. I co? W Wyborczej tylko sprawy pochwy i penisa - robi sie to żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
buzek2 Kolejny skandal, w USA wychodzi afera za afera !!! 28.06.03, 01:15 Na co czekac ! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey JAKOS NIE WIDZE TU OBRONCOW NARODZONYCH 28.06.03, 02:37 DZIECI. Ani Wszy-polskiej, ani posla Seka, ani Ligi Porabanych Rodzin, ani oszolomow z Radia Maryja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat NAPISZ NAM CO Z PEDAŁEM BISKUPEM W READING IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 28.06.03, 02:44 bo mylisz to miasto z Poznaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludwik Re: NAPISZ NAM CO Z PEDA?EM BISKUPEM W READING IP: *.mts.net 28.06.03, 03:33 celibat wprowadzono w kosciele katolickim w ok XII wieku w celu zachowania nienaruszalnosci dobr koscielnych.Od tego czasu zboczenia seksualne stanowia niejako chorobe zawodowa wielu duchownych.To ze kosciol katolicki przezywa gleboki kryzys na calym swiecie nie jest dla nikogo tajemnica.Jak doprowadzic do reform w kosciele to trudne pytanie, prawdopodonie kosciol pozostanie gluchy i slepy ,a to doprowadzi do odejscia milionow zwlaszcza wyksztalconych inteligentnych ludzi, nie oznacza to , ze ludzie przestana wierzyc w Boga, wrecz przeciwnie zaczna szukac moze w innych religiach moze na swoj wlasny sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erad Re: JAKOS NIE WIDZE TU OBRONCOW NARODZONYCH IP: *.socantel.net 28.06.03, 03:42 Zesztywniałe członki uciechami rozmiękczać należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: JAKOS NIE WIDZE TU OBRONCOW NARODZONYCH IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 28.06.03, 03:55 Gość portalu: erad napisał(a): > Zesztywniałe członki uciechami rozmiękczać należy. Lepiej powiedz, jak te członki usztywniać. Z góry dziękuję:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cacadeburro Re: JAKOS NIE WIDZE TU OBRONCOW NARODZONYCH IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 28.06.03, 03:57 gabrielacasey napisała: > DZIECI. Ani Wszy-polskiej, ani posla Seka, ani Ligi Porabanych Rodzin, ani > oszolomow z Radia Maryja... Chwilowo na Łysej Górze. Na mietłach poleciały:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppppppp Re: Ksiądz z Tylawy oskarżony o molestownie IP: *.exbud.com.pl / 10.40.19.* 28.06.03, 07:50 wszystkich pedałów i gwałcicieli powinno się wieszać za jaja na kolumnie Zgmunta ku przestrodze.Zastanaiam się tylko czy kiedy przywitam sie z 12 letnią corka sąsiada to bedzie już molestowanie czy jeszce nie .Mnie moga też powiesic ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abuj Ani Glemp, ani Życiński jakoś się na takie zgorszenie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 08:51 i zepsucie obyczajów nie oburzają? Tak samo jak nied mają NIC do powiedzenia w sprawie kleszego zboczka - pedofila homoseksualnego, który prowadził KATEDRALNY chór chłopięcy w ... nie zgadniecie: Poznaniu... Jakoś paszcze zamknęli!! Moraliści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel FAKTY I MITY IP: *.cn.net.pl 28.06.03, 09:52 To Fakty i Mity pierwsze opisały sprawę a nie Wyborcza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prokurator Wyp.. Michalika na pysk, drania ! IP: 130.94.123.* 28.06.03, 10:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Pwinien być ukarany najsurowiej IP: 80.50.5.* 28.06.03, 11:07 To co zrobił jest wielką zbrodnią. Na to nie ma żadnego usprawiedliwienia. Razem z nim powinno się skazć rodziców którzy do końca ślepo bronili swego "świętego" księdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uio Ksiądz z Tylawy,pedofle z Poznania i lesby z Władysła IP: 80.50.5.* 28.06.03, 11:10 to ten sam rząd zboczeńców z którymi należy zrobić porządek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGBd No trzeba zaczac uczyc dzieci... IP: 212.14.61.* 28.06.03, 11:13 ze ksiedzu ufac nie mozna podobnie jak obcemu na ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypec abp Michalik IP: *.Red-81-34-19.pooles.rima-tde.net 28.06.03, 12:08 A może należałoby się zainteresować Arcybiskuperem i jego bliskimi związkami z klerykami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telube Re: Ksiądz z Tylawy oskarżony o molestownie IP: *.reverse.newskies.net 28.06.03, 13:46 Moze Jozek Michalik tez bral udzial w myciu dziewczynek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liczydło Re: Ksiądz z Tylawy oskarżony o molestownie IP: *.ruczaj.pl / 192.168.7.* 28.06.03, 15:49 a może zrobić badania; jaki procent jest pedofili w populacji, anastępnie takie same badania wsród kleru, ciekawe byłoby porównanie wyników ,prymas powinien być tymi wynikami żywotnie zainteresowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Prokuratura w Krośnie dała wiarę wyjaśnieniom księdza IP: router:* / 192.168.0.