Dodaj do ulubionych

Znów niedziela, znów nazisabat w kościele!

03.03.08, 08:45
To jakaś nowa świec... katolicka tradycja?

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4982478.html
Przy okazji znów pokazuje się jedwabnicze tchórzostwo - po ostatnich wyczynach
w Krakowie wielu Polaków zareagowało oburzeniem; dlatego tchórze przestraszyli
się otwartego nawoływania do "miażdżenia żyda" - teraz już tylko wzywali do
"ataku na przedsiębiorstwo Holokaust", licząc na to, że w sądzie się z tego
drugiego obronią, że tylko kwiaty przynieśli. Tchórzliwe szmaty nie mają nawet
odwagi mówić wprost i ponieść odpowiedzialności za słowo!
Obserwuj wątek
    • goldenwomen3 Re: Znów niedziela, znów nazisabat w kościele! 03.03.08, 08:50
      Nową tradycją jest świętowanie żydowskiego świeta w sejmie RP.O tym
      piszesz? ;)
      • tomirybka Re: Znów niedziela, znów nazisabat w kościele! 03.03.08, 19:08
        gołda, co ty na to?

Główny ideolog Radia Maryja współpracował z SB
        Prof. Jerzy Robert Nowak, ideolog medialnego koncernu o. Tadeusz Rydzyka, był
        współpracownikiem tajnych służb PRL – ustalił „Wprost".

W latach 60. Nowak był rozpracowywany przez SB w związku z działalnością grupy
        trockistów skupionej wokół Ludwika Hassa, historyka uznawanego przez władze PRL
        za wrogi element. Z dokumentów SB wynika jednak, że Nowak szybko zakończył swoją
        opozycyjną działalność. Zachowały się za to materiały (mikrofilmy o numerze IPN
        BU 001043/1742), w których figuruje jako kontakt operacyjny Tadeusz. Znajdują
        się w nich m.in. fotokopie ankiety personalnej Tadeusza, a także informacje SB
        na jego temat oraz notatki ze spotkań, na których Nowak przekazywał SB informacje.
        2 lutego 1970 r. kpt. J. Dybicki, inspektor Wydziału II Departamentu III MSW,
        zwrócił się do przełożonych o zgodę na rozmowę operacyjną z Jerzym Robertem
        Nowakiem. Po jej otrzymaniu 7 lutego 1970 r. wezwał Nowaka do MSW. Nowak w tym
        czasie pracował w związanym z MSZ Polskim Instytucie Spraw Międzynarodowych. Jak
        zauważył esbek, Nowak nie był zaskoczony wezwaniem – chętnie rozmawiał o swojej
        pracy, a kontakty z Hassem i działalność w jego grupie nazwał „błędem". Po tej
        rozmowie Nowak został zarejestrowany jako kontakt operacyjny Tadeusz.

Tadeusz przekazał SB m.in. informację, że 14-19 grudnia 1970 r. przebywał w
        Baranowie Sandomierskim jako tłumacz spotkania polsko-węgierskiego. Informował
        także o sytuacji w MSZ, w którym „oczekuje się zmian kadrowych”. W notatce
        sporządzonej z rozmowy z Tadeuszem funkcjonariusz SB zapisał, że zlecił mu
        zdobycie informacji odnośnie wypowiedzi pracowników w sprawie planowanych zmian
        w MSZ i zwrócenie uwagi na negatywne postawy w resorcie oraz w PISM.

Kolejna notatka SB dotyczy spotkania, do którego doszło 31 maja 1971 r. Miało
        ono związek z wytypowaniem Tadeusza do pracy w ambasadzie PRL w Budapeszcie.
        „Wyraził chęć udzielenia pomocy na terenie Budapesztu z racji wykonywania swoich
        obowiązków oraz spotkań środowiskowych” – czytamy w notatce. Ustalono, że
        informacje dla SB Nowak będzie przekazywał pocztą dyplomatyczną.
        Źródło: Dorota Kania, Wprost

skocz.pl/nowaka
    • jn24 Re: Znów niedziela, znów nazisabat w kościele! 03.03.08, 08:54
      to już nie antysemityzm ? czerska wydała nowe dyrektywy ?
      zamiast antysemityzmu nalezy pisać i mówić,że Nowak lżył. Lżeni do
      sądu nie polecą i nieczego nie udowodnią.
      • marouder.eu Ja bym na miejscu Grossa wytoczyl proces o.. 03.03.08, 08:56
        ..znieslawienie szui katokomuszej Nowakowi.
        Wy jedwabnikowie, to za cholere instynktu samozachowawczego nie macie, nie
        mowiac o elemntarnej przyzwoitosci.
        • jn24 Re: Ja bym na miejscu Grossa wytoczyl proces o.. 03.03.08, 08:58
          Kiedy Zydźi wreszcie padną na kolana i przeproszą Polaków za swe
          ciemne karty historii ? Jesli chlubią się swoimi świetlanymi kartami
          muszą przeprosić Polaków za swe ciemne karty.
        • barnacle.bill.the.sailor Re: Ja bym na miejscu Grossa wytoczyl proces o.. 03.03.08, 09:16
          marouder.eu napisał:

> ..znieslawienie szui katokomuszej Nowakowi.

Lubisz przegrywać ?... ;-PPP
          • marouder.eu Z szuja katokomusza Nowakiem nie sposob.. 03.03.08, 09:25
            ..przegrac.
            Mam nadzieje, ze Gross jest rozsadny i pozwie szuje antysemicka TW Tadeusza. Dla
            dobra Polski by sie przydalo:))
            • goldenwomen3 Re: Z szuja katokomusza Nowakiem nie sposob.. 03.03.08, 09:36
              Dla dobra Polski by sie przydalo pozwać TW Alka.Nie uwazasz?
              oraz "człowieka honoru" za zbrodnie na własnym narodzie za 1981r.
              To dla dobra Polski.
            • barnacle.bill.the.sailor Re: Z szuja katokomusza Nowakiem nie sposob.. 03.03.08, 09:36
              marouder.eu napisał:

> ..przegrac.

Mam zgoła odmienne zdanie... ;-P Gdyby natomiast Nowak pozwał cię za "szuję
              katokomuszą", miałbyś się z pyszna... ;-PPP

> Mam nadzieje, ze Gross jest rozsadny i pozwie szuje antysemicka TW Tadeusza.

Jakoś jestem dziwnie spokojny, że tego nie zrobi... ;-)))

Dla
              > dobra Polski by sie przydalo:))

Specyficznie rozumiesz dobro Polski... ;-P
              • marouder.eu Marny kajakarzu, kretyn Nowak produkowal sie.. 03.03.08, 09:40
                ...na forach gazety kilka lat temu. Wystepowal pod nickiem bbombel (czy jakos
                tak). Stad wiem jaki z niego w rzeczywistosci cienias.
                Jego szczescie, ze kazdy go omija jak psie gowno na drodze.
                Moim zdaniem najzupelniej nieslusznie. Nalezy uczynic uzytek z lopatki i woreczka.
                • barnacle.bill.the.sailor To za to jest polemika na najwyższym światowym 03.03.08, 09:48
                  poziomie... ;-PPPPP

"Re: Czy JRNowak ksywa" psor" czasem się myje ?
                  Autor: eres2 18.02.08, 11:17"

A może eres2 to sam JTG, ksywa "historyk" ?... ;-P
                • berkowicz2 [...] 03.03.08, 10:11
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • barnacle.bill.the.sailor Re: Marny kajakarzu, kretyn Nowak produkowal sie. 03.03.08, 12:51
                  marouder.eu napisał:

> Moim zdaniem najzupelniej nieslusznie. Nalezy uczynic uzytek z lopatki i woreczka.

A może "wyplenić chwasta" ?... ;-PPP
                • goldenwomen3 maruder to ty jesteś taki stary piernik?????????? 03.03.08, 17:18
                  marouder.eu napisał:

> ...na forach gazety kilka lat temu. Wystepowal pod nickiem bbombel
                  (czy jakos
                  > tak). Stad wiem jaki z niego w rzeczywistosci cienias.
                  > Jego szczescie, ze kazdy go omija jak psie gowno na drodze.
                  > Moim zdaniem najzupelniej nieslusznie. Nalezy uczynic uzytek z
                  lopatki i worecz
                  > ka.

Zeby takie czasy pamietać?! Jesteś rupieć. ;P
    • jn24 Re: Ja bym na miejscu Grossa wytoczyl proces o.. 03.03.08, 09:11
      Brawo Nowak im więcej plują tym więcej będzie przychodzić na
      spotkania z prawdą.
    • barnacle.bill.the.sailor Re: Znów niedziela, znów nazisabat w kościele! 03.03.08, 09:21
      oszolom.pl napisał:

> Tchórzliwe szmaty nie mają nawet
      > odwagi mówić wprost i ponieść odpowiedzialności za słowo!

Wiesz, nie wszyscy mają takie zamiary wobec Żydów jak ty... ;-P Ale daj przykład
      odwagi i wal wprost... ;-PPP
    • sze.ryf1 [...] 03.03.08, 09:28
      • oszolom.pl Dziękuję, jestem Polakiem i wolę Polskę od 03.03.08, 09:42
        Izraela.
        • barnacle.bill.the.sailor A może raczej pachnące pieniążki 03.03.08, 12:52
          śmierdzących jedwabników ?... ;-PPP
          • oszolom.pl Pieniązki nic nie mają do sympatii. 03.03.08, 13:08
            Bardzo lubię np. Czechy, choć tam prawie nic nie zarabiam. A Włoch nie znoszę,
            mimo, że 10% dochodu firmy stamtąd pochodzi.
            • barnacle.bill.the.sailor Przecież wiem... 03.03.08, 13:18
              "Jak ja mam 50 groszy od każdego egzemplarza, to to już nie jest takie
              antysemickie"... ;-PPP
              • oszolom.pl Handlujesz nazistowskimi publikacjami? 03.03.08, 13:25
                Nie dziwię się w sumie...
                • barnacle.bill.the.sailor To są słowa przedwojennego księgarza, 03.03.08, 13:29
                  zresztą... Żyda... ;-P
      • hummer [...] 03.03.08, 10:04
    • hummer We Wrocławiu też nie lepiej 03.03.08, 09:32
      oszolom.pl napisał:

> To jakaś nowa świec... katolicka tradycja?

To jakiś zmasowany atak :)
      miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,4982478.html
      • barnacle.bill.the.sailor Atak klonów !!! Klonów Nowaka... ;-PPPPP 03.03.08, 09:39
        hummer napisał:

> To jakiś zmasowany atak :)
        • hummer Na to wygląda 03.03.08, 09:47
          barnacle.bill.the.sailor napisał:

> hummer napisał:
          >
          > > To jakiś zmasowany atak :)

Tekst ten sam ale pod dwoma linkami. ;)

Co nie zmienia faktu, że miłościwi są katolicy ;)

"Skrytykował też byłego prezesa IPN, wrocławskiego senatora prof. Leona Kieresa,
          którego nazwał "żałosną karykaturalną postacią", czym wzbudził aplauz i radość w
          kościele. Również wśród przysłuchujących się księży."
          • barnacle.bill.the.sailor Re: Na to wygląda, 03.03.08, 10:19
            że jak będzie 10 linków do tego samego atykułu, to bzyk napisze o pogromie... ;-P
          • elena4 Re: Na to wygląda 03.03.08, 10:46
            Weź sie odwal w końcu od katolików.
            Jacy mają być, żebyś ich zakwalifikował do miłościwych?
            Mają ściągnąć spodnie, wypiąć tylek i wtedy wszystko będzie OK, tak?
            Zapomnij.
            • hummer Re: Na to wygląda 03.03.08, 11:01
              elena4 napisała:

> Weź sie odwal w końcu od katolików.
              > Jacy mają być, żebyś ich zakwalifikował do miłościwych?
              > Mają ściągnąć spodnie, wypiąć tylek i wtedy wszystko będzie OK, tak?
              > Zapomnij.

Mają być chrześcijanami - to wielka różnica. Chrystus dal jasno na piśmie
              (Ewangelie) czego wymaga od tzw. katolika.

Co do Kieresa czy nie jest krytykowany za to
              miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35762,929369.html
              "- To oczywiście argument skandaliczny. Być może trzeba się będzie zjednoczyć i
              doprowadzić do inicjatywy ustawodawczej, która pozwoliłaby odzyskać zabytki na
              drodze prawnej. Dla samych pawęży nie da się znowelizować ustawy o muzeach. Ale
              one mogą być inspiracją. Kamyczkiem, który uruchomi lawinę. Zdaję sobie sprawę,
              że po pół wieku pewnych spraw nie da się cofnąć. Ale niech to nie będzie zasada,
              tylko wyjątek od zasady. Nasze muzealia zostały potraktowane jako wojenne łupy.
              Czas już chyba skończyć wojnę, wrócić do stanu z 1945 roku i zacząć wszystko od
              nowa. Miarą patriotyzmu wobec narodu i ojczyzny jest utożsamianie się
              mieszkańców z ich gminą czy miastem, z małą ojczyzną. Odbierając nam historię,
              odebrano także prawo do tożsamości lokalnej. Jaki to może mieć skutek? Nie
              zawaham się powiedzieć, że to może osłabić poczucie naszego związku z dużą
              ojczyzną. Skoro ona dzieli dzieci na lepsze i gorsze... Jak z Warszawy, to
              lepsze, a jak z Dolnego Śląska, to gorsze. Ja proszę, żeby mnie nie pozbawiano
              historii."
              • elena4 Re: Na to wygląda 03.03.08, 11:09
                Chrześcijanin to nie synonim naiwnego.
            • ariadna-enta Re: Na to wygląda 03.03.08, 15:12
              ta menda nie ma nic wspólnego z chrześcijaństwem.
              • barnacle.bill.the.sailor Na pewno więcej niż ty... 03.03.08, 15:20
                Nikogo "mendą" nie nazywa...

;-P
              • elena4 Re: Na to wygląda 03.03.08, 17:50
                Hehehe, ale która menda? ja czy P. Nowak?
              • azp11 Re: Na to wygląda 03.03.08, 18:01
                ariadna-enta napisała:

> ta menda nie ma nic wspólnego z chrześcijaństwem.

Dlaczego wy grossofile reprezentujecie tak beznadziejnie niski
                poziom kultury?
                • ariadna-enta Re: Na to wygląda 03.03.08, 18:16
                  nie jestem żadnym grossofilem
                  a to co wyczynia Nowak od kilku lat nie ma nic wspólnego z naukami
                  Chrystusa i ewangelią.
                  trzeba byc ślepcem,zeby tego nie widzieć.

a co do kultury
                  to jeśli w kościele katolickim we Wrocłaiwiu ktoś używa słów
                  nienawiści i pomówień. to ma się to tak dokultury jak pięść do oka.
                  Tylko nie wciskaj kitu,że to walka o polskość
                  to znieważanie polskości i jestem wściekła,ze kler zezwala na takie
                  rzeczy bo obraża mnie to jako katoliczkę( nie mylić katolików z
                  radiomaryjną sektą- jedno z drugim nie ma nic wspólnego)
                  • elena4 Re: Na to wygląda 03.03.08, 18:20
                    Nie wciskaj kitu i nie czepiaj się kleru.
                    Daliby mu jakąś salę i nie musiałby robić swoich wykładów w kościele.
                    Ale każdy się boi dać mu salę żeby nie byc pomówionym o coś
                    brzydkiego i w efekcie nie być przesladowanym. Taka jest prawda.
                    Chcecie ich wpędzić do podziemia to się wam uda. Tylko z kosztami
                    się możecie przeliczyć.
                  • azp11 Re: Na to wygląda 03.03.08, 18:21
                    To ty też jesteś katoliczką? No to jestem zszokowany twoim taktem.
                    • ariadna-enta Re: Na to wygląda 03.03.08, 18:32
                      co takiego piszę,ze tak się burzycie
                      że mnie to bulwesuje?
                      że mi wstyd za Nowaka i jemu podobnych,że jako Polka i katoliczka
                      czuję się zażenowana.
                      • azp11 Re: Na to wygląda 03.03.08, 18:54
                        Teraz już trochę lepiej.
                        • ariadna-enta Re: Na to wygląda 03.03.08, 19:05
                          wybacz,ale jak przeczytałam ten artykuł
                          to się zdenerwowałam.
                          inaczej pojmnuję chrześcijaństwo.
                          • azp11 Re: Na to wygląda 03.03.08, 19:13
                            Prawdziwy chrześcijanin nie czyni podziałów: ludzie i Żydzi. Nie
                            wiem, czy rzeczywiście jesteś chrześcijanką.
                            Co do pana Nowaka, porusza on wiele istotnych problemów, których
                            inni wolą nie dostrzegać.
                            • ariadna-enta Re: Na to wygląda 03.03.08, 19:41
                              coś się przyczepił z tymi ludżmi
                              pomyliłam się i tyle
                              a czy jestem chrześcijanką to nie tobie oceniać
                              podoba ci się Nowak to twój problem.
                              a co dostrzegania problemów to on wkłada wszystkich Zydów do jednego
                              worka i straszy nimi ludzi,ze na nic innego nie czekają tylko,żeby
                              zniszczyć Polskę.To jest w porządku wg ciebie?
                              Nie widzisz,że w imię podobno szukania prawdy wtłacza w ludzi
                              nienawiść do Zydów.Myślisz,że ci go słuchaja oddzielą porządnego
                              Zyda od złego- nie wystarczy popatrzeć na fora,Zyd to Zyd,trzeba na
                              takiego uważać bo cię okradnie,albo cos gorszego.
                              .Były komuszerk,pierwszy antykatolik,korzystający z dobrodziejstw
                              ustroju
                              nagle znalazł swoja furtkę i zgrywa się na patriotę
                              Ilu patriotom co walczyli za Polskę i gnili w stalinowskich
                              więzieniach pluje w twarz to nawet nie mówię.

nic tylko wstyd i złość.
                              • azp11 Re: Na to wygląda 03.03.08, 20:18
                                Pan Nowak wyraźnie różnicuje Żydów na lojalnych względem Polski oraz
                                takich, którzy jej dobrze nie służą. Nie jest prawdą, że wszystkich
                                wrzuca do jednego worka. Potępia np. tych, którzy głosili w świecie
                                różne historie o polskich obozach zagłady Żydów. Prezydent
                                Kwaśniewski w tamtej sytuacji wolał nabrać woody w usta (to ma być
                                prezydent?). Czy możesz wskazać wielu polityków, którzy protestowali
                                przeciwko tym oszczerstwom? A jak sądzisz, skąd to powszechne
                                milczenie, wtedy, kiedy opluwano nasz naród. Nowak wtedy nie milczał.
                            • tomirybka Re: Na to wygląda 03.03.08, 19:47
                              azp11 napisał:

> Co do nowaka, porusza on wiele istotnych problemów, których
                              > inni wolą nie dostrzegać.

Główny ideolog Radia Maryja współpracował z SB | Drukuj |

za wrogi element. Z dokumentów SB wynika jednak, że Nowak szybko zakończył swoją
                              na jego temat oraz notatki ze spotkań, na których Nowak przekazywał SB informacje.
                              czasie pracował w związanym z MSZ Polskim Instytucie Spraw Międzynarodowych. Jak

„Wyraził chęć udzielenia pomocy na terenie Budapesztu z racji wykonywania swoich
                              • azp11 Re: Na to wygląda 03.03.08, 20:01
                                Zawsze byłem za lustracją. To by rozwiazało prtoblem, czy ktoś był
                                kapusiem czy nie. To, że napisano coś w gazecie, niczego jeszcze nie
                                przesądza.
                                • tomirybka Re: Na to wygląda 03.03.08, 20:05
                                  azp11 WPROST do ciebie nie przemawia? łatwo jakoś łykasz wydzieliny UBEKA nowaka.
                                  • azp11 Re: Na to wygląda 03.03.08, 20:22
                                    Chcesz mnie sprowokować? Olewam cię rybkotomi.
    • allspice Re: Znów niedziela, znów nazisabat w kościele! 03.03.08, 09:34
      Teraz we Wrocławiu:) Ze słowem bożym przyjechał prof.Nowak- słowa
      'miłosci,tolerancji' rozlegały się w Kosciele:(
    • goldenwomen3 I kto tu jest moherem? 03.03.08, 09:42
      Najwięcej wiadomości z koscioła przynosza na FK czytelnicy GW?
      Bierzecie udzial w coniedzielnych maszach ???? Bo skąd wiecie kto,
      gdzie, kiedy i o czym ma spotkania w kosciele????
      • sze.ryf1 [...] 03.03.08, 09:46
    • berkowicz2 Re: he he, dobre pytanie - czy 03.03.08, 09:48
      profesór fiki miki ma mature?? sadzac po tym co wyprawia ryży w polityce
      zagranicznej wydaje sie to malo prawdopodobne ;(;(
      • koperczak5 Nowy prowincjał ojców redemptorystów 03.03.08, 10:10
        Nowy prowincjał ojców redemptorystów miał poskromić Rydzyka i jego
        mafię. No i co? No i nic! Episkopat murem za Rydzykiem!
        • elena4 Re: Nowy prowincjał ojców redemptorystów 03.03.08, 10:49
          Tak jak ty murem stoisz za polonofobami.
          • ariadna-enta Re: Nowy prowincjał ojców redemptorystów 03.03.08, 15:15
            wy moherki jesteście największymi polonofobami.
    • venus99 Re: Znów niedziela, znów nazisabat w kościele! 03.03.08, 11:00
      Nowak-szuja,zwykła,pospolita szuja.niestety jeszcze bezkarna.
      • jn24 Re: Znów niedziela, znów nazisabat w kościele! 03.03.08, 13:00
        99 , jak zwykle żadnych argumentów jeno plucie.
      • azp11 Re: Znów niedziela, znów nazisabat w kościele! 03.03.08, 18:13
        Znowu Venus nie zapanowałaś nad nerwami.
    • woda.woda Czy Nowak złozył już pozew? 03.03.08, 12:58
      "- Złożę pozew za nazwanie mnie naczelnym antysemitą Radia maryja
      oraz za fałszywe dezinformujące przedstawienie moich wystąpień w
      Krakowie - wyjaśnia profesor.

Nowak zapowiada, że stosowny pozew trafi do sądu w ciągu
      najbliższych dwóch tygodni. Podkreśla, że dysponuje nagraniami
      krakowskiego spotkania i przedstawi je w sądzie."
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4934299.html
      Minęło już 2 tygodnie.
      Z niecierpliwościa czekam na rozprawę, chyba, że Nowak, jak zwykle,
      kłamał.

• jn24 Re: Czy Nowak złozył już pozew? 03.03.08, 13:03
        jak zwykle woda kłamie.
        • oszolom.pl Re: Czy Nowak złozył już pozew? 03.03.08, 13:09
          Gdzie konkretnie?
          • jn24 Re: Czy Nowak złozył już pozew? 03.03.08, 13:40
            jak to gdzie ? w całości.
            • oszolom.pl Re: Czy Nowak złozył już pozew? 03.03.08, 13:49
              A gdzie konkretnie?
        • marouder.eu Ty klamiesz, nie woda, klamczuchu patplogiczny! 03.03.08, 13:09
          W ogole uwazam, ze polokatolakizm to czysta patologia:-/
          • barnacle.bill.the.sailor Co ty dodajesz do tej polo-kokty ?... 03.03.08, 13:19
            ;-P
            • marouder.eu Kajakarz, a ty umiesz plywac po katolacku? 03.03.08, 13:23
              No wiesz, stylem krzyzowym, umiesz?
              ..bo, ze wodke chrzcisz, to juz kazdy na tym forum wie:(
              • barnacle.bill.the.sailor Nudzisz, maruda... 03.03.08, 13:39
                A chrzczeniem wódki to chyba wiesz, kto się od niepamietnych czasów w Polsce
                zajmował... ?

;-P
                • marouder.eu Katolikowie? Prawda, ze to patologiczne wyznanie? 03.03.08, 13:49
                  Wodke chrzcza, Defonseca, Belgijka i katoliczka klamie, ze jest Zydowka
                  uratowana przez wilki..

barnacle.bill.the.sailor napisał:

> A chrzczeniem wódki to chyba wiesz, kto się od niepamietnych czasów w Polsce
                  > zajmował... ?
                  >
                  • barnacle.bill.the.sailor Katolikowie mieli przywilej prowadzenia 03.03.08, 15:00
                    wyszynku w Polszcze ?...

Dzięki, że sięgasz do moich argumentów (dot. pani Defonseca)... ;)))
              • azp11 Re: Kajakarz, a ty umiesz plywac po katolacku? 03.03.08, 18:17
                To u was mówi się: po katolacku? Coś takiego!
      • tomirybka Re: Czy Nowak złozył już pozew? 03.03.08, 19:28

skocz.pl/nowaka
    • barnacle.bill.the.sailor Naziszabasy... ;))) 03.03.08, 15:06
      www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Lead01&layout=18&news_id=234780&news_cat_id=934&page=text
    • barnacle.bill.the.sailor Nazisyjonizm... 03.03.08, 15:12
      "............Skłania nas to do zbadania syjonistycznej kolaboracji z
      faszystowskim reżimem Niemiec Hitlera. Tutaj także entuzjazm syjonistów dla
      Hitlera przeniknął wszystkie syjonistyczne frakcje. Wszyscy mieli nadzieje na
      wielkie korzyści dla syjonizmu po dojściu Hitlera do władzy w Niemczech. Od
      fanatyków, takich jak poplecznik Żabotyńskiego w Palestynie, Aba Achimeira i
      „narodowego poety” syjonizmu, Chaima Nachnana Bialika, aż do najłagodniejszego
      syjonisty (uważanego za miłośnika pokoju), Normana Bentwicha, wszyscy bardzo się
      ucieszyli na wieść, iż Hitler został kanclerzem Niemiec w 1933 roku. Bialik,
      nadal czczony w Izraelu, oświadczył po usłyszeniu nowiny: „Ja również, jak
      Hitler, wierzę w moc idei Krwi”. Norman Bentwich złożył następujące oświadczenie:
      „Widziany oczyma opatrzności, Hitler był jak Cyrus, boski instrument, by
      sprowadzić (zachodnich Żydów)z powrotem do ich ziemi, gdyż oni mogą wnieść wkład
      z porządku i metody”. („Spełnienie w Ziemi Obiecanej”, Londyn 1938, s.106).

Ten entuzjazm syjonistów dla Hitlera znalazł swe odbicie w regularnej kolumnie
      Aby Achimeira, „Pamiętnik faszyzmu”, w Hazit Ha’am, późniejszym rzeczniku
      fanatycznego syjonizmu w Palestynie. Nawet mundury Bataru, młodzieżowej
      organizacji Żabotyńskiego, były brązowe (imitacja Brunatnych Koszul Hitlera).
      Oto, jak sytuacja została opisana w 1934 roku przez Williama Zukermana w jego
      artykule „Groźba żydowskiego faszyzmu”:
      „Jakkolwiek dziwne może się to wydawać, Żydowska Partia Faszystowska nie tylko
      istnieje, ale nawet przekroczyła już punkt zabiegania o uznanie. Partia ma
      zorganizowanych członków w liczbie 50 000; kontroluje szeroka prasę; wywiera
      silny wpływ na syjonistyczna politykę w Palestynie i poza jej granicami;
      dominuje w żydowskiej opinii publicznej w Polsce i chwieje żydowskimi
      sentymentami na całym świecie”.

Fanatyczni syjoniści byli tymi, z których wyłonił się pierwszy syjonistyczny
      kolaborant hitlerowskiego reżimu faszystowskiego. Był to Georg Kareski,
      późniejszy lider zwolenników Żabotyńskiego w Niemczech. W swej książce pt.
      „Żelazna ściana” (Londyn 1984), Lenni Brenner poświęcił temu pierwszemu
      kolaborantowi rozdział 12 zatytułowany: „Georg Kareski, syjonista Hitlera,
      zdrajca nad zdrajcą”. Rozdział ten szczegółowo przedstawia ewolucję Kareskiego z
      poplecznika Żabotyńskiego w Niemczech 1933 roku, do pełnego chęci kolaboranta
      hitlerowskiego gestapo. Kareski zaczął się cieszyć złą sławą nawet wśród
      żydowskich uchodźców, którzy uciekali do Palestyny. Gdy dowiedzieli się, że w
      1937 roku wyemigrował on do Palestyny próbowali wygnać go z kraju, lecz na
      próżno, gdyż miał on pełne poparcie popleczników Żabotyńskiego w Palestynie.
      Było jeszcze wielu syjonistycznych kolaborantów Hitlera, a największym z nich
      był Rudolf Kastner, przywódca syjonistycznej organizacji na Węgrzech w czasie II
      wojny światowej. Kastner miał pełne poparcie hierarchii „głównego prądu”
      syjonizmu. Nie powinno to nikogo dziwić, gdyż czołowi przywódcy „głównego prądu”
      syjonizmu podpisali umowę z reżimem hitlerowskim tak wcześniej, jak w roku 1933,
      pakt Ha’avara, który był umową handlową. Działał on aż do rozpoczęcia II wojny
      światowej, wymagając pełnej współpracy pomiędzy reżimem nazistowskim a
      przywódcami syjonistycznymi. Tak np. pomarańcze z syjonistycznej kolonii w
      Palestynie były ładowane na niemieckie statki handlowe z powiewającymi na nich
      flagami nazistowskich Niemiec, przyozdobionymi swastykami (importowano 200 000
      skrzynek pomarańczy).
      Jakby w celu współzawodnictwa o względy reżimu hitlerowskiego, Gang Sterna,
      syjonistyczna organizacja terrorystyczna wysłała z Palestyny wysłannika, by ten
      spotkał się z hitlerowskim dyplomata w Bejrucie. Było to w lipcu 1941 roku, w
      trakcie II wojny światowej, a wysłannik ten zaoferował reżimowi hitlerowskiemu
      pakt wojskowy przeciwko aliantom. Szczegóły tej syjonistycznej misji zostały
      podane do wiadomości publicznej w 1994 roku przez Gideona Rephaela,
      wcześniejszego Dyrektora Generalnego Izraelskiego Biura Zagranicznego.
      Motto reżimu faszystowskiego we Włoszech brzmiało tak: ”Wierz, bądź posłuszny,
      walcz”. Historia syjonistycznego państwa Izrael pokazuje, że tu panowało to samo
      hasło. Co więcej, dwóch izraelskich profesorów – z których żaden nie był
      przeciwny syjonizmowi – prof. Y. Leibovitch i prof. Israel Shahak uważali, że
      społeczeństwo Izraela szybko przemieszcza się w kierunku nazizmu. Czy
      dotychczasowe dowody nie wystarczają, by stwierdzić, że faszyzm tkwi w sercu
      syjonizmu? Jeśli tak, to następujące dowody powinny rozwiać takie
      wątpliwości............."(innyswiat.most.org.pl/15/faszyzm.htm).
      "............Abraham Stern uważał, iż naziści byli tylko „efemerycznymi
      prześladowcami Żydów w porównaniu do Brytyjczyków, którzy byli stałym
      wrogiem”(3). W tym względzie w pewnym stopniu ujawniał się fanatyzm Sterna
      pragnącego realizować wizję Weltanschauung Stern(4) jako naturalny światopogląd
      i plan działania, jedynie słuszną drogę, nie tylko dla samej organizacji, ale
      dla wszystkich syjonistów. Wrogiem numer jeden zawsze była imperialistyczna
      Wielka Brytania, dlatego należało rozpocząć z nią walkę. Sojusz z Rzeszą
      Niemiecką był w tych warunkach pożądany i ułatwiłby ziszczenie się głównego celu
      całego ruchu syjonistycznego, jakim było utworzenie państwa Izrael. Stern
      wierzył, że naziści zgodzą się na ustanowienie suwerennego żydowskiego państwa w
      Palestynie.

Wojna i jej implikacje stały się powodem do licznych rozważań na temat
      samookreślenia narodu żydowskiego; propagandyści Gangu Sterna rozpoczęli
      wyjaśnianie jego unikalnej pozycji w serii podziemnych transmisji radiowych.
      Jest różnica między prześladowcą i wrogiem - objaśniali. Prześladowcy Izraela
      byli w każdym pokoleniu i w każdym okresie, poczynając od Hamana(5), a kończąc
      na Hitlerze. Źródłem wszystkich naszych nieszczęść jest nasze pozostawanie na
      wygnaniu, nieobecność w naszej ojczyźnie i brak państwowości. Dlatego naszym
      wrogiem jest cudzoziemiec, który blokuje powrót ludzi do kraju. Wrogiem są
      Brytyjczycy, którzy zdobyli naszą ziemię z naszą pomocą, którzy zdradzili nas i
      umieścili naszych braci w Europie w rękach prześladowcy(6).

