Dodaj do ulubionych

Opozycja bierze odpowiedzialność za destrukcję ...

28.08.07, 13:08
"...Jarosław Kaczyński: No cóż, opozycja bierze za siebie odpowiedzialność za awanturę, za dezorganizację pracy Sejmu, za sianie anarchii i to sianie anarchii w imię obrony przestępców, bo to jest front obrony przestępców, ja chcę to bardzo mocno powiedzieć, bardzo mocno podkreślić. Zbigniew Ziobro wniósł ogromny wkład w to, że w Polsce zaczęto w końcu z przestępczością walczyć. Ta walka jest – przynajmniej wedle statystyk – skuteczna. Mówię, że wedle statystyk, bo statystyki są, jeżeli chodzi o tę dziedzinę, mocno niepewne. Jest tak zwana liczba ciemna przestępstwa. Ale wszystko wskazuje na to, że to, że statystyki się poprawiają oznacza, że jest jeszcze lepiej, jeszcze większa zmiana niż z tych statystyk wynika z tego względu, że ludzie mają większą tendencję do tego, żeby zawiadamiać o przestępstwach. Krótko mówiąc, ten człowiek jest dzisiaj przedmiotem wściekłego ataku z powodu głównie pomówień pana, który do niedawna był ministrem spraw wewnętrznych i nie zauważyłem, żeby mówił cokolwiek złego o sytuacji pracy tego rządu w dziedzinie, którą się zajmował i w dziedzinach pokrewnych, a w tej chwili staje się wielkim oskarżycielem. To jest sytuacja bardzo prosta i zupełnie oczywista i ja nie wierzę, żeby jakikolwiek rozsądny człowiek mógł tutaj nie dostrzegać, o co chodzi, a opozycja udaje, że nie dostrzega i albo jest już zupełnie nieodpowiedzialna, jeżeli chodzi o dążenie do uzyskania jakichś doraźnych korzyści politycznych, albo – co gorsza – ma coś do ukrycia, czegoś się boi..."
Obserwuj wątek
    • cat8cat Re: Opozycja bierze odpowiedzialność za destrukcj 28.08.07, 13:36
      Zbigniew Ziobro: "... Lepper i Kaczmarek zostali odwołani z rządu dlatego, że są podejrzewani o popełnienie poważnych przestępstw. Obaj są sygnałem dla całej klasy politycznej, że żadne zaszczyty nie zwalniają z równości wobec prawa. Obaj mają te same motywacje procesowe i ten sam polityczny cel, by mnie atakować. Są bezkrytycznie słuchani przez polityków opozycji, ponieważ ich prawda kompletnie nie interesuje. Zbliżają się wybory i na pomówieniach wobec rządu, wobec braku swojego programu, chcą zbudować kampanię. Lepper rzucał fałszywe oskarżenia na polityków PO i SLD i został skazany. Teraz się okazało, że Lepper stał się nagle dla nich wiarygodnym świadkiem. Kiedy ujawniłem, że mam dowód w postaci obiektywnego nagrania, stałem się głównym oskarżonym, bo śmiałem nagrać rozmowę z Lepperem. Wcześniej, gdy nie było nagrania, to domagali się mojego odwołania, bo Lepper ich zdaniem był wiarygodny, a ja powinienem trafić do ciężkiego więzienia. Takie były słowa Napieralskiego, Komorowskiego. Gdy wyszło na jaw, że jest obiektywny dowód i Lepper na pewno kłamał, nie powiedzieli o nim złego słowa. To dowód cynizmu, ale też, powiedzmy szczerze, zakłamania dzisiejszej opozycji..."
    • nautilus.pompilius Re: Opozycja bierze odpowiedzialność za destrukcj 28.08.07, 13:41
      kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa
      kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa
      • cat8cat Re: Opozycja bierze odpowiedzialność za destrukcj 28.08.07, 13:51
        nautilus.pompilius napisał:

> kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa
        ............
        ++++++++++++++++++++++++++++++++++
        na więcej cie nie stać
        • nautilus.pompilius Re: Opozycja bierze odpowiedzialność za destrukcj 28.08.07, 14:59
          Mnie tak, ciebie, prolu, nie.
    • polihistor Re: Opozycja bierze odpowiedzialność za destrukcj 28.08.07, 13:42
      Przypominam sobie jednego z [...] entuzjastów, dość znanego felietonistę
      dziennika "Izwiestia", piszącego pod pseudonimem Harry. Wskutek jakiejś omyłki
      G.P.U. dostał się Harry na Wyspy Sołowieckie i przebywał tam cały rok. Potem
      omyłkę poprawiono i Harry, biegając gwałtownie z kąta w kąt swej moskiewskiej
      izdebki, opowiadał nieprawdopodobne rzeczy o wielkim zakładzie tępienia ludzi na
      Sołówkach i powtarzał histerycznie:

- Ależ po co mi to pokazali? Po co dali mi możność zobaczenia tego? Przecież ja
      kiedyś wierzyłem.[1]

[1] Sołoniewicz I., Rosja w obozie koncentracyjnym, Lwów 1938, s. 277
      • cat8cat Każdy marzy o tym czego mu brakuje 28.08.07, 13:56
        czego drogi polihistorze jesteś przykładem :)))))
        • polihistor Re: Każdy marzy o tym czego mu brakuje 28.08.07, 14:16
          Dobra cat. Nie domyśliłeś się, więc pytam wprost. Co trzeba ci pokazać, żebyś
          przestał wierzyć w PiSowską propagandę?
          • swoboda_t Re: Każdy marzy o tym czego mu brakuje 28.08.07, 16:46
            Na początek proponuję statystyki przestępstw za ubiegły rok. Liczba
            przestępstw przeciwko życiu i zdrowiu, w tym najgorszych (zabójstwa,
            gwałty) pod rządami kaczek wzrosła. Tak wygląda ichniejsza polityka
            w realu.
    • wlodzimierz.ilicz Sianie anarchii? Jaruzelski zna na to radę. 28.08.07, 14:05
      Proponuję aby premier skorzystał z doświadczeń gen. Jaruzelskiego.
      • cat8cat Re: Sianie anarchii? Jaruzelski zna na to radę. 28.08.07, 14:10
        wlodzimierz.ilicz napisał:

> Proponuję aby premier skorzystał z doświadczeń gen. Jaruzelskiego.
        ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
        Demokracja jest mechanizmem, który poprzez wybory rozwiazuje takie problemy :)))))
        • krzyzowka2 Re: Sianie anarchii? Jaruzelski zna na to radę. 28.08.07, 14:13
          Kaczyński nie jest komunistycznym aparatczykiem tańczącym wg muzyki
          z Kremla ,tylko polskim wybitnym politykiem broniącym polskiej racji
          stanu .
          • wlodzimierz.ilicz I powtarza słowa Jaruzelskieg o "sianiu anarchii" 28.08.07, 14:25
            przez opozycję?
            Ja twierdzę, że Kaczyński przypomina charakterem beton z PZPR.
            Nawet słownictwo to samo.
            • cat8 Re: I powtarza słowa Jaruzelskieg o "sianiu anarc 28.08.07, 14:32
              wlodzimierz.ilicz napisał:

> przez opozycję?
              > Ja twierdzę, że Kaczyński przypomina charakterem beton z PZPR.
              > Nawet słownictwo to samo.
              +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
              Ja twierdzę, że Kaczyński przypomina charakterem Sanacje, nawet słownictwo to samo...
              • wlodzimierz.ilicz Bluzga jak znany demokrata Józef P.? 28.08.07, 14:44
              • piotr7777 Re: I powtarza słowa Jaruzelskieg o "sianiu anarc 28.08.07, 16:35
                > Ja twierdzę, że Kaczyński przypomina charakterem Sanacje, nawet
                słownictwo to s
                > amo...
                A ja się z Tobą absolutnie zgadzam. Przypomnę - Bereza Kartuska,
                proces brzeski, bicie opozycjonistów, "nie oddamy guzika" i w
                konsekwencji klęska wrześniowa - rzeczywiście ideał Bulgotka.
        • nabucco1954 kulinaria 28.08.07, 14:24
          dziś wszystkie kaczki dostały sraczki
          bo opozycja kuchnię przejmuje
          w kuchni zakrzatnie się inny kucharz
          który buraczki też ugotuje

bo jak wiadomo kaczki w buraczkach
          to polski przysmak, rarytas, miód
          więc płetwołapi drżą, kręcą, mącą
          jak by ostatni raz zmamić lud.

kwaknęli głośno o sos rydzowy
          w nim gdy nurkują wzmacniają się
          lecz my już wiemy że rydze trują
          w ptaka nie damy już zrobić się.

co nowy kucharz wysmaży - nie wiem
          lecz choćby była polewka to,
          ciepniem te kaczki i te buraczki
          w szambo historii, na samo dno.

bo lepszy suchy chleb ze smalczykiem
          potrawa prosta, lecz jakie smaki!

• cat8 Oda do opozycji 28.08.07, 14:31
            ODA DO OPOZYCJI

Opozycjo, jak wiele zawdzięczamy tobie!
            Ty nam o władzy zawsze całą prawdę powiesz.
            Ujawnisz zamiary PiS-u niecne i szalone,
            nim jeszcze w kaczych głowach narodzą się one.

To ty w trosce o silną władzę dla Polaków,
            zażądasz, by premierem był jeden z bliźniaków.
            A kiedy wysłuchana zostanie twa rada,
            powiesz, że obu braciom rządzić nie wypada.

Ty, strzegąc czujnie świętych zasad demokracji,
            jak Rejtan będziesz bronić starej ordynacji,
            wiedząc, że prawem posła jest tak kombinować,
            by pobierając dietę, nie musiał głosować.

Ty alarmujesz: mamy państwa zawłaszczanie
            przez strasznych ludzi, czystki, wszelkich praw łamanie.
            Świadoma młodzież wznieca protesty uliczne,
            w totalnym są kryzysie sprawy zagraniczne.

Kiedy ktoś nas obraża, to mamy coś przeciw,
            znowu przywódca Rosji do nas nie przyleciał,
            prezydent zachorował, chociaż nie miał prawa,
            i jeszcze mu przeszkadza w Berlinie wystawa.

Po sielskich latach rządów fachowców z lewicy,
            gdy kwitły interesy, afer nikt nie liczył,
            IV Rzeczpospolita nadchodzi upiorna,
            tu wanna Wassermana, tam kamasze Dorna.

Już nawet oświeceni Europejczycy
            ostrzegają, czym grożą nam rządy prawicy.
            Nacjonalizm, nienawiść, faszyzm z homofobią,
            strach pomyśleć, co jeszcze ci kaczyści zrobią

W tobie jest opozycjo szansa odrodzenia,
            za tobą świadczą Fakty oraz Wydarzenia.
            Masz także mężów stanu, wypowiedzi których
            są wzorem dyplomacji, taktu i kultury.

Twych zalet, opozycjo, wszystkich tu nie zliczę,
            zatem z całego serca na koniec ci życzę,
            byś w tych ponurych czasach wiary nie traciła,
            I nam przez długie lata opozycją była.

Autor: Michał Kędzierski
          • nabucco1954 Re: kulinaria dokończenie 28.08.07, 14:31
            lepsza polewka, chlebek z kiełbaską
            potrawa prosta, lecz jakie smaki!
            od wyszukanych kaczek w buraczkach
            przy ich nadmiarze dostaniesz sr....i.
    • nabucco1954 Re: Opozycja bierze odpowiedzialność za destrukcj 28.08.07, 14:42
      już Jan Izydor Sztaudynger pisał: "Niejednego karła własna małość
      zżarła". Jasnowidz czy ki diabeł???
    • hummer Zawsze to może zakończyć dymisją rządu 28.08.07, 16:48
      Tylko czy Wielki Strateg jest patriotą?
      • cat8 Re: Zawsze to może zakończyć dymisją rządu 28.08.07, 17:22
        Jarosław Kaczyński o ponownym przerwaniu obrad Sejmu: to awanturnictwo
        „Destrukcja, awanturnictwo, anarchia” - tak premier Jarosław Kaczyński skomentował ponowne przerwanie posiedzenia Sejmu, podczas którego Marszałek Sejmu miał odczytać posłom drugą część stenogramu z wyjaśnień byłego szefa MSWiA Janusz Kaczmarka przed speckomisją.
        „Słyszałem o tym, rozmawiałem o tym z kierownictwem klubu PiS. Jest to destrukcja, awanturnictwo, anarchia” - powiedział premier podczas konferencji prasowej w Łysomicach koło Torunia.
        „Jest to dawanie wiary, ze złą wolą, bo ja doskonale wiem, że ci panowie tak naprawdę w to nie wierzą, ludziom, którzy w oczywisty sposób się skompromitowali. Do niedawna twierdzili, że wszystko jest dobrze, a jak stracili posady i znaleźli się w kręgu podejrzeń w sprawach karnych, to nagle okazało się, że w Polsce jest totalitaryzm” - podkreślił szef rządu.
        Jak dodał Jarosław Kaczyński, to, że w Polsce nie ma totalitaryzmu jest tak oczywiste, jak to „że nie jesteśmy w tej chwili na Marsie”. Jeśli ktoś zatem - zdaniem premiera - posługuje się argumentami odwołującymi się do totalitaryzmu, to „nikt poważny nie może go poważnie traktować”.
        Pierwszą część stenogramu z wyjaśnień Kaczmarka przed sejmową komisją ds. służb specjalnych marszałek Sejmu Ludwik Dorn odczytał posłom w nocy z piątku na sobotę podczas utajnionej części posiedzenia. Na wniosek opozycji Sejm przerwał obrady do wtorku, kiedy to marszałek miał skończyć lekturę, ale to się nie udało.
        We wtorek, na wniosek lidera LPR Romana Giertycha, Sejm ponownie przerwał obrady, o tydzień. Giertych poprosił o przerwę po wysłuchaniu fragmentu stenogramu, który dotyczył podsłuchiwania jego oraz szefa Samoobrony Andrzeja Leppera.
        Wyjaśnienia Kaczmarka przed speckomisją dotyczyły nieprawidłowych w ocenie byłego szefa MSWiA działań prokuratury i służb specjalnych..."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka