Dodaj do ulubionych

Kondrat - infantylizm,głupota,czy błazenada

21.03.08, 10:45
Kolejny "autorytet", który dał głos w stylu Geremka, Mazowieckiego lub Kuczyńskiego.

Ludzie "którzy się rozumieją, odwiedzają, wymieniają kulturą i osiągnięciami naukowymi, wreszcie dają sobie nawzajem pieniądze na wyrównanie szans"...

Jeżeli nasza cała inteligencja miałaby pojmować sprawy ogólnoludzkie, międzynarodowe i polityczne w sposób tak dziecinny, jak to przedstawia Marek Kondrat, to należy bić na alarm i szybko wymieniać nauczycieli w szkołach, bo wykształcą kolejne pokolenia posłusznie przekonanych o własnej mądrości głupTusków.
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: Kondrat - infantylizm,głupota,czy błazenada 21.03.08, 10:49
      1normalnyczlowiek11 napisał:

> Kolejny "autorytet", który dał głos w stylu Geremka, Mazowieckiego
      lub Kuczyńsk
      > iego.
      >
      > Ludzie "którzy się rozumieją, odwiedzają, wymieniają kulturą i
      osiągnięciami na
      > ukowymi, wreszcie dają sobie nawzajem pieniądze na wyrównanie
      szans"...
      >
      > Jeżeli nasza cała inteligencja miałaby pojmować sprawy
      ogólnoludzkie, międzynar
      > odowe i polityczne w sposób tak dziecinny, jak to przedstawia
      Marek Kondrat, to
      > należy bić na alarm i szybko wymieniać nauczycieli w szkołach, bo
      wykształcą k
      > olejne pokolenia posłusznie przekonanych o własnej mądrości
      głupTusków.
      >
      Forum "radio maryja" to Twoje "fale",wiec nie wysilaj sie swirokatolu
      • klara551 Re: Kondrat - infantylizm,głupota,czy błazenada 21.03.08, 17:49
        Szkoda czasu na tłumaczenia!Gdyby Kondrat powiedział:Jesteśmy wielcy europa nam
        nie jest potrzebna,będziemy chodzić w baranich skórach,nie będziemy jeść
        pomarańczy,oddamy samochody,komputery i będziemy czytać i słuchać tylko małego
        wodza,to wzbudziłby zachwyt tego 1normalnegoczłowieka,tylko normalnego "inaczej"
        • imperator.ck Re: Kondrat - infantylizm,głupota,czy błazenada 22.03.08, 00:10
          klara551 napisała:

> Szkoda czasu na tłumaczenia!Gdyby Kondrat powiedział:Jesteśmy wielcy europa na
          > m
          > nie jest potrzebna,będziemy chodzić w baranich skórach,nie będziemy jeść
          > pomarańczy,oddamy samochody,komputery i będziemy czytać i słuchać tylko małego
          > wodza,to wzbudziłby zachwyt tego 1normalnegoczłowieka,tylko normalnego "inaczej

Takie myślenie w pełni odpowiada wizji świata wg przeciętnego pisdka - kolumnie
          i wyznawanie ciemnogrodu, to ich żywioł.
    • wujaszek_joe 1normalnyczlowiek11 - głupota 21.03.08, 10:51
      • 1normalnyczlowiek11 Ty i lumpior rzuciliście argumenty w styluKondrata 21.03.08, 10:55
        wujaszek_joe napisał: 1normalnyczlowiek11 - głupota

---> ... więc za bardzo nie ma z czym polemizować. :)))))))
        • imperator.ck Re: Ty i lumpior rzuciliście argumenty w styluKon 24.03.08, 18:01
          1normalnyczlowiek, dlaczego jesteś taką kretynką? :)
    • mietowe_loczki Re: Kondrat - infantylizm,głupota,czy błazenada 21.03.08, 10:53
      Dla porządku powinieneś jeszcze napisać, że tak "wogle to zły aktor
      jest, a za komuny to pewnie był TW czy inną Beatą, i tak naprawdę
      już przed '89 wiedziałem, że coś z nim jest nie tak, bo wiadomo, kto
      wtedy w filmach grywał i dlaczego". Czy jakoś tak.
      • 1normalnyczlowiek11 A Ty dla porządku powinnaś dopisać,że tego typu 21.03.08, 11:03
        mietowe_loczki napisała: Dla porządku powinieneś jeszcze napisać, że tak "wogle to zły aktor jest, a za komuny to pewnie był TW czy inną Beatą, i tak naprawdę już przed '89 wiedziałem, że coś z nim jest nie tak, bo wiadomo, kto wtedy w filmach grywał i dlaczego". Czy jakoś tak.

---> ... pomysły z dopisywaniem ideologii, które sama tu proponujesz, są Twoim (waszym) pomysłem a nie moim.
        Z kolei inną sprawą, nie związaną z głoszonymi poglądami, ale za to związaną ze "stanem posiadania", czyli stanowiskami i majątkiem, jest paniczny strach wielu osób przed ujawnieniem tego co robili przed 89 rokiem, ale także i tego, co robili później.
        Nie wiesz, tak najzupełniej przypadkiem, z czego ten strach wynika? :)
        • mietowe_loczki Re: A Ty dla porządku powinnaś dopisać,że tego ty 21.03.08, 11:08
          Ach, spryciulo. Nie dość, że "normalny", to jeszcze i ... mądry.
          Najpierw próbujesz ironizować z tego, co napisałam, a zaraz potem
          potwierdzasz, że miałam rację hheh
        • www.nasznocnik.pl Re: paniczny strach wielu osób przed ujawnieniem 21.03.08, 12:40
          ...jak weszli w posiadanie willi na Żoliborzu ?...
    • ehehehe Re: Kondrat - infantylizm,głupota,czy błazenada 21.03.08, 10:55

> Kolejny "autorytet", który dał głos w stylu Geremka, Mazowieckiego lub Kuczyńsk
      > iego.

raczej wynajęty na idola przez tych szemrańców

a gdzie kasia cichopek też gwiazda wykreowana przez nich

no to kondrat to taki tatuś cichopek, bo mimo że ona ojca ma to niezbyt może
      nadawać się medialnie do tej roli
    • boblebowsky Re: Kondrat - infantylizm,głupota,czy błazenada 21.03.08, 11:05
      Żenujący jesteś.
      Czy aktor który jest osobą publiczną i wyraża swoje zdanie musi być
      autorytetem od razu. Daj żyć człowieku i pozwól innym mieć swoje
      poglądy, a nie rzygasz tym zacietrzewieniem na okrągło.
      Słuchałeś go w radio? Nie pasuje to wyłączasz , a ty o wymianie nauczycieli w
      szkole od razu. Co to ma do rzeczy?
      • niutt Re: Kondrat - infantylizm,głupota,czy błazenada 24.03.08, 00:34
        boblebowsky napisał:

> Żenujący jesteś.

Tak. I na tym należałoby zakończyć poważne rozważania w tym wątku.
    • frau_pranajtis1 Wszyscy artysci to prostytutki 21.03.08, 11:20
      Pan Kondrat juz mial swoje 5 minut u Wojewodzkiego. Dal wtedy popis
      bolewicko-lewackiego zachwytu nad Tuskiem i jedynie sluszna partia.
      W sumie skorzystal z bolszewickiego systemu dopieszczania gwaizd, ale nie
      pozostal wierny, bo wlasnie teraz poczul lewacki zew krwi. Jewropejczyk. Rwal
      jego nac.
    • frau_pranajtis1 Cytat dnia: Europa dzięki Robertowi Schumanowi sta 21.03.08, 11:26
      ,,Europa dzięki Robertowi Schumanowi stanęła naprzeciw siebie, podała sobie ręce
      i podniosła graniczne szlabany.'' M.Kondrat

To cuchnie jak wytwór pewnej lateksowej noblistki. :-(
      A tu próbka twórczości:
      "Partia. Należeć do niej.
      Z nią działać.
      Z nią marzyć.
      Z nią w planach nieulękłych.
      Z nią w trosce bezsennej.
      Wierz mi to najpiękniejsze co się może zdarzyć"
      • tomek_bg Czytałem Schumana i się już kilka razy zastanawiał 21.03.08, 22:09
        czy ten chrześcijański polityk-wizjoner nie przewraca się w grobie, widząc co
        obłąkana socjalistyczna mafia próbuje zrobić w Europie.
      • gat45 Frau, a może masz gdzieś pod ręką link do tekstu 23.03.08, 20:13
        frau_pranajtis1 napisała:

>
        > To cuchnie jak wytwór pewnej lateksowej noblistki. :-(
        > A tu próbka twórczości:
        > "Partia. Należeć do niej.
        > Z nią działać.
        > Z nią marzyć.
        > Z nią w planach nieulękłych.
        > Z nią w trosce bezsennej.
        > Wierz mi to najpiękniejsze co się może zdarzyć"
        >

nowego hymnu PiS ? Szukam i szukam, znaleźć nie mogę, alem ja w
        szukaniu po internecie marniutka jest. Pomożesz ?

Bo też jest piękny...
    • bard333 demencja...:))) i troche mu od tego ciągłego 21.03.08, 12:59
      głaskania na łeb odbiło... to fakt..;))
    • rickky Re: Kondrat - infantylizm,głupota,czy błazenada 21.03.08, 16:26
      > Ludzie "którzy się rozumieją, odwiedzają, wymieniają kulturą i osiągnięciami na
      > ukowymi, wreszcie dają sobie nawzajem pieniądze na wyrównanie szans"...

Ciekaw jestem wobec tego jak wygląda twoja alternatywa względem tego poglądu.
      • lumpior Aktor gra role/np.swira/ inni nie musza... 21.03.08, 16:32
        Sa autentyczni,jednoznaczni i to nie jest smieszne.Aktor-swir/rola/
        pasuje,polityk:swir,idiota to kleska wyborcow.
      • 1normalnyczlowiek Nie wystarczy oceniając powiedzieć,że Cotton Club 21.03.08, 16:52
        rickky napisał: Ciekaw jestem wobec tego jak wygląda twoja alternatywa względem tego poglądu.

---> ... był wspaniałym klubem jazzowym, na tym zakończyć opinię i uważać siebie za eksperta w tym temacie.

