tangela 21.07.08, 20:18 Była uroczysta msza w kościele , a dlaczego na cmentarzu na pogrzebie prof.Geremka nie było księdza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_hehehe Re: prof Geremek 21.07.08, 20:27 tangela napisała: > Była uroczysta msza w kościele , a dlaczego na cmentarzu na > pogrzebie prof.Geremka nie było księdza. za msze i księdza w kościele płacił pan prezydent Kaczyński, a reszta myślała , że to okazja na chlanie i przyszli z rudym I- pieszym Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa4 Re: prof Geremek 21.07.08, 20:45 tangela napisała: > Była uroczysta msza w kościele , a dlaczego na cmentarzu na > pogrzebie prof.Geremka nie było księdza. Może był rabin? Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: prof Geremek 21.07.08, 20:48 Równie mądrze zapytaj, a dlaczego nie było Papieża? Idź do magla, to cię oświecą. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa4 Re: prof Geremek 21.07.08, 20:50 etta2 napisała: > Równie mądrze zapytaj, a dlaczego nie było Papieża? > Idź do magla, to cię oświecą. A rabin był? Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 [...] 21.07.08, 20:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 "Wolność" wg. Gazety Wyborczej... 21.07.08, 21:00 To co w linku pojawia mi się, gdy chcę założyć wątek. Nie łamałem regulaminu. Wyrażałem swoje zdanie w temacie... Najwyraźniej nie było zgodne z autokratyczną linia Gazety Wyborczej. forum.gazeta.pl/forum/0,62489,1540823.html?f=28&w=82086544&p5=5451187&p6=DOCUMENT&powrot=https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5451187,Profesor_Bronislaw_Geremek_nie_zyje.html Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek [...] 21.07.08, 21:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: "Wolność" wg. Gazety Wyborczej... 21.07.08, 21:10 Przyjechałem do Polski. Powiedzieli mi, że tu sa inteligentni, ale cyniczni ludzie. Z tego co widzę to jakieś chamstwo ludzi, którzy nie potrafią rozmawiać tylko obrażają tych, którzy nie myśla jak Gazeta Wyborcza. To jest chore! Dziś zobaczyłem pogrzeb i przeraziłem się. Wy jesteście jak Michnik!!!!!! To jest chore! Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: "Wolność" wg. Gazety Wyborczej... 21.07.08, 21:11 > Wy jesteście jak Michnik!!!!!! Bardzo nam miło, że tak nas oceniasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: "Wolność" wg. Gazety Wyborczej... 21.07.08, 21:22 woda.woda napisała: > > Wy jesteście jak Michnik!!!!!! > > Bardzo nam miło, że tak nas oceniasz :) Jeśli to nie jakaś forma masochizmu, to współczuje wypranego mózgu... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: "Wolność" wg. Gazety Wyborczej... 21.07.08, 21:22 Masochizmu? Przeciwnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: "Wolność" wg. Gazety Wyborczej... 21.07.08, 21:25 woda.woda napisała: > Masochizmu? Przeciwnie :) Sorry, ale psychologia kliniczna to nie moja specjalność. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: "Wolność" wg. Gazety Wyborczej... 21.07.08, 21:11 the.bill1 napisał: > Wy jesteście jak Michnik!!!!!! To jest ch > ore! tak tak idz leczyc oczy, bo na glowe za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Miarkuj się 21.07.08, 21:12 off_nick napisała: > i waż słowa... gdyby nie zwazyla to dopiero bys miala o czym pisac Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Gratuluję 21.07.08, 21:19 "koleżanki";-) Zawsze wspierasz gawiedź? scoutek napisała: Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Gratuluję 21.07.08, 21:24 off_nick napisała: > "koleżanki";-) > Zawsze wspierasz gawiedź? zawsze zadzierasz nosa? czujesz sie lepsza od innych? Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Ogarniasz 21.07.08, 21:43 coraz mniej a tak dobrze się zapowiadałaś;-) Pozdrawiam;-) scoutek napisała: Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Ogarniasz 21.07.08, 21:46 off_nick napisała: > coraz mniej a tak dobrze się zapowiadałaś;-) > Pozdrawiam;-) kiedy to bylo.... rowniez;)) (ale nie zadzieraj nosa, gawiedz nie gawiedz nie nalezy lekce sobie WAZYC, jak to innym doradzalas) Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Lubisz ten 21.07.08, 21:55 język specyficzny jakim posługuje się Etta2? Nie lekceważę,po prostu omijam. scoutek napisała: Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Lubisz ten 21.07.08, 21:58 Etta mloda jest jeszcze i wielu rzeczy nie wie, ale dobrze mysli nie omijam mlodszych, slucham ich takze Odpowiedz Link Zgłoś
pomrocznosc.jasna Re: Gratuluję 22.07.08, 08:53 off_nick napisała: > "koleżanki";-) > Zawsze wspierasz gawiedź? To ty niby do niej się nie zaliczasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Miarkuj się 21.07.08, 21:19 I tam rodzi się w WYborczej autokratyzm i autorytaryzm. Dlaczego nie można wyrażać swojego zdania językiem redaktora naczelnego - Adama Michnika? Powtórzę i liczę na zastosowanie się do słów Woltera i obrony mojej wolnej myśli! Trzeba być skończonym łajdakiem, aby wykorzystywać pogrzeb do walki politycznej i uprawiać KŁAMLIWĄ "politykę historyczną"... Nie zdziwiło mnie to, ale myślałem, że Michnik jednak się powstrzyma. Najwyraźniej musi wykorzystać każdą okazję. Nawet śmierć przyjaciela... Zresztą ten teatr odbył się w starym stylu Unii Wolności - w atmosferze moralnego oburzenia - dla zwiększenia wiarygodności przekazu. Czekamy na kolejny polityczny wyczyn Michnikowszczyzny z okazji śmierci ich przyjaciela - może rocznica Sierpnia w Parlamencie Europejskim z Wałęsą na czele oczywiście? To byłby cynizm na miarę Michnika i jego kolegów... Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Teatr,przy gorącym aplauzie licznie zgromadzonych 21.07.08, 21:55 the.bill1 napisał: Zresztą ten teatr odbył się w starym stylu Unii Wolności - w atmosferze moralnego oburzenia - ---> ... kapusiów i esbeków, których, główni aktorzy tego teatru, zażarcie bronili przed ... prawdą ... która, gdy przychodzi za późno, staje się niepożyteczna (jak powiedział M. Edelman). A ja bym powiedział, że ta spóźniona prawda opłacała się i to bardzo, sporej części uczestników dzisiejszych uroczystości ... Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Są dwie możliwości. Ksiądz był albo nie 21.07.08, 22:09 off_nick napisała: > i waż słowa... > > > etta2 napisała: > Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Dlaczego był w Kościele czyżby był katolikiem? 21.07.08, 21:46 Jakoś w jego biografi tego nie napisali. Co za modernistyczny obyczaj w Kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Pogrzeb miał charakter państwowy. Obecny rząd 22.07.08, 07:59 specyficznie rozumie rozdział Kościoła z Państwem. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_city Re: Ja w sprawie "ksiedza" 22.07.08, 08:30 W synagodze Nozyków, do ostatniej chwili czekali na przelew,ale michnik tumaczył,ze nie pamietał numeru konta. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk No proszę, w maglu mają internet.... 22.07.08, 08:36 Twój wpis o "braku księdza" typowy dla maglowych dyskusji. Ot, wolskie salony.... pralnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Bo to było przedstawienie dla prostego ludu, 22.07.08, 08:49 żeby nie wyszła prawda na jaw o elitkach i ich prawdziwych poglądach i przekonaniach i pochodzeniu. Ja się dziwię że za prof. Nawet kadiszu nie zmówiono na cmentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_city Re: Bo to było przedstawienie dla prostego ludu, 22.07.08, 08:53 paralela1 napisała: > żeby nie wyszła prawda na jaw o elitkach i ich prawdziwych poglądach i > przekonaniach i pochodzeniu. Ja się dziwię że za prof. Nawet kadiszu nie > zmówiono na cmentarzu. Za wszelka cene chcieli przedstawic go jako Polaka. Biel i nieskazitelnosc miała bic i emanowac na odlegosc. Chyba większosc miała jednak inne zdanie niz ten jakajacy sie kłamca i pojeb. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 pogrzeb Michnika to dopiro będzie przedstawienie 22.07.08, 08:57 Msza na Wawelu i pewnie wywalą Piłsudskiegio i Michnika tam położą a płatne płaczki z TVN będą rok międlić temat świętości Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr991 Re: pogrzeb Michnika to dopiro będzie przedstawie 22.07.08, 09:02 jak jeszcze cos napiszesz o tym wielkim "polaku", to mnie chyba zemdli. Odpowiedz Link Zgłoś