Gość: Kozia Wolka IP: *.hrb.nrc.ca 26.09.03, 21:01 Trzymac Olenke, co biedulka bedzie robila, nie wyrywac jej stolka. Nie przepedzac od koryta. Jestem przekonana, ze jeszcze wiele przekretow bedzie umiala zrobic. Dzielna dziewczyna!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pioklon Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.09.03, 21:19 Premierze! Kompromitujesz się nie odwołując jeszcze Oli. Na co czekasz?! A może Ola za dużo mogłaby powiedzieć i sytuacja (dla premiera oczywiscie) jest patowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Odwołać Nałęcza za bezprawie dowodowe. IP: *.net.autocom.pl 26.09.03, 22:42 Zeznania Jakubowskiej są mataczone przez posłów w komisji. Sprawą musi zająć się prokurator i komisje etyki w partiach PiS, UP i PO bo Rokita i Ziobro cały czas, a Nałęcz od kilku ostatnich posiedzeń komisji kłamią i mataczą.Uważam, że to nie Jakubowska się myli, ale fundamentalny powód głodu w RP, konkordatowiec Rokita. Wymyślił schemat i osobę czyli Annę W. by mataczyć, kłamać i by dać upust zawiści jaka nim miota wobec inteligentnej pani Jakubowskiej. To widać. Pokazał to również Celiński gdy balonem został Rokita. CI MĄDRALE nie chcieli widzieć, że Braun nie umiał pełnić funkcji szefa KRRiTV. Dostał stołek by siedzieć, a nie pracować. Tak jak Rokita w rządzie Su. Teraz za poparciem Nałęcza komisja pozwala na bezprawie dowodowe zmontowane przez Ziobrę. TO JUŻ DRUGIE BEZPRAWIE względem KK i KC poślika ZIOBRY. Parlament tworzy prawo, którego nie przestrzega!!! Brawo panie Nałęcz! A ja trzymam kciuki za Panią Jakubowską by nie poległa osaczona przez tych nieopierzonych jastrzębików i śmiesznego profesora. Odpowiedz Link Zgłoś
lolita10 Re: Odwołać Nałęcza za bezprawie dowodowe. 26.09.03, 23:42 Gość portalu: alicja napisał(a): > Zeznania Jakubowskiej są mataczone przez posłów w komisji. Sprawą musi zająć > się prokurator i komisje etyki w partiach PiS, UP i PO bo Rokita i Ziobro cały > czas, a Nałęcz od kilku ostatnich posiedzeń komisji kłamią i mataczą.Uważam, że > > to nie Jakubowska się myli, ale fundamentalny powód głodu w RP, konkordatowiec > Rokita. Wymyślił schemat i osobę czyli Annę W. by mataczyć, kłamać i by dać > upust zawiści jaka nim miota wobec inteligentnej pani Jakubowskiej. To widać..............itd. Czy to ma byc dowcip?? Caluski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek niektóre komórki też są zmataczone IP: *.biaman.pl 27.09.03, 00:04 Najbardziej jednak lubię to: "Zeznania Jakubowskiej są mataczone przez posłów w komi..." hojnie rozdajesz te całuski. Nie za hojnie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: niektóre komórki też są zmataczone 27.09.03, 00:06 Gość portalu: bratek napisał(a): > Najbardziej jednak lubię to: > "Zeznania Jakubowskiej są mataczone przez posłów w komi..." > > hojnie rozdajesz te całuski. Nie za hojnie? :) A ja to :) "Uważam, że to nie Jakubowska się myli, ale fundamentalny powód głodu w RP, konkordatowiec Rokita. Wymyślił schemat i osobę czyli Annę W. by mataczyć, kłamać i by dać upust zawiści jaka nim miota wobec inteligentnej pani Jakubowskiej. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud white dedykacja dla Alicji-nie-z-Krainy-Czarów IP: *.biaman.pl 27.09.03, 00:14 Widzisz, gdy robiła to Jagnieszka, to mimo obłudy, była w tym jakaś klasa, przynajmniej przeczucie klasy. A w wersji Alicji to jest zwykły chłam. Dedykacja: Lynn Bracken: There's blood on your shirt. Is that an integral part of your job? Bud White: Yeah. Lynn Bracken: Do you enjoy it? Bud White: When they deserve it. Lynn Bracken: Did they deserve it today? Bud White: I'm not sure. Lynn Bracken: But you did it anyway. "I'm not sure" powinno tu zostać zastąpione tylko "Sure." Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: dedykacja dla Alicji-nie-z-Krainy-Czarów 27.09.03, 00:22 Ogniem i mieczem, co? :) p.s. Oglądałem chyba ten film. To zdaje się "Tajemnice Los Angeles". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud white Re: dedykacja dla Alicji-nie-z-Krainy-Czarów IP: *.biaman.pl 27.09.03, 00:23 > > p.s. Oglądałem chyba ten film. To zdaje się "Tajemnice Los Angeles". Tak jest. Ja widziałem go z 8 razy! No i jak? Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: dedykacja dla Alicji-nie-z-Krainy-Czarów 27.09.03, 00:32 Gość portalu: bud white napisał(a): > > > > p.s. Oglądałem chyba ten film. To zdaje się "Tajemnice Los Angeles". > > Tak jest. Ja widziałem go z 8 razy! > No i jak? Ja go oglądałem chyba dwa razy. Na HBO to puszczali, a później na TVNie. Film mi się podobał, nawet bardzo. Sam jednak nie jestem wielkim fanem kina, więc nic mądrego w tej kwestii nie mogę napisać. Ja tylko mogę powiedzieć, czy film mi się podobał, czy nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek rollo tomasi IP: *.biaman.pl 27.09.03, 00:37 puszczali, a później na TVNie. Film mi się podobał, nawet bardzo. Sam jednak nie jestem wielkim fanem kina, więc nic mądrego w tej kwestii nie mogę napisać. Ja tylko mogę powiedzieć, czy film mi się podobał, czy nie :) :))) Ja też mogę pwoiedzieć, że mi się bardzo podobał. Wiesz, że chyba do piątego raza (mniej więcej) wynajdywałem różne smaczki, których nie zauważałem wcześniej? Różne tropy, wątki mniej czy bardziej poboczne, wreszcie dialogi. Teraz mam kasetę z polskimi napisami, także słychać wszystko, co mówią po angielsku - i można się delektować tymi cytatami, które wrzuciłem do innego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: rollo tomasi. Z napisami. 27.09.03, 14:39 Gość portalu: bratek napisał(a): > :))) Ja też mogę pwoiedzieć, że mi się bardzo podobał. Wiesz, że chyba do > piątego raza (mniej więcej) wynajdywałem różne smaczki, których nie zauważałem > wcześniej? Różne tropy, wątki mniej czy bardziej poboczne, wreszcie dialogi. > Teraz mam kasetę z polskimi napisami, także słychać wszystko, co mówią po > angielsku - i można się delektować tymi cytatami, które wrzuciłem do innego > wątku. Gdy TVN puścił Eyes Wide Shut z napisami, było to jakoś wtedy, gdy zaczęli puszczać po dwa filmy z rzędu w piątki. EWS był tym drugim filmem, leciał chyba po 23.00. Miałem wtedy nadzieję, że będą co jakiś czas robić taką gratkę, ale niestety nie poszli w tym kierunku. Trochę żałowałem, zwłaszcza gdy leciał później Goodfellas. Ale na szczęście ściągnąłęm to z internetu, bez tłumaczenia oczywiście. Gdy Joe Pesci jest zagłuszany to jednak sporo traci :) Niestety przez przypadek skasowałem ten film :( Co za głupota. A nie chciało mi się tego ściągać jeszcze raz. p.s. Kiedyś słyszałem, nie wiem tylko, czy to prawda, że z Goodfellas wycięto kilka scen z powodu brutalności i to, co oglądamy, to wersja okrojona. Prawda to czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud white p.s. IP: *.biaman.pl 27.09.03, 00:25 Widzisz? A taki Wartburg wciąż tego filmu nie widział. Jak mu "wperswadować", żeby się wreszcie na to wybrał? Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 P.S. 27.09.03, 00:14 Czy już jesteś gotów docenic klasę p. Jagnieszki? p.s. Pani Jagnieszka wyjechała na tydzień. Będzie zbierać grzyby na Mazurach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doctor No Re: P.S. IP: *.biaman.pl 27.09.03, 00:17 Widzisz? W tej samej chwili pomyśleliśmy o tym samym. Tak, doceniam, chociaż "klasa" to jednak określenie na wyrost w tym, mimo wszystko ciężkim, przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: P.S. 27.09.03, 00:24 Gość portalu: doctor No napisał(a): > Widzisz? W tej samej chwili pomyśleliśmy o tym samym. Tak, doceniam, > chociaż "klasa" to jednak określenie na wyrost w tym, mimo wszystko ciężkim, > przypadku. To wszystko oczywiście na zasadzie kontrastu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud white integral part... IP: *.biaman.pl 27.09.03, 00:28 > > To wszystko oczywiście na zasadzie kontrastu. Jasne. Spadam już. Do następnego! Lynn Bracken - There's blood on your shirt. Is that an integral part of your job? Marek Pol - Yeah. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy o grzybkach IP: *.biaman.pl 27.09.03, 00:19 > p.s. Pani Jagnieszka wyjechała na tydzień. Będzie zbierać grzyby na Mazurach. Życzę jej wielu pięknych muchomorków... do ozdoby oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
lolita10 Re: niektóre komórki też są zmataczone 27.09.03, 01:01 Drogi bratku, caluski w powyzszej mojej odzywce pojawily sie w sprawie jeszcze wiekszego zamataczenia w glowie alicji. Ale jezyk polski, ktorego uzywa alicja jest fascynujacy! tez tak uwazam. Caluski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Odwołać Nałęcza za bezprawie dowodowe. IP: *.dip.t-dialin.net 27.09.03, 00:11 Czy to ma byc dowcip? Nie schizofrenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Odwołać Nałęcza za bezprawie dowodowe. IP: *.net.autocom.pl 27.09.03, 00:57 lolita10 napisała: > Gość portalu: alicja napisał(a): > > > Rokita. Wymyślił schemat i osobę czyli Annę W. > > Czy to ma byc dowcip?? > > Caluski ----------------------- Oglądałam Rokitę w TV i tak to mówił. Cenię Jakubowską. Przeszkadza mi hipokryzja PiS i bluźniercza polityka LPR. Po wstrząsających rządach AWS nie da się mieć poglądów politycznych. Ewentualnie można należeć do Samoobrony i bawić się w konkurowanie z panem Lepperem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lolita10 Re: Odwołać Nałęcza za bezprawie dowodowe. 27.09.03, 01:04 Gość portalu: alicja napisał(a): > lolita10 napisała: > > > Gość portalu: alicja napisał(a): > > > > > Rokita. Wymyślił schemat i osobę czyli Annę W. > > > Czy to ma byc dowcip?? > > > > Caluski > ----------------------- > Oglądałam Rokitę w TV i tak to mówił. Cenię Jakubowską. > Przeszkadza mi hipokryzja PiS i bluźniercza polityka LPR. Po > wstrząsających rządach AWS nie da się mieć poglądów > politycznych. Ewentualnie można należeć do Samoobrony i bawić > się w konkurowanie z panem Lepperem. Pozdrawiam. A mozesz, szanowna alicjo, przyznac sie, za co tak cenisz pania Jakubowska? A dlaczego o PO nie wspomnialas? Znaczy sie, ze najbardziej cool jest sld? To oczywiste. Tym razem skreslam caluski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Odwołać Nałęcza za bezprawie dowodowe. IP: *.net.autocom.pl 27.09.03, 18:50 Lolito10.Nie jestem upartyjniona. W dzisiejszych czasach mdli mnie na myśl o którejkolwiek z partii politycznch. Ale te partie tworzą rządy i parlament. Dla bezpartyjnych pozostaje słuchać co ijak mówią tzw politycy i wyrażać opinie np w internecie. O Jakubowskiej mam informacje w superlatywach z Opola. To jej działalność mniej partyjna, a bardzo skuteczna poselska. Znam ją jeszcze z czasów TVP. Jakubowska w kraju gdzie ludzie w ogóle i w branżach są sobie życzliwi powinna w tej sytuacji mieć wielkie medialne wsparcie. Tymczasem jest prawie 100% zawiści. Rokita powinien siedzieć w więzieniu lub być dożywotnio zdregradowanym politykiem za konkordat. A jest w sejmie będąc przecież bezideowcem bo wielopartyjniakiem czyli dupkiem. To są nasze polskie koszmary. Bezprawiem jest wytykać nieuczciwość Jakubowskiej gdy okazuje się, że te wnioski prof z prokuratorem i kościelny Rokita wysnuli na podstawie bezprawnych dokumentów Ziobry z AGORY. Ziobro bezprawnie zasiada w komisji bo składał doniesienie. itd itp. Tak : Rokita wyskrobał schemat z Anną W. To jego wypowiedź w TV. Przyjmij moje pozdrowienia pomimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek ufff IP: *.biaman.pl 27.09.03, 23:19 > Tym razem skreslam caluski. No i całe szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pohouse Re: Odwołać Nałęcza za bezprawie dowodowe. IP: *.palmer.mtaonline.net 27.09.03, 21:23 lolita10 napisała: > Gość portalu: alicja napisał(a): > > > Zeznania Jakubowskiej są mataczone przez posłów w komisji. Sprawą musi zaj > ąć > > się prokurator i komisje etyki w partiach PiS, UP i PO bo Rokita i Ziobro > cały > > czas, a Nałęcz od kilku ostatnich posiedzeń komisji kłamią i mataczą.Uważa > m, > że > > > > to nie Jakubowska się myli, ale fundamentalny powód głodu w RP, > konkordatowiec > > Rokita. Wymyślił