Dodaj do ulubionych

Co to jest wlaciwie ten antysemityzm?

IP: *.vic.bigpond.net.au 01.01.02, 10:01
`Antysemityzm’ – na ogol blednie rozumiany jako “wrogosc i nienawisc do Zydow”
(Encyklopedia Powszechna PWN, 1959), jako ze oparty jest na blednym zalozeniu,
ze Zydzi, i tylko Zydzi sa semitami (faktem jest, ze po pierwsze olbrzymia
wiekszosc obecnie zyjacyh Zydow nie jest semickiego pokolenia, i po drugie, ze
najwiecej semitow mozna spotkac obecnie wsrod Arabow i Abisynczykow). W PRL
antysemityzm byl w niektorych okresach okreslany jako “nie tylko ruch
zntyzydowski, lecz w niemniejszym stopniu – antywolnosciowy, antypostepowy,
antydemokratyczny i antysocjalistyczny“ (Encyklopedia Powszechna PWN, 1959).
Jednakze wedlug ksiazki Arthur’a Koestler’a The 13th Tribe (13te plemie): “jest
faktem, ze olbrzymia wiekszosc Zydow, ktora przezyla Holocaust, jest
pochodzenia wschodnioeuropejskiego, a wiec glownie chazarskiego (tureckiego).
Oznacza to, ze ich przodkowie przybyli nie znad Jordanu, ale znad Wolgi, nie z
Kanaanu, ale z Kaukazu, ktory jest uwazany za kolebke rasy aryjskiej; i ze
genetycznie sa oni bardziej zblizeni do Hunow, Uigurow czy tez plemion
wegierskich niz do potomkow Abrahama, Izaaka i Jakuba. Jesli to jest prawda, to
termin “antysemityzm”nalezaloby uznac za pozbawiony jakiegokolwiek znaczenia”.

I jeszcze pare elementarnych definicji:
`Aryjczyk’ – dawniej osoba poslugujaca sie jezykiem indoeuropejskim
(indogermanskim). Do jezykow indoeuropejskich zalicza sie jezyki: indoiranskie
(m. in. perski, afganski i hindi, a z wymarlych gl. sanskryt i jezyk awestyjski
uzywany przez Zaratusztre), baltyckie, slowianskie, germanskie, romanskie i
celtyckie tudziez jezyki albanski, grecki i ormianski. Hitlerowcy okreslali
mianem aryjczyka osobe nalezaca do tzw. rasy szlachetnej, w odroznieniu od osob
nalezacych do tzw. rasy zydowskiej. Por. Encyklopedia Powszechna PWN, 1959.

`Rasizm - doktryna głosząca, że ludzie dzielą się na rasy nie tylko ze względu
na cechy somatyczne (budowa ciała, kolor skóry, kształt czaszki), ale i
psychiczne. Rasy są nierównej wartości, "wyższe" i "niższe". Mieszanie ras
prowadzi do degeneracji ludzkości, upadku cywilizacji i kultur. Wedlug tego
przekonania konieczna jest troska o czystość rasową i stosowanie segregacji
rasowej’. (Onet:Wiem)

`Syjonizm – ideologia i ruch zydowski o swiatowym zasiegu majace chrakter
nacjonalistyczny … wywodzi sie z biblijnych koncepcji “narodu wybranego”
i “powrotu do Syjonu”’.(Slownik wiedzy obywatelskiej, 1970)

Kagan
Obserwuj wątek
    • Gość: waw Re: Co to jest wlaciwie ten antysemityzm? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.02, 13:33
      Tak właściwie to wszystkie definicje nie dają właściwej odpowiedzi w poslkich
      warunkach. Być może definicje encyklopedyczne dotyczą innych nacji. U nas jest
      to zwykłe słowo klucz, wielokrotnie nadużywane i stosowane nadmiernie. Słowo to
      stało się rodzejem parasola ochronnego który w sprytny, właściwy sobie,
      rozpowszechnili sami Żydzi, tylko po to, aby w przypadku najmniej krytyki
      swoich działań, nie zawsze pozytywnych, natychmiast krytyka ochrzcić antysemitą.
      Słowo, to przejęli polity ślizgający na granicy pomiędzy grupami społecznym, w
      zależności od sytuacji będąc antysemitą lub krtykując antysemityzm.
      Moim zdaniem należy zostawić wszystkie nacje samym sobie, przestać rozczulać
      się nad holokaustem i skończyć z nagłaśnianiem spraw żydowskich we wszystkich
      możliwych miejscach. Żyjmy razem, żyjmy obok siebie i przestańmy robić publikę
      jednej grupie społecznej kosztem innych.

Ja bym postawił inne pytanie:
      Czy jestem antysemitą i dlaczego?
      Podejmijcie się odpowiedzi rzeczowej i bez skinowskiego tła.

Ja dopowiadam, że nie, bo mi lata i powiewa, czy ktoś jest Żydem, czy nie.
      Interesuje mnie tylko, czy jest dobrym, czy złym człowiekiem i obywatelem oraz
      czy któegoś dnia nie posunie mnie cichcem nożem, albo pałką bejsbolową.
      • Gość: snajper Re: Co to jest wlaciwie ten antysemityzm? IP: *.acn.waw.pl 01.01.02, 18:45
        Gość portalu: waw napisał(a):

> Tak właściwie to wszystkie definicje nie dają właściwej odpowiedzi w poslkich
        > warunkach. Być może definicje encyklopedyczne dotyczą innych nacji.

Nie traktujmy siebie inaczej niż inne nacje. Te same definicje wszędzie opisują
        to samo. Co najwyżej my mylnie je możemy rozumieć. Ale to już nie >wina<
        definicji.

> U nas jest
        > to zwykłe słowo klucz, wielokrotnie nadużywane i stosowane nadmiernie. Słowo to
        > stało się rodzejem parasola ochronnego który w sprytny, właściwy sobie,
        > rozpowszechnili sami Żydzi, tylko po to, aby w przypadku najmniej krytyki
        > swoich działań, nie zawsze pozytywnych, natychmiast krytyka ochrzcić antysemitą

Nie wydaje mi się. Antysemita, to człowiek traktujący innego człowieka inaczej
        jedynie dlatego, że jest on Żydem, lub za Żyda jest uznany. Jak w Jedwabnem.
        Spaleni, bo byli Żydami. Jedyny, wystarczający powód śmierci. To chyba prosta
        definicja.

> Słowo, to przejęli polity ślizgający na granicy pomiędzy grupami społecznym, w
        > zależności od sytuacji będąc antysemitą lub krtykując antysemityzm.
        > Moim zdaniem należy zostawić wszystkie nacje samym sobie, przestać rozczulać
        > się nad holokaustem i skończyć z nagłaśnianiem spraw żydowskich we wszystkich
        > możliwych miejscach. Żyjmy razem, żyjmy obok siebie i przestańmy robić publikę
        > jednej grupie społecznej kosztem innych.

Całkowita racja. Jaki sens mają pytania: ilu Żydów jest w Polsce ? Czy X jest
        Żydem ? Itp. itd.

> Ja bym postawił inne pytanie:
        > Czy jestem antysemitą i dlaczego?
        > Podejmijcie się odpowiedzi rzeczowej i bez skinowskiego tła.
        >
        > Ja dopowiadam, że nie, bo mi lata i powiewa, czy ktoś jest Żydem, czy nie.
        > Interesuje mnie tylko, czy jest dobrym, czy złym człowiekiem i obywatelem oraz
        > czy któegoś dnia nie posunie mnie cichcem nożem, albo pałką bejsbolową.

W takim razie antysemitą oczywiście nie jesteś.

Pozdrawiam.
        • Gość: Kagan Czemu sie boicie slowa "Chazar"? IP: *.arts.monash.edu.au 07.01.02, 06:47
          waw:
          Tak właściwie to wszystkie definicje nie dają właściwej odpowiedzi w poslkich
          warunkach. Być może definicje encyklopedyczne dotyczą innych nacji.

> Nie traktujmy siebie inaczej niż inne nacje. Te same definicje wszędzie opisują
          > to samo. Co najwyżej my mylnie je możemy rozumieć. Ale to już nie >wina<
          > definicji.

> > U nas jest to zwykłe słowo klucz, wielokrotnie nadużywane i stosowane nadmiernie.
          >> Słowo to stało się rodzejem parasola ochronnego który w sprytny, właściwy sobie,
          > > rozpowszechnili sami Żydzi, tylko po to, aby w przypadku najmniej krytyki
          > > swoich działań, nie zawsze pozytywnych, natychmiast krytyka ochrzcić antysemitą

> Nie wydaje mi się. Antysemita, to człowiek traktujący innego człowieka inaczej
          > jedynie dlatego, że jest on Żydem, lub za Żyda jest uznany. Jak w Jedwabnem.
          > Spaleni, bo byli Żydami. Jedyny, wystarczający powód śmierci. To chyba prosta
          > definicja.

> > Słowo, to przejęli polity ślizgający na granicy pomiędzy grupami społecznym, w
          > > zależności od sytuacji będąc antysemitą lub krtykując antysemityzm.
          > > Moim zdaniem należy zostawić wszystkie nacje samym sobie, przestać rozczulać
          > > się nad holokaustem i skończyć z nagłaśnianiem spraw żydowskich we wszystkich
          > > możliwych miejscach. Żyjmy razem, żyjmy obok siebie i przestańmy robić publikę
          > > jednej grupie społecznej kosztem innych.
          >
          > Całkowita racja. Jaki sens mają pytania: ilu Żydów jest w Polsce ? Czy X jest
          > Żydem ? Itp. itd.
          >
          > > Ja bym postawił inne pytanie:
          > > Czy jestem antysemitą i dlaczego?
          > > Podejmijcie się odpowiedzi rzeczowej i bez skinowskiego tła.
          > >
          > > Ja dopowiadam, że nie, bo mi lata i powiewa, czy ktoś jest Żydem, czy nie.
          >
          > > Interesuje mnie tylko, czy jest dobrym, czy złym człowiekiem i obywatelem oraz
          > > czy któegoś dnia nie posunie mnie cichcem nożem, albo pałką bejsbolową.
          >
          > W takim razie antysemitą oczywiście nie jesteś.
          >
          > Pozdrawiam.

K: A co z Chazarami? Czemu sie boicie tego slowa, jak diabel swieconej wody?
          Kagan
    • Gość: 10102 Re: Moze sami Zydzi nam to wyjasnia !!. IP: *.156.106.215.Dial1.Chicago1.Level3.net 01.01.02, 18:22
      Czy to dla nich temat tabu jak goj pyta?.

puls prawdziwy
    • Gość: noe!! Re: Co to jest wlaciwie ten antysemityzm? IP: *.abo.wanadoo.fr 01.01.02, 18:38
      Gość portalu: Kagan napisał(a):

> `Antysemityzm’ – na ogol blednie rozumiany jako “wrogosc i ni
      > enawisc do Zydow”
      > (Encyklopedia Powszechna PWN, 1959), jako ze oparty jest na blednym zalozeniu,
      > ze Zydzi, i tylko Zydzi sa semitami (faktem jest, ze po pierwsze olbrzymia
      > wiekszosc obecnie zyjacyh Zydow nie jest semickiego pokolenia, i po drugie, ze
      > najwiecej semitow mozna spotkac obecnie wsrod Arabow i Abisynczykow). W PRL
      > antysemityzm byl w niektorych okresach okreslany jako “nie tylko ruch
      > zntyzydowski, lecz w niemniejszym stopniu – antywolnosciowy, antypostepow
      > y,
      > antydemokratyczny i antysocjalistyczny“ (Encyklopedia Powszechna PWN, 195
      > 9).
      > Jednakze wedlug ksiazki Arthur’a Koestler’a The 13th Tribe (13te pl
      > emie): “jest
      > faktem, ze olbrzymia wiekszosc Zydow, ktora przezyla Holocaust, jest
      > pochodzenia wschodnioeuropejskiego, a wiec glownie chazarskiego (tureckiego).
      > Oznacza to, ze ich przodkowie przybyli nie znad Jordanu, ale znad Wolgi, nie z
      > Kanaanu, ale z Kaukazu, ktory jest uwazany za kolebke rasy aryjskiej; i ze
      > genetycznie sa oni bardziej zblizeni do Hunow, Uigurow czy tez plemion
      > wegierskich niz do potomkow Abrahama, Izaaka i Jakuba. Jesli to jest prawda, to
      >
      > termin “antysemityzm”nalezaloby uznac za pozbawiony jakiegokolwiek
      > znaczenia”.
      >
      > I jeszcze pare elementarnych definicji:
      > `Aryjczyk’ – dawniej osoba poslugujaca sie jezykiem indoeuropejskim
      >
      > (indogermanskim). Do jezykow indoeuropejskich zalicza sie jezyki: indoiranskie
      > (m. in. perski, afganski i hindi, a z wymarlych gl. sanskryt i jezyk awestyjski
      >
      > uzywany przez Zaratusztre), baltyckie, slowianskie, germanskie, romanskie i
      > celtyckie tudziez jezyki albanski, grecki i ormianski. Hitlerowcy okreslali
      > mianem aryjczyka osobe nalezaca do tzw. rasy szlachetnej, w odroznieniu od osob
      >
      > nalezacych do tzw. rasy zydowskiej. Por. Encyklopedia Powszechna PWN, 1959.
      >
      > `Rasizm - doktryna głosząca, że ludzie dzielą się na rasy nie tylko ze względu
      > na cechy somatyczne (budowa ciała, kolor skóry, kształt czaszki), ale i
      > psychiczne. Rasy są nierównej wartości, "wyższe" i "niższe". Mieszanie ras
      > prowadzi do degeneracji ludzkości, upadku cywilizacji i kultur. Wedlug tego
      > przekonania konieczna jest troska o czystość rasową i stosowanie segregacji
      > rasowej’. (Onet:Wiem)
      >
      > `Syjonizm – ideologia i ruch zydowski o swiatowym zasiegu majace chrakter
      >
      > nacjonalistyczny … wywodzi sie z biblijnych koncepcji “narodu wybra
      > nego”
      > i “powrotu do Syjonu”’.(Slownik wiedzy obywatelskiej, 1970)
      >
      > Kagan
      -Mily moj Kaganku, tu Tata Noe,to Polacy sa dziecmi ktorego z moich synow,Sema
      czy Chama? bo podobno Juda byl bezplodny? A ja chce miec wnuki.Z tego co
      slyszalem,to Sem przeniosl sie do chin,nie mow mi ,ze Wy jestescie
      dziecmi ........ Duzo calusow Tata Noe z przychowkiem, po dwa =para!!
      • Gość: Kagan Do "tatele' Noe! IP: *.vic.bigpond.net.au 04.01.02, 05:45
        Gość portalu: noe!! napisał(a):

-Mily moj Kaganku, tu Tata Noe,to Polacy sa dziecmi ktorego z moich synow,Sema
        czy Chama? bo podobno Juda byl bezplodny? A ja chce miec wnuki.Z tego co
        slyszalem,to Sem przeniosl sie do chin,nie mow mi ,ze Wy jestescie
        dziecmi ........ Duzo calusow Tata Noe z przychowkiem, po dwa =para!!

