kropkai 03.08.08, 19:49 prezydentem Polski i w końcu docenił walczących w Powstaniu. Oddaje im należny hołd i dlatego wygra nastepne wybory. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoro_wieczorowo_poro Re: Jestem dumna, że syn żołnierza AK został 03.08.08, 19:53 szkoda tylko że tatusia ten syn się coś bardzo wstydził za życia Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 Re: Jestem dumna, że syn żołnierza AK został 03.08.08, 20:28 bo tatus to taki dziwny akowiec... dostal wille na zoliborzu oficerskim w latach '50.... drugiego takiego nie bylo w historii... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Jestem dumna, że syn żołnierza AK został 03.08.08, 21:15 uzdek98 napisał(a): > bo tatus to taki dziwny akowiec... dostal wille na zoliborzu > oficerskim w latach '50.... drugiego takiego nie bylo w historii... Komuna poznała się na jego licznych talentach, zapewne... Odpowiedz Link Zgłoś
kolorolo Re: Jestem dumna, że syn żołnierza AK został 03.08.08, 20:31 Ty za to wypisując niegodziwe często bzdury na tym forum chluby swoim rodzicom nie przynosisz. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Jestem dumna, że syn żołnierza AK został 03.08.08, 20:50 Prawda w kaczystanie to niegodziwe bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś
kolorolo Re: Jestem dumna, że syn żołnierza AK został 03.08.08, 20:59 Tuskostan boi się prawdy i stąd tacy jak Sumliński mają kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: Jestem dumna, że syn żołnierza AK został 03.08.08, 21:01 A co, Sumliski napisał prawdę o Kaczyńskich ??????" Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Jestem dumna, że syn żołnierza AK został 04.08.08, 00:22 zoro_wieczorowo_poro napisał: > szkoda tylko że tatusia ten syn się coś bardzo wstydził za życia No ale wstydził się za przeszłość powojenną raczej... Odpowiedz Link Zgłoś
anathesis hold powstancom trzeba oddac, przywowcow PW 03.08.08, 21:09 trzeba potepic, a z wyborami nic nie wiadomo. Powstanie ma sie nijak do obecnych wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Jestem dumna, że syn żołnierza AK został 03.08.08, 21:33 To musiał być wyjątkowy żołnierz. Doceniony i nie zniszczony przez UB. Wujek ukrywał cały czas działalność w AK gdyż jego koledzy, wezwani do UB stracili słuch. A wujek obawiał się stracić bo był muzykiem. Wnoszę z tego, że chyba wujek kłamał i UB nie torturowało żołnierzy AK. Że ci żołnierze za przyzwoleniem UB dostawali wille skąd pogoniono poprzednich mieszkańców - do zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 dlaczego nie krytykuje sie teraz dowódców którzy 04.08.08, 00:29 podjeli decyzje o powstaniu? wszystko zbija sie argumentem ze i tak by zgineli tylko ze zabiłby ich Stalin i jego ludzie cholera zgineło jakies 200 tysiecy ludzi po to zeby teraz swietowac ich smierc i mówic jacy to oni dzielni i inne glupoty Czyngis Chan powiadał ze tylko głupiec staje do bitwy której nie mozna wygrac Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Zapomnialas dodac, ze Rajmondo naprawil pozniej... 04.08.08, 00:29 ...swoj blad udzialu w Powstaniu szkolac przez dziesieciolecia kadry partyjne! Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Zapomnialas dodac, ze Rajmondo naprawil pozni 04.08.08, 04:39 marouder.eu napisał: > ...swoj blad udzialu w Powstaniu szkolac przez dziesieciolecia kadry partyjne! Ale w ogole pomysl,zeby obywatel byl dumny z wyczynow taty jakiegos prezia! To jest Polska wlasnie. Nigdzie sie z takim przejawem lizyd.upstwa nie spotkalem. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Syn proszempana, latorosl!! 04.08.08, 05:11 Tez zostal doktorem-wykladowca:) Moze i na powstanca malo zdatny, ale to ze wzgledu na zbytnia atencje zwrocona ku matce, takze zreszta powstance, tyle, ze starachowickiej..gdzie jak wiadomo powstanie mialo przebiec wybitnie pozbawiony agresorow, obroncow i ofiar:) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Syn proszempana, latorosl!! 04.08.08, 05:13 Ale co sie nadzwigala torby opatrunkowej,to jej. Damy Krzyz Kawalerski. Niech ma. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Syn proszempana, latorosl!! 04.08.08, 05:25 Ale wlasnie tupet a przy tym ohydna dla mnie malosc Polakow wyraza sie w niedawnych roszczeniach tej kobiety, by dla dobra robiacych polityczna kariere synow zajac miejsce meza w heroicznym aspekcie historii rodzinnej. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Syn proszempana, latorosl!! 04.08.08, 05:30 Z najwyzszym brakiem zrozumienia sluchalem sprawozdania o tym jak oprowadzala jakas pania ambasador czy wrecz panstwa po muzeum powstania. Maja nas za idiotow,czy tez jestesmy idiotami? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Syn proszempana, latorosl!! 04.08.08, 05:32 No bede sie powtarzal, ale z braku mieszczanskich cnot obywatelskich grube rzeczy mamy za rzeczy male i nie reagujemy na czas ani z odpowienia sila! Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Syn proszempana, latorosl!! 04.08.08, 05:34 marouder.eu napisał: > No bede sie powtarzal, ale z braku mieszczanskich cnot obywatelskich grube > rzeczy mamy za rzeczy male i nie reagujemy na czas ani z odpowienia sila! To fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Syn proszempana, latorosl!!PS 04.08.08, 05:33 Troche jak Golda Tencer (Genia w metryce),ktora ma sie za emigrantke 68,ale indygowana w sprawie powiada,ze emigrowala wewnetrznie.;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Nu i prawda, gdyz Gienia... 04.08.08, 05:36 ...za wikipedia: "W 1969 roku wyjechała do Warszawy na Studium Aktorskie przy Teatrze Żydowskim, które ukończyła w 1971 roku." Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Znaczy emigrowala wewnetrznie:) 04.08.08, 05:37 Zapomnialem dodac:) marouder.eu napisał: > ...za wikipedia: > > "W 1969 roku wyjechała do Warszawy na Studium Aktorskie przy Teatrze Żydowskim, > które ukończyła w 1971 roku." Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski To jest hucpa, 04.08.08, 05:41 jakby sie kto pytal. Nie jakies ciumkanie.;) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Z samych Hucpowic, ze zacytuje nasza znajoma.. 04.08.08, 05:46 ...ale co, skoro nikogo to nie interesuje, chyba , ze zleci cwierc oswiecony pomiot narodowy, ktory na tym przykladzoe zacznie kuc rozne tezy o dobrowolnosci opuszczania kraju przez w zasadzie wszystkich itd. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Z samych Hucpowic, ze zacytuje nasza znajoma. 04.08.08, 05:50 Na to Genia powie: Zostalam, by pilnowac cmentarzy (autorem jest niestety wielce przeze mnie wazony starszy pan). Niestety,nic sie na to nie poradzi. Zleca sie,powiedza swoje i poleca dalej.;) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Nu i prawda, gdyz Gienia... 04.08.08, 05:40 Wtedy dyrektorem teatru byla taka partyjna gnida z Teatru Polskiego (nazwiska nie pamietam),ktory rozeslal listy do Zydow z prosba o poparcie moralne. Jedna moja znajoma napisala mu:Pocalujcie mnie w d.upe. To byl akt odwagi,prosze ja pana. Takie byly czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Alez wiem, czuje i rozumiem.. 04.08.08, 05:50 ..pewnie nie w tym stopniu, co powinienem, ale mam wyobraznie psychologiczana i spoleczna, czuje tzw klimat i lek przed wcale nieodleglymi doswiadczeniami wojny i powojennymi dwoma eksodusami z Polski w duzej czesci wymuszonymi przez polityke wladz i postawe reszty spoleczenstwa. pozarski napisał: > Wtedy dyrektorem teatru byla taka partyjna gnida z Teatru Polskiego (nazwiska > nie pamietam),ktory rozeslal listy do Zydow z prosba o poparcie moralne. Jedna > moja znajoma napisala mu:Pocalujcie mnie w d.upe. To byl akt odwagi,prosze ja > pana. Takie byly czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usmial Re: Syn proszempana, latorosl!! 04.08.08, 09:16 marouder.eu napisał: > Tez zostal doktorem-wykladowca:) > Moze i na powstanca malo zdatny, ale to ze wzgledu na zbytnia > atencje zwrocona ku matce, takze zreszta powstance, tyle, ze > starachowickiej..gdzie jak wiadomo powstanie mialo przebiec > wybitnie pozbawiony agresorow, obroncow i ofiar:) ale za to pod biblioteką stał, a to nie byle co! Odpowiedz Link Zgłoś
polobolo2 potem zolniez AK, Rajmund K zostal komuchem 04.08.08, 05:19 i osiagal prawdziwe sukcesy, jak i jego synowie, marni aktorzy dziciecy Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 "Oddaje należny im hołd"???? 04.08.08, 06:38 kropkai napisał: > Jestem dumna, że syn żołnierza AK został > prezydentem Polski i w końcu docenił walczących w Powstaniu. > Oddaje im należny hołd i dlatego wygra nastepne wybory. "Oddaje należny im hołd"???? To chyba jakoś jego fanatyczni zwolennicy o tym nie wiedzą, bo ośmielili się buczeć na Powstańca Warszawskiego w czasie uroczystości rocznicowych. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5551041,Wybuczeli_powstanca_warszawskiego_Bartoszewskiego.html Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Prawda, ze PiSdactwo niczego nie uszanuje i.. 04.08.08, 06:45 ...wszystko, nawet majesta smierci dziesiatkow 200 tys. ludzi potrafi zohydzic swoim partykularyzmem? irma223 napisała: "Oddaje należny im hołd"???? > > To chyba jakoś jego fanatyczni zwolennicy o tym nie wiedzą, bo > ośmielili się buczeć na Powstańca Warszawskiego w czasie > uroczystości rocznicowych. > > > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5551041,Wybuczeli_powstanca_warszawskiego_Bar Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly ON jest nie tylko synem żołnierza AK, jest SYNEM 04.08.08, 09:30 wybitnej żołnierki AK,uczestniczki filii Powstania w Starachowicach. Czy mama OSOBY zdementowała informacje rozpowszechniane oficjalnie 4 lata temu (za nieszczęsnej rezydentury Kaczyńskiego w W-wie), że brała udział w PW? Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: Prognoza do sprawdzenia 04.08.08, 09:37 > wygra nastepne wybory Zapisuję tę prognozę i zweryfikuję pod koniec 2010 roku. Oj, będzie Ci łyso! Już kilka prognoz zweryfikowałem (Marcinkiewicz prezydentem Warszawy, PiS ponad 50% w wyborach), ale jakoś prorocy unikają tej weryfikacji. Czyżby to zwykłe zaklinanie rzeczywistości? Może krzyczycie za cicho i Baal was nie słyszy (to z Biblii)? Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: Task jest! Liczba powstańców wciąż rośnie 04.08.08, 09:41 więc w następnych wyborach zapewnią większość genetycznemu patriocie i genetycznemu powstańcowi. Odpowiedz Link Zgłoś