schemat i osobę czyli Annę W. by mataczyć, kłamać i by da > ć > > upust zawiści jaka nim miota wobec inteligentnej pani Jakubowskiej. To > widać..............itd. > > > Czy to ma byc dowcip?? > > Caluski > Nie ja mysle ze to nie dowcip: To jest ich choroba umyslowa, ktora nie moze rozroznic, dobra od zla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Odwołać Nałęcza za bezprawie dowodowe. IP: *.devs.futuro.pl 27.09.03, 08:53 Gość portalu: alicja napisał(a): > Zeznania Jakubowskiej są mataczone przez posłów w komisji. Sprawą musi zająć > to nie Jakubowska się myli, > >> Nałęcza komisja pozwala na bezprawie dowodowe zmontowane przez Ziobrę. >. Nie mam watpliwośći. To Anitka pisze pod nickiem alicja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polhouse Re: Odwołać Nałęcza za bezprawie dowodowe. IP: *.palmer.mtaonline.net 27.09.03, 21:19 Gość portalu: alicja napisał(a): > Zeznania Jakubowskiej są mataczone przez posłów w komisji. Sprawą musi zająć > się prokurator i komisje etyki w partiach PiS, UP i PO bo Rokita i Ziobro cały > czas, a Nałęcz od kilku ostatnich posiedzeń komisji kłamią i mataczą.Uważam, że > > to nie Jakubowska się myli, ale fundamentalny powód głodu w RP, konkordatowiec > Rokita. Wymyślił schemat i osobę czyli Annę W. by mataczyć, kłamać i by dać > upust zawiści jaka nim miota wobec inteligentnej pani Jakubowskiej. To widać. > > Pokazał to również Celiński gdy balonem został Rokita. CI MĄDRALE nie chcieli > widzieć, że Braun nie umiał pełnić funkcji szefa KRRiTV. Dostał stołek by > siedzieć, a nie pracować. Tak jak Rokita w rządzie Su. Teraz za poparciem > Nałęcza komisja pozwala na bezprawie dowodowe zmontowane przez Ziobrę. TO JUŻ > DRUGIE BEZPRAWIE względem KK i KC poślika ZIOBRY. Parlament tworzy prawo, > którego nie przestrzega!!! Brawo panie Nałęcz! A ja trzymam kciuki za Panią > Jakubowską by nie poległa osaczona przez tych nieopierzonych jastrzębików i > śmiesznego profesora. Jak widac to umisz krecic jak Jakubowska. Jak cie zlapia za reke powiedz ze to nie twoja reka . A jak ci odrabia to powiedz ze zginela ci gdzies.Jestes z tego samego garnka co ta cala cholota SLDOWSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 21:28 No pewnie, że Ola dużo wie. A, że jest wygadana mogłaby czasem sypnąć. Skoro Lesiu jej nie zwalnia znaczy boi się o swoją skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda ReCaly rzad SLd skompromitowany!!!! IP: *.proxy.aol.com 26.09.03, 21:20 Bandziory z Mafi-Sld zawsze dbaja o swoich,nikt nie ucierpi. Miller skomromitowany jestes,to odejdz z twarza.Wszyscy w SLd sa skorumpowani,nie ma uczciwej osoby ktora by powiedziala.Jestem uczciwa osoba i chce odejsc od tej bandy. Ale takich osob nie ma bo wszyscy krakna,jak moga!!!Czas nadchodzi,ze niedlugo wszyscy sie potopia w swoich g..... Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z 26.09.03, 21:26 Ciekawa jestem co to za kwity ta Olka na Millera ma. To musi być coś całkiem extra! Różne głupie rzeczy mi do głowy przychodzą. Jakieś śmieszne fotki albo co. Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z 26.09.03, 21:38 Błądzisz w domysłach. Szukasz jakiś tam sensacyjnych wątków w relacjach Jaqurwabowska - don Leszek Millerone. Ich łączy czysta miłość komsomołki i traktorowego w kałchozie. Takiej miłości nie zabiją najbardziej sensacyjne doniesienia prasowe! Taka miłość jest ponadczasowa, wieczna, mocniejsza niż miłość Heathcliffa do Kathy z "Wichrowych wzgórz". Poprawny ubek don Leszek utrzymuje poprawne "stosunki" z poprawną "ubekką" Jaqurwabowską zgodnie z kodexem "poprawności" LSD. pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z IP: *.net.autocom.pl 26.09.03, 22:56 Cóż mamy z takiego mądrego, porządnego Tomaszewskiego, Słowika, Krzaklewskiego. To był wierny powrót do lat 50-tych. Ci wspaniali do , których wzdychasz zakpili z narodu i NSZZ ,,S''. Głód, brak pracy, strajki w demokracji nie zgotował Miller. To dzieło demokratów korupcyjnych i nepotycznych. A napewno nieuków, ale bardzo wierzących. Daruj sobie te głupoty. Obejrzyj chociaż kawałek przesłuchania Jakubowskiej. Napewno spokorniejesz. Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z 27.09.03, 12:55 Cała klasa polityczna w Polsce jest ubabrana w różne afery korupcyjne. Krytykując LSD wcale nie pochwalam AWS, UW, PO, PIS, LPR, Samoobrony. Ogólnie prezentuję postawę pozytywnej anarchistki. Do nikogo nie wzdycham. Daruję sobie te głupoty. Oglądałaś "8 milę"? Jest tam txt dla ciebie: "fak ju end hewe najs dej!" Napewno spokorniejesz. Spróbuj wystawić swoją własną opinię na temat forum, a nie ograniczaj się do negatywnego komentowania opinii innych. Ale to juz trudne zadanie, co? Za trudne dla takiego głupola! Nie ma się własnej opinii na dany temat, ale zawsze można kogoś na ulicy opluć za to, że idzie w różowej kurtce. taką właśnie dyskutantką jesteś i nie na tym forum szukaj leku na depresje. Q. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z IP: *.net.autocom.pl 27.09.03, 19:17 kundziu. Przez trzynaście lat nie zauważyłać,że żyjemy w demokratycznym kraju lub propagujesz zaniechanie dyskusji dla opinii innych niż TWOJE. GW tego zabrania bo to jest komusze. Nie czytaj alicji zamiast pisać to co piszesz. O filmach dyskutuję na innym forum i pod innym pseudo. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Miller bez litości 26.09.03, 21:35 Najpierw Miller stwierdza, że w sprawie Jakubowskiej będzie czekał na raport końcowy, po czym całkowicie dezawuuje prace komisji. Czyli będzie to jakakolwiek podstawa dla niego, czy nie? Wiadomo oczywiście, o co Millerowi chodzi, ale jakieś ramy racjonalności własnych wypowiedzi mógłby zachować. Z czystej litości. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Miller bez litości 26.09.03, 22:04 Chcesz, żeby się on litował nad Tobą? Albo nad społeczeństwem? "Ramy racjonalności własnych wypowiedzi":) Pytanie było dla niego stanowczo za trudne! Józek to by się nagadał, naopowiadał i zrobił wrażenie, że wszystko jest jasne jak słońce. A ten Mizerny nawet tego nie potrafi. Ale ... na pytanie czy ufa jeszcze Jakubowskiej po zeznaniu Celińskiego zastosował wykręt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka.pralinka Re: Miller bez litości IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 22:15 basia.basia napisała: > Chcesz, żeby się on litował nad Tobą? > Albo nad społeczeństwem? > > "Ramy racjonalności własnych wypowiedzi":) > > Pytanie było dla niego stanowczo za trudne! > Józek to by się nagadał, naopowiadał i zrobił > wrażenie, że wszystko jest jasne jak słońce. > A ten Mizerny nawet tego nie potrafi. > Ale ... na pytanie czy ufa jeszcze Jakubowskiej > po zeznaniu Celińskiego zastosował wykręt. A co miał zastosować? Celiński mu potrzebny, bo to ładny listek figowy. Jakubowską zdymisjonować, toż to tak jak bombę podłożyć pod własny stołek. Jedyne co mógłby zrobić, to uznać że Jakubowska zwariowała, bo ten numer już odstawil i część jego fanów w toto uwierzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Miller bez litości 26.09.03, 22:35 Gość portalu: pralinka.pralinka napisał(a): > basia.basia napisała: > > > Ale ... na pytanie czy ufa jeszcze Jakubowskiej > > po zeznaniu Celińskiego zastosował wykręt. > > A co miał zastosować? Celiński mu potrzebny, bo to ładny listek figowy. Jakubow > ską zdymisjonować, toż to tak jak bombę podłożyć pod własny stołek. Jedyne co m > ógłby zrobić, to uznać że Jakubowska zwariowała, bo ten numer już odstawil i cz > ęść jego fanów w toto uwierzyła. Dla mnie to jest bardzo dziwna sytuacja. Oboje są bardzo wysoko w tej ich hierarchii. Jasne jest, że któreś z nich kłamało. Jasne jest też, nie tylko dla mnie, jak sądzę, że ona wyprodukowała ten papier z upoważnieniem dla siebie nielegalnie. Dawno temu Rokita ją wypytywał o legalność jej działania przy tej ustawie i ona wtedy powiedziała, że ma upoważnienie i że je dostarczy. Zdobyła druk i go sobie sprokurowała na użytek kś. Dlatego Celiński powiedział, że to radosna twórczość! Oszustwo! W takiej sytuacji udawanie, że się nic nie stało jest czymś kuriozalnym. To jest klincz. On po prostu nie wie co zrobić. Wygląda na to, że jest tak zakleszczony jak by sytuacja byłą bez wyjścia. I to nie on przetnie ten węzeł gordyjski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka.pralinka Re: Miller bez litości IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 22:46 basia.basia napisała: > Dla mnie to jest bardzo dziwna sytuacja. Oboje są bardzo wysoko w tej ich > hierarchii. Jasne jest, że któreś z nich kłamało. Jasne jest też, nie tylko > dla mnie, jak sądzę, że ona wyprodukowała ten papier z upoważnieniem dla > siebie nielegalnie. Dawno temu Rokita ją wypytywał o legalność jej działania > przy tej ustawie i ona wtedy powiedziała, że ma upoważnienie i że je > dostarczy. Zdobyła druk i go sobie sprokurowała na użytek kś. Dlatego Celiński > powiedział, że to radosna twórczość! Oszustwo! > > W takiej sytuacji udawanie, że się nic nie stało jest czymś kuriozalnym. > To jest klincz. On po prostu nie wie co zrobić. Wygląda na to, że jest tak > zakleszczony jak by sytuacja byłą bez wyjścia. I to nie on przetnie ten węzeł > gordyjski. Oj, Basiu! Nie sluchasz Ty uważnie słów nieomylnego. Wszak mówił pod przysięgą, że jak prawo czegoś zabrania, to nie może to się dziać. Oszustwo też jest karalne. Nie dowierzasz też słowom Dyducha i Cyganeryjnego, jak cyganią o tym, że SLD to partia ludzi uczciwych. Coś malutko w Tobie wiary :) A od węzłów gordyjskich to był Aleksander, ale nasz jakoś się nie kwapi. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Miller bez litości 26.09.03, 23:03 Gość portalu: pralinka.pralinka napisał(a): > > Oj, Basiu! Nie sluchasz Ty uważnie słów nieomylnego. Wszak mówił pod przysięgą, > że jak prawo czegoś zabrania, to nie może to się dziać. Ależ słuchałam, słuchałam. Nawet uwierzyłam, a jakże. Że nie ma korupcji, że wszyscy w sld są uczciwi, że nie da się lewymi sposobami dofinansowywać sld. Że premier jak mówi to mówi:) No i popatrz! Okazało się, że w Starachowicach premierowi nie uwierzli! I nawet taki jeden z sld ( Sobotko go wołają) bezczelnie zadzwonił do Jagieły (pisze przez jedno ł, żeby nie bezcześcić historycznego nazwiska - tak Kataryna kazała) i śmiał powiedzieć, że niektórzy kolesie mogą mieć kłopot i żeby ich ostrzec. No i ten drugi dureń ich ostrzegł i się rypło, bo ta wredna policja ich nagrała. Państwo takie biedne a oni na jakieś podsłuch pieniądze budżetowe wydają i są panu premierowi wbrew! Skandal. No i teraz się muszą oczyszczać. Słyszałam, że premier się ju ż oczyścił i będzie miał całkiem nową i czystą legitymację wypranego do czysta sld. I znowu będzie fajnie:) Oszustwo też jest kara > lne. Nie dowierzasz też słowom Dyducha i Cyganeryjnego, jak cyganią o tym, że S > LD to partia ludzi uczciwych. Coś malutko w Tobie wiary :) A od węzłów gordyjsk > ich to był Aleksander, ale nasz jakoś się nie kwapi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Miller ma rządzić. Balon Rokita odleci. IP: *.net.autocom.pl 26.09.03, 23:26 Po zeznaiu Celińskiego okazało się, że jest on prawie jak Braun niezorientowany w zakresie własnych obowiązków, Co do Jakubowskiej to wymienił wiele bardzo istotnych jej specjalizacji: media, samorząd i inne. Pan Celiński raczej zabawowo traktował ministerstwo. Kandydatem był przecież zastępczym.Nie zeznał niczego co by źle świadvczyło o Jakubowskiej bo nawet nie nadzorował tematu. Jakubowską wrabia Rokita i nieoczekiwanie Nałęcz. Grupa czy zespół to robienie przez Rokitę i Nałęcza z GÓWNA DRAMATU. W ostatnim dniu urzędowania Rokita jeździł po Polsce i wręczał w ramach nepotycznych działań, nominacje urzędnikom wojewódzkim. Wiedział, że podatnicy zapłacą miliony zł za ich zwalnianie bo byli to niedouki tylko stołkowicze. To jest kosztowna afera ogólnokrajowa, a nie stękanie grupa, zespół czy fachowcy do konsultacji dla pani Jakubowskiej, co Miller zrobi. Jeśli ją zwolni to będzie zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
lolita10 Re: Miller ma rządzić. Balon Rokita odleci. 26.09.03, 23:49 Gość portalu: alicja napisał(a): > Po zeznaiu Celińskiego okazało się, że jest on prawie jak Braun niezorientowany > w zakresie własnych obowiązków, Co do Jakubowskiej to wymienił wiele bardzo > istotnych jej specjalizacji: media, samorząd i inne. Pan Celiński raczej > zabawowo traktował ministerstwo. Kandydatem był przecież zastępczym.Nie zeznał > niczego co by źle świadvczyło o Jakubowskiej bo nawet nie nadzorował tematu. > Jakubowską wrabia Rokita i nieoczekiwanie Nałęcz. Grupa czy zespół to robienie > przez Rokitę i Nałęcza z GÓWNA DRAMATU. W ostatnim dniu urzędowania Rokita > jeździł po Polsce i wręczał w ramach nepotycznych działań, nominacje urzędnikom > wojewódzkim. Wiedział, że podatnicy zapłacą miliony zł za ich zwalnianie bo > byli to niedouki tylko stołkowicze. To jest kosztowna afera ogólnokrajowa, > a nie stękanie grupa, zespół czy fachowcy do konsultacji dla pani Jakubowskiej, > co Miller zrobi. Jeśli ją zwolni to będzie zerem. Wiesz co alicja, czytam cie´ i flaki sie we mnie przewracaja, a zeby same zgrzytaja. Nawet chamstwo niektorych forumowiczow tak mnie wzburza jak twoja sldowska logika (przyjaciolki Jakubowskiej?). Powiem ci tak: Daj se siana, bo ci juz z butow wyszlo! Caluski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek p.s. IP: *.biaman.pl 27.09.03, 00:42 Ja z kolei napawam się twórczym podejściem "aparatki" (PZPR-owskiej, ma się rozumieć, nie SLD-owskiej) do polskiej mowy. Ot, chociażby ten subtelny drobiażczek: "bo nawet nie nadzorował tematu." Odpowiedz Link Zgłoś
lolita10 Subtelne drobiazdzki 27.09.03, 01:09 Gość portalu: bratek napisał(a): > Ja z kolei napawam się twórczym podejściem "aparatki" (PZPR-owskiej, ma się > rozumieć, nie SLD-owskiej) do polskiej mowy. Ot, chociażby ten subtelny > drobiażczek: > "bo nawet nie nadzorował tematu." - to sie nazywa "smakowite slowne imponderabilia" czy cus`. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Miller ma rządzić. Balon Rokita odleci. IP: *.net.autocom.pl 27.09.03, 00:44 Nie denerwuj sie. Długo już rozglądam sie po tym swiecie i tacy Ziobra czy Rokity zanim otworzą usta wiadomo co powiedzą. Są nieodporni na porażki. Za prę lat taka Jakubowska nie będzie potępiana przez kolegów z mediów, ale murem staną za nią. Tymczasem jest byle jak z mentalnościę polską. No cóż. Ja nie pasuję do tej nieaktualnej pieśni ,,bij komucha z SLD kimkolwiek on jest". Po rządach AWS już jest to nie możliwe. Niemozliwe więc by nie zauważyć, że Ziobro dwukrotnie złamał prawo i nie powinien być w komisji. A reszta....Dobranoć. Odpowiedz Link Zgłoś
lolita10 Alicja zmiluj sie nade mna! 27.09.03, 01:14 Gość portalu: alicja napisał(a): > Nie denerwuj sie. Długo już rozglądam sie po tym swiecie i tacy > Ziobra czy Rokity zanim otworzą usta wiadomo co powiedzą. > Są nieodporni na porażki. Za prę lat taka Jakubowska nie będzie > potępiana przez kolegów z mediów, ale murem staną za nią. > Tymczasem jest byle jak z mentalnościę polską. No cóż. Ja nie > pasuję do tej nieaktualnej pieśni ,,bij komucha z SLD kimkolwiek > on jest". Po rządach AWS już jest to nie możliwe. Niemozliwe > więc by nie zauważyć, że Ziobro dwukrotnie złamał prawo i nie > powinien być w komisji. A reszta....Dobranoć. To znaczy, ze nieskalana Jakubowska nie klamie? nie oszukuje? i nie mataczy? To znaczy, ze krystaliczna Jakubowska to szlachetna dama w ramionach chama? alicjo, blagam cie, zlituj sie nad nami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka.pralinka Re: Miller bez litości IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 22:07 minderbinder1 napisał: > Najpierw Miller stwierdza, że w sprawie Jakubowskiej będzie czekał na raport > końcowy, po czym całkowicie dezawuuje prace komisji. Czyli będzie to > jakakolwiek podstawa dla niego, czy nie? Wiadomo oczywiście, o co Millerowi > chodzi, ale jakieś ramy racjonalności własnych wypowiedzi mógłby zachować. > Z czystej litości. Kiedy to jest bardzo racjonalne. Do grudnia (a moze dalej) Jakubowska może pozostać, tymczasem popracujemy, aby okazało się, że komisja nie pracowała jak należy, wmówimy społeczeństwu, że to nie żadne dociekanie prawdy a ostra walka polityczna (ten wątek już się zaczyna realizować), a potem unieważni się dociekania komisji i wszystko będzie jak trza. Wypowiedzi są więc jak najbardziej racjonalne - a że przy okazji intencje cyniczne to już inna para kaloszy. No jest jeszcze problem z tym wmawianiem społeczeństwu, bo jakby maleje wiara w nieomylność Don Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Miller bez litości 26.09.03, 22:16 Gość portalu: pralinka.pralinka napisał(a): > Kiedy to jest bardzo racjonalne. Do grudnia (a moze dalej) Jakubowska może pozo > stać, tymczasem popracujemy, aby okazało się, że komisja nie pracowała jak nale > ży, wmówimy społeczeństwu, że to nie żadne dociekanie prawdy a ostra walka poli > tyczna (ten wątek już się zaczyna realizować), a potem unieważni się dociekania > komisji i wszystko będzie jak trza. Wypowiedzi są więc jak najbardziej racjona > lne - a że przy okazji intencje cyniczne to już inna para kaloszy. No jest jesz > cze problem z tym wmawianiem społeczeństwu, bo jakby maleje wiara w nieomylność > Don Millera. To jest oczywiście wszystko jasne. Ja raczej apelowałem do pewnego mizernego pajaca, który mógłby mówić bardziej logicznie. Bo narazie plecie, jakby właśnie dostał wielkiego buziaka od Dyducha i pozostawał oszołomiony z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka.pralinka Re: Miller bez litości IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 22:27 minderbinder1 napisał: > To jest oczywiście wszystko jasne. Ja raczej apelowałem do pewnego mizernego > pajaca, który mógłby mówić bardziej logicznie. Bo narazie plecie, jakby właśnie > > dostał wielkiego buziaka od Dyducha i pozostawał oszołomiony z tego powodu. No i ujawniłeś wątek romansowy, którym interesowała się basia :) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Miller i Dyduch? 26.09.03, 22:43 minderbinder1 napisał: > Gość portalu: pralinka.pralinka napisał(a): > > > > Kiedy to jest bardzo racjonalne. Do grudnia (a moze dalej) Jakubowska może > > pozo > > stać, tymczasem popracujemy, aby okazało się, że komisja nie pracowała jak > > nale > > ży, wmówimy społeczeństwu, że to nie żadne dociekanie prawdy a ostra walka > > poli > > tyczna (ten wątek już się zaczyna realizować), a potem unieważni się > dociekania > > komisji i wszystko będzie jak trza. Wypowiedzi są więc jak najbardziej > racjona > > lne - a że przy okazji intencje cyniczne to już inna para kaloszy. No jest > > jesz > > cze problem z tym wmawianiem społeczeństwu, bo jakby maleje wiara w > nieomylność > > Don Millera. > > To jest oczywiście wszystko jasne. Ja raczej apelowałem do pewnego mizernego > pajaca, który mógłby mówić bardziej logicznie. Bo narazie plecie, jakby właśnie > > dostał wielkiego buziaka od Dyducha i pozostawał oszołomiony z tego powodu. Mb1, Czyżbyś był paparazzo? Czy to tymi fotkami Olka szachuje Millera? Przyznaj się. Nikomu nie powiemy. (chyba, że Rokicie) ps Babariba nie podsłuchuj! Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Miller i Dyduch? 26.09.03, 23:00 Tak to jest. Człowiek rzuci jeden tekst i od razu wychodzi z tego romans stulecia. Niedługo dojdziesz do tego, że na Rozbrat w każdy weekend niczym w "Eyes wide shut" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek świństwo IP: *.biaman.pl 27.09.03, 00:02 Tyle że w wersji "księgowa Waniek", nie "uwodzicielka Kidman". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka.pralinka Re: Miller bez litości IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 22:54 A nie mówiłam? Ledwo zdążyłam te słowa napisać a już powyżej alicja zaczęła realizować jedynie słuszną linię jedynie słusznej partii :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Miller bez litości IP: *.devs.futuro.pl 27.09.03, 09:14 Te tytuły Don i Baronowie to przesada. Ich prostactwo, obłuda i wystajaca słoma z butów nie upoważnia aby tak ich tytuować. Do Millera pasuje co najwyzej starszy zmianowy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba ot, kałabaja się ponarabiała IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 22:27 powiedział Michnix grubej Oli, że na rentę ma iść, żeby premieru nie wredzić, a gruba Ola Michnixu nie posłuchała wredota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka.pralinka Re: ot, kałabaja się ponarabiała IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 22:34 Gość portalu: babariba napisał(a): > powiedział Michnix grubej Oli, że na rentę ma iść, żeby premieru nie wredzić, a > gruba Ola Michnixu nie posłuchała wredota I wredota się pewnie zastanawia, czy Michnika nie wysłać do Millera z podobną propozycją. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Babariba, co z Tobą?! 26.09.03, 22:39 Gość portalu: babariba napisał(a): > powiedział Michnix grubej Oli, że na rentę ma iść, żeby premieru nie wredzić, a > gruba Ola Michnixu nie posłuchała wredota Tu nie ma nic o Rokicie! Czy się może ktoś pod Ciebie podszył?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba popatrzyłem, że combo prawie całe tu jest... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 06:25 ...to też sobie zajszłem na chwilę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: popatrzyłem, że combo prawie całe tu jest... IP: *.biaman.pl 27.09.03, 14:00 E, sąsiedzie, kombo jest dość już przetasowane i na nowo skonfigurowane. Pozostalo tylko wspomnienie..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba eee tam, pewien byłem, że nawet jak... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 21:12 ...cię na początku nie było, przyjdziesz :))) Pozdrowienia z Puszczy Knyszyńskiej dołączam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba a na zakonske, rano statystykę... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 21:36 ...sobie taką zrobiłem. Wyciągnąłem sobie z portalu 'Rzepy' zapis ostatniego przesłuchania Jakubowskiej przez Ziobrę. Cały bełkot wynosił 62.910 znaków ze spacjami. Z czego Ziobro skonsumował 25.552 znaki (ze spacjami), resztą się podzieliła Jakubowska z Nałęczem. MSOffice mnie to policzyło. Czy z takiej statystyki wnioski jakieś wyciągać można? - Ja bym się upierał, że tak. Bo jeśli 'śledczy' prawie tyle samo mówi, co słucha, to znaczy, że się niczego dowiedzieć nie chce ani nie potrzebuje. Potrzebuje wygulgotać do protokołu, co ma do wygulgotania, a osoba rzekomo 'przesłuchiwana' jest tylko do gulgotu pretekstem. A nie chciałbyś podobnych statystyk Rokity? Musiałem to zaproponować, żeby się basia.basia nie poczuła zawiedziona. Czujny bowiem jestem, mimo wizyty w Knyszyńskiej Puszczy. W ostępach dziewiczych. Pozdrowionka i 'daj boh, sztob nieposlednij' Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 funkcje pierwotne i funkcje ukryte 27.09.03, 22:16 Gość portalu: babariba napisał(a): > Czy z takiej statystyki wnioski jakieś wyciągać można? - Ja bym się upierał, że tak. Bo jeśli 'śledczy' prawie tyle samo mówi, co słucha, to znaczy, że się niczego dowiedzieć nie chce ani nie potrzebuje. Potrzebuje wygulgotać do protokołu, co ma do wygulgotania, a osoba rzekomo 'przesłuchiwana' jest tylko do gulgotu pretekstem. Jak każdy dobry gracz, Ziobro czasem mówi coś, co niby jest skierowane do pani A, a w rzeczywistości skierowane jest do pana B. Widać, że nie jesteś prawnikiem. Gra toczy sie o wysoką stawkę, a nie o miłą opinię pani Jakubowskiej na każdy temat. Ziobro i Rokita zdają sobie z tego sprawę - Ty najwidoczniej nie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba to jest on bratku 'śledziem' działającym w oparciu IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 22:34 o przepisy prawa, czy komediantem i krzykaczem wiecowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek o dyskutowaniu IP: *.biaman.pl 27.09.03, 23:12 Po co Ty żonglujesz wciąż sloganami? Nie zależy Ci na dyskusji? Nie, nie jest krzykaczem wiecowym. Wsłuchaj się uważniej, jakie pytania zadaje, a jakie np. p. Błochowiak, i odpowiedz sobie, które dają większe szanse na dotarcie do wiedzy o nieprawościach popełnianych przez władzę w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba właśnie na tym polega cały numer IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 23:57 ja sobie mogę na tym forum i na innych podobnych bredzić sobie, aż mi się klawiatura zagrzeje. Takie moje dobre prawo wynikające z zasad tu obowiązujących. Najwyżej administrator wytnie mi posta skierowanego do oszołoma, w którym wysyłam mu link do cycatej baby z chujem. Ja się staram mieścić w obowiązujących tu uregulowaniach i raczej mi się to udaje. Ale nawet gdybym je systematycznie gwałcił kilkanaście razy dziennie - nie spotkałaby nikogo z tego powodu żadna krzywda. Żadna realna krzywda. I tym się różnica pozycji babariby z Sokółki od POSŁA Ziobry z Krakowa wyraża. Bo babariba z Sokółki bezwzględnie podlega NARZUCONYM mu z zewnątrz regulacjom. Choćby tym forumowym. Natomiast poseł Ziobro z Krakowa najpierw STANOWI prawo (w tym kpk i ustawę o śledziowej komisji), a potem tego prawa nie przestrzega chroniąc się za funkcją sejmowego oberśledzia. Natomiast, jeśli sobie przytoczone przeze mnie statystyki (i treść pod nimi skrytą)obejrzysz dokładnie, okaże się że Ziobro tak naprawdę o nic nie pyta i niczego się nie dowiaduje. On STWIERDZA i MEMORANDUMY różne wygłasza. I tylko o to mi chodziło. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z 26.09.03, 22:59 Jeziorański: "W amerykańskiej telewizji pokazano rozmowę w salonie luksusowego hotelu utrwaloną przez ukrytą kamerę. Rozmowa toczyła się między arabskimi szejkami w powłóczystych szatach i zaproszonym kongresmanem. Członek Kongresu spotkał się z propozycją sutej nagrody, jeśli wniesie projekt ustawy, która leżała w interesie jego rozmówców. Zamiast ofertę z miejsca odrzucić - podjął temat. Następnego dnia oglądało tę rozmowę na ekranach telewizyjnych kilka milionów ludzi. Kongresman został skompromitowany i musiał zrzec się mandatu, a jego koledzy z pewnością mniej byli skłonni do przyjmowania łapówek w zamian za ustawy." To się w głowie nie mieści. Partia nie wystąpiła w obronie kongresmana. Przecież o winie tak świetnego fachowca powinien zadecydować niezawisły sąd! Nie mogli go wysłać na urlop, żeby się podleczył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 23:02 Jakoś to będzie... Jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYWIN Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z IP: *.dyn.optonline.net 26.09.03, 23:31 Who the Fuck is ALICE.SMOKIE.Do przesluchania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaaa... Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z IP: 212.186.131.* 26.09.03, 23:46 ola jest nie do ru... , przecież lechu ma duży sentyment do mężnej "piersi". A jego błysk w oku i uśmiech. Teraz ja się smieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cysorz Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z IP: *.chem.cornell.edu 27.09.03, 00:02 Kochani, powiedzcie tak szczerze, kupilibyscie u SLD samochod? Bo ja nie. Gdyby byli "uczciwi" i z twarza odeszli jak ktos radzi to by z glodu zdechli bo zawod wyuczony dawno zapomnieli, na dyrektorow przewdsiebiorstw panstwowych albo z panstwem skoligaconych juz ich nie wezma, a do sprzedazy samochodow sie nie nadaja bo nikt im nie uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Niech przemowi... niemowa Rywin IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 27.09.03, 03:36 Przesluchanie komsji sejmowej zaczyna przypominac casting dla aktorow angazujacych sie do operetki "Bajadera". Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Niech przemowi... niemowa Rywin 27.09.03, 22:30 Gość portalu: Maciej napisał(a): > Przesluchanie komsji sejmowej zaczyna przypominac casting dla > aktorow angazujacych sie do operetki "Bajadera". Całkiem inne mam wrażenie! To casting do "Skazanych na Shawshank". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Veron wnisoki sa jedne !! Dzilali razem !! to jedna klika ! IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.09.03, 07:30 Na czele stał Miller !!! nie mam watpliwosc. A ponize reszta czerwonej chołoty. Zapłaca za to w wyborach i z twarzy Millera zniknie ten cyniczny uśmieszek !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: wnisoki sa jedne !! Dzilali razem !! to jedna IP: *.devs.futuro.pl 27.09.03, 09:02 Gość portalu: Veron napisał(a): > Na czele stał Miller !!! nie mam watpliwosc. A ponize reszta > czerwonej chołoty. Zapłaca za to w wyborach i z twarzy Millera > zniknie ten cyniczny uśmieszek !!! Razem z Kwachem. Tylko on jeden nie ujawnił majatku Jolisi w trakcie kampani wyborczej i tylko jemu SLD zagwarantowało unikniecie przesłuchania przez komisję. Kwach trochę inteligietniejszy i przyjął taktykę wycofania się i przeczekania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 21:19 Żelazny Leszek broni Oleńki. Oboje po jednych pieniądzach. Poza tym jak komisja ma dociekać prawdy, skoro 90% przesłuchiwanych (ze "świadkiem" i Jakubowską na czele) zeznawało nieprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z 27.09.03, 21:44 Niestety tak będzie nadal dopóki SLD posiada większość w komisji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 21:49 No właśnie. A gwardia SLD zasiadająca w komisji postara się o odpowiedni werdykt. Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z 27.09.03, 22:01 W takiej sytuacji należy mieć nadzieje że końcowy raport dotkliwie osłabi pozycje SLD,a prokuratura zrobi z niego odpowiedni urzytek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 22:12 Oby prokuratura zrobiła z tego raportu należyty użytek, ale czy to osłabi pozycję SLD? Jest tylu młodych działaczy, zaangażowanych w sld-owskie partyjne dzieło "odnowy" kraju (zresztą była PZPR też zawsze stawiała na młodzież). Widząc poczynania np. p. Błochowiak można mieć jak najgorsze przeczucia. Poza tym wielu działaczy piastuje wysokie stanowiska we władzach lokalnych na terenie większości województw w kraju. "Wyplenić" to towarzystwo będzie raczej trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z 27.09.03, 22:50 Gość portalu: Edyta napisał(a): > Żelazny Leszek broni Oleńki. Oboje po jednych pieniądzach. > Poza tym jak komisja ma dociekać prawdy, skoro 90% > przesłuchiwanych (ze "świadkiem" i Jakubowską na czele) > zeznawało nieprawdę? Można wobec tego powiedzieć, że komisja dociekła nieprawdy! Czyż to nie jest również cenne?! Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z 27.09.03, 23:11 basia.basia napisała: > Gość portalu: Edyta napisał(a): > > > Żelazny Leszek broni Oleńki. Oboje po jednych pieniądzach. > > Poza tym jak komisja ma dociekać prawdy, skoro 90% > > przesłuchiwanych (ze "świadkiem" i Jakubowską na czele) > > zeznawało nieprawdę? > > Można wobec tego powiedzieć, że komisja dociekła nieprawdy! > Czyż to nie jest również cenne?! > Z tego wynika, że w zaokrągleniu 5 osób mówiło prawdę. Ciekawe, którzy to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z IP: *.biaman.pl 27.09.03, 23:13 nie wiesz, doprawdy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z 27.09.03, 23:19 Gość portalu: b napisał(a): > nie wiesz, doprawdy? :) Policzmy: Braun, Szumielewicz, Wojciechowska, Kaczyński, Marciniak.. ups, czy to już koniec? Tak przynajmniej powinno wynikać z listy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z IP: *.biaman.pl 27.09.03, 23:22 upps..nikt więcej nie przychodzi mi do głowy. Ale byli też tacy, co nie kłamali, tylko całej prawdy nie mówili. Do tej kategorii zaliczyłbym Celińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Reszta jest milczeniem, a zatem nie-kłamstwem IP: *.biaman.pl 27.09.03, 23:24 I oczywiście Rywin nie kłamał - poza tym, co mu nabazgrali w oświadczeniu wstępnym, oczywiście. Wiesz co? Idę już, bo robię się zmęczony (nic to dziwnego, gdy się spożywa wino na koniec dnia). Zdaje mi się, że na coś Ci nie odpowiedziałem wczoraj w nocy, ale już nie pamiętam. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Reszta jest milczeniem, a zatem nie-kłamstwem 27.09.03, 23:33 Ok, narazie. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z 27.09.03, 23:35 minderbinder1 napisał: > Gość portalu: b napisał(a): > > > nie wiesz, doprawdy? :) > > Policzmy: Braun, Szumielewicz, Wojciechowska, Kaczyński, Marciniak.. ups, czy > to już koniec? Tak przynajmniej powinno wynikać z listy... Ale jesteś czujny! Będzie tego więcej, może 70%. Była i obecna szefowa Szumielewicz, Dąbrowski (nic nie wiedział to i nie mógł kłamać), Zarębski (uważam, że był O`K). Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Premier o minister Jakubowskiej: poczekajmy z 27.09.03, 23:42 Myślę, że u Wunderbara też bardzo trudno byłoby wykazać kłamstwo. To jest pewna specyficzna kategoria raczej. p.s. A co myślisz o Urbanie? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Urban 27.09.03, 23:57 minderbinder1 napisał: > Myślę, że u Wunderbara też bardzo trudno byłoby wykazać kłamstwo. To jest pewna > > specyficzna kategoria raczej. > > p.s. A co myślisz o Urbanie? Myślę, że nie kłamał. Kiedyś dyskutowaliśmy o tekście Urbana (wklejam to poniżej). Pamiętam, że wtedy miałam coś jeszcze dopisać pod ostatnim tekstem Kataryny ( ten, w którym pisze, że nie wie w co on gra) ale mi coś przeszkodziło. Wtedy miałam wrażenie, że tekst ten świadczy o zmianie frontu. Urban nie chciał wprost napisać, że się mylił zeznając to co zeznał. Wyraźnie obciążył Millera. Teraz mi to przypomniałeś swoim pytaniem. Ostatnie wystąpienie Michnika i rola wysłannika Millera (tego jestem pewna) jakoś mi pasują do tego mojego uprzedniego wrażenia. Wygląda na to, że Urban przeszedł na pozycje Michnika. Ale co by z tego mogło wynikać? Czy to jest możliwe, że sprawa wygląda inaczej niż sobie wszyscy wyobrażają? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Urban - wklejka 27.09.03, 23:58 basia.basia napisała: > minderbinder1 napisał: > > > Myślę, że u Wunderbara też bardzo trudno byłoby wykazać kłamstwo. To jest > pewna > > > > specyficzna kategoria raczej. > > > > p.s. A co myślisz o Urbanie? > > Myślę, że nie kłamał. Kiedyś dyskutowaliśmy o tekście Urbana (wklejam to > poniżej). Pamiętam, że wtedy miałam coś jeszcze dopisać pod ostatnim tekstem > Kataryny ( ten, w którym pisze, że nie wie w co on gra) ale mi coś > przeszkodziło. Wtedy miałam wrażenie, że tekst ten świadczy o zmianie frontu. > Urban nie chciał wprost napisać, że się mylił zeznając to co zeznał. Wyraźnie > obciążył Millera. > Teraz mi to przypomniałeś swoim pytaniem. > Ostatnie wystąpienie Michnika i rola wysłannika Millera (tego jestem pewna) > jakoś mi pasują do tego mojego uprzedniego wrażenia. > Wygląda na to, że Urban przeszedł na pozycje Michnika. Ale co by z tego mogło > wynikać? Czy to jest możliwe, że sprawa wygląda inaczej niż sobie wszyscy > wyobrażają? > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=521&w=7657017 Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Urban - wklejka 28.09.03, 00:15 Ok, dzięki. Przeczytam sobie ten wątek, ale dopiero jutro. Dzisiaj już jestem za bardzo zaspany. Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Urban - wklejka 28.09.03, 00:27 minderbinder1 napisał: > Ok, dzięki. Przeczytam sobie ten wątek, ale dopiero jutro. Dzisiaj już jestem > za bardzo zaspany. > Hej. Mam to samo. Idę spać. Dobranoc B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Urban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.03, 08:27 Podczas przesłuchania Urbana też miałam wrażenie, że występuje przeciw Millerowi i trzyma stronę Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Urban 28.09.03, 10:53 Urban zarówno przed komisją, jak i w ostatnich wypowiedziach, krytycznie odnosi się do Millera. Do uczciwych zaliczyłabym jeszcze Dubaniowskiego. Natomiast Wenderlich zdecydowanie cyganił - tyle że strasznie barokowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick Alicja, czy chcesz o tym porozmawiać? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 11:02 Odpowiedz Link Zgłoś