Stern uparcie wierzył, że jedynym ratunkiem przed narastającą katastrofą narodu
      żydowskiego w Europie jest koniec brytyjskiej dominacji na Bliskim Wschodzie.
      Wiedział, że sami Żydzi ze swoimi słabymi siłami nie są wstanie pokonać Wielkiej
      Brytanii, dlatego oczekiwał od jej wrogów wsparcia. We wrześniu 1940 roku
      wysłannicy grupy spotkali się z włoskim agentem w Jerozolimie. Miało dojść do
      porozumienia, w wyniku którego Mussolini ustanowiłby państwo żydowskie w
      Palestynie w zamian za koordynację działań Yair z włoską armią, w momencie, w
      którym obszar ten zostałby zajęty przez wojska państw Osi. Abraham Stern wysłał
      Naftalego Lubenczyka do Bejrutu, kontrolowanego wówczas przez rząd Vichy, by
      negocjować bezpośrednio z Osią. Nie jest znany wynik tych rozmów, ale w styczniu
      1941 roku Lubenczyk spotkał się z dwoma przedstawicielami Rzeszy Niemieckiej
      Rudolfem Rosenem i Otto von Hentigiem, przedstawicielami Departamentu
      Wschodniego Ministerstwa Spraw Zagranicznych Rzeszy. Po wojnie kopia propozycji
      Sterna przymierza między jego ruchem a Trzecią Rzeszą została odkryta w
      dokumentach niemieckiej ambasady w Turcji. Dokument z Ankary nosił nazwę:
      „Propozycja Narodowej Organizacji Wojskowej (Irgun Zvai Leumi) w sprawie
      rozwiązania kwestii żydowskiej w Europie i udziału Narodowej Organizacji
      Wojskowej w wojnie u boku Niemiec”. Dokument z Ankary datowany jest na 11
      stycznia 1941. W tym miejscu Grupa Sterna uważała się za „prawdziwy” Irgun.
      Grupa Sterna mówiła nazistom w tym dokumencie: „Ewakuacja
    • azp11 Re: Znów niedziela, znów nazisabat w kościele! 03.03.08, 15:18
      Nie potrafisz odnieść się merytorycznie do argumentów pana Nowaka,
      to ciskasz inwektywami. To dla was charakterystyczne.
      • ariadna-enta Re: Znów niedziela, znów nazisabat w kościele! 03.03.08, 15:56
        jakie argumenty
        stek wyzwisk,pomówień,lżenie zasłużonych ludzi
        takie coś śmie mówić,że Bartoszewski nie walczył
        to coś było w PZPR, komuch całą gębą,teraz robi za patriotę
        jak wy się nie wstydzicie,ze macie go za autorytet.
        sami sobie wydajecie świadectwo,że byle aparatczyk plujący na ludzi
        i Zydów uważacie za guru.
        Kompletne moralne dno i jeszcze ma czelność mówić,że jest katolikiem
        i prawdziwym Polakiem.Robi kręcią robotę tym porządnym
        katolikom,którzy przez takie typy będą musieli się wstydzić,że nimi
        są.
        Toż ci co się wykrwawiali za Polskę w grobie sie przewracają.
        To jest potwarz rzucona prawdziwym bohaterom.
        • azp11 Re: plujący na ludzi i żydów... 03.03.08, 17:46
          ariadna-enta napisała:
          plujący na ludzi i Zydów ...
          • ariadna-enta Re: plujący na ludzi i żydów... 03.03.08, 17:53
            Zydzi są ludzmi jak wszyscy inni,a nie chłopcami do bicia
            coś jeszcze?
            a dla ciebie i Nowaka pewnie podludżmi.
            • barnacle.bill.the.sailor To dlaczego TY zrobiłaś takie rozróżnienie 03.03.08, 17:58
              na "ludzi i żydów" ???... ;)))
            • azp11 Re: plujący na ludzi i żydów... 03.03.08, 18:03
              Nie kręć; to ty czynisz podział między ludźmi i Żydami.
    • 1normalnyczlowiek Ta prawda o Grossie jest niepełna ale pasuje twoje 03.03.08, 15:38
      oszolom.pl napisał: Tchórzliwe szmaty nie mają nawet odwagi mówić wprost i
      ponieść odpowiedzialności za słowo!

---> To co Gross robi, to istotnie szmacenie się ...

"...Grossa określił mianem anty-Polaka, katolikożercy, rasisty, szowinisty i
      chciwego na forsę faceta ... "
      • woda.woda Nie rozumiem 03.03.08, 15:41

> "...Grossa określił mianem anty-Polaka, katolikożercy, rasisty,
        szowinisty i
        > chciwego na forsę faceta ... "

Nowak tak go określił?
        No i co z tego?
        • barnacle.bill.the.sailor Nie dziwię się... 03.03.08, 15:52
          ;-P
        • tomirybka Re: Nie rozumiem 03.03.08, 20:08
          , że dupek.rybaka znowu sie klei?
          • barnacle.bill.the.sailor To się łaskawie odklej, 03.03.08, 20:30
            dupku (tomi)rybko... ;-P
    • cor-tex a w sobote nazisci w synagodze 03.03.08, 19:18
      • ajdija żałosny atak na prof. Nowaka 03.03.08, 19:34
        Środowisko GW żałosnymi resztkami sił broni swych
        kłamliwych teorii przez atak. Lepiej niech se
        poczytają i pokażą, gdzie tu kłamstwo?????
        Gdzie:
        www.jerzyrobertnowak.com/
        • sze.ryf1 Re: żałosny atak na prof. Nowaka 03.03.08, 19:36
          GW jest totalnie ignorowana i ona to wie.
          • ajdija Re: żałosny atak na prof. Nowaka 03.03.08, 19:38
            GW ludzie kupują, jak dodaje 3 kilogramowe paczki
            proszku do prania do każdego egzemplarza :)))
            • sze.ryf1 Re: żałosny atak na prof. Nowaka 03.03.08, 20:08
              To fakt.A nawet jeśli kupią to i tak nie wierzą ani jednemu słowu z
              GW:))))))))
        • tomirybka .. atak na prof. nowaka.. 03.03.08, 19:43
          skocz.pl/nowaka

• azp11 Re: .. atak na prof. nowaka.. 03.03.08, 20:28
            www.rp.pl/artykul/98952.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka