akff 04.09.07, 17:46 Myślę, że Pan Bartoszewski jest do zaakceptowania przez wszystkie partie w Sejmie oprócz oczywiście PIS. W ciagu kilu dni Jarka premierowanie mogłoby się skończyc. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doc.holliday Owszem t-00.8, byłby lepszy, ale LPR go nie 04.09.07, 17:51 zaakceptuje raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
cr00t Re: A nie lepiej Pana Profesora Bronisława Geremk 04.09.07, 19:00 Szanuje pana Bartoszewskiego jednak uwazam ze nie powinien narazac swojego zdrowia na szwank. Kazda jakakolwiek koalicja techniczna po miesiacu zacznie sie rwac sama na strzepy. Jakos nie moge sobie wyborazic Giertycha i Olejniczaka w jednym rzadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Bartoszewski na Premiera 04.09.07, 17:50 Poparłbym taki wybór ale obawiam się, że kondycji fizycznej mogłoby zabraknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Bartoszewski na Premiera 04.09.07, 19:01 Poelemizoawłbym, profesor W.Bartoszewski jest w lepszej formie niźli 2 Lechów - Wałęsa i Kaczyński... Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Bartoszewski na Premiera 04.09.07, 17:51 Jest jeden zasadniczy problem: Bartoszewski nigdy sie nie zgodzi byc wybranym glosami sldowskiej mafii, szamboobory i ludzi romka:) Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Bartoszewski na Premiera 04.09.07, 17:54 pla_cebo napisała: > Jest jeden zasadniczy problem: Bartoszewski nigdy sie nie zgodzi byc > wybranym glosami sldowskiej mafii, szamboobory i ludzi romka:) Spoko, pisościerwa też nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Bartoszewski na Premiera 04.09.07, 17:56 > Spoko, pisościerwa też nie lubi. Obawiam sie, ze nigdy by tak pisu nie okreslil. Chociaz blizej mu na pewno do prawej strony PO. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Bartoszewski na Premiera 04.09.07, 18:03 pla_cebo napisała: > > Spoko, pisościerwa też nie lubi. > Obawiam sie, ze nigdy by tak pisu nie okreslil. Chociaz blizej mu na > pewno do prawej strony PO. Pan Bartoszewski jest człowiekiem o wiele wyższej kulturze osobistej niż ja i jestem pewien, że by tak nie powiedział.Nie chciał nawet odnieść się w pełni do słów prezydenta odnośnie zerwania znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolompolski Re: Bartoszewski na Premiera 04.09.07, 17:56 Trudno powiedzieć, czy się zgodzi, czy nie. Dla dobra kraju może się zgodzi? Poza tym nie musi sobie Kunia czy Leppknura brać do rządu. No i będzie gwarancją, że doprowadzi do UCZCIWYCH wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Bartoszewski na Premiera 04.09.07, 17:59 oszolompolski napisał: > Trudno powiedzieć, czy się zgodzi, czy nie. Przeczytaj sobie "Warto byc przyzwoitym" a potem wygas ten smieszny nick:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt dobra mysl 04.09.07, 18:03 Jesli mialby byc jakikolwiek rzad na czas kampanii zamiast rzadu PiS, to rzad z Bartoszewskim na czele bylby idealny. Kto rozsadny moglby cos zarzucic Bartoszewskiemu? Bluzgalby PiS, bo przeciez pRezydent juz zerwal znajomosc z Bartoszewskim, ale dla calej reszty, a moze i dla czesci wyborcow PiS, takie bluzgi bylyby zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Bartoszewski na Premiera 04.09.07, 18:49 Gdyby PO go poprosiła i paru zacnych ludzi a'la Geremek,Mazowiecki - nie odmówiłby. I nikt by tego nie kwestionował. Na tej jednej decyzji PO zyskałaby więcej niż przez ostatnie 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Bartoszewski na Premiera 04.09.07, 18:51 Gdyby Tusk mial takich doradcow jak Ty juz poparcie dla PO oscylowaloby w granicach bledu statystycznego jak u PD:) Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Bartoszewski na Premiera 04.09.07, 19:26 Uzasadnij swoją kozacką wypowiedź, albo pocałuj mnie z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Bartoszewski na Premiera 04.09.07, 19:00 To już Qżma nie ma w tym kraju kandydata przed 70,mądrego,potrafiącego się poprawnie wysłowić po polsku w dobrej dykcji?Piękne(?)życiorysy to do muzeum a nie na czoło rządu w kraju o średniej wielkości i dużej biedzie,w XXI wieku w Europie.Dać W Bartoszewskiemu jeszcze więcej orderów ale na miły Bóg po co temu 85-letniemu facetowi dawać kierownicę? Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Dajcie spokoj staruszkowi ! 04.09.07, 19:20 Osobiscie dalbym szanse na pare miesiecy Rokicie. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Dajcie spokoj staruszkowi ! 04.09.07, 19:23 adalberto3 napisał: > Osobiscie dalbym szanse na pare miesiecy Rokicie. Ten sam blad, error inaczej:) Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Bartoszewski na Premiera 04.09.07, 19:33 Żarty na bok drogie forumowe koleżeństwo. Uważam to za poroniony pomysł. Wręcz wampiryzm polityczny. Przecież wiadomo, że pan Bartoszewski nadaje sie do pełnienia roli gwiazdy wieczorków wspomnień... a nie na burzę polityczną... która momentami jest więcej niz tornadem. Ja gdybym była w PO. Powiedziałabym tak. Chcecie rządu technicznego? Proszę bardzo. Ale na czele z naszym liderem. I za poparcie reformy finansów publicznych. Chyba tam coś ma PO w szufladach. I to z gwarancjami... tak, zeby do wyborów w konstytucyjnym terminie nie iśc z pustymi rekami. Ale to w ogole nawet powołanie Tuska na premiera nie jest dobrym pomysłem. Ten sejm jest wypalony do trzeciego dna. Nic się już z niego nie wykrzesze... I coś mi sie wydaje, że będziemy mieli do czynienia z zmianą pokoleniową. Bo i duża część klasy politycznej jest najzwyczajniej spalona. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Bartoszewski na Premiera 04.09.07, 19:40 sawa.com napisała: > Żarty na bok drogie forumowe koleżeństwo. > Uważam to za poroniony pomysł. Wręcz wampiryzm polityczny. Przecież > wiadomo, że pan Bartoszewski nadaje sie do pełnienia roli gwiazdy > wieczorków wspomnień... a nie na burzę polityczną... która momentami > jest więcej niz tornadem. > > Ja gdybym była w PO. Powiedziałabym tak. Chcecie rządu technicznego? > Proszę bardzo. Ale na czele z naszym liderem. I za poparcie reformy > finansów publicznych. Chyba tam coś ma PO w szufladach. I to z > gwarancjami... tak, zeby do wyborów w konstytucyjnym terminie nie > iśc z pustymi rekami. > > Ale to w ogole nawet powołanie Tuska na premiera nie jest dobrym > pomysłem. Ten sejm jest wypalony do trzeciego dna. Nic się już z > niego nie wykrzesze... I coś mi sie wydaje, że będziemy mieli do > czynienia z zmianą pokoleniową. Bo i duża część klasy politycznej > jest najzwyczajniej spalona. Ale reforma finansow poszla... z Zyta:) Jest teraz na drugiej stronie. Musimy zrobic wszystko aby byla po jednej:) Odpowiedz Link Zgłoś