Gość: sqnk. IP: *.chello.pl 28.07.03, 17:22 Polecam: "Pan od poezji. O Zbigniewie Herbercie" Joanna Siedlecka Prószyński i s-ka ISBN: 8373371753 Przygody kabotyna, beztalencia i zazdrośnika !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blackout.9491 Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! 28.07.03, 17:42 Gość portalu: sqnk. napisał(a): > Polecam: > > "Pan od poezji. O Zbigniewie Herbercie" > Joanna Siedlecka > Prószyński i s-ka > ISBN: 8373371753 > > Przygody kabotyna, beztalencia i zazdrośnika !!!! > Kupiłem ją jakiś czas temu. Nie miałem czasu, aby ją przeczytać, ale zrobię to teraz (podczas urlopu). Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Joanna Siedlecka: druga mlodosc prostytutki. A czy 28.07.03, 18:43 toto znacie? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.r.rm Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! 29.07.03, 08:26 napewno poszło o kasę. Herbert po odzyskaniu niepodległości liczył na szmalec, a szmalec dostał się "godniejszym". Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! 29.07.03, 08:57 oszolom.z.r.rm napisał: > napewno poszło o kasę. > Herbert po odzyskaniu niepodległości liczył na szmalec, a szmalec dostał > się "godniejszym". Co to kasa robi z człowiekiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
tony.soprano3 Re: Joanna Siedlecka: druga mlodosc prostytutki. 29.07.03, 11:08 gabrielacasey napisała: > toto znacie? A ty znasz ? Korzystałeś z jej usług ? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_watchman Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! 29.07.03, 09:20 Skoro minęło już pięć lat, jak Zbynio odwalił kitę, to można nazywać ulice jego imieniem! Panie i panowie samorządowcy - do dzieła! Marzy mi się w Warszawie skrzyżowanie (ulic oczywiście!) Herberta z Jana Pawła II (choć ten jeszcze żyje - podobno, bo coraz mu bliżej do Breżniewa). Na środku tego skrzyżowania winien stać pomnik Miłosza. Do roboty - od tego zależy pomyślność narodu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! IP: 213.77.7.* 29.07.03, 09:42 Nie wierzyłem do tej pory, że Michnik i jego przydupasy mogłyby sobie brać do serca opinie nieżyjącego już pisarza. Ale po tym jak ktoś przypomniał opinie Poety o Michniku i teraz pojawia się ten wątek - to już coraz bardziej wierzę, że Michnik ma wolę i środki żeby zniszczyć dowolnie wybraną osobę w tym kraju.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! IP: *.chello.pl 29.07.03, 19:57 Gość portalu: Xionc napisał(a): > Nie wierzyłem do tej pory, że Michnik i jego przydupasy mogłyby sobie brać do > serca opinie nieżyjącego już pisarza. Ale po tym jak ktoś przypomniał opinie > Poety o Michniku i teraz pojawia się ten wątek - to już coraz bardziej wierzę, > że Michnik ma wolę i środki żeby zniszczyć dowolnie wybraną osobę w tym > kraju.... Kto cię rzeźbił ... xioncu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rdr Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.07.03, 22:11 Tu jak ulal pasuje cytat: (michnik) "z prasa nikt nie wygra", z zoologicznie oblesnym usmieszkiem adasia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Prawdziwa twarz myhnika !!! IP: 212.14.60.* 29.07.03, 09:46 I co durnie? Daliscie sie nabrac Sz.p Redaktorowi! Jeszcze raz przypominam: sp. Zbigniew Herbert najlepszy polski poeta - padl ofiara nagonki ktora przeprowadzil na lamach GW ten idiota myhnik. Nie mogl zniesc ze Herbert wypomnial jemu i Miloszowi flirt z komuchami. Majac do dyspozycji dziennik ogolnokrajowy bardzo latwo wmowil bandzie nieukow i debili, ze Herbert jest "be" a Szymborska, Milosz i GW to jedyni stroze dobrego smaku i godnosci. Banda zalosnych zazdrosnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 10:06 Myślę, że Herbert był przede wszystkim mitomanem. Usilnie próbował wzorować się na Zbyszku Cybulskim jeżeli chodzi o rekwizyty ... . PS Uprzejmie przypominam, że ja się jokastym tylko podcieram. Dlatego też nie biorę na siebie odpowiedzialnośći za poziom wpisów tej ... biednej dziadygi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Czesc psie mylera! IP: 212.14.60.* 29.07.03, 11:34 Juz dawno nie smierdziales tu na forum! Teraz jeszcze wychodzi ze jestes niewyksztalcony... Wymysl cos innego na moj temat, prosze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 11:39 Gość portalu: jokasty napisał(a): > Juz dawno nie smierdziales tu na forum! > Teraz jeszcze wychodzi ze jestes niewyksztalcony... > Wymysl cos innego na moj temat, prosze.. Jak już wspominałem - tylko podcieram się jokastym i nie biorę odpowiedzialności za tragicznie niski poziom jego postów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqnk. [...] IP: *.chello.pl 29.07.03, 20:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwszy sekretarz Prawdziwe twarze skunksów i obiektywnych IP: *.acn.waw.pl 29.07.03, 11:43 zakryte są gaciami. Odpowiedz Link Zgłoś
etos.solidarnosci Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! 29.07.03, 11:50 A co zrobił Herbert dla Solidarności ? Nic !!! Pisał te swoje bzdety i srał po girach ze strachu przed bezpieką ! Absolutne beztalecie ! Jak był zaproszony na Zjazd NSZZ to mu się nic nie podobało. Głupi czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Kolektywne, obiektywne pojeby... bez komentarza.. IP: 212.14.60.* 29.07.03, 14:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqnk. Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! IP: *.chello.pl 29.07.03, 18:06 Kabotyn, mitoman i beztalencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aram Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 20:44 Twarz wykrzywiona nienawiścią!!!Tej twarzy i tej "poezji" nie chcę pamiętać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwszy sekretarz Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! IP: *.acn.waw.pl 29.07.03, 20:55 Gość portalu: Aram napisał(a): > > Twarz wykrzywiona nienawiścią!!!Tej twarzy i tej "poezji" nie chcę pamiętać! I nie musisz, bo nikt Ci jej do łba nie wbijał. Pamietaj jednak-te na pewno lubisz-kawałki o "amerykańskim imperialiźmie" i "zaplutym karle reakcji" Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! 29.07.03, 21:04 ale pieski michnika ujadaja Ale zydki piane z pyska tocza bialej goraczki dostaja na slowo "Herbert" To tylko potwierdza, ze Herbert mial racje mowiac, ze michnik to czlowiek zlej woli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqnk. Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! IP: *.chello.pl 02.08.03, 18:25 jokasty to jakiś kompletny baran, zupełnie jak ten pierwszy sekretarz z LPR ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aram Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 21:12 Gość portalu: pierwszy sekretarz napisał(a): > Gość portalu: Aram napisał(a): > > > > > Twarz wykrzywiona nienawiścią!!!Tej twarzy i tej "poezji" nie chcę pamięt > ać! > > > I nie musisz, bo nikt Ci jej do łba nie wbijał. > Pamietaj jednak-te na pewno lubisz-kawałki o "amerykańskim imperialiźmie" > i "zaplutym karle reakcji" Oj sekretarzu, sekretarzu! Jak zawsze, poezja popieprzyła się wam z propagandą! "Do łba" nikt jeszcze nikomu poezji nie wbijał. Nawet Majakowski trafiał sam do głów i serc, choć "jądro" jego poezji było chore i oszukańcze. Sam to zrtesztą ocenił! Ale jak to brzmiało! To jednak była poezja, choć myśl chybiona! A Herbert? No cóż, nadal mam wątpliwości, czy zaciekła nienawiść mieści się w kanonie wrażliwości wyrażanej poetyckim językiem. I twoja "poetyka" sekretarzu, utwierdza mnie w moich wątpliwosciach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 09:49 Fakty podane w "Pan od poezji. O Zbigniewie Herbercie", Joanna Siedlecka, Prószyński i s-ka - są niepodważalne ! Zresztą Herling-Grudziński przed swoją śmiercią potwierdził opinie Siedleckiej o Herbercie. Pomijam tu ocenę Herberta jako człowieka dokonaną przez jego żonę, bo to takie bardziej z magla oceny ... . PS Za poziom postów autorstwa jokastego nie biorę odpowiedzialności. Ja jokastym jedynie się podcieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty No? ile wam Michnik zaplacil gnoje?!?! IP: 212.14.60.* 30.07.03, 09:49 Za to ujadanie. Krzyczcie, krzyczcie... Sztuka obroni sie sama. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_watchman Re: No? ile wam Michnik zaplacil gnoje?!?! 30.07.03, 11:43 Gość portalu: jokasty napisał(a): > Za to ujadanie. Krzyczcie, krzyczcie... > Sztuka obroni sie sama. Sztuka może tak, Herbert - z pewnością nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Re: No? ile wam Michnik zaplacil gnoje?!?! IP: 212.14.60.* 30.07.03, 11:48 mr_watchman napisał: > Gość portalu: jokasty napisał(a): > > > Za to ujadanie. Krzyczcie, krzyczcie... > > Sztuka obroni sie sama. > > Sztuka może tak, Herbert - z pewnością nie. Niestety.. Odpowiedz Link Zgłoś
etos.solidarnosci Re: Prawdziwa twarz Herberta ! 30.07.03, 12:34 A co zrobił Herbert dla Solidarności ? Nic !!! Pisał te swoje bzdety i srał po girach ze strachu przed bezpieką ! Absolutne beztalecie ! Jak był zaproszony na Zjazd NSZZ to mu się nic nie podobało. Głupi czy co ? Ale to nic. Teraz Zbigniew Herbert jest w porządu. I lepiej zamknijcie mordy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 13:36 Kretyńskie uwielbienie dla Herberta pewnych kryminogennych grup społecznych nie zmienia faktu, iż był on beztalenciem, mitomanem i kabotynem. Doskonale opisał go Gustaw Herling-Grudzński, a Giedroyć uważał go za prowokatora. PS Ja jokastym tylko się podcieram. Ale już niedługo, bo strasznie cuchnie ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty [...] IP: 212.14.60.* 30.07.03, 14:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqnk. [...] IP: *.chello.pl 30.07.03, 17:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty [...] IP: 212.14.60.* 30.07.03, 17:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqnk. [...] IP: *.chello.pl 30.07.03, 17:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
blackout.9491 Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! 30.07.03, 17:58 Poświęciłem się i wczoraj przeczytałem tą książkę Siedleckiej. Wymowa faktów jest porażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Juz dawno mowilam, ze ta cwiercinteligencka holota 31.07.03, 01:49 MYSLI WYBIORCZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sergiusz Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! IP: *.btk.net.pl 30.07.03, 18:29 jokasty nic nie wnosi do dyskusji poza nienawiścią i wulgaryzmami. Nie jesteście tym znudzeni? Proponuję całkowicie Go zignorować - czasu szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! IP: *.wp3.ptc.pl 30.07.03, 20:05 Chciałam zauważyć, że On nie może się już bronić. Ani przed p. Siedlecką, ani przed Wami. Nie rozumiem jednak, skąd tyle jadu i nienawiści, czyżby tak trudnoi było wybaczyć komuś, kto STARAŁ się iść wyprostowanym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! IP: *.chello.pl 30.07.03, 22:09 Gość portalu: Aga napisał(a): > Chciałam zauważyć, że On nie może się już bronić. > Ani przed p. Siedlecką, ani przed Wami. Nie rozumiem jednak, skąd tyle jadu i > nienawiści, czyżby tak trudnoi było wybaczyć komuś, kto STARAŁ się iść > wyprostowanym? Większość z zabierających tu głos nie czytała nic Herberta. Np ten prymityw "jokasty", wielki obrońca Herberta i absolwent 5. klas szkoły podstawowej i kursu na operatora saturatora z wodą sodową ! Odpowiedz Link Zgłoś
gienia.gienia Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! 31.07.03, 10:20 Gość portalu: Touluse~Lautrec napisał(a): > Gość portalu: Aga napisał(a): > > > Chciałam zauważyć, że On nie może się już bronić. > > Ani przed p. Siedlecką, ani przed Wami. Nie rozumiem jednak, skąd tyle jad > u > i > > nienawiści, czyżby tak trudnoi było wybaczyć komuś, kto STARAŁ się iść > > wyprostowanym? > > Większość z zabierających tu głos nie czytała nic Herberta. Np ten > prymityw "jokasty", wielki obrońca Herberta i absolwent 5. klas szkoły > podstawowej i kursu na operatora saturatora z wodą sodową ! jokasty skończył 6 klas podstawówki , a nie 5 ! Ty Latryno z Tuluzy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Do wszystkich wielkich znawcow tworczosci Herberta IP: 212.14.60.* 31.07.03, 11:01 A moze powiecie mi jeszcze czego nie czytalem? Tak sie sklada ze Herberta tworczosc dobrze znam. A nienawisc? Z obiektywnym mam na pienku juz od dawna - nie moja wina ze nie lubie ludzi ktorzy jak choragiewki zmieniaja opcje polityczne i lubia milera. Jesli zwrocicie uwage na jego posty to zobaczycie kto tu kogo obraza i kto tylko z przekory wypisuje glupstwa. A co do Herberta - czy ktokolwiek z was wybitnie wyksztalconych pamieta co z nim zrobil mihnik i GW? No? Pamietacie? Przyznajcie sie szczerze. Pozdrawiam serdecznie madrych tego forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny jokasty wreszcie wspiął się na palce i ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 12:21 Gość portalu: jokasty napisał(a): > A moze powiecie mi jeszcze czego nie czytalem? Tak sie sklada ze Herberta > tworczosc dobrze znam. A nienawisc? Z obiektywnym mam na pienku juz od dawna - > nie moja wina ze nie lubie ludzi ktorzy jak choragiewki zmieniaja opcje > polityczne i lubia milera. Jesli zwrocicie uwage na jego posty to zobaczycie > kto tu kogo obraza i kto tylko z przekory wypisuje glupstwa. > > A co do Herberta - czy ktokolwiek z was wybitnie wyksztalconych pamieta co z > nim zrobil mihnik i GW? No? Pamietacie? Przyznajcie sie szczerze. > Pozdrawiam serdecznie madrych tego forum :) ... postanowił pokazać, że nie jest takim prymitywem - jakim jest w istocie. Tym razem używał słownictwa ogólnie przyjetego w tzw. kontaktach międzyludzkich. To krok we właściwym kierunku i może być zwiastunem znacznego odchamienia forum. O ile naturalnie jokasty bedzie się nadal starał udawać kulturalnego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty To komplement? IP: 212.14.60.* 31.07.03, 12:23 Chyba go nie przyjme.. Odpowiedz Link Zgłoś
blackout.9491 Re: jokasty wreszcie wspiął się na palce i ... 31.07.03, 15:22 Po przyczytaniu książki Siedleckiej straciłem cały dzień szukając w internecie opinii dot. zarzutów postawionych przez nią Herbertowi. Niestety nikt nie był w stanie w sposób rzeczowy ustosunkować się do nich. Przeważało bezrozumne ujadanie w stylu niejakiego "jokastego". To tak jak do wielu ludzi nie mogło trafić przekonanie, iż pewien wielki charymatyczny przywódca Solidarności to zwykły matoł i krętacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Coz za obiektywizm !!! IP: 212.14.60.* 31.07.03, 15:47 Gratuluje! obiektywny, blackout, etos, to chyba jedna osoba... Nudne.. A wracajac do tematu: posty kolesi ktorzy pisza tlko cos w rodzaju: "kabotyn, mitoman, pijak itd" o Herbercie uwazasz za sensowna dyskusje tak? Gratuluje po raz drugi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: Coz za obiektywizm !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 15:52 Gość portalu: jokasty napisał(a): > Gratuluje! obiektywny, blackout, etos, to chyba jedna osoba... > Nudne.. > > A wracajac do tematu: posty kolesi ktorzy pisza tlko cos w rodzaju: "kabotyn, > mitoman, pijak itd" o Herbercie uwazasz za sensowna dyskusje tak? > > Gratuluje po raz drugi!! jokasty (używam go do podcierania dupy) nie może się pogodzić z faktami. "blekaułt" ma rację zaliczając go do oszołomionych, ale nie do końca. Ponieważ nie wie, że jokasty został wysrany przez własną matkę. Jako odchód ludzki nie stanowi partnera do jakiejkolwiek dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Re: Coz za obiektywizm !!! IP: 212.14.60.* 31.07.03, 15:54 Ponieważ > nie wie, że jokasty został wysrany przez własną matkę. > Jako odchód ludzki nie stanowi partnera do jakiejkolwiek dyskusji. Ecce homo! Ecce orator! Teraz sobie odpiszesz i poprzesz sie goraco? Odpowiedz Link Zgłoś
blackout.9491 Re: Coz za obiektywizm !!! 31.07.03, 15:55 Gość portalu: jokasty napisał(a): > Gratuluje! obiektywny, blackout, etos, to chyba jedna osoba... > Nudne.. > > A wracajac do tematu: posty kolesi ktorzy pisza tlko cos w rodzaju: "kabotyn, > mitoman, pijak itd" o Herbercie uwazasz za sensowna dyskusje tak? > > Gratuluje po raz drugi!! Mnie nie obchodzi Pańska naparzana z Obiektywnym. Ja tylko stwiedzam, że Pan nie był w stanie przytoczyć ani jednego rzeczowego argumentu. Poza tym - uświadamiam Pana, Panie "jokasty", że ja to ja. A nie ktoś inny. Ale jak Panu wygodniej ... To mi w takim razie zwisa. Bez poważania, żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 16:00 To twarz garfomana, kabotyna, mitomana i życiowego nieudacznika ! PS Ja jokastym tylko się podcieram. Ale coraz rzadziej, bo strasznie cuchnie ten jełop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Do Blackouta IP: 212.14.60.* 31.07.03, 17:00 Panie Blackout! Przeczytaj Pan sensowne, rzeczowe argumenty obiektywnego powyzej! Albo,albo jeszcze lepiej: podyskutujcie razem - zycze owocnej, merytorycznej dyskusji ze znawca tematu! Dla odmiany z powazaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec jokasty - skończ najpierw jakąś szkołę lub kurs. IP: *.chello.pl 31.07.03, 23:17 Chociażby traktorzystów. Pozdrawiam i zyczę wytrwałości w nauce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: jokasty - skończ najpierw jakąś szkołę lub ku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 09:28 Gość portalu: Touluse~Lautrec napisał(a): > Chociażby traktorzystów. > > Pozdrawiam i zyczę wytrwałości w nauce. Hahahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty I z czego sie cieszycie esbeccy prowokatorzy? IP: 212.14.60.* 01.08.03, 12:01 Ze sie przyslugujecie swoim debilizmem SLD i Agorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 12:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tony.soprano3 [...] 01.08.03, 12:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty [...] IP: 212.14.60.* 01.08.03, 13:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 13:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Co sie tak pienisz czerwony burku !?! :) IP: 212.14.60.* 01.08.03, 14:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 15:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Przeczytaj to: IP: 212.14.60.* 01.08.03, 16:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=7250460 I co czerwony psie? Odpowiedz Link Zgłoś
telewizja.trwam Brawo jokasty ! Jak na papier do doopy masz łeb ! 01.08.03, 23:13 Zamiast głowy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqnk. Rekapitulując. IP: *.chello.pl 01.08.03, 23:46 ZH to grafoman, mitoman i kabotyn. Dziękuję za ciekawą dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Prawdziwa twarz Siedleckiej. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.08.03, 00:15 Herbert nie żyje, jak ma się bronić ? A Siedlecka pisze za darmo, czy dla kasy ? A co robiła za komuny ? I co teraz wystawia świadectwo niemoralności Herbertowi ?????????? Przecież to żałosne !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqnk. Prawdziwa twarz "autora" to "nowytor" ?!!! IP: *.chello.pl 02.08.03, 00:16 Odpowiedz Link Zgłoś
elodia Re: Prawdziwa twarz 'autora' to 'nowytor' ?!!! 03.08.03, 07:50 Zbigniew Herbert Potęga smaku To wcale nie wymagało wielkiego charakteru nasza odmowa niezgoda i upór mieliśmy odrobinę koniecznej odwagi lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku Tak smaku w którym są włókna duszy i chrząstki sumienia Kto wie gdyby nas lepiej i piękniej kuszono słano kobiety różowe płaskie jak opłatek lub fantastyczne twory z obrazów Hieronima Boscha lecz piekło w tym czasie było jakie mokry dół zaułek morderców barak nazwany pałacem sprawiedliwości samogonny Mefisto w leninowskiej kurtce posyłał w teren wnuczęta Aurory chłopców o twarzach ziemniaczanych bardzo brzydkie dziewczyny o czerwonych rękach Zaiste ich retoryka była aż nazbyt parciana (Marek Tulliusz obracał się w grobie) łańcuchy tautologii parę pojęć jak cepy dialektyka oprawców żadnej dystynkcji w rozumowaniu składnia pozbawiona urody koniunktiwu Tak więc estetyka może być pomocna w życiu nie należy zaniedbywać nauki o pięknie Zanim zgłosimy akces trzeba pilnie badać kształt architektury rytm bębnów i piszczałek kolory oficjalne nikczemny rytuał pogrzebów Nasze oczy i uszy odmówiły posłuchu książęta naszych zmysłów wybrały dumne wygnanie To wcale nie wymagało wielkiego charakteru mieliśmy odrobinę niezbędnej odwagi lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku Tak smaku który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała głowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Re: Prawdziwa twarz 'autora' to 'nowytor' ?!!! IP: *.chello.pl 03.08.03, 09:27 elodia napisała: > > > Zbigniew Herbert > Potęga smaku > > To wcale nie wymagało wielkiego charakteru > nasza odmowa niezgoda i upór > mieliśmy odrobinę koniecznej odwagi > lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku > Tak smaku > w którym są włókna duszy i chrząstki sumienia > > Kto wie gdyby nas lepiej i piękniej kuszono > słano kobiety różowe płaskie jak opłatek > lub fantastyczne twory z obrazów Hieronima Boscha > lecz piekło w tym czasie było jakie > mokry dół zaułek morderców barak > nazwany pałacem sprawiedliwości > samogonny Mefisto w leninowskiej kurtce > posyłał w teren wnuczęta Aurory > chłopców o twarzach ziemniaczanych > bardzo brzydkie dziewczyny o czerwonych rękach > > Zaiste ich retoryka była aż nazbyt parciana > (Marek Tulliusz obracał się w grobie) > łańcuchy tautologii parę pojęć jak cepy > > dialektyka oprawców żadnej dystynkcji w rozumowaniu > składnia pozbawiona urody koniunktiwu > > Tak więc estetyka może być pomocna w życiu > nie należy zaniedbywać nauki o pięknie > > Zanim zgłosimy akces trzeba pilnie badać > kształt architektury rytm bębnów i piszczałek > kolory oficjalne nikczemny rytuał pogrzebów > > Nasze oczy i uszy odmówiły posłuchu > książęta naszych zmysłów wybrały dumne wygnanie > > To wcale nie wymagało wielkiego charakteru > mieliśmy odrobinę niezbędnej odwagi > lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku > Tak smaku > który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo > choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała > głowa > > Absolutna grafomania (nieudolne wzorowanie się na Majakowskim). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyIslam Herbert atakowal nawet Holendrow... IP: *.vline.pl 03.08.03, 11:41 ...ze,interesuje ich gloenie praca,kupiectwo,oszczednosc a nie jak Polakow walka i przelewanie morza krwi...On nie rozumial Zachodu. Chyba byl nawet antySemita ( np. atakowal Michnika ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Milosnicy Majakowskiego Panie tu - cos tam IP: *.ifn-magdeburg.de 03.08.03, 17:34 Umieli kiedys mowic po francusku i fascynowali sie ta kultura z wzajemnoscia.. NIc dziwnego ta rewolucja.. Francuzom przydaloby sie czasem zakosztowac prawdziwego komunizmu...kto wie moze fascynacja tez by im przeszla... Ale bledow w ortografii to oni nie lubia- oj nie lubia.. Od razu mozna spasc w dol - b. szybko... Na faksy z bledami zwykle sie po prostu nie odpowiada... Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak I tak wam nic robaczki nie pomoze 03.08.03, 13:44 Pomiedzy poziomem Herberta a poziomem Szymborskiej jest PRZEPASC. I bynajmniej nie mowie tu o postawie zyciowej, bo tutaj przepasc nawet dobrym okresleniem nie jest. Tak wiec dorabiajcie ta swoja ideologie, bo tylko to wam pozostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Re: I tak wam nic robaczki nie pomoze.Herbert to 0 IP: *.chello.pl 03.08.03, 15:37 Tak, to grafoman. I plagiator. Strasznie duż ściągnął z Szymborskiej. Ale jeszcze więcej z Majakowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Co niby sciagnal nekrofilu? 03.08.03, 16:15 Ta radosna tworczosc stalinowska naszej noblistki? Te wiersze o dziadku stalinie czy o ukochanej partii? No ale nie od dzisiaj wiadomo, ze komitet noblowski to w duzej mierze siedlisko tzw. intelektualistow, ktorzy zachwycali sie "sloncem komunizmu" jeszcze do niedawna. Ba, niektorym jeszcze nie przeszlo! A mysle, zes ty tez z tego "szacownego grona". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Re: Co niby sciagnal nekrofilu? IP: *.chello.pl 03.08.03, 16:30 jak_nie_jak_tak napisała: > Ta radosna tworczosc stalinowska naszej noblistki? > Te wiersze o dziadku stalinie czy o ukochanej partii? > No ale nie od dzisiaj wiadomo, ze komitet noblowski to w duzej mierze > siedlisko tzw. intelektualistow, ktorzy zachwycali sie "sloncem komunizmu" > jeszcze do niedawna. Ba, niektorym jeszcze nie przeszlo! > A mysle, zes ty tez z tego "szacownego grona". Twoja prymitywna wściekłość i chęć przeniesienia dyskusji na Twój poziom (rynsztok) umacnia mnie w w przekonaniu, iż tzw. zwolennicy tego grafomana to bezrozumny motłoch. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Nie ma tu zadnej wscieklosci 03.08.03, 16:34 z mojej strony. Ona w tym watku jest ze strony tych, ktorzy w lustro spojrzec spokojnie nie moga. Bo sie ufajdali za bardzo. A teraz tancza nad grobem glupie chocholy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec "jak_nie_jak_tak" wyluzuj się prymitywie. IP: *.chello.pl 03.08.03, 16:40 To poprostu Cię przerasta. Poczytaj lepeij sobie Super Ekspress albo "świerszczyka". Zrób kupę to g... Ci odpłynie od Twojego głupiego łba, podniecona łajzo. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak No dokladnie dales probke mozliwosci, 03.08.03, 16:45 Mysle, ze masz jeszcze szanse na nobla:) Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak I mysle, ze w twoim przypadku 03.08.03, 17:02 bardziej uprawniony bylby nowy nick np. etos.stalina:) Odpowiedz Link Zgłoś
etos.solidarnosci Re: I mysle, ze w twoim przypadku 03.08.03, 17:05 jak_nie_jak_tak napisała: > bardziej uprawniony bylby nowy nick np. etos.stalina:) spierdalaj komuchu na drzewo liscie pąpować ! Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Nastepny kandydat do literackiego nobla, 03.08.03, 17:12 nam wyrasta:) Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Heniu - Toulouse- albo sie sam wylusuj... IP: *.ifn-magdeburg.de 03.08.03, 17:18 Swoja droga zabawne te nicki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A te rymy Szymborskiej to takie ciezkie sa IP: *.ifn-magdeburg.de 03.08.03, 17:22 ze nawet mnie laiczce w kwestii poezji od razu tak jakos smutno i ciezko sie robi.. Jakby ktos deska w deske walil.. Moze tez troche jak u dentysty.. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Pani ANiu, niech Pani uwaza, 03.08.03, 17:26 Bo zaraz na Pania jakis przyciezki wierszyk kolejnego kandydata spadnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Tak bardzo sie nie martwie.. IP: *.ifn-magdeburg.de 03.08.03, 17:27 Jestem chyba zbyt prawdziwa niestety i w tym caly problem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Re: Tak bardzo sie nie martwie.. IP: *.chello.pl 03.08.03, 18:19 Gość portalu: ANka napisał(a): > Jestem chyba zbyt prawdziwa niestety i w tym caly problem.. Worin besteht Ihr Problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka In deinem TONGUE IP: *.ifn-magdeburg.de 03.08.03, 18:31 Gość portalu: Touluse~Lautrec napisał(a): > Worin besteht Ihr Problem ? tudziez langue maternelle... Sa rozne gusta... Ja lubie Herberta.. B. wielu moich przyjaciol tez.. Szymborskiej nie trawie.. I nie obchodzi mnie juz nawet kto jaka trawke malowal na zielono i czy zna lacine czy greke jesli po angielsku mowic nie umie.... A personalnie atakowac nie warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Re: In deinem TONGUE IP: *.chello.pl 03.08.03, 18:36 Gość portalu: ANka napisał(a): > Gość portalu: Touluse~Lautrec napisał(a): > > > > Worin besteht Ihr Problem ? > tudziez langue maternelle... > Sa rozne gusta... Ja lubie Herberta.. B. wielu moich > przyjaciol tez.. > Szymborskiej nie trawie.. I nie obchodzi mnie juz nawet > kto jaka trawke malowal na zielono i czy zna lacine czy > greke jesli po angielsku mowic nie umie.... > A personalnie atakowac nie warto Das wird von mir durch D ("In Deinem TONGUE") geschrieben werden, aber lassen wir ... . Ale Geschänk bekommst Du von mir einen Witz: Der alte Rechtsanwalt Meier ist in der Nacht gestorben. Am nächsten Tag ruft ein Mandant in der Kanzlei bei der Sekretärin an. "Guten Tag, ich hätte gerne den Rechtsanwalt Meier gesprochen". "Tut mir leid aber ich muß Ihnen leider mitteilen das der Herr Meier letzte Nacht gestorben ist". "Ja aber ich hätte gerne den Herrn Meier gesprochen, Sie wissen schon der zu dem ich immer komme bei Problemen". "Wie gesagt der Herr Meier ist letzte Nacht gestorben!". "Hmm aber ich hätte trotzdem gerne den Herrn Meier gesprochen den ich bei jedem Rechtsproblem einschalte". "Der Herr Meier ist gestorben, er ist tot!!" "Ach können Sie mir nicht den Herrn Meier geben, Sie wissen schon der, der jeden Prozeß von mir verloren hat". "Jetzt reicht es aber, ich hatte ihnen doch gesagt das der Herr Meier gestorben ist. Der ist tot!!! Tot, verstehen Sie!!!" "Entschuldigen Sie aber ich kann es einfach nicht oft genug hören". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Sehr lustig...und .. IP: *.ifn-magdeburg.de 03.08.03, 18:45 typowe - w kwestii niemieckiej wole ostatnio teatry niz dowcipy... Pan wybaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A moj jezyk calkiem w porzadku IP: *.ifn-magdeburg.de 03.08.03, 18:48 Zdrow i caly i nawet nie rozciety... Ja Pana nie obrazalam.. Wybaczy Pan spostrzegawczosc.. Racja - powinnam byc slepa- ale ja nie zawsze robie to co powinnam. Taka juz moja natura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Re: Sehr lustig...und .. IP: *.chello.pl 03.08.03, 18:50 Gość portalu: ANka napisał(a): > typowe - w kwestii niemieckiej wole ostatnio teatry niz > dowcipy... > Pan wybaczy... Mam nadzieję, że zrozumiała Pani wymowę (sens tamtego dowcipu). No to teraz coś z Albionu. (A Herbert to faktycznie grafoman i plagiator.) In an airplane the captain told the passengers: "This is your Captain speaking. We are losing altitude and we do not have enough fuel to reach land. Therefore, we have to let all baggage leave the airplane." The airplane gained altitude again. Half an hour later the airplane began losing altitude again and the captain was on the loudspeakers once more: "This is your captain speaking. We are still losing altitude, and we can not reach land without having some passengers leave the plane. It is a bad situation, but we will do this in an honest and democratic way - we will use the alphabet starting with A. Are there any African passengers?" No one answered. "Are there any Black passengers?" Still no one answered. "Are there any Coloured passengers?" Still no one answered, but back in the airplane a little boy asked his father: "Dad, you have always told me to be honest. We are both from Africa and have black coloured skin." "Yes, my son. That is true. But today we are Niggers" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Skoro jestesmy tacy szczerzy IP: *.ifn-magdeburg.de 03.08.03, 18:57 To witam slask niemiecki.P. Plesser. NIemniej na dowcipy czasu mi brak - smieszne byc moze, a moze wlasnie prawdziwe podobnie jak fakt ze to czy poeta jest dla jednych plagiatorem a dla innych poeta to jest kwestia indywidualna... Szymborska jest ciezka jak dowcip niemiecki i zdaje sie nie tylko ja tak uwazam..Pomijam nawet sympatie polityczne... Niemniej to ona zdobyla laury- moim zdaniem nie zasluzone... Jesli mnie Pan oskarza o gluchote to kto Pana zdaniem jest ten slyszacy? schizofrenik? NIe moge Panu dotrzymac kroku bo mam jeszcze troche pracy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Re: Skoro jestesmy tacy szczerzy IP: *.chello.pl 03.08.03, 19:05 Gość portalu: ANka napisał(a): > To witam slask niemiecki.P. Plesser. NIemniej na dowcipy > czasu mi brak - smieszne byc moze, a moze wlasnie > prawdziwe podobnie jak fakt ze to czy poeta jest dla > jednych plagiatorem a dla innych poeta to jest kwestia > indywidualna... Szymborska jest ciezka jak dowcip > niemiecki i zdaje sie nie tylko ja tak uwazam..Pomijam > nawet sympatie polityczne... > Niemniej to ona zdobyla laury- moim zdaniem nie zasluzone... > Jesli mnie Pan oskarza o gluchote to kto Pana zdaniem > jest ten slyszacy? schizofrenik? > NIe moge Panu dotrzymac kroku bo mam jeszcze troche pracy.. > Bis nächstem Mal - verbleibend mit freundlichen Grüßen. ps Im September bin ich in Magdeburg. Zwei Wochen bei DB SA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Im september habe ich ein Konferenz also IP: *.ifn-magdeburg.de 03.08.03, 19:09 Ten termin nie jest najlepszy jesli chce mnie Pan wystraszyc?! S.Y. Meuilleures salutations..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Re: Im september habe ich ein Konferenz also IP: *.chello.pl 03.08.03, 19:11 Gość portalu: ANka napisał(a): > Ten termin nie jest najlepszy jesli chce mnie Pan > wystraszyc?! > S.Y. > Meuilleures salutations..... Ich bin bei DB AG beschäftigt ... . Also bis dahin ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka DBahn oder DBank? IP: *.ifn-magdeburg.de 04.08.03, 12:30 Both have, malheureusement, nothing to do with science I´m afraid. Et la difference comme entre nos S. and H. Beschäftigt als ´killer´? Interesant... Und was macht ein DB mitarbeiterer im Journal Quotidien? Milles baisers... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.03, 20:56 a kto o nim jeszcze pamieta? czasy Herberta to juz przeszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! IP: 212.14.60.* 04.08.03, 09:51 Okazuje sie ze nie.. Mihnik i jego sfora wiernych psow zawsze znajda powod zeby go opluc. Zalosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: Prawdziwa twarz Zb. Herberta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 10:47 Grafoman, beztalencie i kabotyn ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka 6 glowek Lenina... IP: *.ifn-magdeburg.de 04.08.03, 12:20 Mozna odwrocic to co Pan napisal i z pierwszych literek wyjdzie ani chybi KGB... Czy to Panski Nick? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Czekam tu na Ciebie czekam IP: *.ifn-magdeburg.de 04.08.03, 12:33 na tej Grubej Kresce..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Już niedługo pojawią się w ksiegarniach ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 13:01 ... wspomnienia żony tego mitomana. Fragmenty drukowała prasa wrocławska. Szok ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Prawdziwi poeci zawsze mieli problemy IP: *.ifn-magdeburg.de 04.08.03, 13:05 z kobietami.. To zaden szok.. I zawsze byli tacy co na nich kase robili...posmiertnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: Prawdziwi poeci zawsze mieli problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 13:22 Gość portalu: ANka napisał(a): > z kobietami.. To zaden szok.. I zawsze byli tacy co na > nich kase robili...posmiertnie... Mężczyzna nie ma problemów z kobietami. Ale Herbert miał ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Zarozumialy mezczyzna IP: *.ifn-magdeburg.de 04.08.03, 13:41 to troche chlopiec.. Ale moze to ja nie jestem kobieta? Znam przynajmniej paru prawdziwych w mojej opinii mezczyzn, ktorzy nie uwazaja kobiet za latwe stworzenia...I czasem im to doskwiera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Obiektywny to zwykly palant i prowokator IP: 212.14.60.* 04.08.03, 15:00 Nie warto na niego czekac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ale kobietom tez chyba wolno prowokowac. IP: *.ifn-magdeburg.de 04.08.03, 15:01 Poza tym to cytat.. A schematow w stylu powtarzalstwo obelg nie lubie.. - Pozdrawiam Pana p. Jokasty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Pani ANka czeka na "Tuluz Lałtreka", nie na mnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 15:14 Niestety. Ale skąd taki kretyn jak "jokasty" ma to wiedzieć. PS Pani ANiu. Ja "jokastego" używam jedynie w charakterze papieru toaletowego ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Jezeli ten element wyposazenia p. toalety IP: *.ifn-magdeburg.de 04.08.03, 15:17 Tez jest czerwony... Ale nie p. Jokasty..a co do ´resetow´ to nie moja domena.. O tej Kresce wiedzial pieknie Herbert i to sie wielu ludziom w nim podobalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Dodam tylko ze do np kolei niemieckiej IP: *.ifn-magdeburg.de 04.08.03, 15:20 mam personalne zastrzezenia.. Ale na wizyty raczej nie czekam a na pieniadze..Stad moj udzial w dyskusji na temat skrotow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A strzala trafila juz p Elodia.. IP: *.ifn-magdeburg.de 04.08.03, 15:15 Dodam tylko ze rozum i milosc razem to wielka sila... Nie mozna jej przecenic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ojej wyszlo na to ze mam sklonnosci... IP: *.ifn-magdeburg.de 04.08.03, 15:50 NO co to to nie Panowie.. Niestety nie moge podpierac sie cytatami z Herberta bo nie mam tu nic na podoredziu... Prywatnie wole Panow niz Panie.. A w przypadku Herberta za prawdziwa poezje...abstrahujac od plci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Re: Ojej wyszlo na to ze mam sklonnosci... IP: *.chello.pl 04.08.03, 17:08 Gość portalu: ANka napisał(a): > NO co to to nie Panowie.. > Niestety nie moge podpierac sie cytatami z Herberta bo > nie mam tu nic na podoredziu... > Prywatnie wole Panow niz Panie.. A w przypadku Herberta > za prawdziwa poezje...abstrahujac od plci... Pani Aniu. Pracuję oczywiście w Deutsche Bank AG. W tym terminie wizytuję oddział w Magdeburgu. Później jadę do Leipzig. MfG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Dziekuje za zyczenia i sympatie... IP: *.ifn-magdeburg.de 04.08.03, 18:26 ale musze Pana zmartwic.. w kregach lewackich i wsrod politycznie poprawnych filozofow zdobylam sobie przydomek cyt. ´chudego pasztetu´. To zapewne ulatwia dyskusje ze mna- taka mala polit. manipulacja.. W zwiazku z tym nie zaprzecze i w tym przypadku- nie chcialabym p. zranic.. Proby zakupu przy pomocy bankow niestety cenie nieco mniej.. Miedzy piersiami nosze wylacznie diamenty w duzych ilosciach.. Kazdy kosztuje jedno zycie... Umiejetnosci jezykowe doceniam lecz pozostaja umiejetnosciami.. Co rozni je od prawdziwych wartosci i wiedzy.. i od naturalnego ludzkiego ciepla.. Serdecznie p. pozdrawiam i ladnie dygne niniejszym... Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Re: Dziekuje za zyczenia i sympatie... IP: *.chello.pl 05.08.03, 09:04 Gość portalu: ANka napisał(a): > ale musze Pana zmartwic.. w kregach lewackich i wsrod > politycznie poprawnych filozofow zdobylam sobie przydomek > cyt. ´chudego pasztetu´. To zapewne ulatwia dyskusje ze > mna- taka mala polit. manipulacja.. W zwiazku z tym nie > zaprzecze i w tym przypadku- nie chcialabym p. zranic.. > Proby zakupu przy pomocy bankow niestety cenie nieco mniej.. > Miedzy piersiami nosze wylacznie diamenty w duzych > ilosciach.. Kazdy kosztuje jedno zycie... > Umiejetnosci jezykowe doceniam lecz pozostaja > umiejetnosciami.. Co rozni je od prawdziwych wartosci i > wiedzy.. i od naturalnego ludzkiego ciepla.. > Serdecznie p. pozdrawiam i ladnie dygne niniejszym... > > Ania Schade. MfG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Grüße an ANka IP: 212.14.60.* 05.08.03, 09:46 Ich bedanke mich für die Grüße von Ihnen! Haben Sie schöne Sommerferien? MfG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Grüße an ANka IP: *.ifn-magdeburg.de 05.08.03, 10:31 Nie za bardzo.. To ci mezczyzni.. Dla tych ktorzy zawitaja do Magdeburga mam dobra nowine.. Jest b. ladny Herrenkrug Park, ktory pamieta czasy jego swietnosci,z polami golfowymi, piekna knajpa o secesyjnym wystroju i festiwal balonow bodajze 8 sierpnia... A dla milosnikow Herberta.. ´..Nienawisc to jest serca trwoga, gdy nie czuje nic. Odwaga aby z tym jakos zyc. Bo kiedy sie zmienia serce z kamienia w najczulszy skarb To tak jakby czlowiek wychodzac z cienia zobaczyl blask...´ Wiec Herbert chyba nie mogl nienawidziec.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka I mam nadzieje ze chociaz Pan IP: *.ifn-magdeburg.de 05.08.03, 10:33 Procz szacunku dla Herberta miesci sie w kryteriach prawicy... Bo to jedno z moich wymagan... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka OJ te balony to 8 wrzesnia - oczywiscie/nt. IP: *.ifn-magdeburg.de 05.08.03, 10:40 Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Re: I mam nadzieje ze chociaz Pan 05.08.03, 10:40 Gość portalu: ANka napisał(a): > Procz szacunku dla Herberta miesci sie w kryteriach > prawicy... > Bo to jedno z moich wymagan... jokasty to b. kapuś bezpieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka To zawsze i tak IP: *.ifn-magdeburg.de 05.08.03, 10:42 wychodzi w praniu.. Nie trzeba do tego sadow.. A bezpieka chyba nie podniecala sie tak b. Herbertem..Przynajmniej nie od tej strony.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka I dobrej zabawy Panowie.. IP: *.ifn-magdeburg.de 05.08.03, 10:45 Jak sie namyslicie to odpowiedzcie jakos ladniej..Ciekawe, ktory z was to potrafi i czy wogole... Odpowiedz Link Zgłoś
herbert.bis Zdrada... 05.08.03, 10:58 Wpisano zdrade w pocalunek, W czule spojrzenia, W szlachetny trunek, Przychodzi w nocy jak zimna woda, Dla ZDRADY zadnej chwili nie szkoda.. (to nie zh ale na temat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A jednak... IP: *.ifn-magdeburg.de 05.08.03, 11:01 ´...kiedy juz wszedzie malo mnie bedzie, nie mysl o mnie zle...´ To tez nie Z.H. tylko ciag dalszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
herbert.bis Re: A jednak... 05.08.03, 11:09 Ja h.b znam inny ciag dalszy, ten nie jest prawdziwy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ja chyba tez nie jestem juz IP: *.ifn-magdeburg.de 05.08.03, 11:15 taka prawdziwa.. Najprawdziwsza jest stonoga na mojej firance i lacina ktorej sie uczy przelazac z jednej literki na druga.. a wlazla tam noca- przez okno z bluszczu, ktory tez juz powoli wlazi do mojego mieszkania...I chodz b. powoli to w koncu wejdzie...I nie wiem czy mam go brutalnie przyciac, przesunac czy pozwolic mu aby sie calkiem rozpanoszyl... Odpowiedz Link Zgłoś
herbert.bis O stonogach 05.08.03, 11:21 Ja h.b bym taka stonoge ignorowal. Niech wchodzi, to tez zycie. A z tych literek moze sie czegos madrego nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: O stonogach IP: *.ifn-magdeburg.de 05.08.03, 11:24 Ale ja jej nic nie zrobilam..Jezeli chciala to siedzi tam nadal...Zreszta zobacze jak wroce...Ja tylko wiem ze to stonoga a ktos inny powiedzialby robak.. To wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
herbert.bis Nie robak, tylko robaczek... 05.08.03, 11:29 Dbaj o niego, bo niektore gatunki sa naprawde pozyteczne i moga sprawic wiele radosci. Zreszta co bede ANce opowiadal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka To wiem. IP: *.ifn-magdeburg.de 05.08.03, 11:31 Od poczatku.. w koncu nie po to sie konczy studia biologiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
herbert.bis Studia studiami, to teoria, 05.08.03, 11:34 A praktyka najwazniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Chyba i jedno i drugie wazne.. IP: *.ifn-magdeburg.de 05.08.03, 11:39 Teraz na prawde zmykam na chwile... Odpowiedz Link Zgłoś
herbert.bis Re: Chyba i jedno i drugie wazne.. 05.08.03, 11:49 Wazne jedno i drugie, zgadza sie. Jednak jak sa dlugie studia bez praktyki, to potem moga byc problemy z wprowadzeniem teorii w zycie. Ale problemy tez maja swoj urok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka I pozdrawiam H.B IP: *.ifn-magdeburg.de 05.08.03, 11:30 Goraco mimo pogody, za poezje i za te tysiace.... Musze znow sie czyms zajac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Nochmals an ANka IP: 212.14.60.* 05.08.03, 14:36 Bitte hören Sie nicht auf die Leute, die mich hier beschimpfen. Mein Herz schlägt "auf der rechten Seite" :) Gruß Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny jokasty - śmierdzielu i kapusiu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 14:41 Gość portalu: jokasty napisał(a): > Bitte hören Sie nicht auf die Leute, die mich hier beschimpfen. > Mein Herz schlägt "auf der rechten Seite" :) > Gruß Po pierwsze nie kalecz języka. Po drugie - natychmiast udaj się do lekarza. Po trzecie - już nie bedę się tobą podcierał, konfidencie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: jokasty - śmierdzielu i kapusiu ! IP: *.ifn-magdeburg.de 05.08.03, 15:24 A to ostatnie moze nawet Panu posluzyc..Lepiej tego nie robic na forum.. Czy dolaczy do tego jeszcze willy ktorys tam? Ale nic ladnego to jeszcze zaden z Panow nie wymyslil.. Spodziewalam sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Well, was machst Du hier? IP: *.ifn-magdeburg.de 05.08.03, 15:20 Que faites- vous la, mon cher? I need some arguments.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Re: Well, was machst Du hier? IP: 212.14.60.* 05.08.03, 15:36 Gość portalu: ANka napisał(a): > Que faites- vous la, mon cher? > I need some arguments.... Ich mach' hier das gleiche was Du, und die Anderen hier machen... Suche einfach interessante Leute und Themen. Manchmal (muß ich zu geben) nehme ich an diesen "Beschimpfungen" teil. Leider... Aber nich immer ist es so. Nur, seriöse Diskussionen finden hier sehr selten statt. Meistens endet das ganze... ja weisst Du wie. Habe ein schönes Urlaub! MfG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Die Andern sind oft Journalisten und Schauspielere IP: *.ifn-magdeburg.de 05.08.03, 15:54 Und ich bin nur ein Wissenschaftler. Though I have no particular interest in being hier only some spass and rarely some info. Tez Pana pozdrawiam i dziekuje za zyczenia.. Niestety czeka mnie jeszcze duzo pracy, a te wakacje to b. krotkie.. Ciesze sie tylko ze nie jest jeszcze tak zle jak myslalam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A w kwestii obelg IP: *.ifn-magdeburg.de 05.08.03, 16:06 To wiecej ich bylo po stronie Pana przeciwnikow. Rowniez z zalozenia.. Bo to bylo podpieranie glownej obelgi tematycznej wlasnymi obelgami.. Dlatego Pana pozdrawiam.. I w takich kwestiach ja rowniez jestem powazna.. Zycze Panu pieknych wakacji i wiele kobiecego ciepla :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Sind Sie ein Wissentschaftler? IP: 212.14.60.* 05.08.03, 16:34 Im welchem Bereich? Wenn ich natürlich fragen darf... Forgive me, but the german language is the best i can speak (and write). :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Neurobiologie IP: *.ifn-magdeburg.de 05.08.03, 16:48 Aber mein Herz und mein Geist ist mit anderen Sachen besetzt heute.. Dann muss ich mich entschuldigen.... Bis bald Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec jąkaty kapusiu i ruro niedomyta ! IP: *.chello.pl 06.08.03, 08:38 spadaj konfidencie z forum i nie kompromituj się już więcej. jokasty - ilu kolegów sprzedałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Do TR IP: 212.14.60.* 06.08.03, 09:29 Sluchaj wielonickowcu: Nie psuj tu powietrza i idz lepiej gdzie indziej siac mylerowska propagande razem z partyjnymi kolegami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Powtarzam. Ja tylko podcieram się jokastym !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 10:06 W tej czynności nie przeszkadza mi to, że był kapusiem w latach 1978 - 82. Gdańsk nigdy mu tego nie daruje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ktos mi powiedzial IP: *.ifn-magdeburg.de 06.08.03, 10:37 ze w Gdansku Herbert jest jeszcze idolem.. I dlugo bedzie.. Wiec Pan chyba nie z Gdanska? A z Panem tulusem to dlaczego sie nie lubicie? Bo obaj czerwoni jak wisienki w sadzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: Ktos mi powiedzial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 10:41 Gość portalu: ANka napisał(a): > ze w Gdansku Herbert jest jeszcze idolem.. I dlugo > bedzie.. Wiec Pan chyba nie z Gdanska? A z Panem tulusem > to dlaczego sie nie lubicie? Bo obaj czerwoni jak > wisienki w sadzie... To niech Pani jeszcze ktoś opowie o "dokonaniach" tego konfidenta - jokastego. Może spytałaby Pani p. Gwiazdę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ja nie z tego srodowiska.. IP: *.ifn-magdeburg.de 06.08.03, 10:44 nie wiem czy niestety - ale jednak nie.. Nie mam kogo sie pytac.. Kontakty mam prywatne i brak w nich tego co powszechne- interesu... Jokastego nie znam- tak samo jak i Pana... Odpowiedz Link Zgłoś
herbert.bis Wszystko sie konczy i zaczyna, 06.08.03, 11:06 Gdansk, Sopot i Gdynia. O resetowaniu sie "poezja" gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Nochmals an ANka IP: 212.14.60.* 06.08.03, 11:23 Ich habe genug von diesen Idioten. Es ist mein letztes Schreiben hier. Viele Grüße an Sie ANka! Sind Sie noch irgendwo in diesem "Forum" zu finden? MfG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Manchmal, Ja IP: *.ifn-magdeburg.de 06.08.03, 11:30 Aber nicht zu oft..Auch under verschiedene Themen.. Ich bin die richtige ANka und es gibt nicht viel andere.. Viel glück.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Och unter- przepraszam IP: *.ifn-magdeburg.de 06.08.03, 12:00 Juz mi sie jezyk placze.. Jeszcze mnie kolezanka cyrylica meczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Tak, jokasty kapuś bezpieki - ma feler ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 12:58 Hau ab, du "Vertrauensperson" ! Odpowiedz Link Zgłoś