* 28.06.03, 17:05 I o to chodziKsiądz w Polsce jest nie do ruszenia.Zresztą mozna by ich 90% aresztować i można być pewnym, że bułoby za co ich skazać.Niech żyje JPII, twórca Klechistanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Ksiądz z Tylawy oskarżony o molestownie IP: *.tnt6.adl1.da.uu.net 28.06.03, 17:43 Juz dawno kosciol powinien popatrzec prawdzie w oczy i przestac ukrywac ksiezy ktorzy sa przestepcami. Ksiadz jest czlowiekiem jak wszyscy inni ludzie, nie jest swietym i nietykalnym i nie jest tez bez grzechu. Jest 21 wiek, umiemy juz czytac i pisac i mozemy myslec, i bronic swoje prawa i naszych dzieci. Nie rozumiem jak opinia publiczna nie moze tego zrozumiec, ze ksiadz tez powinien byc karany za swoje zle postepowanie. Jestem katolikiem, chodze do kosciola, kiedy widze przy oltarzu ksiedza, ktory glosi slowo Boze a poza koscolem wykorzystuje seksualnie dzieci to niedobrze mi sie robi.Nie rozumie jak caly kosciol, biskupi, kardynalowie, nie widza krzywdy tych dzieci.Kogo kosciol broni? prestepcow-tak, a kto pomoze dzieciom ktore sa skrzywdzone? nikt, nawet opinia publiczna ich potepi. Jezeli kosciol nie pomoze wylaniac przestepcow ktorzy kryja sie pod habitem to w przyszlosci bedziemy patrzec na ksiezy jak na kryminalistow w habicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maksior Re: Ksiądz z Tylawy oskarżony o molestownie IP: *.hrz.tu 28.06.03, 19:58 BAAAARDZO jestes naiwna, golabeczko... A tak w ogole to dziwie Ci sie, ze jeszcze uczeszczasz do kosciolow rzymskokatolickich w Polsce - naprawde myslisz, ze one z Bogiem maja cokolwiek wspolnego ? :DD Maksior P.S. Nie czuj sie urazona, czasami zimny prysznic jest najskuteczniejszy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioosh jest szansa na precedens IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 18:05 pierwszy diabełek w sutannie ma szanse beknąć. co z pozostałymi? może dobry przykład odważnych z dukli dobrze podziała. no niezły byłby to szok dla naszych katolików jakby tak wyciągnąć tylko część spraw... może za 10-20 lat nie bedzie juz takiej solidarności społecznej by ukrywać chore skurwysyństwo i emocjonalną deprywację. czasem dobry przykład działa. oby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arys Re: jest szansa na precedens IP: *.proxy.aol.com 28.06.03, 19:31 Masz w 100% racje tylko co im(mu) zrobia? Ukreca leb sprawie, pedofila kuria wysle gdzies w pizdu do Pogwizdowa(przepraszam Pogwizdow) a gosciu dalej swoje robil bedzie.Kazdy inny poszedl by siedziec ale "pasterz" nie.Jezeli go osadza to dostanie wyrok najwyzej w "zawiasach" bo kuria lub diecezja o jak najlepszych adwokatow zadba.Przeciez oni sie niczego nie boja!Jestem wierzacym katolikiem ale moim zdaniem takie gowno powinno zostac usuniete ze spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gula Re: Ksiądz z Tylawy oskarżony o molestownie IP: *.sympatico.ca 28.06.03, 21:29 a niech on glaszcze po glowce,byle po wlasnej. tepic kataniarzy jak stonke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttono Re: Ksiądz z Tylawy oskarżony o molestownie IP: *.proxy.aol.com 28.06.03, 21:47 W Polsce traktuje sie ksiedza jak Boga.Tego nie ma na zachodzie.Ja mieszkam w Angli i tam ksieza zachowuja jak normalni ludzie.Z ksiedzem mozna isc do pubu.Ksiadz jest czlowiekiem i ma potrzeby jak kazdy inny.Na zachodzie ksiadz nie jest pazerny na pieniadze,jak ksiadz w Polsce.W Polsce sie liczy tylko kasa a ludzie na drugim miejscu.Czasami watpie ze ksieza w POlsce wierza w Boga.Na zachodzie ksiadz jest z powolania a u nas za forse.W Polsce jest tempota ze traktuje sie ksiedza jak Boga.Ksadz jest normalnym czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepoprawny Re: Ksiądz z Tylawy oskarżony o molestownie IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 29.06.03, 03:46 Jestem prakykujacym katolikiem ze wszystkimi katolikow "wadami" i mam nadzieje, ze takiego pseudo ksiedza zamkna na dobre, a gdyby jeszcze udowodniono jego zwierzchnikom, ze ukrywali prawde o nim, powinno sie ich zamknac razem z nim i to bez wzgledu na ich pozycje w instytucji koscielnej. To, co tacy ludzie robia, nie ma nic wspolnego z wiara i kosciolem katolickim, a jest zwyklym (a raczej niezwyklym bo obrzydliwym) przestepstwem i powinno byc karane surowiej niz wynika z kodeksu; kiedys kosciol jako miejsce, budynek i jego gospodarz czyli proboszcz byli najbezpieczniejszym miejscem, do ktorego wszyscy garneli sie po pomoc, dobre slowo, wspolczucie. I co sie porobilo? Coraz czesciej jest to miejsce przestepstw. Nie chce tego uogolniac bo byloby to naduzycie, ale jednak zdarza sie to coraz czesciej. Tacy pseu-doduszpasterze wyrzadzili ogromna szkode wszystkim katolikom i powinni zostac ukarani, ale przede wszystkim, wladze koscielne powinny reagowac w takich sytuacjach niezwlocznie. Dlaczego tego nie robia? Czyzby zle pojeta solidarnosc? Odpowiedz Link Zgłoś