Drogi Tatele,
        My wszyscy pochodzimy od jakiejs pary malpoludow, najprawdopodobniej
        z Afryki (czesc sie wybielila, czesc zzolcila lubo zczerwieniala,
        a czesc pozostala czarna).
        Kagan
        • Gość: tata Noe Re: Do IP: *.abo.wanadoo.fr 05.01.02, 11:45

> Gość portalu: noe!! napisał(a):
          >
          > -Mily moj Kaganku, tu Tata Noe,to Polacy sa dziecmi ktorego z moich synow,Sema
          > czy Chama? bo podobno Juda byl bezplodny? A ja chce miec wnuki.Z tego co
          > slyszalem,to Sem przeniosl sie do chin,nie mow mi ,ze Wy jestescie
          > dziecmi ........ Duzo calusow Tata Noe z przychowkiem, po dwa =para!!
          >
          > Drogi Tatele,
          > My wszyscy pochodzimy od jakiejs pary malpoludow, najprawdopodobniej
          > z Afryki (czesc sie wybielila, czesc zzolcila lubo zczerwieniala,
          > a czesc pozostala czarna).
          > Kagan
          _________________________________________________________________________________
          No i widzisz,byc moze i sie wybieliles lecz ciagle na Tobie sadze widac biedny
          Saganie.Czyzbys chcial sie upodobnic do Twego kuzyna Michaela J.Z podan ludowych
          na Sumatrze wynika,ze jednak najbardziej podobni jestesmy do orangutanow.Ciagle
          w ferworze walki,zonglowania slowem,wylazi z Ciebie natura "Solidarucha"i
          ktos,kto czyta Ciebie uwaznie,z latwoscia dopatrzy sie miedzy Twymi wywodami tej
          wrednej natury ktora z dolow chcialaby siegnac "oblokow"Ciut za wysoko -
          Solidaruszku-.Pojdziesz na dywanik Saganku-Papa Noe.
          • Gość: Kagan Re: Do tatele, tego od Arki (NIE przymierza) IP: *.arts.monash.edu.au 07.01.02, 06:43
            Noe, tatele: -Mily moj Kaganku, tu Tata Noe,to Polacy sa dziecmi ktorego z moich synow,
            Sema czy Chama? bo podobno Juda byl bezplodny? A ja chce miec wnuki.Z tego co
            slyszalem,to Sem przeniosl sie do chin,nie mow mi ,ze Wy jestescie dziecmi ........' Duzo calusow Tata
            Noe z przychowkiem, po dwa =para!!

Kagan: Drogi Tatele,
            z Afryki (czesc sie wybielila, czesc zzolcila lubo zczerwieniala, a czesc pozostala czarna).
            Kagan
            _______________________________________________________________________________

K: No i widzisz,byc moze i sie wybieliles lecz ciagle na Tobie sadze widac biedny
            Saganie.Czyzbys chcial sie upodobnic do Twego kuzyna Michaela J.Z podan ludowych
            na Sumatrze wynika,ze jednak najbardziej podobni jestesmy do orangutanow.Ciagle
            w ferworze walki,zonglowania slowem,wylazi z Ciebie natura "Solidarucha"i
            ktos,kto czyta Ciebie uwaznie,z latwoscia dopatrzy sie miedzy Twymi wywodami tej
            wrednej natury ktora z dolow chcialaby siegnac "oblokow"Ciut za wysoko -
            Solidaruszku-.Pojdziesz na dywanik Saganku-Papa Noe.

K: Tatele, co ty bredzisz, znow te skrety z Maryski...
            A orcie to fajne malpy, bardzo je lubie...
            Kagan
            • Gość: tata Noe Re: Do tatele, tego od Arki (NIE przymierza) IP: *.abo.wanadoo.fr 07.01.02, 17:49

> Noe, tatele: -Mily moj Kaganku, tu Tata Noe,to Polacy sa dziecmi ktorego z moi
              > ch synow,
              > Sema czy Chama? bo podobno Juda byl bezplodny? A ja chce miec wnuki.Z tego co
              >
              > slyszalem,to Sem przeniosl sie do chin,nie mow mi ,ze Wy jestescie dziecmi ..
              > ......' Duzo calusow Tata
              > Noe z przychowkiem, po dwa =para!!
              >
              > Kagan: Drogi Tatele,
              > My wszyscy pochodzimy od jakiejs pary malpoludow, najprawdopodobniej
              > z Afryki (czesc sie wybielila, czesc zzolcila lubo zczerwieniala, a czesc pozos
              > tala czarna).
              > Kagan
              > ______________________________________________________________________________
              > _
              >
              > K: No i widzisz,byc moze i sie wybieliles lecz ciagle na Tobie sadze widac bied
              > ny
              > Saganie.Czyzbys chcial sie upodobnic do Twego kuzyna Michaela J.Z podan ludowy
              > ch
              > na Sumatrze wynika,ze jednak najbardziej podobni jestesmy do orangutanow.Ciagle
              > w ferworze walki,zonglowania slowem,wylazi z Ciebie natura "Solidarucha"i
              > ktos,kto czyta Ciebie uwaznie,z latwoscia dopatrzy sie miedzy Twymi wywodami te
              > j
              > wrednej natury ktora z dolow chcialaby siegnac "oblokow"Ciut za wysoko -
              > Solidaruszku-.Pojdziesz na dywanik Saganku-Papa Noe.
              >
              > K: Tatele, co ty bredzisz, znow te skrety z Maryski...
              > A orcie to fajne malpy, bardzo je lubie...
              > Kagan
              Noe!
              Nic dziwnego,ze je tak lubisz Saganku,te malpki,wiadomo rodzina.Lubie sobie
              czasem skrecic,ale mowie Ci Solidarucha poznam na mile.Co to Saganku smrodzik
              kolo tyleczka,czy tez juz Ci sie z niego dymi.A z innych Twoich postow wynika,
              zes Ty Zyd,a mozes Ty dupcia zawadzil o ktorys pret jak skakales przez plot z
              "Bolkiem" i teraz "krzyz" Cie boli,poradz sie kumpla Rydzyka,wszak z nim
              korespondujesz -bzdyczku-.
              • Gość: Kagan Re: Do tatele, tego od Arki (NIE przymierza) IP: *.vic.bigpond.net.au 08.01.02, 01:24
                Noe, Tatele: -Mily moj Kaganku, tu Tata Noe,to Polacy sa dziecmi ktorego
                z moich synow, Sema czy Chama? bo podobno Juda byl bezplodny?
                A ja chce miec wnuki. Z tego co slyszalem,to Sem przeniosl sie do chin,
                nie mow mi ,ze Wy jestescie dziecmi ..
                ......' Duzo calusow Tata
                Noe z przychowkiem, po dwa =para!!

Kagan: Drogi Tatele,
                z Afryki (czesc sie wybielila, czesc zzolcila lubo zczerwieniala, a czesc
                pozostala czarna).
                Kagan

T: No i widzisz,byc moze i sie wybieliles lecz ciagle na Tobie sadze widac
                biedny Saganie.Czyzbys chcial sie upodobnic do Twego kuzyna Michaela J.Z
                podan ludowych na Sumatrze wynika,ze jednak najbardziej podobni jestesmy do
                orangutanow.Ciagle w ferworze walki,zonglowania slowem,wylazi z Ciebie
                natura "Solidarucha"i ktos,kto czyta Ciebie uwaznie,z latwoscia dopatrzy sie
                miedzy Twymi wywodami tej wrednej natury ktora z dolow chcialaby
                siegnac "oblokow"Ciut za wysoko - Solidaruszku-.Pojdziesz na dywanik
                Saganku-Papa Noe.

K: Tatele, co ty bredzisz, znow te skrety z Maryski...
                A orcie to fajne malpy, bardzo je lubie...
                Kagan

Noe: Nic dziwnego,ze je tak lubisz Saganku,te malpki,wiadomo rodzina.
                K: Twoja TEZ!

T: Lubie sobie czasem skrecic,ale mowie Ci Solidarucha poznam na mile.
                Co to Saganku smrodzik kolo tyleczka,czy tez juz Ci sie z niego dymi.
                A z innych Twoich postow wynika, zes Ty Zyd,a mozes Ty dupcia zawadzil
                o ktorys pret jak skakales przez plot z "Bolkiem" i teraz "krzyz" Cie boli,
                poradz sie kumpla Rydzyka,wszak z nim korespondujesz -bzdyczku-.
                K: w sam raz na watek o poziomie polskich katoli...

• Gość: Durango Re: Co to jest wlaciwie ten antysemityzm? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.01.02, 23:24
      ANYSEMITYZM JEST CHOROBA KRORA ZAZYWA SIE "ZAZDROSC" NARODU KTURY W KAZDYM
      MIEJSCU W KTURYM ZYJE JEST WYBITNY I TO LUDZIOM ZULC TRUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Nobel Re: Co to jest wlaciwie ten antysemityzm? IP: *.sn.g.bonet.se 03.01.02, 23:39
        Gość portalu: Durango napisał(a):

> ANYSEMITYZM JEST CHOROBA KRORA ZAZYWA SIE "ZAZDROSC" NARODU KTURY W KAZDYM
        > MIEJSCU W KTURYM ZYJE JEST WYBITNY I TO LUDZIOM ZULC TRUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Masz w tym dużo racji ostatnio w związku z setną rocznicą Nagrody Nobla
        zrobiono w Szwecji zestaw najbardziej zasłużonych Noblistów.
        Oczywiście przytłaczająca większością byli reprezentowano Zydzi a wygrał
        bezkonkurencyjnie Albert Einstein takie są fakta.
        Są napewno zdolnym narodem dlatego niektórym to się nie podoba - zwykła zawiść
        • Gość: ethanol Re: Co to jest wlaciwie ten antysemityzm? IP: 151.112.27.* 04.01.02, 02:04
          Gość portalu: Nobel napisał(a):

> Są napewno zdolnym narodem dlatego niektórym to się nie podoba - zwykła zawiść

No ale ten Durango to to jest zdolny tylko o glupot
        • Gość: Kagan Do Nobla IP: *.vic.bigpond.net.au 04.01.02, 05:56

... ostatnio w związku z setną rocznicą Nagrody Nobla
          zrobiono w Szwecji zestaw najbardziej zasłużonych Noblistów.
          Oczywiście przytłaczająca większością byli reprezentowano Zydzi a wygrał
          bezkonkurencyjnie Albert Einstein takie są fakta.
          Są napewno zdolnym narodem dlatego niektórym to się nie podoba - zwykła zawiść

1. Nobla przyznaja w wiekszosci Zydzi, stad ich nadmierna reprezentacja wsrod
          laureatow.
          2. Einstein urodzil sie jako Niemiec, umarl jako Amerykanin.
          Prezydentury Izraela zas NIE przyjal. Reprezentowal cale zycie kulture
          Niemiecka, a dokladnie Niemiecko-Centralnoeuropejska (byl zwiazany z
          Niemcami, Czechami, Szwajcaria i Pln. Wlochami).
          3. Niewielu laureatow Nobla jest postury Einsteina. Wiekszosc z nich
          to przecietni naukowcy; wielu dokonalo swych odkryc przez czysty przypadek
          (Roentgen czy Arno Penzias & Robert Wilson to klasyczne przypadki).
          NIE przeceniajmy wiec Nobla, zreszta nagrody z literatury (jak moze
          Nobla dostac Szymborska, to moze kazdy, kto umie pisac) albo pokojowe
          (np. taki Kissinger, ktory stal za krwawym zamachem stanu w Chile),
          nie wspominajac juz o ekonomii, to wrecz parodia (np. za co dostal te
          nagrode ONZ? Za to, ze nie byl w stanie rzowiazac nabrzmialego
          problemu Izraela?).
          Kagan
          • Gość: 10302 Re: Do Nobla IP: *.158.229.59.Dial1.Chicago1.Level3.net 04.01.02, 06:21
            Kagan wam wyjasnil jaka jest odkrywczosc noblow a jaka zakulisowa prawda.
            Gdyby przyznawano nagrode za klamstwa i oszustwa to goy tu mialby zypo.

puls prawdziwy
        • Gość: +++:) Re: Co to jest wlaciwie ten antysemityzm? IP: *.client.attbi.com 07.01.02, 06:27

> Gość portalu: Durango napisał(a):
          >
          > > ANYSEMITYZM JEST CHOROBA KRORA ZAZYWA SIE "ZAZDROSC" NARODU KTURY W KAZDYM
          >
          > > MIEJSCU W KTURYM ZYJE JEST WYBITNY I TO LUDZIOM ZULC TRUJE!!!!!!!!!!!!!!!!
          > !
          >
          > Masz w tym dużo racji ostatnio w związku z setną rocznicą Nagrody Nobla
          > zrobiono w Szwecji zestaw najbardziej zasłużonych Noblistów.
          > Oczywiście przytłaczająca większością byli reprezentowano Zydzi a wygrał
          > bezkonkurencyjnie Albert Einstein takie są fakta.
          > Są napewno zdolnym narodem dlatego niektórym to się nie podoba - zwykła zawiść

I tylko dlatego w 100% nie ma Zydow Noblistow, poniewaz nie zawsze startowali do
          tej nagrody. Antysemityzm nad antysemityzmem jest wowczas gdy Zyd przegrywa z
          Gojem. Nie wygrywajcie z Zydami bo bedziecie antysemitami!
          PRZECZYTAJ I PODAJ DALEJ.
          • Gość: Kagan Re: Co to jest wlaciwie ten antysemityzm? IP: *.arts.monash.edu.au 07.01.02, 06:36
            Gość portalu: Durango napisał(a):
            ANYSEMITYZM JEST CHOROBA KRORA ZAZYWA SIE "ZAZDROSC" NARODU KTURY W
            KAZDYM MIEJSCU W KTURYM ZYJE JEST WYBITNY I TO LUDZIOM ZULC TRUJE!!!!!!!!!!!

K: Szczegolne osiagniecia ma w zabijaniu cywilow zamknietych w obozach
            (Sharon w Libanie), strzelania do dzieci z samochodow pancernych i
            wyludzaniu "dularow" z "Hameryki"...
            I w pisaniu niegramatycznie i nieortograficznie w niekoszernych jezykach...

I tylko dlatego w 100% nie ma Zydow Noblistow, poniewaz nie zawsze startowali do
            tej nagrody. Antysemityzm nad antysemityzmem jest wowczas gdy Zyd przegrywa z
            Gojem. Nie wygrywajcie z Zydami bo bedziecie antysemitami!
            PRZECZYTAJ I PODAJ DALEJ.
            K: SWIETA PRAWDA!
    • Gość: GMR Re: Co to jest wlaciwie ten antysemityzm? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 11:47
      To bat na Polaków i wszystkich tych którzy ośmielą się w jakikolwiekskrytykować
      Żydów. To gwarancja nietykalnosci który czyni z Zydów tym czym cieszy się
      święta krowa w Indiach
      • Gość: Europa Re: Co to jest wlaciwie ten antysemityzm? IP: *.abo.wanadoo.fr 04.01.02, 21:35
        Gość portalu: GMR napisał(a):

> To bat na Polaków i wszystkich tych którzy ośmielą się w jakikolwiekskrytykować
        >
        > Żydów. To gwarancja nietykalnosci który czyni z Zydów tym czym cieszy się
        > święta krowa w Indiach

Wydaje sie,ze Polacy bardzo by chcieli uzyskac takie "gwarancje nietykalnosci"na
        Zachodzie Europy.Wtedy mogliby byc swieta swinia w Europie.
        • Gość: Kagan Re: Co to jest wlaciwie ten antysemityzm? IP: *.arts.monash.edu.au 07.01.02, 06:51
          Gość portalu: Europa napisał(a):

> Gość portalu: GMR napisał(a):
          >
          > > To bat na Polaków i wszystkich tych którzy ośmielą się w jakikolwiekskryty
          > kować
          > >
          > > Żydów. To gwarancja nietykalnosci który czyni z Zydów tym czym cieszy się
          >
          > > święta krowa w Indiach
          >
          > Wydaje sie,ze Polacy bardzo by chcieli uzyskac takie "gwarancje nietykalnosci"n
          > a
          > Zachodzie Europy.Wtedy mogliby byc swieta swinia w Europie.

Kagan: dyskutujemy o tym, kim sa napawde Zydzi (Chazarami?),
          a NIE o Polakach!
          Kagan
          • Gość: Europa Re: Co to jest wlaciwie ten antysemityzm? IP: *.abo.wanadoo.fr 07.01.02, 18:12

> Gość portalu: Europa napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: GMR napisał(a):
            > >
            > > > To bat na Polaków i wszystkich tych którzy ośmielą się w jakikolwieks
            > kryty
            > > kować
            > > >
            > > > Żydów. To gwarancja nietykalnosci który czyni z Zydów tym czym ciesz
            > y się
            > >
            > > > święta krowa w Indiach
            > >
            > > Wydaje sie,ze Polacy bardzo by chcieli uzyskac takie "gwarancje nietykalno
            > sci"n
            > > a
            > > Zachodzie Europy.Wtedy mogliby byc swieta swinia w Europie.
            >
            > Kagan: dyskutujemy o tym, kim sa napawde Zydzi (Chazarami?),
            > a NIE o Polakach!
            > Kagan
            Europa; Czy moglby ktos nakreslic taka rzeczywista charakterystyke Zyda.
            Nie taka wydumana czesto w ukryciu(na siedzaco z gazeta w reku).
            O ich swietosci juz slyszelismy,o ich szelmostwach rowniez,od wypowiedzi
            o ich byciu i niebyciu az sie wszedzie roi,wszyscy krzycza,ze sa wszedzie
            z przodu,z tylu i po bokach,niech ktos ich wreszcie zdefiniuje!Maja guzy
            na glowach,maja po cztery palce czy tez cieknie im z uszu.Pomozcie ich
            rozpoznawac,bo Ty Kagan tak ciekawie snujesz Swoje wywody jakbys to
            wszystko wiedzial z samego "zrodla".I wtedy nie bedziemy rostrzasali
            polskosci,przeciez te rasy sa tak podobne.
            • Gość: Kagan Re: Co to jest wlaciwie ten antysemityzm? IP: *.vic.bigpond.net.au 08.01.02, 01:29
              Gość portalu: Europa napisał(a):
              Czy moglby ktos nakreslic taka rzeczywista charakterystyke Zyda.
              Nie taka wydumana czesto w ukryciu(na siedzaco z gazeta w reku).
              O ich swietosci juz slyszelismy,o ich szelmostwach rowniez,
              od wypowiedzi o ich byciu i niebyciu az sie wszedzie roi,
              wszyscy krzycza,ze sa wszedzie z przodu,z tylu i po bokach,
              niech ktos ich wreszcie zdefiniuje! Maja guzy na glowach,
              maja po cztery palce czy tez cieknie im z uszu. Pomozcie ich
              rozpoznawac, bo Ty Kagan tak ciekawie snujesz Swoje wywody jakbys to
              wszystko wiedzial z samego "zrodla".I wtedy nie bedziemy rostrzasali
              polskosci,przeciez te rasy sa tak podobne.

Kagan: zajrzyj do Arthur Koestler "THE THIRTEENTH TRIBE",
              a znajdziesz odpowiedzi na powyzsze pytania i to od prawdziwego Zyda
              (oczywiscie chazarskiego pochodzenia).
              Kagan
    • Gość: Nobel Do Kagana IP: *.sn.g.bonet.se 04.01.02, 20:35
      Ja tylko stwierdziłem fakt i wcale nie polemizuję prawdę powiedziawszy
      mało miałem do czynienia z Zydami ale jest oczywiste, że mają naprawdę
      wielkich ludzi to wszystko.
      Amen
      • Gość: Kagan Do Nobla IP: *.vic.bigpond.net.au 05.01.02, 05:17

> Ja tylko stwierdziłem fakt i wcale nie polemizuję prawdę powiedziawszy
        > mało miałem do czynienia z Zydami ale jest oczywiste, że mają naprawdę
        > wielkich ludzi to wszystko.
        > Amen

Ja wcale nie twierdze, ze Zydzi to glupole. Prawde mowiac, to ja NIE
        znam zadnego glupiego Zyda (wszyscy Zydzi, ktorych znam, sa niezwykle
        inteligentni), ale slyszalem o, i widzialem tez Zydow bezdennie glupich,
        zabobonnych, bojacych sie podrapac w tylek bez zgody rabina.
        Wydaje mi sie, ze to zycie w diasporze, wsrod wrogow, przeprowadzilo
        wsrod nich pozytywna selekcje, tak wiec wsrod Zydow jest mniej
        nieudacznikow niz np. wsrod Polakow.
        Pozdr.
        Kagan
        • Gość: Ktos Do Kagana. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.01.02, 06:35
          To Ty Kagan naprawde spotkales Zydow ktorzy przyznali Ci sie do swego
          pochodzenia ??? Niesamowite !!! Ja mam wrazenie, ze oni tylko do siebie
          wyznaja, ze sa Zydami a w kontaktach z gojami to to ich pochodzenie jest dla
          nich tematem tabu. Czyz nie tak ??

Cos mi sie wydaje, ze ten antysemityzm istnieje w tych czasach tylko na falach
          eteru/internetu. W zyciu codziennym nie udalo mi sie jakos tego jeszcze
          dostrzec.

Na razie ...........
          • Gość: Kagan Re: Do Kagana. IP: *.vic.bigpond.net.au 05.01.02, 07:25
            Gość portalu: Ktos napisał(a):

> To Ty Kagan naprawde spotkales Zydow ktorzy przyznali Ci sie do swego
            > pochodzenia ??? Niesamowite !!! Ja mam wrazenie, ze oni tylko do siebie
            > wyznaja, ze sa Zydami a w kontaktach z gojami to to ich pochodzenie jest dla
            > nich tematem tabu. Czyz nie tak ??

K: W Polsce NIE! Ale za granicami TAK! A mieszkalem w (kolejno) RFN,
            N. Zelandii, Australii, W. Brytanii, USA i znow Australii.
            Chyba tylko w NZ nie spotkalem Zydow...

> Cos mi sie wydaje, ze ten antysemityzm istnieje w tych czasach tylko na falach
            > eteru/internetu. W zyciu codziennym nie udalo mi sie jakos tego jeszcze
            > dostrzec.
            K: A mnie tak (w sensie antyzydowskich nastrojow, bo sam termin
            "antysemityzm" to pomieszanie z poplataniem, p. moj 1szy post).

> Na razie ...........
            Pozdr.
            Kagan
            • Gość: Bolko Re: Do Kagana. IP: *.proxy.aol.com 07.01.02, 05:23
              Ludzie!!! Dajcie sobie spokoj z czytaniem i odpowiadaniem na posty Kagana! On i
              tak jest najmadrzejszy w kazdym temacie, czyli jest z tych "wybranych", po co
              wiec sie wysilacie? To i tak tylko prowokacja!!!
              • Gość: Kagan Re: Do Kagana. IP: *.arts.monash.edu.au 07.01.02, 05:27
                Gość portalu: Bolko napisał(a):

> Ludzie!!! Dajcie sobie spokoj z czytaniem i odpowiadaniem na posty Kagana! On i
                >
                > tak jest najmadrzejszy w kazdym temacie, czyli jest z tych "wybranych", po co
                > wiec sie wysilacie? To i tak tylko prowokacja!!!

K: Dobre! Jak dobry atak na Zydow, to musi byc zrobiony przez Zydow!
                Pomoz mi zalatwic te "koszerne' papiery!
                Kagan
                • Gość: tata Noe Re: Do Kagana. IP: *.abo.wanadoo.fr 07.01.02, 18:15

> Gość portalu: Bolko napisał(a):
                  >
                  > > Ludzie!!! Dajcie sobie spokoj z czytaniem i odpowiadaniem na posty Kagana!
                  > On i
                  > >
                  > > tak jest najmadrzejszy w kazdym temacie, czyli jest z tych "wybranych", po
                  > co
                  > > wiec sie wysilacie? To i tak tylko prowokacja!!!
                  >
                  > K: Dobre! Jak dobry atak na Zydow, to musi byc zrobiony przez Zydow!
                  > Pomoz mi zalatwic te "koszerne' papiery!
                  > Kagan
                  tata Noe:Mysle,ze nic nie potrzebujesz zalatwiac Saganku,poszperaj w dokumentach
                  rodzinnych.Pa,caluski.
                  • Gość: Kagan Re: Do Kagana. IP: *.vic.bigpond.net.au 08.01.02, 01:20
                    K: Dobre! Jak dobry atak na Zydow, to musi byc zrobiony przez Zydow!
                    Pomoz mi zalatwic te "koszerne' papiery!
                    Kagan

Tata Noe: Mysle,ze nic nie potrzebujesz zalatwiac Saganku,
                    poszperaj w dokumentach rodzinnych.Pa,caluski.

K: NIE jestem "Saganek", ale Kagan, papiery rodzinne spalily sie
                    zas w Powstaniu...
                    Rozumiem, ze mam w/g Tatele Noe zmienic nicka na "Saganek",
                    i jako taki jechac do Izraela. Daj mi wiec, prosze, Tatele bumage,
                    ze jestem 100% kosher...
                    Kagan

• Gość: tata Noe Re: Do Kagana. IP: *.abo.wanadoo.fr 08.01.02, 18:28

> Kagan
                      >
                      > Tata Noe: Mysle,ze nic nie potrzebujesz zalatwiac Saganku,
                      > poszperaj w dokumentach rodzinnych.Pa,caluski.
                      >
                      > K: NIE jestem "Saganek", ale Kagan, papiery rodzinne spalily sie
                      > zas w Powstaniu...
                      > Rozumiem, ze mam w/g Tatele Noe zmienic nicka na "Saganek",
                      > i jako taki jechac do Izraela. Daj mi wiec, prosze, Tatele bumage,
                      > ze jestem 100% kosher...
                      > Kagan
                      Noe...
                      Jezeli,Keller rownie dobrze brzmi w Polsce jak i w Rzeszy(jeden juz taki jest,
                      Miller),to byc moze zechcialbys nam wyjasnic,te papiery to byly z ktorej strony?
                      A to powstanie to bylo ktore? W Warszawie byly dwa podczas II Wojny.One byly po
                      tej dobrej stronie? Czy tez po tej zlej"gojowskiej".Byly one po stronie okupanta
                      czy po stronie okupowanego?Saganek,to pieszczotliwie stary capie!Bo do izraela
                      to mozesz wyjechac bez przeszkod juz jako Kagan.I nie przyznawaj sie do Chazarow
                      obrzezany Aborygenie.Noe

• Gość: k Re: Do Kagana.-no,no IP: 212.244.77.* 08.01.02, 09:24

> Gość portalu: Bolko napisał(a):
                  >
                  > > Ludzie!!! Dajcie sobie spokoj z czytaniem i odpowiadaniem na posty Kagana!
                  > On i
                  > >
                  > > tak jest najmadrzejszy w kazdym temacie, czyli jest z tych "wybranych", po
                  > co
                  > > wiec sie wysilacie? To i tak tylko prowokacja!!!
                  >
                  > Kagan

No,no... ciagle na forum mówi sie o katolikach jako antysemitach,a tu prosze taka
                  niespodzianka... Wstyd panie Kagan! Szukasz wszedzie wroga? Poszukaj w sobie...
                  • Gość: Kagan Re: Do Kagana.-no,no IP: *.vic.bigpond.net.au 09.01.02, 08:56
                    Gość portalu: k napisał(a):

> Gość portalu: Kagan napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: Bolko napisał(a):
                    > >
                    > > > Ludzie!!! Dajcie sobie spokoj z czytaniem i odpowiadaniem na posty Ka
                    > gana!
                    > > On i
                    > > >
                    > > > tak jest najmadrzejszy w kazdym temacie, czyli jest z tych "wybranych
                    > ", po
                    > > co
                    > > > wiec sie wysilacie? To i tak tylko prowokacja!!!
                    > >
                    > > K: Dobre! Jak dobry atak na Zydow, to musi byc zrobiony przez Zydow!
                    > > Pomoz mi zalatwic te "koszerne' papiery!
                    > > Kagan
                    >
                    > No,no... ciagle na forum mówi sie o katolikach jako antysemitach,a tu prosze ta
                    > ka
                    > niespodzianka... Wstyd panie Kagan! Szukasz wszedzie wroga? Poszukaj w sobie...

A co, tylko wy katolicy chcielubuscie miec monopol na antysyjonizm?
                    (NIE myl go, tlumoku, z antysemityzmem, juz ci to tyle razy tlumaczylem,
                    ale do twej tepej katolickiej lepetyny NIC nie trafia!)
                    • Gość: noe!! Re: Do Kagana.-no,no IP: *.abo.wanadoo.fr 10.01.02, 11:34

> Gość portalu: k napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: Kagan napisał(a):
                      > >
                      > > > Gość portalu: Bolko napisał(a):
                      > > >
                      > > > > Ludzie!!! Dajcie sobie spokoj z czytaniem i odpowiadaniem na pos
                      > ty Ka
                      > > gana!
                      > > > On i
                      > > > >
                      > > > > tak jest najmadrzejszy w kazdym temacie, czyli jest z tych "wybr
                      > anych
                      > > ", po
                      > > > co
                      > > > > wiec sie wysilacie? To i tak tylko prowokacja!!!
                      > > >
                      > > > K: Dobre! Jak dobry atak na Zydow, to musi byc zrobiony przez Zydow!
                      > > > Pomoz mi zalatwic te "koszerne' papiery!
                      > > > Kagan
                      > >
                      > > No,no... ciagle na forum mówi sie o katolikach jako antysemitach,a tu pros
                      > ze ta
                      > > ka
                      > > niespodzianka... Wstyd panie Kagan! Szukasz wszedzie wroga? Poszukaj w sob
                      > ie...
                      >
                      > A co, tylko wy katolicy chcielubuscie miec monopol na antysyjonizm?
                      > (NIE myl go, tlumoku, z antysemityzmem, juz ci to tyle razy tlumaczylem,
                      > ale do twej tepej katolickiej lepetyny NIC nie trafia!)
                      ____________________ _________________ ________________
                      Noe do Sagana
                      Moze bys brudny Saganie,rzezany Chazarze wyjasnil sprawe
                      tych "rzekomo"zagubionych "dokumentow powstanczych".Noe
    • watto Syjonizm 07.01.02, 07:21
      Syjonista Joachim Prinz, wiceprzewodniczący Swiatowego Kongresu Zydów, wielki
      przyjaciel Goldy Meier, w 1934 roku opublikował książkę "Wir Juden", w której
      popiera "rewolucje niemiecką" Hitlera.
      Pisze np.:
      "Panstwo zbudowane w oparciu o zasadę czystości narodowej i rasowej może być
      tylko przez Zydów czczone i szanowane, ponieważ my również deklarujemy
      przynależność do swego własnego rodzaju".

To tylko jeden z ciekawych cytatów z tej książki.
      • Gość: polishAM Re: Syjonizm IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 07.01.02, 07:35
        Rok wczesniej podpisali z hitlerowcami (27 sierpien 1933) tzw Transfer
        Agreement. W zamian za popieranie syjonizmu Hitler zezwolil bogatym Zydom
        wywiezc majatek. Tak zaczela sie idea Izraela na terenach Palestyny.
        • Gość: Kagan Re: Syjonizm IP: *.arts.monash.edu.au 07.01.02, 07:42
          Gość portalu: polishAM napisał(a):

> Rok wczesniej podpisali z hitlerowcami (27 sierpien 1933) tzw Transfer
          > Agreement. W zamian za popieranie syjonizmu Hitler zezwolil bogatym Zydom
          > wywiezc majatek. Tak zaczela sie idea Izraela na terenach Palestyny.

Tez ciekawe. Slyszalem tez, ze USAF i RAF NIE bombardowalo Oswiecimia (np. komor gazowych),
          bo zaklady chemiczne w Dworach byly wspowlasnoscia amerykanskich zydow...
          A mozna by sie pomylic, i zbombardowac niewlasciwa intalacje chemiczna..
          Podobno kapital zydowski zarabial tez na produkcji Cyklonu B...
          Kagan
      • Gość: Kagan Re: Syjonizm IP: *.arts.monash.edu.au 07.01.02, 07:38
        watto napisał(a):

> Syjonista Joachim Prinz, wiceprzewodniczący Swiatowego Kongresu Zydów, wielki
        > przyjaciel Goldy Meier, w 1934 roku opublikował książkę "Wir Juden", w której
        > popiera "rewolucje niemiecką" Hitlera.
        > Pisze np.:
        > "Panstwo zbudowane w oparciu o zasadę czystości narodowej i rasowej może być
        > tylko przez Zydów czczone i szanowane, ponieważ my również deklarujemy
        > przynależność do swego własnego rodzaju".
        >
        > To tylko jeden z ciekawych cytatów z tej książki.

CIEKAWE!
      • Gość: polishAM Re: Syjonizm IP: *.nas20.new-york1.ny.us.da.qwest.net 07.01.02, 08:22
        Cyklon B- taka same ilosci tego srodka chemicznego uzywano w Auschwitz i w
        Dachau. Tylko w Dachau nikt nie twierdzil, ze zabijano nim ludzi. Sluzyl do
        odwszarzania odziezy. O Auschwitz mowili wszyscy jednakowo Polacy, Rosjanie,
        Zydzi i sami Niemcy ale ci dopiero po wojnie. W USA nie uwierzono w te teorie.
        Nie ma sie co dziwic w I wojnie swiatowej rowniez oskarzano Niemcow o gazowanie
        ludzi i okazalo sie to nieprawda. Chodzilo o wciagniecie USA do wojny wiec tym
        razem amerykanie byli czujni. Inzynierzy obecnie sa zgodni, ze cyklon B potezna
        trucizna nie mogl sluzyc do systematycznej eksterminacji. Co najwyzej
        pojedynczego przypadku. Smierc dosiegnelaby wszystkich wlacznie z wartownikami
        i obsluge piecow. Niemcy przyznawali sie do wszystkiego co Rosjanie im
        podsuwali. Ciazy tez na nich gazowania Zydow na wschodzie przy pomocy tlenku
        wegla czyli spalin podczas transportu. Wnioski nalezy wysunac samemu. Wobec
        wszystkich klamstw dotyczacej liczby wiezniow i dziesiatek innych przinaczen
        oraz ogolnej psychozy demonizacji Niemcow. Gdzie jest prawda?
        • Gość: Kagan Re: Syjonizm IP: *.vic.bigpond.net.au 07.01.02, 10:00
          Gość portalu: polishAM napisał(a):
          Cyklon B- taka same ilosci tego srodka chemicznego uzywano w Auschwitz i w
          Dachau. Tylko w Dachau nikt nie twierdzil, ze zabijano nim ludzi. Sluzyl do
          odwszarzania odziezy. O Auschwitz mowili wszyscy jednakowo Polacy, Rosjanie,
          Zydzi i sami Niemcy ale ci dopiero po wojnie. W USA nie uwierzono w te teorie.
          Nie ma sie co dziwic w I wojnie swiatowej rowniez oskarzano Niemcow o gazowanie
          ludzi i okazalo sie to nieprawda. Chodzilo o wciagniecie USA do wojny wiec tym
          razem amerykanie byli czujni. Inzynierzy obecnie sa zgodni, ze cyklon B potezna
          trucizna nie mogl sluzyc do systematycznej eksterminacji. Co najwyzej
          pojedynczego przypadku. Smierc dosiegnelaby wszystkich wlacznie z wartownikami
          i obsluge piecow. Niemcy przyznawali sie do wszystkiego co Rosjanie im
          podsuwali. Ciazy tez na nich gazowania Zydow na wschodzie przy pomocy tlenku
          wegla czyli spalin podczas transportu. Wnioski nalezy wysunac samemu. Wobec
          wszystkich klamstw dotyczacej liczby wiezniow i dziesiatek innych przinaczen
          oraz ogolnej psychozy demonizacji Niemcow. Gdzie jest prawda?
          K: As usual. Dobrze schowana!
          Kagan
      • Gość: Kagan Re: Syjonizm IP: *.vic.bigpond.net.au 07.01.02, 10:02
        watto napisał(a):
        Syjonista Joachim Prinz, wiceprzewodniczący Swiatowego Kongresu Zydów, wielki
        przyjaciel Goldy Meier, w 1934 roku opublikował książkę "Wir Juden", w której
        popiera "rewolucje niemiecką" Hitlera.
        Pisze np.:
        "Panstwo zbudowane w oparciu o zasadę czystości narodowej i rasowej może być
        tylko przez Zydów czczone i szanowane, ponieważ my również deklarujemy
        przynależność do swego własnego rodzaju".

To tylko jeden z ciekawych cytatów z tej książki.

K: Nic dziwnego. Nazisci "pozyczyli" idee Herrenvolk'u
        od Zydow ("narod wybrany").
        Kagan
        p.s. Anglikom tez sie ta idea bardzo podobala...
        K.
    • Gość: Kagan Do tzw. Zydow! IP: *.vic.bigpond.net.au 08.01.02, 07:41
      Przyznajcie sie wreszcie, skad tak NAPRAWDE przyszliscie do Polski?
      Ze wschodu, zachodu czy poludnia?
      A moze z polnocy?
      Kagan (mowi wam to cos?)
      ========================
      • Gość: JhVe ....................................Do tzw. Kagana IP: *.cm-upc.chello.se 08.01.02, 18:53

> Przyznajcie sie wreszcie, skad tak NAPRAWDE przyszliscie do Polski?
        > Ze wschodu, zachodu czy poludnia?
        > A moze z polnocy?
        > Kagan (mowi wam to cos?)
        > ========================

TO JA ICH WYMYSLILEM
        PS CIEBIE TEZ
        /masz watpliwosci ?/
        • Gość: Kagan Do tzw. JhVe IP: *.arts.monash.edu.au 09.01.02, 03:45
          Gość portalu: JhVe napisał(a):

> Gość portalu: Kagan napisał(a):
          >
          > > Przyznajcie sie wreszcie, skad tak NAPRAWDE przyszliscie do Polski?
          > > Ze wschodu, zachodu czy poludnia?
          > > A moze z polnocy?
          > > Kagan (mowi wam to cos?)
          > > ========================
          > _________________________________________________________
          >
          >
          > TO JA ICH WYMYSLILEM
          > PS CIEBIE TEZ
          > /masz watpliwosci ?/
          K: Tak: Bo ten Bog zydowski nazywal sie JHWH, a NIE JhVe!
          Kagan

• Gość: k Re: Do tzw. JhVe IP: 212.244.77.* 09.01.02, 08:11

> Gość portalu: JhVe napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Kagan napisał(a):
            > >
            > > > Przyznajcie sie wreszcie, skad tak NAPRAWDE przyszliscie do Polski?
            > > > Ze wschodu, zachodu czy poludnia?
            > > > A moze z polnocy?
            > > > Kagan (mowi wam to cos?)
            > > > ========================
            > > _________________________________________________________
            > >
            > >
            > > TO JA ICH WYMYSLILEM
            > > PS CIEBIE TEZ
            > > /masz watpliwosci ?/
            > K: Tak: Bo ten Bog zydowski nazywal sie JHWH, a NIE JhVe!
            > Kagan

A teraz pytanie dla wszechwiedzących(hihi) za 100 punktów: Co znaczy skrót
            JHWH??

• Gość: Kagan Re: Do tzw. JhVe IP: *.vic.bigpond.net.au 09.01.02, 08:53
              Gość portalu: k napisał(a):

A teraz pytanie dla wszechwiedzących(hihi) za 100 punktów: Co znaczy skrót
              JHWH??

Koles, i ty, expert od religi sie o to pytasz?
              Wiesz co to jest "treteagram"?

Poczytaj np ten urywek z WWW:
              The Messiah Himself said that He came in His Father's Name, and was given His
              Father's Name (John 5:43; !7:11,12) and other Scriptures verify that (Deut
              18:18,19; Acts 3:19-23; 7:37; Eph 1:21; Phil 2:9-11; Heb 1:4,5;). So to answer
              the age old question posed by Agur the prophet, "What is His Name, and what is
              His Son's Name", we first have to know His Father's Name.

Jerry Healen in an article in the Qodesh asked the question, why not render the
              Name into four vowels in the first place, as IAUE. Why make a 6 or 7 letter name
              out of a four letter name. Why can we not transliterate vowels into vowels? "The
              KEY to the whole problem of how the Heavenly Father's Name is to be pronounced
              was GIVEN to us by Josephus. Josephus clearly states in the 'Wars of the Jews'
              that THE SACRED NAME CONSISTS OF FOUR VOWELS."

Now, the TETRAGRAM, when used as all vowels, can be and should be pronounced
              without any additional letters, and without the vowel points that the Masorites
              used as a deception to prevent the correct pronunciation of HaShem.—All of the
              confusion as to what is the correct pronunciation of the Heavenly Father's Name,
              and the deception used to disguised His Name, stem from the use of consonants as
              the Tetragram instead of correctly using vowels as Josephus stated. When the
              Tetragram is represented as consonants, in order to pronounce His name, vowels
              have to be added, and then it is no longer a Tetragrammaton! Then we wind up with
              a 6 or 7 letter name out of a 4 letter name as Mr. Healen so ably brought out.

The Jews by utilizing consonants as representing the Tetragram and using their
              system of vowel pointing, used the vowels 'e' 'o' 'a' in order to disguise His
              name. Christian scholars in the 1500's believing these vowels were the correct
              ones combined them with the consonants JHVH and thus they came up with the false
              hybrid name Jehovah.

Bishop Pearce in his book, The Revelation for the Last Days points out that the
              English letters YHWH are not the Tetragrammaton, because they do not form a word
              or name, but that the Hebrew letters (Yod-Hey-Waw-Hey) are the True
              Tetragrammaton for it is pronounceable name, when used as ALL VOWELS.

I believe that most who use Yahueh, or Yahuweh, use it instead of IAUE because
              many who first come into contact with IAUE at first glance find it difficult to
              pronounce. We are not used to seeing a word made up of all vowels, and Yahueh
              seems easier to pronounce.

However, once it is shown that the 'IA' is equal to the 'YAH' sound, the 'U' to
              the 'OO' sound, and the 'E' to the 'EH' sound, pronounced as IA-U'-E, or YAH-OO'-
              EH, we feel it is logical to use the Tetragram as that is how it was given to
              Moses and ALL the Prophets in the Old Covenant. To add other consonants to
              clarify its pronunciation is not necessary. Since the Tetragrammaton is made up
              of 4 VOWELS, and is pronounceable as it is, why add additional letters to
              pronounce His Name, when the Tetragram itself gives the correct pronunciation!

I don't believe it is wrong to represent the Heavenly Father's Name in English as
              Yahueh, or Yahuweh. However, again echoing Mr. Healen, especially when quoting
              Scripture, are we not adding to His Word when we add additional letters to His
              Name since He gave His Name as consisting of only 4 letters? Does the Scriptures
              which forbid the addition to His Word (Rev 22:18 and Prov. 30:5,6 and others),
              apply here where we are adding to His Name, even if it is to help in the
              pronunciation?

Panial nieco?

• Gość: k Re: Do tzw. JhVe IP: 212.244.77.* 09.01.02, 09:06

> Gość portalu: k napisał(a):
                >
                > A teraz pytanie dla wszechwiedzących(hihi) za 100 punktów: Co znaczy skrót
                > JHWH??
                >
                > Koles, i ty, expert od religi sie o to pytasz?
                > Wiesz co to jest "treteagram"?
                >
                > Poczytaj np ten urywek z WWW:
                > The Messiah Himself said that He came in His Father's Name, and was given His
                > Father's Name (John 5:43; !7:11,12) and other Scriptures verify that (Deut
                > 18:18,19; Acts 3:19-23; 7:37; Eph 1:21; Phil 2:9-11; Heb 1:4,5;). So to answer
                > the age old question posed by Agur the prophet, "What is His Name, and what is
                > His Son's Name", we first have to know His Father's Name.
                >
                > Jerry Healen in an article in the Qodesh asked the question, why not render the
                >
                > Name into four vowels in the first place, as IAUE. Why make a 6 or 7 letter nam
                > e
                > out of a four letter name. Why can we not transliterate vowels into vowels? "Th
                > e
                > KEY to the whole problem of how the Heavenly Father's Name is to be pronounced
                > was GIVEN to us by Josephus. Josephus clearly states in the 'Wars of the Jews'
                > that THE SACRED NAME CONSISTS OF FOUR VOWELS."
                >
                > Now, the TETRAGRAM, when used as all vowels, can be and should be pronounced
                > without any additional letters, and without the vowel points that the Masorites
                >
                > used as a deception to prevent the correct pronunciation of HaShem.—All o
                > f the
                > confusion as to what is the correct pronunciation of the Heavenly Father's Name
                > ,
                > and the deception used to disguised His Name, stem from the use of consonants a
                > s
                > the Tetragram instead of correctly using vowels as Josephus stated. When the
                > Tetragram is represented as consonants, in order to pronounce His name, vowels
                > have to be added, and then it is no longer a Tetragrammaton! Then we wind up wi
                > th
                > a 6 or 7 letter name out of a 4 letter name as Mr. Healen so ably brought out.
                >
                > The Jews by utilizing consonants as representing the Tetragram and using their
                > system of vowel pointing, used the vowels 'e' 'o' 'a' in order to disguise His
                > name. Christian scholars in the 1500's believing these vowels were the correct
                > ones combined them with the consonants JHVH and thus they came up with the fals
                > e
                > hybrid name Jehovah.
                >
                > Bishop Pearce in his book, The Revelation for the Last Days points out that the
                >
                > English letters YHWH are not the Tetragrammaton, because they do not form a wor
                > d
                > or name, but that the Hebrew letters (Yod-Hey-Waw-Hey) are the True
                > Tetragrammaton for it is pronounceable name, when used as ALL VOWELS.
                >
                > I believe that most who use Yahueh, or Yahuweh, use it instead of IAUE because
                > many who first come into contact with IAUE at first glance find it difficult to
                >
                > pronounce. We are not used to seeing a word made up of all vowels, and Yahueh
                > seems easier to pronounce.
                >
                > However, once it is shown that the 'IA' is equal to the 'YAH' sound, the 'U' to
                >
                > the 'OO' sound, and the 'E' to the 'EH' sound, pronounced as IA-U'-E, or YAH-OO
                > '-
                > EH, we feel it is logical to use the Tetragram as that is how it was given to
                > Moses and ALL the Prophets in the Old Covenant. To add other consonants to
                > clarify its pronunciation is not necessary. Since the Tetragrammaton is made up
                >
                > of 4 VOWELS, and is pronounceable as it is, why add additional letters to
                > pronounce His Name, when the Tetragram itself gives the correct pronunciation!
                >
                > I don't believe it is wrong to represent the Heavenly Father's Name in English
                > as
                > Yahueh, or Yahuweh. However, again echoing Mr. Healen, especially when quoting
                > Scripture, are we not adding to His Word when we add additional letters to His
                > Name since He gave His Name as consisting of only 4 letters? Does the Scripture
                > s
                > which forbid the addition to His Word (Rev 22:18 and Prov. 30:5,6 and others),
                > apply here where we are adding to His Name, even if it is to help in the
                > pronunciation?
                >
                > Panial nieco?
                Nieco. W odróznieniu od Ciebie jestem i zawsze byłem Polakiem(i zawsze bedę)
                Aleś sie wyslilił na przepisywanie(od Jehowych spisywałeś?). A coś od siebie tez
                umiesz coś napisać? Przeciez odpowiedż zawiera się w jednym zdaniu...

• zlisiecki narodowosc ksenofobiczna 10.01.02, 15:08
      hi kagan, w terminie, o ktory pytasz chodzi o poczucie
      zagrozenie zdominowania przez innych ludzi, obcych z
      innej rasy, itp. oraz nieracjonalne i nieuzasadnione,
      bo powodowane samym strachem reakcje obronne

takie zjawisko oprocz jakiejs uzasadnionej ochrony
      interesow z pewnoscia istnieje. jest to typowo ludzka
      cecha, ktora jak wiesz wystepuje niezaleznie od
      narodowosci, cokolwiek by ona miala oznaczac i dotyka
      osoby tak o polskim, jak o zydowskim rodowodzie

proponuje dla tego typu poczucia okrążenia związanego
      rzekomo z jakims pochodzeniem termin
      "narodowosc ksenofobiczna"
    • pius01 Kto to jest wlaciwie ten Kagan? 28.01.02, 04:23
      Zauwazylem, ze osobnik podpisujacy sie"Kagan" pisze swe klamstwa z roznych adresow w Australii.
      Proponuje wiec, aby zablokowac, przynajmniej tymczasowo, wszystkie adresy z Australii, aby sie ten
      zboczeniec wiecej nie dostal na to forum! Z Australii i tak pisze malo ludzi, wiec niewielka niewygoda
      byla by tym zablokowaniem spowodowana. Mozna by zreszta zrobic wyjatki dla niektorych adresow,
      tak, aby "Kagan", ta sliska gnida, sie nie mogl znow przeslizgnac na to forum!
      Co Wy na to?
      Prosze napisac na pius01@poczta.gazeta.pl
      Hej!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka