Gość: falafel IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 11:07 wracajcie, nie zostawiajcie nas samych w tym ciemnogrodzie. Zygoty atakują moja wolność. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Czarodziej Re: Ostatni rejs IP: *.chello.pl 04.07.03, 11:40 W zwiazku z niezbyt duzym odzewem w spoleczenstwie, "Kobiety na falach" chca sie polaczyc w jeden organizm z organizacja "Narkomanami na falach" tudziez "Tydzien na dzialce" i statek "Aurora II" (a moze "Kafejka" ? - oczywiscie pod bandera holenderska) juz plynie do naszych wybrzezy. Bedzie tam sie mozna szprycowac zupelnie legalnie od switu do zmierzchu, przez co na pewno zyskaja na popularnosci. Powstaja tez kolejne inicjatywy. - prawdopodobnie juz plynie statek zwolennikow eutanazji na falach i bedzie mozna tam skonczyc swoj marny zywot (bandera holenderska), - nigeryjczycy kompletuja zaloge statku, na ktorym bedzie mozna kamienowac niewierne zony, - chinski statek, na ktorym bedzie mozna zupelnie legalnie torurowac wiezniow, wlasnie minal Dover, Zapowiada sie spory tlok u wybrzezy Polski tego lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uoRP Re: Ostatni rejs IP: 217.96.23.* 04.07.03, 12:05 Gość portalu: Czarodziej napisał(a): > W zwiazku z niezbyt duzym odzewem w spoleczenstwie, "Kobiety na > falach" chca sie polaczyc w jeden organizm z > organizacja "Narkomanami na falach" tudziez "Tydzien na > dzialce" i statek "Aurora II" (a moze "Kafejka" ? - oczywiscie > pod bandera holenderska) juz plynie do naszych wybrzezy. Bedzie > tam sie mozna szprycowac zupelnie legalnie od switu do > zmierzchu, przez co na pewno zyskaja na popularnosci. Powstaja > tez kolejne inicjatywy. > - prawdopodobnie juz plynie statek zwolennikow eutanazji na > falach i bedzie mozna tam skonczyc swoj marny zywot (bandera > holenderska), > - nigeryjczycy kompletuja zaloge statku, na ktorym bedzie mozna > kamienowac niewierne zony, > - chinski statek, na ktorym bedzie mozna zupelnie legalnie > torurowac wiezniow, wlasnie minal Dover, > Zapowiada sie spory tlok u wybrzezy Polski tego lata. Niezle, bravo! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Moze bys sie zdecydowalal na oilsko- lub obcojezyczna 05.07.03, 00:09 pisownie? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jest - ta pisownia wskazuje na fanow pisemka dla 05.07.03, 02:19 matolow. Prof. Miodkiem nie jestem, ale cos mi sie wydaje, ze to slowo DAWNO spolszczono. Tylko ta "gadzinowka" wskrzecila obca pisownie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uoRP Re: Jest - ta pisownia wskazuje na fanow pisemka IP: 217.96.23.* 05.07.03, 11:44 gabrielacasey napisała: > matolow. Prof. Miodkiem nie jestem, ale cos mi sie wydaje, ze to slowo DAWNO > spolszczono. Tylko ta "gadzinowka" wskrzecila obca pisownie . Skoro ciebie i twojej pisowni nie analizuje, to wara od mojego slownictwa. Do ciekawych wnioskow moze dojsc kazdy kto czyta twoje wypociny. Odpowiedz Link Zgłoś
tabularaza Re: Moze bys sie zdecydowalal na oilsko- lub obco 06.07.03, 11:47 zamknij się wreszcie Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: Ostatni rejs 04.07.03, 19:33 Gość portalu: Czarodziej napisał(a): > W zwiazku z niezbyt duzym odzewem w spoleczenstwie, "Kobiety na > falach" chca sie polaczyc w jeden organizm z > organizacja "Narkomanami na falach" tudziez "Tydzien na > dzialce" i statek "Aurora II" (a moze "Kafejka" ? - oczywiscie > pod bandera holenderska) juz plynie do naszych wybrzezy. Bedzie > tam sie mozna szprycowac zupelnie legalnie od switu do > zmierzchu, przez co na pewno zyskaja na popularnosci. Powstaja > tez kolejne inicjatywy. > - prawdopodobnie juz plynie statek zwolennikow eutanazji na > falach i bedzie mozna tam skonczyc swoj marny zywot (bandera > holenderska), > - nigeryjczycy kompletuja zaloge statku, na ktorym bedzie mozna > kamienowac niewierne zony, > - chinski statek, na ktorym bedzie mozna zupelnie legalnie > torurowac wiezniow, wlasnie minal Dover, > Zapowiada sie spory tlok u wybrzezy Polski tego lata. Przepiękne i świetnie oddaje istotę rzeczy. Bravo, Czarodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey CO wam sie ludzie stalo z tym "bravo"? Czyzby to 05.07.03, 00:10 posmidlo az tak wami owladnelo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STEFAN Re: Ostatni rejs SZUMOWIN IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 20:39 Gość portalu: Czarodziej napisał(a): > W zwiazku z niezbyt duzym odzewem w spoleczenstwie, "Kobiety na > falach" chca sie polaczyc w jeden organizm z > organizacja "Narkomanami na falach" tudziez "Tydzien na > dzialce" i statek "Aurora II" (a moze "Kafejka" ? - oczywiscie > pod bandera holenderska) juz plynie do naszych wybrzezy. Bedzie > tam sie mozna szprycowac zupelnie legalnie od switu do > zmierzchu, przez co na pewno zyskaja na popularnosci. Powstaja > tez kolejne inicjatywy. > - prawdopodobnie juz plynie statek zwolennikow eutanazji na > falach i bedzie mozna tam skonczyc swoj marny zywot (bandera > holenderska), > - nigeryjczycy kompletuja zaloge statku, na ktorym bedzie mozna > kamienowac niewierne zony, > - chinski statek, na ktorym bedzie mozna zupelnie legalnie > torurowac wiezniow, wlasnie minal Dover, > Zapowiada sie spory tlok u wybrzezy Polski tego lata. ICH DZIADOWIE MIELI TWARDE ZASADY-ONI ZRYWAJĄ KUPONY-TAMCI SIALI CI ZRYWAJA I MARNOTRAWIA OWOCE PRACY TAMTYCH.DEGREGOLADA Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ty przeciez bredzisz! A moze przelozysz na polski? 05.07.03, 01:03 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Pieprzysz, czlowieku! W Szwajcarii latwiej o eutanazje 05.07.03, 00:08 nizli w Holandii - mniej biurokracji, badan etc.etc. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ostatni rejs 04.07.03, 11:49 Newsweek opisuje w skrócie pierwszy rejs. Tyle zachodu po to, żeby trzem paniom pokazać jak nakładać prezerwatywę. Biedne Holenderki, jakoś mało chętnych na ten oświaty kaganiec. newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=6793 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Ostatni rejs IP: 62.190.198.* 04.07.03, 13:35 Ich celem nie bylo prowokowanie ciemnego ludu i wszy polskich, tylko danie potrzebujacym alternatywy. Takie dobre Samarytanki. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ostatni rejs 04.07.03, 13:40 Gość portalu: paul napisał(a): > Ich celem nie bylo prowokowanie ciemnego ludu i wszy polskich, tylko danie > potrzebujacym alternatywy. Takie dobre Samarytanki. Gdyby chodziło o danie alternatywy tym trzem kobitom z pierwszego rejsu plus kilka z drugiego i trzeciego, taniej by wyszło opłacenie im tabletki w Polsce, gdzie kosztuje kilka stów niż przypłynięcie do Polski i kilkunastodniowe stacjonowanie w pełnym składzie. Nie chodziło o żadną alternatywę dla pasażerek tylko o zrobienie rozgłosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Ostatni rejs IP: 62.190.198.* 04.07.03, 13:59 Opłacenie im tabletki w Polsce byloby nielegalne. Dziewczyny pokazaly, co trzeba zrobic, zeby nie lamac kulawego prawa, i jak wiele to kosztuje. Dlaczego wiec nie zmienic zeby ludzion ulatwic zycie? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ostatni rejs 04.07.03, 16:22 Gość portalu: paul napisał(a): > Opłacenie im tabletki w Polsce byloby nielegalne. Dziewczyny pokazaly, co > trzeba zrobic, zeby nie lamac kulawego prawa, i jak wiele to kosztuje. Dlaczego > > wiec nie zmienic zeby ludzion ulatwic zycie? Danie im pieniędzy na tabletki byłoby całkowiecie legalne. Obchodzenie prawa zazwyczaj jest kosztowne ale nie jest to jedyny powód, żeby je zmieniać. Ciekawe czy wszyscy byliby zachwyceni, gdyby zawitał do nas statek, na którym na wodach międzynarodowych można by było sprzedać swoją nerkę. A chętnych pewnie byłoby więcej niż te kilka pasażerek Langenorta. A statek z 14-latkami z Tajlandii też byłby taki fajny? Jeśli chce się zmieniać ustawę i ma się w parlamencie większość, można to zrobić w normalnym procesie legislacyjnym. Zapraszanie przez posłankę rządzącej partii statku po to, żeby pokazać, ze nasze prawo jest do okpienia uważam za oburzające, bo chyba nie potrzebujemy kolejnych dowodów, że zazwyczaj najgłębiej ma prawo gdzieś sam ustawodawca. A ryba psuje się od głowy. Ciekawa jest też niekonsekwencja SLD, które tak histerycznie przyjęło list Denisa Berry, że Lew Andowski nerwicy natręctw od tego dostał, a tu sama posłanka zaprasza te babki do Sejmu, żeby dyktowały jak należy zmienić polskie prawo. Według mnie ta dyskusja - prowadzona w taki sposób - nie służy samej sprawie, pozwala za to odwrócić uwagę od problemów SLD z utrzymaniem pozorów rządzenia krajem w normalny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Ostatni rejs IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 16:38 > A statek z 14-latkami z Tajlandii też byłby taki fajny? Bo ja wiem. Nie musieli by chłopaki tak daleko jeździć ;-) > Jeśli chce się zmieniać ustawę i ma się w parlamencie większość, można to > zrobić w normalnym procesie legislacyjnym. Zapraszanie przez posłankę rządzącej > > partii statku po to, żeby pokazać, ze nasze prawo jest do okpienia uważam za > oburzające, bo chyba nie potrzebujemy kolejnych dowodów, że zazwyczaj > najgłębiej ma prawo gdzieś sam ustawodawca. A ryba psuje się od głowy. > > Ciekawa jest też niekonsekwencja SLD, które tak histerycznie przyjęło list > Denisa Berry, że Lew Andowski nerwicy natręctw od tego dostał, a tu sama > posłanka zaprasza te babki do Sejmu, żeby dyktowały jak należy zmienić polskie > prawo. > > Według mnie ta dyskusja - prowadzona w taki sposób - nie służy samej sprawie, > pozwala za to odwrócić uwagę od problemów SLD z utrzymaniem pozorów rządzenia > krajem w normalny sposób. Świetny wywód. A mogłabyś to rozumowanie rozszerzyć na wcześniejszą wizytę Dunek w Irlandii? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ostatni rejs 04.07.03, 16:42 Gość portalu: maruda napisał(a): > > A statek z 14-latkami z Tajlandii też byłby taki fajny? > > > Bo ja wiem. Nie musieli by chłopaki tak daleko jeździć ;-) > > Jeśli chce się zmieniać ustawę i ma się w parlamencie większość, można to > > zrobić w normalnym procesie legislacyjnym. Zapraszanie przez posłankę > rządzącej > > > > partii statku po to, żeby pokazać, ze nasze prawo jest do okpienia uważam > za > > oburzające, bo chyba nie potrzebujemy kolejnych dowodów, że zazwyczaj > > najgłębiej ma prawo gdzieś sam ustawodawca. A ryba psuje się od głowy. > > > > Ciekawa jest też niekonsekwencja SLD, które tak histerycznie przyjęło list > > > Denisa Berry, że Lew Andowski nerwicy natręctw od tego dostał, a tu sama > > posłanka zaprasza te babki do Sejmu, żeby dyktowały jak należy zmienić > polskie > > prawo. > > > > Według mnie ta dyskusja - prowadzona w taki sposób - nie służy samej spraw > ie, > > pozwala za to odwrócić uwagę od problemów SLD z utrzymaniem pozorów rządze > nia > > krajem w normalny sposób. > > Świetny wywód. A mogłabyś to rozumowanie rozszerzyć na wcześniejszą wizytę > Dunek w Irlandii? Holenderek? Tam, jak wiadomo, panie sobie nie podziałały. Ale mniejsza o to. Nie wiem o co Ci chodzi z tym rozszerzaniem rozumowania na Irlandię, ale jak mi wyjaśnisz, chętnie rozszerzę. Chociaż niewiele akurat o tym wiem, i też nie bardzo mnie przypadek Irlandii interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Niesłuszny brak zainteresowania 04.07.03, 16:54 Irlandia będzie jednym z 3 krajów Unii (po 1.V.2004 dojdzie jeszcze Malta), gdzie jest zakaz aborcji. Wydaje mi się przytem, że nie ma o to takich awantur jak w Polsce. Jeżeli się mylę, chciałbym się dowiedzieć szczegółów. A jeżeli mam rację, to tym bardziej, bo warto skorzystać z doświadczeń innych. Moją prywatną hipotezą jest, że irlandzki spokój został osiągnięty dzięki rozstrzygnięciu kwestii w referendum. Ale chętnie bym tę hipotezę zweryfikował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morgana Re: Niesłuszny brak zainteresowania IP: *.tele2.pl 04.07.03, 17:03 Awantury też były, a jakże. Jednak w Irlandii prawo wygląda inaczej: lekarz może powiadomić kobietę o możliwości przerwania ciąży w GB. I tak robi, a Irlandki za - realtywnie - grosze mogą przerwać ciążę w cywilizowanych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Niesłuszny brak zainteresowania 04.07.03, 17:03 indris napisał: > Irlandia będzie jednym z 3 krajów Unii (po 1.V.2004 dojdzie jeszcze Malta), > gdzie jest zakaz aborcji. Wydaje mi się przytem, że nie ma o to takich awantur > jak w Polsce. Jeżeli się mylę, chciałbym się dowiedzieć szczegółów. A jeżeli > mam rację, to tym bardziej, bo warto skorzystać z doświadczeń innych. > Moją prywatną hipotezą jest, że irlandzki spokój został osiągnięty dzięki > rozstrzygnięciu kwestii w referendum. Ale chętnie bym tę hipotezę zweryfikował. Właśnie dlatego uważam, że podejmowanie dyskusji o aborcji poprzez wzajemne wyzywanie się do niczego nie prowadzi a tylko zaognia sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Do diabla, ILE razy mam opowiadac o tej IRLANDII? 05.07.03, 00:22 Ze NIE MA tam podatku liniowego, a w br. roku (dopiero w br - przedtem byl duzo wyzszy, w ub.roku -16%) podatek korporacyjny tj. od firm wynosi 12,5%. Itd. itd. A propos aborcji: po pierwsze wzselkie srodki antykoncepcyjne, lacznie z pigulkami wczesnoporonnymi SA LEGALNE, dobrze reklamowane i ogolnie dostepne. Po drugie: z Dublina do Liverpoolu (UK) jest godzina drogi promem, bilet kosztuje tyle, ile ze 2 paczki papierosow i w zwiazku z dwustronnym porozumieniem pomiedzy tymi dwoma krajami, Irlandki moga sobie zrobic aborcje w Wlk. Brytanii (chirurgiczna- bo to o nia w zakazie chodzi)na koszt ubezpieczalni. Inna sprawa, ze antykoncepcja i pigulki typu "po" sprawe praktycznie rozwiazuja i nie slyszalam, by wycieczki aborcyjne cieszyly sie duzym wzieciem. Maja tez dobry system adopcji - z legalnym placeniem (czy utrzymywaniem w czasie ciazy i w pologu) matki adoptowanego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uoRP Re: Do diabla, ILE razy mam opowiadac o tej IRLAN IP: 217.96.23.* 05.07.03, 01:52 To dlatego, ze cie nikt nie czyta. Po tylu tyg. naskakiwania na wszystkich i udawania najmadrzejszej, kazdy omija twoje posty z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey PS.Najmadrzejszej udawac nie musze - ja nia JESTEM 05.07.03, 02:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Ostatni rejs IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 16:56 > Holenderek? Tam, jak wiadomo, panie sobie nie podziałały. Ale mniejsza o to. > Nie wiem o co Ci chodzi z tym rozszerzaniem rozumowania na Irlandię, ale jak mi > > wyjaśnisz, chętnie rozszerzę. Chociaż niewiele akurat o tym wiem, i też nie > bardzo mnie przypadek Irlandii interesuje. Ponieważ tak zgrabnie powiązałaś ich wizytę z SLD i okolicami, to chciałem abyś mi te wpływy wytłumaczyła w wypadku Irlandii. Wiadomo, że tam bezrobicie, beznadzieja, brak rozwoju itp. Nieprawdaż? Wieć od czego odciągały one tam uwagę Irlandczyków? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ostatni rejs 04.07.03, 17:11 Gość portalu: maruda napisał(a): > > Holenderek? Tam, jak wiadomo, panie sobie nie podziałały. Ale mniejsza o t > o. > > Nie wiem o co Ci chodzi z tym rozszerzaniem rozumowania na Irlandię, ale j > ak > mi > > > > wyjaśnisz, chętnie rozszerzę. Chociaż niewiele akurat o tym wiem, i też ni > e > > bardzo mnie przypadek Irlandii interesuje. > > Ponieważ tak zgrabnie powiązałaś ich wizytę z SLD i okolicami, to chciałem abyś > > mi te wpływy wytłumaczyła w wypadku Irlandii. Wiadomo, że tam bezrobicie, > beznadzieja, brak rozwoju itp. Nieprawdaż? Wieć od czego odciągały one tam > uwagę Irlandczyków? Nie tyle wizytę co sposób podjęcia tematu - bardzo konfrontacyjny. Nie zarzucam Holenderkom, że ich działalność ma charakter polityczny, chociaż tej pewności nie mam w przypadku Nowickiej, która statek zaprosiła. Bo chyba musiała wiedzieć, jaką to zadymę wywoła. I zastanawiam się na ile wybór terminu był przypadkowy. Bo musi wiedzieć, że na kilka miesięcy przed akcjesją i z takimi zaległościami w ustawach, nie będzie ani czasu, ani woli do wzięcia się na serio za nowelizację ustawy. A rozgrzebanie sprawy po to, żeby nic z nią nie zrobić nikomu nie jest na rękę. Najbardziej chyba tym, którzy na nowelizację liczą, zrobiono im nadzieję, i teraz się rozczarują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Ostatni rejs IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 17:35 > Nie tyle wizytę co sposób podjęcia tematu - bardzo konfrontacyjny. Nie zarzucam > > Holenderkom, że ich działalność ma charakter polityczny, chociaż tej pewności > nie mam w przypadku Nowickiej, która statek zaprosiła. Bo chyba musiała > wiedzieć, jaką to zadymę wywoła. I zastanawiam się na ile wybór terminu był > przypadkowy. Nie było tu żadnego wyboru terminu. O tym, że ten statek przypłynie do Polski słyszałem przed mniej więcej rokiem. Taki miały plan. Najpierw Irlandia potem Polska. A wizyta nie służy przecież przeprowadzeniu tych kilku aborcji (jeśli w ogóle jakieś miały miejsce!) tylko uaktywnieniu dsykusji. Tym bardziej, że lewica (a co to takiego????) zapomniała już o wszystkim co naobiecywała. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ostatni rejs 04.07.03, 17:44 Gość portalu: maruda napisał(a): > > Nie tyle wizytę co sposób podjęcia tematu - bardzo konfrontacyjny. Nie > zarzucam > > > > Holenderkom, że ich działalność ma charakter polityczny, chociaż tej pewno > ści > > nie mam w przypadku Nowickiej, która statek zaprosiła. Bo chyba musiała > > wiedzieć, jaką to zadymę wywoła. I zastanawiam się na ile wybór terminu by > ł > > przypadkowy. > > Nie było tu żadnego wyboru terminu. O tym, że ten statek przypłynie do Polski > słyszałem przed mniej więcej rokiem. Taki miały plan. Najpierw Irlandia potem > Polska. A wizyta nie służy przecież przeprowadzeniu tych kilku aborcji (jeśli w > > ogóle jakieś miały miejsce!) tylko uaktywnieniu dsykusji. I właśnie taki pomysł na zainicjowanie dyskusji mi się nie podoba. Uważam go za wyjątkowo nieskuteczny, bo dyskusja, owszem, jest ale polega głównie na okopywaniu się na swoich pozycjach: "mordercy" i "zygota to nie człowiek". Tym bardziej, że > lewica (a co to takiego????) zapomniała już o wszystkim co naobiecywała. Nie wierzę SLD, dlatego powrót do kontrowersyjnych obietnic sprzed dwóch lat w momencie kryzysu rządu i partii budzi moją podejrzliwość. Nagle sobie przypomnieli? I dlaczego akurat o tej tylko obietnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey W Irlandii to one zwalczaly ZAKAZANA tam partie 05.07.03, 00:14 KOMUNISTYCZNA? Jak Polak cos powie, to juz powie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es_ka Re: Ostatni rejs - hipokryzja kataryny IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 04.07.03, 16:42 dawno nie udało mi się znaleźć takiej dawki hipokryzji w tak, stosunkowo krótkim, tekście. I to u osoby, której komentarze do bieżących spraw krajowych,uważałam za obiektywne i cenne.jestem rozczarowany/na i zniesmaczony/na. kataryna.kataryna napisała: > Gość portalu: paul napisał(a): > > > Opłacenie im tabletki w Polsce byloby nielegalne. Dziewczyny pokazaly, co > > trzeba zrobic, zeby nie lamac kulawego prawa, i jak wiele to kosztuje. > Dlaczego > > > > wiec nie zmienic zeby ludzion ulatwic zycie? > > > Danie im pieniędzy na tabletki byłoby całkowiecie legalne. > Obchodzenie prawa zazwyczaj jest kosztowne ale nie jest to jedyny powód, żeby > je zmieniać. Ciekawe czy wszyscy byliby zachwyceni, gdyby zawitał do nas > statek, na którym na wodach międzynarodowych można by było sprzedać swoją > nerkę. A chętnych pewnie byłoby więcej niż te kilka pasażerek Langenorta. A > statek z 14-latkami z Tajlandii też byłby taki fajny? > > Jeśli chce się zmieniać ustawę i ma się w parlamencie większość, można to > zrobić w normalnym procesie legislacyjnym. Zapraszanie przez posłankę rządzącej > > partii statku po to, żeby pokazać, ze nasze prawo jest do okpienia uważam za > oburzające, bo chyba nie potrzebujemy kolejnych dowodów, że zazwyczaj > najgłębiej ma prawo gdzieś sam ustawodawca. A ryba psuje się od głowy. > > Ciekawa jest też niekonsekwencja SLD, które tak histerycznie przyjęło list > Denisa Berry, że Lew Andowski nerwicy natręctw od tego dostał, a tu sama > posłanka zaprasza te babki do Sejmu, żeby dyktowały jak należy zmienić polskie > prawo. > > Według mnie ta dyskusja - prowadzona w taki sposób - nie służy samej sprawie, > pozwala za to odwrócić uwagę od problemów SLD z utrzymaniem pozorów rządzenia > krajem w normalny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ostatni rejs - hipokryzja kataryny 04.07.03, 17:02 Gość portalu: es_ka napisał(a): > dawno nie udało mi się znaleźć takiej dawki hipokryzji w tak, stosunkowo > krótkim, tekście. I to u osoby, której komentarze do bieżących spraw > krajowych,uważałam za obiektywne i cenne.jestem rozczarowany/na i > zniesmaczony/na. Droga/i rozczarowana/y (nie jesteś pewna/y własnej płci?), jeśli zarzucasz komuś hipokryzję, to wskaż chociaż w którym miejscu i na czym polega, bo trudno odpowiadać na tak ogólny zarzut. Co Cię tak oburza? To, że nie zachwycam się publiczną kpiną z prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morgana Re: Ostatni rejs IP: *.tele2.pl 05.07.03, 09:01 Danie im pieniędzy na tabletki byłoby kompletnie nielegalne. To zdaje sie, sprawstwo poocnicze? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Czy "wywolywanie miesiaczki" w POLSKICH gabinetach 05.07.03, 00:13 ginekologicznych w Polsce jest LEGALNE, czy tez nie? Przeciez uzywa sie TEJ SAMEJ PIGULKI RU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: Ostatni rejs IP: *.16-136-217.adsl.skynet.be 04.07.03, 18:44 przeciez to nie chodzi o liczbe chetnych, byc moze wlasnie teraz niektore dziewczyny, kobiety dowiedzialy sie ze istnieja leki poronne...ktore to dostana wprywatnym gabinecie swego lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Ostatni rejs IP: *.sympatico.ca 04.07.03, 20:46 Gość portalu: bella napisał(a): > przeciez to nie chodzi o liczbe chetnych, byc moze wlasnie teraz > niektore dziewczyny, kobiety dowiedzialy sie ze istnieja leki > poronne...ktore to dostana wprywatnym gabinecie swego lekarza A mi sie wydaje ze zamiast wiedzy o lekach wczesnoporonnych powinny miec wiedze o antykoncepcji i nie tylko kalendarzyk.Powinna owa antykoncepcja( pigulki czy wkladki)byc latwiej dostepna tzn powinna byc tansza - na kazda kieszen ze sie wyraze.Bo wiadomo nie kazda dziewczyne stac na tabletki antykoncepcyjne. Kolejna sprawa to ustawa dopuszcza usuniecie ciazy gdy ta jest wynikiem gwaltu.Jak ktos tu wczesnie wspomnial dlaczego takiej kobiecie nie podac tabletki typu PO czy nawet wczesnoporonnej zaraz po zgloszeniu gwaltu i badaniu przez lekarza. Poza tym mysle ze wuglad ustawy nie zmieni niczego wsrod tych ktorzy sa przeciwnikami aborcji.A teraz to wiedza wszyscy ze jak kobieta chce pozbyc sie ciazy to to zrobi.I teraz jak ma pieniadze to albo zaplaci lekarzowi albo wyjedzie za granice i zrobi to w cywilizowanych warunkach( a tak na marginesie jakie to obrzydliwe ze w ramach pracy w placowce panstwowej dany lekarz nie wykona zabiegu bo ma moralniaka a w prywatnym gabinecie wszelkie moralne dylematy rozwiewa odpowiednio gruba koperta), a druga ktora nie stac na cywilizowane warunki pojdzie do znachorki i szydelkiem. Mysle ze spoleczenstwo nalezy uswiadamiac w sprawie antykoncepcji.Jak i poinformowac ze aborcja nie jest obojetna dla organizmu kobiety bo sa takei co mysle 'E tam co mi szkodzi". Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To ja mowilam o tabletkach typu "po" podawanych 05.07.03, 00:28 ofiarom gwaltow w Wlk. Brytanii juz na posterunku policji, przy zgloszeniu zbrodni (tu to zbrodnia)i obdukcji. Kiedys dawali bezplatne recepty, ale zszokowana dziewczyna zapomniala , zaszla w ciaze, usunela i wytoczyla policji proces, ktory skonczyl sie wyplata bardzo duzego odszkodowania za straty moralne. I teraz podawanie tej pigulki jest SOP (dzialanie rutynowe) policji i coronera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: To ja mowilam o tabletkach typu 'po' podawany IP: *.sympatico.ca 05.07.03, 23:05 gabrielacasey napisała: > ofiarom gwaltow w Wlk. Brytanii juz na posterunku policji, przy > zgloszeniu zbrodni (tu to zbrodnia)i obdukcji. Kiedys dawali > bezplatne recepty, ale zszokowana dziewczyna zapomniala , zaszla > w ciaze, usunela i wytoczyla policji proces, ktory skonczyl sie > wyplata bardzo duzego odszkodowania za straty moralne. I teraz > podawanie tej pigulki jest SOP (dzialanie rutynowe) policji i > coronera. I widzisz Gabrycha , w cywilizowanym panstwie jest to normalka , ale nie w Polsce.Obluda lekarzy obrzydliwa - w panstwowej przychodni odmowi nawet jak ciaza jest wynikiem gwaltu a prywatnie nie ma zadnych zahamowan.Opieszalosc w orzekaniu przestepstwa i otwarciu drogi dziewczynie/kobiecie do podjecia decyzji czy chce donosic czy jednak nie chce. No i kochana ciemnogrod w kwestii antykoncepcji. CZasami mam wrazenie ze wszystkie kobiety zgwalcone traktowane sa w Polsce "no i coz sie stalo ze tyle krzyku i wrzasku". Jest to potwornie przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uoRP Oczekiwania. IP: 217.96.23.* 04.07.03, 12:03 Oczekuje, ze Miller i jego koles Kurczuk zajma sie zmianami prawa, tak, ze niemozliwe bedzie tworzenie takich igrzysk dla fanatykow obu stron, niemozliwe bedzie kpienie z polskiego ustawodawstwa, niemozliwe bedzie wywozenie polskich kobiet. Zenujaca jest argumentacja przeciwnikow aborcji, ze to nie czlowiek, lecz zygota. To ja mam pytanie do tych tak twierdzacych. Kto, co z tej zygoty wyrosnie? Zwierze? Telefon komorkowy? Drzewo? A moze poprostu czlowiek? Wiec jesli to jeden z etapow ksztaltowania sie czlowieka to jest to zabijanie tego wlasnie czlowieka. To, ze nie ma wyksztalconych jeszcze organow i nie czuje to co? To powod aby zabic? Kazdy morderca musi jakos uspokoic wlasne sumienie. Stad takie tlumaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falafel Re: Oczekiwania. IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 12:14 filozofujesz, a kobiety tymczasem ranią się podczas zabiegów u różnych przypadkowych rzeźników, a dzieci ląduja na śmietniku lub w lesie. Zygota to nie człowiek. Owszem z tego może byc człowiek, ale to tak samo jak to że powiem: za 5 lat będę miał dzieci. I zygota i moja obietnica to jest to samo: potencjalny człowiek, ale jeszcze nie człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gur Re: Oczekiwania. IP: *.ci.uw.edu.pl 04.07.03, 12:58 Pomimo, że skończyłem bardzo dobre studia z bardzo dobrymi ocenami, dużo jeżdżę po świecie i jestem uważany raczej za osobe inteligentną (i tak się też czuję nie mogę zrozumieć kilku rzecz: 1) jakim cudem rejs, który zaczyna sie w Polsce, zachacza na chwilę o wody międzynarodowe i kończy się w Polsce jest rejsem międzymarodowym. 2) dlaczego ponoć oświecone panie z Holandii stosuje metodu Lepper (naginają prawo, w dodatku kraju, którego nie są obywatelkami), a osiecone Panie z Polski nie wyjasniły im, że takie zachowanie, to nasz lokalny folklor i w zasadzie na nikim to już nie robi większego wrażenia. 3) dlaczego Polska prokuratura zachowuje się, tak jak politycy - nic nie robic - jakoś to będzie. W kraju, w którym przestrzega sie prawa, takie panie wyleciałyby na zbity ryj już po pierwszym takim rejsie i nie byłoby tłumaczeni, że były to wody międzynarodowe, bo prawo morskie nie po to zostało stworzone, aby obchodzić prawo innych krajów. 4) do oświeconych zwolenników aborcji - nie wiem czy zarodek jest człowiekiem, czy nie, ale na pewno nie jest psem, tylko taką, czy owaką formą życia ludzkiego. Mówieni, że aborcja, to zwyły, prosty zabieg chirurgiczny, to chyba jedna nieporozumienie agrument, że cos jest łatwe, to też jest dobr jest lekko głupi - zapobieganiu ciąży służy antykoncepcja. Wniosek: cos w sprwie aborcji należy zrobić, ale jak widać ani tym za, ani tym przciw na tym tak na prawdę nie zależy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Oczekiwania. IP: 62.190.198.* 04.07.03, 13:33 A coz to byly za studia??? 1) Kazdy rejs, który zahacza (nie zachacza), nawet na chwilę o wody międzynarodowe, jest rejsem międzymarodowym. 2) Oświecone panie z Holandii nie naginają prawa. Poza granicami Polski nie podlegaja bowiem polskiemu prawodawstwu. 3) Polska prokuratura zachowuje się jak za komunizmu - sila przewodnia kazala, to leka sie nieprawomyslnych - bez zadnych podstaw prawnych. 4) Jesli zarodek jest formą życia ludzkiego, to jest nia rowniz plemnik, i jajo. Wiesz ile plemnikow marnuje sie w polucjach, a jaj podczas miesiaczek? Dlaczego nikt ich prawnie nie chroni? Zapobieganiu ciąży rzeczywiscie służy antykoncepcja. Aborcja to metoda awaryjna - takie mniejsze zlo. Ale w Polsce nawet antykoncepcji sie nie uczy, a kosztuje mnostwo pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Plemniki i jaja to nie ludzie IP: *.chemd.amu.edu.pl 04.07.03, 13:52 Gość portalu: paul napisał(a): > 4) Jesli zarodek jest formą życia ludzkiego, to jest nia rowniz plemnik, i > jajo. Wiesz ile plemnikow marnuje sie w polucjach, a jaj podczas miesiaczek? > Dlaczego nikt ich prawnie nie chroni? Nie ulega wątpliwości, że plemniki i jaja są żywe. Ale nie są człowiekiem. Natomiast zygota ma taki sam DNA jak dorosły człowiek. Moment zapłodnienia - powstania podwójnej helisy DNA w wyniku rekombinacji połowicznych nici DNA z komórki jajowej i plemnika jest jedynym logicznym punktem granicznym od którego liczy się życie ludzkie. Wszystkie pozostałe procesy to już tylko konsekwencja programu zapisanego w tej podwójnej helisie DNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul A zygoty to ludzie? IP: 62.190.198.* 04.07.03, 14:03 Tak wiec moj plemnik i jej jajo tno nie ludzie. Ale ulamek sekundy pozniej - po polaczeniu - mamu juz do czynienia z czlowiekiem? Przeciez to dlugi proces, i sam kod genetyczny czlowieka nie czyni. Dlatego aborcje legalnie (w cywilizowanych krajach) dopuszczane sa tzwykle w ciagu pierwszych tygodni ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gur Re: Oczekiwania. IP: *.ci.uw.edu.pl 04.07.03, 17:49 W mojej wypowiedzi postawilem kilka pytan w nadziei, ze inteligentny czytelnik zrozumie o co mi chodzilo - niestety nie udalo sie - zatem wyjasnie to osobiscie: abstrahujac od sprawy aborcji, prawo morskie nie po to zostalo stworzone, by omijac prawo innych krajow, a zachowanie oswieconych feministek spotkalo sie z krytyka nawet w Holandii, bo kazdy rozumny czlowiek wie, ze takie precedensy moga sie pojawiac czesciej, takze w ich kraju, a cel na prawde nie uswieca srodkow. A agrument, że jesli zarodek jest formą życia ludzkiego, to jest nia rowniez plemnik brzmi tak jak agrument, ze skoro zaba jest zielona, to musi byc liściem. Nie jestem lekarzm, ale z tego co wiem, zarodek to zaplodniona konorka jajowa, ktora juz umiejscowila sie w macicy, a na to potrzeba mniej wiecej trzech dni od zaplodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Do Paula,życzę tobie oświecenia IP: *.elknet.pl 05.07.03, 10:03 Wyobraź sobie ,że popdczas miesiączki nie marnuje się ani jedno jajeczko. Paul marsz do nauki!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falafel Re: Oczekiwania. IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 16:13 kwasniewski tez skończył studia... i też duzo jeździ po świecie i nadal jest tylko kwachem. jak ci jakis żeźnik rozpruje żonę w jakiejs piwnicy to sie pukniesz w głowę i skończysz z tymi bzdurami o człowieku w 2 sek. po zapłodnieniu. Zrozum zygota to tylko mieszanina białka, wody, weglowodanów. Tak samo jak paznokcie. Nie rób z tego ideologii. Nie wiem kto nawciskał ci do głowy takie bzdury niebezpieczne dla innych ludzi. jak ci się nie podoba to nie puszczaj swojej żony na skrobanki ale odpierdol się od mojej, zrozumiałeś?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uoRP Re: Oczekiwania. IP: 217.96.23.* 04.07.03, 18:13 Gość portalu: falafel napisał(a): > kwasniewski tez skończył studia... i też duzo jeździ po świecie i nadal jest > tylko kwachem. > jak ci jakis żeźnik rozpruje żonę w jakiejs piwnicy to sie pukniesz w głowę i > skończysz z tymi bzdurami o człowieku w 2 sek. po zapłodnieniu. Zrozum zygota > to tylko mieszanina białka, wody, weglowodanów. Tak samo jak paznokcie. > Nie rób z tego ideologii. Nie wiem kto nawciskał ci do głowy takie bzdury > niebezpieczne dla innych ludzi. jak ci się nie podoba to nie puszczaj swojej > żony na skrobanki ale odpierdol się od mojej, zrozumiałeś?! Falafel ty sie tak nie podniecaj, nikt sie do Twojej zony nie przypier..a. Uzyje analogii choc uwazam, ze argumentacja, ktorej uzyles jest wysoce nietrafna: Jesli Ty popierasz i puscisz swoja zone, to nie masz prawa decydowac w ten sposob o mojej. Prawda? Co do Twojego upartego tweirdzenia, ze zygota jest mieszanina zwiazkow chemicznych to uzywajac znow Twojej argumentacji zapytam: kim (czym) jestes? Czlowiekiem na pewnym etapie rozwoju czy pierwiastkow chem.? I problem tkwi nie w tym aby Ciebie i podobnych Tobie przekonac (nie wierze, ze sie to moze udac), lecz w tym, ze my Polacy mozemy swoje problemy rozwiazac sami. Wara Latajacym Holenderkom i innym nacjom do naszych wewnetrznych praw. Bo nie rozwiazaniu problemu aborcji sluzyla ta wizyta. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Te panie byly w zgodzie z prawem morskim. I dlatego 05.07.03, 00:32 polska prokuratura mogla im nagwizdac (nb. Holenderki nie naruszyly takze prawa polskiego). Co zreszta wiedziala od poczatku, ale te Wszy-polskie zlozyly dlugie doniesienie i Prokuratura MUSIALA sie do niego jakos ustosunkowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartie Re: Oczekiwania. IP: *.tkdami.net 05.07.03, 13:46 Gość portalu: Gur napisał(a): > Pomimo, że skończyłem bardzo dobre studia z bardzo dobrymi > ocenami (...) teologię ???? (za takimi wnioskami przemawia również zdanie o podróżach, bo nawet najlepszych absolwentów innych kierunków nie stać na zwiedzanie całego świata) To może postudiuj prawo, zanim zaczniesz bzdury wypisywać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Oczekiwania. IP: 62.190.198.* 04.07.03, 13:26 Czlowiek nie urodzi sie bez plemnika. A zatem chronmy prawnie wszystki plemniki - do wiezienia za polucje! Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: Oczekiwania. 04.07.03, 19:43 Gość portalu: uoRP napisał(a): > > Zenujaca jest argumentacja przeciwnikow aborcji, ze to nie > czlowiek, lecz zygota. > To ja mam pytanie do tych tak twierdzacych. > Kto, co z tej zygoty wyrosnie? > Zwierze? > Telefon komorkowy? > Drzewo? Otóż to! Nie można chyba lepiej oddać bezsensu argumentacji "zygota to nie człowiek", niż stawiając takie właśnie pytanie. Kazdy morderca musi jakos uspokoic wlasne sumienie. Najlepiej manipulując językiem ("przerwanie ciąży", /eutanazję proponuje zatem nazwać "przerwaniem emerytury"/; "procedura medyczna", "zlepek komórek" itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morgana Re: Oczekiwania. IP: *.tele2.pl 04.07.03, 21:05 Języ nie jest obojętny, ale jeżeli przeciwnicy aborcji nazywają przerywanie ciąży "zabjaniem nienarodzonych" to jest to moim zdaniem bardzo gruba manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Najbardziej zenujacy jest ten nickowy szpan Polako 05.07.03, 11:12 na Anglosasow! Czyzby braklo wam wyobrazni? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey HIPOKRYTKO: "wywolywanie miesiaczki" w POLSCE 05.07.03, 11:14 jakos cie nie boli, nie drazni...Kolejne zero, co sie panicznie boi MAFII POLSKICH GINEKOLOGOW??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwszy sekretarz Biedne polskie Feministki IP: *.acn.waw.pl 04.07.03, 13:46 I kto teraz będzie bronił ich praw? praw "Kobiet reprodukcyjnych"? Znów wrócą czasy industrializacji, a "kobiety reprodukcyjne" wmieniać sie bedzie obok wywrotnicy i taśmy produkcjnej. Teraz rozumiem dlaczego feministki są takie zgorzkniałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Polskie feministki IP: 62.190.198.* 04.07.03, 13:48 Nie zauwazyle, zeby byly zgorzkniałe. Ale zycie w trzecim swiecie po prostu nie jest latwe. Nie tylko dla kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Biedne polskie Feministki 04.07.03, 13:53 Gość portalu: pierwszy sekretarz napisał(a): > I kto teraz będzie bronił ich praw? praw "Kobiet reprodukcyjnych"? > Znów wrócą czasy industrializacji, a "kobiety reprodukcyjne" wmieniać sie > bedzie obok wywrotnicy i taśmy produkcjnej. > Teraz rozumiem dlaczego feministki są takie zgorzkniałe. No właśnie, kto teraz będzie moich praw reprodukcyjnych bronił, no kto? Może przynajmniej z językiem powalczą, nie wiem czy wspominałam, że nasze feministki, wychodząc z założenia, że brak żeńskich odpowiedników jest dyskryminacją uparcie lansują termin "gościnia" (czyli żeński odpowiednik gościa) - "gościnią seminarium będzie...". Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Jezyk IP: 62.190.198.* 04.07.03, 13:57 To zupelnie inaczej niz w naszym kraju - widocznie wasze feministki sa inne. U nas mowi sie "chair" albo "chairperson" zamiast chairman. "Actor" oznacza mezczyzne lu kobiete - "actress" wychodzi z uzycia. A swoich praw reprodukcyjnych najlepiej bron sama i nie pozwol sie nikomu wtracac do Twojej macicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwszy sekretarz Re: Jezyk IP: *.acn.waw.pl 04.07.03, 14:15 Gość portalu: paul napisał(a): > To zupelnie inaczej niz w naszym kraju - widocznie wasze feministki sa inne. > > U nas mowi sie "chair" albo "chairperson" zamiast chairman. > "Actor" oznacza mezczyzne lu kobiete - "actress" wychodzi z uzycia. A tak, słyszałem też o pani, która wystąpiła o zmiane nazwiska. Kończyło się ono na man i brzmiało tak paskudnie męsko. "person" bardziej jej odpowiadało. Nie wiem dlaczego. Person, kończy się na "son" i też ma dużo współnego z wrednymi samcami. > A swoich praw reprodukcyjnych najlepiej bron sama i nie pozwol sie nikomu > wtracac do Twojej macicy. Cóż za finezja! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Jezyk 04.07.03, 14:18 Gość portalu: paul napisał(a): > To zupelnie inaczej niz w naszym kraju - widocznie wasze feministki sa inne. > > U nas mowi sie "chair" albo "chairperson" zamiast chairman. > "Actor" oznacza mezczyzne lu kobiete - "actress" wychodzi z uzycia. Porównywanie języka polskiego z angielskim mija się z celem, bo pierwszy to język fleksyjny, drugi izolacyjny i zawsze będą się inaczej zachowywać. A feministki chyba wszędzie są takie same, zwłaszcza te radykalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Re: Biedne polskie Feministki IP: *.chemd.amu.edu.pl 04.07.03, 13:59 kataryna.kataryna napisała: > Może przynajmniej z językiem powalczą, nie wiem czy wspominałam, że nasze > feministki, wychodząc z założenia, że brak żeńskich odpowiedników jest > dyskryminacją uparcie lansują termin "gościnia" (czyli żeński odpowiednik > gościa) - "gościnią seminarium będzie...". Serio. A ja w swojej naiwności myślałem dotychczas, że one walczą o likwidację form żeńskich w nazwach zawodów. Stąd nie ma już prawie lekarek, profesorek, redaktorek itd., a moja kuzynka, skądinąd zupełnie zwykła przedszkolanka po studiach w rubryce zawód pisze "nauczyciel". Odpowiedz Link Zgłoś
ko_bie_ta Re: Biedne polskie kobiety... 04.07.03, 14:48 Prędzej czy poźniej ustawa antyaborcyjna zostanie zliberalizowana, to tylko kwestia czasu. Holenderki wykrzyczały to, czego wielu Polaków nie ośmiela się powiedzieć głośno. Obecnie w naszym kraju nawet betonowa lewica walczy o religię w preambule konstytucji UE, a ludzie którzy myślą inaczej mają odwagę głosić swoje poglądy anonimowo, najchętniej w internecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falafel Re: Biedne polskie kobiety... IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 16:23 jestem z tobą, ciemnogród jest skończy. problem bierze sie stąd iż kościół w Polsce ma za dużo kasy i ma w związku z tym środki na głoszenie tych bzdur a zakazie aborcji. Straszna obłuda. jestem przekonany o bardzo licznych przypadkach księży którzy zrobili setki bachorów, a potem puścili te kobiety na zabieg do różnych żeźników płacąc za to kasą z tacy niedzielnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GUR co na prawde mysle IP: *.ci.uw.edu.pl 04.07.03, 16:53 Winszuje wyobrazni. Nigdzie w swoin lisci nie napisalem, ze jestem przeciwny aborcji, niestety wasza inteligencja nie pozwolila wam tego dotrzec. Jedynie chcialem wyrazic, ze stosowanie aborcji dla wygody, czy tez jak niektórzy twierdzą jako srodka awaryjnego, w takim kraju jak Polska jest niedoposzczalne dlaetgo, ze z tego trzeba umiec korzystac, a generalnie mowiac polskie kobiety sa takie jak polscy mezczyzni: glopie, nieodpowiedzialne, nie majace zielonego pojecia, co to znaczy ponosic konsekwencje swoich wlasnych decyzji. Co do gwaltow, nie przypominam sobie, abym gdzies zaznaczyl, ze nalezy dokonywac aborcji w takim przypadku. Chcialbym takze zaznaczyc, ze o aborcji nalezy rozmawiac, ale uzywanie argumentow, ze zarodek, to cos takiego jak paznokiec niestety nie swiadczy dobrze o osobach, ktore sie nim posluguja. iestety na razie najglosniej zabieraja glos oswicone feministki, mowiac tak bo tak, oraz ludzie rownie oswieconego Giertycha mowiac nie bo nie. gdyby udalo wystrzelic sie tych oswieconych np. na ksiezyc, wtedy moznaby bylo usiasc i na ten temat powaznie porozmawiac. A co do waszych zon i kochanek - zwisa mi to co wy z nimi, jak, gdzie itd. A co do kosciola - ja tam za czesto nie chodze i ty tez nie musisz, a jak jestes jakims antyklerykalem, to juz twoj problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GUR Re: co na prawde mysle IP: *.ci.uw.edu.pl 04.07.03, 17:07 w poprzednim liście wkradl sie maly blad. Oczywiscie nigdzie nie napisalem, ze w przypadku, gdy ciaza jest wynikiem gwaltu, nalezy zakazac aborcji. wprost przeciwnie, nigdy nie odwazylbym sie nakazac kobiecie urodzenia takiego dziecka. I jeszcze jedna uwaga - kobiety nie sa wiatropylne i na prawde nie jest tak latwo zajsc w ciaze. jezeli kobieta nie chce zajsc w ciaze, to nie zajdzie, chyba ze w jakis skrajnych przypadkach, ale to nie moze byc podstawa do calkowitej liberalizacji ustawy antyaborcyjnej. Najwazaniejsze, aby jak najszybciej wprowadzic edukacje seksualna do szkol. A co do koronnego argumentu oswiconych feministek, ze prezerwatywy pekaja, oswiadczam, ze mi sie to przytrafilo kilka razy i jakos z tego dziecka nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: co na prawde mysle IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 17:39 >. A co do koronnego argumentu > > oswiconych feministek, ze prezerwatywy pekaja, oswiadczam, ze mi sie to > przytrafilo kilka razy i jakos z tego dziecka nie bylo. Szczęściarz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina1 Re: co na prawde mysle IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 18:14 A u mnie było było dziecko (unimil). I nie mów, że antykoncepcja nie jest trudna skoro jej nie stosujesz. Nie każda kobieta może stosowac kalendarzyk, nie każda leki hormonalne gdzie opakowanie miesięczne kosztuje 20-30zł. A czasem zawodzi najpewniejszy środek. Na szczęście jest jeszcze Postinor, choć też trudno dostępny. Jestem za liberalizacją ustawy ale także za wychowaniem seksualnym w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gur Re: co na prawde mysle IP: *.ci.uw.edu.pl 04.07.03, 18:28 Gość portalu: alina1 napisał(a): > A u mnie było było dziecko (unimil). I nie mów, że antykoncepcja nie jest > trudna skoro jej nie stosujesz. Nie każda kobieta może stosowac kalendarzyk, > nie każda leki hormonalne gdzie opakowanie miesięczne kosztuje 20-30zł. A > czasem zawodzi najpewniejszy środek. Na szczęście jest jeszcze Postinor, choć > też trudno dostępny. > Jestem za liberalizacją ustawy ale także za wychowaniem seksualnym w szkole. Nie mowie, ze antykoncepcja jest latwa i zawsze skuteczna. Chcialem niemniej zaznaczyc, ze nie kazda peknieta prezerwatyw rowna sie dziecko. A co do np. tabletek, to ja ich lykac nie bede, bo to chyba nic nie da, a dziwczyny czesto nie biora ich, agrumetujac, ze beda grube - i tu wychodzi, to co napisalem wczesniej - trzeba ponosic konsekwence wlasnych decyzji. nad zlagodzeniem mozna sie zastanawiac, ale z pewnoscia nie nad calkowitym zniesieniem zakaz, bo to bylby jedynie bodziec do tego, aby niestosowac jakichkolwiek zabezpieczen, bo po co - przeciez jakby co , to sie wyskrobie - i z tym wlasnie nie moge sie zgodzic, a tak niestety nasz naród tak mysli - nie czujesz bata nad soba, masz wszystko gdzies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina1 Re: co na prawde mysle IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 18:42 Guru. Antykoncepcja hormonalna sprawia, że mnóstwo a właściwie większość kobiet tyje. Tabletki na tyle mogą zmieniać poziom hormonów, że leczymy to później. Ja nie mogę brać teraz leków hormonalnych. Jaką więc stosować antykoncepcję? Nie uważam, że aborcja to metoda. To abolutna ostateczność w określonych przypadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina1 Re: Spiralke, Alino, spiralke... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.07.03, 14:59 Nie mogę. W przyszłym roku planuję ciążę. Zresztą historia leczenia nie pozwala także. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: co na prawde mysle IP: *.sympatico.ca 04.07.03, 21:29 Gość portalu: Guaborcji z przyczyn spolecznych ( trudna syt. materialna).I nir napisał(a): > > > Nie mowie, ze antykoncepcja jest latwa i zawsze > skuteczna. Chcialem niemniej zaznaczyc, ze nie kazda > peknieta prezerwatyw rowna sie dziecko. A co do np. > tabletek, to ja ich lykac nie bede, bo to chyba nic nie > da, a dziwczyny czesto nie biora ich, agrumetujac, ze > beda grube - i tu wychodzi, to co napisalem wczesniej - > trzeba ponosic konsekwence wlasnych decyzji. nad > zlagodzeniem mozna sie zastanawiac, ale z pewnoscia nie > nad calkowitym zniesieniem zakaz, bo to bylby jedynie > bodziec do tego, aby niestosowac jakichkolwiek > zabezpieczen, bo po co - przeciez jakby co , to sie > wyskrobie - i z tym wlasnie nie moge sie zgodzic, a tak > niestety nasz naród tak mysli - nie czujesz bata nad > soba, masz wszystko gdzies. Tlumaczenie ze bede gruba jest beznadziejne.Od tego jest lekarz zeby przepisac najodpowiedniejszy srodek panience( bo takiego tlumaczenie chyba nie uslyszales u doroslej dojrzalej kobiety).I masz racje nie mozna sie zgodzic z tymi babami co aborcje stosuja jako srodek antykoncepcyjny.To nie powinno wchodzic w rachube. I problem aborcji rozwiaze sie jak zacznie sie uswiadamac zarowno kobiety jak i facetow, jak zaczna byc dotowane srodki antykoncepcyjne.Bedzie antykoncepcja z prawdziwego zdarzenia aborcja nie bedzie problemem.Oczywiscie ZAWSZE beda jakies przypadki ale nie tak nagminne jak teraz.No i takze nalezy troche usprawnic prawo adopcyjne i takze uswiadamiac ze dziecko mozna oddac do adopcji podpisujac odpowiednie papiery w szpitalu.Bo popatrz - coraz czesciej czytamy o porzuconych , zakopanych dzieciach w laskach.To jest okropna smierc.I porownujac przerwanie rozwoju malego czlowieczka w wieku kilku tygodni od zaplodnienia a przerwanie zycia juz calkowicie uksztaltowanego a jakze zaleznego od nas to jak myslisz co mniej cierpi- zygota czy ten maluszek?Wiem nie ma co dyskutowac.Ale moze jednak...? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: co na prawde mysle 04.07.03, 17:20 Gość portalu: GUR napisał(a): > Winszuje wyobrazni. Nigdzie w swoin lisci nie napisalem, ze jestem przeciwny > aborcji, niestety wasza inteligencja nie pozwolila wam tego dotrzec. Jedynie > chcialem wyrazic, ze stosowanie aborcji dla wygody, czy tez jak niektórzy > twierdzą jako srodka awaryjnego, w takim kraju jak Polska jest niedoposzczalne > dlaetgo, ze z tego trzeba umiec korzystac, a generalnie mowiac polskie kobiety > sa takie jak polscy mezczyzni: glopie, nieodpowiedzialne, nie majace zielonego > pojecia, co to znaczy ponosic konsekwencje swoich wlasnych decyzji. > Co do gwaltow, nie przypominam sobie, abym gdzies zaznaczyl, ze nalezy > dokonywac aborcji w takim przypadku. Chcialbym takze zaznaczyc, ze o aborcji > nalezy rozmawiac, ale uzywanie argumentow, ze zarodek, to cos takiego jak > paznokiec niestety nie swiadczy dobrze o osobach, ktore sie nim posluguja. > iestety na razie najglosniej zabieraja glos oswicone feministki, mowiac tak bo > tak, oraz ludzie rownie oswieconego Giertycha mowiac nie bo nie. gdyby udalo > wystrzelic sie tych oswieconych np. na ksiezyc, wtedy moznaby bylo usiasc i na > ten temat powaznie porozmawiac. > A co do waszych zon i kochanek - zwisa mi to co wy z nimi, jak, gdzie itd. > A co do kosciola - ja tam za czesto nie chodze i ty tez nie musisz, a jak > jestes jakims antyklerykalem, to juz twoj problem Bardzo rozsądna wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella moze i wypowiedz rozsadna ale IP: *.16-136-217.adsl.skynet.be 04.07.03, 18:33 glupio jak o glupocie innych glupio pisza przez "o"z kreseczka, glupi, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina1 Re: Biedne polskie kobiety... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 18:19 Zgadzam się. Nie cały naród polski to katolicy. Nie narzucajmy zasad katolickich jako zasad życia wszystkich ludzi. Jak słyszę biskupa, który mówi "że panie na statku przyjechały wymordować naród polski, to źle mi się robi". Co za patetyzm i przesada. A w moim mieście budowano jedyny zresztą tutaj dom dla samotnych matek z dziećmi. Niestety pod koniec budowy księża zagospodarowali go dla siebie. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Widac zarazily sie od prof. Miodka, ktory te zenskie 05.07.03, 00:35 i staropolskie formy chcialby zachowac (tj. zyczylby sobie - prof.Miodek to madry czlowiek, nie zas lingwista-amator i z ususem jezykowym nie walczy. Bo sie nie da). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morgana Re: Biedne polskie Feministki IP: *.tele2.pl 04.07.03, 17:00 Powrot do starej formy językowej - w przedruku dziewiętnastowiecznego pamiętnika ..."W Wilnie i dworach wileńszczyzny" Gabryela Puzynina używała terminu "gościa" pisząc o swojej ciotce. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Biedne polskie Feministki 04.07.03, 17:16 Gość portalu: Morgana napisał(a): > Powrot do starej formy językowej - w przedruku dziewiętnastowiecznego > pamiętnika ..."W Wilnie i dworach wileńszczyzny" Gabryela Puzynina używała > terminu "gościa" pisząc o swojej ciotce. Myślisz, że to w ramach kultywowania archaizmów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morgana Re: Biedne polskie Feministki IP: *.tele2.pl 04.07.03, 17:43 Nie. Myślę, że to w ramach zwracania uwagi na fakt, że nie istnieją żeńskie formy rozmaitych słów. Co nie zmienia faktu, że niektóre takie formy kiedyś w naszym języku istniały - na co uprzejmie zwracam uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uoRP Re: Biedne polskie Feministki IP: 217.96.23.* 04.07.03, 18:15 kataryna.kataryna napisała: > Gość portalu: pierwszy sekretarz napisał(a): > > > I kto teraz będzie bronił ich praw? praw "Kobiet reprodukcyjnych"? > > Znów wrócą czasy industrializacji, a "kobiety reprodukcyjne" wmieniać sie > > bedzie obok wywrotnicy i taśmy produkcjnej. > > Teraz rozumiem dlaczego feministki są takie zgorzkniałe. > > > No właśnie, kto teraz będzie moich praw reprodukcyjnych bronił, no kto? > Może przynajmniej z językiem powalczą, nie wiem czy wspominałam, że nasze > feministki, wychodząc z założenia, że brak żeńskich odpowiedników jest > dyskryminacją uparcie lansują termin "gościnia" (czyli żeński odpowiednik > gościa) - "gościnią seminarium będzie...". Serio. Tutaj na forum beda mialy pare zajadlych obronczyn. Chocby Gabriela, ktora jest dzis wielka nieobecna na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahak Do garow baby...Bo sie wam we lbach przewraca!!! IP: *.dialsprint.net 04.07.03, 17:25 ..a tak swoja droga,to kiedy zaczyna sie okres polowan na feministki??? Moja zona chce miec futro z feministek...a i kot lubi sie tymi padalcami bawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re:...Bo sie wam we lbach przewraca jak twej zonie?? IP: *.16-136-217.adsl.skynet.be 04.07.03, 18:29 Gość portalu: hahak napisał(a): > ..a tak swoja droga,to kiedy zaczyna sie okres polowan na feministki??? > Moja zona chce miec futro z feministek...a i kot lubi sie tymi padalcami > bawic. no nie przeciez Twojej zonie ni jak tylko we lbie sie przewraca, kucharka i jeszcze ma swoje zdanietoc to feministka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahak A czy norki tez byly na tym statku??? IP: *.dialsprint.net 05.07.03, 03:20 ...futro z norek wszyscy maja a z feministek...???Sama wiesz Gabrycha jakie kobiety sa w tym zakresie.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blastula deadline IP: *.vline.pl 05.07.03, 09:55 Jestem zdecydowanie przeciwna usuwaniu ciazy,w momencie kiedy rzeczywiscie mamy juz doczynienia z plodem,ale nie gdy w scianie macicy zagniezdzona jest grupa komorek powstala z podzialu zygoty !czy 'to' jest czlowiek?to dopiero moze byc czlowiek,a poki co,co nie ma nawet lozyska ani blon plodowych.W podstawowce siostra zasypywala dzieci(co samo w sobie bylo absurdem!!) zdjeciami martwych plodow,z co najmiej z piatego miesiaca ciazy.Przeciez kobiety chcace usunac ciaze decyduja sie na to,na samym jej poczatku a nie w polowie czy pod koniec!Moim zdaniem zabieg ten powinen mozliwy do wykonania do SCISLE okreslonego momentu ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimi Re: Do garow baby...Bo sie wam we lbach przewraca IP: *.multicon.pl / 192.168.1.* 04.07.03, 19:18 Gość portalu: hahak napisał(a): > ..a tak swoja droga,to kiedy zaczyna sie okres polowan na feministki??? > Moja zona chce miec futro z feministek...a i kot lubi sie tymi padalcami > bawic. twoja żona coś chce noooo nieee i ty to tolerujesz? futro? a może futro z kota cooo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniu Re: Do garow baby...Bo sie wam we lbach przewraca IP: *.kanetti.com 04.07.03, 23:20 .... trwa juz od wiekow....... Biedna ta twoja zona, pewnie nawet przeczkola zaocznie nie skonczyla:-)))) ...a na marginesie, ty to nawet zeowke zaliczyles!!!..mam racje??? napiszcie gdzie wam ksiazki wyslac....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziobro Kandydat n przeszczep macicy! IP: *.proxy.aol.com 04.07.03, 23:38 Gość portalu: hahak napisał(a): > ..a tak swoja droga,to kiedy zaczyna sie okres polowan na feministki??? > Moja zona chce miec futro z feministek...a i kot lubi sie tymi padalcami > bawic. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Do JAKICH garow? Chyba w tej twojej prymitywnej 05.07.03, 00:43 rodzince: w normalnych rodzinach sa zmywarki, kupuje sie polprodukty, a panowie tez sie lubia talentem kulinarnym popisac. To w Europoe nalezy do dobrego tonu, wiesz, prowincjuszu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahak Ales sie podniecila Gabrycha.Uwazaj bo cie... IP: *.dialsprint.net 05.07.03, 03:37 ..."dreszcz przeleci".Wywrzeszczalyscie sie stare prochna przez ostatni tydzien, co? To dobrze a teraz "back to normal" i nie podnosic glosu-bo nie lubie. Cholera jasna! popuscic takim to na glowe czlowiekowi wyjda.Feministki zasrane- beda tu nas swoimi dupskami szantazowac.Spadac,przychodzi co do czego-to jestescie tylko towarem i lecicie do tego kto wiecej zaplaci...Jesli o mnie chodzi to skrobcie sie codziennie...i lykajcie caly arsenal tabletek lacznie z tymi na przeczyszczenie.Jezeli kobiety nie beda mialy same do siebie szacunku, niech nie licza na szacunek od mezczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey JAKIE "stare oprochna"? Troche po 30-tce?Odwal sie 05.07.03, 05:06 cweku!!! Widac, ze nawey glupiej zmywarki do naczyn mi chamstwo zazdrosci. I tego polskiego garkotluka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahak ..ale prawda jest prawda,co??? IP: *.dialsprint.net 05.07.03, 14:29 ..moglabys sie bardziej wysilic Gabrycha.Ja stawiam wam konkretne zarzuty: waszej feministycznej proznosci i przeswiadczenia, ze swiat sie konczy na waszej dupie. Ale natury i tak nie oszukacie.Bo wasze miejsce jest tam gdzie powinno byc; U boku mezczyzny.I gdy sie skonczy ten okres politycznej poprawnosci ktora feministki wykorzystuja, zostaniecie na powrot wsadzone do szeregu.A feministki i homoseksualisci "splona na stosie",bo sa wynaturzeniem! p.s. Nie dalbym nawet penny za ciebie,abstrachujac od tego czy go mam...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A ciebie, golodupcu, wlasna baba pusci w trabe !!! 05.07.03, 15:42 Kobiety KOCHAJA bycie slaba kobietka. Ale tylko wowczas, gdy maja przy boku PRAWDZIWEGO faceta, nie takie male, drace anonimowo morde gowienko jak ty. Juz tu mowilam: daj kobiecie dom z ogrodem, samochod dosc duzy na cala rodzine, pomoc domowa lub najmowane serwisy do sprzatyania, prac ogrodniczych, prania etc., dosc forsy na dom, dzieci i jej wlasne babskie potrzeby, przyjecia, wyjscie na miasto, ciekawe spotkania z jego ciekawymi przyjaciolmi etc.etc., a zajmie sie bez slowa skargi i toba, i dzieciakami. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey PS. Moj bardzo meski maz uwaza, ze NIKT nie ma 05.07.03, 15:45 prawa wtracac sie do kobiecych decyzji o aborcji poza OJCEM DZIECKA. A moze i on jest "feministka"? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey OFIARY LOSU z GW: wykropkowaliscie mi 05.07.03, 16:02 'abstrachuję'! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahak ales sie wysilila...czy jeszcze cos? IP: *.dialsprint.net 05.07.03, 16:09 ..sama widzisz jaka cieniutka jestes! I to kurestwo w twojej krwi... Dom z ogrodem i ogrodnika? Po co, maz ci nie wystarczy?Ktoz ty myslisz jestes ruda pokrako? Mozesz kokietowac swoja macica polowe Irlandii,ale w kraju nikogo nie ruszysz ta swoja kobylasta twarza.Znaczysz tyle ile ci stary zostawi rano przy lozku, a z wiekiem coraz mniej. p.s. jak widzisz operowanie epitetami tez mi dobrze idzie wiec radze ci powrocic do konkretow...feministko z przeceny. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ale sie ta POLMEZCZYZNA wscieka!!! Trafiony- 05.07.03, 16:13 zatopiony!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahak Mylisz siew to byl czteromasztowiec--pudlo!!! IP: *.dialsprint.net 05.07.03, 16:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Ostatni rejs IP: 209.202.81.* 04.07.03, 18:06 dlaczego tylko kobieta ma decydowac o aborcji ?? rowne prawa dla obu plci. Na etapie jako to ladnie brzmi - zygoty - potencjalny ojciec powinen mic prawo do wypowiedzenia sie czy chce dziecko czy nie jezeli on nie chce, a nosicielka zygoty chce to juz jej sprawa - niech sie juz ona martwi o reszte bez jego wplywu, bo jak na razie to czy z zygoty bedzie czlowiek zalezy od widzimisie kobiety - wiec pelne prawa do aborcji dla obu plci Odpowiedz Link Zgłoś
kichnij Re: Ostatni rejs 04.07.03, 18:14 Głupie holenderskie krowy, jeżeli im się udało to niebawem przypłyną kontenerowcem, a wtedy dopiero będą jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimi Re: Ostatni rejs IP: *.multicon.pl / 192.168.1.* 04.07.03, 18:45 kichnij napisał: > Głupie holenderskie krowy, jeżeli im się udało to niebawem > przypłyną kontenerowcem, a wtedy dopiero będą jaja. kolejna bardzo inteligientna wypowiedź....... chyba jesteś w kółku LPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziobro KANDYDAT NA PRZESZCZEP MACICY! IP: *.proxy.aol.com 04.07.03, 23:40 kichnij napisał: > Głupie holenderskie krowy, jeżeli im się udało to niebawem > przypłyną kontenerowcem, a wtedy dopiero będą jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martsy a co z eutanazja? IP: *.237.45.207.adsl.by.worldonline.dk 04.07.03, 18:57 Teraz pora na "statek solidarnosci", ktory pouczy Polakow, jak, wzorem postepowej Holandii likwidowac dziadkow i babcie niewygodne dla spoleczenstwa i ich rodzin. Bo ile, pytam, bedziemy sie jeszcze truc gazem, albo rzucac z okna (obie opcje bardzo nieestetyczne i zacofane), kiedy postepowy lekarz moze dac postepowy zastrzyk z konska dawka morfiny, tzw. zloty strzal i - po herbacie. Upierdliwi staruszkowie, plaga polskich rodzin- napewno zaraz spokornieja pod wplywem takiego postepu. A potem przyjdzie pora na kaleki, ktorych nie udalo sie wyskrobac z winy Ciemnogrodu. I bedzie wreszcie nowy wspanialy swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyl140 SZkoda IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 04.07.03, 20:35 Szkoda ze nie masz pojecia o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Eutanazja najprostsza i najtansza w Szwajcarii. 05.07.03, 00:48 Holandia jest zbyt skrepowana regulacjami Unii i cala eutanazja polega tam na odlaczeniu na zyczenie chorego ( a nie decyzji ilus tam ordynatorow, jak w innych przypadkach)od urzedzen podtrzymujacych zycie. Jesli to jeszcze zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancelot Re: Ostatni rejs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.03, 19:37 Eugenika i tylko eugenika. Te "kobiety na falach" powinny być zeugenikowane. Hitler ze swoją ekipą załatwiłby to. Jeśli poczęte dziecko nie jest potrzebne i można się go pozbyć, to co tu robiły te curwy z Danii??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancelot Re: Z JAKIEJ DANII? 'Dutch' to naprawde nie Duncz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.03, 05:48 Tak. To prawda. Dutch to 1) holenderski; 2) w amerykańskim również niemiecki. Najbardziej podoba mi się zwrot: dutch treat = uczta, przy której każdy płaci za siebie. I co te Holenderki szukały w tak obcym kulturowo im kraju jak Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ORMA Wróciłem z Władysławowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 192.168.0.* 04.07.03, 19:48 Jako przedstawiciel ORMA - Ogólnopolskiego Ruchu Młodzieży Ateistycznej informuję, że wróciłem właśnie z Władysławowa. Razem z APP "Racja" protestowaliśmy przeciwko oszołomstwu i idiotom z LPR i MW. Trzymaliśmy transparent "Uwolnijmy się z dyktatu kleru i konkordatu" wymieniony w depeszy i ogólnie jesteśmy zadowoleni z przebiegu manifestacji. "Langenort" bezpiecznie odpłynął do Holandii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malko Re: Ostatni rejs IP: 80.50.28.* 04.07.03, 20:25 I o czym oszołomy kat będą teraz pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac [...] IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 04.07.03, 20:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.03, 20:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimi [...] IP: *.multicon.pl / 192.168.1.* 04.07.03, 21:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate [...] IP: *.sympatico.ca 04.07.03, 21:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac DO GIMI I KATE ! IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 04.07.03, 23:03 Nie jestem z żadnego lpr-u ! Jestem człowiekiem i nazywam rzeczy po imieniu. Kto zabija ludzi jest mordercą i tylko tyle! Jest tyle ważnych spraw w tym kraju do załatwienia a te szumowiny holenderskie i polskie mają tylko jeden temat.!!! Zaciekłość z jaką walczą o zabijanie dzieci jest jawnym dowodem na istnienie diabła!!!! Zanim coś napiszesz pomyśl!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: munio Re: DO GIMI I KATE ! IP: *.kanetti.com 04.07.03, 23:28 ...tak gadasz ze az mi sie plakac chce. Dowodem na istnienie diabla jest przeciez Czerwony Kapturek....!!!! Niewiedzials?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jawny dowod na istnienie diabla? A ja mam dowod na 05.07.03, 00:55 KRASNOLUDKI! A swistak siedzi i zawija... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziobro Kandydat na przeszczep macicy! IP: *.proxy.aol.com 04.07.03, 23:35 Gość portalu: ooo napisał(a): > kurwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnio Re: NOWICKA!!!!!! CO ??????? IP: *.kanetti.com 04.07.03, 23:23 a znasz jakies inne slowa????:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Lyknij prozac. Albo - lepiej - brom: oslabia potencje 05.07.03, 00:52 i niechcianych dzieci nie bedziesz plodzil! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minona Eutanazja (do Czarodzieja) IP: *.ramtel.com.pl / *.radio-gazeta.pl 04.07.03, 21:54 Statek z napisem "eutanazja" nie musi do Polski przypływać. Proces ten został uruchomiony wraz z reformą służby zdrowia i jest teraz przez SLD usprawniany. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ze wspomne tylko o miescie Lodzi. Ale tam usprawnia 05.07.03, 00:57 prawica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac "OŚWIECENI " MORDERCY IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 04.07.03, 23:21 Kim są te wszystkie feministki , które pływają tym statkiem? To są zwykli pospolici mordercy !!!! Czy komuś się to podoba czy nie tkz aborcja jest zabijaniem nienarodzonych dzieci. I te szumowiny naczele z Nowicką - naczelną antykobietą , śmią się uważać za oświecone!!!! Ci którzy są przeciwni zbrodniom to ciemnogród!??? Jest dokładnie odwrotnie!!!! Chcecie aborcji bo kochacie życie bez odpowiedzialności za drugiego człowieka !!! Bo tak jest wygodnie!!! Kiedyś wszystkie te rozwydrzone wariatki zrozumieją swoje błędy. Z pewnością zrozumieją. Jak kostucha zapuka do drzwi i trzeba będzie rozliczyć się z życia , może któraś zapłacze nad swoim nikczemnym , podłym , zakłamanym postępowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: munio Re: 'OŚWIECENI ' MORDERCY IP: *.kanetti.com 04.07.03, 23:31 ...antykobieta to jestes niestety ty sama.........SORRY!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziobro OTO KANDYDAT NA PRZESZCZEP MACICY I EMBRIONOW!! IP: *.proxy.aol.com 04.07.03, 23:34 Gość portalu: jac napisał(a): > Kim są te wszystkie feministki , które pływają tym statkiem? To są > zwykli pospolici mordercy !!!! Czy komuś się to podoba czy nie tkz > aborcja jest zabijaniem nienarodzonych dzieci. I te szumowiny naczele > > z Nowicką - naczelną antykobietą , śmią się uważać za oświecone!!!! > Ci którzy są przeciwni zbrodniom to ciemnogród!??? Jest dokładnie > odwrotnie!!!! Chcecie aborcji bo kochacie życie bez odpowiedzialności > za drugiego człowieka !!! Bo tak jest wygodnie!!! Kiedyś wszystkie te > rozwydrzone wariatki zrozumieją swoje błędy. Z pewnością zrozumieją. Jak > kostucha zapuka do drzwi i trzeba będzie rozliczyć się z życia , może > któraś zapłacze nad swoim nikczemnym , podłym , zakłamanym postępowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Czy "wywolywanie miesiaczki" przez POLSKIEGO 05.07.03, 01:00 GINOKOLOGA w POLSCE nie jest zbrodnia, bo przeciez przeciwko tym ginekologom nie krzyczysz? A WIECEJ ich, nizli tych Holenderek. I dokonuja aborcji jak te holenderskie baby: przy pomocy tych samych pigulek wczesnoporonnych. Moze nie wiesz o tym, ciemna maso? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey "WYWOLYWANIE MIESIACZKI" = ABORCJA !!! Czemu 05.07.03, 11:20 NIKOMU z was, smierdzacy hipokryci, to notoryczne przestepstwo w polskich gabinetach ginekologicznych zupelnie nie przeszkadza? Rzygac sie na was chce, tfuuu.. katolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziobro RADOSC DLA KOCHANKOW EMBRIONOW!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 04.07.03, 23:28 Oto skutecznie udalo sie przesczepic macice. Teraz bedzie mozna ja wszczepiac rowniez mezczyznom, tak ze panowie smiertelnie zakochani w embrionach beda przymusowo skazywani na wielokrotne macierzynstwo. Po wszczepieniu im macic, beda faszerowali hormonami, zamykani w klatkach macierzynskich i "zaszczepiani" embrionami. Kazdy miot to maja byc co najmniej piecioraczki. Takie procedury bedzie sie powtarzalo co rok. Tak wiec juz niedlugo mezczyzni milosnicy embrionow beda mogli wyzyc sie w swojej milosci i poswiecic swe zycie masowemu rozmnazaniu na chwale Boga i ojczyzny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Ostatni rejs 'Langenorta' na wody międzynarod IP: 213.155.178.* 05.07.03, 00:43 Nie rozumiem jednego. Jak kobieta zajdzie w ciąże (pomijając czy z pomocą mężczyzny), uważa się ją za wybraną bo nosi jeszcze jedno Życie. Nie może gapić się w siejący rentegenem monitor etc. etc. Jednkaże mówi się również, że to co nosi w sobie to nie jest Życie. Może w dowolnym momencie zadecydować, że nie chce nosić tego Życia i przerwać (ang. to abort) to Życie. Przerwać życie to znaczy zamordować obojętnie czy dotyczy samego siebie (samobójstwo) czy kogoś innego. Teraz pytanie: kiedy to Co nosi kobieta można zniszczyć a kiedy nie bo to by było jakby poderżnąć gardło noworodkowi? Może noworodkowi też wolno jednak poderżnąć gardło bo nie zdążyło się wcześniej. Kiedy właściwie wolno i czy w ogóle wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Do 3-miesiaca kobieta moze pracowac przy monitorze. 05.07.03, 01:01 Tu akurat prawo europejskie jest diablo konsekwentne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Co nie znaczy ze bez skutkow dla plodu IP: *.ifn-magdeburg.de 07.07.03, 14:14 TEgo na razie nikt nie udowadnial P. Gabrielo.. A co z kwasem foliowym? Cos Pani jednak umknelo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JBS - Canada Re: Ostatni rejs IP: *.look.ca 05.07.03, 04:21 I tak go pusciliscie wolno? Trzeba bylo zatopic razem z zaloga. Aha, jeszcze jedno. Bardzo prosze o calkowity bojkot Gabrieli Casey. To znana prowokatorka na zoldzie Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Guzik prawda, bo na zoldzie Tony Blaira. A i Bush 05.07.03, 05:17 premie wyplaca. Wszystko w przyzwoitej walucie, nie w tych zakichanych dolarach kanadyjskich... I Kasy Sw. Stanislawa okradac - wzorem "polonii" ubecko- kanadyjskiej nie musze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia A co Gabrysiu korzystałaś z tego ;współczuję. IP: *.elknet.pl 05.07.03, 10:16 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey BRONISZ, transwestyto, MAFII GINEKOLOGOW w RP? 05.07.03, 11:25 Nie korzystalam, bo mam pastylke. I to nawet nie te poronna - zwykla antykoncepcyjna. Na zmiane ze spiralka. A w naglych przypadkach pigulka typu "po". Tfuuu, polska katolicka CIEMNOTA. Tfuuu, polscy hipokryci: pigulka RU w holenderskich rekach to zbrodnia, w lapach polskiego ginekologa- prywaciarza to "wywolywanie miesiaczki". Tchorze, tumany i faryzeusze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Ostatni rejs (JBS),to, co sobą ten osobnik o IP: *.elknet.pl 05.07.03, 10:43 imieniu Gabrysia reprezentuje to my wiemy.Nie wierzę ,że P.A.Mychnik ma coś wsólnego z tak ciemnym i prymitywnym osobnikiem.Nie wspomnę o jej kulturze ,której nie ma.Jednak mam nadzieję na jej oświecenie,że po lekturze niektórych postów weźmie się wreszcie za edukację.Jeszcze raz życzę jej oświecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Wyobraz sobie, ze ma - przed wyjazdem dla GW 05.07.03, 11:27 pisywalam. I nie tylko. Szkoda, ze ciebie, transwestyto z Elku, NIKT nie chce dac przyzwoitej pracy. Takis, choroba, kulturalny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet "Nie myl mego wyksztalcenia" - CZEGOO??? IP: *.telia.com 05.07.03, 14:55 Nie myl mego wyksztalcenia ze swym NAWIEDZENIEM Autor: gabrielacasey@poczta.gazeta.pl Data: 05-07-2003 11:28 ===================================================== - Slyszalem o przypadku ukonczenia Szkoly Podstawowej(w Polsce) z dyplomem "ZA WYTRWALOSC".. - Osoba ktora ow dyplom otrzymala(i zakonczyla proces edukacyjny), osiem lat "przesiedziala" w pierwszej klasie.. - Czy to nie na scianie u "Gabrysi", ow dyplom "ZA WYTRWALOSC" wisi?? lancet motto: "To dziwne jak trudno wywolac echo w najbardziej pustych glowach." - S.J.Lec Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey PS:"oswiecenie"przez Rydzyki mam w mym kraglym 05.07.03, 11:29 tyleczku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosnowiczanin Re: Ostatni rejs IP: 80.48.237.* 05.07.03, 07:15 może mnie ktoś pocieszyć że wraz z tym szambem Langenort odpłynęła ta niedomyta i nieuczesana tir-ówka Nowicka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miedzy idiotami Re: Ostatni rejs IP: *.pool80117.interbusiness.it 05.07.03, 09:33 Gość portalu: falafel napisał(a): > wracajcie, nie zostawiajcie nas samych w tym ciemnogrodzie. > Zygoty atakują moja wolność. odp. Wracajcie i zabierzcie na swoj poklad wszystkich zwolennikow aborcji...i nigdy juz nie wracajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Ostatni rejs (między idiotami) IP: *.elknet.pl 05.07.03, 10:25 Może dajmy im szansę na oświecenie.Bo tylko tym "ciemnym" panie ze statku mogły wciskać ciemnotę.Szkoda,że panie ze statku również tak szybko odpłynęły może podszkoliły, by się u nas i rejs byłby bardziej owocny.I odpłynęły by jako oświecone kobiety,które kochają życie a nie tępią kiedy jest ono bezbronne. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Fajnie patrzec z boku na gawede TLUKOW z Radyja!!! 05.07.03, 11:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahak Def.Tluk-majacy inne zdanie jak Gabrycha...:-) IP: *.dialsprint.net 05.07.03, 14:37 ..nic sie w tej GB nie nauczylas.Nawialas od polskiej codziennosci, ale sama od siebie..nie mozesz..DDD :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Mnie SLUSZNIE smieszy dyskusja tychze glabow: 05.07.03, 16:06 "Mamo, chwala nas: ty mnie, a ja was"! A jesli powiesz,l ze Radyjo jest dla intelektualiostow, to sie dopiero usmieje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey PS.Lepiej powiedz, co z "wywolywaniem miesiaczki" 05.07.03, 16:09 w gabinetach polskich ginekologow w Polsce: LEGALNE czy tez NIE? Chyba w przeciwienstwie do kretynow od Radyja nie myslisz, ze "wywoluja te miesiaczke" przy pomocy zamawian magicznych czy litanii do NMP, nie zas TABLETKI PORONNEJ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahak Ja nie mam z tym problemow..:-) IP: *.dialsprint.net 05.07.03, 16:15 ..prawde mowiac to denerwuje mnie ta debata i mam gdzies czy ktos chce sie skrobac czy nie.U mnie w domu nie ma tego problemu,bo o tym decyduje JA i moja zona a nie Rydzyk czy jakies stare pudla z Holandii... i jeszcze jedno Gabrycha na przyszlosc to ty mnie lepiej nie wkurwiaj..OK? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I jeszcze jedno: ja z Polski NIE NAWIALAM !!! Juz 05.07.03, 16:12 tu mowilam: jak wielu Europejczykow mamy domy i mieszkamy na zmiane w TRZECH krajach, w zaleznosci od humoru i interesow. Meza poznalam w Warszawie i tu go tez poslubilam. W glowie sie "Polaczkowi" ta NORMALNOSC nie miesci??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Dlaczego ta wypowiez spodobala sie Katarynce? IP: *.proxy.aol.com 05.07.03, 16:59 Re: co na prawde mysle Przeczytaj komentowany artykuł > Autor: kataryna.kataryna@NOSPAM.gazeta.pl Data: 04-07-2003 17:20 + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- Gość portalu: GUR napisał(a): Winszuje wyobrazni. Nigdzie w swoin lisci nie napisalem, ze jestem przeciwny aborcji, niestety wasza inteligencja nie pozwolila wam tego dotrzec. Jedynie chcialem wyrazic, ze stosowanie aborcji dla wygody, czy tez jak niektórzy twierdzą jako srodka awaryjnego, w takim kraju jak Polska jest niedoposzczalne dlaetgo, ze z tego trzeba umiec korzystac, a generalnie mowiac polskie kobiety sa takie jak polscy mezczyzni: glopie, nieodpowiedzialne, nie majace zielonego pojecia, co to znaczy ponosic konsekwencje swoich wlasnych decyzji. Co do gwaltow, nie przypominam sobie, abym gdzies zaznaczyl, ze nalezy dokonywac aborcji w takim przypadku. Chcialbym takze zaznaczyc, ze o aborcji nalezy rozmawiac, ale uzywanie argumentow, ze zarodek, to cos takiego jak paznokiec niestety nie swiadczy dobrze o osobach, ktore sie nim posluguja. iestety na razie najglosniej zabieraja glos oswicone feministki, mowiac tak bo tak, oraz ludzie rownie oswieconego Giertycha mowiac nie bo nie. gdyby udalo wystrzelic sie tych oswieconych np. na ksiezyc, wtedy moznaby bylo usiasc i na ten temat powaznie porozmawiac. A co do waszych zon i kochanek - zwisa mi to co wy z nimi, jak, gdzie itd. A co do kosciola - ja tam za czesto nie chodze i ty tez nie musisz, a jak jestes jakims antyklerykalem, to juz twoj problem Bardzo rozsądna wypowiedź. .. . ::: Ano dlatego, ze GUR jest za utrzymaniem aktualnego prawa ale za cholere nie chce sie do tego przyznac. Pewnie do szkoly z Katarynka chadzal - szkoly w ktorej uczono manipulowania zwolennikiem legalizacji aborcji, tak, by przypadkiem nie prowokowac do awantury swym jasnym stanowiskiem. Z niektorych z tej szkoly to wrecz "flaki prulem" a do zadeklarowania stanowiska zmusic nie potrafilem. . Sugestia - zadac od dyskutantow okreslenia sie a jak nie chce taki(taka) to pod but. . K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Panie milosniku prucia flakow.. IP: *.ifn-magdeburg.de 07.07.03, 14:37 Oto jestem. Na chwile bo zaraz jednak wracam do pracy.. NIechze Pan zostawi p. Katarynke.. Niechze Pan dalej przekonuje innych ze Pan o te dobro kobiet walczy.. I niech Pan im dalej opowiada jak to wie Pan co dla nich jest najlepsze jak rowniez to ze zmiany ustaw w te strone lub inna nic nie kosztuja... P. Guru i p Kataryna akurat bardzo dobrze sie okreslaja i tym samym sa mi blizsi i bardziej wiarygodni np od Pana.. Nie spiesza sie z narzucaniem swojego stosunku do aborcji innymi i to jest podstawa.. Pan natomiast wyraznie sie juz okreslil. Wiemy co ma dla Pana najistotniejsze znaczenie.. Napewno nie kwestie moralne.. I tu o to sie cala sprawa rozbija.. Jest wielu takich ktorzy maja watpliwosci moralne - sa tacy ktorzy tak jak zauwazaja ze wyjscie z obledu politycznego nie polega na konstruowaniu nowych praw ktore nie sa egzekwowane po to by idac za tym szalem zmieniac je na zyczenie raz w te raz we wte... Jakos ja np nie mam watpliwosci w interpretacji P. Guru bo rozumiem ze sprzeciwia sie aborcji jako rozwiazaniu w zamian za bezmyslnosc. Sprzeciwia sie upraszczaniu problemow etycznych do kwestii jest czlowiek - nie zabijac, nie jest czlowiek - zabijac.. To jest wbrew pozorom b. proste p. Krzysiu - nie tak trudno to zrozumiec jezeli czlowiek nie pozbedzie sie pewnej wrazliwosci. To wszystko. TAk sie jakos sklada ze wielu ludzi ktorzy cechuja sie ta wlasnie wrazliwoscia ma podobny stosunek do narzucania komus wlasnym opinii. Czym sie roznia od Pana p Krzysiu.. Niemniej pragne zauwazyc ze jesli prawo powstalo istnialo na nie zapotrzebownie czy spoleczne czy tez kulturowe.. Nie warto tego negowac- tak mi sie wydaje..Zwlaszcza dla mniej lub bardziej oczywistych celow politycznych ... Jezeli problem jest w antykoncepcji a na to wszystko wskazuje to jest to jak zwykle problem w braku edukacji i ignorancji.. Niechze Pan powalczy o wlasciwy jej poziom- bo to tez nie jest latwy problem. Tak aby dotrzec z wlasciwa edukacja w odpowiedni wiek..I przypomne tylko ze edukacja to nie jest zabicie tej wrazliwosci o ktorej pisze to jest wlasnie jej budowanie- bo nikt z nas z taka wrazliwoscia sie nie rodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
chrust Torpede mu, torpede 05.07.03, 23:50 Oczywiscie kiedy juz wyplynie na WODY EKSTERYTORIALNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Ostatni rejs. Czy zatoną ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 10:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Ostatni rejs IP: *.far.bostream.se 13.07.03, 15:19 Przepraszam za wyrazenie, ale polacy (przeciwnicy aborcji) sa pojebani... Polska jest 100 lat za murzynami.... i najbardziej zacofana w europie... jak byscie mogli to byscie wszyskim ksiedzam dupe wylizali... a ksieza to siedza po nocach i pornografie z sieci sciagaja bo im ruchac nie mozna... (mam dowody!) Odpowiedz Link Zgłoś