Gość: Świder Re: Uroczysty obiad na cześć gen. Jaruzelskiego w IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 19:01 To jest tragedia .Czy pan prezydent zaprosi też wdowy z "Wujka". Tak przynajmniej dla równowagi .Właśnie przy czymś takim wychodzi na światło dzenne całe dziadostwo i pogarda dla ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Uroczysty obiad na cześć gen. Jaruzelskiego w IP: *.parkowe.pol 09.07.03, 21:21 Komu Prezydent Jaruzelski nie pasuje , niech jedzie i zloży hołd Kuklinskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Uroczysty obiad na czes´c´ gen. Jaruzelskiego IP: *.sympatico.ca 10.07.03, 04:06 Kuklinski byl bohaterem, Slepy bossem WRON-u ... kto o tym dzis pamieta? Bagaznik serwuje zachodnie dania, bo ruskie pierogi w Kabulu dzis niemodne. Ale to ta sama czerwona cholota - Slepy, Bagaznik i to cale towarzystwo wzajemnej adoracji ... po prostu Polska, Narod Wybrany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toulouse~Lautrec Ilu idiotów IP: *.idea.pl 10.07.03, 07:11 mysli podobnie jak ten Twój adwersarz.Zobacz sobie w wątku o pare linii w górę jakich apolegotów ma ślepy w postaci byłych UB-eków.Takich kretynów jescze dzis nie brakuje.Na szczęsie , ich czas powoli dobiega końca.Stan wojennny był, złem a nie żadnym mniejszym złem -co jak mantrę powtarza sobie "ślepy" i jego wszechwiedzący zwolennicy.Nie ma sensu dywagować z tymi kretynami, są niereformowalni.Jaruzel wprowadzając stan wojenny po prostu zabezpieczył byt oraz żywot swoim "towarzyszom" i rzeszy taki "dupków".Trzeba pisać dosadnie, ponieważ na normalna wymiane opinii nie ma co liczyć - sa zaprogramowani wyłącznie na swoją wizję. "Nie ma krytyki szkodliwej, tylko brak krytyki przynosi szkodę"/S.Kisielewski/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radzio Re: Ilu idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.03, 10:01 Gość portalu: Toulouse~Lautrec napisał(a): > mysli podobnie jak ten Twój adwersarz.Zobacz sobie w wątku o pare linii w górę > jakich apolegotów ma ślepy w postaci byłych UB-eków.Takich kretynów jescze dzis > > nie brakuje.Na szczęsie , ich czas powoli dobiega końca.Stan wojennny był, złem > a nie żadnym mniejszym złem -co jak mantrę powtarza sobie "ślepy" i jego > wszechwiedzący zwolennicy.Nie ma sensu dywagować z tymi kretynami, są > niereformowalni.Jaruzel wprowadzając stan wojenny po prostu zabezpieczył byt > oraz żywot swoim "towarzyszom" i rzeszy taki "dupków".Trzeba pisać dosadnie, > ponieważ na normalna wymiane opinii nie ma co liczyć - sa zaprogramowani > wyłącznie na swoją wizję. > "Nie ma krytyki szkodliwej, tylko brak krytyki przynosi szkodę"/S.Kisielewski/ I wice wersa!A gdyby nie to bylibysmy dzis wolnym i zasobnym krajem? Odpowiedz Link Zgłoś
kitop Re: Ilu idiotów - RADZIO! UWAŻAJ! 10.07.03, 15:32 Gość portalu: radzio napisał(a): > Gość portalu: Toulouse~Lautrec napisał(a): > > > mysli podobnie jak ten Twój adwersarz.Zobacz sobie w wątku o pare linii w > górę > > jakich apolegotów ma ślepy w postaci byłych UB-eków.Takich kretynów jescze > > dzis > > > > nie brakuje.Na szczęsie , ich czas powoli dobiega końca.Stan wojennny był, > > złem > > a nie żadnym mniejszym złem -co jak mantrę powtarza sobie "ślepy" i jego > > wszechwiedzący zwolennicy.Nie ma sensu dywagować z tymi kretynami, są > > niereformowalni.Jaruzel wprowadzając stan wojenny po prostu zabezpieczył b > yt > > oraz żywot swoim "towarzyszom" i rzeszy taki "dupków".Trzeba pisać dosadni > e, > > ponieważ na normalna wymiane opinii nie ma co liczyć - sa zaprogramowani > > wyłącznie na swoją wizję. > > "Nie ma krytyki szkodliwej, tylko brak krytyki przynosi szkodę"/S.Kisielew > ski/ > > > I wice wersa!A gdyby nie to bylibysmy dzis wolnym i zasobnym krajem? Uważaj, bo ośmieliłeś sie mieć inne zdanie niż T-L i paru jemu podobnych. Za chwile zostaniesz nazwany idiotą, dupkiem, byłym UBekiem. Zresztą masz to wszystko wyżej! I do tego Twój oponent ( co ja mówię, Ty i ja jesteśmy dla niego wrogami i to śmiertelnymi!) cytuje z upodobaniem Kisiela, udowadniając, ze nic ale to nic z niego nie rozumie! Patrz cytat wyżej i zestaw go z jego złotymi myślami. Wystarczy! Dyskusja na temat stanu wojennego jest możliwa tylko z ludźmi którzy nie są porażeni ślepą nienawiścią i coś na ten temat naprawdę wiedzą. Trochę więcej niż gazetowe "madrości", do tego czerpane z Radia Maryja lub Gazety Polskiej. Oni szybciej wybaczą Katyń, Oświęcim czy mord na Wołyniu niż ten "straszliwy" stan wojenny. Piłsudski tylko w czasie jednego zamachu majowego wysłał do piachu 400 Polaków i jakoś nikt mu tego nie wypomina. Moze dlatego, że po stronie Jaruzelskiego stały wyraźne racje polityczne ( nie ważne czy się z nimi zgadzamy czy nie ) natomiast motywacje Dziadka były conajmniej naciągane i bardzo subiektywne, zeby nie powiedzieć mocniej. Ale po co? Pozdrawiam Cię Radziu, gratuluję odwagi ale nie przesadzaj! Obrońcy świetej sprawy czuwają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol w. zaprogramowani IP: 142.108.17.* 10.07.03, 17:28 takie solidarnosciowe prawiczki nie potrafia dac innych argumentow jak tylko inwektywy, ale taka ich natura i intelekt. tak naprawde oni nie moga zniesc faktu, ze jaruzelski i jego stanik wojeny byl taki lichy, ze nie rozprawil sie on z ta banda prl-owskich nieudacznikow ktora chciala przejac wladze. gdy wladze dostali, okazali sie byc tacy niekompetentni, ze wolny narod wybral powtornie socjalistow. i to ich wkurza. a jaruzelskiemu jedno tylko mozna zarzucic - ze nie potrafil wykonczyc agentatow watykanu i cia, ktorzy za tamtych pieniadze walczyli o co ? o "robotnicza godnosc" naturalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toulouse~Lautrec Ryzyko IP: *.idea.pl 10.07.03, 23:37 Zaryzykuje i skusze sie na replike - może okażesz się bardziej rozgarniety od Twojego kolegi - kitopa.Otóz jestescie małolatami , którzy za przeproszeniem gówno wiedzą o tamty okresie po przeczytaniu paru pozycji i liznieciu troche historii jawicie sie jako znawcy i ferujący opinie nie poparte żadnymi argumentami.Otóż nie jestem słuchaczem Radia Maryja ani zwolennikiem ojca Rydzyka ale dla takich palantów jak Wy nie ma to zadnego znaczenia bo i tak , tych , którzy nie sa z Wami - w Waszych osądach ,klasyfikujecie w jedyny znany sposób.A dlaczego , tak łatwo domyślić sie dlaczego jest tak jak to opisałem - chodzi mi o luki w waszym rozumowaniu - wystarczy spojrzeć na Twoja odpowiedź.Otóż zapamietaj sobie palanci ( mozna i dosadniej), ze bez Solidarności bys ,żył w kraju , który przypomina dzisiejsza Białorus. A co do zasobności to juz Twoja w tym broszka i zapier...j do roboty , bo emeryci czekają na swoje głodowe emerytury. Bez pozdrowien "Wiedza to władza , brak wiedzy nie oznacza jeszcze braku władzy"/Niels Bohr/ Odpowiedz Link Zgłoś
kitop Re: Ryzyko czyli pokręcony 'polityk' 11.07.03, 00:22 Gość portalu: Toulouse~Lautrec napisał(a): > Zaryzykuje i skusze sie na replike - może okażesz się bardziej rozgarniety od > Twojego kolegi - kitopa.Otóz jestescie małolatami , którzy za przeproszeniem > gówno wiedzą o tamty okresie po przeczytaniu paru pozycji i liznieciu troche > historii jawicie sie jako znawcy i ferujący opinie nie poparte żadnymi > argumentami.Otóż nie jestem słuchaczem Radia Maryja ani zwolennikiem ojca > Rydzyka ale dla takich palantów jak Wy nie ma to zadnego znaczenia bo i tak , > tych , którzy nie sa z Wami - w Waszych osądach ,klasyfikujecie w jedyny znany > sposób.A dlaczego , tak łatwo domyślić sie dlaczego jest tak jak to opisałem - > chodzi mi o luki w waszym rozumowaniu - wystarczy spojrzeć na Twoja > odpowiedź.Otóż zapamietaj sobie palanci ( mozna i dosadniej), ze bez > Solidarności bys ,żył w kraju , który przypomina dzisiejsza Białorus. > A co do zasobności to juz Twoja w tym broszka i zapier...j do roboty , bo > emeryci czekają na swoje głodowe emerytury. > Bez pozdrowien > > "Wiedza to władza , brak wiedzy nie oznacza jeszcze braku władzy"/Niels Bohr/ Aleś ty ograniczony, człowieku! Ręce i cycki opadają, jak mówiła pewna staruszka. Z tą twoją Solidarnością z 1981 i przywódcą - cymbałem (są wątpliwości?)miałbyś conajwyżej kolejny Budapeszt lub Pragę, jezeli nie 3 wojnę światową. Białorusią nie jesteśmy ( chyba, ze zostaniemy, przy takim mysleniu jak twoje )głównie dlatego, że rozsądni ludzie z obu stron barykady w 1989 roku uznali, ze czas sie porozumieć i zakończyć pewien etap w historii tego kraju. Wiem cos o tym, bo bralem w tym udzial i moze dlatego jesteś dziś taki odważny. I mam prawo tak mówić, bo kiedy chcieli takich jak ty wieszać powiedzialem - NIE! Oczywiście ty o tym nic nie wiesz, uwazasz nawet, że "tamta" władza wystraszyła się takich "bohaterów" jak ty i oddała władzę ze strachu! Dobry dowcip, akurat na poziomie twoich "prawd" historycznych. A odpowiedz, jak daleko było w 1989 od drugiego stanu wojennego? Nie wiesz? To nie mądrzyj sie, ciesz sie z wolnosci i kapitalizmu, szanuj tych ktorym się nie powiodło i nie wysyłaj ich po chamsku do roboty bo może jej po prostu - nie mają! I klepią biedę, tak jak ty swoje głupoty. I dobrze, że odczepiłeś się od tego Kisiela! On naprawdę był mądrzejszy niż ci sie wydaje. Ale poczytaj go jeszcze raz. Może coś zrozumiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toulouse~Lautrec Odpier..l się IP: *.idea.pl 11.07.03, 00:37 "czerwony palancie ".Mam gdzieś Twoje wywody :chorego umysłu".Takiego zacietrzewiałego palanta szukac ze świecą.Dzięki takim palantom jak Ty mamy dzis to co widać i takoweż powinny być skazane na niebyt polityczny tak jak to zrobiono w Czechach , sytuacja byłaby zdrowsza.A co do Kisiela ta jakby usłyszał takie chore wywody jak Twoje, to na pewno ukułby z tego niezłą anegdotę do swojego "Alfabetu".Takich kretynów powinno sie jednak zdecydowanie ograniczać. "Trzeba wiedzieć , kiedy nie wiedzieć"/S.Kisielewski/ Odpowiedz Link Zgłoś
kitop Re: Odpier..l się - BRAWO! 11.07.03, 00:51 Gość portalu: Toulouse~Lautrec napisał(a): > "czerwony palancie ".Mam gdzieś Twoje wywody :chorego umysłu".Takiego > zacietrzewiałego palanta szukac ze świecą.Dzięki takim palantom jak Ty mamy > dzis to co widać i takoweż powinny być skazane na niebyt polityczny tak jak to > zrobiono w Czechach , sytuacja byłaby zdrowsza.A co do Kisiela ta jakby > usłyszał takie chore wywody jak Twoje, to na pewno ukułby z tego niezłą > anegdotę do swojego "Alfabetu".Takich kretynów powinno sie jednak zdecydowanie > ograniczać. > > "Trzeba wiedzieć , kiedy nie wiedzieć"/S.Kisielewski/ Brawo! Oto właściwa reakcja prawicowego "intelektualisty", na wlaściwym dla niego poziomie. Bez komentarza! Współczuję mu i przepraszam wszystkich Państwa za ten "styl" i klasę. No cóż, mamy wolność słowa, choć chyba nie o to nam chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toulouse~Lautrec Merytoryczna dyskusja IP: *.idea.pl 11.07.03, 08:55 Wolność słowa mamy na szczęście nie dzieki takim szmatom jak Ty.Z Toba merytoryczna jest niemożliwa , ponieważ jakiś złośliwy szczep wirusa HIV spustoszył Twoje mózgowie.A gdzie w tych Twoich wypowiedziach mozna znaleźć merytoryczna argumentacje.Operujesz wyłacznie sloganami, niepopartymi żadnymi konkretnymi argumentami.Ale na sczęscie czas takich "chu.ów z włóczki" już mija.Popatrz sobie kretynie jaka wokół Ciebie pustka , nawet za kolegów musiz udzielać , kretyńskich ripost.Pustka, pustka a potem juz tylko niebyt taki jest Twój punkt przeznaczenia. "Nie ma krytyki szkodliwej, tylko brak krytyki przynosi szkode"/S.Kisielewski/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga DLACZEGO NIE BYLO O TYM ANI SLOWA W DZIENNIKACH TVP? IP: 217.77.139.* 10.07.03, 12:06 dlaczego? to byl jedyny przejaw wyczucia...po prostu nie denerwowac juz bardziej spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Uroczysty obiad na cześć gen. Jaruzelskiego w IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.09.03, 01:49 Nigdy nie byłem zwolennikiem Jaruzelskiego. Po prostu nie libię dworaków. A ro 1972 dostarczył mi aż nadto dowodów. Dzisiaj jednak taki obiad sam postawił bym Jaruzelskiemu. Mimo bardzo trudnych i skomplikowanych sytuacji okazał się czlowiekiem optymalnego dzieła w tych warunkach, a nie pustych słów nie mających pokrycia ani w działaniach a jeszcze gorzej w myśleniu. Jestem przekonany, że w jego wydaniu rozliczanie pomroczności jasnej zaczęło by się od samych lekarzy. O reszcie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś