Dodaj do ulubionych

Tomasz Lis przeciwko PO

08.12.07, 09:14
Czy Wy również macie wrażenie że w ostatnich materiałach i wypowiedziach, T. Lis dystansuje się od działań PO, staje się krytyczny itp?
Obserwuj wątek
    • vacarius Re: Tomasz Lis przeciwko PO 09.12.07, 06:34
      Dobry dziennikarz musi być obiektywny. Bardzo dobrze ze Lis zadaje trudne
      pytania każdemu politykowi.
    • Gość: wazelin Re: Tomasz Lis przeciwko PO IP: *.access.telenet.be 13.12.07, 23:12
      I bardzo dobrze ze staje sie krytyczny. Wazelina w jakiejkolwiek
      formie badziej szkodzi niz uskrzydla
    • another_john_doe Re: Tomasz Lis przeciwko PO 14.12.07, 00:23
      To całkiem normalne, bo przecież to PO teraz rządzi... : ) I dobrze. Trzeba wszystkim na ręce patrzec równo, a szczególnie rządzącym. : p
      Piszę to wszystko jako ten, który głosował na PO.
      ps. Poza tym, wydaje mi się, że ostatnio Lis mocniej waży słowa.
      To przecież właśnie przez ta lekka sympatia względem PO była przyczyną wyrzucenia go przez 'mądrego' prezesa Solorza z Polsatu. Musi chłop uważac teraz...
      Oczywiście z tym ostatnim mogę się mylic. ; D
      • Gość: ewkac Re: Tomasz Lis przeciwko PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 02:48
        Bo doszedl do wniosku, ze postawil na zlego konia.
    • Gość: kiki Re: Tomasz Lis przeciwko PO IP: *.syrcny.east.verizon.net 14.12.07, 02:51
      a ja to zauwazylam juz podczas ostatnich wyborow.
    • Gość: morlinaa Re: Tomasz Lis przeciwko PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 15:15
      Chyba tylko udaje bezstronność, ponieważ widać, że sercem jest przy
      PO. Niestety widać to udawanie i sztuczność. Już wolę, żeby nie
      udawał.
    • nadredaktorka Re: Tomasz Lis przeciwko PO 19.12.07, 16:16
      Nie zauważyłam by Lis krytykował PO. Jeśli zauważę, to się ucieszę. Może jednak
      stać go na odrobinę obiektywizmu? Może zaprosi do swojego skromnego studia Tuska
      i zapyta dlaczego w jego rządzie nie ma prawie nikogo z dawnego gabinetu cieniu,
      za to są nikomu do tej pory szerzej nieznane "cieniasy" (cyt. Marcinkiewicz) jak
      Ćwiąkalski, pani Hall, pani Fedak, pani Bieńkowska, pani Kudrycka, pan Nowicki,
      pan Vincent Rostowski? Czyżby Donald bał się konkurencji? Może zapyta gdzie są
      cuda? Co z podatkiem liniowym? Co ze zniesieniem podatku Belki?
      • irma223 Re: Tomasz Lis przeciwko PO 20.12.07, 02:29
        nadredaktorka napisała:

> Nie zauważyłam by Lis krytykował PO. Jeśli zauważę, to się
        > ucieszę.

To obejrzyj odcinek ze Szczygłą. Jeżdżą zgodnie we dwóch po
        Sikorskim i Klichu. I punktują.
        • nadredaktorka Re: Tomasz Lis przeciwko PO 21.12.07, 10:19
          Sikorski ma przechlapane w PO, więc ja bym go nie traktowała jako PO.
          Wiadomo, że ma za duże ambicje. Tusk go spuści prędzej niż mu się wydaje.
          Wykorzystał go, żeby dać prztyczka w nos Kaczyńskim i tyle. Nie dziwię się, że
          Lis po nim już jeździ.
      • Gość: R Re: Tomasz Lis przeciwko PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 23:34
        może jakbyś czytała więcej gazet, to nie byliby dla ciebie nieznani?
        dla mnie na przykład Hall, Nowicki a przede wszystkim Rostowski nie byli
        anonomowi - trochę więcej samokrytycyzmu na przyszłosć

A gabinet cieni to trochę co innego niz zbiór przyszłych ministrów. To ludzie,
        którzy maja patrzeć na ręce rządowi, analizować ich posunięcia i projekty,
        komentować decyzje - siłą rzeczy muszą być aktualni posłowie i członkowie
        partii. Trudno byłoby raczej wybrać na taki "cień" kogoś takiego jak Pani Hall,
        która ma jest ekspertem z zewnątrz, a w poprzedniej kadencji miała swoją pracę...
        • marcoos88 Re: Tomasz Lis przeciwko PO 21.12.07, 12:40
          Rozumiem, że czego by Lis nie zrobił to i tak będzie źle:)
    • radeko90 Re: Tomasz Lis przeciwko PO 23.12.07, 09:31
      to świadczy tylko o tym jak profesjonalnym dziennikarzem jest Lis. zawsze odnosiłem wrażenie w Co z tą Polską że bardzo krytycznie podchodzi do PiS (to akurat zrozumiałe :)) i ciesze się że jest nadal obiektywny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka