Dodaj do ulubionych

Steinbach wspiera PiS i LPR

19.08.07, 10:39
Jedyne ugrupowania polityczne w Polsce, jakim jest na rękę działalność pani
Steinbach to PiS i LPR.

Radykalizowanie się ugrupowań skrajnych w Polsce i Niemczech służy tylko i
wyłącznie nieudolnym politykom, którzy bez wzniecania konfliktów nie potrafią
zaistnieć na scenie politycznej.

PiS po raz kolejny wykorzystuje ludzki strach i emocje zamiast przedstawić
rzetelną ofertę.
Obserwuj wątek
    • cr00t Zgadzam sie z toba 19.08.07, 10:44
      chateau napisał:

> Jedyne ugrupowania polityczne w Polsce, jakim jest na rękę działalność pani
      > Steinbach to PiS i LPR.
      >
      > Radykalizowanie się ugrupowań skrajnych w Polsce i Niemczech służy tylko i
      > wyłącznie nieudolnym politykom, którzy bez wzniecania konfliktów nie potrafią
      > zaistnieć na scenie politycznej.
      >
      > PiS po raz kolejny wykorzystuje ludzki strach i emocje zamiast przedstawić
      > rzetelną ofertę.

Dzialania Steinbach bedzie napedzac elektorat do PIS. Dodam jeszcze ze jak PIS
      rozegra umiejetnie (naglosni ze PO nalezy w EU do tej samej frakcji) obecnosc
      Pötteringa na wiecu to zbierze jeszcze wiecej glosow.
      • chateau Re: Zgadzam sie z toba 19.08.07, 11:00
        Ludzi można straszyć do pewnej granicy. Manipulować też - wiesz w jakim kole
        poselskim w parlamencie EU jest PiS? Z kim ma tam przyjemność zasiadać?
        • cr00t Re: Zgadzam sie z toba 19.08.07, 11:02
          chateau napisał:

> Ludzi można straszyć do pewnej granicy. Manipulować też - wiesz w jakim kole
          > poselskim w parlamencie EU jest PiS? Z kim ma tam przyjemność zasiadać?

A co ma piernik do wiatraku. Tematem watku nie jest przynaleznosc frakcyjna PIS
          tylko to ze Steinbach napedzi glosow w wyborach PISowi.
          • chateau Re: Zgadzam sie z toba 19.08.07, 11:15
            > A co ma piernik do wiatraku. Tematem watku nie jest przynaleznosc frakcyjna PIS

Czytasz to co piszesz?

Znasz rzymską maksymę "ten jest winny kto korzysta"?
            Powiernictwo Polskie to (zgodnie z nazwą) klon Powiernictwa Pruskiego.
            Mam powody przypuszczać, że jedynym celem istnienia tego ugrupowania jest
            autopromocja. I mam pewność, że PiS potrafi jedynie walić w patriotyczny bębęn i
            podgrzewać konflikt zaś rozwiązaniem problemów prawnych i faktyczną ochroną
            przed ewentualnymi roszczeniami zajmą się bezideowi polscy prawnicy - np. z PO.
            • cr00t Re: Zgadzam sie z toba 19.08.07, 11:24
              chateau napisał:

> > A co ma piernik do wiatraku. Tematem watku nie jest przynaleznosc frakcyj
              > na PIS
              >
              > Czytasz to co piszesz?
              >
              > Znasz rzymską maksymę "ten jest winny kto korzysta"?
              > Powiernictwo Polskie to (zgodnie z nazwą) klon Powiernictwa Pruskiego.
              > Mam powody przypuszczać, że jedynym celem istnienia tego ugrupowania jest
              > autopromocja.

Nie znam partii politycznej ktora sie nie promuje.

I mam pewność, że PiS potrafi jedynie walić w patriotyczny bębęn

Od Kwasniewskiego po Giertycha wszyscy szermuja "dobrem" Polski.

> i
              > podgrzewać konflikt zaś rozwiązaniem problemów prawnych i faktyczną ochroną
              > przed ewentualnymi roszczeniami zajmą się bezideowi polscy prawnicy - np. z PO.

I to jest nadzieja na sprawiedliwosc, poniewaz ona nie powinna byc ideowa.
              • chateau Re: Zgadzam sie z toba 19.08.07, 11:31
                Wróć jak opanujesz jakąś umiejętność oprócz czepiania się pojedynczych słów. Bez
                obrazy ale EOT.
    • bio.mum Re: Steinbach wspiera PiS i LPR 19.08.07, 11:10
      Trochę się zdziwiłam jak przeczytałam tytuł wątku:-) Myślalam, że oficjalnie:-)
      Masz rację, oni są sobie nawzajem potrzebni. Nic nie napędza tak elektoratu
      partiom populistycznym jak gra na emocjach- strachu i chęci zemsty. Duch
      rewanżyzmu z narodzie nie umarł, a PiS ciągle podkłada chrust pod to ognisko.
      Kaczyńscy powinni kupić Steinbach kwiaty i na kolanach dziękować za pomoc w
      zaganianiu baranków do zagrody.

Doberek

PS. Widzę, że cię to męczy?:-)
      • chateau Re: Steinbach wspiera PiS i LPR 19.08.07, 11:23
        witam :)

> PS. Widzę, że cię to męczy?:-)

Ździebko. Klasyczny przykład jak trudno poradzić sobie z populizmem,
        nacjonalizmem i resentymentami. Czekam na reakcję PO i LiD i mam nadzieję, że
        nie będzie to licytowanie się kto jest lepszym Polakiem tylko rzetelne podejście
        do problemu. Tym bardziej, że problem istnieje, trzeba go rozwiązać i jestem
        dziwnie pewny, że nie będzie go rozwiązywał PiS - bo jemu ten problem _jest_
        potrzebny. Takie partie jak PiS tym się właśnie żywią. Nie mówiąc o tym, że PiS
        jest organicznie niezdolny do budowania, gdyby Bóg należał do PiS to mielibyśmy
        świat gdzieś na etapie prekambru ;-)
    • adalberto3 Sama swoja obecnoscia niewatpliwie tak ! 19.08.07, 19:54

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka