Dodaj do ulubionych

Prawdziwy kryzys w Polsce to kryzys...

IP: *.its.unimelb.edu.au 07.07.03, 13:01
religjny, czyli odwrocenie sie Polakow od Pana Jezusa, wynik cywilizacji
smierci (aborcje!), powstania domow publicznych, dostepnosci srodkow
zabijajacych zycie (np. prezerwatyw), tolerowania zboczen seksualnych
i pracy kobiet, ktora powoduje rozpad rodziny, a wiec calego spoleczenstwa, a
w rezultacie pochloniecie Ojczyzny Naszej przez bezbozna Unie Europejska,
Unie, w ktorej brak miejsca dla Boga!
Jerzy
Obserwuj wątek
    • Gość: bratek chyba tracę poczucie humoru IP: *.biaman.pl 07.07.03, 13:11
      Gość portalu: Jerzy napisał(a):

> religjny, czyli odwrocenie sie Polakow od Pana Jezusa, wynik cywilizacji
      > smierci (aborcje!), powstania domow publicznych, dostepnosci srodkow
      > zabijajacych zycie (np. prezerwatyw), tolerowania zboczen seksualnych
      > i pracy kobiet, ktora powoduje rozpad rodziny, a wiec calego spoleczenstwa, a
      > w rezultacie pochloniecie Ojczyzny Naszej przez bezbozna Unie Europejska,
      > Unie, w ktorej brak miejsca dla Boga!
      > Jerzy

Czy to poważnie, czy dla jaj?
      • Gość: l Re: chyba tracę poczucie humoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 13:17
        nie obcuj ze schizofrenikiem bratek bo można poczuć siarkę :))))
        • Gość: Jerzy Re: chyba tracę poczucie humoru IP: *.its.unimelb.edu.au 07.07.03, 13:20
          Drogi "l"! Naczytales sie pewnie bluznierczych watkow niejakiego Kagana.
          Wspolczuje.
          Jerzy
          Gość portalu: l napisał(a): nie obcuj ze schizofrenikiem bratek bo można
          poczuć siarkę :))))
      • Gość: Jerzy Re: chyba tracę poczucie humoru IP: *.its.unimelb.edu.au 07.07.03, 13:18
        Gość portalu: Jerzy napisał(a): kryzys religjny, czyli odwrocenie sie Polakow
        od Pana Jezusa, wynik cywilizacji smierci (aborcje!), powstania domow
        publicznych, dostepnosci srodkow zabijajacych zycie (np. prezerwatyw),
        tolerowania zboczen seksualnych i pracy kobiet, ktora powoduje rozpad rodziny,
        a wiec calego spoleczenstwa, a w rezultacie pochloniecie Ojczyzny Naszej przez
        bezbozna Unie Europejska, Unie, w ktorej brak miejsca dla Boga!
        Jerzy
        Gość portalu: bratek napisał(a): Czy to poważnie, czy dla jaj?
        J: Jak ktos pisze o Bogu, to znaczy, ze powaznie! Co widzisz smiesznego w
        cywilizacji smierci ogarniajacej Nasza Ojczyzne?
        Pozdrawiam
        Jerzy
        • Gość: bratek sodomia i gomoria IP: *.biaman.pl 07.07.03, 13:24
          Gość portalu: Jerzy napisał(a):

> Gość portalu: Jerzy napisał(a): kryzys religjny, czyli odwrocenie sie
          Polakow
          > od Pana Jezusa, wynik cywilizacji smierci (aborcje!), powstania domow
          > publicznych, dostepnosci srodkow zabijajacych zycie (np. prezerwatyw),
          > tolerowania zboczen seksualnych i pracy kobiet, ktora powoduje rozpad
          rodziny,
          > a wiec calego spoleczenstwa, a w rezultacie pochloniecie Ojczyzny Naszej
          przez
          > bezbozna Unie Europejska, Unie, w ktorej brak miejsca dla Boga!
          > Jerzy
          > Gość portalu: bratek napisał(a): Czy to poważnie, czy dla jaj?
          > J: Jak ktos pisze o Bogu, to znaczy, ze powaznie! Co widzisz smiesznego w
          > cywilizacji smierci ogarniajacej Nasza Ojczyzne?
          > Pozdrawiam
          > Jerzy

Jednak poważnie. Szkoda. Jak ktoś pisze o Bogu, to nie znaczy, że od razu
          mądrze. Jak ktoś nie umie podać mądrych argumentów, to albo się zgrywa, albo,
          niestety, ględzi o prezerwatywach i cywilizacji śmierci podkładając się kaganom
          i innym takim, którzy choć bydlęcia, to rzutko swych móżdżków używają.

Jednak nie mogę się powstrzymać: czy praca męzczyzn nie powoduje rozpadu
          rodziny? Czy męzowie biją żony dlatego, że te chodza do pracy? Czy zakładając
          prezerwatywę wystepujesz przeciwko woli Jezusa? Człowieku, przeczytaj sam
          siebie i puknij się w czoło!

• Gość: l schizofrenia i maniactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 13:27
            obcujesz z kaganem obecnie, przyuważ sobie ajpi :))))
            • Gość: bratek Re: schizofrenia i maniactwo IP: *.biaman.pl 07.07.03, 13:31
              Gość portalu: l napisał(a):

> obcujesz z kaganem obecnie, przyuważ sobie ajpi :))))

you're right. No to rzeczywiście jest debil. Czas stąd zmykać.
              • Gość: Jerzy Re: schizofrenia i maniactwo IP: *.its.unimelb.edu.au 07.07.03, 13:36
                Gość portalu: bratek napisał(a):
                obcujesz z kaganem obecnie, przyuważ sobie ajpi :))))
                - you're right. No to rzeczywiście jest debil. Czas stąd zmykać.
                J: To wszystko jest robota szatana, ktory podmienia IP!
          • Gość: Jerzy Sodoma i gomora IP: *.its.unimelb.edu.au 07.07.03, 13:34
            Gość portalu: bratek napisał(a): Jednak poważnie. Szkoda. Jak ktoś pisze o
            Bogu, to nie znaczy, że od razu mądrze. Jak ktoś nie umie podać mądrych
            argumentów, to albo się zgrywa, albo, niestety, ględzi o prezerwatywach i
            cywilizacji śmierci podkładając się kaganom i innym takim, którzy choć
            bydlęcia, to rzutko swych móżdżków używają.
            J: Kagan to sluga szatana, stad czasem udaje musie odniesc taktyczne
            zwyciestwo, ale Pan go rozliczy na Sadzie Ostatecznym! A co jest madre a co
            nie, nie nam sadzic, a Panu!

- Jednak nie mogę się powstrzymać: czy praca męzczyzn nie powoduje rozpadu
            rodziny? Czy męzowie biją żony dlatego, że te chodza do pracy? Czy zakładając
            prezerwatywę wystepujesz przeciwko woli Jezusa? Człowieku, przeczytaj sam
            siebie i puknij się w czoło!
            J: Kobieta ma, wedlug Pisma, sluzyc mezczyznie, a nie odwrotnie! Ostatecznie
            Pan ja stworzyl z zebra Adama (mezczyzny), aby mu sluzyla, a nie aby nim
            rzadzila. I Pan Jezus nie uzywal prezerwatyw. Gdzie w Pismie masz chocby
            wzmianke o tym, ze On czy tez Matka Jego uzywali jakiekolwiek srodka
            antykoncepcyjnego? A mezowie bija zony czasem slusznie, jak sa owe zony
            nieposluszne, a czasem na skutek podszeptow szatana, jak odrzucaja oni
            Pana Jezusa!
            Jerzy
            • Gość: l Re: Sodoma i gomora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 13:39
              i kto cie słuch cycku głupi, idź sobie powariuj z kangurami !
              :)))))))))
              • Gość: Jerzy Re: Sodoma i gomora IP: *.its.unimelb.edu.au 07.07.03, 13:43
                i kto cie słuch cycku głupi, idź sobie powariuj z kangurami !
                :)))))))))
                J: Nie bluznij! Apage satanas!
    • iznota33 Re: Prawdziwy kryzys w Polsce to kryzys... 07.07.03, 13:25
      na takie głupoty to się człowiekowi nawet sikać nie chce.
      • Gość: Jerzy Re: Prawdziwy kryzys w Polsce to kryzys... IP: *.its.unimelb.edu.au 07.07.03, 13:35
        iznota33 napisał: na takie głupoty to się człowiekowi nawet sikać nie chce.
        J: Nie bluznij!
        • iznota33 Re: Prawdziwy kryzys w Polsce to kryzys... 07.07.03, 13:44
          dlaczego?wypisywanie głupot - jak to robisz jest największym bluźnierstwem.nie
          możesz pogodzić się z faktem,że są ludzie mający inne poglądy?
          nie wszystkim odpowiada parafialna ciemnota.
          • Gość: Jerzy Re: Prawdziwy kryzys w Polsce to kryzys... IP: *.its.unimelb.edu.au 07.07.03, 13:57
            iznota33 napisał: dlaczego?wypisywanie głupot - jak to robisz jest największym
            bluźnierstwem.nie możesz pogodzić się z faktem,że są ludzie mający inne poglądy?
            nie wszystkim odpowiada parafialna ciemnota.
            J: Nie jestem katolikiem, wiec nie jestem parafianinem!
            Ide sie teraz modlic za Ciebie do Pana Naszego.
            Jerzy
            • iznota33 Re: Prawdziwy kryzys w Polsce to kryzys... 07.07.03, 14:04
              głupku, nie tylko katolicy maja parafie.nie módl się za mnie - to mnie
              kompromituje.
              • Gość: Jerzy Re: Prawdziwy kryzys w Polsce to kryzys... IP: *.its.unimelb.edu.au 07.07.03, 14:10
                iznota33 napisał:
                głupku, nie tylko katolicy maja parafie.nie módl się za mnie - to mnie
                kompromituje.
                J: Chrzescijanie Biblijni zyja w Jezusie, nie potrzebuja oni wiec zadnych
                parafii!
                A modlic sie mi nie zabronisz!
    • Gość: J.K. Prezerwatywy nie sa srdkiem zabijajacym zycie IP: 192.120.171.* 07.07.03, 13:38
      poniewaz tylko uniemozliwiaja zaplodnienie, ale nic nie zabijaja.

To Twoje przejezyczenie, czy idee fixe?
      • Gość: Jerzy Prezerwatywy sa srodkiem zabijajacym zycie! IP: *.its.unimelb.edu.au 07.07.03, 13:42
        Gość portalu: J.K. napisał(a): poniewaz tylko uniemozliwiaja zaplodnienie, ale
        nic nie zabijaja. To Twoje przejezyczenie, czy idee fixe?
        J: Zabijaja potencjalne zycie ludzkie! Uzywajac prezeratyw nie dopuszczamy do
        naturalnych konsekwencji stosunku plciowego, a wiec wystepujemy przeciwko Panu!
        Akceptujemy w obcowaniu mezczyzny z niewiasta tylko krotkotrwala przyjemnosc, a
        odzrzucamy dlugofalowe konsekwencje, zabijajac zycie jeszcze nawet nie poczete.
        Jerzy
        • Gość: l Re: Prezerwatywy sa srodkiem zabijajacym zycie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 13:44
          kagan miałeś z logiki pałę gołą przez plery ?
          • Gość: Jerzy Re: Prezerwatywy sa srodkiem zabijajacym zycie! IP: *.its.unimelb.edu.au 07.07.03, 13:52
            kagan miałeś z logiki pałę gołą przez plery ?
            J: Masz 100% racje co do kagana!
          • Gość: J.K. I... popsules nam... IP: 192.120.171.* 07.07.03, 14:02
            tak ciekawie sie zapowiadajaca dyspute intelektualna.
        • Gość: J.K. Ile potencjalnych "zyc ludzkich" mam na sumieniu! IP: 192.120.171.* 07.07.03, 13:47
          bylo pare panienek w moim zyciu...
          ktorych ... nie dalem rady "przeleciec"...

W zasadzie byly chetne, ale trzeba bylo jeszcze nad nimi troche popracowac...
          Czy brakowalo mi woli, czy czasu, czy pieniedzy...
          - dzisiaj juz nie pamietam...

Uswiadomilem sobie, dzieki Tobie, ile potencjalnych "zyc ludzkich" wskutek
          braku mojego kontaktu z tymi panienkami sie zmarnowalo...
          • Gość: Jerzy Re: Ile potencjalnych 'zyc ludzkich' mam na sumie IP: *.its.unimelb.edu.au 07.07.03, 13:51
            Gość portalu: J.K. napisał(a): bylo pare panienek w moim zyciu...
            ktorych ... nie dalem rady "przeleciec"...
            W zasadzie byly chetne, ale trzeba bylo jeszcze nad nimi troche popracowac...
            Czy brakowalo mi woli, czy czasu, czy pieniedzy...
            - dzisiaj juz nie pamietam...
            Uswiadomilem sobie, dzieki Tobie, ile potencjalnych "zyc ludzkich" wskutek
            braku mojego kontaktu z tymi panienkami sie zmarnowalo...
            J: Lepiej pozno niz wcale.
            Jerzy, idacy teraz na modlitwe.

• Gość: Krzys52 Prawdziwy Kryzys jest TU - kol. Jerzy IP: *.proxy.aol.com 07.07.03, 17:24
      .

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6736247
      • Gość: Jerzy-Bielsko Re: Prawdziwy Kryzys jest TU - kol. Jerzy IP: *.lib.latrobe.edu.au 10.07.03, 09:43
        Tak, on jest TU! W waszych duszach, w ktorych nie ma Boga! Polacy musza sie na
        nowo narodzic w Panie Naszym, Jezusie Chrystusie! Inaczej kryzys moralny bedzie
        powodowal wciaz kryzys spoleczny i ekonomiczny!
        Jerzy, Chrzescijanin Biblijny, Na nowo narodzony w Panu Jezusie Chrystusie
        • Gość: Jerzy-Bielsko Re: Prawdziwy Kryzys jest TU - kol. Jerzy IP: 210.23.146.* 12.07.03, 10:49
          Gość portalu: Jerzy-Bielsko napisał(a): Tak, on jest TU! W waszych duszach, w
          ktorych nie ma Boga! Polacy musza sie na nowo narodzic w Panie Naszym, Jezusie
          Chrystusie! Inaczej kryzys moralny bedzie powodowal wciaz kryzys spoleczny i
          ekonomiczny!
          Jerzy, Chrzescijanin Biblijny, Na nowo narodzony w Panu Jezusie Chrystusie, i
          tego samego wam wszystkich szczerze zyczacy!

• Gość: Jerzy Re: Prawdziwy Kryzys jest TU - kol. Jerzy IP: *.its.unimelb.edu.au 13.07.03, 07:09
            Gość portalu: Jerzy-Bielsko napisał(a): Gość portalu: Jerzy-Bielsko napisał
            (a): Tak, on jest TU! W waszych duszach, w ktorych nie ma Boga! Polacy musza
            sie na nowo narodzic w Panie Naszym, Jezusie Chrystusie! Inaczej kryzys moralny
            bedzie powodowal wciaz kryzys spoleczny i ekonomiczny!
            Jerzy, Chrzescijanin Biblijny, Na nowo narodzony w Panu Jezusie Chrystusie, i
            tego samego wam wszystkich szczerze zyczacy!
            J: Zauwazcie IP tego podszywacza-antychrytsta! Tylko ja, Prawdziwy Jerzy z
            Bielska jestem Jerzym z Bielska!
            Jerzy z Bielska

>
            • Gość: BO Re: Prawdziwy Kryzys jest TU - kol. Jerzy IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 13.07.03, 18:12
              Panie Jerzy, ten "Jerzy-Bielsko" to Kagan ktory usiluje sie nabijac z
              chrzescijanstwa. Nawet czasami zapomina uzywac anonimowego servera
              i pisze spod adresu w Australii.
    • Gość: stary byk Re: Przenieś się do Iranu IP: *.imgw.pl 13.07.03, 09:50
      tam masz państwo wyznaniowe, rządzą tamtejsi księża. Zobaczysz jak to miło żyć
      w teokracji.
      Wydaje się, że bunt młodzieży prędzej, czy później rozpędzi to tałatajstwo na
      cztery wiatry.

A jeśli chodzi Ci tylko o to, że ludzie naprawdę coraz niechętniej wierzą w
      boga i dogmaty religijne, to prawda.

Po prostu wykształcenie wzrasta, a człowiek wykształcony trochę lepiej myśli i
      rozumuje, a łatwo jest zauważyć, że religie (wszystkie, nie tylko katolicka) są
      pełne nonsensów (na przykład wiara w zmartwychwstanie ciała, czy to nie
      idiotyzm?). Jak człowiek rozumny (homo sapiens) może przyjmować na poważnie te
      bzdury i brednie?
      • Gość: BO Re: Przenies´ sie˛ do Iranu IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 13.07.03, 18:10
        Piszesz jak ludzie radzieccy w latach piedziesiatych ktorzy twierdzili ze
        materia jest niezniszczalna i niestwarzalna a stworzenie swiata to
        zacofana bzdura. Jest wiele takich przykladow kiedy cwierc inteligenci
        usiluja rozciagnac nauke na sfery pozanaukowe.

Nauka nie potrafi nic powiedziec o wydarzeniach jednostkowych co wcale
        nie znaczy ze one nie istnieja. Cala teoria ewolucji jest uwazana za nie
        naukowa bo jest nie falsyfikowalna. Mowi wszystko o przeszlosci nic o
        przyszlosci. Religia jest wizja wieksza niz zycie. Jesli ograniczysz sie tylko
        do brzucha i podbrzusza, wtedy masz dekadencki Rzym albo teraz
        rozkladajaca sie Francje. Naukowe teorie w Sojuzie tez nie pomogly.

Gos´c´ portalu: stary byk napisa?(a):

> tam masz pan´stwo wyznaniowe, rza˛dza˛ tamtejsi ksie˛z˙a. Zobaczysz
        jak to mi?o z˙yc´
        > w teokracji.
        > Wydaje sie˛, z˙e bunt m?odziez˙y pre˛dzej, czy póz´niej rozpe˛dzi to
        ta?atajstwo na
        > cztery wiatry.
        >
        > A jes´li chodzi Ci tylko o to, z˙e ludzie naprawde˛ coraz nieche˛tniej
        wierza˛ w
        > boga i dogmaty religijne, to prawda.
        >
        > Po prostu wykszta?cenie wzrasta, a cz?owiek wykszta?cony troche˛
        lepiej mys´li i
        > rozumuje, a ?atwo jest zauwaz˙yc´, z˙e religie (wszystkie, nie tylko
        katolicka) sa˛
        >
        > pe?ne nonsensów (na przyk?ad wiara w zmartwychwstanie cia?a, czy to
        nie
        > idiotyzm?). Jak cz?owiek rozumny (homo sapiens) moz˙e przyjmowac´
        na powaz˙nie te
        > bzdury i brednie?
        • Gość: stary byk Re: Przenies´ sie˛ do Iranu IP: *.imgw.pl 14.07.03, 10:29
          Gość portalu: BO napisał(a):

> Piszesz jak ludzie radzieccy w latach piedziesiatych ktorzy twierdzili ze
          > materia jest niezniszczalna i niestwarzalna a stworzenie swiata to
          > zacofana bzdura. Jest wiele takich przykladow kiedy cwierc inteligenci
          > usiluja rozciagnac nauke na sfery pozanaukowe.
          >
          > Nauka nie potrafi nic powiedziec o wydarzeniach jednostkowych co wcale
          > nie znaczy ze one nie istnieja. Cala teoria ewolucji jest uwazana za nie
          > naukowa bo jest nie falsyfikowalna. Mowi wszystko o przeszlosci nic o
          > przyszlosci. Religia jest wizja wieksza niz zycie. Jesli ograniczysz sie
          tylko
          > do brzucha i podbrzusza, wtedy masz dekadencki Rzym albo teraz
          > rozkladajaca sie Francje. Naukowe teorie w Sojuzie tez nie pomogly.
          >

Dziadek o chlebie, a babka o fiołkach!
          Czy ja pisałem coś o stworzeniu świata, o ewolucji, brzuchu i podbrzuszu. Nic!

Twierdziłem tylko, że każda religia jest pełna nonsensów i podałem jako
          przykład wiarę w zmartwychwstanie ciała.

A Ty na to nie reagujesz, tylko przydzielasz mnie do ludzi radzieckich.
          To się nazywa "argumentum ad personam". Używa się go, gdy brakuje argumentów
          logicznych.

Istnieje nierozwiązywalna sprzeczność: ludzie wyraźnie potrzebują religii, ale
          wszystkie istniejące religie są nie do przyjęcia, bo pełne nonsensów, a poza
          tym zaprzeczają jedna drugiej.

Niby dlaczego miałbym decydować się na katolicyzm, a nie np. na prawosławie,
          islam, buddyzm lub cokolwiek innego?

Jeśli powołasz się na polską tradycję, to błąd, bo najstarsza polska tradycja
          to pogaństwo, jeśli ktoś powołuje się na tradycję, powinien wierzyć w Swarożyca
          i innych bożków. Przyjęcie chrześcijaństwa było zniszczeniem naszej tradycji!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka