Gość: :) IP: *.solidworks.com 24.09.03, 19:22 Może gdyby im zaoferował łapówkę to by zainterweniowali... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zed Bali się, że to ich komendant wraca z pracy. IP: 80.51.29.* 24.09.03, 19:38 Przecież nie będą go zatrzymywać, żona w domu czeka z obiadem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piast gdzie Rzym a gdzie Krym IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 19:49 > Trasa z Cieszyna do K-c nie prowadzi przez Czechowice-Dz. Czy Swoboda zna Śląsk ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cuś Re: gdzie Rzym a gdzie Krym IP: 80.55.204.* 24.09.03, 20:14 Prowadzi, jeśli się jedzie przez Bielsko-Białą.....Droga krajowa nr 1 to trasa Katowice-Bielsko-Cieszyn.........weź Pan sobie atlas samochodowy otwórz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszub Re: gdzie Rzym a gdzie Krym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 22:43 Oj,prowadzi,prowadzi. Wystarczy spojrzeć na mapę. Ja sam, jadąc z Cieszyna do Katowic zawsze tak jadę- trasa przez Żory jest niemal nieprzejezdna z powodu robót drogowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: gdzie Rzym a gdzie Krym IP: *.ernet.net.pl 24.09.03, 22:52 A ja dzisiaj tak jechałem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: gdzie Rzym a gdzie Krym IP: 193.215.202.* 25.09.03, 02:41 Gość portalu: Piast napisał(a): > > Trasa z Cieszyna do K-c nie prowadzi przez Czechowice-Dz. Czy > Swoboda zna Śląsk ??? Swoboda zna Slask, ale pomysl sobie jak ten facet musial byc nawalony, ze do Katowic jechal przez Dziedzice!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik O co tu chodzi IP: *.tac.net 24.09.03, 20:39 Przeciez mogl psychik zabic kobiete z dzieckiem i swoich pasazerow. Powinni za to noge, albo reke ucinac. A najlepiej, to siekierka w plecy. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robnol Re: Śląska policja zlekceważyła trzy zgłoszenia o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 20:44 Policjanci postąpili bardzo słusznie,pijany kierowca gdy zauważy że jest ścigany wtedy dostaję szwungu , staje się dwa razy szybszy i grożniejszy , a scigający policjanci mogliby kogoś zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Śląska policja zlekceważyła trzy zgłoszenia o IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.03, 21:19 Policaje najzwyklej w swiecie olewaja zgloszenia.Gdyby uciekl to popsulby Janikowi statystyke.Przeciez jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 statystyka sie psuje.................. 24.09.03, 21:26 i premii nie wyplacaja:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista? Re: Śląska policja zlekceważyła trzy zgłoszenia o IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.03, 21:29 Takie sytuacje nie sa najwyrazniej odosobnione. Slyszalem o sytuacji, kiedy kierowca nie tylko zadzwonil na policje, ale zatrzymal radiowoz, aby zglosic dzialania piratow drogowych. W odpowiedzi dostal polecenie pojechania na komisariat - to sie nazywa szybka interwenacja ;) Sam dzwonilem w takiej sprawie 2 razy. Raz rozlaczono sie/ zerwalo polaczenie - bylem scigany przez zlodzieji samochodow, wiec darowalem sobie kolejne dzwonienie przy 140-160 km/h. Na komisariacie, do ktorego dojechalem, zaprzeczyli otrzymania zgloszenia. POwiedzieli, ze pewnie polaczylem sie z inna komenda (dzwonilem z komorki, wiec mozliwe). Jednym slowem Dziki Zachod. Trzeba sobie przypiac gwiazde szeryfa i kupic gnata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Śląska policja zlekceważyła trzy zgłoszenia o IP: *.visp.energis.pl 24.09.03, 23:06 Czy to ty uciekałeś tym passatem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Śląska policja zlekceważyła trzy zgłoszenia o IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 21:37 Nic nowego, jak ja widzę, że dzieje sie coś dziwnego na drodze, też dzwonię. niegdy niekt nie reagował. A radiowozów mają co najmniej kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi Stroze prawa ? Zygac sie chce ... IP: *.pool.mediaWays.net 24.09.03, 21:55 Czasami mam wrazenie, ze policja jest cala do .... Korupcje, zamieszanie w przestepstwa, nierobstwo. Az zygac sie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Stroze prawa ? Zygac sie chce ... IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 24.09.03, 22:51 cytujac tu pewnego Tomka z jednego z popularnych seriali : "Dupa!" Nie chciało im sie wychodzic z komisariatu.I czemu sie niektorzy dziwia mlodziezy z koszulkami z napisem "H.W.D.P." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 22:26 Mi też zdażało się kilkakrotnie dzwonić na 112 i ZAWSZE widziałam reakcję policji i bardzo mnie to cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Dziwne IP: *.boleslawiecka.k.pl 25.09.03, 00:57 a ja dzwonilem bo kilku dresów ładowało gorzałę pod blokiem o 2 w nocy i darło ryje... i nic.. to ze rzucali butelkami to tez szczegól ja na szczescie parkuje samochód na strzeżonym:-) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vitek Re: Śląska policja zlekceważyła trzy zgłoszenia o IP: kanga:* / 192.168.1.* 24.09.03, 22:35 a po co mają chłopcy reagować? Co mają jakąś kasę za to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Śląska policja zlekceważyła trzy zgłoszenia o IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 22:39 Szybciej przywożą pizze niż przyjeźdża policja lub karetka. Do wypadku lepiej zamawiać pizze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszub Re: Śląska policja zlekceważyła trzy zgłoszenia o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 22:39 W USA policja nagradza (i to wcale nie symbolicznymi pieniędzmi) osobę informującą o pijanym kierowcy, a u nas - proszę: nawet nie podejmuje interwencji po takim sygnale. Aż strach wyjechać na drogę. Ale cóż: taniej (nie zużywa się paliwa)i bez wysiłku jest stać w krzakach i łapać za przekroczenie szybkości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Dziwne, że się w ogołe dodzwonił IP: *.ernet.net.pl 24.09.03, 23:00 W miejscu, w którym obecnie mieszkam n aprzestrzeni 4 lat byłem świadkiem około 10 włamań do samochodów. Za każdym razem od razu usiłuję dodzwonić się na 112. Od razu (powiedzmy do 5 prób) udało mi się to 2 razy. Pozostałe 8 mimo kilkunastu- kilkudzisięciu prób zakończyło się niepowodzeniem - nikt nie odbierał, albo było zajęte (przez 15 minut). Cieszę się tylko, że nie chodziło np. o grupkę młodzieńców katujących przechodnia, pijaka goniącego żone z siekiera itp. O tym jednak Panowie ze 112 nie mieli się jednak szans przekonać. O czasie "podjecią interwnecji" nie wspomniam, ale powiedzmy, że są ważniejsze sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Taki mamy piekny kraj IP: *.ernet.net.pl 24.09.03, 23:04 A moja ciotka w średniej wielkości miasteczku w USA zadzwoniła na policję, bo jakiś facet siedział w zaparkowanym samochodzie przez pół godziny niedaleko jej domu. Po 5 minutach byli na miejscu i po sprawdzeniu kazali facetowi odjechać dalej, bo przeszkadza pani. A jak ja znalazłem policjanta, który prowadził "moją" sprawę - o kradzież i dewastację samochdu i podałem mu namiary świadka, który powiedział, że w dowolnym mommencie pójdzie i godzinami moze przegladac zdjęcia, bo pozna kolesi, to nawet nie zadzwonił do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Taki mamy piekny kraj IP: *.visp.energis.pl 24.09.03, 23:10 15 lat temu w Polsce też tak było. Ja tylko nie rozumiem, że amerykańskimi filmami tzw. akcji większość się pasjonuje, ale jak akcja dzieje się na żywo, to oburzenie wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca kij w mrowisko IP: *.acn.waw.pl 24.09.03, 23:45 Ostatnio opisywałem przygody jakie miałem po meczu Wisła Legia w warszawie. Gdy wezwałem policje przyjechała w ciągu 3 minut. Czy ja zyje w innym kraju??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bekas Re: Śląska policja zlekceważyła trzy zgłoszenia o IP: *.icpnet.pl 24.09.03, 23:49 Do niczego się k..wa nie nadajecie wy palanty - policjanty! Wpier...lić wypitemu emerytowi to potraficie, ale podjąć skuteczną interwencję to jesteście cieniasy! Jesteście poprostu małe gnojki i to od góry aż do samego dołu waszej hierarchii służbowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Jak sie lali u mnie pod blokiem, to przyjechali po... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 00:14 ... przyjechali po prawie godzinie. W tym czasie facet, ktory sie bronil, musial siedziec na klatce piersiowej napastnika. Po rozdzieleniu przez policje obrazil jeszcze tego napadnietego,a policja kazala mu sie uspokoic i isc do domu... Farsa... Innym razem przyjechali tak pijani na interwencje, ze nie mogli wysiasc z samochodu - popatrzyli wiec przez szybke i tyle ich widzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Śląska policja zlekceważyła trzy zgłoszenia o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 00:34 Miałem podobną sytuację! Jechałem samochodem z miasta Myszków do swojej miejscowości (Zawiercie) to jakieś 10km. Całą tą drogę jechał przede mną pijany gość z żoną i 2 małych dzieci na tylnym siedzeniu. Jeździł slalomem i nie dało się go wyprzedzić. Od razu zadzwoniłem na policję (podałem markę i rejestrację). Jazda trwała jakieś 30min z zawrotną prędkością 20km/h. W Zawierciu skręciłem pod blok a on pojechał dalej, bez śladu policji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIPI ZAKAMUFLOWANI W KRZAKACH Z RADAREM... IP: *.intermedia.com.pl 25.09.03, 01:34 Tam pewnie byli policjanci.Jak zwykle zresztą.Pojechali "w teren" na tzw.łatwy zarobek.... Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Śląska policja zlekceważyła trzy zgłoszenia o IP: *.ras11.nynyc-t.alerondial.net 25.09.03, 01:42 Szanowny Panie Radku w kraju, w ktorym gangi i mafie szaleja a zaparkowanie samochodu na ulicy jest rownoznaczne z jego bezkarna kradzieza Pan dzwoni do czegos tak egzotycznego jak posterunek policji. Zgadzam sie z Panem bo mialem takie same doswiadczenia: az szkoda dzwonic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Śląska policja zlekceważyła trzy zgłoszenia o IP: *.penta.gd.pl 25.09.03, 14:33 Ja też 3 razy informowałam policję w Gdańsku, że jest godzinny korek, żeby interweniowali. Obiecali, że wyślą patrol i co .. nic. I tak jest co tydzień w niedzielę na ul. Słowackiego w okolicach Rębiechowa i IKEi. Mają nas w nosie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Śląska policja zlekceważyła trzy zgłoszenia o IP: *.kbpauk.ru 25.09.03, 15:27 10 lat temu okradli mi mieszkanie.przed kradzieza iformowalem policje ze ktos namierzyl moje mieszkanie.to bylo widac golym okiem ze mnie obserwuja, gdy poszlismy w Swieta BN do rodzicow, zlodzieje zrobili mi przeprowadzke , tzn. wyniesli z mieszkania wszystko co cenne , reszte porozciagali po mieszkaniu.policja potem wyparla sie ze dzwonilem do nich.szmaciarze.przeciez zyja z naszych podatkow. Odpowiedz Link Zgłoś