A mniej więcej tak postąpił Kondrat. Coś tam opowiedział o wizytach sąsiedzkich i na tej podstawie namawia, by podpisać umowę decydującą o przyszłości całego narodu.
        Zachował się jak błazen biegający z tabliczką: Głosujcie za traktatem! A głównym powodem i argumentem, dla którego mielibyśmy głosować za, byłoby to, jak wspaniałe fikołki udało mu się wykonać.
        • rickky Re: Nie wystarczy oceniając powiedzieć,że Cotton 21.03.08, 17:15
          Wystarczy być tylko nieco więcej niż normalnym, aby po twoim wystąpieniu w tym
          wątku dojść do wniosku, że wg ciebie ekspert to człowiek, który potrafi
          skomplikować bardzo proste sprawy.
          W PiSie takich jest bez liku...
          • 1normalnyczlowiek Nie wystarczy oceniając powiedzieć,że Cotton Club 21.03.08, 17:30
            rickky napisał: wg ciebie ekspert to człowiek, który potrafi
            > skomplikować bardzo proste sprawy.

---> Po pierwsze, nie ja szukam ekspertów, lub doradców. Jak widać "dobrzy" doradcy sami pchają się drzwiami i oknami.
            A po drugie, ja tylko przypominam o elementarnej ostrożności i o patrzeniu ze wszystkich stron a nie tylko z jednej - tym bardziej, że z chwilą podpisania te powody natychmiast przestaną być ważne a dojdą do głosu te, o których w tej chwili "doradcy" uporczywie milczą.

Dla Ciebie nie jest prostą sprawą pogląd, że zawsze są "dwie strony medalu" ... a nie tylko jedna???
            • rickky Re: Nie wystarczy oceniając powiedzieć,że Cotton 21.03.08, 17:50
              > Dla Ciebie nie jest prostą sprawą pogląd, że zawsze są "dwie strony medalu" ...

He he he....
              Wy, z waszymi ekspertami, to już chyba nawet trzecią odkryliście.
    • qqazz Mam pytanie 21.03.08, 17:16
      Czy pan Kondrat daje komuś swoje pieniadze czy mówi o pieniadzach dawanych z
      budżetu?
      Jeżeli daje swoje to niezmiernie ciekawym kto i w jaki sposób mu bronił
      wcześniej dzielić nimi sie z innymi artystami.

pozdrawiam
    • marouder.eu Czy w polskim kakolikizmie,ktorego jestes wyznawca 21.03.08, 17:55
      ...wymienia sie grzech glupoty?
      Jesli tak, w co watpie, to zapraszam do pierwszego czynnego konfesjonalu.
    • paczula8 grafomański bełkot. 21.03.08, 19:24
      Jeden przykład ...

'Należymy do związku państw Europy, którego naczelnym zadaniem i
      najpiękniejszą ideą jest ochrona samych siebie.'

- niezłe co :)))))

Boże chroń mnie przed takimi idiotami:)
      • karbat Re: to straszne 21.03.08, 19:35
        Skandal ,aktor sie wypowiedzial i NIC sie nie zgadza w jego
        wypowiedzi ze zlotymi myslami ojca malwersanta , kaczek ,belkotka i
        bulgotka .Rozumiem to oburzenie pisuarow .
      • niutt Re: grafomański bełkot. 24.03.08, 00:37
        > Boże chroń mnie przed takimi idiotami:)

Mała poprawka: idiotkami!

Jak się jest NIKIM, to chętnie tych, którym się powiodło, zmieszałoby się z
        błotem. Zawiść w najczystszej postaci.
    • isa.stern Re: Kondrat - infantylizm,głupota,czy błazenada 21.03.08, 19:29
      sorry, a co mnie obchodzi zdanie aktora...?! nie czytaj tych piśmideł dla kur
      domowych, rozpisujących się o tzw. celebrities, rozumiem, że idą święta i
      niektórzy mają potrzebę przejrzenia prasy kolorowej, ale po co to czytać..?!...;))
      :P
    • qqazz Ostatnio był niezły cyrk we Francji 21.03.08, 19:35
      po tym jak bodaj Sophie Marceau ostentacyjnie zamanifestowała swoja niechęć do
      p. Le Pena próbując uczyć widzów patriotyzmu Ona grała w filmie bojowniczkę
      ruchu oporu On w nim uczestniczył naprawdę tracąc w czasie okupacji kilku
      zaangażowanych weń członków rodziny.

pozdrawiam
      • karbat Re: Ostatnio był niezły cyrk we Francji 21.03.08, 19:50
        isa.stern napisała:

> sorry, a co mnie obchodzi zdanie aktora...?! nie czytaj tych
        >piśmideł dla kurdomowych, rozpisujących się o tzw. celebrities,
        rozumiem, że idą >święta iniektórzy mają potrzebę przejrzenia prasy
        kolorowej, ale po co to czytać..?!

nic cie nie obchodzi , to po co komentujesz

• isa.stern Re: Ostatnio był niezły cyrk we Francji 21.03.08, 19:56
          :)))
          Ty się doigrasz, a poza tym masz zadatki na pisiora, wstydź się, na taką
          paczule9...;)
          • paczula.8 Re: Ostatnio był niezły cyrk we Francji 21.03.08, 20:12
            iso.stern, dlaczego jesteś taką kretynką? :)

> :P
            >
            • isa.stern skąd w PiSie tyle prostactwa, chamstwa, paczul...? 21.03.08, 21:34
              typowe dla osób prezentujących relatywizm moralny, w jednym miejscu oburzenie,
              bo ktoś zachował się niewłaściwie:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=77208141
              w innym z taką łatwością rzucane inwektywy, a później duże oczy, że ludzie was
              nie lubią, bo przecież trochę chamstwa, prostactwa czy wręcz prymitywizmu
              jeszcze nikomu nie zaszkodziło
              paczulo8, kiedy wreszcie zrozumiesz, że to, co piszesz nic nie mówi o innych,
              zaś wszystko o Tobie, powściągnij swój knajacki język, tak to możesz się wyrażać
              u siebie w domu, a nie na forum publicznym...
              PS vituperatio stultorum laus est, mulo!
              • 1normalnyczlowiek Zbierasz na okulary? 21.03.08, 21:42
                isa.stern napisała: skąd w PiSie tyle prostactwa, chamstwa

---> To zwykła, czy kurza ślepota, że nie widzisz prostactwa i chamstwa tam
                gdzie ono rzeczywiście jest? :)
                • isa.stern Re: Zbierasz na okulary? 21.03.08, 21:45
                  sugerowanie, że ktoś jest kretynem uważasz za przejaw dobrego wychowania...?!
                  • 1normalnyczlowiek Re: Zbierasz na okulary? 21.03.08, 21:54
                    isa.stern napisała: sugerowanie, że ktoś jest kretynem uważasz za przejaw dobrego wychowania...?!

---> Ależ paczula nie sugerowała ... :)))
                    A po drugie, sama zaczęłaś i personalnie po niej poleciałaś i to o wiele bardziej wymownie, choć mniej dosłownie. :)
                    • isa.stern Re: Zbierasz na okulary? 21.03.08, 22:08
                      ależ oczywiście i dziwnym zbiegiem okoliczności Ty też popierasz PiS, więc nic
                      złego nie widzisz w zachowaniu paczuli, natomiast wszystkiemu winna jestem ja,
                      zgodnie z wyznawaną w PiSie zasadą: Nicht der Morder, der Ermordete ist schuldig...
                      a teraz, aby nie wyjść na zwykłego kłamczucha, podaj przykład, gdzie
                      "personalnie po niej poleciałam", bo chyba wytknięcie komuś, że jest fanem pisu
                      (vide - pisior), to chyba dla osoby sympatyzującej z tym ugrupowaniem, nie jest
                      obelgą... i bez nadmiernej sofistyki...:P
                      • paczula.8 wstydziłabyś sie tak jęczeć :) 21.03.08, 22:10
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=77208141&a=77309391
                        • isa.stern wstydziłabyś sie tak kompromitować 21.03.08, 22:15
                          a teraz daj link do Twoich innych kulturalnych wypowiedzi
                          • paczula8 III zasada dynamiki – lekcja 1. 23.03.08, 17:58
                            'Actioni contrariam semper et aequalem esse reacti'

isa.stern napisała:

> Ty się doigrasz, a poza tym masz zadatki na pisiora, wstydź się,
                            na taką paczule9...;)

paczula.8odpowiedziała:

> iso.stern, dlaczego jesteś taką kretynką? :)

Dalej był juz tylko pisk, wrzask i zawodzenie ... :)

Iso.stern, weź się w garśc i przestań zachowywać sie jak złodziej,
                            który kradnąc, krzyczy 'łapac złodzieja!' .
                            I jeszcze rada z dobrego serca płynaca: zanim w przyszłości
                            personalnie odniesiesz się do któregoś z forumowiczów, weź pod uwage
                            fakt, że ów forumowicz odniesie się również do Ciebie ... akcja
                            rodzi reakcję.

Wesołych Świąt!
                            • niutt Boże, co za hipokryzja! 24.03.08, 00:43
                              Małostkowość, zawziętość i buractwo. Jesteś nikczemnym małym człowieczkiem.
                              Pisać takie rzeczy w najważniejszym dniu w roku. Na kilometr czuć od ciebie
                              antychrystem.

> paczula.8odpowiedziała:
                              >
                              > > iso.stern, dlaczego jesteś taką kretynką? :)
                              >
                              > Dalej był juz tylko pisk, wrzask i zawodzenie ... :)
                              >
                              >
                              > Iso.stern, weź się w garśc i przestań zachowywać sie jak złodziej,
                              > który kradnąc, krzyczy 'łapac złodzieja!' .
                              > I jeszcze rada z dobrego serca płynaca: zanim w przyszłości
                              > personalnie odniesiesz się do któregoś z forumowiczów, weź pod uwage
                              > fakt, że ów forumowicz odniesie się również do Ciebie ... akcja
                              > rodzi reakcję.
                              >
                              > Wesołych Świąt!

Boże, co za nikczemność i niegodziwość!
                              • paczula8 Re: Boże, co za hipokryzja! 24.03.08, 00:47
                                > Na kilometr czuć od ciebie antychrystem.

a myslałam, ze sie nie wyda ;)))
                              • 1normalnyczlowiek Ale masz węch psiaqTuska! :))))) 24.03.08, 00:55
                                niutt napisała: Na kilometr czuć od ciebie antychrystem.

> Boże, co za hipokryzja!

---> Jakbym słyszał Monikę Olejnik! :))))))))))))
                                • paczula8 Re: Ale masz węch psiaqTuska! :))))) 24.03.08, 00:59
                                  1normalnyczlowiek napisał:

> niutt napisała: Na kilometr czuć od ciebie antychrystem.
                                  >
                                  > > Boże, co za hipokryzja!
                                  >
                                  > ---> Jakbym słyszał Monikę Olejnik! :))))))))))))

miałam podobną refleksję ;)))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=77283414&a=77360052
                                  • imperator.ck Re: Ale masz węch psiaqTuska! :))))) 24.03.08, 18:01
            • imperator.ck Re: Ostatnio był niezły cyrk we Francji 22.03.08, 00:12
              paczula.8 napisała:

> iso.stern, dlaczego jesteś taką kretynką? :)

O tym właśnie napisałem poniżej. Pisdek jak kogoś nie obrazi, to jest chory.
              Won, śmierdząca babo, zagrzeb się z powrotem w kupę gazet "Naszego Dziennika".
        • x2468 Re: Ostatnio był niezły cyrk we Francji 21.03.08, 19:56
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=77275681&a=77276341
          Kuras byl rowniez zaangazowany.I z tego zaangazowanie wrzucal dzieciom
          handgranaty do pokoju.
    • goniacy.pielegniarz Zostawcie Kondrata w spokoju 21.03.08, 20:10
      Jeszcze nie przyzwyczailiście się do tego, że jak artysta zaczyna dzielić się
      swoimi głębokimi przemyśleniami polityczno-estetycznymi, to wychodzi z tego
      megalomański bełkot?
    • dr.krisk Ajajaj.. zabolało was, co? 21.03.08, 20:15
      Jak śmiał bulgotka z mamrotkiem spostponować, wasze słoneczka
      kochane....
      Niedobry Kondrat:)

A najgorzej, że nie za bardzo możecie się do jego wypowiedzi
      przyczepić - i to was boli najbardziej.
      Weźcie Apap.
      • 1normalnyczlowiek Jeżeli zabolała,to jego pustka umysłowa-nie treść! 21.03.08, 21:12
        dr.krisk napisał: Ajajaj.. zabolało was, co?
        > A najgorzej, że nie za bardzo możecie się do jego wypowiedzi
        > przyczepić - i to was boli najbardziej.

---> Na tyle ile można było, to, jak zauważyłeś, i ja i inni próbowali odszukać w tym jego bełkocie zdania, z którymi można by polemizować.
        Kondrat nie jest w tym wyjątkiem. Poprzedzili go równie "godni" aktorzy w równie "godny" sposób. Taki Jan Nowicki rzucił tyle "argumentów", że aż nie wiedziałem, z którym polemizować:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=51124400&s=0
        "Argumenty" Daniela Olbrychskiego były jeszcze bardziej idiotyczne:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=60306675&a=60306675
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=62293530&a=62293771
        A Hołdysaszczacza z klatki schodowej nawet wspominać nie będę ...
        • dr.krisk Bolesne jest dla was, że jakoś nikt ze..... 21.03.08, 23:25
          .... znanych artystów nie chce pokochać bulgotka ani mamrotka.
          Ciekawe dlaczego?
          :))))
          • niutt Re: Bolesne jest dla was, że jakoś nikt ze..... 24.03.08, 00:44
            Ponieważ czuć tandetą i buractwem.

dr.krisk napisał:

> .... znanych artystów nie chce pokochać bulgotka ani mamrotka.
            > Ciekawe dlaczego?
            • 1normalnyczlowiek Buractwem i tandetą ze strony Kondrata było 24.03.08, 01:00
              niutt napisała: Ponieważ czuć tandetą i buractwem.

---> ... sprowadzenie poważnych, skomplikowanych i wielowątkowych spraw do
              poziomu handlu winem i jego dobrego samopoczucia ... :)
    • ajdija Re: Kondrat - infantylizm,głupota,czy błazenada 21.03.08, 20:58
      ~Trzy w jednym, albo i wiecej. Kondrat patrzy na
      świat przez szkiełka swoich butelek z winem -
      chciałby jeżdzić i degustować. Dyć mu nikt nie broni.
      Kreuje się na nowego Holoubka, ale jest tylko
      śmieszny, coraz śmieszniejszy i żałośniejszy....
      • porannakawa20 Re: Kondrat - infantylizm,głupota,czy błazenada 22.03.08, 01:46
        ajdija napisała:

> ~Trzy w jednym, albo i wiecej. Kondrat patrzy na
        > świat przez szkiełka swoich butelek z winem -
        > chciałby jeżdzić i degustować. Dyć mu nikt nie broni.
        > Kreuje się na nowego Holoubka, ale jest tylko
        > śmieszny, coraz śmieszniejszy i żałośniejszy....

Uciesz się - coraz to poważniejszy Rosiewicz! Chwali i wyśpiewuje.

Pochwała mniej ważną jest gdy popatrzysz - kto chwali.
        Podobnie z krytyką. Nieważna gdy krytykuje ktoś na poziomie Rosiewicza lecz
        ważną jest gdy ktoś powyżej Rosiewicza krytykuje.
        Pozostaje wtedy dezawuować osiągnięcia krytykującego, bo choć bezskuteczne -
        ulgę ci przynoszą.
        PS
        Kaczyńscy jak na te swoje 85 lat trzymają się świetnie. Wyglądają co najmniej 10
        lat młodziej!
    • ogniemi Odkąd występuje w reklamach jest zwykłym głupkiem. 21.03.08, 22:11

> Kolejny "autorytet", który dał głos w stylu Geremka, Mazowieckiego
      lub Kuczyńsk
      > iego.
      >
      > Ludzie "którzy się rozumieją, odwiedzają, wymieniają kulturą i
      osiągnięciami na
      > ukowymi, wreszcie dają sobie nawzajem pieniądze na wyrównanie
      szans"...
      >
      > Jeżeli nasza cała inteligencja miałaby pojmować sprawy
      ogólnoludzkie, międzynar
      > odowe i polityczne w sposób tak dziecinny, jak to przedstawia
      Marek Kondrat, to
      > należy bić na alarm i szybko wymieniać nauczycieli w szkołach, bo
      wykształcą k
      > olejne pokolenia posłusznie przekonanych o własnej mądrości
      głupTusków.
      >
    • qqazz A tak w zasadzie ro co w tym złego czy nagannego 21.03.08, 22:18
      że artysta ma jakieś poglądy i o nich mówi? Rozumiem ze można ich nie podzielać
      czy krytykować ale nie można mu ich zabraniać czy od razu traktować ich z
      przesadnym przymrużeniem oka, może faktycznie ludzie sztuki częściej się
      osmieszają, albo przynajmniej przesadnie udzielają zabierając głos publicznie
      niż zachowuja sensownie i racjonalnie ale chyba im wolno to robić, pamiętajmy
      też ze jeden z najwybitniejszych prezydentów USA p. Reagan był marnym aktorem, a
      chwalony gubernator Kaliforni p. Schwarzenegger gwiazdą filmów akcji i w czasie
      kariery aktorskiej jak najbardziej sie udzielał w poważnych tematach po stronie
      środowisk wolnorynkowych głośno krytykując austriacki socjalizm i biurokrację
      oraz chwaląc odbiurokratyzowaną gospodarkę liberalną.

pozdrawiam
      • 1normalnyczlowiek To dobrze,że ma poglądy,a źle,że nie wie dlaczego 21.03.08, 22:29
        qqazz napisał: A tak w zasadzie ro co w tym złego czy nagannego
        że artysta ma jakieś poglądy i o nich mówi?

---> ... ma właśnie takie.
        Udział aktora w reklamie nędznego towaru jest usprawiedliwiona - w końcu on też chce godnie żyć. I może nawet mówić, że dzięki napojowi fruwa w obłokach. To mu ujmy nie przyniesie. Ale gdy ten sam aktor zabiera głos w poważniejszych sprawach, to wypadałoby aby argumentował na poziomie co najmniej średnio wykształconego człowieka - a nie na poziomie reklam, w których występował.
        • qqazz Re: To dobrze,że ma poglądy,a źle,że nie wie dlac 21.03.08, 22:41
          Jego ujma, jak nie potrafi uzasadnić i sensownie przedstawić swoich poglądów,
          ale zabraniać mu nie możesz, w reklamówkach partyjnych tez swego czasu
          występowali aktorzy czy muzycy, co co najwyzej lepiej lub gorzej o nich świadczyło.

pozdrawiam
        • imperator.ck Wyszło szydło z worka! 22.03.08, 00:13
          Ty mu zazdrościsz.

> ---> ... ma właśnie takie.
          > Udział aktora w reklamie nędznego towaru jest usprawiedliwiona
      • dr.krisk Jak to - co złego? Bo nie ma właściwych poglądów! 21.03.08, 23:28
        Gdyby Marek Kondrat głosił wielkość i wspaniałość Bliźniaków, to
        nasi forumowi pisowczycy zachłystywaliby się jakiż ten Kondrat mądry
        i przenikliwy.....]
        A jak nie głosi, to przedawczyk i czarna owca.
        • qqazz Re: Jak to - co złego? Bo nie ma właściwych poglą 21.03.08, 23:35
          dr.krisk napisał:
          > Gdyby Marek Kondrat głosił wielkość i wspaniałość Bliźniaków, to
          > nasi forumowi pisowczycy zachłystywaliby się jakiż ten Kondrat mądry
          > i przenikliwy.....]
          > A jak nie głosi, to przedawczyk i czarna owca.

Gdyby głosił to co piszesz to wtedy nasi forumowi POwianie posądzaliby go o
          powazny uraz głowy co najmniej.

pozdrawiam:)
          • dr.krisk Gdyby..... 21.03.08, 23:38
            Tylko że jakoś nikt z powszechnie szanowanych ludzi kultury nie
            kwapi się z takimi deklaracjami.
            Został wam tylko Andrzej Rosiewicz :)

• qqazz Jakim nam? 21.03.08, 23:44
              dr.krisk napisał:
              > Tylko że jakoś nikt z powszechnie szanowanych ludzi kultury nie
              > kwapi się z takimi deklaracjami.
              > Został wam tylko Andrzej Rosiewicz :)

Czyżby szanownemu koledze też sie włączyło rozumowanie dwubiegunowe?
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=77217074

pozdrawiam
              • dr.krisk O... 21.03.08, 23:49
                .. przepraszam.
                Rozumiem, że nazywanie krytyków PiS "forumowymi POwianami" -
                dwubiegunowym rozumowaniem nie jest :))))
                • qqazz Re: O... 22.03.08, 00:27
                  dr.krisk napisał:
                  > .. przepraszam.
                  > Rozumiem, że nazywanie krytyków PiS "forumowymi POwianami" -
                  > dwubiegunowym rozumowaniem nie jest :))))

A gdziez ja nazwałem krytyków PiS POwianami? Napisałem jedynie ze POwianie by
                  sie odezwali ale wcale nie postawiłem miedzy nimi a krytykami PiSu znaku
                  równości i nie użyłem tych pojęć zamiennie jak sugerujesz, co sam sobie
                  niesłusznie i nieuzasadnienie dorozumiałeś opierając się (pewnie podświadomie)
                  na dogmacie dwubiegunowości.
                  Ćwicz chłopie ćwicz i próbuj sięgać myślami, zgodnie z regułami logiki, poza
                  narzucone wąskie schematy i nie ładuj sie uparcie w utarte koleiny.

pozdrawiam
                  • dr.krisk Chyba masz rację. 22.03.08, 17:30
                    Zagalopowałem się.
                    Idę ćwiczyć i próbować :)
                  • niutt Re: O... 24.03.08, 01:01
                    Trochę wyżej można odnaleźć próbkę pojęcia kultury wg zwolenników PiS. Niejaka
                    paczula8 najpierw nazwała artystów popierających Tuska idiotami, a następnie w
                    sposób niezwykle obcesowy zabrała się za wyzywanie internauty. Nie omieszkała
                    swej żółci i jadu wylać także w święta. Czy wy pisowcy nie macie żadnego
                    szacunku dla świąt kościelnych i ludzi cieszących się powszechnym szacunkiem i
                    uznaniem. Czy w Wielkanoc, najważniejsze ze świąt w Kościele, najważniejsze dla
                    każdego katolika, nie należałoby zachować trochę szacunku i powagi, poprzestając
                    na modlitwie i zadumie. Czy musimy zawsze patrzeć przez palce, jak osoby pokroju
                    paczuli8, która zachowując się, jak pijana ulicznica, obraża wszystkich dokoła,
                    swoim zachowaniem i nieprzystojnym językiem? I ty takze, qqazz, zamiast
                    kogokolwiek łajać spójrz najpierw na siebie. Przypomnie sobie przypowieść o
                    "źdźble w oku brata", zajmij się lepiej swoją belką.
                    • 1normalnyczlowiek Najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem.O!!! :) 24.03.08, 01:41
                      niutt napisała: Czy musimy zawsze patrzeć przez palce, jak osoby pokroju paczuli8, która zachowując się, jak pijana ulicznica, obraża wszystkich dokoła,swoim zachowaniem i nieprzystojnym językiem?

---> ... czytać ze zrozumieniem nie tylko innych, ale i siebie. Może wtedy zrozumiesz, co to hipokryzja.
                      Zrozum też, że reakcja moja lub innych jest odpowiedzią na prymitywne ataki różnych gnojków, którzy sądzą, że im łatwo pójdzie obrażanie normalnych ludzi.
                      Jak dokładniej wczytasz się w ten wątek, to może zrozumiesz kto kogo obraził, czy paczula8 isę.stern, czy odwrotnie ... :)
                      • imperator.ck Re: Najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem.O!! 24.03.08, 18:00
                        • 1normalnyczlowiek Ty też:Najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem:) 24.03.08, 18:07
                          imperator.ck napisał: 1normalnyczlowiek, dlaczego jesteś taką kretynką? :)

---> Widzę, że płeć jest ci najzupełniej obojętna ... :))))))
                          • imperator.ck Re: Ty też:Najpierw naucz się czytać ze zrozumien 24.03.08, 18:23
                            > ---> Widzę, że płeć jest ci najzupełniej obojętna ... :))))))

Gadam z obojnakiem, wsio rawno! Ale skoro robi ci to jakąś różnicę, to czemu
                            jesteś takim kretynem, nienormalny?
                            • 1normalnyczlowiek Ależ ty nie gadasz,ty coś tam bełkoczesz :))) 24.03.08, 18:29
                              imperator.ck napisał:
                              Gadam z obojnakiem, wsio rawno!

---> Może najwyższy czas, byś coś wreszcie powiedział! :)
                              • imperator.ck Jak śmiesz wyśmiewać wadę wymowy prezydenta! 24.03.08, 18:33
                                Spier, dziadu!
                    • qqazz Re: O... 24.03.08, 18:05
                      niutt napisała:
                      I ty takze, qqazz, zamiast
                      > kogokolwiek łajać spójrz najpierw na siebie. Przypomnie sobie przypowieść o
                      > "źdźble w oku brata", zajmij się lepiej swoją belką.

Do swoich błędów zawsze sie przyznaje i nigdy nie mam nikomu za złe jak mi
                      zwraca na nie uwagę, ale widać chyba do końca nie pojęłas o czym była moja
                      rozmowa z dr.kriskiem, jemu wystarczyło kilka słów żeby sie połapać.
                      Gdzie ja kogos łajam (z wyjatkiem sytuacji gdy ktoś pierwszy używa jezyka
                      uważanego za obraźliwy)? Choc zdarza mi sie zwracać uwage dosc stanoiwczym
                      tonem. I co jest nie tak z moim językiem? Jeżeli masz jakieś uwagi co do sposobu
                      mojego rozumowania i argumentacji to chetnie wysłucham, jeżeli masz po prostu
                      inne zdanie niż moje tez możemy porozmawiać.
                      Świeta swiętami ale one nie zwalniaja nas od myślenia.

pozdrawiam
    • imperator.ck Re: Kondrat - infantylizm,głupota,czy błazenada 22.03.08, 00:08
      Natomiast ty, jako typowy pisdek, nie potrafisz sformułować zdania, aby nie
      obrazić. Dodajmy, osoby wymienione przez ciebie, są powszechnie znane i cieszą
      się szacunkiem społeczeństwa, a Ty, kim jesteś poza kawałkiem zwykłego chama?
      • 1normalnyczlowiek GłupTusku,przejrzałem twoje wypociny! 22.03.08, 00:32
        imperator.ck napisał: Natomiast ty, jako typowy pisdek, nie potrafisz
        sformułować zdania, aby nie obrazić.

---> Niestety, oprócz tych rzeczy, które przypisujesz innym, nie znalazłem
        czegoś z czym można polemizować. Nawet nie ma czego zacytować. Kiepsko sie
        starasz, nawet Niesiołowski jest lepszy od ciebie. :)

> Dodajmy, osoby wymienione przez ciebie, są powszechnie znane i cieszą się
        szacunkiem społeczeństwa

---> Chwalcie nas a my was.
        Na tej zasadzie, nieudolnie, takie niedojdy jak także i ty, próbują kreować
        rzeczywistość - z marnym skutkiem.

> a Ty, kim jesteś poza kawałkiem zwykłego chama?

---> W stosunku do ciebie jest to pytanie retoryczne...
        • hawranekslonko Re: GłupTusku,przejrzałem twoje wypociny! 22.03.08, 01:00
          Zaczoles o godzinie 10 watek ,przepraszam glupi.Po co go ciagniesz?Mozesz
          zrosumiec,ze inni mysla inaczej niz Ty.Daj im szanse.Nie badz Katonem.Raz
          wygrywasz ,raz przegrywasz.Takie jest zycie.Wesolych Swiat.
        • imperator.ck Re: GłupTusku,przejrzałem twoje wypociny! 24.03.08, 17:59
          > ---> Niestety, oprócz tych rzeczy, które przypisujesz innym, nie znalazłem
          > czegoś z czym można polemizować. Nawet nie ma czego zacytować. Kiepsko sie
          > starasz, nawet Niesiołowski jest lepszy od ciebie. :)

Ale każda okazja jest dobra, aby wylać kubeł pomyj.
          Pozwól, że pożegnam cię po prezydencku, spier, dziadu!
      • qqazz Kultura wyższa ze ho ho sie odezwała:))))))) 22.03.08, 00:34
        imperator.ck napisał:
        > Natomiast ty, jako typowy pisdek, nie potrafisz sformułować zdania, aby nie
        obrazić. Dodajmy, osoby wymienione przez ciebie, są powszechnie znane i cieszą
        się szacunkiem społeczeństwa, a Ty, kim jesteś poza kawałkiem zwykłego chama?
    • niutt Re: Kondrat - infantylizm,głupota,czy błazenada 24.03.08, 00:32
      > Jeżeli nasza cała inteligencja miałaby pojmować sprawy ogólnoludzkie, międzynar
      > odowe i polityczne w sposób tak dziecinny,

Wybrał taki styl, aby go zrozumieli także wyborcy PiS, którzy, jak powszechnie
      wiadomo, wywodzą się z najgorzej wykształconych warstw społecznych.
      • 1normalnyczlowiek POwszechnie wśród qTusków? 24.03.08, 00:43
        niutt napisała: wyborcy PiS, którzy, jak powszechnie wiadomo, wywodzą się z najgorzej wykształconych warstw społecznych.

---> A Ty wywodzisz sie oczywiście z tych lepiej wykształconych? Czy z tych kształconych w KPP, czy w DiP? :)))
        • paczula8 Re: POwszechnie wśród qTusków? 24.03.08, 00:56

> niutt napisała: wyborcy PiS, którzy, jak powszechnie wiadomo,
          wywodzą się z na
          > jgorzej wykształconych warstw społecznych.
          >
          > ---> A Ty wywodzisz sie oczywiście z tych lepiej wykształconych?
          Czy z tych
          > kształconych w KPP, czy w DiP? :)))

eee, ja myśle, ze nadmiar tefałenu, tokefemu i gw jej zaszkodził ;)))
          • obraza.uczuc.religijnych Re: POwszechnie wśród qTusków? 24.03.08, 13:01
            Akurat te media najwięcej ogląda normalny, i masz rację, też uważam
            że głupieje coraz bardziej.
        • x2468 Re: POwszechnie wśród qTusków? 24.03.08, 18:09

>
          > ---> A Ty wywodzisz sie oczywiście z tych lepiej wykształconych? Czy z tych
          > kształconych w KPP, czy w DiP? :)))
          Ty podnozku Rydzyka zabierasz glos? Ryby i jedwabniki glosu nie maja.
    • adalberto3 Najzwyklejsza proba podniesienia wartosci na rynku 24.03.08, 13:24
      Osoby publiczne, w tym aktorzy musza byc zauwazalne, bo inaczej
      odbija sie to na zawartosci ich kieszeni. W sumie rodzaj prostytucji.

W znacznie gorszej sytuacji sa naiwni odbiorcy. Oni za to kiedys
      zaplaca.
    • edico Re: Cuzamen do kupy i wszystko na raz 24.03.08, 18:33
      Jest to wyjątkowo dobry przykład na to, jak to apolityczny kościół wpływał przez
      Solidarność na kształtowanie swoich interesów politycznych i materialnych w
      Polsce po Roku 1989.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka