mmikki 08.03.08, 12:29 www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_070518/druga_strona_a_5.html tak więc obawy Palikota o stan zdrowia głowy państwa sa coraz bardziej uzasadnione ta główka juz nie pracuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allspice Re: L.Kaczyński: Michnik to moczarowiec 08.03.08, 12:31 Niestety,wszystko się pRezydentowi pomieszało i fakty i ludzie i daty. Ciekawe,jak dotrwa w takim stanie do 2010 roku? Czyzby poseł Palikot miał znowu rację? Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: L.Kaczyński: Michnik to moczarowiec 08.03.08, 12:32 za to świtnie pamieta, jak walczył w 68 niedługo przypomni mu sie jak walczył u boku mamci w Powstaniu Warszawskim Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: L.Kaczyński: Michnik to moczarowiec 08.03.08, 16:19 nie ma się co zastanawiać czy poseł Palikot ma rację. Każdy jako tako rozgarni,ęty obserwator widzi to samo tylko zakuty PiSdziak będzie się odszczekiwał po susku. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Loj, nie pracuje, nie pracuje:(( 08.03.08, 12:31 ...przypadkowo Kaczynskie odpamietalo tekst Pejszns i Dajczgewanda w Polityce, gdzie ta dwojka podobnie roila o Michniku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
greg43 Re: L.Kaczyński: Michnik to moczarowiec, zabolało 08.03.08, 12:43 Czytanie tekstu ze zrozumieniem jest ciągle nieosiągalną sztuką dla wykształciuchów. A prawda zabolała co??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: L.Kaczyński: Michnik to moczarowiec, zabolało 08.03.08, 12:46 zabolało, że Michnik, urodziny w 1946 roku, juz w 1956 roku krecił z Moczarem a Kaczyńscy - nie! Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: L.Kaczyński: Michnik to moczarowiec, zabolało 08.03.08, 12:53 Na coś się trzeba zdecydować. Albo rozumienie tekstu nieosiągalne, albo prawda zabolała. Wiesz kolego, gdzie jest sprzecznośc logiczna, czy ci powolutku wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: L.Kaczyński powtarza tezy ubeckiej propagandy 08.03.08, 12:57 Lech kaczyński powtórzył zywcem twierdzenia ubeckiej propagandy antymarcowej. Lech Kaczyński jest zatem ubeckim propagandystą? to tłumaczy jego nienawiśc do Polskich Bohaterów Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny_gosc Re: L.Kaczyński: Michnik to moczarowiec 08.03.08, 12:52 Czytałeś w ogóle ten artykulik, choćby i bez zrozumienia? Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: L.Kaczyński: Michnik to moczarowiec 08.03.08, 13:00 tak - jest streszczeniem ubeckiej propagandy antymarcowej Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: L.Kaczyński: Michnik to moczarowiec 08.03.08, 13:04 dobrze to ująłeś Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Dajczgewand głosicielem 08.03.08, 14:55 ubeckiej propagandy antymarcowej ???... Bardzo śmiała teza... Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Dajczgewand głosicielem 08.03.08, 15:17 Kaczyński odkrył, że jak ktoś ma dziadków w KPP, to jest genetyczny komuch a Dajczgewand miał nawet rodziców w KPP, co zgodnie z nauczaniem prezesa nic dobrego oznaczac nie może Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Zatem cały ten "marzec '68" był tylko 08.03.08, 15:42 ubeckim spiskiem i nie warto sobie nim d... zawracać... Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Zatem cały ten "marzec '68" był tylko 08.03.08, 15:47 kacze dupki ,wychowaly sie za Gomulki ,widac to od razu . O czym oni pieprza ?, czym sie zajmuja ? pasozyty zerujace na podatniku . Kiedy kraj uwolni sie wreszcie od bredzia i belkota . Odpowiedz Link Zgłoś
entefuhrer Re: jest streszczeniem ubeckiej propagandy 08.03.08, 18:53 Nawet jeśli by tak było (a raczej nie jest); to co wspólnego z tym artykułem ma akurat Lech Kaczyński ??? Odpowiedz Link Zgłoś
rosario_t Re: L.Kaczyński: Michnik to moczarowiec 08.03.08, 15:53 mmikki napisał: > www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_070518/druga_strona_a_5.html > tak więc obawy Palikota o stan zdrowia głowy państwa sa coraz bardziej uzasadni > one > > ta główka juz nie pracuje A ja chamom takim jak ty nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
rosario_t Re: L.Kaczyński: Michnik to moczarowiec 08.03.08, 15:54 A Palikot to prostak , szkodzący PO. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Nie sądzę, by mówił tak z wyrachowaniem 08.03.08, 15:54 Jemu po prostu zdania układają się odwrotnie do myśli, intencja nie przekłada się na logiczną wymowę, ględzi głupio. Plus ego i kompleksy. Mieszanka zaje.bista. Wszystko to razem woła o rzetelną ocenę fachowców i lekarzy. Niezborność umysłowa, taki wniosek się nasuwa. Palikot ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
rosario_t Re: Nie sądzę, by mówił tak z wyrachowaniem 08.03.08, 15:56 haen1950 napisał: > Jemu po prostu zdania układają się odwrotnie do myśli, intencja nie > przekłada się na logiczną wymowę, ględzi głupio. Plus ego i > kompleksy. Mieszanka zaje.bista. > > Wszystko to razem woła o rzetelną ocenę fachowców i lekarzy. > Niezborność umysłowa, taki wniosek się nasuwa. Palikot ma rację. PALIKOT POWINIEN ODEJŚĆ Z PO zanim rozwali PO. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Nie sądzę, by mówił tak z wyrachowaniem 08.03.08, 16:19 Palikot z PO nie zastapi ani nie dosiegnie do piet takim zlotoustym belkotom i bredziom jak kaczki ,Ziobry, Leppery , Giertychy ,Gosiewskie , Sobeckie i.. i... i .. , reszte dopisz sobie sam Odpowiedz Link Zgłoś
rosario_t Re: Nie sądzę, by mówił tak z wyrachowaniem 08.03.08, 16:22 karbat napisał: > > Palikot z PO nie zastapi ani nie dosiegnie do piet takim zlotoustym > belkotom i bredziom jak kaczki ,Ziobry, Leppery , > Giertychy ,Gosiewskie , Sobeckie i.. i... i .. , reszte dopisz > sobie sam A czym się od nich różni? Odpowiedz Link Zgłoś
rosario_t Re: L.Kaczyński: Michnik to moczarowiec 08.03.08, 16:24 To jest tym moczarowcem czy nie jest? Ustalcie coś w końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: L.Kaczyński: Michnik to moczarowiec 08.03.08, 16:28 temat do dyskusji , bo kaczka bredzio bredzi ,hm Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re:Wiec dlaczego nazwal Jaruzelskiego i Kiszcaka 08.03.08, 16:31 ludzmi honoru....za cztstki antysemickie? Odpowiedz Link Zgłoś
the.skin Re: L.Kaczyński: Michnik to moczarowiec 08.03.08, 16:33 w pewnym sensie ma prezydent oraz ci ludzie z art Rzepy rację. Odpowiedz Link Zgłoś
rosario_t Re: L.Kaczyński: Michnik to moczarowiec 08.03.08, 16:39 the.skin napisał: > w pewnym sensie ma prezydent oraz ci ludzie z art Rzepy rację. Dlaczego tak uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
the.skin Re: L.Kaczyński: Michnik to moczarowiec 08.03.08, 16:59 bo Michnik atakujaci opluwając Polakó oskarżajac ich o antysemityzm sam te antysemickie nastroje prowokuje Odpowiedz Link Zgłoś
rosario_t Re: L.Kaczyński: Michnik to moczarowiec 08.03.08, 17:24 the.skin napisał: > bo Michnik atakujaci opluwając Polakó oskarżajac ich o antysemityzm > sam te antysemickie nastroje prowokuje Ciekawa toria. Jesli ja sie spotykam z agresją na codzień , to znaczy że ją prowokuję?Może tak by i było gdyby nie fakt ,że gdzie indziej jakoś mi sie tej agresji przez naście lat sprowokować nie udało.A wiesz dlaczego?Bo jej tam w ludziach nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: L.Kaczyński: Michnik to moczarowiec 08.03.08, 17:45 a ostatnia wypowiedż,że Marzec'68 był mitem. Dla kogo? Dla jego uczestników czy obserwatorów? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Że twoja głowa całkiem nie pracuje widać od razu 08.03.08, 17:48 mmikki napisał: > tak więc obawy Palikota o stan zdrowia głowy państwa sa coraz bardziej uzasadnione ta główka juz nie pracuje ---> Własne nieuctwo i podatność na indoktrynację próbujesz ukryć za zasłoną plucia i prymitywizmu. "Bogumiła Tyszkiewicz, Jozef Dajczgewand Michnik wśród ludzi Moczara Parę dni temu Jarosław Kaczyński skojarzył Adama Michnika z frakcją puławian działającą w PZPR przed 1956 rokiem. Wywołało to gdzieniegdzie oburzenie, choć - szczerze mówiąc - premier potraktował Michnika dość łagodnie. Mógł gorzej." www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_070518/druga_strona_a_5.html ""Przy całym moim szacunku do cech, dokonań Michnika, dostrzegam wiele czarnych wręcz jego strony: człowiek, których chce być sumieniem narodu, cytuje Papieża, krzyczy o »motłochu« - stracił demokratyczny punkt widzenia. On grozi. Choćby ostatnio - przy sprawie Cimoszewicza. Formacja, która jest dzisiaj w stanie zakneblować innym usta, pozbawić dostępu do informacji jest dla mnie głęboko antydemokratyczna" - mówi Dajczgewand. Te działania byłyby jeszcze do zrozumienia, ale najgorsze jest to, że Michnik kłamie swoim przyjaciołom" - stwierdza Zambrowski. "Ze mną w ogóle nie chce rozmawiać" - zauważa Dajczgewand. "A ja ciekaw jest publicznej konfrontacji z Adamem. Domyślam się, że się mnie boi. Boi się tego, że trzeba by wyciągnąć rzeczy z dawnych lat, z Rakowieckiej, z przesłuchania, grypsy..." www.asme.pl/1133761281,80853,.shtml "W dodatku historycznym do Polityki z 23 lutego jest ciekawy tekst Andrzeja Friszke o ukladach i stowarzyszeniach "komandosow 1968". Dowiadujemy sie, ze byly to 3 rozne grypy: 1)Michnika, 2) Dajczgewanda i 3) Szlajfera. Grupa Michnika pochodzila z czerwonej burzuazji i nie zadawala sie z "pospólstwem" (w ich mniemaniu) grup Dajczgewanda i Szlajfera. W tekscie jest kilka bardzo ciekawych informacji, m.in., ze Michnik w 1967 r. jako student wielokrotnie spotykal sie na "randkach" kawiarniacych z niejakim Stefanem Staszewskim, stalinowcem, I sekretarzem Komitetu Warszawskiego. en.wikipedia.org/wiki/Stefan_Staszewski Co sie tez rzuca w oczy, to fakt, ze wiekszosc ludzi z grup Dajczgewanda i chyba Szlaifera wyemigrowala (dobrowolnie lub nie), a Michnik, wiekszosc michnikowcow i tow. Staszewski zostali na strazy. Ten ostatni umarl w Warszawie w 1989 r. Ciekawa jest tez info, ze kiedy podczas pochodu 1 majowego w 1966 r. Szlaifer organizowal marsz pod ambasade USA w protescie przeciw wojnie wietnamskiej, michnikowcy sie odlaczyli. Ci "humanisci" (michnikowcy) nie czuli zadnej solidarnosci z narodem wietnamskim poddawanym holokaustowi przez owczesny rzad USA, ani z mlodzieza amerykanska mordowana na tej wojnie. Natomiast bardzo glosno krzyczeli oni wtedy o "powszechnym antysemityzmie" w Polsce, co ogromnie przypomina dzisiejsza akcje "strach" Michnika i Grossa (neoChruszczowa znaczy sie):)). Wnioski niech kazdy sam sobie snuje." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=76091453&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
rosario_t Re: Że twoja głowa całkiem nie pracuje widać od r 08.03.08, 18:08 Ja tam się Normaś na waszej histori nie znam (w średniej szkole przez 4 lata mieliśmy faceta , ktory ciągle o seksie chcranił i niczego nas nie chciał i nie umiał nauczyć.Ani jednej godziny przez 4lata nie było w praktyce na temat histori.To było bardzo bolesne) Maturę z histori zadałam , bo chciałam , ale sama się do niej uczyłam z tego co znalazłam w biblotekach. Ale po tych ostatnich kilku latach w Polsce , jedno wiem : Polacy z każdego potrafią zrobić tego kim nie jest.I nikt nigdy nie dojdzie prawdy.Prawda odchodzi wraz z ludzmi. Ja się takiej Polski boję. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Że twoja głowa całkiem nie pracuje widać od r 08.03.08, 18:30 rosario_t napisała: Ani jednej godziny przez 4lata nie było w praktyce na temat histori. Ale po tych ostatnich kilku latach w Polsce , jedno wiem : Polacy z każdego potrafią zrobić tego kim nie jest. Ja się takiej Polski boję. ---> Masz dość dużo racji. Przez ostatnie lata niestety tak się działo. Próbowano wyrugować ze szkół nauczanie historii a z młodzieży uczącej się próbowano zrobić bezwolne, bezmyślnie powtarzające komunały bezmózgi. Na zafałszowaniu historii i indoktrynacji ludzi najbardziej zależało tym, którzy mieli najwięcej za uszami, którzy w sposób nieprawny, podstępem rozkradli sporą część Polski. A są to, oprócz typowych postkomunistów i esbeków, także niektóre środowiska z tzw. opozycji, współpracujące z tamtymi wtedy po cichu a teraz już bez zahamowań, jawnie przyznające się do konszachtów z "ludźmi honoru". Dla nich historia Polski, to niepotrzebny balast, który należy jak najszybciej zrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
rosario_t Re: Że twoja głowa całkiem nie pracuje widać od r 08.03.08, 18:41 Ja średnią szkołę kończyłam dość dawno.W tym roku skończę 39 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
rosario_t Re: Że twoja głowa całkiem nie pracuje widać od r 08.03.08, 18:44 Ps. Napisałam o dwóch odrębych sprawach.O czymś odległym i o tych kilku ostatnich latach spędzonych ostatnio w Polsce. Przepraszam , czasami za bardzo skracam myśli , zamiast rozwijać , ale tego to sie już nauczyłam przez wiele lat za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 jedno i drugie tzn. 08.03.08, 18:50 Bogumiła Tyszkiewicz oraz Józef Dajczgewand to nasi współforumowicze. Pani B.T wystepuje jako patiance a pan J.D pod kilkoma nickami, miedzy innymi jako zupa_grzybowa. Oboje sa bardzo aktywni na aqanecie. ======================================= Cóż za bzdury oni wypisują, aż nie chce sie wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
atak_bezecny To czysta zazdrość 08.03.08, 20:47 bo oni w Szwecji musza pisac na jakiejś planecie a woleliby tu, w Polsce miec jakieś pismo po co zwiewali, mogli zostac a teraz brużdą na forach gazety czyli u Michnika którego tak nie cierpią i pluja na niego słowami esbeków. Pamiętam podobne teksty z 68 roku, takie kłamliwe oskarżenia. Aż trudno mi uwierzyć ze pan D. do tego jest zdolny. A czemu pasjans z grzybową nie wrócą tu na stałe? Ale odważni na odległość. IMpatience widac zgadza sie z gadaniem bliźniaków bo mają wspólnego wroga. Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil przyjaciel Michnika Jaruzelski to moczarowiec 08.03.08, 20:53 prowadzil czystki antysemickie w wojsku Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil a załozyciel watku nawet nie rozumie tego co komen 08.03.08, 20:57 tuje mmikki napisał: >www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_070518/druga_strona_a_5 html > tak więc obawy Palikota o stan zdrowia głowy państwa sa coraz bar Odpowiedz Link Zgłoś