kazimierz151 22.08.07, 06:55 a mój syn na kolędzie powiedział księdzu że katecheta jest głupi,i mając 18 lat zrezygnował za moja zgodą z uczęszczania z lekcji religi w LO w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jorge.martinez Re: religia jusz w średniej 22.08.07, 07:13 kazimierz151 napisał: > a mój syn na kolędzie powiedział księdzu że katecheta jest głupi,i mając 18 > lat zrezygnował za moja zgodą z uczęszczania z lekcji religi w LO w czym proble > m? Problem w tym, że gdy syn będzie brał ślub, to ojciec pójdzie do księdza dać w łapę, by ten zgodził się go udzielić mimo nieukończenia przez syna kursu religii. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: religia jusz w średniej 22.08.07, 07:24 A po co te sluby koscielne? Bo mają ladną oprawe? Cywilny tez moze miec ladna oprawe.I cywilny bylby bibilijny. Przeciez Maria z Jozefem zyli tylko po cywilnym spisie, szczesliwie 6 dzieci doczekali i robia za swietych. A teraz co? Sluby koscielne, z ksiedzem, a rozwodow co raz wiecej. Obluda. Odpowiedz Link Zgłoś
weissensee Jak to było? 22.08.07, 08:18 Czy Adam z Ewą brali ślub w kosciele, czy żyli na kocią łapę? A czy Maria z Józefem mieli ślub kościelny? Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Jak to było? 22.08.07, 08:30 Adam i Ewa, to mit. A Maria Z Jozefem zyli po cywilnym spisie. Przeciez napisalam wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: problem w dyskryminacji 22.08.07, 08:24 Z religii są zwykle stopnie 5 i 6, a więc uczęszczający będzie miał wyższą średnią, co odbija się na przyjęciu do gimnazjum, liceum, a pewnie potem i na studia. Będzie to bat na uczniów, by po pierwsze chodzili na religię, a po drugie dawali posłuch katechetom (obecnie katecheci, zazwyczaj niskiego lotu, mają przesrane u uczniów). A więc zamiast "dzieciom przyjść do mnie pozwólcie (Jezus)" mamy "dzieci zmuście, żeby uczyły się religii (episkopat i rząd)". Odpowiedz Link Zgłoś